Vakbeweging Suriname tegen hogere energietarieven

21

PARAMARIBO, 20 apr – De vakbeweging is tegen verdere verhoging van de energietarieven. Volgens Ravaksur, de Raad van Vakcentrales in Suriname, kan de samenleving het niet aan. De regering zal alternatieven moeten zoeken.

Weliswaar passen marktconforme tarieven in het plaatje van het Internationaal Monetair Fonds. De regering heeft al uitgerekend hoeveel verbruikers extra zouden moeten betalen. Robby Berenstein, voorzitter van Ravaksur, zei tijdens de persconferentie dat berekeningen zijn gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst met vakbeweging en bedrijfsleven. De nieuwe tarieven moeten nog naar het parlement.

De vakbeweging vindt dat de samenleving al genoeg te verduren heeft. De tarieven van energiebedrijf EBS zijn vorig jaar opgeschroefd met zestig procent. De overige veertig procent zou in twee delen worden doorgevoerd. Volgens Berenstein zal het niet lukken op de korte termijn. De koopkracht van burgers is al aanmerkelijk geslonken. Duurdere stroom zou betekenen dat ook het bedrijfsleven en banen in gevaar komen.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. IMF verhaal wordt aan flarden geschoten.

  Er rest niets anders meer dan dat de Vakbonden de straat opgaan en doen wat er normaal gebeurd als een regering haar bevolking zo bij de neus neemt.

  Het is wel komisch dat er nu overal informele groepjes komen die mee gaan praten (Jeugd parlement, Studenten bond).
  Dit is duidelijk verdeel en heers.

  Ik ben extreem benieuwd wat de regering vrijdag gaat presenteren of dat ze weer uitstelt nu duidelijk is dat zij niet met de betrokkenen en stakeholders heeft overlegd over een plan maar slechts over vage bespiegelingen.


  Maak melding

 2. We zijn ook moe van de vakbonden!

  Vakbonden doe maar geen moeite, het volk vind het een prima idee dat de energie rekening wordt verhoogd.
  Het moet eens een keer afgelopen zijn met al die subsidies.

  Sterker nog, op 22 april 2016, gaat het Surinaams volk massaal steun betuigen aan de huidige regering. Dit zullen ze bekend stellen met de volgende leuzen;
  • “ Wij zijn trots om suri te zijn en super trots om die energieverhoging te betalen.
  • Wij zijn trots om suri te zijn en heel erg trots, dat de leraren, bushouders, schoonmaak en veiligheidsbranche etc. onderbetaald of helemaal niet betaald worden.
  • Wij zijn trots om suri te zijn en super-trots dat het nu ook rommelt in de bouwsector vanwege niet betaald rekeningen en stilgezette projecten.
  • Wij zijn trots om suri te zijn en mega-trots dat Telesur als onderpand is opgegeven voor een lening.
  • Wij zijn trots om suri te zijn en super-trots dat rgd een bedrag van 10 miljoen $ heeft geleend en de rgd gebouwen als onderpand opgaf.
  • Wij zijn trots om suri te zijn en super-trots dat Staatsolie, EBS, SWM en de Melkcentrale (bijna)failliet zijn.
  • Wij zijn trots om suri te zijn en erg trots op de verhoogde criminaliteit-cijfers, dat hoort nu eenmaal bij een ontwikkeld land.
  • Wij zijn trots om suri te zijn en trots dat het baas B. is gelukt om zovéél geld te lenen bij het Internationale Monetaire Fonds.”


  Maak melding

 3. Oh Ravaksur,
  wat heb je aan een gejammer van dag!Morgen doe je precies zoals de ndp het van je verwacht en dat is zwijgen en meestemmen,meelopen dus.Ik zie jullie al op 22 april met de leuzen…stroom verhoging is moordend maar goed voor land en volk,dan hebben we de pro boutisten de zogenaamde brave leerlingen met bordjes die zeggen..Wij willen leren ,wij willen les,wij worden de beste schoonmaaksters van Suriname…..


  Maak melding

 4. @Esmerald,
  Wij zijn ook moe van het gekletter van jouw en anderen.
  Als jullie niets te doen hebben en als eerste schreeuwen hoe het wel moet kom dan hier dan geven wij je een podium.
  Hier mag je de straat op of je mening via de krant ventileren.
  Of bij CH gaan staan maar dat ga je niet doen want daarvoor ben je te laf.
  Wij zijn trots dat ellendelingen zoals jij niet hier thuis horen.
  Wij zijn blij dat je veel te vertellen hebt maar niets van betekenis zijn.
  Wij vinden het leuk dat je gebrul en dat van anderen te mogen aanschouwen en hieruit te herleiden dat het dragen is van hoeren naar Columbia.
  Want water naar zee dragen is al achter haalt.
  Anno 2016 is het hoeren naar Columbia .


  Maak melding

 5. Ik heb een oplossing dat zou kunnen werken.
  Jullie kennen allemaal de tandemfiets. De pedalen hierin zijn serieel geplaatst. Als je nu de pedalen parallel plaatst, 20 aan elkaar koppelt en aan een dynamo en steeds 20 mensen zo hard mogelijk trappen, dan kan je een wijk van stroom voorzien. Is goed voor de steeds dikker wordende Surinamers en je krijgt 1. gratis fitness en 2. gratis stroom. Deze molen kan dan dag en nacht bemand worden door vrijwilligers die vinden dat de stroom te duur wordt.


  Maak melding

 6. @een gefrustreerde front stemmer, alias ….

  En nu in ABN, want ik begrijp je niet!

  Waarom ben jij eigenlijk zo gefrustreerd fronter, je partij ndp, zit toch in het machtscentrum?

  Zoek een hangmat en gaat relaxen jonge. Een awarraboom is ook goed!


  Maak melding

 7. Ik heb Bouterse aangehoord op de Branding en moet 1 ding klip en klaar zeggen:
  “deze man heeft waarschijnlijk gesnoven voordat hij de DNA aansprak. Ik schaam me echt wat deze man in een serieus gesprek en problemen moet proberen oplossen.”

  Ik schaam me want er komt niets zinnigs uit deze man zijn broodmolen


  Maak melding

 8. @Een gefrustreerde front stemmer
  Onbeschaamde ndper!!
  Zeg gewoon dat je een ndper bent!
  Een ellendeling dat ben jij en je ndp kliekje,omkoopbare stuk verdriet!En Ocer is julli Columbia ,net een hoerentent.
  En o,wee, als de schaamtekloze studenten zich op 22 april achter jullie gaan aansluiten dan zal ik ze vragen of deze dag toevallig een vrije dag is en als het een schooldag is waarom ze niet op school zitten zoals het hoort en zoals zij het willen.!
  Een waardeloze landgenoot ben jij !Ipv je land helpen met het uitroeien van criminelen die voor het zeggen hebbeb dien je net als hun spreekbuis.Je verdedig de verkeerde groep.Laat je hersenen nakijken.als je het hebt tenminste


  Maak melding

 9. @Bokla
  Ben jij hier de ndp clown komen uithangen!?
  Een trailer van wat niog komen moet op 22 april?!
  Het wordt lachen en maar lachen!
  Whaghahahahahahah…


  Maak melding

 10. Esmerald,

  Een gefrustreerde front stemmer kent absoluut geen waarden en normen.
  Teveel van dit soort mensen verschijnt helaas op dit forum en er is geen webmaster, die ingrijpt.
  Hij reageert alleen maar op wat anderen posten en heeft zelf helemaal niets inhoudelijks toe te voegen aan de discussie.
  Hij heeft er de brains niet voor.
  Misschien is het heel lastig, maar mensen als hij kunnen we het best mijden door niet te reageren, hoewel ik dat soms ook wel heel moeilijk vind.


  Maak melding

 11. Esmerald moet 1 of andere steuntrekker uit nederland zijn!!! Als hij in su zou wonen zou hij elke dag een bordje eten bedelen….want su heeft geen sociale dienst! !


  Maak melding

 12. @Esmerald,
  Ben jij de persoon die wij als watermolen straat kennen.
  Als ik je posting lees dan moet ik zeggen dat het een terechte aanduiding is niet meer of minder.
  Moet je hier niet gaan werken of werk je van huis uit.
  Ik bedoel thuis werker.
  Geef je kinderen wat opvoeding die zullen het zeker nodig hebben.


  Maak melding

 13. Esmerald:
  Volg het advies van Cochise op, met bepaalde figuren is discussiëren op een normale manier niet mogelijk. Beetje narren onderling moet kunnen maar sommige posters zijn blijkbaar zo gefrustreerd dat zij zich verlagen tot het niveau van de goot. Een aantal van deze gefrustreerde lieden houden er ook nog eens diverse aliassen (gefrustreerde Harriet in een mazda met bumpersticker, I love SU) op na om op die manier hun postings te versterken! 😉


  Maak melding

 14. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

  RobG, Mazda etc.etc. tussen de regels van jouw reactie valt te lezen, dat je nog tot december 2016 spaargeld hebt. De waarde van de Surinaamse dollar is 70% in waarde gedaald, wat betekent dat; huizen, percelen etc. ook mee dalen. Kom in januari 2017 terug op dit forum, en laat zien of je dan nog steeds zoveel praatjes hebt. Het aannemen van een IMF lening betekent dat de hele wereld nu weet dat Suriname failliet is, en investeerders het hazenpad kiezen, naar een BBB of AAA status land. Jij heb wel een grote mond! NDP en Bouterse staat voor revolutie alla Grenda, Cuba, Venuzela, etc. die draaien zich in hun graf om, (gaan liever dood) als ze horen dat hun collega (Redi Musu Bouterse) in Suriname bij IMF is gaan bedelen voor geld. KOM IN 2017 TERUG ALS JULLIE SPAARGELD OP IS; ZIEN OF JULLIE DAN NOG STEEDS ZOVEEL PRAATJES HEBBEN.


  Maak melding

 15. @De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

  Deze paarse hoertjes zullen tot de dood hun pooier dibrie bouterse blijven verdedigen.
  Dus no spang zo is het in de hoeren wereld.


  Maak melding

 16. oproep aan allen

  de ndp manifestatie word gehouden op de bosje brug.
  gelieve massaal te komen met medeneming van je smartphone om desnoods nog even een selfie te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.