Scholieren demonstreren bij Surinaams parlement

19

PARAMARIBO, 20 apr – “Wat willen wij? Onderwijs! Wanneer? Nu! Wij willen naar school.” Dit scandeerden honderden leerlingen van de middelbare scholen. Zij demonstreerden voor het parlementsgebouw in Paramaribo. Melvin Bouva, ondervoorzitter van het parlement, sprak de groep toe.

De scholieren wilden weten wat de regering doet om hen weer snel in de schoolbanken te krijgen. De staking van lerarenvakbond BvL duurt al ongeveer een week. De Samenwerkende Studentenbesturen, SBB, heeft de demonstratie geleid.”Wij moeten door te praten en met begrip tot een oplossing komen”, zei Bouva. De scholieren willen de komende dagen doorgaan met actie voeren.

Bouva zei zich te willen inzetten voor overleg tussen de regering en de BvL. “Ik ben ervan overtuigd dat als beide partijen bereid zijn te luisteren naar elkaar, ben ik ervan overtuigd dat we tot een oplossing kunnen komen.” De scholieren verwachten dat het onderwijs zo snel mogelijk wordt hervat. Er komt ook een gesprek met minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur.

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Deze ka scholieren moeten niet zeiken. Waarom demonstreren bij het parlement. Ze kunnen beter verhaal gaan halen bij die gierige leraren. De regering had al een prima bod gedaan. Meer is niet mogelijk.
  Deze rotzooi moet op ophouden of anders aanhouden en in verzekering stellen ivm opruiing en het verstoren van de openbare orde.


  Maak melding

 2. Deze ka scholieren moeten niet zeiken. Waarom demonstreren bij het parlement. Ze kunnen beter verhaal gaan halen bij die gierige leraren. De regering had al een prima bod gedaan. Meer is niet mogelijk.
  Deze rotzooi moet op ophouden of anders aanhouden en in verzekering stellen ivm opruiing en het verstoren van de openbare orde..


  Maak melding

 3. Misschien dat deze leerlingen tijdelijk aan zelf-educatie kunnen doen? Goed leermoment! Laat ze ook bedenken dat een ‘normaal’ betaalde leerkracht uiteindelijk gemotiveerder zijn/haar werk doet dan een onderbetaalde en overwerkte Leerkracht. Win win situatie toch?


  Maak melding

 4. Whahahahahaaaaaa…ze willen onderwijs ..hahahahaaaaa en kijk wie lijders worden…hahahaaahaaa…degenen die nooit naar school zijn gegaan bv bouta,brunsie whahahahaaaa…….Ze willen weten wat bouta doet voor de leerkrachten?Het antwoord is niks,hij doet niks voor ze. Arme studenten ze voeren hun aktie uit tegen de verkeerde personen.Juist moeten ze protesteren tegen de regering en eisen dat ze weg moeten zodat geleerden zoals zij het kunnen overnemen van de niet geleerden en criminelen..Maar ik neem aan dat de studenten voor deze dag aardig wat zakgeld verdiend hebben van niemand minder dan bouta ,daar gaat dus een gedeelte van imf money,


  Maak melding

 5. @Ray,
  Fatsoenlijk communiceren heb je ooit hiervan gehoord.
  Ben je geschoold lees wat je schrijft zitten teveel fouten bij.
  Ga even bij je zelf te raden hoe dom je bent.
  En als je dat niet weet kijk in de spiegel.


  Maak melding

 6. dagoebalsingh je naam zegt het al. Je denkt ook als hondenballen.Heb jij ouders of ben je een ouder. Dan heb je zeker geen scholing gehad of genieten jou kinderen geen onderwijs. wat??? ben je de tuinman van de paars geboefte moordenaar van Su . Heeft hij je een 50 srd voor ogen gehouden. Ga maar ontvangen je hebt je werk goed gedaan op de site, Je gaat zeker vrijdag van de partij zijn. Je wordt afgehaald, krijgt heel veel te vreten en mag zuipen zoveel als je wilt, als je maaar roept we willen nog 10 en je paars gedrog aantrekt. Veel succes sukkel


  Maak melding

 7. Wel nu leren de studenten ten minste vreedzame actie voeren. Geen stenen gooien en vechten met de politie en tegenstanders. Maar zeggen en doen wat je wilt zeggen. 101 class.


  Maak melding

 8. Paarse papegaaien; tussen de regels van jullie reactie valt te lezen, dat jullie nog tot december 2016 spaargeld hebt. De waarde van de Surinaamse dollar is 70% in waarde gedaald, wat betekent dat; lonen, huizen, percelen etc. ook mee dalen. Kom in januari 2017 terug op dit forum, en laat zien of je dan nog steeds zoveel praatjes hebt. Het aannemen van een IMF lening betekent dat de hele wereld nu weet dat Suriname failliet is, en investeerders het hazenpad kiezen, naar een BBB of AAA status land. Jullie hebben wel een grote mond! NDP en Bouterse staat voor revolutie alla Grenda, Cuba, Venuzela, etc. die draaien zich in hun graf om, (gaan liever dood) als ze horen dat hun collega (Redi Musu Bouterse) in Suriname bij IMF is gaan bedelen voor geld. KOM IN 2017 TERUG ALS JULLIE SPAARGELD OP IS; ZIEN OF JULLIE DAN NOG STEEDS ZOVEEL PRAATJES HEBBEN.


  Maak melding

 9. @Simon
  Zwijg ndp zwijn!
  Als niet geschoolden ministers,lijders .parlementariers ,en ambassadeurs kunnen worden weet ik niet waarom mijn taalfouten jou pijn doen!


  Maak melding

 10. Opa Bouva vraagt om begrip, laat hij dat later maar aan zijn zoontje vragen om begrip, vanwege het feit dat deze jaknikker, mede schuldig is, met het tot stand komen van een ongrondwettelijke amnestiewet, de manier zoals deze opa spreekt, is zo afstotelijk, alsof hij de wijsheid in pacht heeft met zijn praatjes. Paarse ezel.


  Maak melding

 11. Bouva aka Julius van Wijlenbos, de kleine rover moet men zien als een nationale doden partij nar. Ndp na wang mpp vervloekte pratij em elke Surinamer die op deze mpp paars vervloekte partij heeft gestemd is daadwerkelijk vervloekt. Dat geldt ook voor Dino. Rover Meriba en geweldenaar Ooiberg, vervloekte paarrse aanhangers en vervloekte moordenaar aanbidders. Na soso paarse mpp ka e go tong. Ndp staat voor paarse corruptie.


  Maak melding

 12. @ Paarse Schijterij,
  Bouva, de kleine rover, was voorzitter van de commissie Naschoolse opvang. De kleine rover was leverancier van/voor 5 scholen. De kleine rover toucheerde maandelijks 600.000 SRD. Misikaba idem!

  Roy de Miranda, de grote lafbek, gevlucht uit Nederland, werd benoemd tot voorzitter van een Cie, die het project Naschoolse Opvang zou evalueren. Waarschijnlijk is die
  Cie benoemd om de gemeenschap te misleiden.
  Roy de Miranda, kleine rover, waarom zwijg je in alle talen; wanneer word je reportage wereldkundig gemaakt.


  Maak melding

 13. @Ray,
  Jij kan alleen uitschelden.
  De grootste onzin kraaier.
  Heb in de afgelopen 20 dagen je posting gelezen.
  Alleen maar uitschelden en geen goed Nederlands.
  Jouw taal fouten doen mij pijn omdat je ten eerste niet weet hoe jij je moet gedragen.
  Ten tweede het krioelt fouten en doet mij denken aan iemand die van de lagere klasse komt.
  Als je mensen niet zou uitschelden en steeds deed alsof je het beter weet dan zou ik je niets zeggen.
  Maar jij geeft je mening op alle items en klinkt nog dom ook.
  Wedden dat je weer niet zal laten om uit te schelden.
  Wij zullen Het zien .
  Laat zien dat jij je kan gedrag en respect tonen aan een ander.
  Ik weet dat het voor jouw moeilijk is maar wedden dat het je niet zal lukken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.