Daling wisselkoersen in Suriname kunstmatig

70

PARAMARIBO, 20 apr – Het dalen van de wisselkoersen voor de dollar en euro is niet het resultaat van beleid. Volgens de geldwisselkantoren of cambio’s hebben zij ingegrepen. Een hoerastemming is niet gepast.

Het kan elk moment weer uiteenklappen. De cambio’s hebben hun invloed kunnen tonen. “Er is geen geheim en er is geen toverstok. Wij hebben zelf het initiatief genomen en weigeren hoger in te kopen dan een bepaalde prijs”, zegt een cambio-eigenaar tegenover de Ware Tijd. Overigens is hij het eens met de Centrale Bank van Suriname dat de enorme vlucht van de afgelopen dagen niets met marktwerking te maken heeft.

De wisselkoersen gingen maar omhoog. “Het is totaal niet reëel, die wisselkoersen. En wij willen niet het bloed van de bevolking aan onze handen hebben. Dus hebben wij de stekker eruit getrokken”, aldus de cambio-eigenaar. Hij vindt niet dat het beleid veel in de melk te brokkelen heeft. De valutaveilingen zouden geen soelaas bieden, integendeel. “Dat ding heeft de wisselkoersen alleen maar opgedreven.”

Bekijk ook:

70 REACTIES

 1. Ach,geen nood anderen hebben wel het bloed van 15 surinamers aan hun handen kleven en ze gaan een pro ndp spektakel houden en ons wijs maken hoe goed het is om bloed aan je handen te hebben en dat het je helpt lijder te worden.
  Oud nieuws.


  Maak melding

 2. @Ray,
  Waarom kan je niet over het onderwerp praten.
  Waarom altijd antwoorden alsof je ongeschoold bent.
  Uit welke artikel geef jij je mening.
  Moeilijk he lezen en begrijpen.
  Dit verwacht je van de onrust zaaiers en analfabeten.
  Het onderwerp gaat over het dalen v/d wissel koers.
  Foei man ga wat doen aan je verstand.
  Slap gekletter en niets van betekenis.
  Al jouw postingen zijn waardeloos en nu uitschelden zeker want er komt niets zinnigs uit je mond.


  Maak melding

 3. Dat er speculanten misbruik maken is een gegeven. Echter de basis is en blijft het gebrek aan vertrouwen en de behoefte van sommige mensen die echte dollars nodig hebben of die willen vluchten naar vreemde valuta.

  De oorzaak blijft bij het wanbeleid en het niet transparante veiling beleid.
  Het veiling beleid geeft aan dat er wel erg weinig is om te veilen. Als er veel vraag is en weinig aanbod is de CBvS schuldig aan het gebruik van het verkeerde instrument of het goede instrument op de verkeerde manier.
  Het werkte duidelijk niet en dan gaat de parallel markt rare dingen doen.

  Blijft natuurlijk de rare situatie dat de formele koers bijna 5,80 is en er voor sommige zaken een koers van 4,04 aangehouden wordt. (huren, brandstof). Ofwel de overheid laat enorm veel geld weg lopen naar dat deel van de markt.

  Geen duidelijk beleid en geen duidelijke personen zorgen voor gebrek aan vertrouwen en daarmee slechte koersen.

  Kort gezegd de overheid is schuldig aan deze manipulatie


  Maak melding

 4. Hiep hiep hoereeeee………….!!!

  Jullie blinde,domme, paarse, makke lammetjes!
  Jullie wouwen heel graag vijf (5) erbij. Nú hebben jullie vijf erbij. Van mij mogen jullie nog tien erbij krijgen…..;)

  Jullie hebben visie, hebben liefde voor het land.

  Gaan het land vooruit brengen. Niet praten wél doen.

  Jullie zijn zelf je eigen vijand. Meer niet!

  Generaties hebben jullie naar de kloten gebracht.

  Na Wang Hiep Hiep Hoeree………………………

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 5. Heb ik eerder aangegeven dat de koers op de zwarte markt voor een euro richting 10 SRD gaat.
  Als deze regering blijft aanzitten zie ik de kers van de euro richting 18 SRD gaan en de US$ richting 15 SRD.
  Er is heel heel veel SRD’s in omloop en dat haal je 1 2 3 niet zomaar uit de markt.
  Mede door gevoelsmatig aan te nemen dat de Centrale Bank de geldpers zal moeten aanzetten om de schulden te betalen en de lopende rekeningen te vereffenen bij de lokale crediteuren.
  De Surineds moeten niet juichen want alles word ook duurder en de winst van de handelaren etc stijgen recht evenredig want zij rekenen hun winst in procenten en niet in SRD’s


  Maak melding

 6. JoJo
  Dat er speculanten misbruik maken is een gegeven.

  Who cares? Dit is de core business van de speculanten en dus noem ik het geen misbruik maar erder nog inspelen op marktsituaties. Zie dit ook als de handel op de AEX en andere beurzen.
  Als er bloed ligt op straat komen de echte speculanten bovendrijven want dan kan er flink winst worden gemaakt.
  Ik geef ze geen ongelijk.


  Maak melding

 7. Het olierijke Saoedi-Arabië gaat met spoed de kapitaalmarkt op om 10 meld US dollars te lenen om de oplopende verliezen en het begrotingstekort op te vangen.Het olierijke Qatar is Saoedi-Arabië reeds voorgegaan bij het aangaan van leningen om de crises het hoofd te bieden.Suriname maakt dus geen uitzondering.De crises slaat hard om zich heen.De Europese Centrale Bank pompt elke maand ruim 150 mld Euro in de Europese economien om de crises tegen te houden.


  Maak melding

 8. @Bigi Sma,
  Jij moet je bezighouden met zaken waar je verstand van hebt.
  Kinderen opvoeden.
  Huis schoonmaken en eten koken.
  Als je wat wil betekenen voor de omgeving ga dan bij de bejaarden en maak de toiletten schoon.
  Het is geen schaamte maar een zegen als je dat doet.
  Nu geef je commentaar op alle
  items en het spreekt boekdelen.
  Dat de koers richting 18 gaat mensen als jouw soort zijn de grootste probleem voor het land.
  Valse informatie en niet kunnen wijzen op je bron.
  Jij lijkt beter dan de beurs Goeroes.
  Let wel in negatieve zin dus.


  Maak melding

 9. RobG is erop uit aan te tonen dat hij elke boon uit die gratis blikje bruine bonen waard is. Je kan hem in ieder geval niet beschuldigen dat hij spuugt in de bord die hem voedt, wel dat hij door alleen bruine bonen te eten staar heeft opgelopen en dingen niet meer scherp ziet.


  Maak melding

 10. @een gefrustreerd Front stemmer
  Gefrustreerde ndper past beter bij jou.
  Wat wij meemaken heden is een vloeisel van het verleden.Raad eens…dezelfde crimineel toen en dezelfde crimineel heden ,no change dus,
  Mijn reaktie en mening zal nooit veranderen. Ik ben geen aap zoals jij die van de ene tak op de andere springt omdat een situatie je bang maakt. Ik sta Loyaal aan de partij die ik steun .Dag ex-fronter ga je mars volvreten met de gratis ndp BB&R.


  Maak melding

 11. B.Saram of wie de spook ook mag zijn. Ik laat me niet leiden door oneliners and soundbites. Op mij maken bombarie,leugens,bedrog,verdraaien van de werkelijkheid geen indruk omdat heel veel kennis in mij is geïnvesteerd.Er zal wel heel veel water op Venus en Pluto moeten stromen willen jullie het gelijk aan je kant krijgen.


  Maak melding

 12. @RobG,

  Je moet vooral doorgaan op de wijze waarop je gaat. Een mens verandert pas als hij door zich te stoten andere inzichten krijgt. Voorlopig ben jij daar niet aan toe, dus keep going man.


  Maak melding

 13. Robg je hebt een bericht gelezen en je slaat meteen op tilt.

  De lage olie prijs is een probleem voor olie producerende landen, en Qatar en Saudie Arabie kunnen gewoon de kapitaal markt betreden en een lening krijgen.

  Ze zitten niet aan het infuus zoals Suriname die bij IMF beland.

  Landen die hun schulden niet meer kunnen betalen kloppen aan bij IMF.

  Maar ik zal je even de wind mee geven, China groeit niet meer zo hard, gevolg is een verminderde vraag naar grondstoffen.
  Wereld handel voelt het, de volumes nemen af.

  Maar daar tegen heb je wel het trage herstel van de grootste crisis van de moderne tijd, de bekende credit crunch 2007-2009. Ierland , Spanje , Portugal , Italie en Griekenland in het bijzonder hebben allemaal betalingsregelingen naast hun normale schulden. Maar die grote crisis voelde Suriname niet omdat de olie prijs toen lekker hoog was.

  Dus als er crisis is in de wereld dan voelt Suriname het niet, en als de olie prijs omlaag gaat dan is er wel een wereld crisis. Er zijn best veel olie producerende landen dus als deze allemaal in problemen zijn, dan kan je spreken van een crisis van olieproducerende landen.

  Je probeert altijd het verkwistend beleid goed te praten, wat ga je nu zeggen?
  Je las dat er in Rotterdam gefraudeerd zou zijn vandaag? Ja die nederlanders zijn ook corrupt tog. Zullen we ook manifestatie in ned organiseren om steun aan Rutte te tonen?
  Klinkt gek of niet? Het gebeurt wel in Suriname waar niks fout is waar hun leider wordt bewierookt alsof de messias is herrezen.

  Heb je hierover nagedacht, stel je baas overlijdt wegens nierfalen. Dan wordt poppekast Adhin, de hindostaan, die tot ver over zijn nek in zit President. O jee, weer hindostaan.
  Ik zeg dit met opzet puur om jou te krenken, ik ken jou zere plekken.

  By the way jouw gay minister Peneux ging huilen.
  Mensen doen hun werk in steeds slechter wordende situaties, dacht hij dat een huil partij hun leven weer zou verbeteren? Wat een afgang.


  Maak melding

 14. RobG je kunt nog zo veel kennis in jou investeren als je wilt, maar als je er dan weinig goeds mee doet is het in jou geval water naar zee dragen, net als zo velen hier proberen je tot normale gedachten te brengen. maar RobG verdomd het de situatie in Suriname echt onder ogen te zien, komt helaas wel vaker voor dat mensen die op een specifiek gebied veel geleerd hebben voor de rest wereldvreemd en soms zo gek als een deur zijn en er allerlei waanideeen op na houden in jou geval Paars gekleurd. Accepteer het maar, volgens mij ben je onverbetelijk maar ook ongeneeslijk ziek in je bovenkamer


  Maak melding

 15. @Simon
  Dat de koers richting 18 gaat mensen als jouw soort zijn de grootste probleem voor het land.
  Valse informatie en niet kunnen wijzen op je bron.
  Jij lijkt beter dan de beurs Goeroes.
  Let wel in negatieve zin dus.

  Ik zal proberen je van repliek te dienen.
  In 1980 heb ik al mijn bezittingen verkocht, op de huisraad na, en ben richting Suriname gegaan zoals een goed patriot betaamt met medeneming van 72.000 Nederlandse guldens.
  Een auto en een huis gekocht en mijn kinderen naar school (Weidestraat de Stephanusschool).
  Ik was gewaarschuwd door familie, maar de roep om naar Suriname te gaan met een nieuw bewind was sterker.
  5 jaar het geld arm teruggekeerd naar Nederland. Mijn huis en perceel toen gekocht voor 65.000 Nederlandse guldens kon ik verkopen en heb verkocht voor 7.800 Nederlands guldens. De koers was toen 1 US$ voor 720 Surinaamse guldens.
  Ik heb gestreden tegen corruptie, als éénling tegen de stroom opvaren, ik heb mij ingezet voor Suriname (onderzoek leidend naar de levensvatbaarheid van parastatale bedrijven).
  Illusies armer teruggekeerd.
  Nooit meer zal mij dit overkomen.
  Vraag
  Waar was jij toen ik mij inzetten voor Suriname
  Waar was jij toen er geen tandpasta, toiletpapier, olie, suiker, zout, uien, aardappelen,waspoeder, afwasmiddel, ontsmettingsmiddel, medicamenten etc te krijgen was en als ze te krijgen waren kon je het niet betalen omdat de koers zoals ik aangaf 1 op 72 Surinaamse guldens was.

  Ik ben nu met pensioen en wens jou en je naasten deze periode niet. Een periode die zich kenmerkte als verrijking, eigen familie eerst, stelen etc zoals het thans gebeurt.
  Dus onthou me al je ka die je aangeeft want jullie zullen als eerste roepen “famiri yep oenoe noh””


  Maak melding

 16. Simon
  Nog even dit:
  Ik heb recentelijk 6.000 aandelen Wesanen verkocht met een winst van 6,52 per aandeel over een periode van 3 maanden investering.
  Kun jij dit nadoen????????


  Maak melding

 17. @RobG,
  Ik wist meteen al dat de front aanhang oftewel de schoothondjes van de verloren verkiezingen onzin zou uitkraaien.
  Deze poedelhondjes blaffen maar bijten niet.
  Als ik de commentaren lees dan denk ik mensen hebben jullie oogkleppen.
  Wij zijn door het volk gekozen en hoe raar het ook klinkt jullie zullen het met ons en jullie president die ook president is van al jullie familie en vrienden moeten doen.
  Vergeet niet nog 4 te gaan .
  Dus laat de mensen maar slappe loze nachten krijgen.
  De boodschap van de enige echte leider van jullie allemaal is niet goed overgekomen omdat jullie een andere draai aan hebben gegeven.
  Onze president heeft gezegd ik wens jullie slapeloze nachten toe en dat komt nu uit.
  Kijk maar naar de reacties en de oppositie die dachten dat het voor de NDP bedoeld was.
  Mensen nee dus het was bedoelt voor al die sukkels zoals op deze forum en een ieder die denkt het beter te weten dan de leider.
  Wij hoeven ons dus niet te bewijzen met een te grote opkomst.
  Nogmaals nog 4 te gaan en jullie zullen naar ons pijpen moeten dansen.
  Dus RobG verspil je energie niet aan de front poedel hondjes.


  Maak melding

 18. @Bigi Sma,
  Dus je bent een gokker.
  Vertel je ook hoeveel je al die jaren verloren hebt.
  Zeker niet want dat doen 99.8% v/d gokkers niet.
  Veel succes maar wees ook eerlijk als je verliest.
  Een tip van winstnemingen is niemand armer geworden.


  Maak melding

 19. Beste posters,

  Volgens mij heeft iedereen op dit fotum het volste recht om haar of zijn mening te geven, ook RobG.
  Maar …….. met hem in discussie gaan, is een ander verhaal en volstrekt zinloos.
  Hij heeft last van een tunnelvisie, waar hij niet meer uitkomt, hoe goed jullie (tegen)argumenten ook zijn.
  Economen zijn doorgaans mensen, die de economie heel flexibel benaderen, zo niet RobG.
  Als je Suriname vergelijkt met bepaalde OPEC-landen, dan heb je iets niet goed begrepen als econoom.
  Als je het Front alleen maar de schuld geeft van de huidige financiele crisis, dan heb je iets niet goed begrepen.
  Als je de problemen afschuift op het feit, dat Suriname een import- en geen exportland is, dan heb je iets niet goed begrepen.
  Als je op 7.600 km afstand van ons land alleen maar reageert op zaken zonder er zelf bij te zijn, dan heb je iets niet goed begrepen.
  Zo kan ik nog wel even doorgaan.
  RobG. geeft zelf aan, dat er wel heel veel water op Venus en Pluto moet stromen om hem van mening te laten veranderen, maar dat gebeurt niet.
  Dit is de zelfingenomenheid van een forumlid, waarmee niet te discussieren is.
  Hij heeft van het woord discussieren nog nooit gehoord en weet vanuit Nederland alles beter !!


  Maak melding

 20. Ik heb een vraag een heel kleine vraag: de bijdrage van Suriname aan de wereldeconomie is volgens IMF 0,07%. Op basis van die bijdrage woede de leden quota vastgesteld. Vraag 1: is de quota die Suriname betaalt 350 miljoen us dollar?
  Vraag 2: is de bijdrage van Suriname van 0,07% gelijk aan 350 miljoen dollar?
  Vraag 3: wordt er gerekend op inkomsten uit de Goudsector terwijl aan de andere kant gezegd wordt: diversificeren?
  Vraag 4: wie geeft uitlsuitelsel?
  Ik geef eerlijk toe dat ik een zwaar hoofd heb in de hulp van IMF. Arm Suriname je begrijpt het niet


  Maak melding

 21. @Cochise,
  Dus de boodschap van RobG is niet bij jouw overgekomen.
  Moeilijk om iets te lezen en tegelijkertijd begrijpen wat bedoelt wordt.
  Geef niet je bent iemand zonder visie blijf maar napraten.


  Maak melding

 22. Een gefrusteerde front stemmer,

  Als je een regelmatige bezoeker van dit forum bent, weet je, dat ik bepaald geen Frontstemmer ben.
  De boodschappen van RobG, begrijp ik -evenals veel andere forumleden – absoluut niet.
  Hij zegt dingen, die gewoon niet waar zijn.
  Daar wilde ik het maar bij laten.
  Wat betreft het hebben of geven van een visie wil ik wel een wedstrijd met jou aangaan.
  Holle vaten klinken het hardst.


  Maak melding

 23. De srd kan niet verder dalen dan Nw Front qua zetels aantal. Dat is dus mooi meegenomen. Opgerot met die partijen. Door hun toe doen zitten wij met de gebakken bananen ipv peren.


  Maak melding

 24. weet je, ik kan het niet tegenhouden. al dat geweld dat suriname vanuit de core rot.

  it is all good. maar ragga dong zingt: walter ie granpa e lee.


  Maak melding

 25. Hahaha die clown conchise is mij een mooie.

  Lezen jullie maar hij beschuldigd Robg dat die 7600km afstand van ons land vertoeft enbreageert op zaken zonder er zelf bij te zijn.

  Hebben jullie conchise deze reactie zien plaatsen biij een van de tegenstaanders van deze regering, nee dus. Wat maskt het deze conchise, een tot op het bot geboren hypocriet van het ergste soort, shame on you, jullie zijn schaamteloze zwerfhonden.


  Maak melding

 26. Moe o pe, maakt de haters radeloos, ze weten niet meer waar ze het moeten zoeken, wie met vuur speelt kan gebrand worden. ba suku ba feni ba tjarie, curtis daagde uit en nu moet hij niet komen opdagen volgens sommige, curtis heeft geen aanhang behalve die paar labiele zombies hier die iedere keer van nickname veranderen. In Suriname neemt niemand de lafaard curtis serieus. Om conchise te citeren 7600km van Suriname zal curtis niet helpen, hij heeft in Suriname hulp nodig en die zal hij nooit krijgen van de vaderlandslievende Surinamers.


  Maak melding

 27. LoveSu,

  Helaas ben jij ook weer iemand met een laag reactieniveau.
  Termen als zwerfhond zal ik nooit in mijn mond nemen.
  Ik ben ook geen hypocriet, maar een Surinamer, die het al erg genoeg vindt, dat we een regering EN oppositie hebben, zoals die er zitten.
  Jij bent ook weer iemand, die alleen maar reageert op wat anderen posten en niets inhoudelijks aan het artikel heeft toe te voegen.
  Dit is ook mijn laatste reactie aan jou.
  Ik heb met je te doen, want enige opleiding is jou vreemd.


  Maak melding

 28. RobG, Mazda etc.etc. tussen de regels van jouw reactie valt te lezen, dat je nog tot december 2016 spaargeld hebt. De waarde van de Surinaamse dollar is 70% in waarde gedaald, wat betekent dat; huizen, percelen etc. ook mee dalen. Kom in januari 2017 terug op dit forum, en laat zien of je dan nog steeds zoveel praatjes hebt. Het aannemen van een IMF lening betekent dat de hele wereld nu weet dat Suriname failliet is, en investeerders het hazenpad kiezen, naar een BBB of AAA status land. Jij heb wel een grote mond! NDP en Bouterse staat voor revolutie alla Grenda, Cuba, Venuzela, etc. die draaien zich in hun graf om, (gaan liever dood) als ze horen dat hun collega (Redi Musu Bouterse) in Suriname bij IMF is gaan bedelen voor geld. KOM IN 2017 TERUG ALS JULLIE SPAARGELD OP IS; ZIEN OF JULLIE DAN NOG STEEDS ZOVEEL PRAATJES HEBBEN.


  Maak melding

 29. Daar gast de hypocriete conchise weer, jij hebt gereagerrd op Robg, terwijl je niet eens op het artikel heb gereageerd, je bent en blijf een geboren hypocriet. Ach ga maar ergens anders zitten janken, jij vieze vieze vuile hypocriet


  Maak melding

 30. LoveSu,

  Doei en doe vooral eerst iets aan je Nederlands, want je hebt het niveau van een 3e klasser basisonderwijs en doe daarna iets aan een opleiding.
  Daar begint het allemaal mee mi boi.
  Je bent het niet waard om op je postings te reageren.
  Dus mijn laatste reactie.


  Maak melding

 31. @lovesu en simon

  zijn jullie nu de beste uit de ndp klas
  want volgens mij zijn jullie meer een schande voor de ndp
  laat de ndp maar iemand sturen van niveau die een discussie kan voeren.
  pfff zitten we opgescheept met jullie, 2e rangs mensen met een iq van 80


  Maak melding

 32. Sille en Go oso,
  Stille en Cochise jullie hebben een groot probleem.
  Respectloos naar anderen toe.
  Gelijk je mening geven alsof jullie nooit naar school zijn geweest.
  Ben blij dat de meeste hun niet verlagen tot het niveau van jullie.
  Altijd mee willen doen maar geen verstand hebben.
  Waardeloze idioten stlle en Ray zijn de grootste dombo’s en chochise of go oso komt er ook bij.


  Maak melding

 33. Beste posters,

  Ik verdwijn een tijdje van dit forum, omdat ik schoon genoeg heb van de manier, waarop een aantal posters dit forum gebruikt voor heel andere doeleinden, dan te discussieren.
  Helaas laat de webmaster alles toe.
  Ik ken geen forum, waar mensen elkaar zo verrot schelden en zelfs de dood toewensen, dan op de Waterkant.
  Alles kan op dit forum en daar heb ik even genoeg van.


  Maak melding

 34. Conchise je hoeft je verdwijning niet overal te plaatsen, niemand gaat je missen. Ik wil wedden dat deze cameleon in een andere gedaante hier gaat posten.

  He cameleon waar is het geld, als je nou een baan gaat zoeken, hoef je geen geld op waterkant te zoeken, want dan heb je je eigen geld. Jenlijkt wel curtis die is moe maar weigert een baan te gaan zoeken, hoe ziek zijn jullie doort niet.


  Maak melding

 35. please laat ndp iemand sturen met een iq dat hoger is dan 80
  zijn die er wel?
  tuurlijk zijn die er wel, kijk maar om je heen hoe fantastisch goed het gaat
  het lijkt wel dubai


  Maak melding

 36. Cochise jammer dat er met jou hier intellect verdwijnt, en het niveau hier door verlaagt en meer in de buurt komt van een bijeenkomst in Ocer, tot niveau riool dus, afgaande op de manier van communiceren zoals LoveSu, Mazda en nog een paar anderen er op na houden, past trouwens wel bij de verbale terreur van hun baasje, je moet maar denken dom geboren en verrekte weinig bijgeleerd, dat de webmaster dat toelaat snap ik trouwens ook niet, want er zullen er wel meer gaan afhaken, als deze vorm van NDP terreur door blijft gaan en lopen ze de kans at het straks over en uit is met DWN, net als straks met Suriname door dezelfde soort Paarse terreur


  Maak melding

 37. @cochise,
  Mensen de persoon die altijd mensen op dit forum uitscheld gaat voor een tijdje weg.
  Hij is zo laf dat hij met een andere nick naam zal posten.
  Opgeruimd staat netjes.
  Ik denk dat het niet te maken heeft met lovesu.
  Of wel lovesu laat die idioot hij is gewoon dom.
  Het enige wat hij kan is proberen om mensen belachelijk te maken omdat hij als dombo gezien wordt.


  Maak melding

 38. @Hans,
  De grootste idioot die met gespleten tong praat.
  Front teefhondje .
  Meneer vindt het jammer dat go oso weggaat.
  Poedelhondjes die niets van betekenis is.
  Hans noemt go oso intellectueel ik moet kotsen.


  Maak melding

 39. He hans we zitten al in een frontriool hier op waterkant, een riool waarin gasten als jou en vele van die haters lekker vertoeven, vandaar jullie oproep aan de webmaster. Die riool dachten jullie voor jezelf te hebben, de rest moet verdwijnen. Webmaster moet jullie walgelijke hypocrieten vinden.


  Maak melding

 40. @fawaka

  en wat gaat er dan gebeuren iq 80
  gaan jullie weer moorden en castreren
  jullie hebben dezelfde eigenschappen als die woestijn ratten die koppen afhakken en andere lichaams delen
  vandaar die vriendschappen met hamas, hebollah


  Maak melding

 41. Speciaal voor;

  “RobG
  B.Saram of wie de spook ook mag zijn. Ik laat me niet leiden door oneliners and soundbites. Op mij maken bombarie,leugens,bedrog,verdraaien van de werkelijkheid geen indruk omdat heel veel kennis in mij is geïnvesteerd.Er zal wel heel veel water op Venus en Pluto moeten stromen willen jullie het gelijk aan je kant krijgen.”

  – 18000 woningen
  – Tram van de stad naar Para
  – etc. etc. etc.

  Nee, je laat je alleen mis-leiden.


  Maak melding

 42. De dwaas Chocise gaat zich terugtrekken omdat hij ruggespraak moet houden bij het Front. Hij gaat zich bijscholen in de onzin van de oppositie om beter voorbereid een pakslaag hier te komen halen. Dat heb je nu eenmaal met lichtgewichten die als een kip zonder kop pretenderen alle kennis in huis te hebben.


  Maak melding

 43. Beste RobG

  U moeder zou u eens onderhanden moeten nemen. Leest u wel eens terug wat u schrijft. U barst van de rancune jegens iemand die u op inhoud links en rechts passeert.


  Maak melding

 44. Jojo, mijn moeder zou mij juist steunen tegen figuren als Cochise. Zij krijgt een allergische reactie als men praat over een politieke partij als de NPS. Ze heeft jaren op de NPS gestemd en het land Suriname en de bevolking is er niet beter van geworden.

  Die Cochise is een inhoudsloze propagandist van de oppositie, een notoire brokkenmaker. Een goed advies! Hij moet zijn ruggengraat goed gaan versterken.


  Maak melding

 45. Forummers, Odi odi.

  Daling wisselkoersen in Suriname kunstmatig!
  Het spel wordt bij deze enorm gespeeld.
  En wie betaalt het gelag?

  Behalve het nieuws uit SU. blijf ik ook het nieuws uit onze regio volgen hoor.
  B.v. uit T&T en Jamaica.

  Hosein says let dollar slide.
  By Richardson Dhalai Monday, April 11 2016

  University of the West Indies (UWI) senior lecturer Dr Roger Hosein believes that the TT dollar should be allowed to “slide” as a means of improving the nation’s competitiveness on the global market.
  Google even naar (Hosein says let dollar slide) voor het volledig artikel.

  Het volgende artikel uit Jamaica.
  Business (Bron-jamaicaobserver)
  IMF says Caribbean countries still struggling to overcome global economic meltdown
  Wednesday, April 20, 2016

  WASHINGTON, United States (CMC) — A senior official of the International Monetary Fund (IMF) says with the global economy still struggling, many countries in Latin America and the Caribbean are facing a harsher world than they did a few years ago.

  “Therefore, the growth outlook is weaker in advanced and emerging economies alike,” said Alejandro Werner, the director of the IMF’s Western Hemisphere Department.

  He told a news conference over the weekend that the favourable external financial conditions of the past several years have become more volatile, and risks of a sudden tightening are on the rise.

  “Against this backdrop, economic activity in Latin America and the Caribbean has been revised downward compared with our January update, and is likely to contract for a second year in a row in 2016.
  “Basically, we are projecting an average rate of growth of minus 0.5 per cent for this year. But the growth outlook varies substantially within the region.

  We have in South America where, let’s say, the deeper slowdown and the recession countries are concentrated — in Central America and the Caribbean and Mexico where we have most of the countries benefiting from the declining price of oil and therefore, economic activity in this subregion of Latin America and the Caribbean is accelerating a bit.

  “As I said, therefore, the news isn’t all that bad because we have these subregions that are exhibiting some acceleration, and an important reduction in the current account deficits, and a strengthening of their fiscal balances.”

  But when asked to state the IMF’s recommendations for small, open-commodity producers that have suffered in terms of trade shocks, Werner replied,“Obviously it’s a case-by-case issue and we do not like to generalise our policy recommendations.”

  However, he said in the case of Trinidad and Tobago or other countries in the Caribbean, including Suriname, “I think these are countries that started with currency regimes that are more rigid than the ones we saw in South America.


  Maak melding

 46. Mensen die willen terugkeren naar Suriname aub geen huis of grond kopen. Stukje grond occuperen want dat is normaal, kijk maar naar de marrons en niemand doet er wat tegen. Dus sla je slag en bouw een hut van karton en veel leef plezier en bedankt voor je inzet in Holland.


  Maak melding

 47. Hans die front varkens en zwijnen hebben weer even kunnen trillen, hoe nijpender ze het krijgen, hoe zieliger ze zijn.

  We kunnen met gemak vaststellen dat de fronters hier labiel, onderontwikkeld, hypocriet en zielig zijn.

  Neem nou de reactie van jojo, zieliger en triester kan je het niet voorgeschoteld krijgen, conchise gaat Robg links en rechts op inhoud voorbij, dan ontbreek je wel elke realiteitszin, gelukkig kan iedereen jullie schaamteloze achterbaksheid waarnemen, het is zo zichtbaar.


  Maak melding

 48. Beste RobG

  Ik beriep mij op de hulp van uw moeder gezien de taal die u gebruikt bij het wegzetten van mensen die anders denken en dat gedegen en zorgvuldig onder woorden brengen.

  Voor alle duidelijkheid Cochise heeft het woord NPS uit zich zelf nooit gebruikt. Dus u zult de enige zijn die uw moeder tot wanhoop drijft met uw frustraties omtrent de NPS.

  Voor alle duidelijkheid Cochise en ik geven nadrukkelijk aan geen Politiek huis te hebben. Wat wij wel gedocumenteerd onderbouwen is dat de huidige regering het wel HEEL erg slecht doet terwijl zij in een opgemaakt bed terecht kwamen en de wind gedurende 4,5 jaar enorm mee gehad hebben.

  U heeft nog nooit een enkel feit weten te weerleggen anders dan dat er elders in de wereld ook vervelende dingen gebeuren.
  Elders in de wereld gebeurden in 2010 – 2013 ook vervellende dingen en toen jubelde iedereen in Suriname omdat de onzekerheden elders de grondstoffen prijzen lieten pieken. Echter Bouterse verkocht het succes van zijn voorganger (groei en volle kassa) en de enorme rugwind als zijn eigen resultaat.

  Het resultaat is nu zichtbaar:

  1) BNP in echte dollars min 50% (op basis van echte koers).
  2) Schulden van de staat plus 300%.
  3) Deviezen voorraad 1,5 maand ($ 150 mio) beweert men was 6 maanden ($ 600 mio plus).
  4) Geen inkomsten meer uit Staatsolie door wanbeleid (extreme schulden, afgeschreven projecten, geen echte exploratie, niet goed functionerende raffinaderij).
  5) Maximaal breakeven aandeel in Surgold.
  6) Na overname door IMF een staatsschuld ver boven het leningen plafond.
  7) Geen enkele verkiezingsbelofte gerealiseerd.
  8) Sociale onrust en kapotte infrastructuur.

  Deze score lijst lijkt aardig op die van 1980 -1992 en van 1996 – 2000.

  Bouterse heeft de afgelopen 36 jaar 26 jaar zijn stempel op de Surinaamse samenleving gedrukt en heeft kans gezien dat kleine beetje dat er was geheel te vernietigen.

  Het laatste wil niet zeggen dat de NPS en vrienden het zo goed gedaan hebben maar zij hebben in de hun gegeven perioden weer voor vooruitgang gezorgd.
  Vooruitgang die maar voor een beperkt deel op het conto van hulp geschreven kan worden.

  Alle hulp van de eerste jaren is vernietigd door Bouterse
  Bouterse heeft euro 220.000.000 nood hulp gehad die verdwenen is.
  De hulp 1992-1996 is weer verbrand door Wijdenbosch en de hulp na 2000 is groot en deels verdwenen in de kuilen (schulden) die Wijdenbosch heeft achter gelaten.

  Ik hoop dat uw moeder uw een keer in de spiegel laat kijken.

  Cochise nog ik hebben een NPS oriëntatie. U heeft een NPS fobie


  Maak melding

 49. Jojo heeft geen politiek huis, ga je moeder dat wijs maken of die andere minkukels hier, jij bent een fronter, je gedraagt je als een fronter, je herhaalt de leugens van front, je liegt als een fronter, je bent gdrasgt je als hypocriet, zo zijn de fronters, hoezo ben je geen fronter of ben je zo dom dat je niet eens weet dat je fronter bent.


  Maak melding

 50. Beste Jojo,

  Je gelooft toch zeker niet dat jou uitstekende betoog onderbouwd met feiten en cijfers ( die niet liegen) gehersenspoelde Paarse Garnalen als LoveSu, Do The Right Thing, Parbo of Mazda tot iets anders zullen uitlokken dan oeverloofs gezwam over de NPS of ‘landverraders’of scheldpartijen.

  We weten allemaal dat de Paarse Garnalen in Suriname komen uit de rioolput, ongeletterd zijn, geen moraal en geen verstand hebben en keiharde feiten altijd zullen ontkennen,

  Na 6 jaar Bouterse is Suriname afgegleden tot de bedelaar van Zuid Amerika met geen enkel zicht op verbetering.

  En nog geven de Paarse Garnalen de NPS de schuld…….of oproerkraaiers uit het buitenland die Suriname willen destabiliseren.

  Te dom voor woorden.


  Maak melding

 51. Het is me wat hier op waterkant.

  Onzin, rommel, leugens worden hier gewoon als uitstekende betogen gezien. Ze hebben duidelijk geen nps fobie, maar een Bouterse en Suriname fobie dus kan en mag alles blijkbaar. Het is maar dat we weten wie allemaal onzin als uitstekend ziet, niet serieus te nemen dus.

  Zoweten we ook dat deze varkens en zwijnen zoals henk molenaar niet anders kunnen, het poel van verderf waarin ze zich be vinden, maakt dat ze elke menselijke waarden en normen ontberen.


  Maak melding

 52. LoveSU: “Zoweten we ook dat deze varkens en zwijnen zoals henk molenaar niet anders kunnen, het poel van verderf waarin ze zich be vinden, maakt dat ze elke menselijke waarden en normen ontberen”

  Een aanhanger van Bouterse zegt dat zijn tegenstanders zich in een poel van verderf bevnden en dat ze “elke menselijke waarden en normen ontberen”

  Aldus ILOVESU, de fanatieke aanhangers van een president met bloed aan zijn handen, poeder in zijn neus, 3 zonen in de gevangenis en die nu voor de derde keer Suriname volledig economisch en financieel kapot maakt


  Maak melding

 53. @ Ray,…staat SYNONIEM VOOR :Uilskuiken,Pannekoek,Oliebol,kortom alles wat met DOM te maken heeft,..IQ Zeer zwak van generlei waarde ! deze gast maakt zich elke keer weer belachelijk in dit forum.opzouten man.


  Maak melding

 54. @Damsco
  Over jou niveau praten wij helemaal niet. Eerst moet er onderzocht worden bij jou of je hersenen bezit of is het helemaal leeg daar!
  Ik neem aan dat het vol zit met ndp poep!!


  Maak melding

 55. Love Su

  U vereert mij met een tirade. Dat maakt minimaal duidelijk dat u geen enkele vorm van zelfbeheersing heeft en geen kans ziet iets van wat u tot leugen verklaart te weerleggen.

  Ik voeg er aan toe dat voor mij alle mensen gelijk zijn en dat zelfverheffing slechts leidt tot frustratie zodra u wakker wordt en klaar bent met dromen over alle lekkers wat Baas u belooft heeft en welke beloften hij gebroken heeft.

  Velen hebben aangegeven dat het weinig zinvol is sociale voorzieningen in het leven te roepen die niet nagekomen kunnen worden.
  Zie aan de ene kant beloofde Bouterse een week geleden Srd 11.000.000/maand voor de armsten. Nu is duidelijk waar hij het haalt namelijk door de kinderbijslag van SRD 50 naar SRD 30 te reduceren.

  Bij Bouterse wordt met de linkerhand gegeven en met de rechterhand genomen.

  Beste LoveSu u wordt ook genomen en mag niet eens zoenen.


  Maak melding

 56. @Henk Mollenaar

  Kijk naar de reactie ze weten heel goed dat ze onzin uitkramen en dat ze de lachtertjes van het land zijn.

  Kijk naar de rare brief over het niet door gaan van hun solidariteit manifestatie. Ze dekken zich in voor een teleurstelling.

  Morgen afstemmen op de dna livestream is grappiger dan een avondje Roue Verveer en kost niets.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.