Toename criminaliteit in Suriname ‘verwachtbaar’

38

PARAMARIBO, 19 apr – Het is verwachtbaar dat de criminaliteit een stijgende trend vertoont. Dit stelt Gregory Rusland, voorzitter en parlementariër van de Nationale Partij Suriname, NPS. Dat de misdaadcijfers van het Korps Politie Suriname de trend bevestigen, mag niet verbazen. Het weer is er naar.

De economische omstandigheden zijn voor sommigen, meer dan voor anderen, een reden om verkeerd te gaan. “Wanneer het slecht gaat met de samenleving is het algemeen verwachtbaar dat de misdaad zal toenemen”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Volgens de politie zijn er voor het eerste kwartaal van dit jaar ruim vierhonderd gevallen meer geregistreerd dan voor dezelfde periode vorig jaar.

De scheidslijn tussen het mijn en dijn blijkt dus te vervagen. “Mensen denken dat van alles mag om het hoofd boven water te houden”, aldus Rusland. Ook voor VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is het een uitgemaakte zaak: “Het is een gegeven dat wanneer armoede toeneemt, ook de criminaliteit toeneemt. Niet omdat je arm bent moet je stelen, maar het is een vicieuze cirkel waarin we verkeren.”

Bekijk ook:

38 REACTIES

 1. Natuurlijk gaat de criminaliteit toenemen.De concurrentie onder de boeven om onze laatste centjes van de maand van ons op hardhandige,brute wijze van ons te roven is groot!


  Maak melding

 2. Dus dat geldt ook voor de politici? Zij stelen altijd of het nu goed gaat of slecht gaat.
  Het is geen logica dat wanneer er meer armoede is er meer gestolen moet worden. Juist wanneer er meer rijkdom is wordt er meer gestolen, want dan doen mensen niet moeilijk om een kwartje meer of minder en sluiten ze hun ogen voor gegraai.


  Maak melding

 3. Goed voorbeeld doet goed volgen..

  Als je een veelvuldige moordenaar, drugsdealer neerzet als press is dit zeker geen goed voorbeeld.

  De figuren die voor hem hadden gekozen hadden wonderen verwacht (in ruil voor oud vreten en warm bier)…intussen zitten deze figuren met hun staart tussen de benen weggedoken en met een bek vol tanden…


  Maak melding

 4. Als je de riemen strakker moet aanhalen wordt de criminaliteit niet strakker. Het land is naar de klote geholpen.

  Waarom beloven ze ons dat Suriname over 4 eruit gaat zien als Dubai????????? Het stemvee van de ndp is gen…….vul maar zelf in.


  Maak melding

 5. Wat verwacht je anders van een land waarin de president aan het hoofd staat van een criminele organisatie..Beide zijn zoons zitten vast voor zeer ernstige strafbare feiten..Pappie zelf heeft ook een strafblad, is hoofdverdachte in de grootste mensenrechtenschending van Suriname na de 2e wereld oorlog en heeft negatieve antecedenten van hier tot tokio.
  De strijd tegen van het Surinaams volk tegen Bouterse is er niet een waarbij er gestreden wordt tegen vlees en bloed, maar tegen duivelse machten in de hemelse gewesten die Bouterse en zijn trawanten als handlangers in Suriname hebben. Ik ben niet heel erg religieus , maar geloof oprecht dat gebed het enige is wat land en volk nog kan helpen over deze vloek die op 25 februari 1980 over Suriname is uitgestort.


  Maak melding

 6. Gelegenheid maakt de dief; de paarse ezels hebben de grootste boeven uit de Surinaamse geschiedenis in de gelegenheid gesteld aan de vette kas van Venetiaan te zitten en zij op hun beurt hebben de condities geschapen dat de kruimeldieven en de aspirant dieven zich razendsnel ontwikkelen tot professionele criminelen. Daar krijgt een brave burger alleen maar meer slapeloze nachten van.


  Maak melding

 7. Met criminelen in de regering, en een moordenaar als president, is het verwachtbaar, dat criminaliteit alleen maar toeneemt, vooral door mensen die dankzij deze paarse criminele organisatie, geen toekomstperspectief meer hebben.


  Maak melding

 8. Criminaliteit neemt toe als de verdeling steeds schever wordt. De rijken worden rijker en de armen steeds armer. Dus stop met lulkoek door alleen te wijzen naar het feit dat de armen alleen steeds minder hebben. Het feit dat de rijken steeds rijker worden dat gaat steken


  Maak melding

 9. Lood / koper moeten ze voelen om een deel te stoppen want het is een utopie at misdaad 100% zal verdwijnen.
  Liefst omleggen zodat
  Je ze niet hoeft te verzorgen
  Ze niet terugkomen na het uitzitten van hun straf
  Hopelijk zal dit afschrik opwekken
  Maar zorg wel dat voor diegene die wilt werken er werk is.


  Maak melding

 10. Daarbij is volgens bestuurslid Michael Miskin de verzekering gegeven aan het CLO-bestuur dat er geen ambtenaren afgevloeid zullen worden.

  En hoe denkt Miskin de steeds overschrijding van de begroting een halt toe te roepen?
  10.000 ambtenaren kosten je, salaris gemiddeld 2.000 SRD per maand, jaarlijks circa 300 miljoen per jaar.
  10% besparing levert je al gauw 30 miljoen op of je zou Bouterse moeten vragen om 300 miljoen van zijn rijkdom terug te geven aan het land


  Maak melding

 11. Criminaliteit is niet van nu.
  Als de Front en de NPS cq de vorige regeringen dit vanaf het begin hadden aangepakt dan waren wij vandaag niet bezig om de rotsooi op te ruimen.
  Nu krijgt de huidige regering de schuld in hun schoenen geschoven.
  Gelukkig dat er geen ambtenaren ontslagen worden.
  Jaren hebben VHP en NPS ervoor gezorgd dat mensen in dienst werden genomen omdat ze van bepaald politieke parij waren.
  Dit is niet van de laatste jaren maar sinds er politiek bedreven wordt in Suriname.
  Wij mogen blij zijn dat wij Surinamers zijn.
  Wij mogen blij zijn met de regering.
  Wij mogen blij zijn dat wij massaal het land niet vluchten voor oorlog.
  Wij mogen blij zijn met de ingenomen koers die de huidige regering volgt.
  Wij mogen ook blij zijn dat er schreeuwers zijn en meelopers die alleen schelden op dit forum.
  Wij mogen blij zijn dat iedereen zijn/haar visie kan geven.


  Maak melding

 12. De Surinaamse Nederlander Ramon Ramsodit wil dat Nederland president Desi Bouterse en assembleelid Ronnie Brunswijk van de opsporingslijst haalt en niet verder vervolgt

  Is deze man gek geworden? Alleen omdat het slecht gaat met Suriname?
  Moeten dan alle criminelen van de lijst worden afgehaald?

  Is deze man


  Maak melding

 13. Oorzaak en gevolg voor al die oerdomme ndpers die de misdaadvloek verdienen door te hebben gestemd op onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen, bankrovers, mensenrechten schenders. Enne Zo paarse didibri, zo oerdomme paarse zombies. Maar overduidelijk waren de paarse tekenen voor en 2010 tot heden. Het paars oerdom volk heeft de lijder die het verdiend gekregen door oerdom te stemmen op hem, wiens zonen eerder waren besmet met het paarse virus der misdaad. Luister goed, leg uw oren te luister en kijk goed om u heen, met de baas der misdadigers is het land een verworden misdaadstaat vol van onrecht, geweld en armoede. Met dank aan het oerdom paars volk. Zij zijn te beklagen en niet de paarse slangenlijder. Want de hele wereld weet en kent zijn mensenrechten schendingen, op die oerdomme paars verworden paria’s die nu honger lijden. Tang ka efoe joe no e go klage gi baas, wo ka dee nanga dee……de Zumba van Suribabwe en co. o poeroe ka gi oenoe dong wang paarsen. Na paarse stront vol devaluatie, onrust, chaos en armoede wo njang vol kommer en kwel. Dongsma.


  Maak melding

 14. Toename criminaliteit was verwachtbaar, dus zou je denken dat maatregelen ook genomen waren ertegen. Blijkbaar dus niet, want de crime is niettemin gestegen.


  Maak melding

 15. @ Bigi Sma,

  Maar goed dat deze man geen burgemeester is geworden, want hij spoort duidelijk niet.
  Wie is hij om te eisen dat een bewezen, en door het Hoogst Gerechtshof veroordeelde crimineel en drugsdealer, van de Internationale Interpollijst geschrapt wordt. Idem dito brunsi?
  Dan spoor je duidelijk niet!

  Ram Ram, hou je lekker bezig met Paramaribo Zoo en boeken schrijven, die niemand leest baiwa.

  Het zijn veelal de mislukte surineds die met veel bombari terugkeren om de suri’s iets wijs te maken, de ergste soort.

  Naar het schijnt probeert iedereen zijn gram te halen uit de huidige economische situatie. Het is niet te geloven.
  De één wil naar de Koning de ander gaat de toerkoes bedelen om vliegroutes, de andere eist schrappen van een Interpol lijst, whahahahahaha, who’s next.

  Suri’s be like!!!


  Maak melding

 16. @astaman

  Waar bist tu?

  De stiletto’s zijn weer eens uit de kast gehaald, het rokje is glad gestreken.
  Een panty-hose met chasnet gaatjes en een rood doorschijnend ‘ bloesje’ .
  Pruik op, nog effe de nep-wimpers/nagels, en gaan met die ‘mike’;
  “ Wij zijn Blij…..
  “ I LOVE SU!”…
  Een goed verstaander…… Suri’s be like!


  Maak melding

 17. @Stille,
  Ik werk maar jij zit in de uitkering.
  Busje komt zo busje komt zo .
  Heb je de huurverhoging al ontvangen.
  Geen probleem je kan huursubsidie aanvragen.


  Maak melding

 18. Esmerald:
  De ” blije” alterego van dat Japanse automerk heeft al van zich laten horen. Hij/zij is al weer begonnen om de posters een voor een af te werken 😉


  Maak melding

 19. @ astavarken
  je moeder zus en dochter mogen hun orale hoogstandjes weer vertonen in de polder..
  jij zal geld maken als je je achterwerk weer verhuurd.
  net als je vader .’


  Maak melding

 20. Diego Ooiberg bekend als zoon van Bouterse aangehouden voor mishandeling
  Diego Ooiberg meer bekend als zoon van Bouterse op facebook, aangehouden voor mishandeling

  De politie van het resort Geyersvlijt heeft zaterdagochtend Diego Ooiberg aangehouden hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld en naast de weg hebben gedumpt.

  Op de film dat viraal ging op het internet is te zien hoe het slachtoffer naast de weg zit en met verdriet, volgens andere media zou Diego Ooiberg werkzaam zijn bij het kabinet van de President en meer bekend staat als zoon van Bouterse.

  De Ware tijd had vernomen dat het slachtoffer op vrijdag aangifte deed tegen Diego Ooiberg die zich vervolgens meldde bij de politie van Geyersvlijt waar hij na verhoor is aangehouden en in verzekering is gesteld.


  Maak melding

 21. De nationale doden partij heeft vele paarse zombies van die oerdomme paarse stommelingen gemaakt. Misdadige zombies. Ndp na bigi vloek foe kondre, wie dat niet willen horen zijn daadwerkelijk bezeten van de baas der misdadigers en gezamenlijk hebben ze het IQ van een luis. Ook zoon stiefzoon en eentje Ooite.


  Maak melding

 22. @Hariette.
  Als je inderdaad n vrouw bent zou ik je willen aanraden naar de keuken te willen gaan en eten te koken,misschien heb je daar meer verstand van.
  Waarvan akte.


  Maak melding

 23. Net terug kon niet rustig slapen nu suriname geen vakantie land ook tijdens uit gaan pas op banden worden lek gedaan dan wordt je beroofd

  Hoop dat beter wordt zo kan het niet verder met Suriname


  Maak melding

 24. Goedendag mensen,

  Ik wil niet brutaal overkomen, maar er is één punt bij mij opgevallen dat er bepaalde groepen van etniciteit de boel belagen.
  Kijk maar in de politiek, wat daar allemaal afspeeld. Als ik eerlijk moet zijn dan is het de creoolse gemeenschap die zich meerendeels schuldig aanmaakt. Geven de burgers een angstig gevoel, ze denken daardoor hun lusten te bevredigen, maar schijn want ze zijn op de verkeerde manier bezig


  Maak melding

 25. How much weight did you gain during pregnancy and how fast did you lose it?I’m 26 weeks pregnant and when I first learned I was pregnant I was slightly over weight. So far I am on track in terms of the weight I have gained but as I get further along I am horrified by the number on the scale. I’m not sure if it’s that paired with the winter blahs but I’m feeling quite depressed and unmotivated. I’m curious to know how many others out there were able to drop the weight and how quickly it came off after giving birth.


  Maak melding

 26. Argentinian beef is awful – mass produced, unaged, flavourless and uniformly beet-red all the way through. If the Argentinians cook their steak to well done it's probably just to mask the flavour. They eat a lot of it because it's cheap and they have the space for lots of cattle ranches – doesn't mean it's any good.Koya, on the other hand, and as you've discovered, IS good.


  Maak melding

 27. December 17, 2012Than an average rate of 100-150 watts of electrical energy compared to gasoline consumption. In your bike’s battery to any outlet and get it recharged anywhere you are.


  Maak melding

 28. als het in de politiek slecht gaat dan gaat het slecht met de economie gaat het slecht met de economie dan gaat het slecht met het hele land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.