Jan Haakmat overhandigt gedenkboek aan VHP-voorzitter Chan Santokhi

13

Auteur Jan Haakmat heeft gisteren zijn gedenkboek ‘Ter herinnering aan de Onafhankelijkheid van Suriname 25 november 1975’ overhandigd aan VHP-voorzitter Chan Santokhi. In totaal heeft hij 25 exemplaren van zijn gedenkboek geschonken aan de Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP). Voorzitter Chan Santokhi heeft de geste van de heer Jan Haakmat bijzonder gewaardeerd. Als blijk van waardering voor de schenking heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi, een exemplaar van het boek ‘Jagernath Lachmon- verbroederingspolitiek in Suriname’ geschonken aan de heer Jan Haakmat.

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. De creolen wilden zo graag onafhankelijk van Holland zijn. De Hindoestanen waren daartegen want SU was er nog niet klaar voor.Maar ja, met ene grijpstuiver hebben de Creolen ( Arron, Ferrier en Herrenberg) zich laten inpakken want de zakkenvullerij kon beginnen.


  Maak melding

 2. Land roept om steun van de Surinamers.
  Wat doet de front leider poseren op de voorpagina om een boek in ontvangst te nemen.
  Waar is het verstand van al de negatieve lingen van ndp.
  Het land heeft nu jullie steun nodig en wat gebeurt er niet te verwoorden.
  Heel veel spijt dat ik op front gestemd hebt.


  Maak melding

 3. Suriname MOEST en is TERECHT ook ONAFHANKELIJK geworden.

  Alleen maar, al zou het gaan om een MINIMUM aan ofwel een KLEIN STUKJE PRINCIPE, moesten de landen zich ONTDOEN van de SLAVENDRIJVERS van WELEER. In geval van Suriname, zich ZO VOLLEDIG MOGELIJK ONTDOEN van Nederland.

  Nederland zelf had/heeft er zeker ook baat bij gehad, dat zij niet steeds DIRECT en/of INDIRECT worden/werden GECONFRONTEERD met de MENSONTERENDE WREEDHEDEN begaan door hun VOOROUDERS.

  Dus twee vliegen in een klap.

  Dat er zich onder de Surinaamse bevolking ook enkele MASOCHISTEN bevinden is een FENOMEEN die men ook elders aan zou treffen. Gelukkig betreft het een TE VERWAARLOZEN MINDERHEID. Dus maakt u zich geen zorgen hierover.

  MASOCHISTEN dan wel mensen met een MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX zul je onvermijdelijk blijven hebben.

  Geen enkel land dat zich ELDERS heeft SCHULDIG GEMAAKT aan SLAVERNIJ met de daarbij GEPAARD GAANDE WREEDHEDEN, mag heersen of zou mogen over dat betreffende land.

  Het zou alleen maar een ONBESCHRIJFLIJKE SCHANDE betekenen voor het MOREEL van de MENS in het algemeen, waar ook ter WERELD.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 4. Onafhankelijkheid was een cruciale fout in de Surinaamse geschiedenis. Op eigen benen staan moet je begeleid worden. Het is niet zo dat je cout ke cout zeg dag ma en pa ik ga morgen op mijn eigen wonen zonder er goed over nagedacht te hebben.

  Goede zaak zelfstandig te gaan wonen maar niet cout ke cout,zonder bezinning, goed nadenken voordat je dat besluit. Als genoeg zelfstandige bagage heb dan wordt het tijd om te verkassen.
  Want dan heb je genoeg back-up om op je eigen benen te gaan staan.

  Ik durf mijn handen in het vuur te steken, als men nu een referendum zou instellen om de onafhankelijkheid terug te draaien had 99 % van het volk, ja gestemd !!!!!

  40 jaar een soevereine staat maar straatarm !!!

  Wat was beter? Geduld is een schone zaak zonder geduld ga je op je bek. En de zelfde voor mij bekende mensen in Suriname, die een grote bek hadden en voor de onafhankelijkheid waren zie ik hier in Amsterdam op de markt lopen. Ze draaien hun gezichten om als ze mij zien.
  Ze durven niet om naar mij te kijken. Want het zijn hypocrieten !!!!!

  De dag van de onafhankelijkheid hebben ze zich klem gevreten gratis bruine bonen met zoutvlees het kwam zelf hun strot uit omdat de maag helemaal vol zat maar toch erin blijven proppen zelfs zaten ze in hun eigen gasvorming nog steeds te proppen alsof ze nooit meer te eten zullen krijgen !!!!!

  Lang leve de onafhankelijkheid betekent niet de hele dag in je hangmat liggen !!!!

  Blijf vooral liggen ook de komende jaren !!!


  Maak melding

 5. Ook ik zie de mensen, die in 1975 hardop riepen dat Suriname af moest van het kolonialisme, in Nederland. Velen van hun gedroegen zich zeer agressief in Suriname. Ik stel hun vaak de vraag wat ze in Nederland komen doen, omdat ze toch Suriname zouden opbouwen. Het zijn de mensen die de grootste praatjes hebben, maar geen enkele toegevoegde waarde.


  Maak melding

 6. Wirdjo,

  Geheel met je eens. Ik ben een Hollander welke graag in Suriname is, ben hier nu al enige maanden, en heb met veel Surinamers samen gewerkt maar als je vraagt om te helpen op te bouwen ontvang je als antwoord: ” ben je gek “?


  Maak melding

 7. @Een front stemmer

  Je wordt te persoonlijk richting Koos. Kenmerkend voor Surinamers; men heeft moeite met kritiek. Doe daar iets aan en dan praten wij verder. Ook uw sneer naar de leider van Front is misplaatst. Laten wij Santokhi dankbaar zijn dat hij de criminele bende van Bouterse ontmanteld heeft en dat SU geen veilig oord voor de Hezbollah is geworden. Anders had USA Suriname wellicht van de aardbodem weggevaagd. Dank u wel heer Santokhi


  Maak melding

 8. aan Afrique du Amacca,

  Ben het helemaal met je eens !!!
  De onafhankelijkheid is door ons strot geduwd, een referendum was eerlijker geweest !!!
  Maar goed, ze hebben ervoor gekozen, ik niet.
  Ik lees vaak de nieuwsberichten en kijk op de site’s en dan zie ik na 40 jaar nog steeds corruptie, ellende, armoede, moreel verval, criminaliteit, roofmoorden, verkrachtingen, dit is het resultaat na 40 jaar.

  Het nieuw front had gezorgd voor een goed gevuld staatskas, wat is er met het geld gebeurd?????

  Ze hebben gekozen voor Bouterse, nou veel succes en hou vol nog 4 jaar te gaan en niet zeuren !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.