Viering van ‘Malbec World Day’ in Suriname

2

De Argentijnse ambassade in Paramaribo heeft vrijdag samen met studenten van de Toerismeschool – Suriname Hospitality and Toerism Training Centre (SHTTC)- hun docenten en vertegenwoordigers van het Ministerie van Transport, Toerisme en Toerisme (TCT) een schot voor de boeg gegeven op de viering van de ‘Malbec World Day’ 2016 op zondag. De Malbec Wereld Dag wordt jaarlijks gevierd op 17 april ter ere van het besluit van de toenmalige president Domingo Faustino Sarmiento om Argentinië te transformeren tot een wijnindustrie. Sindsdien zijn de Argentijnse wijnen uit Malbec-druiven stijgende in populariteit. Argentinië is het vijfde wijn producerend land in de wereld en nummer een in Zuid Amerika.

Rabin Boeddha (r), beleidsadviseur TCT en waarnemend directeur SHTTC, zegt dat het “Malbec-feestje” met presentaties over Argentinië en Argentijnse wijnen een leerrijke gelegenheid was voor de studenten. Bovendien heeft dit contact met de ambassade deuren geopend voor een nauwere samenwerking die de SHTTC-opleidingen veel kunnen opleveren.

Malbec-1

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. De horeca in Suriname moet nog wel leren hoe om te gaan met wijn. Bestel ik in een vrij bekend restaurant een fles wijn bij het eten wordt die geserveerd op een temperatuur van 33 graden. Dat is niet te drinken, een wijnklimaatkast is zeker bij tropische temperaturen een must.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.