Suriname zoekt meer investeringen in aardolie

21

PARAMARIBO, 18 apr – Suriname is op zoek naar meer investeerders voor de aardolie-industrie. De exploratie naar olievoorraden kan nog wat investeringen gebruiken. De afgelopen tijd zijn al wat maatregelen getroffen.

Onder meer wordt gewerkt aan versoepeling van de voorwaarden voor investeren. De afgelopen jaren heeft Staatsolie al aardig wat partnerschappen kunnen sluiten. “Maar tot nu toe hebben wij slechts veertig procent van de gebieden die wij uitgezet hebben voor exploratie kunnen uitgeven. Wij willen veel meer exploratieactiviteiten en boringen hebben”, zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias tegenover de Ware Tijd.

Staatsolie wil het zo aantrekkelijk mogelijk maken voor buitenlandse olie-investeerders. “Wij moeten voorkomen dat wij buiten de boot vallen, omdat landen betere voorwaarden dan ons aanbieden aan investeerders”, aldus Elias. Het loopt stroef met nieuwe meldingen. Behalve de maatschappijen die nu exploreren in zeegebied, heeft slechts één nieuwe speler zich aangediend in de afgelopen twee jaar.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Mahatma Gandhi

  Verlangen:

  Menselijk geluk ligt in tevredenheid. Hij die niet tevreden is, hoe veel hij ook bezit, wordt een slaaf van zijn verlangens. En echt er is geen grotere slavernij dan dat van eigen verlangens. Alle wijzen hebben het geschreeuwd van de toppen der daken dat de mens zowel zijn eigen grootste vijand als zijn beste vriend kan zijn. Om vrij te zijn of slaaf hebben we in eigen hand. En wat waar is voor het individu is waar voor de gemeenschap

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 2. Voor SRD100.000 per maand presteert Elias bitter weinig.
  Ik dacht dat hij iemand van een ander planeet was,die zoveel moest verdienen,maar hij blijkt waardeloos te zijn.


  Maak melding

 3. Iedereen in Suriname is zoekende,staatolie naar investeerders,bouta naar 1 miljard dollar,belfort voor een gelegenheid om de koning van Nederland te ontmoeten ,BvL ,Fols die zoeken naar iets al weten geen van beiden wat ze uiteindelijk denken te zoeken,Valies die geen idee heeft hoe het zoeken gedaan moet worden .enz…enz…..
  Suriname het land van de zoekenden.


  Maak melding

 4. @ Ray,

  Ze zijn allemaal aan het zoeken wat er niet is, Dat Valies teruggeroepen wordt door zijn achterban, was te voorzien, zijn achterban trapt namelijk niet meer in leugens van deze paarse roversbende, door de bondsvoorzitter van de Bvl voor te houden, dat wanneer de economie in februari 2017 is aangetrokken, de lerararen voor herwaardering in aanmerking komen, terwijl dat geboefte al lang weet, dat het ėėn grote leugen is, want de schuldenlast van deze paarse bende is zo hoog, en bovendien zou het IMF dit niet toestaan.
  Bovendien is staatsolie ook niet zo aantrekkelijk meer voor buitenlandse inversteerders, daar er een olieoverschot is, en prijzen te laag zijn, en de productie om tot brandstof te komen, te duur is in Suriname.


  Maak melding

 5. Als er olie voor onze kust wordt gevonden zal Rudolf Elias meteen laten vastleggen dat zijn salaris voortaan over 365 maanden uitbetaald moet worden, naast alle bonussen aan het eind van elk normaal jaar van 12 maanden, waar wij gewone stervelingen het mee moeten doen.


  Maak melding

 6. Forummers, Odi odi.

  Suriname zoekt meer investeringen in aardolie, zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias.

  Was deze Rudolf Elias soms ook aanwezig in Doha?

  Olieprijs hard onderuit na mislukte olietop;
  ook beurs in malaise.

  De olieprijs ging maandagochtend hard omlaag nadat de grootste olielanden zondag geen akkoord wisten te bereiken over maatregelen die de sterk gedaalde prijs moeten stutten.

  De zestien betrokken landen wilden een oplossing vinden voor de overproductie van olie, maar wisten in Doha geen akkoord te bereiken.
  Bewerkt door: redactie 18 april 2016
  Bron: (volkskrant.nl) (Lees hier het artikel.)

  Doha:
  Zestien grote olieproducerende landen kwamen dit weekeinde in Doha bijeen in een poging om de overproductie een halt toe te roepen.
  De zestien landen, waaronder Saoedi-Arabië en Rusland die eerder al tot een akkoord kwamen, zijn goed voor circa de helft van de wereldwijde productie.
  Waarschijnlijk komen de landen in juni weer bij elkaar.

  Het wegblijven van Iran zou volgens bronnen geen invloed hebben op het bereiken van een akkoord.
  Teheran wil juist fors meer olie gaan produceren na het wegvallen van de sancties tegen het land.

  Eerder gaf de Saoedische prins Mohammed bin Salman al-Saud aan dat Saoedi-Arabië alleen bereid is de productie te beperken als andere grote producenten zoals Iran dat ook doen.

  Marktkenners vrezen dat een eventuele deal tussen de grote olieproducerende landen om de productie te bevriezen
  weinig zal uithalen om het wereldwijde overaanbod in te dammen.
  Dit komt mede doordat landen zich mogelijk niet aan gemaakte afspraken houden.

  Dus Rudolf Elias is thans op zoek naar meer investeerders.


  Maak melding

 7. Baas en paarse marionetten houden de gehele samenleving voor de gek, vooral die oerdomme paarse aanhangers.


  Maak melding

 8. Wie olie zaken zou willen doen met Suriname? Natuurlijk die buitenlandse uitbuiters, die alvast voor een appel en een ei vergunningen voor 50 jaar willen om vervolgens niets te investeren op de korte termijn,maar gaan wachten totdat de olieprijs weer de lucht in gaat.
  In een tijd waarin steeds meer oliebedrijven hun boorplatforms sluiten in afwachting van betere tijden, getuigt het van weinig visie van de Surinaamse regeerders om nu investeerders in de oliebusiness aan te trekken. Ik ben benieuwd hoeveel dollards ze daarvoor willen opstrijken, stelletje zakkenvullers!


  Maak melding

 9. Citaat:

  maar we leven op een continent waar weinig extreme armoede is in vergelijking met het overbevolkte zuid-oost azie (o.a. India) en de bakermat van de mensheid, africa. We mogen god op onze blote knieen danken dat we in Suriname geboren zijn. Suriname komt er wel weer bovenop.

  Maar Suriname begint wel op Afrika te lijken !!!!
  Suriname wordt nooit een 2e Dubai!!!
  Wel een 2e Haïti !!!


  Maak melding

 10. Een ieder die de vergelijking gemaakt heeft dat Suriname sunbawe of Haïti is neem ik niet kwalijk.
  Deze mensen hebben geen zelfrespect en volgen geen wereld nieuws.
  En indien ze het volgen dan begrijpen ze het niet.
  De Front aanhangers denken alleen aan de bedel praktijken van de Front regering richting Nederland.
  Dat Suriname vandaag op de wereldkaart gezet is zoals het nu is hebben wij aan de Front regeringen te danken.
  Jaren hebben ze stil gezeten door Elektrische tijd en water niet te verhogen.
  Deze regering heeft het moeilijk maar straks komt Suriname sterk uit deze crisis.
  Alles wat deze regering onderneemt wordt door de Front aanhang oftewel de Front poedel hondjes als negatief ervaren.
  Je zou zeggen dat deze mensen zo reageren omdat ze dat van huis uit hebben meegekregen.
  Vandaag zal het ook niet anders zijn .
  Nogmaals ze kunnen ook niet anders omdat ze het van huis uit hebben meegekregen.
  Het is met de paplepel ingegoten.
  Zelf heeft Limburgse Ira het predicaat gekregen van watermolen straat wijf omdat ze als moeder die predicaat toebehoord.
  Front poedelhondjes ik hoop dat het nu een beetje tot jullie is doorgedrongen.
  Kijken of die lafbekken vandaag weer alleen kunnen schelden.
  Wedden van wel?.


  Maak melding

 11. Citaat: Een ieder die de vergelijking gemaakt heeft dat Suriname sunbawe of Haïti is neem ik niet kwalijk.

  Kennelijk neem je hen wel kwalijk maar spuwt je gal over Fronters !!!!


  Maak melding

 12. Je hebt figuren die hier te pas en te onpas India erbij halen. Ze verwijzen naar de enorme armoede in India. Maar ze vergeten erbij te vertellen dat India in deze positie is gekomen omdat het eeuwenlang het rijkste gebied op de wereld was.
  India’s rijkdom was zo groot dat het land de gierigaards en de rovers van de hele wereld aantrok (denk aan Columbus die naar India wilde om de rijkdommen te stelen). Daar de Indiers hoog ontwikkeld waren en vreedzaam waren, besteedden ze weinig aandacht aan de defensie van het land. Ze waren ook goed van vertrouwen. Deze 2 zaken hebben de rovers uit het buitenland gebruikt om dat land totaal te onderwerpen en uiteindelijk te bezetten, te plunderen en het armste land op de aarde te maken.
  Deze 1000 jarige bezetting heeft de cultuur en eigen bestuursvorm van het land zodanig vernietigd dat de mensen vergeten zijn hoe goed het land voorheen bestuurd werd. De mensen werden opzettelijk van onderwijs afgesneden, iets wat vroeger de geboorterecht van elke Indier was. De onderdrukking (door de heersende moslims en christenen) was zo groot dat het een wonder is dat de Hindoes het overleefd hebben. De onderdrukking deed niet onder voor wat de Taliban en ISIS nu aan het doen zijn. Christenen en moslims hebben er echt alles aan gedaan om de Hindoe cultuur totaal weg te vagen. Miljoenen Hindoes hebben de dood verkozen boven bekering tot deze 2 godsdiensten. De minder moedigen lieten zich bekeren. Als je kijkt naar Pakistan, Bangladesh an Afghanistan, dan is de bevolking van die landen voor 99,8% bekeerde Hindoes. In India zelf, het land met de 2e grootste moslimbevolking, zijn de moslims ook allemaal bekeerde Hindoes net zoals de christenen bekeerde Hindoes zijn. De moslims en christenen keken neer op de Hindoes en hebben er echt alles aan gedaan om de Hindoes tweederangs burgers te maken in hun eigen land. Ze zaagen ook in dat het niet te doen was om alle Hindoes te vermoorden, dus gingen ze over op massale onderdrukking, in de hoop dat de \hindoes zich dan zouden bekeren om eraan tre ontsnappen. Tientallen miljoenen hebben dat ook gedaan.
  Dus het is geen wonder dat India een arme land is waar de bezetters al het rijkdom hebben wegggeroofd, de mensen enorm hebben onderdrukt, onderwijs verboden hadden en tweederangsburgers hadden gemaakt van de lokalen.
  Niettemin is het land nu weer aan het terugkomen op et wereldtoneel en gaat het weer z’n oude rol vervullen, nl de rijkste, welvarendste en meest ontwikkelde land op aarde.


  Maak melding

 13. Dit is Suriname ten voeten uit. Altijd maar achter de feiten aan rennen.

  @Jabala
  Wat waren de hindoes dan voor dat het hindoeisme was ontstaan of waren de apen ook al hindoe?
  Een heel eenzijdig huil verhaal hang je, nog even en je geeft christenen en moslims de schuld van het kastenstelsel.


  Maak melding

 14. @ Badsanta,

  Om landen te vergelijken met Suriname is er veel meer nodig dan alleen kijken met de ogen. Zowel kennis van economie, religie, sociaal en algemene mentaliteit van het desbetreffende land.

  India is ondanks deze moderne tijd dan wel arm, maar wel hardwerkend. In Suriname is men nog liever lui en arrogant!!

  1. Hindoes waren circa 70.000 jaar geleden de eerste emigranten van de Afrikaanse continent, voordat zij hun eigen taal en levensstijl hadden ontwikkeld.
  2. Het is wel een lang verhaal, maar dat is ook nodig als je over de geschiedenis praat van een land. Het kastenstelsel is niets anders dan een sociale ladder in de maatschappij, volgens Hindoeïstische visie.
  3. Ook niet alles ligt aan de christenen en moslims. Tijd tot tijd hebben ook hindoes geen eenheid en lopen ze elkaar af te maken.


  Maak melding

 15. @BadSanta,

  Dat je dat apenverhaal gelooft komt misschien omdat je zelf een aap bent.
  De Veda’s zeggen dat de eerste mensen zijn ontstaan in Tibet (geschapen door Brahma) en vandaar zijn afgedaald naar India. Vanuit India hebben ze zich verspreid over de hele wereld. Degenen die in India bleven en de kennis hebben bewaard die Heer Brahma hen gaf, noemden zich Sur. Degenen die uit India wegtrokken en de kennis langzaam aan vergaten, noemden zich a-Sur, ook wel Asurs. Assyrie enz. hebben zichzelf eigenlijk naar India, naar de Sur genoemd.
  Dat kul verhaaltje dat mensen uit apen zijn geevolueerd is een mooi verhaal, maar er is niks van waar. De mens stamt rechtstreeks van de Goden af en heeft, naast Moeder Koe, Goddelijke eigenschappen waarmee het zichzelf kan verlossen. Geen enkele andere wezens op aarde kunnen dat, ook de zgn achtergebleven niet geevolueerde apen njet.
  Kun jij een reden bedenken waarom de apen vandaag de dag niet evolueren? Immers het zou toch een doorlopend proces moeten zijn. Waarom evolueren de mensen ook niet tot een nog betere versie?


  Maak melding

 16. @Vishal
  Ik heb grote bewondering voor India en haar inwoners.
  Laat mij dat voorop stellen.
  Mijn punt is dat het verhaal van Jabala nogal eenzijdig was, als je iets vertelt vertel dan het hele verhaal.

  @Jabala
  Ik geloof niet in de evolutietheorie, wat ik wel geloof is ergens in het verleden mensen zich hebben om verschillende redenen hebben bekeerd tot een religie.


  Maak melding

 17. @ Badsanta,
  Bedankt voor uw wederzijds respect!

  @ Jabala,
  Kun je hetgeen wat je hier beschrijft, over de Veda’s, ons ook naar dat bron verwijzen? Ik weet niet waarom je schrijft waarom apen niet evolueren, maar weet zelf ook niet hoe dat moet gebeuren in 1 dag tijd volgens jou?
  Je bent toch ook niet van baby naar een volwassene geëvolueerd in een dag tijd?!? Elk vorm neemt zijn eigen tijd met verandering!
  Er zit totaal geen menselijk logica in hetgeen wat je schrijft!! Mensen zijn niet afkomstig van goden, maar zijn wel een creatie van moeder natuur zelf. Kom alsjeblieft niet met verhalen wat je slechts op het internet heb gelezen. Bepaalde mythologische verhalen zijn wel waargebeurd, maar zo zijn er ook enkele die men niet letterlijk moet nemen. Er zitten filosofische betekenissen achter.
  Ik ben een Hindoe en houd me liever bezig met het bewustzijn, dan alles klakkeloos letterlijk te nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.