Surinaamse politicus wil naar Willem Alexander

85

PARAMARIBO, 18 apr – Parlementariër en oud-minister Edward Belfort (ABOP) is bereid aan te kloppen bij de Nederlandse koning Willem Alexander. Dat is dan na eventueel vroegtijdig vertrek van president Desiré Bouterse. Er komt dan een radicale ommezwaai.

Anders dan nu, zal niet China worden bewierookt als de ontwikkelingspartner. ”Ik ben het niet helemaal eens met de president. Hij moet niet vergeten wat voor belangrijke zaken Nederland voor ons als land gerealiseerd heeft. Waarom noemt hij Nederland niet? Als de president problemen heeft met Nederland, moet hij gelet op zijn geschiedenis, het volk niet eronder laten lijden”, zegt Belfort tegenover De West.

De oud-minister van Justitie & Politie is dus bereid naar Nederland af te reizen. Den Haag moet bereid te vinden zijn om Suriname uit de misère te helpen. “De Europese Unie heeft Griekenland tachtig miljoen euro gegeven als ontwikkelingshulp. Waarom kan Suriname na de nodige gesprekken gevoerd te hebben, geen kans maken op veertig miljoen euro?” En Bouterse? Die mag “gaan hobbelen.”

Bekijk ook:

85 REACTIES

 1. Ze zien bellie als vroegere aanbidder van bouta komen. Opzouten bellie voor 2 redenen eerst kon je bouta niet uitleveren voor zijn vakantie in Scheveningen want in bouta’s ogen was jij de beste minister van justitie en abob was medeplichtig aan bouta’s amnestie. Dus slimmer om je bek dicht te houden bellie. En vergeet niet je grote man gekke lonnie is ook gezocht in ptata en Frans Guyana.


  Maak melding

 2. Beste mensen

  Ik wil weten wat deze beste mens, gerookt of gedronken heeft kan ook dat hij wat geslikt hft voordat hij deze verklaring gaf..


  Maak melding

 3. Dit is echt same as candle in the Surinam family. Jullie parlementariërs zijn allemaal boeven en zakkenvullers al die jaren geweest en nog steeds. En nu scheiden zij allemaal. Bouterse en kornuiten zijn tevens de grootste en domme ongeschoolde en on ontwikkelde krachten die hij als adviseurs benoemd heeft. Belachelijk toch om eigen dichter als adviseur aan te stellen ook. Waar blijft al dat geld van het Volk???? In hun eigen zakken natuurlijk. Dochter stuurt hij naar China om wat te doen…. zegt toch gewoon met vakantie, leugenaar. Dit zijn allemaal met de bevolking hun belastinggeld waarmee deze boeven profiteren. De jaren 80 komt terugggggggg….dankjewel zij Bouterse en zijn kornuiten


  Maak melding

 4. Volgens mij denken zij in Suriname dat Nederland gek is. Geld geven aan Suriname is gelijk aan corruptie en zelfverrijking. Als je geen crimineel verleden hebt kom niet in aanmerking van een baan. Banen worden toegekend op basis van politieke kleur en niet op basis van ervaring en diploma. Één sergeant als president en één op O.W. ( Arbrahams). Regelrechte drama. Over de poort naar frankrijk kunnen wij liever niet hebben. Elk land komt de president die zij verdienen. Suriname heeft Bouterse verdient. Als je in land een crimineel president maakt dan zoek je toch zelf problemen. Moet je achteraf niet gaan piepen.


  Maak melding

 5. Waarom niet meteen srefi densie de prullenbak ingooien. Liever kolonie zijn en een goed leven hebben dan zogenaamd onafhankelijk en elke dag stront eten….


  Maak melding

 6. Bellie heeft gelijk,

  Onafhankelijkheid is funest geweest voor het land.
  Al die nepnationalisten die dachten ze ontwikkeling kunnen brengen zonder Nederland. Eentje dacht van Suriname een 2e Dubai te maken. Enkel Nederland is in staat om Suriname te helpen, geen enkel ander land. China niet, Venezuela niet, Amerika niet !!!!!

  Vertrouw op eigen kunnen betekent vertrouw op eigen zak !!!
  Goed zo Bellie ga zeker naar Koning Alexander en vraag hem om de onafhankelijkheid nietig te verklaren. Maak van Suriname een provincie van Nederland.


  Maak melding

 7. Wie had anno 2016 nog zo een misselijk makende benadering verwacht?
  Ding bigi sma habi leti, “leri no e puru dong”!
  Bovendien heeft Willempi op dit moment zijn handen vol aan al die vluchtelingen.


  Maak melding

 8. Deze achterlijke maron is in de zelfde klasse gekwalifiseert als die andere maron geboefte lonnie.deze gasten hebben geen eigen waarde ,ze zijn schaamteloos net zo schaamteloos als bouterse .ik zou mijn eigen echt niet verlagen om te roepen dat ik naar nederland zou gaan als bouterse zou verdwijnen van het toneel .deze maron deze corrupte boef heeft samen met bouterse dat land geregeert en nu roepen dat bouterse niet deugt, geen van jullie deugen niet het was alleen maar geboefte .wees mans genoeg om te erkennen dat jullie allen dat land naar de klote hebben geholpen .als ik zie wat somohardjo marinus bee van abop en belfort allemaal roepen tegen bouterse kan ik wel kotsen .deze zelfde beesten hebben in de regering gezeten en nu roepen ze moord en brand .geen een van die politieke (leiders) met name vhp,abop,pl ,ndp heb ik vertrouwen ze deugen allemaal boeven dat hebben ze bewezen .als ik kalloe op sky hoor praten zeg ik ,deze man is een grote doem denker die het steeds heeft over venetiaan ,terwijl deze kalloe ook in de regering van vene zat .vene is duizend maal beter dan kalloe en zijn vhp .kalloe had het over vene en dat ze te afrikaans denken en bang zijn voor de witte man .heeft kalloe gezien in wat voor ellende die indiers leven in india en pakistan als hij het heeft over afrika .wij leven niet in afrika of india wij leven in suriname in een zuidamerikaans land ,wij gaan niet op de etnische toer dat land regeren dus kalloe jij als vhper weet wat je zegt .wij vallen bouterse af omdat hij niet deugt maar ganiet de etnisch denken of etnisch regeren geen verdeeldheid saaien ,anders zijn wij allen de verliezer .al deze oppositie partijen hebben hun kansen gehad maar hebben er niets van gebakken .


  Maak melding

 9. Dit is een video ( in de branding ) van 31 mei 2015, 6 dagen na de verkiezingsuitslag.
  Hierin zegt Belfort het volgende over Desiderius.

  ” www punt apintie punt sr/vidi.php?vid=12656#search ”

  Het opmerkelijke gedeelte begint vanaf 5:30

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. Eerst gaat lony bij de baas na de verkiezings uitslag om te vragen of hij mee gaat doen.
  Daarna zei hij ik wacht nog op antwoord.
  En het antwoord kwam ook Bouterse zei ik werk niet met boeven.
  Verder zei hij dat Belfort niet deugde als minister en een puinhoop had gemaakt.
  Het waren de zelfde mensen die met gesleten tong spraken.
  Denk erom dat ze zo dom zijn geweest dat ondanks hun broeders en zusters vermoord zijn in het binnenland voor gestemd hebben voor Amnestie.
  Zulke figuren mogen nooit deel uitmaken van belangrijke posten.
  Maar ja vergeet niet dat er ook mensen zijn en dat is hun goed recht ook dat ze altijd steun zullen vinden bij hun achterban.
  Ik denk dat Bouterse ook na 4 jaar zal blijven regeren.
  Alleen de dood kan kan ons Suriname verlossen van al het ellende.
  Ik wens hem niet de dood want mensen die dat doen om anderen de dood te wensen hebben geen zelfrespect.
  Ik zie dat over 20 jaar een verandering niet eerder .


  Maak melding

 11. Het plan van Belfort moeten wij in een bepaald kader plaatsen. De Marrons zijn als groep nooit gekend bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van Suriname. Een groot deel denkt nog steeds dat de koning van Nederland de baas is van Suriname. Dit is mijn inziens een van de grote historische fouten die men in Suriname zal moeten repareren.Het zal me ook niet verwonderen als deze Belfort als boodschapper van de oppositie vooruit wordt gezonden.Deze figuren zijn het niet waard te salueren voor de Surinaamse vlag. 🇸🇷


  Maak melding

 12. Hahahaaaaaa robg, deze zelfde Belly had je nog zo bewierookt, hoe goed hij was. Je had eindelijk een buddy gevonden die de hindoestanen bij J&P kon weg pesten.

  Hij was mister job well done en nu is hij het niet meer waard.

  Ik ben benieuwd of je ook je baas op een dag zal aanvallen naar mate er meer naar buiten komt. Je hebt gelezen over telesur, je begint te snappen hoe je baas het land aan het verpanden is.

  Ik hoop voor je dat je baas weer terug komt voor nog een termijn.
  Hij heeft de leerkrachten stil gekregen en een half miljard IMF dollars waarmee hij nog twee jaar kan uitzingen. Daarna heeft hij nog een jaar om bij een te harken en vervolgens is het weer verkiezing. Laat Steven weer over uren maken voor grondbeschikkingen en je hebt weer verkiezings winst. Somo en Bruns zullen wederom in de rij staan om samen te werken.


  Maak melding

 13. Het aanvaarden van wat meer bestuurlijke en technische kennis uit Nederland is best op haar plaats.
  Dat is in mijn ogen wat Belfort bedoeld.

  Dat het herstructureren van Suriname met internationale (lees Nederlandse) kennis noodzakelijk is bewijst hij verder door als iemand met enige opleiding en werkervaring op hogere niveaus duidelijk weer geeft geen idee te hebben wat hij zegt.

  1) Koning Willem Alexander heeft geen bal te zeggen in Nederland. Dan zal hij via Koenders bij Rutte het achter werk moeten gaan kussen.
  2) 80 miljoen kan hij ook bij Brunswijk regelen als dat alles is wat wenselijk of noodzakelijk is.
  3) Belfort heeft zich duidelijk niet georiënteerd op de Casus Griekenland want dan gaat het niet om 80 miljoen maar om meer dan 200 miljard.

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat indien er een gegarandeerd niet corrupt beleid en betrouwbare bestuurders zouden zijn Nederland zonder problemen voor 10 jaar met meer geld tegen lagere kosten in zou kunnen en willen komen dan het IMF, wereldbank etc nu doen. Echter gezien de stank voor dank en alle claims (Zunder voor op) bedenk je je wel 10 keer voor dat je wat doet.

  Belfort bewijst hoe zwak het landsbestuur in elkaar zit.
  Luister naar zijn bijdragen in de DNA .Roue Verveer moet voor dat soort humor 2 dagen kei hard werk om het te kunnen verzinnen.


  Maak melding

 14. Belfort slaat de plank mis als hij zegt dat de Europese Unie Griekenland tachtig miljoen euro heeft gegeven als ontwikkelingshulp. Griekenland staat onder curatele van de trojka, (EU, ECB en het IMF). In ruil voor het geld moet Griekenland drastisch hervormen en staats eigendommen verkopen. Lijkt erop dat Belfort maar 1 ding wil namelijk zoveel mogelijk geld. Onze koning gaat daar namelijk niet over. Hij zal toch moeten dealen met Koenders en Lilianne Ploumen.


  Maak melding

 15. Bellie zoekt het te ver !!!!!!!

  Waarom zijn vrienden niet smeken om het gestolen geldbedrag van iets meer dan 750 miljoen op rek in Zwitserland terug te halen en het geld te besteden waarvoor het daadwerkelijk was bestemd…
  Nu Bellie een trap onder zijn hol heeft gehad en NIET kan meevreten begint hij wederom te raaskalken..


  Maak melding

 16. De crises en de samenwerking bieden ook weer kansen. De gefaseerde afbouw van subsidies bij de nutsbedrijven en aanpassingen van het belastingstelsel is 1 van de successen van deze regering. De breedste schouders zullen ook de zwaarste lasten dragen. Daarnaast kunnen we ook rekenen op inbreng van onze Chinese partners. Al met al zullen wij sterker uit de crises komen. Snap overigens niet wat Belfort met dit soort acties beoogd. Nederland ziet Suriname al jaren niet meer staan. Dat hoofdstuk is gesloten. Dhr Belfort preekt voor zijn eigen parochie.


  Maak melding

 17. Er valt bij de koning van Marowijne niets te halen dus moet Bellie het maar proberen bij de koning van Nederland.
  Het is jammerlijk dat hij niet op de hoogte is dat Willem A. niet in de uitvoerende macht zit ook van de crisis in Griekenland schijnt hij niet veel af te weten.

  Het bedelen dient men aan Desilee, de veroorzaker van deze crisis over te laten.


  Maak melding

 18. Nederland wilt al enkele jaren af van Curaçao en andere Antilliaanse eilanden want het kost NL teveel geld en Curaçao is een bodemloze corruptieve put. Denk je dat NL dan staat te springen om Suriname in het Koninkrijk der NL weer op te nemen? Ik denk het niet. En laten we wel wezen: wat heeft NL voor SU gedaan? Welke concrete zaken heeft NL gerealiseerd in SU? Heeft zij bruggen gebouwd? Heeft zij een goed sociaal stelsel bedacht en vorm gegeven? Heeft zij een goede infrastructuur a la Nederlands model / Nederlandse infrastructuur achtergelaten? NL zal wel veel andere goede dingen hebben gedaan voor SU, maar veel tastbaars is er niet gedaan door NL. Dat moeten de Suri’s zelf doen.

  En overigens, waar komt de Nederlandse goudvoorraad die in de kelders van DNB (De Nederlandse Bank) is opgeslagen, vandaan?


  Maak melding

 19. Marron,ik ben laag opgeleid ,maar heb normen en waarden .
  Dit soort riool politiek die gevoerd wordt in suriname bewijst alleen maar hoe diep wij gezonken zijn .ik kom van de lagere school maar ben bewust en zelf verzekert om mijn leven te leiden en een goede vader voor mijn gezin te zijn .perfect ben ik niet maar ik doe mijn best dat mijn kinderen het beter doen dan mij.dus marron voel je niet aangesproken omdat je een marron bent,als ik taal fouten heb gemaakt maak je daar over niet druk ,belangrijkste is dat je die boodschap hebt begrepen
  Wees een goed voorbeeld voor alle surinamers inclusief jou marron broeders


  Maak melding

 20. Dat Bouterse samen met zijn poppenkast liever gisteren dan vandaag mag verdwijnen van het toneel, daar heeft Belfort 100% gelijk in, maar iedereen die Bouterse in het verleden gesteund heeft is even waardeloos als Bouterse zelf, waarom zou Nederland naar zo’n waardeloze @#€% als Belfort moeten luisteren,?


  Maak melding

 21. Nederland en Suriname zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard.
  zie :
  – de nederlandse taal,
  – de geschiedenis,
  – het aantal SuriNeds in Nederland,
  – het NOS-nieuws die de belangrijkste nieuws in suriname
  brengt in de Nederlandse taal,
  – schoolboeken in Suriname,
  – de cultuur, zeden en gewoonten,
  – de grondwet van Suriname,
  – SLM-KLM op de route Paramaribo Amsterdam-
  Pararmaribo,
  Zie het buitenland, waar Surinamers als eerste naar vakantie gaan of in willen wonen ( hoe zou dat toch komen?!!
  Zie de geldovermakingen vanuitNederland naar Suriname
  Zie de dozenpost vanuit Nederland naar Suriname, enz
  DDB mag met de Noordzee een probleem hebben. SuriNeds en Surinamers hebben doen veel zaken/ondernemers, banden tussen scholen van Nederland met Suriname, cultureel, kunst/zie film/makers tuintje in mijn Hart,
  Zie stichting Wiesje
  Zie Nederlandse ziekenhuis specialisten in suriname
  Zie mondhygiëne van Nederlanders/surineds in Suriname
  Zie ondernemingen van groenten en fruit die met elkaar zaken doen
  Zie aantal Surinaamse studenten die in Nederland studeren aan de HBO en Universiteiten,
  Zie uit welke land de nauwste contacten mee zijn en waarom
  Enz, enz.
  Wat Belly zegt, klinkt grappig, maar zie bovenstaande punten, maar is de bittere waarheid.

  Recht En Waarheid Maken vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 22. Als het ons helpt verlost te worden dan DOE HET!!!
  Surinamers hebben bewezen niet in staat te zijn het zelf te doen.Zelfs ex-bouta lovers als Belfort zijn welkom om bouta te helpen afzetten!!


  Maak melding

 23. @Passant, ik zou niets liever zien dat de banden met Nederland herstelt wordt. Vrees dat de Chinezen roet in het eten gaan gooien. China heeft aanzienlijke belangen in Suriname. Heb het eerder geroepen Suriname kan alleen vooruit komen als men bereid is Bouterse definitief te lozen.

  Zie wat 40 jaar onafhankelijkheid heeft opgebracht

  Coup
  Dec 1982
  Telefooncoup
  Moiwana
  Amnestie

  Tel daarbij op de uitglijders van de diverse paarse regeringen. Die gasten hebben het land keer op keer verkracht. Neem van mij aan dat Suriname dit keer niet makkelijk van afkomt. We koersen af richting Haiti en Zimbabwe.


  Maak melding

 24. Beste Belly,

  Men zoekt in Holland een opvolger voor Jurgen Rayman.
  Een komediant als U maakt meer dan 99% kans.
  Daar U ze ziet vliegen lijkt het mij verstandig dat U de boot pakt. Waarschijnlijk kan Umberto T. U verder regelen.


  Maak melding

 25. Bouta heeft zijn persoonlijke veto met Nederland willen uitvechten over de rug van Surinamers. Het is triest om te zien dat merendeel van de Surinamers daarin is meegegaan.


  Maak melding

 26. Griekenland is geen Suriname , de grieken hebben eens geregeerd over de wereld zelfs Jezus moest eraan geloven en dan vergelijk piet en nog wat anderen Griekenland met Suriname . Griekenland is een wereld macht, Suriname is een wereld bedelaar. Waarover heb je het piet


  Maak melding

 27. Redimusu Koos komt weer met oude wildwest verhalen over Bouterse. Jij noemt het een coupe maar vele Surinamers zagen dit als een noodzakelijk iets. De revolutie was nodig.

  Laat Nederland maar eerst die dossiers vrijgeven daarna gaan we verder praten.


  Maak melding

 28. @ Parbo
  “1) De crises en de samenwerking bieden ook weer kansen. De gefaseerde afbouw van subsidies bij de nutsbedrijven ”
  ad 1.
  Dat is een vestzak broekzak operatie. Want EBS is corrupt en ondoelmatig dus de gewone burger die niet kan investeren in energie besparing gaat dit allemaal betalen.

  “2). en aanpassingen van het belastingstelsel is 1 van de successen van deze regering. De breedste schouders zullen ook de zwaarste lasten dragen.”

  ad 2)
  Er is geen belastingstelsel aangepast. Toen de duur betaalde consultants van BMC gereed waren voor de implementatie werd hun implementatie opdracht ingetrokken en konden ze vertrekken.
  Waarom werd de implementatie niet door gevoerd. Uit de eerste hand van een BMCer, dan werd namelijk duidelijk waar het geld verdween en moesten alle lijken uit de kast gehaald worden. iets wat de regering niet leuk vond.
  Parbo of wel een succesvolle verandering belastingstelsel is een fabeltje

  “3) Daarnaast kunnen we ook rekenen op inbreng van onze Chinese partners”

  ad 3
  De Chinezen roven alleen maar. Kijk aub naar de rest van de wereld,. Lees “The Looting Machine”
  China verkoopt projecten met financiering aan landen die met de rug tegen de muurstaan. Dat gaat als volgt
  a) men verkoopt een project voor $ 10.000.000 terwijl de kostprijs $ 5.000.000 bedraagt.
  b) de leverancier zorgt voor een gunstige financiering incasseert haar aanneemsom van $ 10.000.000 en betaald per omgaande $ 5.000.000 terug aan de regering/bank.
  c) Suriname betaalt een lage rente en haar aflossing over $ 10.000.000 terwijl de werkelijke schuld feitelijk de de helft bedraagt. Of wel de rente is 100% hoger dan men denkt.

  “4) Al met al zullen wij sterker uit de crises komen”

  ad 4 Nadat een nieuwe regering eerst 10 jaar heeft lopen zwoegen dus over 15 jaar op z’n vroegst.

  beste Parbo
  Niet alleen Belfort spreekt voor eigen parochie wartaal maar u ook.


  Maak melding

 29. Bellie zoekt het te ver!!

  Brunswijk is in verzekering gesteld voor mishandeling en bedreiging van zijn buitenvrouw.
  amang ka !!!!!
  Karma Karma Karma.


  Maak melding

 30. Surinamers hebben altijd een LEIDER nodig die zij kunnen volgen, Zo een leider ..ahum nu ex lijder..was geweest Valies.Die man had surinamers de hoop gegeven dat er nog redding is,er is nog hoop is.De val van bouta kreeg gedaante ,de lijnen waren getrokken en vandaag zou de oorlog beginnen.En toen zwichte volkslijder Valies voor enkele rollen extra aan toilet papier.De surinames hebben zich verslagen verklaard zeg maar gerust ze zijn gesneuveld zonder deel te nemen in de oorlog .Alles is geindigd voordat eraan begonen was netzoals staatscassave bedrijf die zijn opening en faillisement op dezelfde dag kende.Nu hebben we Belfort die je makkelijk kan vergelijken met bouta.Beiden hebben dezelfde CV,en nu ex- bouta lover, Belfort, gaat met de vijand praten van bouta om hulp.Ik zeg ga Belfort want de degenen waaaronder Valies van wie je heel veel verwacht,die laten je halverwege in de steek.Valies moet niet meer durven om over staking te praten!!Als we zaken gedaan krijgen Belfort dan krijg jij strafvermindering voor je zonden gedaan eerder,maar je komt absoluut niet in aanmerking voor amnestie en of vergiffenis.Maar jou inzet om bouta weg te jagen dat is meegenomen.


  Maak melding

 31. Volgens de studenten zijn het alleen de leerkrachten die lijden aan de huidige situatie.Het moet zijn alsof de ouders van alle leerlingen leerkrachten zijn en geen pinarenden,
  Iets anders kan het niet.
  Hebben bde studenten zich wel eens afgevraagd wat het allemaal kost voor hun oiuders om brood op tafel te leggen iedere dag?
  Nee,ze komen van school en vreten hun mars vol.Valies is net hun moeder ,hij zegt schaapjes tellen leerlingen en hoepla iedereen is al in slap gesust, Doei tot de volgende staking makke lammetjes.en wij maar denker dat niemand anders dommer is dan bouta en brunswijk….Hai boi de leerlingen vn tegenwoordig denken dat ze zo pienter zijn …ze hebben juist bewezen hoe dom ze zijn


  Maak melding

 32. Wat belly hier voorstelt is in principe geen gek idee.

  Een win-win voor Nederland; maak het thuisfront in orde en de economische vluchtelingen gaan massaal terug. Gevolg banen en huizen vrij voor de ‘nieuwe’ vluchtelingen.

  Zou zomaar kunnen, maar de realiteit ziet er iets anders uit. Dit is vandaag/heden niet aan de orde, daarnaast is meer dan de helft van de surineds, geboren en getogen (Hollanders).

  De oplossing voor een vrij Suriname is denk ik, een referendum!
  Het volk moet het niet hebben van de huidige leiders, om de ons bekende reden, dus een referendum om bouta weg te krijgen is de oplossing!

  Heel toepasselijk afgelopen week de film: NO! (Nee), op NOS. De film gaat over de afzetting van Pinochet van Chili middels een referendum.
  Dit moet ook kunnen in suri.

  Een andere oplossing zie ik voorlopig niet.


  Maak melding

 33. ik vind het helemaal geen gek idee, maar nederland houdt niet van bouta
  en nederland zal nooit militair ingrijpen dus moeten we wachten tot dat die mislukte revolutionair het veld ruimt


  Maak melding

 34. Look who’s talking……….een huichelaar van groot kaliber die tijdens didibri 1 regering flink heeft meegeholpen aan het misdadig rovend corrupte paars wanbeleid. Na mang lagi moro didibri foe go meki wang begi begi begi, smekie smeki bede na koning. Koning sa denki, wat een ellende met deze afrikaanse afstammelingen. In 1975 tot heden hebben ze 3 miljard vermorst enne nu……..Na deze suribabwaanse ex paarse bedelaar te hebben aangehoord zal hij hem verwijzen naar Ruthtje. Na verhoor zal deze hem adviseren…….ga een aanklacht doen bij Interpol voor al die paarse rovers die je hebt gediend. Na soso begi, geen wonder dat vele ndpers bedelaars zijn geworden. Beroofd door hun lijder. Baas.heeelllllllllllllllp..baas noe e go jepi oeng dongsma geen ka…….


  Maak melding

 35. @ Waarom niet

  “en nederland zal nooit militair ingrijpen dus moeten we wachten tot dat die mislukte revolutionair het veld ruimt”

  Waarom niet, Er zijn genoeg geheimzinnige operaties waar de regering in Nederland niets van wil weten.
  Weet u hoeveel Nederlandse Militairen en Legionairs in November 2007 (start 8 december proces) op jungle training waren in Suriname. Het Torarica glom van alle mediales van de mee gereisde staf en leger top. Na een paar dagen zag je de lagere militairen in groepjes naar het binnenland vertrekken nadat ze nog meegedaan hadden aan wat Windowdressing op Srefidensi.

  Er zijn niet zoveel militairen nodig om boe te roepen. 2 pelotons legionairs met wat toys en 2 pelotons mariniers met 2 apache helikopters en twee transport helikopters en het het is gebeurt met de Krijgsmacht en de regering.


  Maak melding

 36. Surinaamse politicus Edwardo BELLY, wil naar koning Willem Alexander, zonder Desiderius & Lonny voor € 40 miljoen.

  Dit is echt geen reactie waard.

  Wij gaan verder over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 37. als bouterse en zijn vervloekte revolutionaire clubje er nooit was geweest leefde de suriname en nederland als vrienden
  dankzij deze man en die andere vervloektelingen die op onderbuik gevoelens gingen spelen van de mens om zo het lastige nederland met zijn lastige vragen uit te schakelen
  zijn prive nep revolutie waar nooit iemand wat aan heeft gehad behalve natuurlijke de diplomaloze nieuwe rijken.
  was het maar zo een feest dat suriname en nederland weer met elkaar gaan samen werken
  maar alle eerst moet deze riool rat en zijn vrienden verdwijnen uit de politiek

  ik ben geen fan van die gast maar hij zegt iets zinnigs
  ze zullen wel weer komen met “ga een blanke zijn reet likken”, maar dan denk ik, wie zit bouterse nu te likken, het witte imf?


  Maak melding

 38. Welkom in”DUBAI”!
  Wanneer blaast deze moordenaar Bouta zijn laatste adem uit??
  Ik zal dan persoonlijk elke dag dag urineren en schijten
  op zijn graf!
  Bouta ie fuck a kondre up!!!!!!!!
  Sampsa jongoe?????
  na karma ey tekie so?????


  Maak melding

 39. Als je op vakantie bent in Suriname, lijkt Suriname wel klein Holland want je ziet veel NL-se programma’s op de Surinaamse televisie en heel veel kopiegedrag van bedrijven en zo. Jammergenoeg neemt men niet de positieve dingen over van NL, maar juist datgene waar je niets aan hebt in Suriname, namelijk immoreel en onverantwoordelijk gedrag. Echter, ben bang dat de liefde niet wederzijds is: NL houdt niet van SU. Beter zou het zijn als Suriname zich zou richten op de regio en op de VS en China, Japan en Indonesië en Afrika en Australië en de rest van Europa dan zich blind staren op NL. Sterker nog, ook al heb je een NLse partner, maakt dat je nog niet geaccepteerd en/of geliefd (wat overigens geen big deal is want van jezelf en van je roots houden moet wel genoeg zijn). Het ontbreekt aan diepgang bij sommigen die maar niet kunnen inzien dat NL totaal niets moet van SU, ondanks de historische verbondenheid. We moeten niet zo slaafs zijn en niet zo gericht zijn op NL. De wereld is veel groter dan NL. Schaf het Nederlands af in Suriname en voer het Engels en het Spaans in. Houdt het Nederlands als derde vreemde taal aan en maak dat tot een keuzevak op Surinaamse scholen.


  Maak melding

 40. nederland is niet onze vijand maar bouterse met zijn clubje zijn onze vijanden
  ze hebben suriname alleen maar schade en schande toegebracht en zichzelf stinkend rijk gestolen uit onze portemonnee


  Maak melding

 41. -Belfort, jij en Bouterse hebben dezelfde ziektes.
  Eerst de witte-man neerhalen en nu gaan bedelen???Triest met jullie.

  -Belfort, vergeet niet dat jou voorzitter Brunswijk samen met Bouterse hebben geschreeuwd op het podium dat zij Nederland niet nodig hebben, omdat de Surinamers het zelfs kunnen om uit die masselse te komen.

  +Hoe hypocriet zijn jullie???


  Maak melding

 42. je weet toch wat die lackien hag gezegd,,

  ,,hou je ka geld,,wij suris hebben het niet nodig..

  maar vandaag de dag willen die poepe van die bakra eten..

  dus no lul en blijf ver van mijn sme..

  bouta had zelf verkondigt,,

  dat zij HOLLAND dus ,,niet door de voor-deur of achterdeur,of door de schoorsteen, of via de regen pijp naar binnen kan komen..,,je weet nog die situatie bij de installatie van ddb mei 2010 voor de pres.schap.,,, geen stoel voor de Nederlandse ambassadeur..

  nu het land failliet is gegaan door die zelfde drugsdealer is Nederland ineens belangrijk geworden..


  Maak melding

 43. Hoe dom moet je zijn om zoiets te bedenken. Je kan zien wat je achtergrond is. Marrons hebben niet zoveel hersens??? Ik vraag me af of je ticket met je eigen money betaald. In Ned. zullen ze je uitjouwen kom maar domme oen.
  @ Ira ik moet je wel gelijk geven In ieder geval ook zo dom als @.Parbo hierboven


  Maak melding

 44. Zolang Bouterse nog president is in Suriname is het een ramp voor het land.Vooruitzichten zijn er niet.Bouterse heeft 5 jaren een wanbeleid gevoerd samen met Brunswijk en Somohardjo.
  Ook die kiezers die op de NDP hebben gestemd zijn mede verantwoordelijk.Daarom moeten ze niet zo janken.Als Bouterse opstapt is dat het beste voor het land.Hij heeft geen economische kennis en zijn adviseurs zijn zakkenvullers en domkoppen.Ze verrijken zichzelf in Suriname ten kosten van alles.Jammer dat Bouterse het land niet vooruit heeft gebracht maar alleen maar ellende en armoede.Hij heeft zichzelf en zijn familie verrijkt.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 45. Nederland zit met het probleem dat ze Bouterse zelf aan de macht hebben geholpen, stonden 250 Nederlandse mariniers hier klaar mocht het niet lukken. NA dat Bouterse verkeerde dingen deed met de moorden in zeelandia heeft Nederland haar troepen terug gehaald.


  Maak melding

 46. Jojo, ik woon en werk in Nederland en ik word goed betaald voor de reguliere en de flex werkzaamheden die ik moet verrichten. Ik heb geen genade brood nodig omdat Ik een schaars goed te bieden heb aan de Nederlandse samenleving. Een zeer groot deel van mijn inkomen komt via het Nederlandse belastingstelsel in handen van de Nederlandse staat.Ik zit een hoge belastingschijf en ik betaal een hoge belastingbedrag, ja meer dan vele miljoenen inwoners van Nederland. Misschien gedraag jij je onderdanig in deze samenleving. Ik niet.


  Maak melding

 47. Ik wens die Belfort veel succes maar ik denk dat hij van een koude kermis thuiskomst. De Nederlanders zijn al lang blij dat Suriname geen deel meer uitmaakt van het koninkrijk en zouden het liefst zien dat ook de Antillen zelfstandig worden. Deze landen kosten Nederland alleen maar geld en leveren al lang niets meer op. Daarnaast is er na 40 jaar onafhankelijkheid inmiddels een hele generatie Nederlanders opgegroeid die niks met Suriname hebben, die zien je al aankomen. In Suriname hoor ik de bevolking nog regelmatig over Nederland (als ze geld nodig hebben dan is Nederland ineens weer het Moederland en in andere gevallen heeft men het over de voormalige kolonisator) maar in Nederland hoor ik ze nooit over Suriname, dat is toch een teken aan de wand.


  Maak melding

 48. Da a mang na meester in de rechten. Ma met wat voor moraal? Bankrovers en moordenaars de handen boeven het hoofd houden en in de politiek paars gele billen likken en heulen met moordenaars, drugsveroordeelden en bankrovers. Koning Alexander zal zich afvragen……wat een onbeleefd mens om me lastig te vallen die paarse gele smeerboel die hij ook heeft veroorzaakt, te helpen opruimen. Allen die besmet zijn met het paarse virus van baas hebben geen moraal meer. Ook zijn zoon, stiefzoon en ene ooitje niet, laat staan. Een grotere schande voor het oerdom paars geel volk bestaat er niet dan te stemmen op dictators. Belly boi, hou je aan je leest en wees verstandig, je overschat jezelf boi. Joe no habi a level foe taki nanga a koning. Joe level de foe taki nanga a dictator sa joe beng bedien. Of a level foe taki nanga bankrovers, leki jou lijder Lonnie. Oma nanga opa taki keba..a boi trong shizofreen, a mang denki leki Lonnie, de rovende koning van Albinababwe dat na so maar je bel of kang taki nanga a koning foe tatta. Boi tang dreng. Koning no habi teng gi joe. Zelf Ruthje niet.


  Maak melding

 49. Wahahahaaaaaa…Shit Surinaamse Politieka wil naar Willem Alexander ondeugdzame Gast dat j bent eerst meedenken met de Moordenaar en nu dit sukkel,blijft maar lekker dromen Ma p…..


  Maak melding

 50. Als Belfort juist geciteerd is, dan is hij bitter weinig op de hoogte van politiek en economie van landen de wereld vandaag de dag.

  Het gaat hierbij ook niet om ontwikkelingshulp, maar om een lening aan Griekenland van 80 miljard euro.

  Wat een achterlijke vent is Belfort om zulke onnozelheden te verkondigen. Dat zo iemand minister heeft gediend, is achteraf gezien ongelooflijk.

  Ik hoop wanneer deze mafkees naar Nederland toe gaat, dat hij dan ook z’n eigen kasaba-brede en dosie meeneemt, dan weten wij met z’n allen dat hij dit ‘bezoekje’ voor eigen rekening onderneemt en hooguit voor z’n ABOP achterban, die doorgaans liever lui dan moe zijn en bedelen tot kunst hebben weten te verheffen.

  Ik hoop dat de Nederlandse Koning Belfort aan 44 psychiatrische inrichtingen voorstelt. Er moet een te vinden zijn, die hem uit z’n droomwereld en/of waanzinnigheid zou weten te helpen.

  Na so law e bidjieng!


  Maak melding

 51. @Surinamer
  Dikke Willem heeft niks te zeggen over het doen en laten van de NL regering. Dikke Willem moet blij zijn dat hij een groot salaris van de Nederlanders krijgt om 2 keer per jaar op vakantie te gaan. Meerdere keren op staatsbezoek/”tussendoor vakantie” te gaan en zich nog boller te vreten.

  De Nederlandse premier mag Willem een standje geven als dikke Willem politieke uitspraken doet.
  Want dat mag Willem volgens de Nederlandse wet niet. Koning van Nederland is een symbolische functie. Dus lintjes knippen, oudjes feliciteren, koek happen, biggen beffen etc. D.w.z. dikke Willem heeft nul komma nul zeggenschap en macht in Nederland.

  Wist Belfort dit niet ? En hij heeft rechten gestudeerd ? Weliswaar Surinaams recht maar dan moet hij toch door vak literatuur door te nemen globale kennis hebben van wetgeving in de US, NL, UK, Frankrijk enzv
  Dus de landen waaraan Suriname zich graag aan spiegelt.

  En doe niet zo schijnheilig over doods wensen. Bouterse moet dood om Suriname weer een vrij land te maken. Hopelijk wordt santokie niet een bouterse cloon.


  Maak melding

 52. @singh
  Net als Somo is Belfort een opportunist / gelegenheids profiteur en draaikont. Hij denkt nu zijn kans te zien om bouterse pootje te lichten. Maar met zo’n dom klote plan ? Zoiets verwacht ik van Somo of Santhokie die graag weer aan de bobie van mama Nederland willen lebberen.
  Belfort ga toch maar weer terug naar je kippen en groente tuin. Ben je tenminste nuttig bezig.


  Maak melding

 53. Forummers, Odi odi.

  Nu ben ik er achter gekomen, waarom onze Surinaamse politicus Edwardo BELLY, een bezoek aan koning Willem Alexander in Nederland wil brengen voor die € 40 miljoen.

  Edwardo BELLY was nog jong, toen een bezoek werd gebracht door (wijlen) Juliana en (wijlen) Bernhard.
  Ze hadden toevallig onze Edwardo BELLY gefilmd hoor.
  Kijken jullie maar zelf naar de beelden via (YouTube).

  Juliana en Bernhard op bezoek in Suriname
  Zie (YouTube)


  Maak melding

 54. Belfort is zo een typisch Surinaams geval van buigend riet. Toen hij minister was onder Bouterse, heeft hij niets gedaan om Suriname te bevrijden van deze moordenaar en drugsveroordeelde. Neen, Bouterse was zelfs ZIJN leider en Belfort heeft niet tegen de Amnestiewet gestemd. En nu is Belfort aan de kant gezet en dat gaat hij stelling nemen. Ongeloofwaardig. En ja, moet deze man Suriname redden? Dacht ’t niet.


  Maak melding

 55. Bovendien heeft de koning geen andere functie dan voorzitter van de Raad van State. Hij moet bij Rutte wezen, die is minister-president. Hij mag dan wel mr. in de rechten zijn, maar dat zegt niets.


  Maak melding

 56. passant,na jouw punten gelezen te hebben..kan ik niets anders zeggen,dan dat j groot gelijkt hebt. j bekijkt zaken heel realistich! eerder wist k echt niet wat ik van dit nieuwsonderdeel moest denken.


  Maak melding

 57. Bellie ; ZKH Alexander ik ben bellie van Suriname

  ZKH; wat blief bellie

  Bellie; wij willen terug naar Afrika

  ZKH; Nou neem de KLM toch man ze vliegen van zanderij via amsterdam naar Accra

  bellie; kunnen wij ook vergoed worden voor de slavernij

  ZKH; wtf

  bellie; hoeveel is dat in euro’s

  zkg; beveiliging willie jullie deze marron uit het paleis verwijderen en pas op dat hij niets steelt want in Suriname is ook niets veilig.

  bellie; geef me toch iets lekkers no, ik kan het bedrag voor je verminderen voor 50% tussen mij en bouta.


  Maak melding

 58. Beste Surinamers. Ik als geboren en getogen Nederlander volg het nieuws uiteraard wat er gebeurt in Suriname. Mijn wederhelft komt uit Suriname dus ik heb een band met het land. In den beginne was het Bouterse voor en na, en nu klaagt men, na een 2e rondje presidentschap dat hij het niet goed doet. Jullie Surinamers hebben hem zelf gekozen immers en nu zal een ex politicus naar Nederland komen om te vragen of wij de hete kolen uit het vuur willen takelen? Ik denk niet dat onze regering daar voor te porren is. Maar…..Suriname is wel een land met potentieel. Als Nederland investeert en corruptie en omkoperij de kop in orden gedrukt en de bevolking meewerkt, is er de mogelijkheid om te groeien voor het land waardoor een ieder een beter leven krijgt in Suriname. Ik denk persoonlijk dat als Suriname goede dingen laat zien en initiatief neemt om het beter te maken onze regering wellicht in al zien dat er van Suriname iets te maken valt. Ik persoonlijk zou daar geen probleem mee hebben en vind het ook heel spijtig om te zien dat Surinamers penaren en alles zo duur word. Jammer dat dit land naar de kloten word geholpen door inadequaat handelen, corruptie, en omkoperij. Niet dat Nederland heilig is hoor, maar hier word er wel wat aan gedaan en kom je er niet zomaar mee weg. Ik wens alle Surinamers succes toe en zou zeggen, zet de schouders eronder.


  Maak melding

 59. @Brid
  Abrahams is idd één van de domste ministers geweest. Amper 2e klas ULO (ja mensen lees het goed “2e klas ULO’) behaald. En nu: één van de RIJKSTE Surinamers. Met eigen helikopters, eigen gigantische villa in W-Suriname. etc, etc, etc.
  Dus het maakt niets uit of je nou geleerd bent of niet.


  Maak melding

 60. @ pappasranan bemoei je met je eigen zaken. Ga je bezig houden met de vluchteling, straks MOET je vrouwtje met een hoofddoek lopen. Je bent Nederlander en zou geen grammaticale fouten moet maken. Overal ben je de “T” vergeten bij word. Jammer geen goed vb voor de vluchtelingen


  Maak melding

 61. @pappasranan,

  Nederland is zelf een van de corrupste landen in de wereld. Tot een decennia geleden was het bieden van steekpenning aan buitenlandse bedrijven zelfs fiscaal aftrekbaar.
  Zie nu dat gedoe met Jos van Reij. Hij doet een boekje open hoe vriendjespolitiek in Nederland werkt en hoe bijna ALLE politieke benoemingen via vriendjespolitiek tot stand komen.
  Waar Nederlanders wel heel erg goed in zijn is om hun sporen te wissen. Daarom houden ze zichzelf voor dat ze niet corrupt zijn. De wereld weet wel beter.


  Maak melding

 62. @kabalus,
  dus omdat nederland een boevenbende is zoals jij dat zegt
  moeten wij de ogen sluiten voor moordenaar/dief bouterse
  man gaat toch heen,
  die achterlijke vergelijkingen van jullie stront meevreters uit de belastingpot
  stuk stront bouterse heeft een salaris bijna net zo hoog als die van rutte
  daarbij heeft hij naast zij achterlijke salaris ook allemaal privileges zoals geneeskunde en benzine vrij voor zijn fucking hele gezin
  wij moeten zijn nieranalyses betalen terwijl mensen pinaren
  daarbij krijgt zijn hoer ingrid (vies varkens wijf) ook een uitkering
  een hoer die wist dat ze met een meervoudig moordenaar trouwt staat op de laagste plaats bij de hoeren
  en al dat andere bouterse tuig familie met hun geregelde baantje en privileges
  en wie betaald dat????
  breng ons geld terug uit dubai


  Maak melding

 63. @waar is al het geld,

  Die link – omdat … daarom – heb ik niet gelegd, die leg jij. Ik zeg alleen dat ook Nederland behoorlijk corrupt is.
  De reden waarom de corruptie in Nederland niet zo opvalt is omdat de economie enorm groot is. Als je 1 miljoen steelt uit een pot van 500 miljard, dan valt dat niet echt op.
  Maar in Suriname, met een hele kleine economie, is een vermissing van 1 miljoen al een hele grote schade aan de economie. Derhalve valt het veel meer op.
  Corruptie komt voor in alle landen. De meeste landen overleven het, maar sommige kleine economieën – zoals van Suriname – kunnen erdoor omvallen.


  Maak melding

 64. je zegt het niet zomaar dat er overal corruptie is
  je wil bouterse zijn wandaden verzachten om met dit soort vergelijkingen te komen
  wij willen ons gestolen geld die opgeslagen ligt in dubai terug
  en fuck wat andere landen doen


  Maak melding

 65. @ BELFORT
  OMG,…Deze boerikie lult maar wat in de ruimte.VUILNISMAN,..KAN DEZE EZEL OOK MEEEEEE ?? het liefst met pek en veren enkele reis Noordzee met een trap onder zijn gat…deze IDIOOT is een echte combinatie pannekoek / uilskuiken !!!!..DONGKAW.


  Maak melding

 66. DEZE KOBBIESKEER IS VAN LOTJE GETIKT,..HIJ KAN LIEVER EEN BONNOEMANG BEZOEKEN…WAT EEN FLAPDROL ZEG OM ZO`N BEE ES TE ROEPEN….BOERKAW DAT DEZE IDIOOT IS.


  Maak melding

 67. Deze man heeft rechten gestudeerd op de Anton de kom universiteit, dus een product daarvan. Zegt iets over het nivo van ADEK. Deze man kraait vaker onzin uit en praat als een kind.


  Maak melding

 68. @ pappasranan

  HISTORISCHE UITBUITERS,..KOLONISATOREN.EN HUN NAZATEN MOETEN HUN GROTE BEK HOUDEN ALS ER PROBLEMEN ZIJN IN HUN VROEGERE KOLONIES.WAAR ZIJ IN HET VERLEDEN EEN VERDEEL EN HEERS POLITIEK HEBBEN GEVOERD….PROBEER IN JE EIGEN LAND FIGUREN ALS ..RACIST GEERT WILDERS etc etc AAN TE PAKKEN.met alle respect maar SCHOENMAKER HOUDT JE BIJ JE LEEST.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.