Leraren middelbaar onderwijs Suriname staken door

49

PARAMARIBO, 18 apr – De leraren van het middelbaar onderwijs blijven staken. Het principeakkoord dat de Bond van Leraren met de regering overeenkwam is afgewezen.

De staking op alle middelbare scholen gaat gewoon door. Volgens de leraren kleven er te veel onzekerheden aan het principeakkoord. Onder meer wordt het idee om te wachten tot volgend jaar met de ‘herwaardering’ van hun functies, als onaanvaardbaar ervaren. De regering heeft tijd genoeg gehad om de herwaardering in orde te maken. De vakbond is al vanaf vorig jaar in onderhandeling over de herwaardering.

De regering zegde aanvankelijk toe dat de herwaardering in orde zou komen. Nu komt het niet goed uit met het oog op de economische situatie en de herstelmaatregelen. De regering heeft ook nog een half maandsalaris aan loonsverhoging toegezegd. De leraren zijn niet tevreden met het resultaat van de laatste onderhandelingen. Vakbondsvoorzitter Wilgo Valies heeft de opdracht gekregen om weer te gaan onderhandelen.

49 REACTIES

 1. Mooi zo. Bouta de moordenaar dacht een
  Loopje te nemen met de leraren!!!
  De leraren hebben gelijk. Alles wordt
  Duur!!!! En wij v lanti willen ook
  Loonsverhoging. Want alles is behoorlijk
  Gestegen in prijs. Zoniet kan bouta oprotten!


  Maak melding

 2. Als lackin leilis alubux limbo dochters
  V bouta e min. Salaris hebben waarom
  Mogen de leraren dan niet vragen om verhoging?????
  Gelijk hebben ze!


  Maak melding

 3. Een goede zaak. je niet laten afschepen met een aalmoes van een regering die er miljarden heeft doorheen gejaagd en ook nog eens een groot deel in zakken van de Paarse Roversbende heeft laten verdwijnen,


  Maak melding

 4. Jap s waar wat julli over de regering xgn alles wrd duur Mr waarom wrdn de studentn onderdruk iedereen vegt vr hun xelf en wy moeten pinaren


  Maak melding

 5. De leerlingen hebben groot gelijk.Ze krijgen minder onderwijs en dit is niet goed voor hun individuele, persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling.Het onderwijs in Suriname is al behoorlijk achteruit gegaan door het slechte niveau van de leerkrachten en het lesmateriaal en nu krijgen ze dit er bovenop.eerst de bustakingn en nu de leerkrgtn. Het is om te huilen hoe bepaalde belangen over de ruggen van de leerlingen worden uitgevochten..
  De strijd van de leerkrachten gaat niet om verbetering van het onderwijsniveau van het onderwijs maar om politieke belangen die door duivelse figuren worden aangestuurd.


  Maak melding

 6. Zo daar gaan we weer. De nullijn zal het moeten worden. Nog geen jaar geleden is deze president herkozen met veel bombari. Nu moet er op de blaren gezeten worden. Wie er ook bestuurd één ding is zeker. Het gaat pijn doen. Vraag is, moeten de mensen die Su in deze penarie hebben gebracht het ook oplossen


  Maak melding

 7. De leden vallen er vooral over dat de herwaardering van de leerkrachten pas in februari 2017 zal ingaan, indien de economische situatie het toelaat.
  TERECHT. A foe sranang didibri en corrupte rovers bende denken dat ze te doen hebben met oerdomme paarse aanhangers die op hen hebben gestemd. Vele paarse aanhangers jesi nanga verstang incl ai, e kong opo dee nanga dee. Mpp baas en roversbende hebben sinds 2010 loze beloften en alleen leugens waargemaakt. Stinkend corrupt verrijkt en dan oenoe sa stem tapoe a mpp didibri en roversbende moes kong wagtie wang heri jari….baas en roversbende. Paarse stront de na deng edi, als al die dieharde oerdomme paarse verworden gedierte dat stemde om als beest te worden gehandeld. Want zo wang voorstel, no mang….oe no e verwachte van wang president, maar wel van mensen die als beesten gedragen. Mpp natiole doden partij e go srkep. Paarse klootzakken zijn de grootste misdadiger en zijn corrupte roversbende, die oerdomme paarse oerdomme aanhangers die stemden op de nationale doden partij zijn na een jaar wachten de ka.en worden dat met de dag. Baas en roversbende lachen de hele samenleving uit en hopen op het IMF……..dan kunnen ze weer stelen, en megaschulden creeeren voor de komende generatie oerdomme paarse aanhangers. Alleen die oerdomme aanhangers kunnen hem laten aftreden en deze paarse kloten regering naar huis sturen. En als ze dat na laten, soso ka do ka. De hele wereld tot Zimbabwe lachen..wat zijn die paarse oerdomme aanhangers te beklagen. Tjies deng mooi beet. Miera srefi konnie moro deng allamala.


  Maak melding

 8. Laat die geweldige adviseurs v bouta die een min. Salaris ontvangen de leerlingen les
  Geven op school!
  Helemaal eens met bvl!!!!!
  Bovendien is alles zo peper duur?????
  Bouta niemand is gemotiveerd om te werken ja! Dir is het begin. Er volgt nog meer ellende!!!!!


  Maak melding

 9. Uiteindelijk is dit alles ook in het voordeel van de leerlingen.
  Ga er maar aan staan, na een gedegen studie sta je dan voor de klas met………..niets, geen of onvolledig lesmateriaal, verouderde methodes, over het meubilair zullen we het maar niet hebben, ontoereikende ict, te weinig computers etc. Leerkrachten moeten al veel improviseren om hun kennis met al deze tekorten over te brengen op de leerlingen. Het is onverteerbaar dat er na de vele toezeggingen na meer dan anderhalf jaar nog geen pepernoot van terechtgekomen is! Leerkrachten laat van je horen! Mijn morele steun hebben jullie!


  Maak melding

 10. Pres uw schip gaat zinken boi tot op de
  Bodem van de stille oceaan!!!!!!
  Intussen wordt actiegroep we zijn moe groter!
  Ja ja maken jullie j borst nat de maatregelen v lmf komen eraan!!!!!!


  Maak melding

 11. Allemaal blablablabla van mensen die hier graag schreeuwen maar ondertussen te beroerd zijn om het persbericht van het IMF te lezen. Lijkt wel een kleuterklas zeg. Ik ben blij dat dit soort analfabete Front aanhangers het voorlopig niet voor het zeggen hebben. Dan staat het land weer 10-15 jaar stil.


  Maak melding

 12. DDB en de rovers oe tik oe bondroe dan oe hoepel op en oe no fergit oe tip tip baka a doro.

  Zie de luchtkastelen die DDB u beloofd had, oa:
  – vierbaansweg naar Brazilië,
  – Diepzeehaven,
  – 18000 woningen,
  – Tramtreinverbinding van Poelepantje – langs de Indra Gandhiweg naar Onverwacht,
  – Bruggen over grensrivieren van Guyana en Frans – Guyana,
  – Voedselschuur van het Carabischgebied,
  – Cassavefabriek van Suriname,
  enz, enz.

  Wie Houdt, Wie Voor De Gek?
  DDB dief roept: “Houdt de dief!” Die man is de rijkste man die Suriname (ooit gehad) heeft en bedriegt de hele Surinaamse bevolking.

  Vuile Moordenaar, Vuile rovers, die staatsmiddelen in jullie eigen zakken hebben gestopt en zichzelf verrijkt hebben.
  Zie deze moordenaar met zijn vette vele miljoenen bankrekening in Zwitserland, waarvan op zijn minst de helft uit de verdragsmiddelen van Nederland aan Suriname afkomstig is.
  Verder verkregen uit drugshandel, wapenhandel, enz.

  Vele van de rovers hebben hun us-dollars veilig op buitenlandse rekeningen staan en hebben ka aan het Surinaamse volk.

  Zie Abraham met zijn helikopters, waar is die nu zie hem met zijn praatjes tijdens de verkiezingen en zie nu de paarse kakkerlakken die toen aan zijn lippen hingen.

  Surinamers sluit u aan bij Hofwijks en andere demonstranten/protestanten en komt u in protest. Hun strijd is ook uw strijd, hun doel is ook uw doel op een betere en rechtvaardige leven voor een ieder.

  Laat DDB en de rovers u geen zand in de ogen strooien. Leg DDB en de rovers het vuur na aan de schenen. Zie hoe moeilijk uw dagelijks leven is. U was gewaarschuwd voor deze moordenaar, die alleen aan zijn enige eigen belang denkt, nl uit de gevangenis van Suriname, Nederland en de USA te blijven.

  Surinamers denkt u aan uw eigen belang en ga de straat op om te protesteren. Oe Bondro en laat uw kracht zien.

  Dit Is Het Begin, Wij Gaan Door Met De Strijd,

  Buschauffeurs aansluiten en laat u niet voor de gek houden, Studenten ondersteun uw leraren in hun actie, hun strijd is ook uw strijd, ouders steun uw kinderen en de leraren, enz. enz.

  Zie de prijzen in de supermarkten, die elke dag met de dag stijgen en die u niet kunt betalen.

  DDB en zijn adviseurs hebben niet de capaciteiten om het land te besturen, doelen te stellen en te realiseren voor het Surinaamse volk. Telkens als ze aan de macht zijn Sranan Skeer, ja toch?. Zij leven wel in weelde en rijkdom, u leeft in bittere armoede.

  If A Boz, Wik A Boz!

  Tide, Tamara, We Stre Go Moro Fara

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Ga de straten op mensen ,laat jullie je niet tegenhouden door niemand en ook niet door Valies!!!
  Doe het op de juiste wijze dit keertje,zoek naar oplossingen en niet naar meer hoofdpijn!!
  Go for it!!!


  Maak melding

 14. geachte heer Paul ik vind het heel moeilijk te begrijpen dat je je eigen woorden diarree geloof je echt wat je neerpent? Je bent echt dom, hoor! Hoehoeh

  Maar ja ik begrijp ook niet alles. Bijvoorbeeld begrijp ik niet wat Bouterse daar eigenlijk nog zit te doen.


  Maak melding

 15. @Paul
  De bedoeling van IMF is om geld te lenen en terug te ontvangen met een flinke rente of dacht je soms dat het IMF al dat geld cadeau maakt aan de moordenaar?!
  Volgens mij ligt geheel Suriname als onderpand bij het IMF dankzij bouta en bende.


  Maak melding

 16. Opa bouta heeft de boel v de gekkkkk
  Gehouden. Dat is alles!
  En deze regering gaat vallen vroeg of laat!
  Me barrrr joeeeeee!
  Ndp is njang dringie plezierie partij dat
  Men dat nog niet weet!!!!!!
  Volk heeft bouta kans gegeven ma nee
  Keer op keer kan hij het land niet besturen!
  Als ndp zo door gaat zal ze ophouden te bestaan! J mag zeggen wat j wil front heeft jaren de koers het allerbelangrijkste stabielllllllll gehouden!!!!


  Maak melding

 17. @Kieranjali
  De onderwijzers hebben het recht om naar hun salaris te vragen.Jij gaat toch niet aan het werk om aan het eind van de maand geen salaris te ontvangen?Het moeten de studenten ook zijn die hun steun moeten lenen aan de onderwijzers en ook gelijk opkomen voor de belangen van hun ouders.iet alleen de onderwijzers hebben het zwaar te verduren maar ook hun ouders en ook zij.Eenheid maakt macht,nooit ervan gehoord?!


  Maak melding

 18. Paul
  Allemaal blablablabla van mensen die hier graag schreeuwen maar ondertussen te beroerd zijn om het persbericht van het IMF te lezen. Lijkt wel een kleuterklas zeg. Ik ben blij dat dit soort analfabete Front aanhangers het voorlopig niet voor het zeggen hebben. Dan staat het land

  Geen blablabla, maar het vertrek van de meest corrupte president en zijn corrupte roversbende waarvan jij misschien ook deel van uitmaakt. Een wc worm is van nature veel wijzer dan her gros der oerdomme paarse aanhangers.


  Maak melding

 19. ah ha ha ha ,we storen ons niet aan oerdomme mensen die denken dat ze verstand hebben van economie, stabiliteit , integriteit , productie ,om te kunnen gaan met geld . NDP is de kampioen en gaat de geschiedenis in als de meest rampzalige regering ooit. MAAR ER IS HOOP WE HEBBEN INTUSSEN EEN REDDER,SANTOKHIE . Nog een beetje doorbijten . Chan e kon


  Maak melding

 20. Het was re voorzien, dat de leraren het niet eens zouden zijn met dit waardeloze voorstel van die moordenaar en zijn ongeschoolde adviseursclubje, die dachten de leraren te kunnen afschepen met een grijpstuiver, en met het vooruitzicht, om in februari 2017, wanneer de economie zou aantrekken, deze groep te herwaarderen, wat ėėn grote leugen blijkt te zijn, omdat deze paarse roversbende allang weet dat die mogelijkheid niet asnwezig is, vanwege al die leningen, die afgelost moeten worden, en daarbij zou het IMF dit ook niet toestaan.


  Maak melding

 21. @Paul,

  Qoute:
  Allemaal blablablabla van mensen die hier graag schreeuwen maar ondertussen te beroerd zijn om het persbericht van het IMF te lezen. Lijkt wel een kleuterklas zeg. Ik ben blij dat dit soort analfabete Front aanhangers het voorlopig niet voor het zeggen hebben. Dan staat het land weer 10-15 jaar stil.

  Daarom is I LOVE SU met KUMAKOISI aan de macht: SKEER DOOR CORRUPTIE!!!!
  De hele TOP van de NATIONALE DIEVEN PARTIJ is MILJONAIR geworden.

  KUMA gaat ook NOOIT NUNCA NEVER BEZUINIGEN op zijn PLEE-KABINET met fisH lady, Peggy, BIMBO, RAMON en STEVIE WONDER.

  GIVE ME A BREAK!!!!


  Maak melding

 22. Mahatma Gandhi

  Verlangen:

  Menselijk geluk ligt in tevredenheid. Hij die niet tevreden is, hoe veel hij ook bezit, wordt een slaaf van zijn verlangens. En echt er is geen grotere slavernij dan dat van eigen verlangens. Alle wijzen hebben het geschreeuwd van de toppen der daken dat de mens zowel zijn eigen grootste vijand als zijn beste vriend kan zijn. Om vrij te zijn of slaaf hebben we in eigen hand. En wat waar is voor het individu is waar voor de gemeenschap


  Maak melding

 23. Parbo:
  Inderdaad, de vieze beesten van het kabinet gaan over lijken, de kinderen zijn de dupe, vraag jij je president om in te grijpen en te zorgen voor de juiste bezoldiging van het onderwijspersoneel!
  Joebobo!


  Maak melding

 24. Paul je hebt gelijk hoor met die front aanhangers stilstand is achteruitgang , en dat is er de laatste 6 jaar nog niet geweest zeker onder het voortvarende bewind van sergeant Bouterse niet die presidentje speelt en met zijn vooruitziende blik er voor gezorgd heeft dat hij nu het IMF over de vloer heeft en bij wijze van spreken onder curatele staat zoals een oude seniele man betaamt, wat had jij ook al weer over blablabla


  Maak melding

 25. Ik kan die leerkrachten geen ongelijk , maar laat ze samen met de leerlingen die een jaar geleden nog in het paars liepen maar nu protesteren naar de assemblee gaan en zich aansluiten bij Hofwijks , want daar aan de Waterkant ligt het echte probleem, maar daar moet je ballen voor hebben, i.p.v. praatjes


  Maak melding

 26. Parbo

  Deze vieze beesten gaan over lijken. Kinderen zijn nu de dupe. Ik vraag de president om in te grijpen. Stop deze waanzin.

  Deze vieze beesten zijn geen moordenaars, drugsveroordeelden en bankrovers zoals je baas, wiens zonen letterlijk en figuurlijk beesten zijn van mensen, meer dan vies….ook kwaadaardig en misdadig zoals jij misschien ook een van bent. Soort zoekt soort.


  Maak melding

 27. De usual suspects hebben weer hun gal kunnen spuwen. Ook de mensen die af en toe last hebben van hun toetsenbord waardoor ze alleen in hoofdletters kunnen typen. Maar ondertussen heeft nog geen eentje gereageerd op wat er in het bericht van het IMF staat. Hoe zou dat toch komen? Past het bericht niet in hun Front straatje of zijn ze te dom om te poepen en kunnen ze het Engels niet lezen.

  Maar goed. Beter gaan de leraren gewoon aan het werk anders hebben ze straks niets meer te eten. Want voorlopig is er niks te halen en als de leraren hun zin krijgen zitten we straks met 50.000 ambtenaren die allemaal hetzelfde willen.

  Want dat is zo mooi van deze mensen. Ze denken wel overal recht op te hebben maar plichten kennen ze niet.


  Maak melding

 28. laat hij zijn en zijn rovers clubje liever hun geheime bankrekeningen in dubai terug storten in de staatskas

  hij droomt wel van dubai dus dat is zijn toevluchtsoord als er ooit iets mis gaat en hij moet voor de rechtbank komen.


  Maak melding

 29. Poepejantje bouta your ship is zinking!!!!
  Ha woi woi!!!!
  Meest visieloze president van heel
  Caraibisch gebied!!!!
  Bouta bille wordt heet!!!!!!


  Maak melding

 30. In plaats dat Shrek Pain@$$ een toontje lager zingt, hij heeft, samen met zijn baas DiDiBri, namelijk geen geld om de leraren te betalen en hij heeft ook geen poot om op te staan, gaat hij een grote bek opzetten en zijn poot (welke hij niet heeft) stijf houden. Hij denkt zeker dat de leraren even stom zijn en even makkelijk te belazeren zijn met loze beloften (in 1917 krijgen jullie een salarisverhoging wanneer we de tweede Dubai zijn) als de gemiddelde NDP stemmer.

  Ik vraag me af of de lessen op Drie Tabbetje verzorgd worden, er was namelijk geen geld om de onderwijzeressen daar naartoe te vliegen, Shrek dacht de vrouwen schrik aan te jagen door met salaris inhouding te dreigen als zij niet, met gevaar voor eigen leven de gevaarlijke, 24 uur lang durende reis door soelas en watervallen, zonder zwemvest (bika moni no dé), ondernamen om les te gaan geven, tegen een salaris waar hijzelf niet eens vijf minuten voor uit bed zou komen.


  Maak melding

 31. @Paul
  En zitten we straks met 50.000 ambtenaren die allemaal hetzelfde willen

  Klopt ook weer, ze willen gewoon een normaal salaris om de verhogingen normaal te kunnen betalen, of moeten zij soms lijden onder het mismanagement van op andere manieren en veel in de privesfeer verbrassende NDP corifeeen.
  Bovendien hoeveel ambtenaren zijn er tegen alle adviezen in op de valreep in maart/april nog aangenomen door deze neppresident


  Maak melding

 32. @Paul
  Over welk persbericht van het IMF en over welk deel hiervan moet over gereageerd worden? Hoe positief dit bericht van het ook kan zijn voor deze regering, het lijkt mij hoe dan ook een blamage om aan het infuus van het IMF te liggen.


  Maak melding

 33. Bouta begin spookbte zie…broeje alla sanie ay Go verkeerde kant..Help Help waar zijn al mijn adviseurs.. Nog FF en dan gaan die paarse Rover benen nemen meeste hebben dubbel paspoort… Schaamteloos die su coalitieregering partij..zonder waarde en normen stelen en nog eens stelen…ga zo door Mang strax $ 478 miljoen lekker Party laat je famn lekker gaan shoppen ny Paris Londen enz..


  Maak melding

 34. Bouterse. Ik wens u meer slapeloze nachten toe, want dit is zeker het begin van uw echte ellende. Er komt nog veel meer en paniekvoetbal van paniekvoetbal werkt alleen maar verwarrend en de situatie is op den duur niet meer te overzien.
  een bokser die niet (meer) kan boksen gooit de handdoek in de ring. Iemand die niet kan regeren moet opstappen. Houdt de eer aan jezelf man.


  Maak melding

 35. De leraren verdienen een loonsverhoging, maar waar moet de regering het geld vandaan halen? De leningen zullen straks aan alle Surinamers, dus ook aan de leraren worden doorberekend.


  Maak melding

 36. Jullie hebben gelijk YES. Want die goede economische situatie komt NOOIT. Uit betrouwbare bronnen het volgende: De eerste aflossing van USD 65 miljoen is op 1 nov. 2019 en daarna 7 kwartalen van elk USD 65 miljoen. Dus die ellendeling geeft een mooi cadeau aan de nieuwe regering in mei 2020. De eerste aflossing na 3.5 jaar gerekend mei in 8 termijnen elk ca USD 65 miljoen elke 3 maanden.
  Die vieze rat heeft het volk WEER geflikt. Net voor de verkiezingen van 2020 moet de eerste aflossing plaatsvinden. Dan is het geld al op Suriname gaat voor een lening van USD 1 Miljard . Deze lening gefinancierd door : De IDB, D e Wereld Band, De Caribbean Development Bank. Daarnaast komt de IMF in USD 500 miljoen ter versterking van de Monetaire Reserve.

  D IMF condities die tot nu bekend zijn: Unificatie wisselkoers, de verwachting is dat hun eis is een koers van SRD 10 voor 1 USD te realiseren ( dit is een aanname, gezien de huidige koersontwikkeling is dat niet onrealistisch). Subsidies worden afgeschaft ( EBS, SWM ect). Bevriezingen overheidssalarissen. Sanering ambtenaren ( de afvloeiing wordt deels door de lening gefinancierd). Begrotingstekort maximaal 2% en geen monetaire financiering, overtreding hiervan heeft tot gevolg stopzetting lening en Blacklisting SURINAME.

  Gevolgen voor de bevolking: Douane koers en benzine koers op basis van 10 SRD. Alle goederen gaan dus met 250% omhoog in prijs.( douane koers nu 4 SRD).
  Morjon sardines zal ipv 10 SRD naar 35 SRD gaan kosten. Een pakje rijst 5 kg van SRD 5.5 rond 18 SRD. Benzine zal op basis van de huidige wereldmarktprijs 11 SRD per liter gaan kosten, met als gevolg dat een busrit van SRD 1.25 naar 5 SRD gaat.

  EBS : 1 KWH 1 SRD ( nu 0.35 SRD) een stijging van 200%. Een gemiddeld huishouden dat 300kwh betaald zal dus SRD 300 betalen. Bevriezing salarissen dus als de armoede grens nu SRD 1500 is, wordt dat nu rond de SRD 4000. De inflatie zal banken nopen hun persoonlijke Leningen tarief te brengen van 15% naar minimaal 25%. Investeringskredieten gaan van 15% naar minimaal 25%.

  Fantastisch toch?? Uitstel van executie en de IMF is er als de kippen bij.

  Het wordt een zooitje in het land . en de roverboef met zijn mannetje maar lachen. Er moet een kogel door hun hersens.


  Maak melding

 37. @kevin,

  Dus gaan er meer Surinamers vluchten naar het buitenland. Ze moeten naar Turkije gaan (met Turk Air), hun paspoorten weggooien en asiel aanvragen in de EU.


  Maak melding

 38. Minister Peneux werd vandaag in het programma van Limbo emotioneel tijdens het bespreken van de problemen waar hij als minister mee te maken heeft, hij barste zelfs in huilen uit.
  Als Peneux mijn zoon was geweest, zou ik tijdens zijn installatie als minister in een kabinet onder leiding van Bouterse, in huilen zijn uitgebarsten; wat had ik als opvoeder fout gedaan, dat een zoon van mij er geen bezwaar tegen had minister te willen worden onder leiding van zo’n grote @#€%.?


  Maak melding

 39. @ Parbo,
  wie zijn die vieze beesten? Waarom zoveel wrok tegen de leerkrachten? Het is toch niet hun schuld dat je de “Clevia School “niet heb afgemaakt. Je was master spijbelaar, huiswerk maken? ho maar; tijdens repetities spieken.

  Nog een vraagje, eerlijk antwoord geven Parbo?
  Wat doe je bijna dagelijks je in de Dr.S.Redmondstraat
  { in de goot }. Wat doe je dagelijks in de Drambrandersgracht? Een doordenkertje!! Parbo, wie is nou “dat vieze beest”? Watch your tongue!


  Maak melding

 40. En Peneux maar huilen: “Ik heb vanaf mijn aantreden alleen maar problemen op mijn bordje gehad. Ik heb ook geen dienstauto, dus ik rij met mijn eigen auto en ik moet mijn benzine zelf betalen….”

  Van een ministerssalaris? Zielig hoor. Ga eens beleid maken, dan doe je iets nuttigs!


  Maak melding

 41. Minister Peneux zei in het programma B.T. {SRS} dat hij minister is van 17.000 ambtenaren. Hij was toch ook directeur van dezelfde 17.000 ambtenaren. Hij was toen geconfronteerd met al de Onderwijs problemen. Hij was toch de eerst aangewezene om de problemen te tackelen?
  Wat heeft hij toen gedaan. Wat moeten wij nu met de crocodillen tranen?


  Maak melding

 42. leraren van Suriname u hebt de sleutel/instrument om deze incapabele,corrupte roversbende naar huis te sturen.
  Bij jullie ligt de steutel/instrument om door middel van het geven van goed onderwijs, dat de massa in Suriname zich uit de armoede kan ontworstelen. U weet, goed onderwijs is de beste middel om de armoede te overstijgen en om succesvol in het leven te zijn.
  Hadden die paarse hufters die nu aan de macht zijn, een goed onderwijs genoten, dan hadden ze normen en waarden meegekregen. Niet stelen, niet bedriegen, niet moorden, Suriname niet richting de klippen/ravijn opduwen. Nou u ziet, hadden deze lieden een beetje onderwijs genoten,dan hadden ze deze ramp, deze ramp veroorzaakt door hebzucht en greedy het volk niet aangedaan.Deze natuurramp veroorzaakt door menen.
  Dus u ziet, opvoeders van Suriname. Bij u ligt een historische taak, om deze roversbende naar huis te sturen. De geschiedschrijving die daarna gepleegd zal worden, zal aan jullie de juiste positie toedichten die jullie allemaal verdienen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.