TV-programma ‘De Kist’ bij Roué Verveer op bezoek

6

Kefah Allush gaat in het TV-programma ‘De Kist’ met een doodskist op het dak van zijn okergele oldtimer langs bij cabaretier Roué Verveer om over het leven en de dood te praten. Voor Verveer is de dood geen taboe meer. Tijdens een van zijn recente shows vroeg hij aan het publiek wie begraven of gecremeerd wil worden.

Toen zijn vader, die in Suriname woonde, ernstig ziek was, zocht Roué hem op en maakten ze vijf dagen lang grappen. Twee jaar geleden overleed een goede vriend van Roué aan kanker. De laatste week van zijn leven ging Roué dagelijks naar het ziekenhuis om daarna door te rijden naar zijn show. Lachen en huilen ligt dicht bij elkaar.

Roué is zelf ook dichtbij de dood geweest toen hij op zijn 26e met zijn auto over de kop sloeg. Hij had geen schrammetje. Hij wil het liefste een traditionele Surinaamse begrafenis waar singi neti worden gezongen, liederen over de dood. Roué vertelt aan Kefah waarom deze liederen hem zo fascineren en Kefah heeft een muzikale verrassing voor Roué.

De kist NPO 2, zondag 17 april – 23.35-00.05u

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. @Sabatoe Franse! (Soso Lafu).

  Maar Roué Verveer, heeft ook een bezoek gebracht bij Hennep a/d Dokter Sophie Redmondstraat.

  Hij heeft ook een diepgaand gesprek gehad over Desiderius met Hennep.
  En Hennep heeft reeds beloofd om die ‘oven’ straks volop te laten stoken.


  Maak melding

 2. @ Sabatoe Franse

  Niemand gaat voor zijn /haar tijd brada, time wil tell.
  Ba fiddie no é spaar no wan sma, juist ding takru wan o libie moro langa dja na gron tapu.

  @ FER. E

  Fa waka mang; alles onder controle, ik reageer de laatste tijd niet zoveel meer. Allemaal tijd verspilling en het begint een beetje één tonig te worden met bepaalde forummers.
  Ze hebben een blok beton voor hun kop, dat niet kapot te krijgen is ! Ik mis Morenito al een hele tijd, misschien is hij ook al moe om te reageren.

  Sari Tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Beste Jzwartmans
  Please blijf reageren, een aantal forummers zijn grappig, beleefd daar geniet ik van.
  De vervelende moeten wij geen blik waardig gunnen, ik geloof dat ze in de clinch zitten met zichzelf vandaar hun scheldpartijen en rasistische opmerkingen.
  Sari tori als u niet meer reageert.
  Prettige dag voor een ieder


  Maak melding

 4. Valt mij tegen van Verveer dat hij is gaan klagen bij Waternet. Valt mij tegen van Waternet dat zij gehoor hebben gegeven aan z’n klacht.
  Een comediant die zelf van alles roept gaat dan klagen over een commentaar. Waar slaat dit op.


  Maak melding

 5. @ Beste Linda.

  Voor uit dan maar ; op jou verzoek, zal ik af en toe reageren. Bepaalde Sranang mang moet, en wil gelijk krijgen, desnoods door middel van geweld. Het woord dialoog komt bij velen van ons Sranang mang is zoek, en als ze niet meer uit hun woorden komen dan wordt er meteen gescholden. Hierbij wordt grove taal gebruikt zoals
  je moeder uitschelden, alsof ze zelf geen moeder hebben.
  Waar de hersenen ontbreekt wordt geweld gebruikt, en dat is bij velen het geval. Enfin ik hoop dat je hiermee tevreden bent, de groeten odi odi.

  No Spang
  Jacko.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.