Halve maand extra loon voor Surinaamse leraren

54

PARAMARIBO, 17 apr – De regering heeft een halve maand extra loon over voor de leraren van het middelbaar onderwijs. Dit blijkt uit een akkoord is bereikt met de Bond van Leraren, BvL. President Desiré Bouterse heeft toch zijn zin gehad.

Het staatshoofd zei in het parlement dat er geen geld is. De eis van de BvL om ‘herwaardering’ van de leraren kon niet ingewilligd worden. De eis van de vakbond zou volgens Bouterse ruim vijf miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro) kosten. En dat per jaar. Voor Bouterse was het allemaal niet uitvoerbaar. Nu heeft de BvL onder leiding van Wilgo Valies eieren voor haar geld gekozen.

Waar de schijn was gewekt van lang actie voeren, is nu een abrupt eind bewerkstelligd. Volgens Starnieuws is overeenstemming bereikt met de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Duidelijk twee vliegen in één klap. Ook de rest van het onderwijzend personeel is meegenomen én uitgeschakeld. Er is overeenstemming bereikt tegen een prijs. Een lage prijs weliswaar. Knap!

Bekijk ook:

54 REACTIES

 1. Ja,tot volgend maand bij de eerstvolgende staking . Boi ,echt surinamers laten zich heel goed voor de gek houden.Ze laten zich heel goed naaien.Ze houden zichzelve voor de gek bereidwillig en vrijwillig.Ze kreperen ,moeten elke maand bedelen voor hun maandsalaris maar nee ze gaan geen moeite doen om in 1 keer verlost te worden van ale hebbie ,nee ze zijn bereid om elke maand te gaan bedelen voor hun salaris. Niet zomaar zeggen wij dat surinamers bedelaar zijn.
  VALIES GO HOME!!!


  Maak melding

 2. Was voorspelbaar.
  Hofwijks echt jij bent degene op wie wij kunnen rekenen.Ga door met je aktie.Reken maar niet op de schaamteloze surinamers in dit geval de leraren en Valies.Zij hebben getoond bereid te zijn elke maand weer om hun salaris te gaan bedelen.!
  Schaamteloze Valies en leeraren.Wat leren ze hun studenten?Dat je elke maand voor je salaris moet gaan bedelen?!


  Maak melding

 3. Bouta go staat te branden . Valies heft redding voor hem gebracht.Bouta is een heel geode goochelaar.Eerst was er geen geld nu krijgen de leraren ,de ezels ,van Suriname 1en een halve maand loon uitgekeerd. Hij heeft zeker het geld uit zijn reet gehaald om Valies om te kopen!!
  Hai boi Valies je hebt getoond waarom men je niet moet vertrouwen.Doei en tot je volgende begie-begie aktie.Niemand gaat je ondersteunen jij stront niemand!!
  Dit is 1 van de redenen waarom wij zaken nooit gedaan krijgen!!Op het laatste moment laat 1 groephet afweten. Er is geen eenheid.
  Wat een omkoping toch allemaal kan betekenen.
  Valies jij varken elke keer wanneerjij in het nieuws zal komen zal ik daar zijn om je op commentaar te trakteren.


  Maak melding

 4. Hoe gaat KUMAKOISI dit additionele bedrag ophoesten???
  Het IMF heeft duidelijk aangegeven dat er niet MONETAIR mag worden gefinancierd!!

  Ik begrijp de BVL niet want deze eis van het IMF is toch bekend? of heb ik het verkeerd begrepen???


  Maak melding

 5. @Kabolus
  Hofwijks gaat ons niet teleurstellen nu anderen zich aansluiten bij hem is dat juist een goeie zaak..Ik heb het volste vertrouwen in hem . Hij is de enigste Surinamer met zijn groepje die tegenstand biedt aan de ndp regering. Hij moet het volhouden en niet zwichten als een VALIES .
  Ik sa 100% achter Hofwijks!


  Maak melding

 6. Ik begrijp de leerlingen niet.
  Zien ze hun ouders dan niet thuis zitten met de ellende die bouta veroorzaakt?Ik geloof dat in hun kop het alleen de onderwijzers en Valies het zijn die om hun salaris moeten bedelen. Netalsof hun ouders het prima hebben.Ze zien mammie en pappie elke dag harder hosselen voor een paar extra centen ,ze zijn hoe d ouders d wanhoop nabij zijn maar het scheelt hun helemaal niet.Ze zijn wel bereid om voor juf en meneer de straat op te gaan maar niet voor hun ouders.

  GA DE STRAAT OP,LAAT VALIES ALS EEN BAKSTEEN VALLEN.Hij is bereid jullie te offeren voor zijn doelen ,dus geen les,maar vraag hem of hij hetzelfde kan doen voor je ouders!!!
  Het antwoord gaat zijn ;NEEN,
  Ik geef het op ,surinamers zijn altijd bereid het slachtoffer van wie dan ook te worden.Al kruip je in hun hersenen en laat hun de realiteit zien ,nee ze gaan doen alsof ze doof,stom en blind zijn voor de realiteit


  Maak melding

 7. @Kabolus

  Ha nee dit is de 1 miljard dollar die thuis bij hem liggen. Het is bedoeld voor OMKOPERIJ!!!

  Hij koopt Valies om met een valies geld voor een halve maand extra toiletpapier zoals hier eerder gezegd!


  Maak melding

 8. En leerlingen bij volgende aktie van Valie waar hij dreigt in staking te gaan en geen lessen te verzorgen ga dan in tegen aktie en eis zijn ONTSLAG!!Het is jammer en bedroevend te zien hoe jullie misbruikt worden .Sjonge hebben jullie dan helemaal geen hersenen om in te zien dat jullie misbruikt worden en dat Valies bewezen heeft ONBETROUWBAAR te zijn ?!
  Echtwaar in Suriname is het IEDER VOOR NZICHZELF EN GOD VOOR ONS ALLEMAAL!!!!!
  WEG ,MET VALIES!!!!


  Maak melding

 9. Als de leerlingen van tegenwoordig zo nonchalant zijn dan zie ik in waarom een enkeling Brunswijk de pienterste leerling van Suriname vind.
  Ik kan de haren uit mijn hoofd trekken maar ik ben geneigd deze enkeling geen ongelijk te geven.


  Maak melding

 10. en dan een halve maand is in 1 dag op alles is nu duur. Achterlijke Valies je lijkt op een marsepein. Hoe dan verder?
  BVL ga op het dak zitten stommerik


  Maak melding

 11. De BvL heeft gekozen voor armoede van hun leden.Zijn ze omgekocht? Hebben ze tjoekoe gehad? Over een maand zullen ze weer klagen dat ze niet uitkomen met hun salaris.Ik denk dar er geen deskundigheid aanwezig is bij de BvL.Hoe moeten deze stakkerds hun leerlingen opvoeden als ze zelf opgevoed moeten worden? Misschien hebben ze de super domme econoom Abdoel als adviseur.


  Maak melding

 12. In plaats van die moordenaar uitschakelen, laten die vakbonden zich op een hele goedkope manier uitschakelen, onbegrijpelijk, en dat voor leerkrachten, die nog enigzinds onderwijs hebben genoten, voor analfabeten is het nog te begrijpen, dat is ook de grootste groep die gestemd hebben, op die paarse rotzooi.


  Maak melding

 13. Als paarse ratten in de val, laten velen zich wederom pakken voor de piepkleine paarse kruimels. De paarse rattenvanger en trawanten van Suribabwe willen de grote paarse brokken van macht en uitvoering van hun paarse corrupte beleid graag behouden en voorzetten. Over een paar maanden volgt de twee ronde loonsverhogingen over de gehele linie. Met paars aan de macht wordt men met de dag berooft en armer.


  Maak melding

 14. Bron: Starnieuws

  Regering bereikt akkoord met BvL en FOLS

  De regering heeft overeenstemming bereikt met de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Starnieuws verneemt dat naast de heffingskorting die overeengekomen is met Ravaksur, BvL en FOLS, een halve maand extra is toegezegd aan de leerkrachten. De heffingskorting was al opgevoerd van SRD 50 naar SRD 125 per maand.

  Het principeakkoord dat de onderwijsvakbonden in juni 2015 hadden bereikt met de regering, wordt nu ondertekend. De invoering van de herwaardering voor de leerkrachten zal op 1 februari 2017 worden uitgevoerd, indien de economische en financiële situatie dat toelaat. Bij de uitvoering van het herwaarderingsprogramma zal rekening gehouden worden met het niveau van de inflatie op dat moment.

  De overeenstemming is zaterdag bereikt. Namens de regering hebben de ministers Mike Noersalim (Binnenlandse Zaken) en Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) getekend. Wilgo Valies, voorzitter BvL), secretaris Asta Bonse en FOLS-president Marcellino Nerkust hebben hun handtekening geplaatst op het document.

  Het ” peutertje ” werd een NEP- SNOEPJE toegestopt tijdens het stampvoeten in de ” ONS BELANG !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Eerst waren de Fols en BvL niet overeen met elkaar. Ze waren het niet eens met de aktie van Valies. Nu Valies het voor elkaar heeft gekregen dat rest van de leerkrachten een extra halve maand loon ontvangen zal zijn ze als kippen erbij.Waarom weigeren ze dan niet om het extra geld niet in ontvangst te nemen!!Neen dat gaan ze niet doen!!En Valies heeft het vuile werk moeten doen en in die process zichzelve verkocht!!


  Maak melding

 16. @Ray wat voor vuile werk heeft Valies moeten doen. Hij is achterlijk om die korreltjes rijst te accepteren. Het kost de regering een miljoen euro om aan eisen van de leerkrachten te voldoen. Wat kost het om al die domme adviseurs in dienst te nemen. Zij doen gewoon niets dan domme uitspraken als die stomme Winston Lackin laatst , kan liever zijn muil houden. Helemaal onder de plak, Die zit het al helemaal zitten, want zijn zak wordt steeds vetter.Waarom wordt er niet bekend gemaakt aan het volk, wat er precies gaat gebeuren met het geld. Laat de paarse rover verklaren wat er met al het geld is gebeurd.


  Maak melding

 17. In andere landen gaan de studenten zelf in aktie zonder op een studentenbond te wachten, Ze zijn gelukkig gezegend met een gezond verstand dat zij voorzich zelf kunnen denken . Ze wachten op niemand. De surinaamse studenten kunnen heel veel van hun leren.


  Maak melding

 18. Hugo Chavéz:
  i.d.d. een “nep”-snoepje.
  Uitbetaling pas in februari 2017, mits de economische- en financiële omstandigheden het toelaten!
  Resumé: Het IMF heeft het dan voor het zeggen en die gaan dat echt niet toelaten, en kunnen ze die verhoging op hun buik schrijven!


  Maak melding

 19. BVL had niet alleen financiële eisen maar ook verbeteringen in het onderwijs als eis. Een halve maandsalaris is een lachertje met gelet op de koersontwikkeling van de laatste weken
  en bovendien heeft Valies de noodzakelijke verbeteringen van het onderwijs als ballast gedumpt.
  De leden van de BVL zijn niet gek en zullen dit onderhandelingsresultaat niet accepteren als Valies het morgen aan ze voorlegt.


  Maak melding

 20. Faculteit van de surinaamse sociologie

  Sakasakalogie in de moderne surinaamse samenleving. Docent: Vale – Valies

  Strontologie: De waarheidsvisie van een strontonoom.
  Docent: Desiree D Bamboeram Sandew Hira


  Maak melding

 21. @Kevin
  De hele staking procedure was door Valies in motie gezet.Iedereen was blij met de aangekondige staking.En toen kwam bouta in het beeld.Hij deed wat hij het beste kan doen. Hij kocht iedereen om door een halve maand extra salaris uit te betalen ja dankzij Valies.De bond bij de middelbare scholen was het niet eens met Valies, Wel gaan zij als eerste zijn die een halve maand naast hun maandelijkse salaris in ontvangst nemen.DAT moeten ze toch in principe weigeren ?! Zij doen geen ene moe rom Suriname te helpen verlossen uit de klauwen van bouta,,als anderen iets ondernemen komen zij uit met allerlei verklaringen om aan te geven dat zij niet meedoen maar wel gaan profiteren wat andren zonder hun steun bereikt zullen hebben..Schaamteloos gaan zij hun maandelijkse salaris en een halve maand extra in ontvangst nemen zonder ervoor moeite gedaan te hebbenJammer maar Valies is gebleken onbetrouwbaar te zijn.Hij is omkoopbaar ,echt zielig!


  Maak melding

 22. “De invoering van de herwaardering voor de leerkrachten zal op 1 februari 2017 worden uitgevoerd, indien de economische en financiële situatie dat toelaat.”

  Nou ik hoop dat ze de kleine lettertjes goed hebben gelezen.
  Er blijft ook meer geld over nadat die 10.000 ambtenaren zijn ontslagen, dan zou het kunnen ja.

  Merkwaardig dat al die bonden, één voor één terugkrabbelen, iets klopt niet.
  Ook de Ware tijd moest eraan geloven en een rectificatie plaatsen m.b.t. tot een witwas-bericht.

  Een subtiele overgang naar de jaren 80. Mensen die dit hebben meegemaakt zullen het wel aanvoelen, ik heb het van horen zeggen.

  Ik vermoed dat die vakbondsleiders behoorlijk onder druk zijn gezet, bekijk de filmpjes, zie de body language.


  Maak melding

 23. Suriname heeft een nare historie van ‘op de vlucht’ doodgeschoten vakbondsleiders en journalisten!

  Ik sta er echt niet van te kijken als die mensen bedreigd zijn.
  Als ze in staat zijn de volksmilitie weer leven in te blazen, dan zal de rest ook niet zo moeilijk zijn.

  En dit is geen grap, suri is te klein, je hebt altijd de neef van een tante, zijn buurman en diens nichts man, die hierover opschept! Suri’s houden nu eenmaal van ‘jaffen’ (opscheppen).

  De waarheid komt altijd aan het licht.

  De tijd is nog niet rijp genoeg.
  Het volk zal zich zonder (gewezen)leiders, moeten redden.
  Zo niet,dan gaan we vo nog 5!


  Maak melding

 24. Heeft Starnieuws in tegenstelling tot Bouterse wel een glazenbol?
  Ik hoorde Valies op de tv zeggen dat hij het voorstel van Bouterse eerst nog aan de leraren moet voorleggen a.s. maandag, de leraren kunnen het nog afwijzen.


  Maak melding

 25. @Henkes
  Het resultaat wordt inderdaad eerst aan de leden voorgelegd
  en die zijn niet geneigd dit resultaat te accepteren als ik mag uitgaan van de leraren die ik heb gesproken en des te meer na de snelle stijging van de koers van afgelopen week.

  Ik snap al helemaal niet waarom Valies met dit resultaat naar de leden gaat.


  Maak melding

 26. Stemming afzetting Braziliaanse president begonnen, wanneer is het ka oso duivel dibrie bouterse zijn beurt, ik zit te popelen dat het land zo snel bevrijdt wordt van dit soort insecten en besmettelijke bacteriën.


  Maak melding

 27. Forummers, Odi odi.

  @Hugo CHAVÉZ ! Fawaka mang?

  @ Astaman

  “ze kunnen de verhoging op hun buik schrijven “!!!

  Volkomen daarmee eens.

  Maar ik kwam een heel lang artikel over IMF tegen.
  Ik heb maar een klein gedeelte v/h artikel gekopieerd.
  Google even voor het volledig artikel zelf.
  Het is heel interessant.

  Want vooral Desiderius & zijn Dalton bende willen niet de waarheid vertellen over IMF.

  Ook in Zuid en midden Amerika zwaar verzet tegen het IMF dictatuur.
  Jul 7, 2015

  President Evo Morales van Bolivia.
  Griekenland staat niet alleen in zijn verzet tegen IMF-dictaten.
  De Lagardes van deze wereld probeerden ooit ook hun wil op te leggen in Latijns-Amerikaanse landen.
  In onder meer Bolivia en Ecuador vingen zij bot.

  De Europese linkerzijde kan daar inspiratie en kracht uitputten, zeker na de duidelijke NEE-stem van de Grieken.
  Reeds op de dag zelf van zijn eedaflegging toonde Alexis Tsipras zich een ander politicus dan Griekenland tot dan gewoon was.
  Hij legde bloemen neer op een monument van de gesneuvelden van het verzet tegen de Duitse nazi’s (foto Kabinet Eerste Minister).

  Het economische ‘wonder’ van Bolivia.

  Op 9 juli 1985 stapt een jonge VS-econoom en Harvard-professor in La Paz uit het vliegtuig.
  Deze Amerikaan wilde met eigen ogen de economische crisis en de hyperinflatie in Bolivia bestuderen.
  Zijn naam was Jeffrey Sachs en Bolivia zou zijn eerste ‘patiënt’ worden.

  Hij was naar het land uitgenodigd door David Blanco, een voormalig student van hem die in de jaren zeventig nog minister van Financiën in Bolivia was geweest.
  Succesvol econoom Sachs baseerde zich deels op de shocktherapie-ideeën van Nobelprijswinnaar Milton Friedman en de Washington-consensus van zijn Chicago-boys, die tijdens de Chileense dictatuur van generaal Augusto Pinochet hun theorieën al ongehinderd hadden kunnen toepassen, en deels op het werk van de Britse econoom John Maynard Keynes, die aan de overheid een belangrijke rol toebedeelde in het economische leven.

  In zijn boek The end of poverty wijdt Sachs, nu VN-adviseur die een belangrijke rol speelde in het vaststellen van de VN-Millenniumdoelstellingen, een hoofdstuk aan de manier waarop hij de hyperinflatie van het Andesland Bolivia wist te bestrijden.

  Hij fluisterde toen de pas verkozen president Víctor Paz Estenssoro een shocktherapie in het oor en het ‘het wonder van Bolivia’ geschiedde.
  Met behulp van minister voor economische planning Gonzalo Sánchez de Lozada, ook een Chicago-boy die achteraf president zou worden, ramde Paz Estenssoro het draconische decreet 21060 door de strot van de Boliviaanse bevolking.

  In de traditionele economische literatuur wordt de interventie van Sachs als een ongelooflijk succesverhaal van de vrije markt beschouwd, maar de sociale ravage was enorm.

  Het is een heel lang en interessant artikel om echt even te lezen en vervolgens je eigen conclusie te trekken.


  Maak melding

 28. Uitstel van executie voor de paarse misleider. Met onberechte moordenaars, drugsbonzen, bankrovers van de jaren tachtig aan de macht…oma nanga opa taki…na soso ka e go kong. Opmerkelijk dat de koers voor de US dollar bijna identiek is als in 1986. Ndp na soso revo vloek der msdadigers aan de macht, dankzij oerdomme paarse stommelingen.


  Maak melding

 29. @Paarse afval voor de oerdomme ndpers!
  Ndp na soso revo vloek der msdadigers aan de macht, dankzij oerdomme paarse stommelingen.

  Misschien dat het volgende Surinaams product sneller zal bijdragen tot verdwijning van de (paarse) kleur.

  CIC verdeelt 5000 Ozon waspoeder.
  Want deze wast (schoon) & (helder).


  Maak melding

 30. @FER. E

  Fa waka, fa waka man ! !?. Bedankt voor het boeiend artikel. Het IMF is een ” clubhuis ” waar je in een GROTE BOOG omheen moet lopen.
  Kloppen op de voordeur van deze club is vragen om ” a recipe for DISASTER ” !

  Dat het ” koffertje ” goed verpakt is door Desiderius en zijn bende is juist.
  Traditiegetrouw worden hun ” presentjes ” verpakt in PAARS kadopapier en dat betekent ALTIJD FOPPERIJ.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 31. Heel schamel en pover resultaat. Hoop dat de onderwijsbond(de onderwijzers) dit niet pikt. Valies is een erg domme man. Die heeft zich laten inpakken. Of moeten we die lolo Verlies noemen.
  Onderwijzers moeten betere lonen krijgen en de onderwijs condities moeten in het land sterk verbeterd worden. vergeet niet: onderwijs (human capital) is de sleutel om de armoede te overstijgen en om ontwikkeling in het land te brengen. Het draait continu om menselijk kapitaal dat in ontwikkeling moet worden gebracht. Het meest duurzame resources dat er bestaat. Indien het dragen van de onderwijsbond door Valies te zwaar is, dan moet het exit Valies zijn. We hebben een bull dog nodig die de belangen van het onderwijs gaat verdedigen/promoten en die de barricaden op kan gaan. Geen Verlies/Valies, dan.


  Maak melding

 32. Hoeveel dollars zaten het in het Valise dat de heren Valies en Nederkust hebben mogen meenemen na dit banaal resultaat.

  1) accoord met de verhoging van de belasting vrije voet die al generiek binnen was. effect SRD 50 netto per maand.
  2) een half maand salaris ofwel SRD 800 Netto of Bruto.
  3) In gaan van het geen in 2014 overeengekomen is per 1 februari 2017 indien de economie etc. het toestaat,

  Welke sukkel tekent voor zo iets na dat men is gaan staken.
  Men kan zoiets tekenen met terug werkende kracht maar nooit met een regering die je 2 jaar bij de neus genomen heeft en de meest kwalijke reputatie heeft met betrekking tot het nakomen van afspraken en overeenkomsten.

  Of hebben de heren in een bordje met Blauwe bonen moeten kijken.


  Maak melding

 33. Valies moet nog overleg voeren met zijn achterban. Daarna pas kun je spreken over wel of geen akkoord. Het lijkt erop dat sommigen hier op het forum vooruitlopen op zaken en
  – zoals altijd – voorbarige conclusies trekken. Indien de BvL overeenstemming bereikt met de overheid, hoeft dit geen gezichtsverlies te betekenen voor de BvL. Zodra de Surinaamse regering (lees: voor velen is dat alleen Bouterse) overeenstemming heeft bereikt met sommige groepen uit de samenleving, of zodra sommige groepen zich bij het standpunt van de overheid neerleggen, beschouwen veel forummers dat als verraad of verlies. Neen, alle groepen moeten zich keren tegen de overheid (lees: Bouterse), dan zijn ze goed bezig. Welnu, niet iedere groepering heeft zin in onrust en reuring; de meerderheid wilt gewoon rust in de samenleving en samenwerken aan een beter economisch klimaat in Suriname. Niet iedereen heeft zin in gehaal en getrek. Degenen die zwijgen willen gewoon werken aan een beter Suriname. De schreeuwers zijn net zo corrupt als degenen die zij van corruptie beschuldigen.

  Zo zijn er een aantal hier die in zowat elke posting schrijven over een moordenaar, een dief, een corrupteling, maar diezelfde personen zijn zelf ook corrupt want ze geven geleend geld niet terug en auto’s die ze van anderen hebben geleend en beschadigd, repareren ze ook niet, maar wel in de hoogste boom gaan klimmen om anderen corrupt en zo te noemen, terwijl ze zelf corrupt zijn en van anderen stelen. Zulke figuren noem ik superlaf, superachterlijk en superdom.


  Maak melding

 34. @ Ray je hebt gelijk. Ik ben benieuwd hoe de leraren vandaag zullen reageren. Jammer, want als de leerlingen ook mee zouden protesteren ( geen rel schoppen) zou het goed zijn. Van mij mag Valies opdonderen. Stomme idioot


  Maak melding

 35. Mr Valies accepteert een vaste marginale verhoging niet relateert aan de koersontwikkeling, gevolg de onderwijzers zullen achter de feiten aan zullen lopen. Een ieder die van een vast inkomen in surinaamse dollars moet leven, welke niet mee fluctueert met de koers zal het water tot aan de lippen stijgen. Conclusie dit is dweilen met de kraan open de oplossing moet elders gezocht worden.


  Maak melding

 36. Leraren van Suriname. Gefeliciteerd. laat u niet met een kluitje in het riet insturen. Het akkoord dat uw voorzitter Verlies zou hebben is nothing. Niks. Nada. Ga voor een akkoord dat body heeft. Laat u niet belazeren door de oplichters van paars. Weet u, ik zeg altijd onderwijs is de sleutel tot succes, onderwijs stelt mensen in staat om de armoede te ontvluchten.
  Zie wat slecht onderwijs doet met een land. Bouta en Abrahams hebben minimale onderwijs genoten. Het land hebben ze naar de Filestijnen geholpen, teruggeworpen richting de Middel Eeuwen. Zelf hebben ze de schatkist leeg geroofd. Bouterse met een geschat vermogen van half miljard harde valuta en Abrahams gaat voor minstens 100 miljoen. Vraag die dieven waar ze het geld vandaan hebben gehaald. Meer dan een Mavo hebben ze niet op zak. Indien ze goed onderwijs hadden genoten, en weten wat normen en waarden zijn, zaten ze nu niet te stelen. En moorden.
  Onderwijzers van Suriname, het land is bankroet. Laten die dieven het geld terugbrengen.
  Zelf hebben ze hun familie goed geaccommodeerd. Als die zoon van Bouta nu niet zat opgesloten in Amerika, dan was hij nu minister van defensie. het zijn allemaal criminelen die daar aan de macht zijn. Slagers en moordenaars. en Rovers van de schatkist. Het is geen publiek geheim: in de jaren 80 hebben de militairen al het goud weggedragen uit de Centrale Bank.


  Maak melding

 37. Heel veel sterkte leraren, laat de paarse baas der rovers en zijn bende jullie niet klein krijgen. Kom op voor jullie rechten. Die paarse boeven olv van de baas der rovers, beroven land en volk sinds 2010 en zorgen dat de srd met de dag minder waard wordt, terwijl zij de zich corrupt blijven bevoordelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.