Demonstratie bij Nationale Assemblee Suriname

176

President Desi Bouterse heeft vrijdag in De Nationale Assemblee een toelichting gegeven op het herstelprogramma dat hij wil uitvoeren om het land te redden uit de economische crisis. Hij ging ook in op de vijf belangrijkste voorwaarden van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voordat zij het programma financiert tot een bedrag van US$ 478 miljoen. Voordat het geld beschikbaar wordt moeten de minister van Financiën en de governor van de de Centrale Bank van Suriname een intentieverklaring tekenen waarin zij beloven dat er geen monetaire financiering meer zal plaatsvinden. Dat is een van de vijf hoofdvoorwaarden naast transparantie van de monetaire autoriteiten en regelmaat bij de valutaveilingen.

In de namiddag demonstreerden een paar honderd mensen voor het gebouw van de Nationale Assemblee in Paramaribo tegen de regering van president Bouterse. Ze scanderen lezen als ‘Weg met Bouta’ en “Wij zijn moe! Wij zijn moe!” De toezegging van het Internationaal Monetair Fonds om de komende twee jaar het noodprogramma van de regering te steunen met bijna een half miljard dollar stelt de demonstranten niet gerust. “Dat geld gaat hij in zijn eigen zak stoppen”, zegt een oudere man tegen de NOS.(FOTO (c) Harmen Boerboom NOS)

Bouta-DNA(Bouterse gisteren in De Nationale Assemblee)

Bekijk ook:

176 REACTIES

 1. Het is niet anders te verwachten wat de oude man tegen NOS zegt, omdat hij het altijd doet, daarom heeft het land heden ten dage geen geld. Dat de paarse rover weg moet is reeds lang gezegd, hij heeft het volk bedrogen terwijl hij wist dat al het geld in zijn zak is gestopt.
  Hij moet duidelijker zijn de grote boys en ook zijn zg first lady niet te vergeten moeten inleveren. Pfff had reeds lang moeten gebeuren, 1- ze verdienen het niet en is vriendjes politiek 2- waarom moet men zoveel en dubbel verdienen? 3- waarom steeds iemand van een post weghalen en vriendjes in de plaats zetten. Let maar op het wordt toch niet beter in het land. De paarse rover is een vloek voor het land. Weg ermee!!


  Maak melding

 2. De oorlog zorgde voor een grote vluchtgolf van Surinamers. In het binnenland sloegen ten minste 25.000 mensen op de vlucht; een derde tot de helft van de bevolking. Velen van hen kwamen terecht in Frans-Guyana (vooral Paramacaners en Ndyuka) en een deel in de sloppenwijken van Paramaribo (vooral Saramaccaners), in Nederland of de Verenigde Staten.[1] In Frans-Guyana wonen nog steeds veel ex-vluchtelingen, onder andere in het dorp Saint-Laurent-du-Maroni aan de andere zijde van de Marowijne. De economische situatie van de Marrons is sindsdien slecht gebleven.

  Over de slachtoffers van de oorlog zijn geen officiële gegevens bekend. Bouterse sprak ooit van 87 gesneuvelde soldaten en ongeveer 60 junglecommando’s zouden zijn gedood. Onder de bevolking vielen ongeveer 200 doden.


  Maak melding

 3. “Suriname heeft een import-economie en wij kopen onze producten in tegen harde valuta”, legt directeur Ramsoedit van de Combé-Supermarkt uit. “De Amerikaanse dollar en de euro moeten wij kopen op de zwarte markt omdat de banken ze ons niet meer kunnen geven.

  En toch is deze schijtlaars één van degenen die demonstreerde en het personeel vrijaf gaf om te scnaderen “nog 5 jaar Bouta”


  Maak melding

 4. Volgens Mazda zijn dit Surinamers die Bouterse willen feliciteren met de wurglening van het IMF….

  Mazda feliciteert namelijk ( echt serieus) de Surinamers met deze lening van een half miljard euro die ze de komende jaren zullen moeten ophoesten + de giga rente.


  Maak melding

 5. Beste Bigi Sma..

  Lees en huiver:

  PARAMARIBO, 15 apr – President Desiré Bouterse is even de hemel in geprezen. Het gebeurde bij zijn woning te Leonsberg, in Noord Paramaribo. Honderden werknemers van ‘volkswinkel’ Combé Markt waren er heen getogen, gestoken in paarse kledij.

  Volgens eigenaar Kries Kalipdewsingh symboliseert de optocht in paars de ‘waardering’ voor Bouterse en zijn politieke partij NDP. “Daarom gaan we ook voor nog vijf”, zei Kalipdewsingh. Van hem mag de NDP blijven regeren omdat Suriname daar voordeel aan heeft. Het was de moeite waard om zijn zaak te sluiten en het personeel te dirigeren richting Leonsberg. “Op deze manier wil de volkswinkel haar loyaliteit tonen aan de partij.”

  “De partij heeft een immens grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname door altijd in volksbelang te denken en te handelen. De voortzetting hiervan zal bepalend zijn voor de toekomst van Suriname. Vandaar dat ook wij zeggen: we gaan voor nog vijf.” Bouterse toonde zich ingenomen met het bezoek en sprak van een ‘historisch moment.’

  Ik zeik in mijn broef van het lachen………….


  Maak melding

 6. Ai,ai……..Bouta heeft samen met zijn Matie`s de hel voor jullie gecreëerd….. dankie, dankie……..Vraag aan Missikaba wie hem voor jullie heeft gestuurd.

  Gefeliciteerd allen…..!!!! Bouta heeft een ieder misbruikt om alleen uit de gevangenis te blijven. Hahahahaaa………

  Armoede op alle fronten.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 7. Ik vind Bouterse een zielig man die niet meer weet wat hij moet doen.Om een land te besturen moet je economische kennis hebben en dat heeft Bouterse nooit gehad en zijn adviseurs verrijken alleen maar hun zelf.Als Surinamer zou ik het liefs zien dat Bouterse onmiddellijk opstapt om een ramp te voorkomen.


  Maak melding

 8. Zwakbegaafde Henky Molenaar. Jij heb naast een lage intelligentie ook last van dyslexie. Als je geen Amerikaanse dollars en euro’s meer kan verdienen heb je ook geen geld om goederen uit het buitenland te kopen. Het buitenland wil dat je alleen met Amerikaanse dollars en Euro’s de goederen betaald.Het probleem is dat het buitenland voorlopig niet veel wil betalen voor de Surinaamse olie, goud en grondstoffen.Ook andere landen hebben dit lastig problemen. En Is weinig buitenlands geld in Suriname en beschuldigen jullie de regering ervan dat zij het geld hebben gestolen.Ik wil je het volgende uitleggen. Economie is een moeilijk onderwerp voor mensen die met een eenvoukdige of een lage verstand zijn geboren.Een ieder kan dit soort domme mensen van alles wijsmaken omdat zij niet veel kunnen nadenken.Jij bent een van deze domme mensen.


  Maak melding

 9. Donder: “Economie is een moeilijk onderwerp voor mensen die met een eenvoudige of een lage verstand zijn geboren.Een ieder kan dit soort mensen van alles wijsmaken omdat zij niet veel kunnen nadenken.”

  Gelukkig heeft Bouterse en zijn 22 duurbetaalde demente bejaarde adviseurs zo veel verstand van de economie dat hij nu voor de DERDE KEER Suriname volledig naar de kloten heeft geholpen.


  Maak melding

 10. Als de aanstaande verhogingen van de Energietarieven een feit zijn, zullen veel meer mensen op straat komen.

  Het KUMAKOISI SCHIP zal zinken als de IMF EISEN WORDEN DOORGEVOERD.

  Het EINDE van KUMA is NABIJ: Ik weet dat KUMA gaat zeggen: A NO MIE NA IMF VOER DENG MAATREGELEN IN.


  Maak melding

 11. Er zijn voldoende groeperingen, die reden genoeg hebben zoals bushouders, bond van leraren, schoonmaakpersoneel,Surinaamse politie, rijstboeren, kleinschalige goudzoekers, enz.enz.die zich zouden kunnen aansluiten bij deze groep van wij zijn moe, maar die moordenaar blijft erbij, om zijn stoel niet op te geven, en als reden geeft, dat het volk hem daar neergezet heeft, maar een groot deel van het volk is zo onderontwikkeld, dat ze nog steeds niet door hebben, wat de werkelijk reden is, en dat is macht weten te behouden, en alles naar je hand kunnen en blijven zetten, zodat het bijna een onmogelijke missie wordt, om deze moordenaar te vervolgen en op te sluiten.


  Maak melding

 12. Eindelijk ,eindelijk surinamers wakker!!
  Het geleende geld van het IMF gaat niet bouta aflossen maar WIJ en onze nageslacht die nog geboren moeten worden !!
  VOLHOUDEN SURINAMERS,DITIS HET BEGIN VAN HET EINDE VAN BOUTA!!!!


  Maak melding

 13. Zo dat is wat anders dan 30 man waar onze NDP adepten hier steeds aan refereerden en het worden er steeds meer tot de vlam in de pan slaat, Bouterse sla maar een flinke voorraad pampers in want het zal je nog dun door de broek gaan lopen, de mensen zijn jouw en je mede geboefte strontzat


  Maak melding

 14. Als IMF met geld over de brug komt zal er nog een paar cassavefabrieken worden gebouwd door Lackin. Ook zullen oud gedienden weer solliciteren om minister bij de O.W te worden. SLM zal worden gebruikt als air force one. Hotel van 55000 US afhuren in Amerika en daarna afzeggen. Men zal weer in hun oude uitgavestijl terugvallen om een jaar te zeggen dat in het verleden fouten zijn gemaakt.


  Maak melding

 15. Ik hoop dat sommigen zich nu gaan afvragen wat het verschil wordt tussen SAP (structureel aanpassingsplan) van Venetiaan na de tweede puinhoopnvan desie en de IMF lening. Hoe duur was die brug? Hoe lang heeft Suriname brood met brug of niets met brug gegeten? Met IMF gaat het allemaal langer duren.
  Schop opa eruit en maak een nieuw team dat begint met geld terughalen en een eigen SAP.


  Maak melding

 16. Ons mooi land Suriname kan je momenteel vergelijken met een zinkend schip. Behalve dat de leveranciers van voeding aan arrestanten zijn gestopt, blijkt nu ook dat de leveringen van voeding, bestemd voor ambtenaren van Juspol en Natuurlijke Hulpbronnen (NH), bijkans vier maanden zijn gestopt. De staat heeft geen geld om de betalingsachterstanden in te lopen vanwege de precaire economische situatie. De leveranciers kunnen nergens met hun bonnen terecht. Zij willen niet bij naam genoemd worden, omdat zij vrezen voor rancune, waardoor ze mogelijk nog langer op hun geld moeten wachten.

  Arrestanten Nickerie overgebracht naar Paramaribo
  Dagblad Suriname heeft vernomen dat nadat de arrestanten van Commewijne naar Paramaribo zijn overgebracht, vanaf dinsdag ook de arrestanten van Nickerie naar Paramaribo worden overgebracht. De reden hiervoor is ook weer dat de leveranciers van voeding al geruime tijd niet zijn uitbetaald. De leveranciers hebben nu dan ook alles voor de arrestanten on hold gezet. Zij willen hun geïnvesteerd geld eerst in handen krijgen. Pas dan gaan zij verder in zee met de overheid. Paramaribo, die reeds overvolle cellen heeft, zit momenteel opgescheept met al deze extra arrestanten van de overige districten. Men heeft geen andere keus. De staat is honderden duizenden SRD schuldig aan diverse voedingsleveranciers. De vraag die nu gesteld wordt, is hoe deze zaken weer op te pakken als er geen geld is? De politie zit overhoop met haar eigen problemen. Agenten die overuren draaien, moeten zelf hun voeding voorschieten. Verrekening vindt plaats eind van de maand op hun salaris. Opmerkelijk is wel dat alle leveringen van voeding, bestemd voor het kabinet van de president, normaal voortgang vinden en dat die betalingen ook altijd op tijd geschieden.

  Niet bang zijn voor vergeldingsacties van bouta,hij gaat het niet meer durven,Amerika en anderen houden hem in de gaten!!
  Jullie moeten jezelve leren helpen. GA DE STRATEN OP EN MELD JE AAN !!!!
  Go surinamers go!!!!


  Maak melding

 17. Kijk, deze demonstranten hebben een lager IQ dan die demonstrantelijke steunbetuigers van Combe markt. Die weten tenminste waar je moet zijn om de boodschap over te brengen, niet bij DNA, maar in Broko baka.


  Maak melding

 18. het uur van bouta is gekomen, eindelijk

  foeroe nanga kierie no e go na Gado, waar is mpp rat steve meye

  volk van suriname, studenten, donder deze ndp criminelen op

  het IMF gaat pijn doen bij de kleine surinamer, niet bij de NDP criminelen die 1 miljard valuta hebben gestolen van het surinaamse volk bij de centrale bank, dit hebben ze nu al de derde keer gedaan, 2 keer met goedschalk en nu met hoefdraad

  mensen reken af met deze ongeschoolde NDP criminelen, NU


  Maak melding

 19. Ha,ha,ha,ha, de opgetrommelde aanhang van de oppositie. Lijkt me niet veel volk wat VHP, NPS, PL en ABOP op de been hebben gebracht. Meer kunnen ze niet op de been brengen.


  Maak melding

 20. If A Boz, Wik A Boz.

  Laat Breeveld van Doe, DNA-lid van Palu, DNA-leden BEP, DNA-lid Sapoen, DNA-lid Chitan, ook kleur bekennen en zich (weer) aansluiten bij de oppositie in de DNA en Samen met ABOB een motie van wantrouwen indienen tegen de regering DDB-Adhin.

  Samen met Hofwijks en de demonstranten DDB en de huidige zakkenvullers met Pek en Veren wegjagen en op de Goslar in de Surinamerivier voorgoed laten verblijven.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 21. Dit is pas het begin, onder hen bevinden zich vele bekeerde en verloste paarse aanhangers van de baas der misdadigers die de paarse corruptie welig doen tieren ten koste van land, volk en gelukkig ook al die paars bezeten arme verworden zombies……..letterlijk en figuurlijk aanhangers van de lijder van de nationale doden partij. De go ka moro sakasaka.


  Maak melding

 22. @Parbo en Biender
  Voor een volk dat al 36 jaren met tereur,,en angst leef , getuigd deze aanhang dat het tot meer in staat is,
  Zelfs jullie baasje is bang voor ze.Jullie 2 Mogen spotten zoveel jullie willen het gevecht gaat tussen jullie baasje en het volk, Niemand die stoort aan jullie 2.
  Gesproken over IQ.In Suriname hoef je geen1 osje iq te bezitten om lijder te worden. Een zelf aangenomen amnestie doet wonderen ,alleen in Suriname,en je hoeft alleen maar als een kip zonder kop documenten te tekenen en de zoveelste lening vragen. En wie moet het terugbetalen…ja juist Wij en onze nakomelingen!


  Maak melding

 23. DesiLEE Bouterse zal de geschiedenis ingaan als Suriname’s slechtste president ooit.
  Wat en wie na deze DesiLEE komt slechter kan het niet worden, of het zou weer een NDP gelieerde president zijn.

  Heel triest dat generaties na ons opgescheept zullen zitten met deze mega leningen.
  Baas is aan de leiband van het IMF en de paarse hielenlikkers zijn aan de ketting van baas Leemofoe Majoro.


  Maak melding

 24. Ai boi, now we taki! We zijn inderdaad meer dan moe van deze criminele president. 15 mensen kon je wel oppakken en vermoorden. 2 keer een coup plegen en democratisch gekozen regeringen met geweld en bedreiging afzetten. Vervolgens jezelf en je paarse kakkerlak vriendjes verrijken met geld dat voor de samenleving bestemd is. We zijn de corruptie, zelfverrijking, het geweld en de bedreigingen meer dan zat!

  Probeer dat maar eens als het aantal die nu demonstreren van honderden gaat stijgen naar duizenden!


  Maak melding

 25. @Varaan
  Inderdaad dit is een spontane actie van het volk,de oppositie heeft hiermee niks te maken ,

  LANG LEVE HET VOLK.
  Biender is nu helemaal in de war geraakt.Hj had dit nooit voor mogenlijk gezien.
  ONGELOOFELIJK MAAR WAAR!!


  Maak melding

 26. Nu zijn het enkele honderden maar zodra de kogel definitief door de kerk is, wat betreft het IMF, waarbij MASSA ONTSLAGEN van ( pseudo ) ambtenaren en een zoveelste ENERGIE VERHOGING de kop opsteken, dan zullen wij ongetwijfeld spreken over TIENDUIZENDEN DEMONSTRANTEN in de straten van Paramaribo !!!!!

  Dus, Desiderius, ik raad jou aan om as soon as possible, bovenop de PAARSE LUIER ook een PAARSE DROLLENVANGER ( á la MC HAMMER ) aan te trekken want jou luiers zullen vanwege de ” inhoud ” uit hun voegen BARSTEN !!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 27. Blijkbaar biedt Cetabever geen levenslange garantie, want met deze actie van de demonstranten is de stoel van opa cetabever een heel klein beetje losser komen te zitten onder z’n kont. Dat zal hem toch wel wat zorgen baren lijkt mij. Ben benieuwd wat hij voor tegenmaatregelen plant, zoals demonstartieverboden of wat anders.


  Maak melding

 28. Gezien de reacties van de paarse kontlikkers van baas op dit forum, oma nanga opa beng lafu en taki…..a no spotoe dong deng sma disie de foe fungeer likie wc-pot gi bouta eng paarse ka…..wat een oerdomme paarse kontlikkende zombies.


  Maak melding

 29. Deze aktie is georkestreerd door de oppositie. Een handjevol oproerkraaiers die de boel op stelten willen zetten. Velen van hen zijn alcoholisten en drugs-gebruikers. Deze zwervers zijn te paaien voor een bodje zoutvlees met rijst. Onze president moet demonstraties niet toestaan. Ons land is gebaat bij rust. Ook koloniale bemoeienissen is niet gewenst. Ben ervan overtuigd dat Suriname sterker uit de crises gaat komen. Eigenlijk is het simpel sta achter je land of rot op. Meer smaken zijn er niet. Redimusus moeten geweerd worden. Lang leve suriname, lang leve onze president.


  Maak melding

 30. Voor een volk dat 36 jaar onder angst en terreur leeft is Bouterse 2 maal toe tot president gekozen. Een verklaar je dat mijn behaarde vriend ? Stop met drinken idioot… naseria ke ghaar.


  Maak melding

 31. Alle Surinamers moeten een lidmaatschap nemen van de ndp. Zo steunen ze de regering maar ook kunnen ze voordelig boodschappen doen metnhun lidmaatschap.

  Win win situatie dus.

  Ook na 2020 is een stem op de oppositie een weggegooid stem. Wij gaan straks voor nog 5 jaar.


  Maak melding

 32. Bouterse go go poeroe smoko, aanhang “wij zijn moe” neemt toe!
  Ennnnnn nu voelt hij de afwezigheid van dino, jepie no dé voor bouta biegie bere hopelijk krijgt hij genoeg steun van zijn pleegzonen zoals Mazda, Damsco Parbo en niet te vergeten zijn beste econoom Robg.


  Maak melding

 33. Surinaamse volk heeft altijd op grote voeten beleeft..nu wordt tijd dat alle srd wat je uit geeft eerst moet verdienen..mensen die hart werken weten dat en die hebben geen problemen…grote groep die denken geld kan je hebben door roven,stelen,oplichten..enz enz….regering moet hard aanpakken en werkstraf geven er zijn zoveel werk te doen oa straatmaker ,bermschoonmaken vuilophalen dan gaan die groep twee keer denken om te gaan stelen en roven…ik denk su gaat goede richting met IMF tot nu toe heeft geen enkel regering gedurft….meneer de president sterkte met IMF…..voor de oppositiepartijen voor bereiden om al die miljarden hoe ga je aflossen..Bere


  Maak melding

 34. Poepejantje bouta ga naar huis!
  Na so ie koppig?
  Ie fuck a kondre helemaal op!
  We hebben niet eens eten he! Ala koulo
  Monie ey go na ebs etc he!
  Saka per onmiddellijk!
  Anders a sarie torie!


  Maak melding

 35. Als opa bouta sterft zal ik elke ochtend
  Persoonlijk op zijn graf schijten!!!!!!
  A man fuckup a lantie zodanig!!!!
  Go dede beest bouta!


  Maak melding

 36. Uit de demonstratie blijkt dat zelfs de diehards bereid zijn hun leider te laten vallen indien deze niet voor brood (BB&R) op tafel zorgt. Baasje gaat nu geld lenen om z’n aanhang niet te verliezen. Want zonder aanhang is hij ook niets.


  Maak melding

 37. Ramsoedit jij wilde toch nog 5, ga toch je eigen rattenstront eten uit je eigen winkel. En er is veel meer van die stront in je winkel om je ndplee aanhangers te voeren. Eet smakelijk!


  Maak melding

 38. Ray..helemaal gelijk in Suriname hoef geen 1 onsje IQ te hebben om LIJDER te worden…Steun mn neef Curtis Hofwijks….opo joe srefie..OPO JOE KONDRE…


  Maak melding

 39. Diana die neef van je ia de weg kwijt. Wij hebben daar geen behoefte aan. No mang mijn volk staat achter Bouta in goede en slechte tijden. Zeg tegen die boku neef van je dat hij moet stoppen met zijn don quishot acties anders krijgt hij op zijn mars.


  Maak melding

 40. Parbo
  Deze aktie is georkestreerd door de oppositie. Een handjevol oproerkraaiers die de boel op stelten willen zetten. Velen van hen zijn alcoholisten en drugs-gebruikers. Deze zwervers zijn te paaien voor een bodje zoutvlees met rijst. Onze president moet demonstraties niet toestaan.

  Onze Parbo raakt in paniek…….

  “Velen van hen zijn alcoholisten en drugsgebruikers”,

  Volledig de weg kwijt deze Paarse Gek die demonstraties wil verbieden in Suriname..


  Maak melding

 41. Wordt tijd voor een tegen demonstratie voor de regering en Suriname. Een duizend NDP man is heel makkelijk te mobiliseren om op dezelfde plek te gaan demonstreren, jullie zullen iets leuk meemaken, blijven jullie het volk maar tergen het gaat een deze dagen bossen. De anti- Surinamers proberen alles te doen om het land te destabiliseren, jullie zullen krijgen wat jullie willen.

  Hofwijk zegt hij heeft het moeilijk, tuurlijk als je niet werkt.


  Maak melding

 42. Parbo
  Eindelijk iemand die iets zinnigs zegt. Het wordt tijd voor een tegen demonstratie want niet iedereen is tegen deze regering.

  Ik zou zeggen: kom maar op met die tegendemonstratie…wat let je?


  Maak melding

 43. LoveSu, die Hofwijks is een verdwaalde alcoholist die instructies krijgt van de nps en vhp maar geen van de partijen willen met hem gezien worden. Hoe zou dat nou komen.


  Maak melding

 44. Hallo ParboL de CV van jou president

  De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA heeft hard bewijs dat de Surinaamse president Desi Bouterse in de periode dat hij parlementariër was nauwe contacten had met een van de grootste drugscriminelen uit de regio. Dit blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

  NRC kreeg van inlichtingenbronnen inzage in digitale “uitdraaien” van de satelliettelefoon van drugscrimineel/zakenman Roger Khan, die in 2009 in de VS voor onder meer cocaïnehandel tot veertig jaar cel werd veroordeeld. Hij was in juni 2006 in Paramaribo gearresteerd.


  Maak melding

 45. Molenaar blijf rustig adem halen. Ga op je ballen zitten. Tegen demonstratie gaat zeker komen. Onderschat de ndp power niet. Er zal een paarse wervelstorm over Suriname heen gaan. Hofwijks gaat dekking moeten zoeken.


  Maak melding

 46. Parbo: “Er zal een paarse wervelstorm over Suriname heen gaan. Hofwijks gaat dekking moeten zoeken”

  Gaan de Uzi’s weer spreken Parbo?


  Maak melding

 47. Suriname en Bouterse op de wereldkaart:

  “Ooit martelde hij zijn eigen politieke tegenstanders, nu sloopt hij de economie van Suriname. Ofwel: van folteraar tot faalpresident. Met het schaamrood op de kaken moest Desi B. gisteren in een toespraak toegeven dat zijn land aan het noodinfuus van het IMF komt te hangen. Suriname krijgt dik 400 miljoen euro te leen”

  Een president om trots op te zijn@!!!!!


  Maak melding

 48. Persbericht van het IMF zelf.. Ik citeer:

  “Suriname is facing challenging conditions in the near term, caused largely by the sharp decline in the international prices of its commodity exports. The sustained drop in the prices of gold and oil has caused substantial external and fiscal deficits, and international reserves have declined significantly. These negative external developments, combined with the closure of Suralco’s alumina refinery in late 2015, have pushed the economy into a recession. The medium-term growth outlook remains favorable, however, in view of the ongoing expansion in the gold mining and oil refinery sector.

  Nu de paarshaters weer. Of weten die het beter dan het IMF?


  Maak melding

 49. Surinaamse presidentszoon Dino Bouterse krijgt 16 jaar cel

  De zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, Dino, is vandaag door een rechter in New York veroordeeld tot een celstraf van 16 jaar en drie maanden wegens drugssmokkel en hulp aan terroristen. De straf is een zware klap voor het Surinaamse staatshoofd. De rechter achtte bewezen dat Dino vijf kilo cocaïne naar de VS smokkelde en Hezbollah-strijders hulp wilde verlenen.


  Maak melding

 50. een tegen demonstratie??
  wha ha ha waarvoor gaan jullie demonstreren?
  nog meer laffe slachtpartijen of gaan jullie demonstreren dat het te goed gaat in su
  wha ha ha ndp landverraders
  een paar meevreters uit de belastingpot willen gaan demonstreren pfff


  Maak melding

 51. Bouterse als faalpresident

  LEES GOED PARBO

  De lening moet de acute financiële noodsituatie van het land helpen oplossen. Het IMF voorspelde deze week rampzalige cijfers voor Suriname: een economische krimp van 2 procent, een inflatie van 37 procent, en een tekort van 8 procent op de betalingsbalans.

  Het bedrag van 478 miljoen dollar is enorm voor Suriname, een land met 563.000 inwoners en een verwacht bruto binnenlands product van 4,33 miljard dollar in 2016. Het is alsof Nederland een IMF-krediet van 75 miljard euro zou krijgen.

  De kindskinderen van de huidige generatie Suriname worden nog belast met het aflossen van deze BOUTA mega lening,.

  Wie rekent voor mij uit hoeveel schuld per hoofd van de bevolking deze 1/2 miljard Bouta leningen oplevert>


  Maak melding

 52. Demonstreren er een paar honderd mensen in plaats van een handje vol is het weer niet goed.
  Dan heeft de oppositie de demonstratie georganiseerd.
  Ik denk, dat de komende tijd nog heel veel meer mensen de straat op zullen gaan om te protesteren.
  De gevolgen, die het IMF aan de lening heeft verbonden, zijn niet misselijk en pas over een tijdje goed voelbaar.
  Dan eten we heel andere koek.
  Zoals verschillende andere forumleden al hebben gepost, heeft de regering de voorwaarden van het IMF maar te accepteren.
  Heel simpel gezegd is het slikken of verzuipen.
  Voor forumleden, die dit wellicht ook weer Front-propaganda noemen, zou ik willen adviseren eens op internet te kijken bij IMF en de handelwijze van dit fonds.
  Dan kom je tot andere conclusies dan sommige forumleden hier.


  Maak melding

 53. Parbo , in al jouw onnozelheid geef je precies aan hoe het komt dat de dommies in Suriname achter Bouterse aanliepen.

  Alle surinamers moeten een lidmaatschap van de NDP nemen
  zo steunen ze de regering en kunnen ze voordelig boodschappen doen met hun lidmaatschap,

  M.A.W. je kunt maar beter wel lid worden anders moet je duur betalen, zo iets dergelijks heb in inderdaad meegemaakt ,
  je moest een lidmaatschaps kaart hebben van de NDP hebben van de NDP bij een arts in NW. Nickerie anders kon je daar wachten tot je een ons woog (tenzij je Euro”s had, zo hypocriet was deze man dan ook wel weer) patienten met een kaart kregen voorrang, ook een dubieuze manier om zieltjes te winnen, maar het geeft wel de kutmentaliteit van de NDPer aan, lid geworden met de verkeerde motivatie de Dombo’s


  Maak melding

 54. @ Zielige paarse Parbo,

  Dus als je lid van de partij bent krijg je korting op je boodschappen? Dus daarom heb je paars gestemd, nou snap ik het…. En wie betaalt die kortingen?
  Noem me eens een paar landen waar dit ook zo is? Dit is geen socialisme, maar puur communisme! En daar houden de Yankees helemaal niet van!


  Maak melding

 55. In tegenstelling wat sommige zoals beweren, hier staat alles duidelijk. Ik begrijp dat sommige van jullie het engels niet zo machtig zijn en dus zelf een verhaal verzinnen. Persoonlijk denk ik dat Suriname elke stap in uitvoering moet brengen, dit had allang moeten gebeuren. Weg met de vele subsidies, de economie eindelijk diversiviseren, btw invoeren enz. enz.

  News Releases
  Apr 15, 2016

  Inter-American Development Bank / World Bank / Caribbean Development Bank joint press release on International Monetary Fund staff-level agreement with Suriname
  The Government of Suriname and the International Monetary Fund (IMF) have agreed on the key elements of an economic program that would be supported by a Stand-By Arrangement (SBA). A reform agenda was put forward by the Surinamese authorities to stabilize Suriname’s economy and to set the stage for its recovery.

  The announced agreement will be accompanied by technical and financial support from the Inter-American Development Bank, the World Bank, and the Caribbean Development Bank, with the ultimate objectives of securing sustainable growth and improving the lives of the Surinamese people.

  En nu het verhaal van IMF zelf:
  IMF Reaches Staff-Level Agreement with Suriname on a US$478 million SBA
  Press Release No.16/170
  April 15, 2016
  A staff team from the International Monetary Fund (IMF) led by Daniel Leigh visited Paramaribo March 30-April 12 2016 for discussions with the country’s authorities. At the end of the visit, Mr Leigh issued the following statement:
  “The IMF team has reached a staff-level agreement with the Surinamese authorities on the key elements of an economic program that could be supported by a two-year Stand-By Arrangement (SBA) in the amount of approximately US$478 million (SDR 342 million or 265 percent of quota). Subject to the timely completion of prior actions by the Surinamese government and obtaining necessary financing assurances, the IMF’s Executive Board could consider the proposed financing arrangement in early May.
  “Suriname is facing challenging conditions in the near term, caused largely by the sharp decline in the international prices of its commodity exports. The sustained drop in the prices of gold and oil has caused substantial external and fiscal deficits, and international reserves have declined significantly. These negative external developments, combined with the closure of Suralco’s alumina refinery in late 2015, have pushed the economy into a recession. The medium-term growth outlook remains favorable, however, in view of the ongoing expansion in the gold mining and oil refinery sector.
  “The Surinamese authorities have put forward an ambitious reform program to stabilize Suriname’s economy and set the stage for its recovery. Fiscal consolidation is a clear and critical ingredient of the program, to restore fiscal and external current account stability. The authorities’ program also includes reforms to the exchange rate and monetary policy framework, to enhance Suriname’s resilience to the current and to possible future shocks, and allow a steady rebuilding of foreign reserves. The authorities have also laid out a comprehensive set of structural reforms to support private-sector led growth. Crucially, the program includes support measures to protect the most vulnerable during this period of economic adjustment.
  “The program builds on important steps that the authorities have taken in the past few months. Since last August, they have curbed public spending, resulting in a cut in the budget deficit from an annualized 12.5 percent of GDP during January-July 2015 to 3.5 percent of GDP during August-December 2015. At same time, the authorities have begun a concerted effort to phase out electricity tariff subsidies. The program’s fiscal adjustment for 2016 will be reflected in the supplementary budget now under preparation. To create an efficient source of non-mineral revenue, the program also supports the authorities’ plans to introduce a value added tax (VAT) on January 1, 2018.
  “To support the fiscal adjustment, the program will introduce reforms to strengthen the fiscal policy framework, including a Sovereign Wealth Fund law to improve mineral revenue management; setting up a procurement department to ensure cost-effectiveness of public sector purchases; and the building of a modern Treasury Department. Technical assistance from both the IMF, and the Inter-American Development Bank (IDB) and bilateral providers will develop necessary capacity in these areas.
  “The foreign exchange auctions introduced in March have been an important step towards a flexible and market-determined exchange rate, which will facilitate Suriname’s adjustment to the present and possible future external shocks.
  “The program also includes substantial structural reforms to improve the business environment, and promote medium-term growth. It will seek to promote the economy’s diversification and to attract foreign direct investment, supported by technical assistance from the IMF, the Caribbean Development Bank, the IDB, and World Bank, who are also discussing the possibility of providing financial support to Suriname. Enhancing the productivity and competitiveness of Suriname’s agricultural sector is of particular importance. The program also includes legal reforms to accelerate the process of starting a company, enforcing contracts, promoting competition, protecting investors, registering property, and expanding access to finance.
  “Critically, to help soften any negative impact of the macroeconomic adjustment on the poor, the program includes important measures to strengthen the social safety net. The Surinamese authorities are committed to increase targeted social support programs to protect the most vulnerable members of the society. The prospective increases in electricity prices will be structured so that those who are the biggest consumers will bear more of the adjustment than the small consumers.
  “This is a challenging program that will require great efforts from the Surinamese society as a whole. However, we believe that it can provide a durable and fully financed solution to the underlying problems facing the country and a path toward sustainable growth. The fiscal and financial policies of the program seek to protect the most vulnerable groups among the various segments of the population. The IMF for its part will continue to support these efforts.”

  IMF COMMUNICATIONS DEPARTMENT
  Media Relations
  E-mail: media@imf.org
  Phone: 202-623-7100


  Maak melding

 56. @LoveSu

  T’is inderdaad soms een zielig zooitje. Persbericht met volledige informatie staat op de website van het IMF. Maar de betweters hier gaan straks ook het IMF afkraken als zijnde onbenullen.


  Maak melding

 57. IMF Reaches Staff-Level Agreement with Suriname on a US$478 million SBA
  Press Release No.16/170
  April 15, 2016
  A staff team from the International Monetary Fund (IMF) led by Daniel Leigh visited Paramaribo March 30-April 12 2016 for discussions with the country’s authorities. At the end of the visit, Mr Leigh issued the following statement:

  “The IMF team has reached a staff-level agreement with the Surinamese authorities on the key elements of an economic program that could be supported by a two-year Stand-By Arrangement (SBA) in the amount of approximately US$478 million (SDR 342 million or 265 percent of quota). Subject to the timely completion of prior actions by the Surinamese government and obtaining necessary financing assurances, the IMF’s Executive Board could consider the proposed financing arrangement in early May.

  “Suriname is facing challenging conditions in the near term, caused largely by the sharp decline in the international prices of its commodity exports. The sustained drop in the prices of gold and oil has caused substantial external and fiscal deficits, and international reserves have declined significantly. These negative external developments, combined with the closure of Suralco’s alumina refinery in late 2015, have pushed the economy into a recession. The medium-term growth outlook remains favorable, however, in view of the ongoing expansion in the gold mining and oil refinery sector.

  “The Surinamese authorities have put forward an ambitious reform program to stabilize Suriname’s economy and set the stage for its recovery. Fiscal consolidation is a clear and critical ingredient of the program, to restore fiscal and external current account stability. The authorities’ program also includes reforms to the exchange rate and monetary policy framework, to enhance Suriname’s resilience to the current and to possible future shocks, and allow a steady rebuilding of foreign reserves. The authorities have also laid out a comprehensive set of structural reforms to support private-sector led growth. Crucially, the program includes support measures to protect the most vulnerable during this period of economic adjustment.

  “The program builds on important steps that the authorities have taken in the past few months. Since last August, they have curbed public spending, resulting in a cut in the budget deficit from an annualized 12.5 percent of GDP during January-July 2015 to 3.5 percent of GDP during August-December 2015. At same time, the authorities have begun a concerted effort to phase out electricity tariff subsidies. The program’s fiscal adjustment for 2016 will be reflected in the supplementary budget now under preparation. To create an efficient source of non-mineral revenue, the program also supports the authorities’ plans to introduce a value added tax (VAT) on January 1, 2018.

  “To support the fiscal adjustment, the program will introduce reforms to strengthen the fiscal policy framework, including a Sovereign Wealth Fund law to improve mineral revenue management; setting up a procurement department to ensure cost-effectiveness of public sector purchases; and the building of a modern Treasury Department. Technical assistance from both the IMF, and the Inter-American Development Bank (IDB) and bilateral providers will develop necessary capacity in these areas.

  “The foreign exchange auctions introduced in March have been an important step towards a flexible and market-determined exchange rate, which will facilitate Suriname’s adjustment to the present and possible future external shocks.

  “The program also includes substantial structural reforms to improve the business environment, and promote medium-term growth. It will seek to promote the economy’s diversification and to attract foreign direct investment, supported by technical assistance from the IMF, the Caribbean Development Bank, the IDB, and World Bank, who are also discussing the possibility of providing financial support to Suriname. Enhancing the productivity and competitiveness of Suriname’s agricultural sector is of particular importance. The program also includes legal reforms to accelerate the process of starting a company, enforcing contracts, promoting competition, protecting investors, registering property, and expanding access to finance.

  “Critically, to help soften any negative impact of the macroeconomic adjustment on the poor, the program includes important measures to strengthen the social safety net. The Surinamese authorities are committed to increase targeted social support programs to protect the most vulnerable members of the society. The prospective increases in electricity prices will be structured so that those who are the biggest consumers will bear more of the adjustment than the small consumers.

  “This is a challenging program that will require great efforts from the Surinamese society as a whole. However, we believe that it can provide a durable and fully financed solution to the underlying problems facing the country and a path toward sustainable growth. The fiscal and financial policies of the program seek to protect the most vulnerable groups among the various segments of the population. The IMF for its part will continue to support these efforts.”


  Maak melding

 58. Als een nieuwe regering komt!!ze moet eerst alle gestolen geld terug halen.en onverantwoorde rijkdom die niet kan verantwoord aan staat terug geven.zoal de heer Abraham en frends


  Maak melding

 59. Paul ze zijn een zielig zooitje die niets om handen heeft. Neem nou die armoedzaaier hofwijks. De President en regering moet weg volgens deze onbenullen, en dan. Nieuwe verkiezingen zou er dan moeten komen en stel dat de NDP weer wint, wat dan, gaan ze weer betogen totdat de NDP niet meer wint. Wat deze gasten willen is chaos want in de huidige politieke constellatie is er geen enkel alternatief anders dan de winnaar van de verkiezing om ern regering te vormen.


  Maak melding

 60. Enne voor de zwakbegaafde waterkant onbenullen die straks gaan schreeuwen dan maar een zakenkabinet. De Surinaamse grondwet voorziet niet in een zakenkabinet.


  Maak melding

 61. @LoveSu

  De NPS is niet gedecimeerd tot een zaterdagmiddag breiclubje zonder reden. Nu is er de kans om echt te hervormen. Dat gaat ook gebeuren. De olieprijzen gaan ook weer aantrekken. Dat heeft het Internationaal Energieagentschap afgelopen week voorspelt.


  Maak melding

 62. jij houdt niet van su
  jij houdt van je baan die je hebt gekregen ook al heb je geen diploma.
  bouta heeft niet gewonnen maar dankzij somo en brunsie is hij aan de macht
  welk gedeelte snap je niet?
  o,ja je hebt geen diploma


  Maak melding

 63. Precies Paul, nu krijgt Suriname de kans om echt te hervormen, weg met al die subsidies, behalve voor de aller armsten, dus alleen voor sommige ouderen en gehandicapten. Eindelijk de economie diversiviseren. Waarom heeft front dit soort stappen niet onderno en toen het allemasl zo goed ging inclusief de betalingsbalanssteun van Nederland.

  Blijkbaar kunnen wij het niet alleen, dan maar met behulp, van imf, idb, cdb en wereldbank, die kunnen, willen en zullen technische bijstand verlenen.


  Maak melding

 64. het zou een stuk beter zijn als jij met je basie jullie tiefus tengels uit de belastingpot houden.
  achterlijke salarissen voor en te klein land terwijl jullie geen ene reet kunnen behalve zelf verrijking


  Maak melding

 65. De Paarse geschiedenis herhaalt zich: Krantenartikel uit 1999 toen de NDP ook aan de macht was.

  Bankroet Suriname rekent op rellen

  Suriname vreest opnieuw ernstige onlusten nu het ministerie van Financiën nagenoeg al zijn betalingen heeft gestaakt. Vrijwel geen enkel ministerie heeft voor het derde kwartaal geld ontvangen….

  Van onze verslaggevers 22 juli 1999, 00:00

  Leger, politie en de stadsreiniging van Paramaribo zijn vrijwel de enige diensten die nog geld ontvangen. De gezondheidszorg in het binnenland is geheel stilgevallen. De verantwoordelijke Medische Zending (MZ) heeft de deuren van alle veldklinieken buiten Paramaribo gesloten. Ook de ziekenhuizen in de hoofdstad dreigen met sluiting.Parlementsvoorzitter M. Djwalapersad heeft in een radiogesprek de stop op de betalingen toegegeven. Zij wijst erop dat parlementariërs ‘kleine zaken’, zoals transport naar het parlement, zelf moeten betalen.Minister S. Moestadja van Volksgezondheid zei vorige week dat er geen geld is voor medische zorg. De bewindsvrouw vreest levensbedreigende situaties en roept de instellingen op te zoeken naar andere bronnen van inkomsten.De Surinaamse oppositie houdt zich voorlopig stil. In verband met het overlijden van de voormalige minister van politie en justitie, VHP-bestuurder S. Girjasing, is een voor gisteren uitgeschreven vergadering van het ‘Gestructureerde Samenwerkingsverband’ een week uitgesteld. Ook vakbonden en ondernemers maken deel uit van dat verband.Afgelopen maandag is de benzineprijs met 40 procent verhoogd. Naar verwachting zal dat leiden tot een nieuwe golf van prijsstijgingen. Een busbedrijf dat vrijwel uitsluitend voor de overheid rijdt, heeft zijn bussen gisteren binnengehouden.De Surinaamse Federatie van Agrariërs en Landarbeiders heeft al gezegd dat de benzinetoeslag het einde betekent van de rijstsector in het land. De rijstplanters kampen ook al met een rattenplaag die eenderde van de aanplant heeft vernietigd.Begin volgende week is de overheid duizenden ambtenaren een dubbele uitkering verschuldigd: salaris en vakantiegeld. Die betaling geldt in brede kring als de laatste kans van de regering Wijdenbosch om nieuwe onlusten te voorkomen. De val van de Surinaamse gulden, half mei, leidde al tot wekenlange demonstraties.Het IMF waarschuwde onlangs dat Suriname een volledig bankroet nadert. Bij uitblijven van een harde sanering van de overheidsuitgaven zou het begrotingstekort nog dit jaar meer dan verviervoudigen. Particuliere banken in Suriname hebben inmiddels alle leningen aan de staat gestaakt.

  Bouterse flikt het anno 2016 weer: Suriname volledig naar de kloten.


  Maak melding

 66. En dit bedoel ik met zwakbegaafd. Bouta heeft niet gewonnen, klopt. NDP heeft gewonnen of weet je wat front heeft gewonnen, jij tevreden met je diploma.

  Misschien dat henk molenasr ons kan vertellen welke rol of functie Bouterse had in 1999.


  Maak melding

 67. @Donder,
  Je betoog is helder maar ik denk dat Henk Molenaar je niet zal begrijpen.
  Ten eerste leest hij tussen neus en lippen.
  Ten tweede hij is een meeloper en houdt van sensatie.


  Maak melding

 68. Beste Mazda en LoveSU

  En wat heeft Suriname gewonnen met deze giga lening van een half miljard voor een land met 500.000 inwoners?

  Als een land naar het IMF moet voor steun is dat een brevet van onvermogen voor haar regering,.

  Jullie zien het als een overwinning.

  Hoe dom kun je zijn?


  Maak melding

 69. @lovesu
  ndp = bouta, ha ha ha
  dat jij dat nou niet weet of probeer je intelligent over te komen

  mij interesseert me niet wat boutaffi in 1999 heeft gedaan
  maar wat hij in 1982 heeft gedaan

  @mazda

  liever een meeloper dan een meevreter uit de belastingpot
  daarvoor ben je toch hier om je toekomst te beschermen


  Maak melding

 70. Moeilijk te snappen voor je henk molenaar, het is geen overwinning maar een noodzaak. In Suriname kennen we een gezegde wang ogri e tjari wang bun. Suriname moet dit ten volle benutten.

  Ik las al vandaag dat bestuurders van parastatale bedrijven geen 18 – 24 maanden salarissen mogen blijven ontvangen.

  de amerikaan zou zeggen seize this opportunity


  Maak melding

 71. tuurlijk moeten we dit ten volle benutten om boutaffi achter de tralies te krijgen voor zijn misdaden tegen de mensheid
  boutaffi zal nooooooit eenheid brengen
  en dat heeft een land nodig om zich op te bouwen


  Maak melding

 72. Trouwens de zgn oppositie gehoord gisteren in de DNA, deze gasten durven zichzelf als alternatief voor te dragen, een schaamteloze vertoning, sommige kunnen niet eens uit hun woorden komen, ze kunnen niet eens een vraag formuleren.


  Maak melding

 73. @ Henk Molenaar je bent een paar namen vergeten, pleegzoon in de gevangenis die heeft ook een vette rekening, ex- schoonzonen, Boefdraad enz. dochter en pleegdochter, die mogen toch vaak shoppen in NY en PARIS??


  Maak melding

 74. @Parbo
  Onze mensen zijn al op straat !!
  Boi,nu willen we graag de mensen zien die deze poepejantje regering steunen,maar please beloof ze geen BB met R.Laten we zien hoeveel ndpers de straat opkomen zonder een beloning te verwachten .


  Maak melding

 75. @Mazda,
  “China is ook bereid om meer dan een miljard in de economie te pompen”
  wel ja, China wel, maar dan in goederen en diensten, die ze dan uit laten betalen in euro”s euro”s die Suriname zelf goed kan gebruiken, die ze weer wegsluizen richting China, je bent net als je baas een echte slimmerik he?


  Maak melding

 76. @Diana
  IK steun je neef Curtis Hofwijks 100%.
  Hij heeft moed en durf en neemt geen sh*t van deze corrupte ndp regering en zijn lijder de moordenaar.
  Hup,hup, Hofwijks,


  Maak melding

 77. Paul:
  “Nu is er de kans om echt te hervormen”!
  Waarom pas nu, en niet eerder?
  Het is een gegeven dat er minder inkomsten waren uit goud en olie, dat zal niemand betwisten! Punt is dat velen het al lang aan hadden zien komen en er voor gewaarschuwd is. Bouterse en co. hebben daar niet op ingespeeld en zijn driftig door gegaan met het faciliteren van vrienden en geld uitgeven.
  Daar waar een “goed vader waakt over zijn kroost”, was en is deze “vader” alleen maar met zichzelf bezig en bekommerd zich niet om “zijn kroost”.
  lovesu:
  Zwakbegaafde waterkant onbenullen………, Tjonge, dat is nog eens een volzin!


  Maak melding

 78. Wanneer gaat die Bouterse de straat op man. Hij zal toch ook last hebben van duurdere stroom, water, bus, brood, kip, wc0papier, groenr, fruit, benzine, pindakaas?


  Maak melding

 79. @parbo,
  Dat heb je goed door.
  Wij gaan zeker na 4 jaar weer voor 5.
  Wij zijn nu op koers al beweren de niet NDP stemmers anders.
  Laat ze maar klagen toch hebben ze niets anders dan klagen in te brengen.
  Nog 4 te gaan en wij laten ons door de schreeuwers niet wijs maken.
  Ook mijn power voor de regering.
  Heb de stand van zaken persoonlijk bekeken en een paar van de betogers gesproken waaronder ch.


  Maak melding

 80. Het volk Is moe maar men nog meer moe worden want bouterse gaat niet weg hij blijft en als men niet snel stopt met wij zijn moe gaan Julie nooit nooit meer moe zijn


  Maak melding

 81. Huphup howfeijk he ray, waarom geen huphup lachman, gajadien, matoera of een andre din,die hebben geen moed en durf toch, allemaal lafaards zoals jij.


  Maak melding

 82. @astaman

  De NDP wil sociaal beleid voeren. Iets wat het Front nooit heeft gedaan. Sociaal beleid kost altijd geld. Er staat duidelijk in het persbericht van het IMF wat de oorzaak is van de huidige malaise. En dat is dus geen wanbeleid. Sowieso zou het IMF niet steunen als er geen vertrouwen is in deze regering. Misschien hechten mensen niets aan wat DDB zegt maar kom op. Een IMF bericht lijkt me wel duidelijk. Dus misschien moeten de roepers hier gewoon even hun gemak houden en kijken wat deze regering uiteindelijk gaat bewerkstelligen. En ik denk dat Suriname hier uiteindelijk sterker uitkomt.

  En nu. Onwards!


  Maak melding

 83. ‘Wij zijn moe groeit’, luiden de koppen van de suri media!

  @allen, een goede video op starnieuws te zien.

  Het even geduurd maar de suri’s durven nu eindelijk openlijk, hun aversie tegen de paarse puinhopen, wereldwijd bekend te maken.
  Zelfs ma baker doet nu huilie huilie in het dna;’want mense zijn gaan klage bij de VN’. 🙂 🙂
  En die criminele grandfather klaagt steen en been over de a-nationalisten, woeiiii, waar zijn de landverraders gebleven.

  Goedzo, thumbs up, zeg het voort, zeg het voort, wat jullie daar dagelijks voor ellende moeten verteren.


  Maak melding

 84. Heerlijk hoor die beelden.

  Pfffff, ik heb ze extra vergroot op mijn smart-tv, whahahahahaha.
  Oké, buitenlandse machten standby for action.
  Wat is Curtis zijn reknr. Nee laat maar we doen het op een Internationale is safer.

  Laughing My Ass Out Loud!!!!! 🙂 🙂


  Maak melding

 85. @Henk Molenaar.

  Tjek het filmpje op Starnieuws.
  Ik zie zowaar een bord met ‘paarse ratten’, en elke rat heeft een naam, whahahahahahahaha

  Soso Fatoe, ahum dwz; ik lig in een drie dubbele deuk!!


  Maak melding

 86. @Esmerald,
  Dat heb je goed gezien waar zijn de landverraders gebleven.
  Die zijn niet in Suriname.
  Die zitten in het buitenland .
  Die komen terug als de betogers wat bereikt hebben.
  Noem ze profiteurs.
  Heb met enkele belangrijke demonstranten gesproken omdat ik niets aan het toeval wilde overlaten.
  De groep zal groter worden.
  Aan alle sympathisanten voor de gekozen regering wil ik zeggen.
  Rustig aan wij hebben alles onder controle.
  Nog vier te gaan en wij bepalen nog steeds.


  Maak melding

 87. De focus moet liggen bij de 100.000 Surinamers die ongewild zijn meegesleurd in dit paars drama!

  De oplettende onder ons hebben gemerkt dat er paniek is uitgebroken in het paars kamp!
  Uit alle hoeken en gaten komen ze plots tevoorschijn; het lijkt wel verkiezingstijd mang.

  Een dreigement hier en daar.
  Een paarse verzameling aan de Anton Dragtenweg, whahahahahaha, paniek noem ik dat.
  Baja maar waarvoor zijn ze bang dang…?
  iemand?
  Ze gaan nog vo 5 tok?

  Anyhow, niet laten meesleuren door de paarse angsthazen, veelal wonend aan de Noordzee.
  De focus moet liggen bij de echte suri’s;
  De leraren, de ontevreden politie, de onbetaalde schoonmaak en veiligheidsbranche, de bushouders, arbeidsinspectie, onbetaalde aannemers, etc. etc.
  De rest volgt nadat bekend is gemaakt, dat het afgelopen is met het schoonmaken van kousebandjes in de baas zijn tijd.

  Langzaam, heel langzaam maar zeer zeker, valt alles op zijn plek.
  25 mei 2016, een jaar na de verkiezingsdrama………..


  Maak melding

 88. @mazda 101

  Wablief!!!!
  Hoe durf jij mij aan te spreken, huh.
  Het is Mevrouw Esmerald voor jou, ja………, capiche!
  Had ik je niet ‘gewaarschuwd’ om in die awarraboom te gaan zitten.
  Wat doe je beneden?
  Wil je als de duvel weer in die awarraboom gaan zitten voordat ik langs kom met mijn leren zweep.
  Hallooooo, op zem suri’s ik neem een grote fatoe op je opoe, je bent te stom voor woorden.

  Oeps, ik had beloofd niet in te gaan op het gezwam van die paarse ratten, sorry, deze kon ik niet laten liggen.

  Nou, ik wens jullie allen een hele fijne avond, drink op de toekomst van ons allen Suriname.


  Maak melding

 89. Beste Esmerald,

  Er heerste grote paniek van de Paarse Kakkerlakken. Ze maken rare sprongen wat Bouterse heeft het voor de derde keer geflikt: Suriname volledig naar de kloten.

  En die Paarse Kakkerlakken blijven maar de schuld in de schoenen schuiven van iedereen behalve van de man der er voor 100 procent verantwoordelijk voor is en zichzelf, zijn familie en zijn Roversbende heeft verrijkt ten kosten van de gewone Surinamer.

  En het zijn walgelijke types als RobG en Mazda die als een zielig hoopje slaaf achter de faalpresident Bouterse blijven staan.


  Maak melding

 90. Als de foto zo bekijkt, hebben ze allemaal een dikke kop, behalve die mw; met bril en Mijnheer achter Bouta.
  Ze hebben zich volgevreten van het geld van de belasting betalers. Nu staan er plus minus 100 betogers, strakkies misschien wel 1000 en meer. Maar Bouta blijft waar hij is, hij gaat niet aftreden want, straks komt er misschien weer een lading geld van de IMF. En a volk é K@ intussen !!!!!!!!!!!

  Sari Tori

  Jacko.


  Maak melding

 91. @Esmerald,
  Tuig met een Limburgs accent.
  Je kan met je grote smoel de toiletten van de paarse leiders schoonmaken.
  Verder dan dat zal je niet komen.
  Let wel dat je wel een gedegen opleiding moet hebben zodat je geen verkeerde schoonmaak spullen gebruikt.
  Jouw grote bek en geblaf doet mij denken aan iemand van de watermolen straat.
  Joe dagoe jang ja.
  Als je jeuk heb klim dan in de awara boom.
  Want dat weet jij als geen ander.
  Mevrouw ka oso .
  Je blaast wel hoog van de toren.
  Als jouw president naar toilet gaat dan mag je zijn schijt opruimen.
  Onfatsoenlijke madam .
  Als ik je posting lees dan kan je gerust in zo een awara boom schijven.
  Jouw president is ook voor jouw families in Suriname markt wijf.
  Je zal nog 4 jaar naar onze pijpen moeten dansen.


  Maak melding

 92. @Esmerald,
  Oftewel waremolenstraat wijf.
  Dat je jouw kinderen geen respect hebt geleerd omdat je die niet van je ouders hebt gekregen dat kan ik begrijpen.
  Dat je gefrustreerd bent en geen man zich wil binden aan jouw zegt al veel.
  Je bent te vergelijken met riool ratten.
  Watermolen straat wijf dat paste in het verleden bij jouw.
  Maar ja van die naam kom je nooit af.


  Maak melding

 93. look who is talking
  je laatste 2 reacties spreken boekdelen over je afkomst

  hi hi hi je pikt zo die aanhangers van de duivel eruit

  gewoon en vraagje, krijg je net zoveel geld als ingrid?


  Maak melding

 94. Mazda,

  Een simpele vraag: heb je ook nog wat zinnigs te melden of kun je alleen maar schelden ?
  Dat jouw postings nog niet door de webmaster zijn geweigerd mag een wonder heten.
  Zelfs al ben je een Bouta-adept, dan heb je hoop ik toch nog wel een paar waarden in je leven geleerd.


  Maak melding

 95. @Conchise

  [Zelfs al ben je een Bouta-adept, dan heb je hoop ik toch nog wel een paar waarden in je leven geleerd].

  Hoezo zelfs? Het zou al fijn zijn als er wederzijds respect is voor de wederzijdse standpunten. Dit “zelfs” is laatdunkend.


  Maak melding

 96. kunnen die aarse rakkers ook nog hun idee geven over suriname 3 jaar naar imf? straks ook surinaamse vluchtelingen uit het water halen? suriname waarheen 43-jarige? (vooruitzien) en suriname 50-jarige? zijn de aarse rakkers dan nog steeds zo stom? dan is het jammer voor suriname. chinezen nemen het ene deel en imf het andere. mijn idee is dat er eerst een surinaamse sap moet komen en als dat niet lukt, dan imf. maar surinaamse sap wil dan ook zeggen dat alle helikopters terug ingeruild moeten worden en geld terug naar de schatkist, zulke dingen. dus.


  Maak melding

 97. Henk Molenaar,
  De weggelopen slaaf die vroeger uit de prullenbakken ging vreten.
  Ik heb respect voor mensen die dat ook tonen.
  Niet voor esmerald oftewel watermolenstraat wijfie.
  Henk Molenaar de onderdanige slaaf van de blanke


  Maak melding

 98. Check this…………………………! De massa van de NDP laat nog niet echt van zich horen. Ze zullen in grote getallen op straat komen om de regering te steunen. De tegenstanders van ‘we zijn moe’ gaan het onderspit delven. Ook Esmerald, de hysterische stoep-koningin zal voor de zoveelste keer bedrogen worden. Read my words…………………….Read my words………………..read my words.


  Maak melding

 99. Blijkt maar weer dat Bouterse snel schoonschip moet maken. De fronters zijn in paniek. Ze proberen de boel te frustreren en op te jutten. Het zijn volks menners.


  Maak melding

 100. heerlijk dit, nu word overduidelijk de overeen komst tussen de Boutisten, de NDPers zoals Mazda, Parbo met ratten duidelijk, wanneer ze in het nauw komen beginnen ze steeds harder te gillen, vandaar natuurlijk “de paarse ratten”


  Maak melding

 101. @mazda

  als molenaar een onderdanige slaaf is van een blanke, wat is boutaffi dan, bij wie gaat hij geld lenen en naar wiens regels moet hij gaan luisteren
  eerst nadenken voordat je wat neer plempt


  Maak melding

 102. -Beste mensen, zie het gedrag die Bouterse mensen aanleert. Vergelijk dit met het gedrag van die Boutisten op deze forum.

  Veel lees plezier:::::Personeelslid kabinet aangehouden voor zware mishandeling

  = PARAMARIBO – De politie van resort Geyersvlijt heeft zaterdagochtend D.O. aangehouden voor zware mishandeling van een vrouw. De verdachte is werkzaam bij het Kabinet van de President. Het ernstige voorval werd deels gefilmd door onbekenden en verspreid via de sociale media.

  Het voorval vond plaats op een afgelegen plek in Paramaribo-Noord. Te zien is hoe het slachtoffer op de grond zit en het uitschreeuwt van de pijn.

  De Ware Tijd verneemt dat het slachtoffer vrijdag aangifte deed tegen D.O, die zich vervolgens bij de politie aanmeldde. Na verhoor is hij direct in verzekering gesteld. De politie van Geyersvlijt onderzoekt de zaak verder.


  Maak melding

 103. Ik blijf het zeggen deze crises bied ons ook kansen. Subsidies verder afbouwen en lering trekken van de fouten. Suriname komt uit eindelijk sterker uit de crisis. Zorgelijk blijft de politieke verschillen in het land. Zie hier op wkn hoe bepaalde mensen reageren als je een anders denkt over zaken. Meerderheid heeft voor de ndp gekozen en daarmee is voor mij de kous af. In 2020 worden de kaarten opnieuw geschud.


  Maak melding

 104. Mazda je hebt gelijk net gelijke munt terug
  betalen.
  Die Henk Molenaar die altijd stom en idioot klets.
  Het zal niemand verbazen dat zo een sukkel zelf zijn moeder in de uitverkoop zou zetten.
  Mazda cochise daar weten wij alles van er komt nooit een zinnige woord uit zijn mond.
  Dat zijn de profiteurs van de vorige regeringen.
  Jaloezie dat ze nu tie moeten kijken.
  Mazda goed dat je die riool rat esmeralda aangepakt hebt.
  En gelijk heb je dat ze haar kinderen niet de opvoeding heeft gegeven omdat ze dat ook nooit heeft gehad.
  Natuurlijk had ze het te druk met watermolen straat dus laat die riool rat esmeralda naar kletsen.


  Maak melding

 105. @Paul,
  Goed verwoord maar het zijn mensen die geen fatsoen van huisuit hebben gehad.
  Je kan blijven roepen maar dat gaat niet helpen.
  Deze anti Bouterse mensen moet je gewoon behandelen zoals ze anderen ook behandelen.
  Ze spreken over respect maar lees zelf bijna al die Mensen die tegen zijn eigen president zijn hebben een grote mond en schelden uit.
  Maar als je ze terug pakt dan roepen ze gelijk de hulp van anderen.
  Persoonlijk vind ik dat iedereen zijn mening mag geven maar de niet NDP’ers weten alleen te schelden.
  Goed werk paul


  Maak melding

 106. Waar is al het geld,
  Dombo lees jij wel de kranten berichten.
  Volg je de beurs en de Goeroes met hun analyses.
  Ben je op de hoogte wat er afspeelt in wereld.
  Dus voortaan je smoel houden.
  Alle landen hebben ooit geld geleend intern of extern .
  Dombo is dat nu duidelijk


  Maak melding

 107. @harriette

  hoe je het draait of keert, hij likt nu de reet van een blanke en hij luistert naar ze en hij moet doen wat hem gezegd wordt.

  het is volgens mij nu wel bewezen dat hij een krankzinnige is en su naar de afgrond heeft gebracht

  hij is mislukt als vader, militair, revolutionair en als staatshoofd


  Maak melding

 108. Alle aanhangers van de baas der misdaad zijn besmet met zijn paarse misdaad virus die hun hersens hebben verschrompeld tot een paars bolletje vol van domheid. Een grasluis is van nature duizenden malen wijzer dan al die oerdomme paarsen bij elkaar opgeteld.


  Maak melding

 109. Sorry , ik was nog niet helemaal compleet met mijn laatste posting, daar hoort natuurlijk wel bij onze schijnheilige Hariette , die zich zogenaamd beschaafd gedraagt, maar intussen wel meelift op postings van anderen en nergens anders dan op haar eigen gedachtenspinsels gebaseerde verdachtmakingen richting Esmerald als zou die gehoereerd hebben in de Watermolenstraat, lekker laag bij de grond. meeliften op anderen en valse beschuldigingen uiten, zogenaamd beschaafd, maar zo rot als een mispel, een echte NDPer waardig


  Maak melding

 110. Een Psalm voor allen die de paarse leugenaars weerstaan om hun verder de paarse verdoemenis in te leiden. Niet voor die drie awarie domries in dienst van de grootste leugenaar van het land.

  Psalm 140

  1 Een lied van David. Voor de leider van het koor.

  2 Red me, Heer, van de slechte mensen.
  Bescherm me tegen mensen die geweld gebruiken,
  3 die altijd slechte dingen van plan zijn
  en de hele dag ruzie zoeken.
  4 Hun tong is zo scherp als die van een slang.
  Hun woorden lijken wel vergif.
  5 Bescherm mij, Heer, tegen de mensen die zich niets van U aantrekken.
  Bescherm mij tegen hun geweld.
  Ze proberen mij ten val te brengen.
  6 Ze zetten allerlei vallen voor me op
  en hopen dat ik er in zal lopen.

  7 Maar U bent mijn God en ik vertrouw op U.
  Heer, luister hoe ik U om hulp smeek.
  8 Heer, uw kracht zal me redden.
  U beschermt me in de strijd.
  9 Heer, red me van mijn vijanden.
  Laat hun plannen mislukken,
  zodat ze zich niet zullen verheugen.
  10 Zorg dat hunzelf overkomt
  wat ze mij willen aandoen.
  11 Laat het gloeiende kolen op hen regenen.
  Laat hen in het vuur vallen,
  of in een diepe kuil waar ze nooit meer uit komen.
  12 Vernietig de mensen die leugens over anderen rondvertellen.
  Verjaag hen die geweld gebruiken,
  totdat er niets meer van hen over is.

  13 Ik weet dat de Heer opkomt voor de arme en verdrukte mensen.
  Hij is een rechtvaardige Rechter.
  14 De mensen die leven zoals U het wil, zullen U prijzen.
  Ze zullen dicht bij U mogen wonen.


  Maak melding

 111. Aan alle lezers en in het bijzonder Paul.

  Ik zet hier onder twee links met de historische prijzen van goud en olie.

  http://onlygold.com/Info/Historical-Gold-Prices.asp

  http://www.macrotrends.net/1369/crude-oil-price-history-chart

  Uit de goud prijzen is af te lezen dat de prijs tijdens Nieuw Front regering veel lager was.
  Uit de olie prijzen kan je zien dat er een piek was in 2008 maar de start positie tijdens aanvang van de Nieuw Front regering was even laag als het huidig prijs niveau.

  Kortom, slechts de terug vallende inkomens kunnen niet de enige oorzaak zijn van de crisis want Nieuw Front deed het vaak met minder inkomsten en onvergelijkbaar kleine bedragen ontwikkelingshulp ( staat in schril contrast met IMF’s bedrag).

  Verspillend/Corrupt beleid is wel degelijk een grote veroorzaker van de malaise.
  Wat denk je dat de IMF bedoeld met “international reserves have declined significantly”?
  Denk je dat de IMF berm taal gaat gebruiken zoals de meesten van ons dat doen,zoals bijvb: ” a moni gwe, a moni verdamp”?

  Ik heb mijn punt gemaakt, maar ik probeer je niet te overtuigen heer Paul.
  U bent onovertuigbaar.

  Ik bedank mijn voorganger voor zijn gebed 😉
  Een gebed kan Suriname nu zeker gebruiken.


  Maak melding

 112. Als lachen als types als types als Hariette, Parbo en RobG het onderwerp ‘opvoeding’ er bij halen als bijna alle zonen van Bouterse een strafblad hebben.

  En je ziet hoe de Paarse ratten reageren als ze geen argumenten meer hebben: ze gaan vloeken en dreigen met geweld.

  Een zielig en laf gezelschap,


  Maak melding

 113. I Personeelslid kabinet aangehouden voor zware mishandeling

  Ik word op mijn wenken bediend door laatste nieuws:

  De politie van resort Geyersvlijt heeft zaterdagochtend D.O. aangehouden voor zware mishandeling van een vrouw. De verdachte is werkzaam bij het Kabinet van de President. Het ernstige voorval werd deels gefilmd door onbekenden en verspreid via de sociale media.

  Het voorval vond plaats op een afgelegen plek in Paramaribo-Noord. Te zien is hoe het slachtoffer op de grond zit en het uitschreeuwt van de pijn.

  Zo typisch MDP gedrag en wedden dat deze vrouwenmishandelaar door Bouterse buiten het gevang wordt gehouden.

  Bouterse en zijn Paarse Ratten zijn kankergezwel voor Suriname.


  Maak melding

 114. Suriname in de uitverkoop. Bouterse maakt alle bedrijven kapot. Na Staatolie nu ook Telesur die wordt gebruikt als Paarse Melkkoe

  Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) had verwacht dat president Desi Bouterse in De Nationale Assemblee vrijdag een geruststellend antwoord zou geven op vragen over Telesur. “De president heeft toegegeven dat gelden van het staatsbedrijf worden gebruikt om de uitgaven van de regering te financieren. Dit is zorgwekkend, want hetzelfde gedrag is in de jaren negentig vertoond met Staatsolie. Het bedrijf wordt op deze manier uitgehold en in gevaar gebracht,” zegt Jogi in gesprek met Starnieuws.

  Het Assembleelid heeft gevraagd aan de president of het waar is dat van Telesur US$ 20 miljoen geleend is voor de valutaveiling. Ook zou Telesur US$ 115 miljoen lenen in China van firma Huawei. Hiervan zou US$ 35 miljoen aan de overheid geleend worden. Ook zou er door de regering een voorschot genomen zijn bij Telesur van US$ 15 miljoen.

  Wie doet in Suriname het licht uit?


  Maak melding

 115. Nu is dus duidelijk waarom Dick Currie moest verdwijnen als directeur bij Telesur. Die stond niet toe dat Paarse Ratten zijn mooie bedrijf zouden uitkleden en naar de kloten zouden helpen


  Maak melding

 116. Jullie mogen alle masten van de EBS met bedradingen en al in je oren afbreken, wij NDP’ers wankelen niet!
  25 mei 2020 a tan so!
  Wij doen niet mee aan schopsteentje en of djompofoetoe.


  Maak melding

 117. @paraman

  ging je maar djompo foetoe spelen dan zaten tenminste je tengels niet in de schatkist
  beetje bang dat je later een echte baan moet gaan zoeken
  hi hi
  lekker is maar een vinger lang, ook aan jouw geregelde baan komt een einde
  krijg jij ook allemaal privileges zoals gratis doctor voor het hele gezin en wat voor gratis voorzieningen nemen jullie jezelf nog meer uit de schatkist

  ik kan me voorstellen dat je dat allemaal niet wilt verliezen


  Maak melding

 118. Bouterse en zijn cornuiten zullen naar de pijpen moeten dansen en niet anders. Hoefdraad heeft aan moeten kloppen bij het IMF, een knieval en brevet van onvermogen. Als je bedenkt dat Bouterse een tijdje geleden nog verkondigde dat Europa bij hem kon aankloppen voor financiering. Tsja nu staat het er even anders voor. Je kunt roepen wat je wilt maar deze feiten vallen niet te ontkennen. Het IMF heeft eisen gesteld en zal controle uitvoeren op het beleid en de geldstromen. Bouterse zal uiteindelijk de pijp aan maarten geven. Waarom? Hij heeft er een zooitje van gemaakt en door het IMF binnen te halen, heeft hij een excuus om dit te doen.


  Maak melding

 119. President Desi Bouterse vindt niet dat toppers van parastatale bedrijven 18 tot 24 maanden betalingen kunnen krijgen. Hij heeft niks tegen hoge salarissen bij bepaalde bedrijven, maar het aantal maanden moet worden teruggebracht.

  Hahaha, Voorzitster van het DNA als je zo begaan bent met het vertellen van rotzooi door parlementsleden welnu hier is je kans.

  President opgelet. Een rekensommetjes met dezelfde uitkomst is simpel opgezet. Dus voorzichtig met uw woorden want
  24 x 40.000 = 960.000 SRD per jaar.
  President je wilt het aantal maanden terug brengen noh welnu dan wordt het
  14 maand x 68.800 SRD ( 40.000 SRD die verhoogd met 72% is naar 68.800 SRD) = 963.200 SRD
  Neks no fout gewoon maandsalaris aanpassen en aantal maanden terugbrengen


  Maak melding

 120. @Hariette,

  Suriname heeft tot het aantreden van de eerste regering Bouterse nooit op eigen kracht haar economische huishouding kunnen rondkrijgen. Het land is altijd afhankelijk geweest van hulp geldstromen uit Nederland.Het Front kon naast de ontwikkelingsgelden nog altijd met een zielig verhaal extra potjes loskrijgen uit Den Haag.

  Onder de regering Bouterse moest Suriname het financieel zelf redden en het ging redelijk goed tot de goud, grondstoffen en oliecrises de economie van het land trof. Suriname wordt hard getroffen door deze terugval aan inkomsten. Dit verhaal kan je ook vernemen in de respectabele media in Latijns Amerika en de rest van de wereld. Zelfs de kranten in Kazachstan schrijven hierover omdat dit land ook soortgelijke problemen als Suriname ondervindt. Ik kijk naar de reeële fijten en ik ga ervan uit dat ook de meerderheid van de Surinaamse bevolking er ook zo over denkt.Het ging de mensen redelijk goed tot de crises het land trof.

  Dit is een eerlijk verhaal dat pijn doet in de hersenen van de tegenstanders van de regering in Suriname.Het IMF en andere internationale organisaties weten ook wat de oorzaken van de problemen zijn en men wilt Suriname een helpende hand toereiken.


  Maak melding

 121. Suriname is kapot gemaakt door deze president en zijn aanhang.Jammer voor het land.De president heeft meer verstand van wapens dan van economie.Niemand durft zijn mond open te doen in Suriname anders krijg je de kogel punt uit.Surinamers zijn bange mensen als het gaat om de wapens.Als Surinamer heb ik geen medelijden met die domkoppen die op de NDP hebben gestemd.Laat ze maar voelen wat ze zelf hebben veroorzaakt.Ook Brunswijk/Somohardjo moeten zich schuldig voelen voor de afgelopen 5 jaren om samen te gaan werken met Bouterse.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 122. @robg=onzin
  Net het interview gelezen van santhokie aan starnieuws en ik ben het roerend met hem eens. Dit financieel probleem komt uit slecht bestuur, slecht beleid, vriendjespolitiek en noem maar op. De oppositie is niet gekend in de lening van86 mio. Geen document of overeenkomst gezien.
  In eerste instantie was santhokie het eens met hulpmaangenomen via IMF, ik vraag me af in hoeverre hij er nig achter kan staan wanneer de oppositiengeen tekst heeft waarbdienzichnover kan buigen inzakendeze moeder van alle leningen. Want uiteindelijk wat leen je tegen welke voorwaarden en welke kleine lettertjes? Als IMF weet dat het om slecht beleid gaat dan kan er wellicht ook een trojka worden aangesteld dus kan ik me indenken dat die informatie willens en wetens wordt weggelaten. Aan de ander kant wat straatbeeld in de ratingrapporten? En dan weer gaat het in mijn ogen lijken op: of 1. Alsof dit geld aan een privé-personen wordt uitgeleend 2. Nog meer corruptie omdat de oppositie niet bij ondertekening is alleen coalitie of doet coalitie zich voor als oppositie? Wat is de status van sapoen en chitan?


  Maak melding

 123. @Dre, je hebt gelijk.

  @RobG, ken je deze tekst nog::::::::Bouterse: we moeten leren uit historische fouten.
  Wel Bouterse heeft dan nooit geleerd uit zijn fouten, omdat het al de derde keer is dat hij het land naar de verdoemenis brengt.
  Als Bouterse had geleerd van zijn fouten had hij geld aan een kant gezet voor morgen en niet ermee gestrooid te hebben.

  -Vergeet niet dat Bouterse geen bemoeienis van het buitenland moest hebben en steeds werd de “witte-man” aangehaald. Vandaag maakt hij een knieval voor dezelfde “witte-man”.

  -Bouterse heeft nooit naar goede adviezen van anderen geluisterd en heeft ze dan ook genegeerd. Miesikaba vond dat men jaloers is op de coalitie en nu moet een ieder samen gaan werken. Hoe ziek moet je niet zijn als president.

  Ik wens het land en volk veel sterkte toe.


  Maak melding

 124. RobG:
  De REËLE FEITEN stonden ook in de fabeltjeskrant, toch?
  Tot vervelens toe blijf jij dezelfde plaat afdraaien, in plaats van nuchter te kijken naar de FEITEN en dan te kunnen concluderen dat de regering Bouterse gefaald heeft op vele fronten, beroep jij je steeds alleen maar op de terugloop van inkomsten uit olie en goud! Gemakshalve ga jij voorbij aan de Struisvogelpolitiek en inadequaatheid van deze regering!


  Maak melding

 125. @robg

  ze hadden beter met hun tyfus tengels uit de schatkist moeten blijven en niet opmaken aan achterlijke salarissen en buitenlandse reisjes die niets opleveren

  die meervoudig moordenaar en zijn zuigers zoals jij die zomaar opeens allemaal privileges krijgen zoals geneeskundige behandelingen voor het hele gezin en allemaal andere gratis voorzieningen die jullie jezelf hebben toe ge-eigend uit onze portemonnee

  ja dan is de schatkist helemaal leeg om moeilijke tijden te overbruggen

  dus zuigertje ga met je doorzichtig kut verhaaltje maar ergens anders lullen, blijf met die vervloekte poten van je uit onze schatkist
  het is ons geld en bouttaffi is in dienst van de belastingbetaler en niet anders om
  begrepen zuiger, het is ons geld en niet die van jouw of je basie


  Maak melding

 126. En weer komt RobG aan met dat anderen wel financieele voordelen en steun zouden hebben gehad in hun regeerperiode, maar heeft Bouterse in zijn eerste ambts termijn daar niet van mee geprofiteerd, toen hij bij zijn aantreding een Suriname aantrof wat er financieel ecomomisch gezien er helemaal, niet zo beroerd voorstond, integendeel zelfs, als de situatie die Venetiaan aantrof toen deze het roer over mocht nemen van Wijdenbosch en zijn “adviseur” Bouterse, een nagenoeg failliet Suriname met lege goudkluizen. Venetiaan mocht puinruimen en de boel weer in de lift zetten.
  En wie komt er weer aan de macht en maakt er een nog grotere puinhoop van als de vorige keer dat deze zelfde adviseur weer de touwtjes in handen kreeg en dan ook nog het gore lef heeft om te prediken dat je van de gemaakte fouten in het verleden moet leren, als hij een ding geleerd heeft is dat wel het volgende , hoe je het nog slechter en beroerder kunt doen en hoe je er persoonlijk nog meer uit kunt roven voor jou en je naasten, de charlatan, goed geleerd van Abrahams


  Maak melding

 127. @RobG,

  De kunst van de politiek is om wanneer het goed gaat, juist een inkomsteninfrastructuur te bouwen en uit te breiden. NDP heeft dit nagelaten door roofzucht en kortzichtigheid en onkunde en gebrek aan liefde voor het land.
  De gevolgen daarvan kunnen we thans zien: in de klemmende greep van de IMF, mensen die niet meer weten hoe bruine bonen eruit ziet en straks moet je ook nog een andere portemonnee aanschaffen om dikke bundels Srd’s in te kunnen bewaren.


  Maak melding

 128. beste RobG

  Eerst de Wortel dan de Tak.
  1) Slechte voorbereiding (overdreven verkiezingsbeloften),
  2) Slechte planning (feiten niet kennen maar wel beloften doen zoals gouden bergen, 2 de dubai) en
  3) Slecht beheer (rekeningen in de kast weg stoppen sinds 2013 en leningen als inkomsten boeken)
  4) Ongegrond opdrijven van het BNP via de begrotingen en tekorten.
  5) Geen anti coruptie beleid

  Zijn de basis van de problemen van Suriname. Waaraan pas in de loop van 2014 de grondstoffen prijzen aan toegevoegd kon worden. Echter goed beleid had het probleem grondstoffen prijzen kunnen elimineren.

  U en de president verwijzen naar andere landen. U naar Kazachstan de president verwijst naar Brazilie.
  Denk eens na voor dat er namen van landen aangehaald worden. Brazilie en Kazachstan zijn wel heel erg corrupte landen als men eens goed naar deze landen kijkt.

  Ik verwacht van een econoom wel een onderbouwde motivatie en geen gelegenheid argumenten.


  Maak melding

 129. Regeren is voor uit zien.

  Nu weer blijkt dat DDB en advisieuren daar geen kaas hebben gegeten of toch wel?

  DDB is de grootste crimineel die Suriname heeft gehad sinds het land op 25 februari 1975 onafhankelijkheid kreeg van het Koninkrijk Der Nederlanden en de Antillen.

  Hij is een moordenaar, Door de rechtbank in Nederland is hij veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor drugstransport naar Nederland, staat op de opsporingslijst van DEA in de USA voor drugscrimininaliteit naar de USA, hoofdverdachte van de 8 december 1982 moorden, hoofdpersoon voor de staatsgreep van 25 februari 1980 en nog vele misdrijven tegen te menselijkheid, oa de november Moiwana86 moorden, enz.

  DDB is de rijkste man van Suriname en heeft in Zwitserland een eigen vermogen dat niet één Surinamer, staatsolie ooit bij elkaar kan hebben. Het vermogen dat verkregen is uit:
  – verdragsmiddelen van Nederland aan Suriname tussen 25 februari 1980 en 8 december 1982,
  – drugscriminaltiteit,
  – uit de staatsmiddelen/kas van Suriname oa : Ballast Nedam, wijdenboschbrug,
  – wapenhandel,
  – enz, enz, enz,

  DDB is zich van bewust dat hij voor de misdrijven tegen de menselijkheid 3 keer levenslang gevangenisstraf van rechtbank/krijgsraad van Suriname, USA, Nederland kan krijgen, kort gezegd nooit meer in vrijheid zal hebben.

  Nu hij president is, weet hij dat dit zijn enige garantie is om enige vrijheid te hebben om in Suriname en bananenlandjes in de rondte te huppelen en zal er alles aan doen, om never nooit meer president af te komen van Suriname.

  DDB veroorzaakt bewust chaos en armoede in Suriname, om zo alles de destabiliseren, de aandacht at te leiden van zijn problemen, anderen de schuld te geven, a no mi, liegen en bedriegen, sranan skeer te maken, enz, enz.

  Met DDB als president zal er never nooit enige vooruitgang in Suriname komen, zie de cv van die man en hoe hij alleen maar kan overleven. DDB is gewoon een dictator, iedereen in zijn partij heeft maar te knikken als hij de domste beslissingen neemt en IMF-plannen presenteert.

  De beker gaat alleen zo lang te water tot die barst. De vrijheid en democratische rechtsstaat, trias politcia – wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van een land en internationale verdragen, mensenrechten, normen en waarden, grondrechten, vrijheid, meningsuiting, vergaderen, vereniging, enz, hebben een hoge prijs.

  Het Surinaamse volk zal als ze in een democratische rechtsstaat waar haar rechten en plichten in de grondwet zijn vast gelegd en internationale verdragen meer verbonden zijn de straat op moeten gaan en DDB en de rovers/criminelen moeten wegjagen. Niemand zal het voor u doen. Niet de USA, niet Nederland, niet EU, enz.

  Het hangt af van het niveau van ontwikkeling en beschaving bij een volk om dat te hebben en te weten en ervoor te gaan.

  Op 8 december 1982 werden 15 tegenstanders/anders denkenden die daarvan bewust waren door DDB en de gangsters opgepakt, opsloten en bewust standrechterlijk (standrechtelijke executie, ook wel standrecht, is een executie waar een persoon ter plekke wordt gedood zonder of na een heel summier proces) vermoord, dood geschoten door DDB en gaf daarvoor opdracht.

  De jungle commando van Ronny Brunswijk heeft een moedige gevecht geleverd om DDB op de Een standrechtelijke executie, ook wel standrecht, is een executie waar een persoon ter plekke wordt gedood zonder of na een heel summier proces.knie te krijgen en enige leven voor de Surinamers weer adem ruimte te geven. Net niet genoeg, nu DDB president is geworden. De strijd voor de democratissche rechtsstaat is nog lang niet gestreden.

  Suriname verkeerd nog in de duisternis en de Surinamers zullen op moeten staan en de straat op te gaan en hiervoor een strijd van leven en dood moeten voeren. Zo is het en niet anders. DDB en de rovers weten dat het buitenland ook hun voorgoed achter slot en grendel willen hebben. Het gaat dus om DDB en de rovers, tegenover het Surinaamse volk, de rechtsstaat en het buitenland.

  Een ding moeten Surinamers ook niet vergeten. DDB is de rijkste man die Suriname ooit gehad heeft. Het vermogen van hem is veilig en wel in Zwitserland en andere buitenlandse banken ondergebracht.

  Uitspraken als. Surinamers met vele miljoenen willen geen geld geven om de Surinaamse economie voor uit te helpen zeggen meer iets over hem dan die andere Surinamers die ook op welke wijze dan aan hun vermogen zijn gekomen.

  DDB doet aan projectie. Eigenschappen over zichzelf aan anderen toekennen.

  Bouterse is de dief, die roept: “Houdt de dief!”
  Wie houdt wie voor de gek?

  DDB strooit het Surinaamse volk zand in de ogen. Surinamers let op en laat u niet voor de gek houden.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 130. Jojo,

  Ik kijk naar de feiten wat er gaande is op de wereldmarkt voor goud, olie en grondstoffen. Ik laat mijn mening niet beïnvloeden door valse emoties van politieke tegenstanders. Suriname wordt hard getroffen door de prijsontwikkelingen op deze markten en we moeten geen struisvogelpolitiek spelen.

  De tegenstanders van deze regering hebben er belang bij om een vals verhaal rond te bazuinen om er politieke winst mee te vergaren. Er is meer gaande dan de dorpsprotesten in Suriname die door de oppositie worden geïnitieerd. Zodra het in China kwakkelt, hoest de rest van de wereld. Dit is een niet te verwaarlozen gezegde. De economische crises lijkt in China hard toe te gaan slaan. Lees het artikel in de Wallstreet Journal.

  http://www.wsj.com/articles/china-makes-plans-for-1-8-million-workers-facing-unemployment-1460881263

  China is genoodzaakt om haar kool- en staalindustrie te reorganiseren. Ruim 1,9 miljoen arbeiders komen zonder werk te zitten. De effecten zullen wereldwijd nog meer te voelen zijn. Een regering van NPS en VHP zal niet met een toverformule de situatie voor Suriname laten veranderen.


  Maak melding

 131. gekomen app/ redactie AN 8709990
  Nog een zoon van Bouta is gearresteerd ivm mishandeling. Diego Ooiberg, werkzaam op kabinet President, bij zijn vader. Papa Desi zal trots zijn, drie criminelen als (buiten) zoon.

  Hoeveel familie/kinderen heeft Bouterse op de loonlijst staan en hoeveel daarvan zijn crimineel???

  Graag het commenraat van Parbo en RobG


  Maak melding

 132. @mazda 101

  Typisch, alleen een echte paarse straathond zoals jij kan dit soort achterlijke reacties neerpennen.

  Jij bent echt de stomste in de rij, zo rauw heb ik ze nog nooit gegeten. Wat je daar neerpent zegt alles over jou en helemaal niets over mij.
  Het getuigd van onmacht, onvermogen, een aanzienlijke frustratie, en een ontiegelijk groot minderwaardigheidscomplex.

  Watermolenstraat, oohh my, van welk jaartal ben jij 75 of zo?????
  Jij bent er één die grof geschut inzet als hij tegengas krijgt van een vrouw, iemand van jou leeftijd zou zich dood moeten schamen.

  Het is je in die 9jr waarin je bijstand hebt genoten niet gelukt, dus nu zal het je ook niet lukken als volksmilitielid. Je bent niets en het zal nooit iets met jou worden.

  Trouwens ben jij er zo één, whahahahahahaha, overdag meneer mazda en na middernacht doe jij je rokje en naaldhakken aan en dan ben je plots hariette, zo dom ben je dat je denkt dat niemand je door heeft. Joh dat pik ik er zo uit, mislukt.

  Begrijp je nu waarom je in die awarraboom thuis hoort!!!!
  Ik vind dat je nog steeds daar thuis hoort, dus vooruit hup in die awarraboom!


  Maak melding

 133. @Palulu

  Ter herinnering is het altijd goed een op een openriool uitkomend mini steegje zonder verlichting etc. met veel modderpoelen en een lekkende riolering.


  Maak melding

 134. Love Su
  Onder deze omstandigheden wordt de grondwet eingelijk getoetst. Theorie versus praktijk. Als deze voorziening niet in de grondwet of in een andere wet is voorzien, moet de wet worden gewijzigd,
  Valt mij ook op dat artikelen over het afzetten van een president niet in de grondwet zijn opgenomen (impeachement). Met andere woorden : wij hebben een klote grondwet.
  Het wordt daarom tijd dat onze politici deze grondwet aan een nader onderzoek onderwerpen. Niet vergeten om ook een artikel op te nemen dat veroordeelde personen nooit president mogen worden en/of een hoge functie in Suriname mogen vervullen.


  Maak melding

 135. Wat ze in corrupt Brazilië kunnen kan toch ook in Suriname.
  Daar gaat de President ondanks haar gedraai etc, naar huis en gaat de vorige president ondanks zijn populariteit de rest van zijn leven proberen rechters te overtuigen hem niet op te sluiten.

  Bouterse na, Brazilië niet voor niets als voorbeeld.

  Surinaamse volk neem aub het Braziliaanse volk als voorbeeld.


  Maak melding

 136. @ RobG
  Natuurlijk is het zo dat de grootmachten invloed hebben op de kleine.

  Als Duitsland een snot neus heeft, heeft Nederland de griep.

  Een verstandige regering houd daar rekening mee en zorgt er voor dat er preventief maatregelen genomen worden zodat de negatieven effecten gedempt kunnen worden.

  De trends op de olie en goud markt kan men jaren terug lezen.
  De oorzaken waarom prijzen bewegen zijn ook duidelijk (verschuivingen, vertrouwen, overschot resp. te kort, etc.)

  Bouterse heeft dingen belooft en is al in augustus 2010 begonnen alle lopende projecten te saboteren of te cancelen (zie de dijken en de brug over de Saramacca doorsteek).
  Er is geen enkele VHPer voor corruptie aangeklaagd of opgesloten. belofte was 50% van de VHP achter de deur.

  Bouterse had moeten weten dat grondstoffen cyclisch zijn en had de enorme extra inkomsten (meer dan alle verdragsmiddelen bij elkaar blijkt nu uit zijn eigen presentatie) niet moeten verjubbelen.
  Ik kan zeggen verjubbelen wat onder Bouterse is er slechts een minibrugje bij Carolina gerealiseerd tegen de dubbele prijs. van die over de Saramacca doorsteek (de laatste is ook nog langer). Voor de rest zijn er geen tastbare feiten.
  Staatsolie en powerplants waren al geregeld door de vorige regering en zijn gefinancierd met leningen terwijl Bouterse de kassa van Staatsolie misbruikte.

  Wees aub eerlijk de prestaties van Bouterse zijn het onthullen van bouwborden van nooit gerealiseerde projecten en een paar honderd huizen.

  Bouterse meld jubelt dat gedropte prijzen geen invloed zouden hebben ook al dorpt de olie tot $ 25//vat.

  Ondertussen ontvangt de regering Bouterse nog steeds meer uit Goud en olie dan Venetiaan ooit gehad heeft.


  Maak melding

 137. Goh ….. we zijn moe, maar de beweging toont niet genoeg daadkracht om de regering uit zijn schulp te lokken en uit te dagen mbt de precaire financiele situatie in het land…

  Uit de oppositionele banken zullen er geen initiatieven komen… Wie wil op dit moment andermans rotzooi gaan opruimen? Ze staan er niet om te springen.

  Snelle welvaart, langdurige pinarie…. aanpassingprogramma in aantocht……

  Het allerbeste aan iedereen..


  Maak melding

 138. bouta volksmisleider wanneer blaast u uw laatste adem uit?????
  Ik zal elke dag persoonlijk urineren en schijten op uw graf!!!
  hahahaha….woei woei….Mensen we zijn in”DUBAI”


  Maak melding

 139. Paul:

  Paul@LoveSu

  De NPS is niet gedecimeerd tot een zaterdagmiddag breiclubje zonder reden. Nu is er de kans om echt te hervormen. Dat gaat ook gebeuren.
  ——-De olieprijzen gaan ook weer aantrekken. ———–
  Dat heeft het Internationaal Energieagentschap afgelopen week voorspelt.

  Olieprijzen glijden na mislukking Doha-top
  18 Apr, 10:02

  De oliemarkt staat weer onder druk nu de Doha-top over een eventuele bevriezing is mislukt.
  De olieprijs is maandag gedaald nadat een ontmoeting tussen de grote producerende landen over een voorgestelde bevriezing is mislukt. De wereld blijft worstelen met een overaanbod van ongewenste ruwe olie.
  (bron: Starnews)


  Maak melding

 140. Mi lobi sweety Sranang.

  Ik volg met aandacht elke dag de nieuwsberichten van Su.

  Ik hoorde vandaag op de radio dat Surinaamse regering geld wil lenen van de Turkse bank.

  Is de Surinaamse regering zo hopeloos dat ze geld gaan lenen van een land als Turkije die zijn afspraken nooit zal nakomen. Dit land ( Turkije ) is echt niet te vertrouwen. Waar ga je mee in zee?

  Ik vind het heel erg dat de lieve mensen in Su nu zo moeten leven en elke dag proberen rond te komen. Pure Armoede. Verschrikkelijk dat dit nu gebeurt.

  Ik hoop dat er op korte termijn heel gauw een goede oplossing komt voor alle mensen die in Su wonen.

  ….Witman uit NL.


  Maak melding

 141. Erg triest. Dacht dat Bouta juist niet op het “vrije” Westen georiënteerd was. De lening staat gelijk aan een pact met de duivel, want de prijs voor het land is te hoog. Landen als Afghanistan, Irak en zeker Libië zijn er veel slechter van geworden van de aansluiting van de wereldbank/ IMF fonds.

  Vind het gek dat de PRC niet ingrijpt, aangezien Suriname steeds belangrijker is geworden voor de Chinezen. Het is een kwestie van tijd of Surinaamse soldaten kunnen gaan “ondersteunen” in “vredesmissies” net zoals Cuba nu al doet. Nog effe en er is een NAVO basis op Suriname.

  Diep diep teleurgesteld in Bouta. De ziel van Sranan wordt weggegeven aan een stelletje globalisten. En dat voor een habbekrats!


  Maak melding

 142. Eindelijk iemand de reactie geeft zo als ik het mag. Helemaal gelijk. Ik ben Duitser met surinamse getrouwd in nederland graag zullen wij met ons kind naar Suriname gaan maar ik heb er een serieuze probleem mee.Hoe kan ik ons kind normen en waarden leren in een land welke bestuurd wordt van een internationaal gesignaleerd staande crimineel en een minister van justitie welke op de most wanted lijst van Interpol staat? Suriname verdient en kan beter, ook de tourismus kan een uitkomst zijn, maar dan moet de maffia van KLM EN SLM eens goede concurrentie krijgen wijl de ticket prijzen zijn belachelijk voor de prijs vlieg je 3 keer New York. Suriname hoeft heen SUPER PRESIDENT, Suriname bruikt een president welke weet wat die doet en welke zijn land internationaal presenteert en niet op de Site van Interpol. Met een goed toeristische plan zal Suriname all heel weer zijn daarbij nog de andere positieve dingen en het komt goed.Maar dat alles gaat alleen met een regering met IQ ! Nou kan je niet zeggen dat Bouterse dom is, hij hebt het volk al drie keer!!!bedonderd, de punt is , dat voor Bouterse Suriname en het volk helemaal niet van belang zijn wel dat het het geld, wat voor het volk is, gewoon naar de zwitser tak van HSBC gaat. Nou kan je zich ook afvragen of de surinamers een dom volk zijn, zij kiezen hun ondergang al voor de deerde keer opnieuw, maar dat is wel kort door de bocht.Hebben zij überhaupt een keuze…….behalve de most wanted lijst van Interpol. Feit is wel dat het prachtig land Suriname veel beter verdient hebt en veel beter kan.


  Maak melding

 143. Wat ben jij voor een een debiel? De enige welke op grote voeten geleefd hebt is, is bouterse met zijn bitches. Zo te zien ben je ook zijn Bitch.


  Maak melding

 144. Eindelijk iemand de reactie geeft zo als ik het mag. Helemaal gelijk. Ik ben Duitser met surinamse getrouwd in nederland graag zullen wij met ons kind naar Suriname gaan maar ik heb er een serieuze probleem mee.Hoe kan ik ons kind normen en waarden leren in een land welke bestuurd wordt van een internationaal gesignaleerd staande crimineel en een minister van justitie welke op de most wanted lijst van Interpol staat? Suriname verdient en kan beter, ook de tourismus kan een uitkomst zijn, maar dan moet de maffia van KLM EN SLM eens goede concurrentie krijgen wijl de ticket prijzen zijn belachelijk voor de prijs vlieg je 3 keer New York. Suriname hoeft geen SUPER PRESIDENT, Suriname bruikt een president welke weet wat die doet en welke zijn land internationaal presenteert en niet op de Site van Interpol. Met een goed toeristische plan zal Suriname all heel weer zijn daarbij nog de andere positieve dingen en het komt goed.Maar dat alles gaat alleen met een regering met IQ ! Nou kan je niet zeggen dat Bouterse dom is, hij hebt het volk al drie keer!!!bedonderd, de punt is , dat voor Bouterse Suriname en het volk helemaal niet van belang zijn wel dat geld, wat voor het volk is, gewoon naar de zwitser tak van HSBC gaat. Nou kan je zich ook afvragen of de surinamers een dom volk zijn, zij kiezen hun ondergang al voor de deerde keer opnieuw, maar dat is wel kort door de bocht.Hebben zij überhaupt een keuze…….behalve de most wanted lijst van Interpol. Feit is wel dat het prachtig land Suriname veel beter verdient hebt en veel beter kan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.