Onzekerheid treft ook openbaar vervoer Suriname

21

PARAMARIBO, 16 apr – De onzekerheid over van alles treft ook het openbaar vervoer. Eigenaars en chauffeurs rebelleren tegen het bestuur van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie, PLO. Dit ondanks een nieuw akkoord met de regering. De cyclus is weer goed terug.

Het PLO-bestuur van John Mahadewsingh zit al ruim tien jaar aan. Elke keer wanneer om aanpassing van vervoerstarieven geroepen wordt, roept de voorzitter het luidst. Er wordt met acties gedreigd en dan komt het snel en stiekem tot een akkoord. Elke keer weer reageren de ‘bushouders’ boos en ontevreden. En wordt om het hoofd geroepen van de voorzitter. Intussen zit de man al ruim tien jaar en denkt hij niet aan vertrekken.

Ook nu weer zijn er boze reacties. De onzekerheid is niet weggenomen. De bushouders willen de tarieven optrekken met ruim tweehonderd procent. Wat Mahadewsingh is overeengekomen met de regering is maar een relatief schijntje. Intussen verkeren zij die dagelijks afhangen van het openbaar vervoer, in onzekerheid. Wordt het meer of wordt het akkoord aanvaard? Of anders: heeft het een-tweetje zijn langste tijd gehad?

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Dat is het zelfde als met die bondsvoorzitter van het korps politie, beiden gaan op de solotoer, en de leden worden nauwelijks betrokken bij een besluit, die paar centen die de bushouders er nu bij hebben gekregen, zet ook geen zoden aan de dijk, en is een slechte overeenkomst, niet dat ik medelijden heb met deze mensen, want de meesten van ze, heb ik voor de verkiezingen met paarse vlaggen op hun busen zien rijden, en waren dol enthousiast, en dachten het beter te gaan krijgen, maar zijn uiteinelijk erin getrapt in die mooie beloftes van die moordenaar, en krijgen nu de rekening gepresenteerd.


  Maak melding

 2. Jullie moeten massaal de straat opgaan!
  Het wordt haast onleefbaar hier in su!
  Alla mpp sanie ey opo prijs!!!!!
  Bouta joe mapangpang!!!!
  Klootzak saka direct!
  Ik ga vanaf morgen ook op straat hofwijks
  Gaan ondersteunen!
  Het komt niet meer goed in su!!!!!!
  Sranamang un opo now!!!!!


  Maak melding

 3. Legt het openbaar vervoer plat. laat de paarse ratten voelen wat voor actiemiddel jullie hebben. En voor de paarse stemmers, die mogen met de taxi.

  Het stakingsmiddel is een machtig instrument om deze incompetente roversbende onder leiding van een pathologische seriemoordenaar naar huis te sturen. Geloof niet in sprookjes en beloftes.


  Maak melding

 4. De buschauffeurs hebben zich laten naaien door huun voorziter John Mahadewsingh die blijkbaar andere belangen dient

  GEWOON STAKEN:


  Maak melding

 5. Lijkt dat het volk, vakbewegingen en de oppositie nu moet doorpakken. Bouterse moet gewoon weg, desnoods met hulp van het buitenland. Dit is het moment.


  Maak melding

 6. Gewoon niet meer rijden . Niemand gaat werken . Laat paars jullie ophalen, ze hebben toch dure auto’s. Hij heeft jullie toch beloofd dat alles goed zou gaan met de verkiezingen. No wang sma bo pina . nog 5


  Maak melding

 7. Zolang die paarse oerdomme aanhangers niet massaal de straten opgaan en thuis bij hun lijder hem om verantwoording vragen over zero staatskas…..baas waar is et geld, Front had 1 miljard US vo ons achtergelaten, ma wat hebt ge misdaan met onze geld……..wat heb je gedaan joe bedrieger. We gelove jij en je roversbende met de dag niet meer joe…..slechte burgervader, joe van a tot z verwensingen. Tjies baas plus oerdomme aanhangers mooi…….onrust, onvrede en chaos hebben ze beiden aan elkaar te danken,


  Maak melding

 8. Een grote paarse misdaadvloek is uitgebroken over het gehele land. De paarse virussen en bacillen zijn misdadig gevaarlijk, eenmaal besmet met het paarse virus van de baas der misdadigers……oeps en dat zijn vele oerdomme aanhangers. Na wang bigi bigi chaos e go kong, met dank aan al die oerdomme paarse stommelingen die thuis blijven hopen op…….neks fout efoe baas fout. Ook wij zijn niet fout, ma wel oerdom.


  Maak melding

 9. Nou, we hebben weer de reacties van de usual suspects. Wat een treurnis zeg. Volgens mij zou zelfs de oppositie zich schamen voor deze aanhang.


  Maak melding

 10. Ik mag toch aannemen dat de organisatie statuten heeft. Als de leden niet tevreden zijn over het bestuur c.q. de voorzitter zal er toch een mogelijkheid zijn deze lieden ter verantwoording te roepen of te laten vervangen (afzetten)? Staken betekent mijns inziens geen brood op de plank (men is niet in loondienst) en dan snijdt men zich in eigen vlees. Dit kan toch ook weer niet de bedoeling zijn.
  Wens de mannen succes bij het zoeken naar een voor hen bevredigende oplossing.


  Maak melding

 11. Alles moet lam gelegd worden.
  Hoe gaan mensen leven met de zware rekeningen zonder loonsverhoging!
  Zolang bouta zit ga j dit probleem hebben
  Hy heeft geen visie en heeft wanbeleid gevoerd gestolen geld v de staat etc.
  Mie dat mo go na stratie!
  Un no stem gie armoede!!!!
  Moordenaar billelikker ga na huis go dede!
  Ie hou a volk baldadig v de gekkkkk!!!


  Maak melding

 12. In sommige gevallen is meteen nemen van de uiteindelijke koers beter dan het afremmen. Gedurende het afremmen is er dan veel onzekerheid. Ook voor het openbaar vervoer en zijn ondernemers.
  Maar hier is de kwestie of het goed is om met dit bestuur verder te gaan. Als je als ondernemer verlies leidt met wat je ontvangt en het bestuur kan je geen niet eens een breakeven geven dan moet je toch een andere bestuur kiezen. Als ondernemers ben je toch volwassen mensen. Die man krijg waarschijnlijk tjoekoe of andere favors.


  Maak melding

 13. Bij bouta is alles achterkamer. Eerst praat mahadewsingh groot dat als de gelden niet gestort worden, maandag de bus 4 srd een rit wordt en zijn aanhang heeft hij mee en wat gebeurt er in de achterkamer? Akkoordje wordt gesloten zonder aanhang te consulteren als ze mee eens zijn. Als je nu al geen subsidie krijgt en pres geeft toezegging voor meer subsidie tot juli.. je hebt 0 en je krijgt een 0+ erbij maar het blijft 0. Kan je nu leven van 0. Nog mooier de devaluatie wordt niet meegerekend dus de ondedelen die je nu moet kopen en de subsidie die je hopelijk in juli krijgt is al gedevalueerd. Trouwens die saeri die beweert 350.000 srd te krijgen wegens levering van porties aan de gevangenis die heeft hetzelfde probleem. 350 000 tegen 3.35 is ruim 100.000 usd en als ook in juli zijn geld krijgt mag hij blij zijn als het 1 op 10 is en dit is omgerekend 35.000 usd. Wie vergoed dat.


  Maak melding

 14. Bouterse, onze visionaire president heeft altijd de meest fantastische oplossingen voor de problemen waar het land mee te kampen heeft. Voor de problemen in het openbaar vervoer had hij als oplossing de aanleg van een spoorbaan, bejaarden en kinderen beneden de 16 jaar zouden met de mooie trein gratis vervoerd worden. Alleen al vanwege de onvoorspelbaarheid, die getuigt van een enorme visie, waarmee Bouterse de meest fantastische oplossingen uit zijn hoed tovert voor de problemen waar wij nu en in de toekomst mee te kampen (zullen) hebben, vind ik dat Bouterse tot aan zijn dood president mag blijven, wij moeten daarom met z’n allen, samen met bisschop Steve Meye, bidden dat Bouterse minstens 100 jaar oud mag worden, dan kan hij, voordat we hem met militaire eer ten grave dragen of cremeren, de enorme wallen onder zijn ogen als zeewering doneren aan land en volk, om de zeespiegel stijging het hoofd te bieden (dan doet hij eindelijk iets zinvol voor het land), op een andere manier zie ik een regering onder Bouterse namelijk de zeeweringen langs de kust (b.v. te Weg naar Zee) niet realiseren.


  Maak melding

 15. Het zou zomaar kunnen dat Suriname in de toekomst wèl een spoorbaan krijgt, wèl een snelweg naar Brazilië en wèl een diepzeehaven en fly-overs. In Argentinië en in Chili rijden ook treinen en daar zijn er ook snelwegen. Waarom zou dat in Suriname niet kunnen? Een president mag een bepaalde visie hebben voor zijn land. Martin Luther King had ook een bepaalde visie voor zijn volk voor de toekomst. Hij werd toen voor gek verklaard. Zijn toekomstvisie is voor tachtig procent uitgekomen.

  Surinamers moeten leren om out-of-the-box te denken. Juist nu dat Suriname een relatief kleine bevolking heeft (nog geen 1 miljoen inwoners!!!) zou men meer in termen van mogelijkheden moeten denken en niet steeds neerwaarts denken. Zonder visie verwildert het volk, zei ooit een profeet. Je mag toekomstdromen hebben voor je land; je mag durven dromen dat het beter gaat in je land. Dat is alleen voorbehouden aan degenen die een hart hebben voor hun land c.q. het land van hun ouders en grootouders. Dat is niet voorbehouden aan kraaboes en elleboogwerkers. Waarom altijd maar doemdenken? Waarom altijd maar klagen en altijd maar zeuren?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.