VHP: president Suriname loopt aan leiband IMF

59

PARAMARIBO, 15 apr – President Desiré Bouterse loopt aan de leiband van het IMF-beleid. Dit stelt Chandrikapersad Santokhi, leider van de VHP en de VHP-fractie in het parlement. De recente persconferentie van het staatshoofd draaide om niets anders dan het IMF introduceren. Bouterse “heeft gedwongen een verklaring afgelegd.”

Daarom ook is tijdens de persconferentie een aantal maatregelen aangekondigd. Het betreft beëindiging van de subsidie voor energiebedrijf EBS, personeels- en loonstop bij de overheid en verhoging van belastingen. “Wat de president niet heeft willen accepteren van eigen volk en deskundigen, moet hij nu gedwongen, als ondergeschikte van neo-koloniale internationale instituten uitvoeren”, stelt Santokhi in een verklaring.

Suriname’s soevereiniteit wordt te grabbel gegooid. “Hij doet het om het geld, om ademruimte te krijgen, om tijd te kopen. Ook nu weer blijkt: er is geen plan, maar ze weten wel duidelijk dat ze negenhonderd miljoen dollar willen lenen. Dit is continuering van de trend van de afgelopen zes jaren en is zeer zorgelijk. Er komen nieuwe schulden bovenop de schulden die nu al niet betaald kunnen worden”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

59 REACTIES

 1. Staatsgreep
  Zinloos bloedvergieten (samenoplossen deed hij niet)
  Materieel alsook immaterieel verval
  Geldontwaarding
  Binnenlandse oorlog
  Totale corruptie en incompetentie
  Lege staatskas
  Negeren van de grondwet incl rechtsgang
  Enorme staatsschuld
  Inflatie
  Soevereiniteit overboord (China en IMF)

  Dit zijn enkele “prestaties” van desi bouterse van de afgelopen 36 jaar.


  Maak melding

 2. De titel van dit artikel ” p………Suriname loopt aan leiband IMF “, lijkt mij prachtig voer voor een STRIPTEKENAAR c.q een PROTESTBLAD á la ” de RODE SURINAMER ” tijdens de algemene staking van 1973.

  Bij deze denk ik bijvoorbeeld aan;
  een PAARS- WITTE ” Dalmatiër ” (met de KOP van Desiderius NATUURLIJK ) aan een leiband, achtervolgd door zijn baasje gekleed in driedelig-kostuum( IMF-embleem), met hoge hoed op en een WANDELSTOK ( om de ” Dalmatiër ” eventueel in het GAREEL te houden )

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Desi Bouterse is de grootste loser revolutionair ter wereld. Omdat hij en de NDP geld moeten gaan bedelen bij de grote kapitalistische boosdoener IMF. de dag van de revolutie in Suriname, gaat nu dag van de capitulatie heten.Cuba, Noord Korea, Rusland etc. zouden allen liever doodvallen dan hulp van de grote kapitalistische USA/Westen te aanvaarden. Mazda, RobG, Damsco en vrienden, lang leven de revolutie, hoera, hoera!


  Maak melding

 4. WWWWWW?

  Weten Wij Wel Wat We Willen? Hogere salarissen, gratis onderwijs, gratis voedselpakketten, gratis gezondheidszorg en geen belasting betalen? Wat dacht u van een nieuwe regering die u al deze zorgen ontneemt zodat u rustig in uw luie stoel kunt zitten tot hetzelfde kabinet u ontbijt op bed brengt, een warme maaltijd voorschotelt en u ’s avonds toestopt na het voorlezen van uw favoriete Anansitori.

  De regering die u op uw wenken bedient en ook uw billen veegt als u net van het toilet komt. Volgens in slaap gedommelde Surinamers is er geen alternatief voor de huidige politiek. Intussen wordt wel gepleit voor een nationaal zakenkabinet. Door de huidige machthebbers te sieren met de gedachte dat er geen alternatief is, geven de in slaap gedommelde redenaars hen de volmacht voor verdere afbraak. Ramon Abrahams weet dat lotsverbetering niet over vijf jaar maar pas over een meervoud daarvan zal zijn bereikt. In feite zegt hij dat deze crisissituatie het lot is van de Surinamers en dat protesteren geen zin heeft.

  Wat zeker is, is dat hij tegen die tijd hartstikke dood is en dat zijn kinderen en kleinkinderen zullen teren op wat hij de belastingbetaler vandaag heeft ontnomen. Wij zijn goed in afbreken zonder over alternatieven na te denken. Het plezier waarmee Edward Belfort bijvoorbeeld de stichting voor auteursrechten Sasur ophief, staat in schril contrast met de ergernis die sindsdien is ontstaan. We praten en praten nog steeds over samenbundelen. Net als politici merk je dan ook weer hoe sommige artiesten het ontbreken van een vereniging voor auteursrechten verheerlijken. Zij verkiezen populariteit boven het (financiële) recht op bescherming. Het deert hobbyartiest Enver niet als zijn muziek wordt gestolen. A boy popi ma a sker.

  Ontwikkeling van Para is ook zo’n voorbeeld. Huurders weigeren aan hun verplichtingen te voldoen. Gebouwen raken in verval en de natuur neemt de overhand. Verhuurders eisen vreemde dan Surinaamse valuta. De president had toch geëist dat huur niet meer in vreemde valuta werd gevraagd? Hieruit blijkt dat zijn geloofwaardigheid tot het absolute dieptepunt is gedaald. Het zal mij dan ook niet verbazen als we ineens ontdekken dat het land presidentloos is. Je hoort de man niet als zijn stem nodig is en je ziet hem ook niet als zijn aanwezigheid is vereist. In zijn verklaring dat hij 86 miljoen dollar heeft kunnen lenen, vertelt hij zonder omwegen dat er buitenlandse leningen mee zijn betaald.

  Weet u wat dat betekent? Dat hij Suriname in een piramidespel heeft gestort. Hij heeft het land in de uitverkoop gedaan met risicovolle leningen met het land als onderpand. Van het IMF hoeft hij niks te verwachten zolang zijn regering geen drastische bezuinigingsmaatregelen treft zoals sanering van de overheid en de verkoop van staatsbedrijven als Staatsolie, EBS en Telesur. Door heel lang en nog harder te roepen dat er geen alternatief is, praten wij onszelf verder de put in. Intussen verrijken de veroorzakers van de crisis zich door ons wijs te maken dat zij niet de veroorzakers zijn maar de wereldcrisis.

  Hoe kan een externe crisis de interne economie zodanig aantasten dat wij voor onze eerste levensbehoeften afhankelijk zijn van gesubsidieerde importvoedselpakketten? “Ik zal je helpen Bouta naar huis te sturen maar wat doen we daarna? De volgende regering ook wegjagen? We zijn zelf het probleem. We zijn te lui en weten niet wat productie is.” Deze quote en nog meer van zulke spiegels tref je regelmatig op sociale media.

  En het gaat niet alleen om de broodnodige productie. Wij laten het voor ons bepalen door onze bemoeienis met de politiek te beperken tot de persoonlijke liefde voor de populistische leider. “A man e taki yere!” Door de oppositie te kijk te zetten en af te geven op koloniaal Nederland blijkt nu dat de beloofde ontwikkeling in handen is gesteld van het buitenland. Het buitenland dat volgens hem de oorzaak is van onze interne crisis. Dieper kun je niet zakken.


  Maak melding

 5. De incontinente opa DBB onder curatele, en de bevolking gaat er nog meer onder leiden, wanneer komen die schapen, het apathische, lamgeslagen volk eens in opstand, of wachten ze nog steeds af tot anderen de kooltjes voor hun uit het vuur halen, ze gaan het merken, de voorwaarden die het IMF op legt


  Maak melding

 6. Beste Hans,

  Angst regeert de dagelijks gang van zaken in Suriname. Vrees dat een opstand keihard wordt neergeslagen. Bouterse kan zich niet veroorloven om geen president te zijn.


  Maak melding

 7. Bouterse heeft de boel belazerd.Ze moeten onderzoeken waar al die reserves van het land naar toe zijn gegaan.Misschien staat het op een geheime rekening in het buitenland.Bouterse heeft zichzelf verrijk en zijn familie en de domme massa die op zijn partij hebben gestemd zijn nu aan het janken maar ik heb geen medelijden met ze.Suriname is failliet en heeft hulp gekregen van IMF.Suriname staat in de verkoop aan het buitenland.De hoogste bieder krijgt Suriname voor een appel en een ei.Dat is mijn conclusie.Bouterse heeft het land naar de kloten geholpen.Jammer voor zo een mooi land.Bouterse was gewoon sergeant sport instructeur in het Nederlandse leger daarna bevelhebber in Suriname na de staatsgreep en nu President zonder kennis van economie.Hoe kan zo een domkop het land goed besturen vraag ik mijn zelf af.Ik lacht mij rot als ik die man hoor praten.Al zijn adviseurs vullen alleen maar hun zakken.Ik kan hem alleen 1 advies geven en dat is opstappen want met hem gaat Suriname alleen maar achteruit.Als hij wijst is volgt hij mij advies.


  Maak melding

 8. @god,
  Waarom steeds de hindostanen, wij creolen en de djoeka’s staan in de rij voor een gratis perceel.
  Een nette huis laten bouwen lukt ook nooit dus een kampoe is op zijn best, money no dé jang driengie en m’ek presierie.


  Maak melding

 9. Jan de koning, Suriname is geen pot met honing.
  Wie kent deze leus uit de jaren 80 nog.

  De bedenker van deze leus knijpt nu de neus van de bevolking dicht en zal die gifbeker van de IMF tot de laatste druppel in hun strot leeggieten. Intussen genieten hij, familie en vrienden van de kaviaar, champagne en blue label in hun luxe villa’s en kastelen.


  Maak melding

 10. @Lonny je hebt gelijk, maar wie is in staat het te doen. Iedereen krijgt geld onder de toonbank als je deze boef door hebt. je mond wordt dichtgesnoerd met € 100,00. zo makkelijk zijn de mensen om te praten of hebben ze het echt nodig???
  Deze boef heeft nauwelijks een gedegen opleiding voor een president. Moet je luisteren wanneer hij praat een zin niet afmaken, woorden slikken en die zg adviseurs nog minder . allemaal kolder. Zichzelf verrijken en alleen maar vloek op zich nemen die eens tot ontploffing komt. Allemaal achterlijke toestanden met een zg christelijke leider bullshit. deze vieze man denk dat hij zij fam. de ratten en anderen die daaruit voortvloeien met rijkdom heeft kunnen verblinden. Allemaal bloedgeld, je zult er ook voor bloeden, boeten en lijden dat bid ik elke dag.
  Het land gaat met de dag achteruit. Mensen belazerd en met je grote muil roepen: het volk heeft voor mij gekozen! Je hebt het domme volk voorgelogen vieze hond zal dubbel en dwars lijden


  Maak melding

 11. @Een volger

  Dat figuren gekozen hebben voor een moordenaar als press zegt genoeg over de mentaliteit van deze randfiguren..

  Elk normaal weldenkend mens kiest een press die geletterd is zonder crimineel verleden..


  Maak melding

 12. Al deze ontwikkelingen hoor bij het proces van de-kolonisatie, ontvlechting, onthechting, op eigen kracht alles doen, een nog niet voltooide revolutie, en nog meer van dat soort Prietpraat.
  De werkelijkheid is dat het land naar de Filistijnen is.
  En Nederland staat er bij en kijkt er naar want zodra zij iets doen is het gelijk “fire in the house”.
  De bevolking zal op eigenkracht deze bende moeten opruimen.


  Maak melding

 13. Roy, de gemiddelde Surinamer is vrij materialistisch ingesteld. Ze willen niet teveel betalen voor producten en diensten. Het liefst zouden ze alles gratis willen hebben.
  Welvaart ging voor hun niet snel genoeg.

  Wel nu de NDP heeft daar handig op ingespeeld met hun populistische evangelie.

  Daarbij het inzetten van staatsmedia voor paarse propaganda, en een aantal mediawerkers en radio – en TV- stations is inderdaad enorme steun geweest en leverde voorsprong op. Als slagroom hebben ze 5000 mensen benoemt tot ambtenaar.

  Dat verklaart de winst voor Bouterse. Wat je nu ziet is de bekende boemerang effect.


  Maak melding

 14. @God, sinds wanneer wachten Hindoestanen op gratis dingen???? Dat is niet het karakter van de Hindoestaan!! Net als de Chinezen zijn dat de harde werkers en vooruitstrevend! !


  Maak melding

 15. Helaas voor het land, en grote delen van de bevolking, heeft deze moordenaar en veroordeelde drugsdealer het mandaad gekregen van een stelletje hersenloze paarse analfabeten, waardoor we nu in de afgrond zijn beland, en als laatste redmiddel nog jaren afhankelijk aan de leiband van het IMF mogen lopen, en al die miljoenen dollars mogen aflossen, en de veroorzakers en hun famillie, leven nog lang en gelukkig van het geld, wat door de gestressde werknemer opgeboest moet worden.


  Maak melding

 16. Oplossing is de hele Surinaamse economie platleggen. Er is op dit moment geen andere oplossing. Want de buitenlandse schulden lopen maar op waardoor deze generatie tot volgende 4 generaties geen weet van hebben hoe ze hiermee om moeten gaan. De opositie is ondanks dat ze in de minderheid zijn nog krachtig genoeg om de economie te stagneren. Want anders gaan de volgende generatie met de gebakken peren van DDB ziiten, en dat moet voorkomen worden.


  Maak melding

 17. Poepejantje bouta rot toch op ga naar huis!
  U heeft het hele land beschadigd en wij
  Arme volk moeten steeds allerlei verhogingen
  Betalen. Dit kan toch niet.
  Door wanbeleid v uw visieloze regering is
  Deze boelshit ontstaan chaos chaos!
  Bejaarde impotente opa lozer stap toch op!
  Ik hoop niet dat u het volk meer pijn zal doen!!!!!


  Maak melding

 18. Santhoki is nog steeds niet uitbetaald voor z’n undercover activiteiten, vandaar zijn 180 graden draai. Boontje komt om zijn loontje.


  Maak melding

 19. Jullie hebben gestemd v e moordenaar als
  President!
  Hoe in gods naam willen jullie dat het goed
  Moet gaan?
  Die man heeft geen papieren.
  Hy is militair en hoort in het bos thuis!
  Hier in deze bananen republiek is alles
  In godsnaam mogelijk!
  Un wang bouta toch
  Tek dja
  Moro ey doro
  Niet schrikken mensen! dong volk!!!!


  Maak melding

 20. Geen enkel medelijden met de Surinaamse bevolking.
  Ze hebben met het volle ( weinige…) verstand gekozen om deze charlatan, moordenaar en drugsdealer voor de 2de keer president te maken ondanks alle waarschuwingen.

  Nu zullen hun kindskinderen nog betalen en boeten voor deze laffe en domme keuze.


  Maak melding

 21. Dit was te verwachten.Er is geen uitweg meer voor bouta! IMF is veels te bereid leningen te verschaffen omdat ze een flinke rente met terugbetaling verwachten. Ze houden een worst voor de neus van bouta en ‘arme’ bouta kan geen nee zeggen,de verleiding is veels te groot.Het IMF weet dat het niks te verliezen heeft , Ze zijn de winnaar,ze kunnen alsnog Suriname opeisen als Bouta niet kan terugbetalen.
  En Bouta die heeft geen medelijden met niemand ,die kan zo zijn hele familie vekopen zoals het goed voor hem uitkomt,laatst haalde hij hetzelfde uit met zoonlief dino en de rest is geschiedenis.


  Maak melding

 22. Neks No fout!!!! Bouta is de Man. Vraag aan Missikaba& Amzaad Abdoel.

  Money dé………..Alleen zijn er geen eerlijke Surinamers.
  Zij zijn verschrikkelijk DOM!!!!

  Die ekte ekte….van t land houden. Een ieder heeft boter op zijn hoofd. Komende honderd jaar (100Jaar) gaan zij pinaren………….Na Wang Hiep Hiep Hoereeeeeee…………….

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 23. Dat ga je krijgen als een land bestaat voor maar liefst 95% uit laag /ongeschoolden!!! Deze domme mongolen hebben helaas gestemd op de ndp met alle gevolgen van dien!!!


  Maak melding

 24. @god
  Zelfs God kan jullie niet helpen echt die mythe dat hindostanen grond gaan krijgen,worden jullie meegegeven reeds bij jullie geboorte, Het is een soort creoolse filosofie.
  Ga eens naar school ,ga leren te werken is de filosofie van de rest van ons.Ga vooral niemand benijden die het beter doen dan jij ,want jij zelf doet niks.


  Maak melding

 25. @KOOS

  Broeder Koos,
  feit is dat het versturen van dozen voorbij is…geld besteed ik aan mijn vrouw en kinderen, die zijn tenminste dankbaar.

  Ze wachten nog steeds op de gouden kerst….wel de wolf heeft ze wederom flink te pakken…

  ba soekoe, ba vinnie, ba…


  Maak melding

 26. Beter het land verdelen per bevolkingsgroep, het land is groot genoeg !!!!

  Vanwege een bepaalde groep stagneert de hele ontwikkeling van het land. Dat men één keer in de 5 jaar gratis bruine bonen met zoutvlees krijgt wil niet zeggen dat voor de je de hele periode van 5 jaar gratis eten en drinken krijgt !!!!

  Je moet gaan werken, zwoegen in de zon, voor je kinderen zorgen, niet krikken en dan wegwezen !!!!!!!
  Verantwoording dragen, voorlezen voordat de kleine kinderen naar bed gaan. En ouderavonden bijwonen, betrokken zijn met de opvoeding !!!!

  Het is lekker een schot zeik en een koude rilling maar dat is niet het leven !!!!!!!


  Maak melding

 27. [moet hij nu gedwongen, als ondergeschikte van neo-koloniale internationale instituten uitvoeren”, stelt Santokhi in een verklaring].

  Wat een mafkees met z’n neo-koloniale opmerking. Ben gelijk klaar met deze racist.


  Maak melding

 28. Altijd een ander voor racist uitmaken dat is het enige wat afride kunnen !!!
  Zij zelfs de grootste racisten maar dat zien ze niet, wanneer gaan de afride uitblinken op economisch gebied a la Dubai?

  Niet a la Haïti want daar is het een zooitje net zoals alle sub Afrikaanse landen met zoveel natuurlijke hulpbronnen nog steeds onder het infuus van gironummer !!!!!!!!!!


  Maak melding

 29. @Paul

  Hou maar op.Om te beginnen jij stond nooit aan de zijde van Santokhi ,hou anderen maar voor de gek!
  Bouta houd land en volk gegijzeld is de letterlijke vertaling .


  Maak melding

 30. In Suriname vergiftigen onverlaten je honden, wanneer ze willen komen inbreken in je woning om je rijkdommen mee te kunnen nemen. Onze aan de leiband van de IMF lopende pikin ingi boi, die van zichzelf denkt dat hij een bigi dagu is, wordt een worst voorgehouden waarin furadan korrels verwerkt zijn.
  Ik citeer uit een folder van de stichting Dierenbescherming Suriname: “Gebruikte vergif is meestal furodan (donker paarse korrels)
  Er is geen volledig antigif tegen furodan beschikbaar
  De giftigheid hangt af van de hoeveelheid ingenomen gif”.
  Hoe meer onze bigi dagu eet van de IMF worst met paarse furodan korrels, hoe sneller hij dus van het toneel zal verdwijnen, als het niet door het gif zelf komt, dan zal het gebeuren omdat het getergde volk hem gaat doodknuppelen, maar omdat hij geen alternatieven heeft en de korrels paars van kleur zijn, trapt zijne excellentie bigi dagu er met open ogen in.


  Maak melding

 31. Beste Paul,

  Dat je Santhoki uitmaakt voor racist slaat als een tang op een varken.

  25 sep. 2010

  Volgens Bouterse stond Suriname „op een kruispunt” in de geschiedenis. „We moeten eerst alle overblijfselen van de kolonisatie afbreken die vooruitgang nog steeds in de weg staan” ….. Aldus Bouterse


  Maak melding

 32. aan Koos,

  Wat bedoel je met slaat als een tang op een varken??
  Ik heb nooit een varken met een tang geslagen !!!!

  Ik lust wel moksi meti met fatjong maar ik begrijp niet precies wat je bedoelt?


  Maak melding

 33. Wat ik niet snap is waarom de Surinamers dit pikken. Een lening erbij is de weg naar de ondergang, is de weg naar Haiti. Dat betekent uiteindelijk een behoorlijk tekort op de begroting. De surinamers zullen zand en klei eten. Snap niet dat het volk voor deze hufters gekozen heeft.


  Maak melding

 34. @Marron,

  Een tang op een varken slaan is een nederlands spreekwoord.

  (=iets heeft totaal niets met een besproken onderwerp te maken)

  Moksi Meti met Fa Chong gaat er altijd in 🙂 maar zelf doe ik een moord voor Bamie met Surinaams vleesworst.


  Maak melding

 35. @Koos

  Santhoki is wel degelijk een racist als hij de boze Westerse buitenwereld wegzet als neo-kolonialen. Weet je wie daar ook een handje van heeft? Die nare Dew Baboeram. Is een beetje Geert Wilders retoriek die deze lui gebruiken. Krijg ik een vieze smaak van in mijn mond.


  Maak melding

 36. Paul,

  Dit soort zaken kan je de zieke racisten op waterkant.net niet uitleggen, ze zijn een verdoemd hoop stukje uitwerpselen,allemaal stuk voor stuk.

  Zie je nog langer mensen met een gezond verstand hier reageren, ikke niet hoor.


  Maak melding

 37. De lening bij het IMF is bedoeld om de Surinaamse economie te verstreken en om de economie weerbaar te maken. Het geld wordt geïnvesteerd in de productie sector en mede om het begrotingstekort of te heffen Het is nog onduidelijk wat de looptijd van deze lening zal zijn. Er zullen dus offers gebracht moeten worden. Een ieder zal zijn bijdrage moeten leveren. Zowel de overheid als particulieren (burgers) zullen hieraan moeten geloven.

  Dit houdt ook in dat de vele hete aardappels die tal van Surinamers niet wensten in te slikken, eindelijk ingeslikt zullen worden. Een hete aardappel zal de verhoging van de onroerend goed belasting en grondbelasting zijn. De mensen die veel grond bezitten zullen meer belasting moeten betalen.Wat dacht u ook van verhoging/invoering van de wegenbelasting, kijk- en luisterbelasting, internet belasting. Ook de onrendabele overheidsbedrijven zullen geprivatiseerd worden.


  Maak melding

 38. Paul,

  Denk dat je de uitspraken van Santhoki in de juiste context moet plaatsen. Wat hij doet is Bouterse om zijn oren slaan.

  Als je roept dat we eerst alle overblijfselen van de kolonisatie moeten afbreken die vooruitgang in de weg staan en vervolgens in zee gaat Neo kolonisators dan kun je een dergelijke reactie verwachten.

  Santhoki is zeker geen racist. De man wordt in Nederland met open armen ontvangen. Lijkt wel of het woord racist uitgehold begrip aan het worden is. Het wordt pas en te on pas ingezet om discussies te beslechten. Als je iemand als racist wegzet dan is iedere discussie bij voorbaat kansloos.


  Maak melding

 39. @Afrique du Hangmat

  Flauwekul zeg.

  @Koos

  Dat Santhoki met open armen ontvangen wordt in Nederland zegt weinig. Nederland ontvangt een ieder waar ze geld aan kunnen verdienen. En dat is hun goed recht. Maar zoals jij het roepen van racisme uitgehold vind klinken heb ik hetzelfde met dat eeuwige neo-kolonialen gedoe.


  Maak melding

 40. Het gros der oliedomme paarse aanhangers is de oorzaak van al deze paarse ellende. Zij moesten beter hebben geweten, maar de paars duivelse demonen van de paarse leugenachtige lijder benevelde hun oerdomme verstand. Om ondanks de feiten, nuchter na te denken om nooit van je leven onberechte moordenaars en leugenaars te geloven. Zeer te beklagen zijn ook de valse gespleten geldzuchtige awarie domries die met de bijbel in de hand hand- en spandiensten verlenen en zich op politieke en religieuze wijze verrijken door tienden te eisen, door die domme gelovigen welvaart, rust en zegen voor te houden zoals Misjiesosoka, Meye en Breeveld. Al bij gaat de paarse gasbel vol corrupte en stank bossen. Degenen die de mislukte jaren hebben overleefd weten wat er komen gaat en treffen alvast voorbereidingen op de paarse kommer en kwel, die al die domme aanhangers verdienen voor te zijn. Ondertussen wordt het met de dag ondragelijk met al die paarse lasten die de paarse domkoppen verdienen. De misdaadvloek breidt zich verder uit. Anarchie, chaos, onvrede,onrust, schaarste, devaluatie idemdito als het paarse volk hun lijdende lijdsman niet opsodemieterd.


  Maak melding

 41. Paul

  Ook Bouterse zal als president welkom zijn. Helaas durft de man niet te komen daarnaast zal niemand iets zinvols met de man kunnen bespreken.

  Luister aub naar de voordracht in de DNA van de president.
  Het is een grammofoonplaat die 100% uit ONZIN bestaat en niets concreets.

  Vervelend is dat wat Bouterse nu aanhaalt reeds door scherpe mensen in 2012 voorspelt was.


  Maak melding

 42. Santokhie loopt zelf aan de leiband van Bouterse. Deze man moet je dus niet serieus nemen. Hij weet echt niets en is een grote toneelspeler.


  Maak melding

 43. Iedreeen gefeliciteerd met Ramnavmi vandaag.
  Bhagvan Parmatma Shri Vishnu is op deze dag geincarneerd als Bhagvan Shri Raamchandra om orde, veiligheid, spiritualiteit, welvaart en welzijn weer te herstellen in de samenleving die geplaagd werd door de demonen van demonkoning Ravan.
  Hij versloeg Ravan en hertselde Dharma weer, daarbij gehoplen door Heer Hanumaan, de incarnatie van Heer Shiv.
  Shubh Ramnavmi to all!
  Zou Boutertje een mini incarnatie van Ravan zijn? If so, bidt dan vandaag tot Parmatma Bhagvan Shri Ramchandra om van alle ellende verlost te worden.


  Maak melding

 44. BREAKING NEWS: IMF EIST DAT BOUTERSE STOPT MET SRD’S BIJDRUKKEN

  PARAMARIBO – Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft geëist dat de Centrale Bank van Suriname onmiddellijk stopt met monetaire financiering van de regering. Dat heeft president Desi Bouterse het parlement vrijdagmiddag voorgehouden.

  Het IMF heeft geëist dat de minister van Financien en de governor een intentieverklaring moeten tekenen waarin scherp wordt vastgelegd dat er geen monetaire financiering meer zal plaatsvinden.

  Dat wordt dus een gigantische devaluatie van de SRD.
  Ik voorspel 1: 10 vanaf volgende week.


  Maak melding

 45. Boontje komt om zijn loontje. De nood is hoog dus er zit niets anders op dan luisteren naar het IMF. En Santhoki heeft vanuit de oppostie nog niets voor elkaar gekregen dus hij moet niet jammeren nu en mooi weer gaan spelen.


  Maak melding

 46. dit is het grote verschil of domheid van surinaame bouterse is nooit een bestuurder of leider geweest maar een sport instrukteur later werdt hij soldaat hoe kan een man met deze opleiding een land bestuuren dat is onmogelijk ook nog is verdacht in verschilende zaken die niet best zijn het kon gewoon niet het was wachten op slecht nieuws en hij heft beweesen dat hij het niet kon want in de Jaren 80 ging het ook al mis zo iemand mag nooit weer een kans krijgen een land te leiden er is maar een president en die komt uit een eerlijk goede partij waar ook wel is wat mis ging maar nooit zo erg als nu en die president was venetiaan van de nps het was de derde keer geloof ik dat ze een president uit hun partij het land mocht bestuuren eerst pengel toen aaron toen venetiaan en hij was een goede bestuurder voor het land samen met meneer telting van de bank hebben zij het goed gedaan nu kan men goed zien wat het nieuwfront was men moet dat niet vergeten de v7 en abop en de adere partijen moeten gaan praten met het volk wat wil het volk van surinaame moet de ndp door gaan of stoppen vraag het volk wat het wil dat is het beste als men wil dat ndp moet stoppen dan moet de ndp dat doen en dan moet er een nieuwe president komen die moet er alles aan doen om een plan te maken samen met het volk dan als het plan er is nieuwe verkiezing uit schrijfen en ik vind men moet venetiaan vragen om het zo lang over te nemen tot surinaame weer op het juiste spoor is en dan nieuwe verkiezingen maar bouterse mag nooit weer gekozen worden hij heft beweesen niet een bestuurder te kunnen zijn van een land laat hem met pensoen gaan


  Maak melding

 47. het aller beste is natuurlijk bidden om de heer om raad te vragen want venetiaan is ook niet zo jong meer maar ik denk raad en advise zou hij wel kunnen en willen geven ons mooier land surinaame moet gered worden maar vraag het volk ook om raad wat wil het volk van surinaame


  Maak melding

 48. Een regenworm is van nature veel slimmer dan het gros der oerdomme aanhangers die nu paars krijsend klagen……..heellllllppppppp….baas…help….bid vo ons noh awariedomri Stefmeanus…….helpppppppp valse paarse profeet Misisosoka….helpppppppp paarse Judas Bredevelt………..heeelpppppp o god……..Neks hulp e go kong, want willens en wetens, ondanks duizenden waarschuwingen, ook aan feiten en ook op het net…..krijsten de oerdomme paarsen beneveld en bezeten……soso lobi baas ddb aka. didibri foe suribabwe…….na egte lijder. Deng najng, dringi dang ingi didbri pappa vol van onrecht die ze zelf hebben verdiend door te geloven de paarse leugens….rust, vrede en voorspoed door Steanus, Misjiesosoka en brdevelt ..op gezondheid van baas en op een tweede Dubai……wtf……eeh Zimbabwe.


  Maak melding

 49. De President heeft aangegeven dat hij de IMF-overeenkomst persoonlijk moet ondertekenen. Ik ben benieuwd wat er zou gebeuren als ze hem zouden uitnodigen om naar de VS te komen om te tekenen.


  Maak melding

 50. zelf GADO heeft sme verlaten ons alleen achter gelaten..

  jepie no dé moro..

  dat gelul over i m f leningen is een farce..

  ze gaan ddb dat geld niet geven,het hele verhaal is opgeblazen om het ka volk zand in de ogen te strooien..

  lackien is de grootste leugenaar na zijn baas..

  niemand staat te springen om deze boeven te bemiddelen..

  laat bouta zelf zijn geld halen uit Zwitserland en dit aan het ka volk verdelen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.