Tarief busritten in Suriname wellicht omhoog

29

De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) overweegt het basistarief voor busritten te verhogen van SRD 1,25 naar SRD 4. Het definitief besluit wordt genomen op een algemene ledenvergadering die vrijdagavond plaatsvindt. Als de overheid vrijdagochtend over de brug komt met de achterstallige brandstofsubsidie zouden de bushouders nog over hun hart kunnen strijken en het gefixeerd tarief van SRD 1,25 aanhouden. Indien de overheid de subsidiegelden in de loop van vrijdag niet naar de rekeningen van de bushouders overgemaakt, dan gaan de nieuwe basistarieven maandag in. De overige tarieven worden vervolgens op basis daarvan ook naar boven bijgesteld.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Het probleem is hier, dat mensen te lang moeten wachten op deze onbetrouwbare regering, en zich laten bedriegen met misleidende beloftes, en dan tot actie over moeten gaan, het is te hopen dat er nu een keer doorgedrukt wordt, en niet weer terugkomen op hun besluit, zoals constant het geval is bij die slappe vakbonden.


  Maak melding

 2. Een betere motie van wantrouwen tegen onze geweldige Bouterse regering bestaat niet. Probleem is echter dat voorheen de regering het gelag al dan niet betaalde. Nu moet de burger het betalen. Meerkosten: als u vroeger 22 dagen per maand moest werken was je 22 x2x1.25 oftewel 55 SRD kwijt.
  Nu ben je 22X2X4 = 176 srd kwijt. Dit is naast de devaluatie een enorme aanslag op uw inkomen. Voor gezinnen met 4 kinderen is dit een ramp.


  Maak melding

 3. Anarchie en chaos op komst. Dan kan de baas der misdadigers en paarse roversbende de noodtoestand uitroepen voor onbepaalde tijd. Fe jaren tachtig perikelen staan vlak voor de deur, zevenmalen erger zullen die paars domme aanhangers van baas deze vreselijke periode van paarse kommer en kwel moeten ervaren, als les……de toekomst ligt in het verleden efoe joe na wang leri uit joe verleden. Zucht…Do ka.


  Maak melding

 4. Nu gaat eindelijk de rest van het onwetende volk de rekening betalen. Terechte beslissing van de PLO! De hele gifbeker moet leeg! Misschien komt het volk nu eindelijk in aktie!


  Maak melding

 5. Ik wil wedden dat Bouterse, gesteund door Misiekaba en Amzad Abdoel, de bushouders nu gaat uitmaken voor landverraders, parasieten, uitbuiters van het arme volk en Redimusu, terwijl hij er persoonlijk voor gezorgd heeft dat zijn reeds riante presidentieel salaris/gezinsinkomen vergroot werd door zijn vrouw en dochter, als adviseurs van hem, beiden een ministerssalaris met alles erop en eraan toe te kennen.


  Maak melding

 6. rekening houdend met de devaluatie van de srd en de komende verhogingen van de nutsbedrijven brandstofprijzen supermarkten enz , kunnen de bushouders rustig 10 srd per rit vragen.
  die verhoging naar 4 srd is binnen een maand al achterhaald.
  ik heb net 100 us gewisseld voor 700 srd.
  gister kreeg ik nog 6,45
  als het imf geen stuiver leent aan ddb dan stijgt de koers binnen een week naar 10.


  Maak melding

 7. Waar blijft “prof.” Edmund Dundas. Laat iets van je horen.
  Be a man en zeg tegen je collega buschaffeurs dat ze moeten inbinden en niet de zaak, de gemeenschap willen ontwrichten met hun actie.
  De NDP heeft je nu hard nodig of ben je ook zo’n bange sch…..t geworden. Vertel je de mensen ook dat je niet op de NDP gestemd hebt en dat die moordenaar niet je leider is.


  Maak melding

 8. @ Mul,

  De NDP heeft niemand nodig! Volgens de paarse broeders Mazda, Parbo en Rob G. kunnen ze het ZELF! Nou, dat zien we dus. Nee hoor, doorgaan met deze ‘aktie’. Laat het oerdomme volk maar weten wn vooral voelen wie ze aan de macht hebben geholpen! Er gaat nog meer komen!


  Maak melding

 9. Alles moet lam gelegd worden!
  We gaan richting africa!
  Iedereen moet op straat komen netals in
  Brazilie!
  Als deze fuck regering met als pres een
  Moordenaar het niet aankan dan moet hy
  Maar opstappen!
  Koers wordt v $ 1op 8
  Benzine stroom water wn alles gaan de lucht
  Weer in!
  Hoe verder???? Hoe gaan we leven?
  Poepe bouta fuck you saka safrie!!!


  Maak melding

 10. Buschaffeurs un zwakkie
  Un moe aksie srd. 15 per rit richting foto
  Moro ey doro want alla sanie ow verhoog
  Baka
  Stand by for action!!!!!


  Maak melding

 11. Hey oe no moe kosie oe gie stem tapoe
  Baas bouta
  Na baas bouta kiesie a volk toch
  Oe no mang jepi
  Ma now oe leri foe no meki a fout desi moro
  Wanti oe no habi njang now.
  Amen!


  Maak melding

 12. Breaking nieuws!

  Komend week wordt alles weer met meer dan
  100 procent verhoogd!
  Includief stroom water benzine etc!
  Wo barie kreeeeeeeee
  Bouta ne dede ete?????


  Maak melding

 13. Als je nu wil investeren in Suriname kan je nu bussen kopen met vergunningen. Over drie jaar zullen weer mensen vechten om in de bussen te stappen net als in de jaren 80. Ik zelf heb ook achter lijn 3 aangerend om in te kunnen stappen. Eigen autobezit zal binnenkort een zeldzaamheid zijn.


  Maak melding

 14. Fuck you bouta. Treedt af als je geen ballen hebt om het land te besturen. Een leegdhoofd was je al altijd. Bouta zei met zijn grote stinkende bek dat suriname nederland niet nodig heeft. En wat blijkt nu??? Nadat bouta en zijn kliek de schatkist van centrale bank leeg geroifd hebben, wil deze boeler geld gaan lenen bij IMF EN WERELDBANK. EN WIE IS DE GROOTSTE FINANCIER VAN DEZE 2 BANKEN?????NEDERLAND!!!!


  Maak melding

 15. Ik hoop dat al de stakingen deze paarse rovers en incapabele kliek naar huis stuurt. Daarna strafrechtelijk de rovers van de schatkist vervolgen om al de gestolen miljoenen terug te krijgen. Die vieze paarse honden hebben het land naar de fillestijnen geholpen. Net als in de jaren 80. zelf zijn die honden allemaal rijker geworden. Deze gasten verdienen de ….


  Maak melding

 16. De bussen zijn niet klantvriendelijk ingericht. Op het gangpad staan er stoeltjes. Als je in deze stoeltjes plaatsneemt krijg je zware rug- en nekklachten. Subsidie kan worden verstrekt als dit probleem wordt aangepakt.


  Maak melding

 17. @Ronald, een lening moet je ook terugbetalen. Met de rente die daar bij komt betaal je als je niet heel snel aflost na een aantal jaren een meervoud van dit bedrag terug. Met een lening van een miljard krijgt elke inwoner er een schuld van ca 1800 dollar pp bij. Hier moet je dus ook nog de rente bij optellen. Het lijkt niet veel maar betaal het maar eens.


  Maak melding

 18. @We Een goedkopere oplossing is dat sommige mensen flink afvallen. Als ik zie wat voor dikke billen er soms op die stoelen plaatsnemen dan vind ik het knap dat ze niet afbreken die stoelen. In andere landen heb je deze stoeltjes niet en staan de mensen gewoon in het gangpad, dit bevordert het sneller in en uitstappen.


  Maak melding

 19. Wat komen gaat zijn hordes paarse oerdomme verworden paria’s die baas in de misdaad navolgen, wanneer ze geen geld meer hebben. Zelfs bussen worden onveilig en menig buschauffeur zal stoppen want, door de baas der misdaad en de zijnen paars aangespoord geven ze baas en co niet de schuld, maar zoals in de jaren tachtig redi musus, cia, ned. etc paars geblaat. Ndp en haar lijder na a bigi vloek sind 1980. Aksi zoon en zoonlief..ze zijn van door misdaad vervloekt en verworden misdadigers zoals de lijder van misdaadstaat SuriBabwe……………….mpp dong aanhangers en ndp.


  Maak melding

 20. Natuurlijk moeten de busritten omhoog.
  Onderdelen zijn duur er moet meer verdient worden om af te lossen.
  Had de vorige slappe regeringen een goed plan dan waren wij vandaag niet in deze ellende beland.
  Maar alles zullen wij met de tijd oplossen.
  Door mis beleid van jaren is het nu een zware taak voor de President om de rotzooi van de vorige regeringen in een keer op te lossen.
  Zeg het de oerstomme niet NDP,ers.
  Wij zullen jullie slapeloze nachten bezorgen.
  Denk aan de uitspraak van jouw president.
  Hij bedoelde daarmee een ieder die afgeeft op de huidige coalitie.
  Mensen spug je gal maar uit.
  Wij respecteren een ieders mening ook van degene die terwille van het zeggen iets kwijt willen.
  Nog vier


  Maak melding

 21. Je hebt echt hier op deze site van de diehards die hun kop tot in de endeldarm van baas hebben gestoken. Zo volhardend zijn ze in hun rotzooi. Vene en Telting hadden weer welvaart in Suriname gebracht. Mijn vader is de dupe geweest van die paarse honden in de jaren 1990. verslechterde medische toestand veroorzaakt door die smerige paarse honden. Mijn vader is jong gestorven in het Academisch Ziekenhuis. En ik heb de jaren 80 meegemaakt. Mijn vader zei dat er nooit meer asfaltwegen in Suriname zou komen. Maar Vene met zijn Front had bewerkstelligd dat er weer asfalt was en er kwam welvaart.
  Jaren 80 heb ik bewust gekend. Je auto op straat was niet veilig. Voordat je weet was al je benzine en wielen gejat. Ik gun dit de paarse stemmers maar ik gun dit niet aan de rest die niet op die rotzooi hebben gestemd. Zelf heeft baas zijn familie en inner circle goed geaccommodeerd. En als zijn twee criminele zonen nu niet in het gevang zaten, dan werden ze weer door baas goed geaccommodeerd. Maar ja de appel valt niet ver van de boom. Vervloekt zijn ze. Ik hoop dat de vloek deze familie tot de zoveelste generatie gaat treffen. Er bestaan sociale wetten. En belasting. Belast worden met je verleden. Belast worden door het kwaad die je allemaal hebt gedaan.


  Maak melding

 22. Waarom geen kamelen in plaats van benzine slurpende bussen? Kamelen zijn duurzaam ze gaan langer mee dan een bus. Ze kunnen hardlopen en ze eten gras en dat is volop te krijgen in Suriname, de mest kun je gebrouwen voor landbouwgrond te bemesten.

  Misikaba is laatst naar Dubai geweest en een Dromedaris uitgeprobeerd, dat is de toekomst voor Suriname aldus Misserkaba. Hij droomt nog steeds om van Suriname een 2e Dubai te maken. Ben benieuwd of hij binnen 4 jaar dat kan realiseren anders wordt het een 2e ……….?


  Maak melding

 23. @Dromedaris,
  Heb je in het binnenland gewoond .
  Zoals uit je posting blijkt loop je tien tallen jaren achter.
  Mensen als jouw posten zonder daarbij te denken.
  Ben je ooit in Suriname geweest.
  Heb je auto’s daar zien rijden of ben je een sensatie mens.
  Je Nick naam zegt al veel blijf dromen .
  Mensen als jouw soort hebben ze niet in Suriname nodig.
  Ik neem aan dat je voorouders uit Suriname komen.
  Als dat zo is dan is het voor hun en je familie in Suriname een belediging.
  Maar ja misschien ben je een meelopertje die ook een zegje wil doen.
  Als dat het geval is dan respecteer ik jouw mening.
  En als dat niet zo is dan ben je een ezel of iemand met oogkleppen.
  Wordt wakker man en lees meer over Suriname .


  Maak melding

 24. Mazda,

  Behalve dat je OERSTOM bent, heb je ook nog het LEF om anderen voor voor EZEL uit te maken.
  Je straalt COMPLETE DOMHEID uit en je probeert anderen de les te lezen meer te gaan lezen.

  JE BENT DOMMER DAN PARAMAN of LAUWPIE en ik kan jou zeggen dat PARAMAN HEEL DOM is als de SMERIGE STINKENDE REET van KUMAKOISI.

  JE LIEFDE VOOR KUMAKOISI IS GRENZELOOS: JE KUMA VERSTAND zit in KUMAKOISI zijn BILNAAD.

  Voor mij is KUMAKOISI absoluut 0,0000 die voor PLEE-SIDENT speelt en het voortreffelijk doet dat I LOVE SU bij het IMF is beland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.