Suriname leent 86 miljoen bij Oppenheimer Fonds

58

PARAMARIBO, 13 apr – Suriname heeft een lening van zes en tachtig miljoen dollar opgenomen bij het Oppenheimer Fonds. Dit zegt president Desiré Bouterse. “Nog voor we terug waren, was het geld al op”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. De regering had meer willen lenen.

Aanvankelijk was gedacht een lening te kunnen trekken van honderd en vijftig miljoen dollar. Er is wekenlang onderhandeld. “Het is gelukt een magere zes en tachtig miljoen dollar te halen”, zei Bouterse. Het geld is meteen bestemd. Onder meer is vijf procent aan aandelen gekocht in de mijnactiviteiten van goudbedrijf New Mont. Eerder was al twintig procent gekocht, maar Suriname had het geld niet voor de rest.

Ook is een deel van de buitenlandse schuld betaald. Met het IMF wordt nog steeds onderhandeld. Een recente missie van het fonds “is onder de indruk van wat de regering al gedaan heeft.” Bouterse noemde het deels afschaffen van de subsidies op nutsvoorzieningen. Ook wordt geen personeel meer aangetrokken bij de overheid. Er wordt intussen een crisisplan voorbereid “om te komen tot herstel.”

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. De Puinhopen Van 5 Jaar Paars (NDP)

  Dat het geld zo snel is verdwenen heeft te maken met die Houdini Act.. ik had hier al voor gewaarschuwd beste mensen..


  Maak melding

 2. Wat een lachwekkende vertoning van deze moordenaar, om weer te mogen zien, hoe deze komiek telkens weer in herhaling valt, opnieuw staat deze moordenaar weer op een kruispunt, en staat hij weer meer dan ooit voor grote uitdagingen, en we moeten samen de schouders eronder zetten, kortom, een hoop gezwam in de ruimte met weinig inhoud, want komen nu onder curatele van het IMF, en het volk zal de rekening moeten betalen, nog jaren lang.


  Maak melding

 3. Geld is nu al verdampt. Je staat erbij kijkt er naar en het is als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit is toch geen oplossing voor de zgn crises. Waar blijven de concrete plannen om het land te redden. Over een jaar zit de bevolking massaal aan de antroewa met rijst want bakkeljauw kan men zich niet meer veroorloven.


  Maak melding

 4. Bouta poepzak u laat de boel lachen!!!
  Gaat u liever voor goed naar brokobaka!
  U heeft geen kaas gegeten v land besturen
  Weet u hoe ernstig men nu pinaart om wanbeleid dat gevoerd is door uw regering!
  Koulo sakasaka moordenaar!
  Komt u nu zielig praten
  Rot op!!!!


  Maak melding

 5. Bouta mag het Opperheimer Fonds op zijn knieen danken, dat hij “slechts” 86 miljoen heeft kunnen lenen.
  Geen enkele andere geldschieter is op dit moment zo gek.
  Dat hij vervolgens zegt, dat dit geld alweer is verdamt, is een minachting voor het Opperheimer Fonds, maar nog meer voor de bevolking.
  Zo gaat deze regering dus met miljoenen om !!


  Maak melding

 6. deze bende lijder kan goed toveren..

  de ene lening betaald de andere en er ontstaat weer een nieuwe lening en het ka volk staat erbij en kijkt ernaar..

  waarom heeft hij de z.g.n de conferentie op straat gehouden en niet in het poppenkast waar zijn meerderheid regering zit te wachten..

  daar dient hij mededelingen te doen..

  hij zegt verder niks wat er de volgende dag gaat gebeuren of de week daarop dus geen enkele planning of begroting of crisis plan..

  zo wordt het land geregeerd..

  één maan regering de rest kan de pot op..


  Maak melding

 7. Nog voor we terug waren was het geld al op.

  Dat gebeurt als je de ene lening aflost met een andere. Als je een lening met dure rente aflost met een lening met lage rente, dan bespaar je wel wat denk ik.


  Maak melding

 8. Het lenen is begonnen zonder dekking.
  Ook de koers zal hij omlaag krijgen al zegt hij niet how.
  Tuurlijk zal de koers ooit omlaag gaan. Die man zit vol lul verhalen en gaat alleen maar het domirie volk via persconferenties informeren.
  In de DNA, de plek waar deze lul het hort te doen is hij een geest. Tuurlijk want vragen die hij krijgt waarvan het antwoord niet op zijn autoqueue staat kan hij niet beantwoorden. Simpelweg omdat hij geen kaas ervan heeft gegeten, zo ook zijn waterdragers \ adviseurs. Nee geen vragen in de DNA. Laat die andere fazal van hem (Abdoel) maar weer met alle soort loftuigingen komen voor zijn Pres. Die het zo moeilijk heeft maar ondanks tegenslagen, welke allemaal van extern komen, doet zijn Pres een geweldige job waar het volk trots op kan zijn.
  En kabbelen weer lekker verder de volgende maand en jaar in.


  Maak melding

 9. Dat is 100 mio. nieuwe schuld. 14 mio voor Oppenheimer en de verzekering en 86 mio om iets mee te doen.
  Deel voor Newmont het geen aangeeft dat Staatsolie echt skeer is.
  De rest voor aflossingen.
  Per Saldo naast de devaluatie effecten en enorme toename van de Schulden.

  Niemand vertelt wat de rente is.


  Maak melding

 10. Bron: Starnieuws

  Een BELACHELIJK voorbeeld waarmee ” Desiderius,de PAARSE RADDRAAIER, de situatie met de BVL heeft geïllustreerd !

  “Deze regering heeft door te knijpen niet de vereiste SRD 5 miljoen van de BvL, maar SRD 11 miljoen per maand voor de hele gemeenschap opzij kunnen zetten,” heeft president Desi Bouterse zojuist gezegd tijdens zijn persconferentie op zijn kabinet. Hij zegt dat hij de Bond van Leraren (BvL) duidelijk heeft aangegeven dat hij niet voor één groep deze uitzondering kan maken.

  De BvL is sinds vandaag in staking omdat hij vindt dat de president hem aan het lijntje houdt. “Wat voor u geldt, geldt ook voor andere bonden en organisaties in het land. Ik probeer zo eerlijk mogelijk met jullie te zijn,” richtte hij zich tot de BvL.

  Met een voorbeeld heeft Bouterse geïllustreerd dat wat hij niet heeft, hij niet kan uitgeven. Als een vader die werkt bij de Suralco tegen zijn dochter zegt, als je slaagt krijg je een fiets van mij. Twee jaar later is het kind geslaagd, maar de Suralco is vertrokken. De vader kan zijn belofte niet nakomen, waarop de moeder zich mengt en erop aandringt dat de man dat heeft beloofd en dus de fiets moet kopen voor zijn dochter. De man wijst er dan op dat als hij de fiets koopt, de andere kinderen voor langere tijd honger zullen lijden. Met dit voorbeeld heeft president Bouterse de precaire financiële situatie van de overheid duidelijk gemaakt.

  PAARSE ZOMBIE’S zullen dit voorbeeld heel ad rem vinden maar van mij krijgt deze NONSENS een degelijke ” uppercut “.

  Tegen de ” vader ” wil ik namelijk het volgende zeggen.

  1- Je had 24 maanden toen het GOED ging de mogelijkheid moeten aangrijpen om te SPAREN !!!

  2- Als ” vader ” was het NIET NOODZAKELIJK om de ” olie Sjeik uit te hangen tijdens CARIFESTA.

  3- Waarom dacht jij tijdens het VERBRASSEN van KLAUWEN VOL met GELD in aanloop naar de verkiezingen van 2015, NIET aan je BELOFTE namelijk die ” FIETS ” voor je ” dochter ” ?????

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 11. Suriname heeft eerlijk gekozen, als het je niet zint pak je je biezen en vertrek je. Ik ben blij voor jullie, nu is de kans of je blijft, of je kiest wat anders .


  Maak melding

 12. Het geld was al op voor we terug kwamen…..
  We wilden eigenlijk meer lenen. …………
  Met een deel is een buitelandse schuld afgelost………………………
  Er word door de ovetheid geen nieuw personeel meer aangenomen……………….
  De missie van t fonds is ondet de indruk van wat Suriname al gepresteerd heefd………
  Met het mfi word nog onderhandeld………..

  Mijn god!!!!!!!wat een gelul!!!! Een leni g afsluitem en er gedeeldelijl een andete me aflossen????????? Er is al jaren een te groy personeels overschot bij de overheid en wat is er dan gepresteerd?….??het land op de rand van de afgrond gebracht ja dat is er gepresteerd en onderhandelen met mfi betekend dat ze om hun geld zeuren dat moet worden afgelost……ik zou met dood schamem als ik dit aan mijm volk zou moeten mededelem…………..

  t word nooit wat……..echt, nooit!!


  Maak melding

 13. Een recente missie van het fonds “is onder de indruk van wat de regering al gedaan heeft.” Bouterse noemde het deels afschaffen van de subsidies op nutsvoorzieningen

  Hai Boi: Het IMF is onder de INDRUK van wat deze regering al heeft gedaan.
  KUMAKOISI zegt dat hij de koers zal doen dalen????

  Mijn mond viel open toen KUMA zei dat hij gevraagd had aan volgens mij Enkele Verzekeringsmaatschappijen of deze Suriname geld wilden lenen.

  Zij houden niet van Suriname zei KUMA omdat men niet over de brug is gekomen.

  Maar KUMA is toch KAPITAALKRACHTIG genoeg om 500 miljoen OBAMA zo op tafel te leggen???

  Houdt KUMA dan van I LOVE SU????: Ik dacht het niet!!!!!!


  Maak melding

 14. Je krijgt niet zomaar een lening van 86 miljoen. Dan moet je een goed verhaal hebben. Maar blijkbaar zitten de mensen die exact weten hoe de staatsfinanciën in elkaar steken op de website van Waterkant.

  Het zou Waterkant verder sieren om ook de andere punten uit de persconferentie te vermelden.


  Maak melding

 15. Hoe dan ook bouta dombo uw schip zal zinken
  Tot op de bodem van de stille oceaan!
  Constant geld lenen voor su volk. Wat voor
  Shit is dit????
  En het volk moet alles dubbel terug betalen
  Ja hoor bouta misikaba heeft gelijk god
  Heeft u gestuurd on su te redden no?????
  We leven in dubai no?
  Hoe belachelijk kan deze regering zijn jongoe!
  Het volk pinaart ja niet eens midden v de mnd dn men is al bloot!
  Komt ervan als su ezels zijn kiezen v een
  Crimineel als pres.
  Oh god red su aub!!!!


  Maak melding

 16. Belachelijk lenen terwijl je nauwelijks inkomsten heb om je schuld af te lossen. Deze sakka sakka ziet het zitten om zijn zakken verder te vullen met zijn .
  @ Ferengi ben je soms doof en blind. Hoor je niet genoeg van het volk die de huur, energie, boodschappen enz niet kunnen betalen. Ben je blind dat je niet ziet hoe alles duur wordt in de winkels, hoe haal je boodschappen.
  Deze paarse boef begint te vertellen dat het nog 2 jaren duurt, dan zijn zijn zakken beter gevuld en dan laat hij het aan een andere regering over.
  Wat een verbeelding van die paarse rot rat , hij is zo zeker dat het dom volk hem weer zal kiezen. ja misschien als hij weer zand in hun ogen strooit. kinderbijslag omhoog en dan voor hem stemmen. wat een oenen .
  Moet je zijn gelul volgen, zinnen worden niet afgemaakt, steeds een winston noemen die net zo’n boef is als hijzelf ze mogen allemaal op een wreed achtige wijze creperen. dit verdient het volk van Suriname niet.


  Maak melding

 17. Beste JoJo,

  Weet jij toevallig hoe interest Suriname moet betalen voor deze lening welke looptijd de lening heeft. Neem aan dat de overheid bepaalde zekerheidstellingen in moet inbrengen. Kan me niet voorstellen dat een verzekeraar op dit moment garant staat voor Suriname. Ben benieuwd welke zaken er nu verpand zijn.

  En je hebt gelijk feit dat het geld nu geïnvesteerd wordt in new mont is een teken aan de wand. Nationale trots Staatsolie is skeer dat kan niet anders.


  Maak melding

 18. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw toen DDB en de rovers ook aan het bewind waren, werden ook grote leningen gesloten in het buitenland. Hoe de Surinaamse vlag erbij hing, halve stok, was (inter)nationaal bekend.
  Sranan bing skeer in de jaren 80, 90 van de vorige eeuw, oa:
  – Dozenpost met goederen vanuit Nederland – Suriname ,
  – Geen medicijnen in Suriname
  – valuta overmakingen vanuit Nederland – Suriname,
  – oom Juljez, taante, Oom Stanley, Buurvrouw, Nefo, Skatje, wissel, wissel, wissel, Reagan, Beatrix, Reagan, wissel, wissel, wissel; Surinamers die met dekbedovertrekken liepen met waardeloze Surinaamse gulden met vele nullen erin, winkelschappen die leeg waren, straten met gaten, kapotte auto’s, geen toiletpapier om je poepgat/edele deel te kunnen afvegen als je gepoept of geplast had, criminaliteit, grote armoede bij het Surinaamse volk, DDB en de rovers die schatrijk waren enz,

  De regeringen Venitiaan – Sardjoe die daarna kwamen hebben kunst en vliegwerk moeten uitvoeren om Suriname leefbaar te maken.

  DDB en de rovers trekken nu weer aan de touwtjes en zie dat ze nog steeds op dezelfde wijze als in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw weer bezig zijn.

  Geld moet je eerst verdienen, voordat je het kan uitgeven.
  Er is veel werk aan de winkel omdat te kunnen doen. Technocraten zullen dat beleid moeten doen en de Suriname weer leefbaar te maken.

  DDB en de rovers moeten het politieke veld zo snel mogelijk verlaten. Het Surinaamse volk zal zelf de straat op moeten gaan en ze te dwingen om af te treden. Niemand gaat het voor U doen. Sranan Skeer!, Alles is Euro en US-dollars en wordt met de dag duurder.

  DDB en de rovers, deze varkentjes, zullen flink gewassen, geknipt, geschoren, moeten worden afgezet, worden veroordeeld door de rechtbank/krijgsraad en een vonnis van 3 keer LL (3 keer levenslang) moeten krijgen (inter)nationaal tegen misdrijven tegen de menselijkheid.

  Laat een zakenkabinet een goede plan van aanpak maken en ten uitvoer laten komen. De oppositie heeft het al 3 keren gedaan, dus die weten wel hoe het moet.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Deze regering heeft letterlijk zitten
  Strooien met staatsgelden tijdens de verkiezingen. Mensen uit andere politieke
  Partijen werden zwaar omgekocht
  Er is veel geld betaald v advocaten v dino
  Bouta vrouw kinderen etc hebben allemaal
  Een minister salaris en zo heeft baas al dat geld verbrast!
  Alleen in binnenland heeft baas 8 zetels behaald en zodoende de verkiezing gewonnen
  Die ongeschoolden daar hebben baas laten winnen v een pakketje
  Schandalig!
  Ik hoop dat die gasten in binnenland bewust nu worden want zij voelen het harder nu!
  Een ezel stoot zich niet 2 keren tegen dezelfde steen!


  Maak melding

 20. Goed voor dit volk!
  Laan ze voelen wat pinarie is!
  Dit volk is ondankbaar!
  Un no libi satabiliteit toch?
  Njang dagoebal now!
  Hahahahaha….. pina pinateng nog 5 ja
  Ete 5!!!


  Maak melding

 21. Jammer dat je de president niet kan impeachen.or motie van wantrouwen kan indienen. Ze hebben de parlementaire meederheid.

  De hoge olie prijzen, de goede goud prijzen en niet te vergeten de bauxite inkomen hebben in de vorige regering een goed leven gegeven. Het kiezersvolk is omgekocht met huizen, grond, soziale uitkeringen en wat al meer.
  Met al de grondstoffen prijzen kelderen moet het volk alles teruggeven in de vorm van prijs verhogingen op eten, utilities en kapitaal goederen.
  Zo het is lenen en lenen geblazen. De volgende Venetiaan mag het oplossen in de toekomst. Suriname verdient beter.


  Maak melding

 22. Al de grote klagers hier en die zo hard schreeuwen dat zijn de klootzakken die de dikke auto’s rijden binnenkort gaan jullie je billen ook met kranten papier moeten vegen zakkenwassers blijf maar schelden ik ken mijn pappenheimers wel.


  Maak melding

 23. @ Ola..zet een grote “P”.voor jou naam en ga slapen poepe Jantje. Je broek zit vol mie mang. Dit niveau is niet voor jou weggelegd. Pannenkoek.


  Maak melding

 24. =Nog meer willen lenen en misschien worden de zakken weer gevuld, en wel met een ander smoesje.

  Suriname voornemens 900 miljoen te lenen

  == PARAMARIBO – President Desi Bouterse heeft toegegeven dat het bedrag dat mogelijk geleend zal worden van het IMF en de andere internationale bankinstellingen ongeveer 900 miljoen US dollar bevat. 478 miljoen van de schuld zal besteed worden aan het opvoeren van de reserves van de CBVS.

  Daarbij zal de importdekking opgebouwd worden van de 1,5 maand die het enkele maanden geleden was, naar 4 maanden. 400 miljoen dat geleend zal worden bij de andere banken zal besteed worden aan andere zaken.

  Totaal verwacht de regering over een periode van twee jaren ongeveer 900 miljoen te gaan lenen om de economische situatie in Suriname weer op rails te krijgen.

  De president legt ook uit dat gekeken wordt hoe de situatie bij de Energie Bedrijven Suriname weer gezond gemaakt gaat worden. Of het tot stroomverhogingen gaat komen, heeft Bouterse niet gezegd.


  Maak melding

 25. Koos

  ik heb geen notie van de rente berekeningen ten aanzien van junk status landen B+ etc.

  Ik heb alleen gelezen dat Staatsolie bij Credit Suisse heeft kunnen lenen voor 7,75% toen de olie prijzen nog redelijk waren, de raffinaderij nog niet een probleem was, ethanolproject geflopt was.

  Jozefzoon melde ook dat de spoorlijn bij ING voor 7,75% gefinancieerd zou worden maar dat er allerlei rapporten gemaakt moesten worden en dat bij Atradius (Nederlandse staat) een export verzekering afgesloten moest worden afgesloten. Daarna viel alles stil.

  De risico toeslagen zullen heel hoog zijn voor Suriname omdat geen enkele institutionele organisatie mag of kan lenen aan een land met de status die Suriname heeft. Indien men het doet zonder dekking gaan alle alarmbellen af.

  Effectief zal op de kapitaal markt de rente heel hoog zijn.

  Met de IMF leningen zal men proberen alle hoog rentende leningen af te lossen en de verhoudingen binnen de Centrale Bank te herstellen echter men kan er vergif op in nemen dat men in no time weer in de fout gaat.

  Lackin stelde ook duidelijk dat er nog niets was om te tekenen. Een veeg teken.


  Maak melding

 26. Weet je, ik denk aan de begin zeventiger jaren toen al die coke snuivers net begonnen met snuiven. Alles anders en rooskleurig zagen. Zelfs poep leek op goud. En we werden maar voor de gek gehouden. Is er soms een andere drug in de omgang ?Ai boi Desie,samg pasa?


  Maak melding

 27. Ik had dit 6 maanden eerder aangekaart bij een RTV opbelprogamma en ik werd gewoon uitgelachen . Weet U hoeveel boete staatsolie moest betalen wegens wanprestaties , want suriname heefteen wurgcontract getekend met de Amerikanen over meriamgebied. IK MAAK GEEN VOORSPELLING UIT HET HOOFD, IK HEB AL GEZEGD DATDE KOERS VAN DOLLAR IN MEI 6.30 GAAT ZIJN . En in augustus 7,80 en daarna moge god ons helpen. Schrijf het ergens maar . This time is not time Will tell but me


  Maak melding

 28. Beste Damsco,

  Ik rij zelf in een mooie auto.
  Ik heb ook een dak boven mijn hoofd.
  Ik mag niet klagen over mijn financiele huishouding.
  Ik ben niet afhankelijk van lanti.

  Daarom heb ik geen recht van klagen volgens jou als de regering geld leent om andere leningen te betalen?

  Wat IMF voorstelde was een zware devaluatie, dat is de werkelijke waarde en situatie. Valutaveilingen zijn een vertragings techniek.

  Nu heeft de regering extra geld, die ze niet hebben , aan de kant gezet voor BVL en het volk op maandbasis. Om de boel even te sussen.

  Ken je Roep nog? De regering is nu met iets soort gelijks bezig, iedereen weet het. Geld lenen om elders een beetje te betalen.

  Waarom denk je dat er nu met IMF wordt gepraat! IMF is een instantie waar je als land eigenlijk ver weg van wilt blijven en alles er aan moet doen om niet bij hen te belanden.

  Kom je tog bij IMF terecht dan betekent het dat je land aan het infuus ligt.

  Dus als iemand hier of op welke fora dan ook, deze regering naar zijn moer stuurt door geklaag, dan is dat nog heel mild.
  De regering verdiend gevangenis straf, leenplafond overschreden maar vermeden door een last minute googeltruc, noem het gerust nog een verkapte vorm van zelf amnestie.

  Bouta de meedogenloze en zijn comparanten hebben het verknald en dat wisten wij vanaf 2010 toen alles over een radicaal andere boeg werd gegooid na de regerings wissel.

  Nog een fijne dag sadist van het volk Damsco en geniet van je show hoe je big boss zijn eigen mensen uitzuigt.


  Maak melding

 29. CHAVÉZ, de vader die zijn dochter een fiets beloofde, maar die belofte niet meer kan waarmaken, vergat te vermelden dat hij wel een dure Prado voor één van zijn likkende buitenvrouwen zal kopen, omdat zij gezien de geleverde en nog te leveren hand- en spandiensten onder geen beding op een fiets mag rijden, al zou hij het ontbrekende geld moeten lenen bij de IMF.


  Maak melding

 30. “Nog voor we terug waren, was het geld al op”. Al die paarse zwijnen die stemden op de baas der bankrovers zijn werkelijk de ka aan het worden………paarse afval vol devaluatie, megaschulden, corruptie, onterechte decreten, belastingen op valuta en nog veel paarse kruimels wordt hun dagelijks toegeworpen door hun lijder. Baas we ka………ach zeur nou niet, help mee de paarse lasten te dragen, oerdomme paarse zwijnen.


  Maak melding

 31. “Nog voor we terug waren, was het geld al op”, zei Bouterse.

  Moeten we aannemen dat hij ook uit het buitenland komt, dus kan het zijn dat hij zijn ‘vlieg’angst heeft overwonnen.

  Kan zijn dat er een tussenstop is gemaakt in Zwitserland, vandaar dat al het geld op is.


  Maak melding

 32. Die damsco moet bouta zijn baasje reet
  Opeten!
  Klootzakken bijelkaar!
  Gaat zo bar slecht in het land en dat
  Men dan nog opneemt v een opa moordenaar!
  Shit men!!!!!!!


  Maak melding

 33. Wat gaan we doen?
  Bezorgd!
  Feit is huidige regering heeft geen ervaring een land te besturen. Aftreden en justice.
  We gaan creatiever moeten zijn/worden. We gaan harder moeten werken. Take responsibility instead of complaining.We hadden het jarenlang wel beterrrrr en velen van jullie hebben ook niet gespaard/geinvesteerd. De schappen staan leeg omdat import. Nu de kans voor ons! Wat denk je van een saoto instand noodle.lol. De technologie en informatie zijn beter toegankelijk t.o.z. 30 jr toen. Laat me denken aan de coke snuivers waar alles makkelijk was. Of overweeg je om te vluchten en later terug met die $€ komen.


  Maak melding

 34. Hopelijk maken ook de paarse kruipers zich zorgen om dit orakel. Of, begrijpen zij dit wel? Hebben zij een idee wat een lening van 900 miljoen inhoudt? Aan de paarse zotten: je ziet heel veel op 1 voor 12 of op apintie tv, mensen die have en goed zijn kwijtgeraakt door een niet terugbetaalde lening. Kommer en kwel. Vraal je af, paarse imbeciel, hoe groot is de economie van Suriname? Levert die genoeg op om van die lening de rente te betalen ? Welke van die adviseurs is de domste?


  Maak melding

 35. @ Henkes

  Ik gaf de NONSENS van ” Desiderius ” een ” Uppercut ” maar jij bezorgt hem een stijlvolle ” Flying kick ” waardoor hij nu stuiptrekkend en totaal gedesoriënteerd op het canvas ligt.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 36. Sukkels allemaal met jullie grote mond wacht de ontwikkelingen af.
  Schreeuwen en onzin kraaien dat kunnen jullie als geen ander.
  Geef je kritiek en volg de ontwikkelingen op de voet.
  Hebben jullie nooit gehoord van leningen door andere landen gedaan.
  Suriname heeft het niet uitgevonden noem mij 3 landen die nooit geld geleend hebben.
  Wel ik ken geen een.


  Maak melding

 37. @kevin,
  Een idioot als jouw heb ik zelden meegemaakt.
  Geld word niet geleend om dat de mensen geen huur of boodschappen kunnen betalen.
  Jij noemt mensen dom en blind volgens mij ben je dommer en ziende blind.
  Geld lenen ze om de economie op te peppen zoals ieder land het doet.


  Maak melding

 38. @Mazda,
  het is weer smullen vanaf volgende week, ocer gaat eindelijk weer eens open zoutvlees met bruine bonen, jang driengie mek presierie boi het leven is kort.


  Maak melding

 39. De regering graaft een kuil om een kuil te dichten.

  IMF eist tijdig aflossing. Om tijdig af te lossen wordt bij loan sharks geld geleend.
  Per saldo zal de schuld iets hoger geworden zijn gezien de provisies en verzekeringen die ingehouden worden en zullen de voorwaarden strenger geworden zijn aangezien Oppenheimer geen zachte leningen kan arrangeren.

  De Openheimer lening moet over 1,5 jaar afgelost worden. Ofwel een groot deel van het IMF geld (als het komt) is over 18 maanden al weer verdwenen met als enige voordeel dat de rente lager wordt.

  De president belooft bijna $ 500.000.000 leningen van het IMF en voegt daar $ 400.000.000 aan toe omdat nu het IMF iets lijkt te willen bijdragen iedereen in de rij gaat staan om Suriname te geld te mogen lenen.
  Een dergelijke uitspraak komt aardig overeen met de dromen investeerders die op Pengel International stonden te dringen om in Suriname te mogen investeren.

  Ondertussen publiceert de VS dan Surname ernstige rechtsstatelijke problemen heeft. Iets waar als die leners geen acht op slaan omdat Suriname met een vage IMF afspraak (luister naar Lackin zijn terug trekkende tekst). plotseling weer tot de wereld gemeenschap gaat behoren.

  De President schept grote tweedracht met zijn belofte de SRD weer in waarde te laten stijgen en maakt kryptische opmerkingen over de valuta veilingen en het beleid van de Centrale Bank van Suriname.
  Hij de President gaat Donderdag met een niet met name genoemde deskundige overleggen.

  Ondertussen is er SRD 11.000.000 (SRD 20/Surinamer) om de noden te lenigen Het laatste is niet meer dan Symbool politiek.

  Ondertussen doemen er geruchten op dat het IMF de Surinaamse overheid gaat kortwieken met 10.000 banen.

  De kans is groot dat de koers bewust gesaboteerd is zodat Bouterse met geleend geld een zogenaamde big bazoka actie kan uitvoeren door de markt plotseling te overspoelen met echte dollars.
  Een dergelijke actie veranderd echter niets aan de roots van het systeem en het wandbeleid.


  Maak melding

 40. @JoJo, dankjewel voor jou uitleg.

  -Die Boutisten zijn vergeten wat Bouterse, Misiekaba, Abdoel en nog velen gezegd hebben op het podium.
  Zie vandaag hoe het afloopt.
  -2016 zou het weer beter gaan met Suriname en nu verschuift Bouterse het naar 2017.
  -Het buitenland was niet nodig namens Misiekaba, omdat Suriname het probleem zelfs kan oplossen. Een tweede Dubai?

  -Bouterse zou samen met Chavez en Cuba een strijd voeren richting de Amerikanen, omdat zij teveel bemoeien met hun landen.

  Nog steeds kan Bouterse een deel van zijn adviseurs niet naar huis sturen. Deze adviseurs hebben alleen maar lucht gehapt, vandaar dat het nu zo goed gaat in Suriname.

  ===Hoever is Bouterse niet met zijn regering gezakt====nu maar bedelen en op de knieën gaan voor anderen!!!


  Maak melding

 41. @Ira

  Men koopt wanhopig tijd. Ik zag een foto van de persconferentie. De hele voorste twee rijen waren bezet door de regering. Hoeveel pers is er geweest en hoeveel vragen mochten er gesteld worden.

  Ondertussen stel je terecht vast dat de woorden van Hoefdraad, het gaat beter over 6 maanden, nu door de president tot onzin verklaard zijn.

  Nu wordt ook duidelijk dat Surgold voorlopig niets gaat opleveren aangezien de inkomsten die de President verwacht $ 35 tot $ 50 mio/jaar niet eens toereikend zullen zijn voor de rente en aflossing.
  En dan moet Newmont als senior partner eerst bereid zijn cijfers te produceren waarmee SURgold winst laat zien.
  Newmont heeft genoeg mogelijkheden om de winst af te romen en Brunswijk gaat daar hard mee helpen.


  Maak melding

 42. @ Mazda,

  Je kijkt weer over de grens! Landen betalen keurig hun rente en aflossing op leningen jaarlijks af! Maar in Suriname is lenen doodgewoon, maar van afbetalen schrikken ze. Er is de laatste jaren door de regering al zoveel geleend (en ook gestolen), dat de vierde of vijfde generatie na nu daar de gevolgen nog van zal ondervinden. Maar jij denkt alleen aan jezelf, griezelige egoist. Je bent inderdaad net als je baasje. Ik weet niet of je kinderen hebt, maar zo ja, dan betuig ik bij deze mijn oprechte medeleven. Zij gaan een zeer moeilijke toekomst tegemoet.


  Maak melding

 43. Damsco,

  Wat heb jij eigenlijk betekend voor ons land, behalve schelden op dit forum ?
  Heb je ook nog iets bij te dragen aan de ontwikkeling van ons land of blijft het bij schelden.
  Aan je woordenschat te zien, is denk ik het laatste het geval.
  Mi boi, mensen als jij kunnen we missen als kiespijn in ons land.


  Maak melding

 44. ik geloof er geen bal van dit verhaal..

  waar wanneer bij wie is dit geld geleend en direct betaald..

  sinds wanneer betaald de surinaamse regering zijn achterstallige rekeningen op tijd zonder poes pas..

  er nergens enig bekend making geweest over deze lening..

  wie wordt hier voor de gek gehouden

  ,,suri open je kop zonder hersenen en laat je niet meer in de maling nemen ,,dit is de zoveelste bedrog..

  deze meneer moet gewoon weg in het volks belang….


  Maak melding

 45. nu weet ik waar het geld vandaan komt..

  OP een Zwitserse rekening heeft die moordenaar naar zeggen 600 miljoen US$ liggen..

  ,hij heeft één van zijn ondergeschikte er naar gestuurd om die 86 miljoen op te halen en deze af te lossen..

  misschien..


  Maak melding

 46. Wanneer het geschatte vermogen $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen.
  Dit is een astronomisch bedrag die het voorstellingsvermogen vér te boven gaat. Zo verschrikkelijk veel geld kan onmogelijk in één mensenleven bij elkaar worden geharkt. Het lijkt zelfs onmogelijk dat zoveel familiebezit opgebouwd kan worden over een aantal generaties. Toch heeft de Rothschild familie dit huzarenstukje geleverd in nog geen tweeënhalve eeuw.


  Maak melding

 47. ANDREA SMITH’S FINANCIERING INC.is in staat om u te voorzien van een optie die niet vereist dat u terug te betalen veel interest.Our lening is makkelijk snel en vertrouwd. Op 3% rente, wordt onze lening beschouwd als de goedkoopste en meest toegankelijke ….. bieden wij de volgende leningen? * Consolidatie Leningen * Persoonlijke Leningen * Business Leningen * Home Loans * Xmas Leningen * lening voor Blacklisted en Non Blacklisted Clients Duur van 1 jaar tot 25 jaar Degenen die bereid zijn om een lening te nemen van ons kan ons gewoon een e-mail op: andreasmithfinancialloanfirm @ gmail. com of bel + 1828-357-6279


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.