Surinaamse verzekeraars gaan extra belasting betalen

39

PARAMARIBO, 13 apr – De verzekeringsmaatschappijen gaan meer belasting betalen. Het parlement heeft de wet op inkomstenbelasting gewijzigd. De zogenaamde egalisatiereserve wordt belast.

Het gaat om een heffing van acht en dertig procent. De regering heeft afgezien van heffing met terugwerkende kracht. Dit gebeurde na kritiek vanuit de oppositie en belastingdeskundigen. De heffing gaat dus per dit jaar in. De coalitie is ervan overtuigd dat de heffing terecht is. “Er wordt door de verzekeraars veel meer toegevoegd dan wordt afgetrokken”, zei Raymond Sapoen. De egalisatiereserve moet verliezen compenseren.

De oppositie deed stemde niet. De manier van doorvoeren van de maatregel bevalt niet. “Er is geen sprake geweest van openheid en overleg met belangengroepen. Ook bestaat het gevaar dat de extra kosten worden doorberekend in de prijs van producten van verzekeraars”, zei Krishna Mathoera (VHP). Ook is er bezorgdheid om de werkgelegenheid bij deze bedrijven.

Bekijk ook:

39 REACTIES

 1. Wanneer komt het verbod op de productie van babies? Hoe minder monden te voeden, hoe meer valuta je bespaart. Ik denk dat voor de komende 4 jaar een verbod op zwangerschap moet worden aangekondigd. Dat scheelt enorm in zorgkosten, ziekenhuiskosten e.d.


  Maak melding

 2. Wat n oplossing. Geen babies. Kortzichtigheid is dat.
  Ik vind wel dat de assemblee zeeer ‘goed*’ werk verricht.

  Letterlijk en figuurlijk werken ze allleeen aan de wetten in het belang van Bouterse en of geld voor de regering.
  Zie onlangs. Wet voor leningen plafond overheid. Dan nu voor vezekeribgen en belastingen. Anti corruptie. Amnesty en noem maar op.

  Maar voor het algemeen belang. Waar, zijn die? De arbeidswet. Die al langer dan 10 jaar wacht op goedkeuring. Investeringswet wacht al langer dan 16jaar.
  Wetten voor minoc ivm schoolplicht en leeftijd.
  Als k ze allemaal opnoem.

  HET MOET ONS DUILIJK ZIJN DAT DE ASSEMBLEE, NIET WERKT VOOR HET LAND MAAR VOOR HET….. EN DAN OOK DE ACHTEUITGANG VAN ONS.. EN DAN WEL HET LAND.


  Maak melding

 3. Indien brandstof stroomtarieven etc. Weer
  Omhoog gaan moet het volk hoe dan ook
  Op straat komen!
  Pres uw schip zinkt tot op de bodem van
  De stille oceaan
  Zoekt u e alternatief want uw volk pinaart
  Zoniet gaat u met alle geweld moeten
  Opstappen ok!!!!!


  Maak melding

 4. Het volk wordt wederom het slachtoffer.!
  Go hofwijks go,vecht ook namens de verzekeraars die in hun mooie pakjes op kantoor zitten,Ook zij hebben hun hoop op jou gesteld,Zelfs gaan zij nooit de straten op,neen ze laten alles aan jou over.
  Hup,hup Hofwijks ,wis ze hoe het moet!!


  Maak melding

 5. @Ray,

  Nogmaals, Hofwijks speelt onder een hoedje met Bouterse, vermoed ik. Zijn demonstraties/protesten zijn van het kaliber ‘niet opvallen’. Hij moet het Surinaamse volk het valse gevoel geven dat er door iemand al gedemonstreerd wordt, dus hoeft de rest niet op straat te gaan. Slimme zet van die Bouta als het zo is. Is het niet zo, dan mag die Hofwijks wel wat roeriger worden. Of is het silent protest?


  Maak melding

 6. Pakira, een verbod op babies?

  Daar begint het mee en voordat je het weet gaan we bejaarden, gehandicapten, werklozen, zwervers, ongeneeslijk zieken, kortom, iedereen, die alleen consumeert en nog niet of niet meer produceert, vergassen en cremeren in ovens. Wij zijn communistisch China of nazi Duitsland niet.


  Maak melding

 7. Vermogensbelasting verhogen,wegenbelasting invoeren,import luxe goederen stopzetten er zijn nog veel meer te halen…dat gaan we okmende tijd zien…al die auto’s in su grote kapitaal verspilling Surinaamse bevolking moet weer gaan fietsen het is gezond en goedkoop


  Maak melding

 8. @Pakira,

  Ik denk dat de verstandige mensen zowiezo zelf zullen afzien van het nemen van (nog) een kind wanneer het financieel moeilijker gaat.


  Maak melding

 9. @Jabala
  Wil je een roerige en geen silent protest hebben dan moet jij je aanmelden bij Hofwijks .Vele stemmen maken veel geluid Je moet niet ergens aan de kantlijn staan en zwijgen en hier op waterkant nodeloos veel oproer komen kraaien.Als je geen resultaten zie of geen geloof heb in Hofwijks dan moet jij het opbrengen om een dagje naast hem te staan en samen met hem te protesteren.Geheel Suriname weet wie bouta is ,hij is een couppleger en moordenaar,maar niemand die het durft openlijk toe te geven.Hun zwijgen bevestigd alleen maar hoe goed bouta is zoals bouta hun het wijsmaakt, Gelukkig dat het Hofwijks is die ons laat beseffen dat NIKS goed is met Suriname zoals anderen zich laat wijsmaken.


  Maak melding

 10. Pakira, en volgens jou komen er geen nieuwe bejaarden, gehandicapten enz. bij?Pakira, heb je je niet vergist in nick name, gezien jouw manier van redeneren, was het toepasselijker geweest als je jezelf ‘Pakira gogo’ (pakira = bosvarken. gogo = achterwerk) had genoemd.

  Door de verzekeringsmaatschappijen extra te belasten heeft de coalitie weer een extra druppeltje gevonden om te laten verdampen op de gloeiende plaat van Bouterse.


  Maak melding

 11. @Ray,

  Intussen weet zelfs de meest ongeletterde boslandbewoner wel hoe beroerd Suriname er voor staat. Maar iedereen weet dat verkiezingen pas over 4 jaar gehouden gaan worden. Mensen hebben het te druk met wat centen verdienen om nog te kunnen leven. wie gaat er dan demonstreren? Bovendien voelen mensen zich schuldig of schamen zich kapot. Anderen kan het weer iets schelen. Zelfs de aanhangers van de oppositie doen niet mee. Bovendien biedt Hofwijks geen oplossing. Het is mooi om op een bordje te schrijven ‘weg met de regering’, maar wat is de oplossing van de malaise? Hofwijkwa bhi na djane hai.


  Maak melding

 12. @Henkes,

  Je maakt van een mug een olifant. Wat is er tegen op een stop van 4 jaar op het maken van babies? Wil je straks misvormde ondervoede geestelijk en verstandelijk aangetaste kindertjes dan? Als men geen eten heeft, wat denk je dat met die kinderen gaat gebeuren? Grote buiken, grote ogen, apathisch, futloos enz. Dat wil jij toch ook niet?


  Maak melding

 13. Met deze stap is overduidelijk bewezen, de roofzucht van de paarse baas der rovers en marionettenregering. Pas op, allen die valuta hebben op banken, want straks komt er ook een paarse misdadig belastingswet…belasting betalen op uw valuta. Deze roofzuchtige paarse wolven zijn er dankzij oerdom paar tuig die op hen stemden in 2010 en wederom ondanks paarse corrupte misdaad feiten in 2015 om het volk als een kip uit kaal te plukken, nu wordt ook het vel afgerukt van de kip ( het volk incl. paars dom tuig) door deze misdadige paars corrupte bende met de mens der wetteloosheid als grootste lijder van verworden arm misdadig land Suri-Babwe. Wacht maar af het komt niet goed binnen deze vijf jaren mpp regering van de baas der misdaad. Nooit meer. Zolang paars tuig krijsen……..soso lobi baas eng paarse ka vol paars misdadig geschijt. Nooit meer.


  Maak melding

 14. @ ASTAVAKRA EN JABALA
  Ik heb sterk het vermoeden dat jullie psychische hulp nodig hebben.
  Jullie zitten met een flinke trauma..
  Die crioolse spook dwareld steeds weer in jullie hoofd.
  Ga Hulp zoeken…..


  Maak melding

 15. Paars verworden zwijnen zijn allen die de mislukte revo jaren zwijnenstallen hebben overleefd en wederom in 2010 en 2015 stemden voor een dagelijks nog groter wordende paarse zwijnenstal, beheerd door de baas der paarse zwijnen en marionettenregering vol paarse zwijnen, stinkend en vol van corruptie. Waar blijft die anti-corruptiewet? Die komt nooit meer.


  Maak melding

 16. @Jabala

  Het volk heeft meer power dan degene die het land denkt te besturen,De mythe dat een gekozen leider in ons geval praten we van een lijder,de macht heeft om zijn regeer termijn uit te zitten terwijl het volk alles zwijgzaam en lijdzaam moet slikken zonder enig vorm van protest is een fabel,hoort in een sprookjesland!Terwijl men inSuriname nog druk is bezig uit te vinden of de lijder eruit geschopt kan worden is Brazilie ons enkele stappen voor ., Het volk heft masaal gestemd bij een referendum dat dilma liefje weg moet.Die voorstel is aangenomen en moet behandeld worden en nog even en dan is het bye bye Dilma.


  Maak melding

 17. Deze regering heeft in Suriname de zgn. Plukse-ze-wet uitgevonden.
  Overal en zelfs nu bij private bedrijven, waar nog geld wordt verdiend, wordt geld weggehaald.
  Ik noem, dat geen vorm van beleid, maar van plundering, zoals ook gebeurd is met bv. Staatsolie en de SLM.
  Het wachten is op het IMF.
  Dan zal er eindelijk orde op zaken worden gesteld en wordt er op een andere manier hard ingegrepen.


  Maak melding

 18. ‘Pakira, geen enkel weldenkend mens wil dat er ongebreideld steeds meer verwaarloosde, ondervoede kinderen erbij komen in Suriname, maar de overheid of welke instantie ook mag in een vrij land burgers niet VERBIEDEN kinderen te krijgen, de overheid mag door voorlichting en scholing de bevolking zo ver proberen te krijgen dat ze op een verantwoorde manier vrijwillig aan gezinsplanning gaan doen en niet zoals de grootste clown van het land, voor de ‘grap’ zeggen ‘now un kan go meki pikin’, toen hij de kinderbijslag verhoogde van SRD 15,-naar SRD 35,-.


  Maak melding

 19. poepejante bouta moordenaar moet naar huis wegens
  gebrek aan visie
  opa gaat u les nemen bij de nps en de vhp voor goed
  bestuur in het land!!!!!!!
  rot op als u het niet meer aan kan ok!!!!!!!!!
  voor het eerst in de geschiedenis hebben we elke week
  devaluaties!!!


  Maak melding

 20. die dora is 100% beloond geworden omdat ze ook die
  moordenaar heeft geholpen met geknoeie tijdens de
  verkiezing
  en nu begint het karma karma karma karma……….


  Maak melding

 21. @Pakira. Babies belasten bij geboorte is meer effectief en de regering heeft onmiddelijk meer geld. Zeg 1000 usd per babie.
  Mensen gaan dan meer voorbehoedsmiddelen gebruiken.

  Technisch de heffing op de egalisatie reserve is nu ok. Maar de tijdstip is verdacht. Iemand boven zei dat de kas leeg was en vroeg zich af hoe het leeg gekomen was. Goeie vraag.
  Als de verzekeraars een weg vinden om de 38% belasting kunnen door rekenen aan de klanten dan wordt de verzekering premies duurder. Nog een sector met verhogingen.


  Maak melding

 22. @Ray,

  Noem mij dan 1 slimme Surinamer of 1 die geen pschychische hulp nodig heeft. Ze mankeren allemaal wat, zowel de regeerders als hun kiezers als de oppositie en haar aanhang.


  Maak melding

 23. @ Pakira jij bent een echte pingo zonder twijfel.maar dat was al bekend. Dus niks nieuws onder de zon. Pingo of Pakira alle twee 1 pot nat. Alla 2 dong


  Maak melding

 24. @ Jabala over discriminatie gesproken JOE TOCH jij doet het toch.dong KRABIETA. dat helpt niemand.ga zo maar door je zal aan het kortste end trekken met jou primitieve dong boerietjie dinki.


  Maak melding

 25. @ Ray LAFAARDS ZOALS JOU JUTTEN ALTIJD ANDEREN OP. MAAR ZELF OP STRAAT GAAN. .HO MAAR. JIJ BENT HET TYPISCHE VOORBEELD VAN EEN ECHTE LAFBEK MET FLAPDROL HERSENEN MET ERWT INHOUD. JOU WENSEN OM CHAOS TE ZIEN IN SURINAME ZAL NIET UITKOMEN. ..DOMME PIERNIKKIE VOWROE. ZE GAAN JOU SOORT EEN SCHOP ONDER JE REET GEVEN. EN TERECHT.


  Maak melding

 26. Het wordt hoogtij dat Suriname met zijn bevolking naar een hoger niveau van bewustwording wordt getild. Mensen denken nog steeds dat alles gratis en voor niks is. Te beginnen bij de jeugd. De kwaliteit van onderwijs en opvoeding moet omhoog. En dan druk ik mij nog mild uit. Het land kan geld blijven lenen, maar zal die ooit eens een keertje terug moeten betalen, en tegen de afgesproken voorwaarden. Men is nauwelijks geïnteresseerd in het huishoudboekje van de overheid. Voorbeeld: “Ik krijg een huis en stuk grond van Bouta”, zegt ze. Oja, en ook nog gratis ziektekosten verzekering. Maar als je haar vraagt hoe ze denkt dat de overheid dit alles financiert, weet ze niet. Als het maar gratis is. Die hindoestaan en Javaan op de markt hebben ook recht op een goed salaris toch?

  En zo zijn er legio voorbeelden. Wat ik bedoel te zeggen mensen is dat Suriname pas zal floreren als de bevolking een “mindshift” ondergaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.