Slagwerkgroep Drums United naar Suriname

6

Nederlands succesvolste slagwerkgroep Drums United maakt dit jaar haar eerste trip naar Suriname. Dit voor optredens op het United Cultural Suriname festival dat in verband met de herdenking van 153 jaar afschaffing slavernij op 1 juli wordt georganiseerd. Naast de optredens staan op het programma van Drums United ook enkele workshops.

Het United Cultural Suriname festival omvat twee shows: de eerste vindt op 30 juni plaats in de Anthony Nesty Sporthal en de tweede is op 2 juli in het district Nickerie. “We willen Suriname iets anders presenteren dan we gewend zijn en hebben gekozen voor een show met de percussieband United Drums uit Nederland”, zegt project coördinator Raynal Oord van de stichting die belast is met de organisatie.

Drums United wordt gevormd door zeven toppercussionisten afkomstig uit vier continenten; Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. De groep wordt geleid door de drummershand van veelvoudig prijs- en pollwinnaar Lucas van Merwijk, in 2013 door de lezers van De Slagwerkkrant wederom gekozen tot beste World en Fusiondrummer van de Benelux. Door het internationale concept van Drums United toert de groep grote delen van het jaar door de VS, Canada, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Gianna Tam, dochter van Van Merwijk, die ook deel uit maakt van de groep is van Surinaamse komaf.

6 REACTIES

 1. @ Banasur,

  Waar in het artikel wordt gesproken over Antillianen?

  Ben je wel eens in het Surinaamse binnenland geweest? Daar doen ze niets anders dan met een of twee stokjes op een trommel slaan!


  Maak melding

 2. @Stille,

  Ik moest direct aan Antillianen denken toen ik het woord slagwerk zag. Het grossiert van de Antilliaanse slagwerkbands.

  Dat ze in het binnenland trommelen is wel bekend. Dat ze er andere lelijke dingen doen is ook bekend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.