Kunst presentatie bij Readytex Art Gallery

18

Readytex Art Gallery kunstenaar Coco Duivenvoorde gaf onlangs een presentatie over haar project als ‘artist in residence’ met jongeren bij Tembe Art Studio (TAS) in Moengo (Marowijne/Suriname). De presentatie vond plaats tijdens een speciale activiteit, die intussen bekend staat als de ‘Thursday-night-feature’. Coco Duivenvoorde (1988) is een Nederlandse kunstenares, fotografe en cultureel producent die verschillende projecten doet rondom sociale en/of politieke kunst en activisme en zich focust op tekst, poëzie en performance rondom de thema’s identiteit, feminisme, vriendschap, kolonialisme en racisme. Tijdens haar residency (half januari tot half april) bij TAS verzorgde Coco Duivenvoorde workshops fotografie voor jongeren in Moengo.

18 REACTIES

 1. Kunst open de deur tot inspiratie, verbeelding en emotionele verrijking,van wat een kunstenaar wil laten zien en horen, en wat een toeschouwer ontdekt, ervaart en stimuleert verbroedering tussen verschillende mensen .


  Maak melding

 2. @SabatoeFranse,Kunst in het algemeen en overal,als men open staat ,voor positieve impulsen, stimuleert dat tot verbroedering tussen mensen(zwart,bruin,geel,rood,wit) van verschillende rassen.


  Maak melding

 3. Kunst is mooi, triggerd en speelt tot verbeelding van de toeschouwer die hiernaar kijkt.
  Een ieder ervaart een andere belevenis in de kunst die hij of zij ziet wanneer deze wordt gepresenteerd in bv een tekening, schilderij, beeld or what ever.

  Vorig jaar Nov. was ik in Su en heb zeker de Art Gallery van Ready Tex bezocht, en was zeker 2 a 3 uur kwijt om de wroko’s te zien van de Suri kunstenaars.

  Ik heb zeker genoten en was zeer onder de indruk van al het mooie werk en de prestatie’s van onze eigen Suri kunstenaars. Namen zoals:
  Diredj Sam Samoedj
  Wilgo Vijfhoven
  Sunil Puljhun
  Shaundell Horton
  Sri Irodikromo
  Rene Tosari
  Kenneth Flijders
  Reinier Asmoredjo
  Kit-Ling Tjon Pian Gi
  etc etc. (al deze mensen zijn heel goed bezig)

  Zelf ben ik een grote fan van G. Struikelblok en M. Pinas dus heb ik ook diverse wroko’s van deze heren thuis hangen (mijn vrouw wordt gek hiervan, maar dat kan me helemaal niets schelen) !

  Suri kunstenaars ga zo door en Ready Tex, doe wat meer aan bekendheid en exposure van deze mensen onder de Suri’s.
  Doe wat meer aan promotie van kunst onder (vooral) de Suri studenten.


  Maak melding

 4. @Falasha,je hoeft die pannenkoek Sabatoe niets uit te leggen het gaat bij hem de ene domme oor in, en het andere weer uit net als bij EZELS. Verlies je tijd niet met een COCOSNOOT EZELS BLIJVEN BOERIEKIES.


  Maak melding

 5. @ Vis van gogh

  Dat is ze niet, zij is gewoon 100% enthousiast.

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  @ Saboetoe Franse.

  Ik begrijp wat je bedoeld, ( cynisch )

  %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

  @ Falasha

  Of kunst tot verbroedering leidt weet ik niet, een ieder heeft een andere kijk op kunst !

  Fatu dja.

  Jacko


  Maak melding

 6. Vinden jullie niet dat die @damsco echt op dreef is vandaag,en maar schelden.
  Ben benieuwd als hy ook zn grote klep op zet als hy voor een van jullie zou staan.
  Waarvan akte


  Maak melding

 7. Ik merk wel een lichtpuntje in het bericht van Damsco gericht aan Falasha, je kan dus wel positief zijn ipv steeds tegen schenen aan schoppen.
  Trouwens Damsco je heb het steeds over pannenkoeken en oliebollen, ik zou bijna denken dat je daar heeeeel gek op bent.
  Aan een ieder een fijne en zonnige zondag toegewenst.


  Maak melding

 8. @ Linda.

  Dat heb je heel goed gezien, volgens mij is hij helemaal geobsedeerd van pannenkoeken en oliebollen.
  Of bedoeld hij, de andere pannenkoeken en oliebollen ?????
  Bij Damsco weet je het niet, precies wat hij wil aanduiden.

  Fatu.

  Jacko.


  Maak melding

 9. @Damsco:no spang naga déng.@JZwartmans:doordat een ieder,een andere kijk,interpretatie op kunst heeft,brengt het mensen samen naar een muziekconcert of tentoonstelling,mensen zich zelf openstellen een emotionele verrijking ervaren,met positieve impulsen tot verbroedering,als een éénheid in verscheidenheid in denken.


  Maak melding

 10. Falasha,

  Vroeger, toen de mensen nog apen waren en iedereen een gelijksoortige ego had, was er broederschap. Maar sinds enkele apen rechtop gingen lopen en hun spieren zich beter gingen ontwikkelen en hun hersens ook, werd hun ego ook diverser en groter en daarmee kwam een eind aan de broederschap.
  Conclusie: we moeten weer apen worden om broederschap te herstellen.


  Maak melding

 11. @Banasur;wij kunnen geen apen worden,en moeten het dierlijke afleggen, het gewetenloze,onmenselijke gericht naar het materialisme , maar weer gewetensvol menselijk worden gericht naar de innerlijke mens met hart en ziel voor hun medemens,zonder bij bedoeling en eigen belang, want YAHWEH ZIET en HOOR ALLES .


  Maak melding

 12. LINDA JE BENT EEN SCHAT! Omdat jij verstandiger reageert als die uilskuikens hier. die alleen maar te vergelijken zijn met. …je raadt het al PANNEKOEKEN! !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.