Suriname moet doorgaan ‘met die arme Bouterse’

126

PARAMARIBO, 8 apr – Suriname heeft in feite geen andere keus dan het zien uit te houden met de huidige politieke verhoudingen. “Ik zou zeggen, doe het met die arme Bouterse. Laten we kijken hoe we eruit komen”, zegt president Desiré Bouterse.

Het heeft in zijn ogen alle zin om te kiezen voor samenwerken onder de huidige omstandigheden. Toch zijn er die om het hoofd roepen van de eerste burger. Ronnie Brunswijk, leider van de opppositionele Abop, windt er geen doekjes om. Hij vindt Bouterse te zwak om de problemen van het land op te lossen. “Ik ben niet in staat om aan te geven op welke manier het moet. We moeten aan een kant zitten en naar het vraagstuk kijken”, zei Bouterse bij de installatie van de Sociaal Economische Raad.

Er is dus geen oor naar de oproep van Brunswijk om het regeermandaat terug te geven. De politieke omstandigheden zouden er niet naar zijn, volgens Bouterse. “Al zetten we nog twee regeringen naast Bouterse, je gaat het niet oplossen.” De regering heeft nog geen concreet plan. Er worden wel maatregelen getroffen om zowel de economische problemen op te lossen als sociaal zwakkere burgers te helpen

Bekijk ook:

126 REACTIES

 1. @JoJo

  dat is juist het problem…hij wilt niet opstappen en dat alleen en enkel maar omwille van de onschendbaarheid.

  Voordat deze moordenaar de pijp uitgaat laat hij een compleet vernietigt SU achter…enne het proces is al gaande…


  Maak melding

 2. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat een andere regering dit op zal lossen. De problemen die zich nu manifesteren vinden hun oorsprong in het onafhankelijk zijn geworden zonder behoorlijk bestuur.


  Maak melding

 3. Al zetten we nog twee regeringen naast Bouterse, je gaat het niet oplossen ?

  ===============================================

  De Front regering heeft tot 2x toe de paarse puinhopen opgeruimd. Maar ik geef je gelijk voor mij hoef je niet op te stappen. De suri’s hebben je herkozen dus moeten ze maar de gifbeker leegdrinken.


  Maak melding

 4. Bouterse weet verdomd goed dat hij het het presidentschap nodig heeft, om strafvervolging te ontlopen zowel nationaal als internationaal. Het is aan het volk of zij hiervoor de prijs willen betalen voor zijn rijkdom en zijn z.g onschendbaarheid.
  Het volk bepaalt en niet Bouterse en zijn meelopers.


  Maak melding

 5. Bouterse is de grootste zaaier van armoede uit de Surinaamse geschiedenis, hij is er in slechts vijf jaar in geslaagd zijn paarse achterban en de rest van de bevolking met meer dan 50% te verarmen. Terwijl de Surinaamse bevolking bij elke valuta veiling ‘skeerder’ wordt, zijn Bouterse, zijn vrienden en familieleden slechts ‘scared’ dat hun Zwitserse valutarekeningen niet zo snel.meer zullen groeien als in de afgelopen vijf jaar.


  Maak melding

 6. @Paul,

  De oplossingen liggen bij investeerders in het buitenland. Als zij bereid zijn om geld te investeren in Suriname dan is het land met de nodige hervormingen weer op de rails.

  Ik ben geen econoom maar kan redelijk lezen. B ratings zijn Non Investment. Ofwel voor iedere beleger een rode vlag.

  Toch denk ik dat Suriname genoeg te bieden heeft.

  1) Duurzaam hout en andere materialen
  2) Eco toerisme
  3) Zanderij ombouwen tot hub en intensief samenwerken met Brazilie en haar vliegtuigmaatschappijen
  4) De rotzooi van van mijnwerkers opruimen, destijds internationale subsidies aanvragen.
  5) Programma duurzame energie opstarten met hulp van het buitenland met name van ontwikkelde landen, Duitsland, Noorwegen, Denemarken etc

  Dit zijn oa zaken die andere landen ook raken en wellicht zijn deze landen bereid om geld in Suriname te steken.

  Probleem is dat alle deuren voor Bouterse gesloten blijven. De man durft niet het vliegtuig in te stappen. Als staatshoofd wordt je toch anders ontvangen dan als minister. Suriname zal moeten accepteren dat men een president heeft die niet overal geliefd is. Ja een vertrek van Bouterse zou een zegen zijn maar er is ook iets als democratie. Als democraat vind ik dat Bouterse niet weg hoeft. Het volk is aan zet.


  Maak melding

 7. Door zijn geestesstoornis is hij nu handelingsonbekwaam. Kan een rechter dat niet bevestigen. Hij maakt een verwarde indruk en doet rare uitspraken die een president onwaardig is.

  Wanneer neemt ie het tigri gebied weer in


  Maak melding

 8. Toppunt van Smeerlapperij!

  Plots zijn de oppositie, de landverraders, de redimoesjes, de suri-vluchtelingen, de surineds, goed genoeg bevonden, en moet er vooral samen gewerkt geworden.

  Waar is de coalitie die maandelijks een riant srd-salaris opstrijkt.
  Waar zijn die ‘intellectuele, vooruitstrevende, eigen volk eerst, gewijzigde beleidsinzichten, nationalistische’, adviseurs gebleven.
  Hoeveel US Dollars, 50.000 ambtenaren en 3000 adviseurs, kost dit?

  En dan nog, is niet 1 van deze paarse patjakkers in staat, om met een gedegen voorstel te komen!

  Springen je weet wel waar!!!!!
  Jump, jump Jump….


  Maak melding

 9. O, is het nog niet door gedrongen bij de Surinaamse bevolking dat die man richting structurele dementie gaat. Dement en hoop niet dat hij straks nog paranoïde gaat worden. Ik hou mijn hart vast.
  Ik heb nog nooit iemand zoveel koeterwaals horen verkondigen en je kan duidelijk merken dat hij niet weet waar over hij praat. Helemaal gedesoriënteerd en is allang de weg kwijt.


  Maak melding

 10. Niet Bouterse maar het SU volk moet het hef in eigen hand nemen en deze terrorist en crimineel afzetten. Het is nu duidelijk dat hij niet vrijwillig op zal stappen en dus nu de taak aan het volk om hem af te zetten. Hoe ? Door lekker thuis te blijven, te staken, geen belastingen meer af te dragen, en het liefst in de nabijheid van zijn huis te demonstreren. Deze rat zal als een moismoissie op de vlucht gaan.


  Maak melding

 11. Het is echt lachen met dit suri-volk, dat tegen iedereen maar ook echt iedereen, een grote bek opzet.

  Over iedereen op deze wereldbol hebben ze wel een mening, behalve over hun eigen spiegelbeeld.

  Bang als de neten voor een ordinaire, criminele, bejaarde drol van 89 jaar.
  Hij bezorgd ze heel wat slapeloze nachten, maar nog steeds verroeren ze zich niet!
  Af en toe neemt hij afstand van zijn kasirie en dan komt hij uit zijn indianen-hangmat, om wat koeterwaals uit te kraaien: “Ello mie de ete, ik ben nog in beeld, dus denk erom!

  Merkwaardig dat juist dit stemvee, dat steevast beweerde niets over de decembermoorden te willen weten, want ze waren er niet bij, nu bang is.
  Hoezo bang? Bang waarvoor? je hebt toch niets meegemaakt, het was voor je tijd, die landverraders liegen, want ze zijn jaloers.

  Dit moest ik effe kwijt.
  Ik vermoed dat de situatie over 3 weken, 3 maanden en over 3 jaar nog steeds hetzelfde is.

  Fijn weekend webbie!


  Maak melding

 12. de problemen die zich nu manifesteren zijn heel direct te duiden aan: moet ik het echt uitleggen? consumptieve bestedingen in plaats van investeringen. ik kan niet meer…..zijn hoofd is zo hard….. ik geef het op.


  Maak melding

 13. Het beleid van Bouterse en zijn futubois was en is alleen maar gericht op behoud van status, zelfbehoud dus en vergroten van de psychologische greep op de vrije wil van het Volk. Zelfverrijking, corruptie, verkwisting van geld, verkwanseling van de nationale belangen en volksmisleiding zijn troef. Vanaf onze onafhankelijkheid wordt elke poging van het Volk om als Natie te groeien in de kiem gesmoord. Zelfs herstel na een periode van malaise wordt terstond weer teniet gedaan. De NDP roversbende met aan het hoofd Bouterse beroofd Suriname niet alleen maar de opbrengsten van hard werken, maar ook van haar gevoel van vrijheid en geluk. Het Surinaamse Volk gaat vanaf 1980 door een dal van diepe duisternis. Het populisme van Baas heeft als psychologisch resultaat een grote behoefte gecreëerd om geknecht te worden en in zijn heiland te geloven. De strekking van de zinsnede uit ons volkslied: “Recht en Waarheid maken vrij” maakt geen deel uit van het Volksmoraal.


  Maak melding

 14. Lang leve de onafhankelijkheid !!!
  Hiep Hiep hoeraaa, hoeraaa, hiep hiep hoeraaa.
  Gratis bruine bonen met zoutvlees voor 1 dag.
  Daarna komende jaren honger lijden goed zo, goed gedaan, gefelicteerd en ga zo door.


  Maak melding

 15. De oplossing moet gezocht worden naar Surinaamse produkten die op de internanionale markt de concurrentie aan kunnen.

  De vraag is, welke producten/ondernemingen heeft Suriname die dat aankunnen?

  Aardolie, Goud, rondhout export, landbouwproducten ( rijst, banaan, cassave, visserij, garnalen, groenten en fruit export naar Nederland, enz.), bloementeelt, rozen, souvenirwinkels, enz

  Verder zaken als toerisme: Eco-toerisme, Surineds die bij hun familie op vakantie komen, Fransen uit Frans-Guyana, enz.

  In welke ondernemingen kan op zeer korte termijn door de Surinaamse overheid en het bedrijfsleven geinvesteerd worden, waardoor hun producten in Guyana, Frans-Guyana, Caribischgebied de concurrentie aan kunnen.

  Dienstverlening.

  Producten die Suriname zelf kan maken moeten niet worden geïmporteerd, zoals: Pindakaas, Kippenvlees, ( de ondernemingen in het midden – en kleinbedrijf moeten juist gestimuleerd worden om meer te pinda’s te planten en tot pindakaas te verwerken en te exporteren. Ook de kippenkwekerijen, doksenkwekerijen, schapenteelt, geitenteelt moet op tot groei komen. Ook de nodige scholing aan deze ondernemers moet gegeven worden, waardoor die alle onderdelen van de branche goed mee weten om te gaan en kennis van zaken hebben en ook (inter)nationaal mee kunnen doen.
  Zie hoe scholing heel belangrijk is in het midden – en kleinbedrijf. Het product kennen, de internationale markt kennen, reclame en marketing, producten goed gekeurd zijn internationaal, de concurrentie aan te kunnen,kunnen exporteren, enz.

  De transport en logistiek moet alles goed in orde zijn, opslag en distributie, nadat de producten in de ondernemingen verwerkt zijn tot halffabricaten, eindproducten, goed zijn ingepakt, Made in Suriname, Trade marketing, worden, zijn opgeslagen, voedselveiligheid, zijn gekeurd, enz

  Kortom: scholing van leerlingen om productie ondernemingen op te kunnen zetten en ook scholing over de producten en de internationale markt, zowel horizontaal als verticaal over de branche en product.

  De export moet worden gestimuleerd om vreemde valuta te verdienen, midden en kleinbedrijf moet worden opgezet.

  Er moet valuta verdiend worden en dat gebeurt, door Surinaamse producten op de internationale markt te brengen, die de concurrentie aan kunnen.

  Een nadeel is dat Suriname, weinig mensen heeft en de kennis over die branches om producten te maken er ook niet is in klein- en midden(stand)ondernemingen. Ook de opslag, transport, distributie, logistieke zaken zijn niet in orde om er voor te zorgen dat die producten snel vanuit Suriname naar het buitenland kunnen. Een veilig, verkopen van het product aan buitenlandse ondernemingen, enz

  Kortom er wordt geen beleid gemaakt om zaken in het onderwijs, bedrijfsleven, van de zijde van de overheid in orde te maken, waardoor zaken internationaal mee kunnen doen.

  Suriname leunt te veel op natuurlijke hulpbronnen zoals goud, aardolie, rondhout die conjunctureel gevoelig zijn en daardoor in tijden dat er geen vraag is of andere oorzaken, dit geen inkomsten/valuta opleveren voor het land. Gevolg armoede, vooral als de regering op grote voet leeft en alleen aan mensen denkt die om de dictator en zijn familie en de rovers denken.

  De ministerie van Minovc, HI, enz, OW, moeten goed beleid gaan maken en die zaken in orde maken om zaken die ik hier aangeef te realiseren. Zolang die zaken die in kaart worden gebracht, zal Suriname in tijden van zwaar weer skeer zijn.

  Diversiteit van exportproducten is heel erg belangrijk. Ook zullen Surinamer om moeten weten te gaan met inkomsten en uitgaven, sparen, ondernemen. Surinaams fabricaat te kopen i.p.v. producten uit het buitenland.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 16. Districtsfonds Para is helemaal ‘skeer’

  08 Apr, 05:42

  loading foto
  previous De voertuigen van districtscommissariaat Para kunnen niet meer uitrijden. (Foto: BIC Para) next

  Het wagenpark van het commissariaat van Para ligt vanaf donderdag stil vanwege een tekort aan financiën voor brandstof. Er is de afgelopen twee kwartalen geen geld overgemaakt vanuit het ministerie van Financiën. Door deze situatie kan het district niet autonoom functioneren. Stroom, water, telefoon- en administratieve kosten kunnen moeilijk betaald worden. Ook de vuilophaal en het regulier onderhoud kunnen niet meer optimaal verzorgd worden.

  Het District Management Team (DMT) heeft in de afgelopen maanden het reguliere werk op het commissariaat getemporiseerd, maar is nu ten einde raad. Het crisisplan van het DMT heeft met bezuinigingen op allerlei gebieden een halfjaar kunnen voldoen in het teren op reserves, maar ook dat is nu op. In de afgelopen week hebben enkele ondernemers in het district geholpen met brandstof voor de kraakperswagens, waardoor vuilophaal toen normaal kon plaatsvinden. Met de opbrengsten van het “gele zakken project” kan slechts voorzien worden in de productiekosten, maar niet in de totale kostenplaat van vuilophaal, zegt het Burger Informatiecentrum (BIC) Para.

  De districtsleiding vraagt begrip van de samenleving voor de ontstane situatie. Vuilophaal en regulier onderhoud zullen nu op dagbasis bepaald worden, afhankelijk van de verdiensten van het district. Bezoekers aan het district worden ook aangemaand om geen vuil uit de ramen van voertuigen te gooien. Zwerfvuil zorgt niet alleen voor extra onderhoudskosten, maar ontsiert het totaal district.

  Waktie more e kong, no spang brada, sribie sweetie, more nyung sang e kon alla day.


  Maak melding

 17. Wat die man daar zegt,is dat geen enkel ander regering hem aflost.Elke poging daartoe wordt [bloederig]in de kiem gesmoord.De moordenaars regering van deze seniel blijft aan de macht met behoud van de problemen.Daar zorgt Linscheer wel voor.


  Maak melding

 18. @passant,

  Op de korte termijn zal het zeer lastig worden, op de iets langere termijn kan het wel.
  Bezuinigen, importverboden, voor de locale markt produceren via kleine huis-industrieen, daar zal het van moeten komen op de korte termijn.
  Op de lange termijn komt het aan op productontwikkeling (zo kun je van bananen bv houtvulling en lijm maken), efficiency, specialisme, joint ventures etc, denk ik. Er zijn genoeg dingen te doen, maar men moet niet exact hetzelfde gaan doen wat de buurlanden of de regio al doet, want die hebben al een markt.


  Maak melding

 19. Deze moordenaar is nooit geschikt geweest voor deze functie, de reden dat hij daar zit op die post, is om zijn eigen moordenaarslijf te redden van langdurige opsluiting.


  Maak melding

 20. Barre situaties vragen om buitenambtelijke oplossingen.Sla de handen ineen Surinamers.Zet je vrijwillig in voor het algemeen belang.Verwerp negativiteit en verwijten naar elkaar.


  Maak melding

 21. Als die Bouterse echt een oplossing wil, dan zal hij een nationaal kabinet moeten instellen. Dus geen NDP-ploeg, maar in het belang van het land specialisten uit alle partijen als minister, top-ambtenaar, directeur van staatsbedrijven aanstellen. Tevens zal hij genoegen moeten nemen met een rol als vice-president en iemand moeten zoeken als president die ook internationale aanzien heeft. Er zijn er enkele personen in Suriname, dus dat kan hij doen. Durft hij?


  Maak melding

 22. De president is net als grote delen van het surinaamse volk naast onbekwaam verziekt.1 vonk en alles gaat in de fik.
  Daar wachten duizenden op.De mensen om hem heen die er alles aan doen om hem in het zadel te houden om er zelf beter van te worden zijn hiervoor verantwoordelijk.Suriname zit op een tijdbom.


  Maak melding

 23. Na 50 jaar praatjes en luieren geen enkele vooruitgang. Ga je schamen. De nieuwe generatie kan de Nederlanders niet meer de schuld geven.
  De slavernijkaart werkt iedereen op de lachspieren.
  Graag nog meer vrijedagen en eerder met pensioen.
  Maak er maar een zooitje van.


  Maak melding

 24. @ Koos
  Toch denk ik dat Suriname genoeg te bieden heeft.

  2) Eco toerisme

  Ik haal even het eco toerisme eruit. Er is in Suriname geen eco toerisme. Echt nergens.

  Uit het woorden boek: Ecotoerisme Ecotoerisme
  (ook wel duurzaam toerisme genoemd) Kleinschalig toerisme zodat ook volgende generatie op deze plek kunnen genieten, men maakt niets kapot en zorgt ervoor dat milieu, natuur en landschap niet aangetast worden. Ook de plaatselijke, autochtone bevolking profiteert er van, dus niet alleen de rijke elite.

  Duurzaam toerisme is toerisme waarbij behoud van natuur, cultuur en mensenrechten centraal staat. Dit is wat Wiki erover zegt. Je hebt het over duurzaam hout. De voordelen zijn dan pas generaties later merkbaar. In Suriname zijn we gewend aan snel geld en snel resultaat. Goud uit de grond en dat daarbij onze wateren vervuilen zal een rotzorg zijn. Helaas duurzaam zal Suriname niet worden


  Maak melding

 25. Geen enkele vervroegde verkiezingen. Neks no fout.

  Zij leven nu in Dubai van Miessika &Amzaad Abdoel..;)

  Nog vijf (5) erbij voor die blinde paarse makke

  lammetjes…….Na Wang Hiep Hiep Hoereeeee……………Ba zoekoe Ba Venie Ba Charie…….;) 🙂 😉

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ( Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 26. Er zijn meerdere redenen voor u om AF te treden heer Bouterse, naast corruptie, moord en het hebben van een strafblad.
  De belangrijkste reden in het licht van de verkiezingen van mei 2015 is KIEZERSBEDROG u heeft flagrante leugens verkondigd en stemmen gekocht.
  Terwijl u toen al bekend was dat de inkomsten en de deviezenvoorraad van het land was gedecimeerd. STAP OP


  Maak melding

 27. Wat een kritiek en commentaar allemaal op die man terwijl de bevolking hem hardhandig een meerderheid heeft gegeven. De bevolking had zo’n afkeer van Santokhie dat ze dachten nooit een koelie als president. We moeten de keuze van de bevolking respecteren. Men wilde middelmatig tot slecht bestuur, men heeft het gekregen, Klaar. Basta!


  Maak melding

 28. Nieuwe verkiezing helpt niks want de bevolking gaat weer dezelfde keus maken. Dit keer gaan ze schreeuwen nog tien nog tien. Bevolking moet pienaren en zo leren dat men niet moet blind kiezen, maar goed moet nadenken. Ik hoop dat is dit een goede les voor volk. Als ze tenminste nog bij kunnen leren.


  Maak melding

 29. @ Varaan

  Hij is niet tjé poti; hij is gewoon zielig, maar a mang abi a doekoe na Zwitserse Bangi yéré !!!!

  @ R Lalbahadoer

  Volgens mij ben jij een recarnatie van Broeder Pasew he ?


  Maak melding

 30. Bouterse: “De regering heeft nog geen concreet plan. Er worden wel maatregelen getroffen om zowel de economische problemen op te lossen als sociaal zwakkere burgers te helpen”

  Bouterse heeft fucking 22 duurbetaalde beleidsadviseurs maar na 6 maanden crisis nog geen enkel concreet plan om uit de problemen te komen….

  Wat doen al die bejaarden in godsnaam dan de hele dag?

  Ik zie er elke avond minsten 6 in het casino ronddolen.


  Maak melding

 31. Arme bouterse arme ndpers,arme ocer liefhebbers!!
  Arme RobG,arme Paraman,arme arme,…
  De moordenaar heeft gesproken ,o wee,degene die durft….


  Maak melding

 32. Als je na zoveel maanden nog steeds geen plan hebt, weet je als regering dus niet hoe je de crisis te lijf moet gaan.
  Wanneer je in zo’n situatie niet meer weet wat te moet, ben je incompetent en moet je je biezen pakken.
  Wereldwijd zijn voor veel minder ernstige zaken regeringen opgestapt.
  Ieder land zit in een crisistijd te wachten op krachtige leiders.
  In deze tijd van crisis blijkt overigens maar weer eens temeer, hoe de persoon van Bouta Suriname in de weg zit.
  Koos merkte al op, dat door de persoon Bouta internationale (hulp)deuren voor ons land gesloten blijven.
  Dat is precies waar de schoen wringt.


  Maak melding

 33. Nu pas maak ik mij zorgen.
  Ik heb helaas dit betoog alleen kunnen lezen en niet kunnen horen noch kunnen zien hoe het werd uitgesproken. Zou echt zinvol zijn geweest.
  Bouterse schreeuwt om hulp!! Als de sterkste man van het land het echt niet meer weet, ondanks duizend waardeloze adviseurs is het over en uit.
  De leningen komen er dus ook niet.
  Ik had wel verwacht dat de soft loans bij de IDA wel door zouden gaan, maar na zo’n oproep heb ik mijn twijfels.
  Dit was de laatste strohalm.


  Maak melding

 34. @koos & Passant
  Ter aanvulling het antwoord is Baas.
  Wanneer hij bereid is te vertrekken denk ik dat het best wel mogelijk is binnen 5 jaar verandering te brengen. Want niemand wil investeren in een corrupt land met een president, die internationaal gezocht wordt.
  Dus wel oplossingen maar met slapeloze nachten


  Maak melding

 35. Ik denk dat die Bouterse ook wel denkt van wat voor adviseurs heb ik nou? Dat hij niet weet welke kant het op moet geeft aan dat de adviseurs onderling van mening verschillen en zelf geen goed idee hebben hoe de economie weer op te krikken.
  Hij heeft het presidentschap zwaar onderschat en heeft niet beseft dat een president er steeds bovenop moet zitten en de ministersploeg moet corrigeren, aansturen en inspireren en ook bestraffen waar nodig. Dan moet je wel kennis van het e.e.a. hebben natuurlijk. Nu ziet hij het ook niet meer zitten en het zal mij niks verbazen wanneer hij straks gewoon besluit om alles duurder te maken (dan het nu al is) of gewoon alles in handen van de IMF te geven.


  Maak melding

 36. Ik beticht iedereen van incapaciteit en onbegrensde domheid indien zij de intentie hebben om deel te nemen in een nationaal kabinet. Laten die zakken van de NDP het geld dat ze naar het buitenland verplaatst hebben terughalen en terugploegen in de Surinaamse economie. Die zakken hebben zich exorbitant verrijkt en nu vragen naar deskundigheid om het probleem collectief te verhelpen. Wel de lusten maar de lasten moeten navenant gedeeld worden. Wat heeft het kabinet van Bouterse gepresteerd in de afgelopen jaren. Dit zijn de navrante producten van de NDP: Roof, zelfverrijking, opwakkeren van etnische tegenstellingen, het creëren van paarse miljonairs, toename en de verruwing van de criminaliteit, armoede, verlies van waarden en normen, verslechtering van het onderwijspeil, het fabriceren van leugens onder de zwarte Goebbels, etc. etc.


  Maak melding

 37. Het is net als een orkaan die voorbij raasde en sporen van vernielingen achterliet.
  Bouterse is niet arm, hij heeft wellicht lange armen en vingers.
  Graaiende mechanismen zijn dat. Ik vind heel ontzettend knap dat ie zelf aangeeft, het niet aankan. What else de buit is binnen en tijd om te vertrekken.
  De puinhoop die hij achter gaat laten, zal zich manifesteren in de komende 20 jaar.
  Onherstelbare fragiele economie, waaraan de potentie kurk droog is geworden.
  Eerlijk gezegd, ik zou als oppositie dat puinhoop niet opruimen, hij gaat zelf verzuipen, captain THE ship is sinking…
  Do something or jump out THE ship.
  Omtrent zijn vette kluis in de Zwitserse banken, elk transactie wordt zeker in de gaten gehouden door sky net en nsa.
  President assad van Syrië kan erover praten. al houd Zürich dat geheim .


  Maak melding

 38. In A Trip On Cocaïne heeft KUMAKOISI geroepen dat hij een TREINSPOOR zou aanleggen van Parbo naar Para v.v en dat KUMA Nederland ontwikkelingshulp zou geven.

  Steeds als deze Charlatan in een TRIP is roept hij van die dingen als: We gaan een DIEPZEEHAVEN aanleggen of volgend jaar wordt I LOVE SU de GRAANSCHUUR van Zuid Amerika.

  KUMA was ook in een TRIP toen hij wonderboy Gilmore aankondigde als de STRATEEG van de Centrale Bank met een salaris van 80.000 srd of het Equivalent in USD.

  KUMAKOISI was ook in een TRIP toen hij zijn PEGGY-LIEF aankondigde als RAADSADVISEUR voor een minister-salaris.

  Ik wil het niet meer hebben over zijn DREE AI om meer geld te vragen voor zijn PLEE-KABINET.

  KUMA; JIJ BENT EEN REGELRECHTE RAMP VOOR I LOVE SU!!!

  Dit kan niet ontkend worden door de KUMAKOISI LOVERS!!!!


  Maak melding

 39. Raar dat de Baas B nu zegt geen plan te hebben en al die hulpjes al maanden bezig zijn met de executie van geheel doordachte plannen.

  Zijn Misiekaba, Abdoel en RogG toch goed om de tuin geleidt.

  Wellicht dat RobG na deze worden bereid eens te luisteren naar wat de Oppositie aankaart. Zij hebben immers reeds tijden onderkend dat de regering geen plan heeft. Ze zijn dus sowieso beter dan Misiekaba en co.


  Maak melding

 40. Ha ha ha.

  Net zoals de andere normale posters al aangeven: iedere Kerr weer opnieuw gebben anderen de puinhopen van Bouterse opgeruimd. Het probleem is nu als je die andere regeringen naast Bouterse zet dan zul je Bouterse moeten liquideren, net als geld.


  Maak melding

 41. Hoezo arme Bouterse.
  Arme Surinamers want die zitten opgescheept met een nietsnut die ze gouden bergen heeft beloofd maar alleen ellende heeft geleverd.

  Niet blijven klagen maar de straat op om deze nietsnut weg te jagen anders zitten jullie nog 4 jaar opgescheept met hem.

  Hij geeft aan dat er geen plan is en hij en zijn entourage geen enkel idee hebben hoe uit deze crisis te geraken.

  Blijf zitten en wachten met Bouterse en trawanten die Suriname richting de afgrond leiden of sta op en jaag deze dievenclub weg zodat kundige Surinamers het land redden. Andere opties zijn er niet


  Maak melding

 42. stelletje pipo,s allemaal dat jullie deze duivel bouta president nog noem deze bouta is een land verader aan de teroristen waar mee hij en zen regering leden en amiralie nog steeds stuun wil geven met samen werking pas op amerika kom deze beesten tot in suriname op halen neem het aan dit gaat gebeuren vuile hulp verlener aan hezbhola en terorist kanibaal is deze bouta en zen anderen die met hem mee doe je kan zien dat surinamers dom zijn ezel dat ze nog niet in zien dat bouta nog steeds bevriend is met gevaarlijk teroristen die suriname binnen wil komen en zijn er al en koop bouta om met geld want suriname zit in rood de geld kast is op dus men maak gebruik van dit zoo als ook die beesten turken maffia in suriname wit was ook hun hoop ik dat ze op geruimd worden door amerika gepakt of door columbiaans mexicaans maffia weg geveegd worden tjauw


  Maak melding

 43. @Snippie,

  Quote:
  Hij geeft aan dat er geen plan is en hij en zijn entourage geen enkel idee hebben hoe uit deze crisis te geraken.

  Blijf zitten en wachten met Bouterse en trawanten die Suriname richting de afgrond leiden of sta op en jaag deze dievenclub weg zodat kundige Surinamers het land redden. Andere opties zijn er niet

  Wanneer gaat het tot de Suri`s doordringen dat KUMAKOISI MET PEK EN VEREN moet worden verjaagd.
  Ik snap niet dat dit volk zo passief kan zijn in plaats van voor zijn rechten op te komen.

  Als ik naar BIMBO BAKANA TORI luister, valt het mij op dat de sommige Bellers heel erg nederig naar deze man toe zijn. Deze zelfde bellers zijn dan op een andere zender feller in hun commentaar.

  Ik ben het VOLKOMEN met je eens dat KUMA VERDREVEN moet worden.


  Maak melding

 44. Lijst van Surinaamse presidenten:

  1. J.H.E. Ferrier: 25 november 1975 – 13 augustus 1980

  2. H.R. Chin A Sen: 15 augustus 1980 – 4 februari 1982 Partij Nationalistische Republiek

  3. L.F. Ramdat Misier: 8 februari 1982 – 25 januari 1988

  4. R. Shankar: 25 januari 1988 – 24 december 1990 Vooruitstrevende Hervormings Partij

  5. J.S.P. Kraag: 29 december 1990 – 16 september 1991 Nationale Partij Suriname

  6. R.R. Venetiaan: 16 september 1991 – 15 september 1996 Nieuw Front (NPS)

  7. J.A. Wijdenbosch: 15 september 1996 – 12 augustus 2000 Millennium Combinatie (NDP)

  8. R.R. Venetiaan: 12 augustus 2000 – 12 augustus 2010 Nieuw Front (NPS)

  9 D.D. Bouterse: 12 augustus 2010 – heden Megacombinatie (NDP)

  Helaas is het zijn acht voorgangers niet gelukt om Suriname naar economisch florerende hoogten te brengen.
  Wellicht zal het ooit wel lukken.


  Maak melding

 45. bouterse je bent een dagoe, het land naar de klote gebracht. Alles wat slecht is wens ik je toe , zaagsel. een kumakoisi is beter dan je duivel. Je naam schrijf ik niet eens met een hoofdletter je bent minder dan hondenuitwerpsel.

  Treinspoor aanleggen in zijn hol bedoel Henry.

  Hij kan het niet aan, ik wacht op onze lieve heer die deze satan moet wegschrappen op deze aarde op een beestachtige manier. Kijk wat die satan met het land heeft gedaan verschrikkelijk. Ik ben heel boos.

  Shakuni je hebt gelijk aan de ene kant dan hadden ze niet zo stom moeten zijn , maar heleboel die niet op hem hebben gestemd die voelen het ook.

  Iemand moet die fuck toko toko ede van hem doorschieten , hij moet,mag niet dood, maar lijden. Lijden wat anderen na zoveel jaren nog steeds doen. Voelen, wat anderen voelen. Hij en dat hele zooitje.


  Maak melding

 46. Bouta toon ballen en treed af jo stinkende hoere indiaan. Je hebt het volk uitgemolken en wreed bedrogen. Je moet geexecuteerd worden dagoe joe. Bigi foefoeroe beest.


  Maak melding

 47. Samen met dinootje probeerde deze duivel suriname te verkopen aan terroristen. Skeer alle monetaire reserve, nyang dringi mek presirie. Rot op boeler!!!!!


  Maak melding

 48. Brunswijk ziet graag dat Bouterse zijn regeermacht teruggeeft terwijl een ieder weet dat Bouterse de sterkste politicus en de meest ervaren politicus is op dit moment in het Surinaams politiek krachtenveld. Figuren als Santokhi, Rusland, Soemohardjo en Brunswijk bestaan voor een groot deel uit gebakken lucht en ze ontlenen hun politieke aanzien door o.a. een etnische politiekvoering van leugen en bedrog.

  Mijn inziens wil de president met zin statement aan het volk duidelijk maken da het op dit moment helemaal geen herstel is waar te nemen op het economische vlak.Suriname heeft op dit moment maar weinig aan te bieden op de wereldmarkt.


  Maak melding

 49. RobG, de sterkste politicus die niet het lef heeft om het Atlantische Oceaan over te steken. Figuren als Santhoki en Rusland worden wel met open armen ontvangen in Europa. Ben het wel met je eens dat Bouterse zijn ambtstermijn moet afmaken.
  Immers welke gek ga je nu vinden om zijn puinhopen op te ruimen.


  Maak melding

 50. @ Roy
  Juist ja. Vanwege de onschendbaarheid die bij het ambt van president hoort houdt Bouterse uit alle macht deze functie vast.
  Net als een drenkeling die zich uit alle macht vast klampt aan zijn redder.
  Als de redder niet slim en adequaat handeld dan verdrinkt die samen met de drenkeling.

  Drenkeling Bouterse is Suriname (bevolking) aan het vermoorden.
  Tot nu toe suft de bevolking verder. Wanneer donderen ze deze demente broekpoeper op ?


  Maak melding

 51. @Paul…zo is t ook niet op te lossen, teveel gedoe steeds, vriendjes politiek, etnische problemen Hindoestaan denkt alleen aan de Hindoestaan en de creool moet de Hindoestaan niet, strekken steeds partij voor elkaar en discrimineren de ander over en weer en dan niet te vergeten de zakkenvullers en degene die familie alleen maar bevoordelen dat doen steeds alle regeringen al vanaf 1975 het is gewoon een zooitje kort zichte politiek en nu weet de regering het ff niet wat een bende!


  Maak melding

 52. T volk leert het nooit, ze kiezen voor mooi weer spelers, ze houden ervan om alles naar de klote te helpen.
  Veel willen maar weinig willen doen!!


  Maak melding

 53. Allemaal bannelingen- en dierasspora gebabbel op dit forum. Stuk voor stuk gasten, die niet nooit in Suriname zullen komen wonen en of werken. Wij steken tenminste onze nek uit voor dit land.


  Maak melding

 54. @ Paraman,

  Er zijn genoeg capabele mensen in de diaspora die hun handen (en hersenen) uit de mouwen willen steken, maar niet onder deze regering. Moge dat duidelijk zijn! Hun intelligentie, studieresultatern en kennis is honderden malen groter dan van de gemiddelde Surinamer.


  Maak melding

 55. Jullie begrijpen het nog steeds niet. De valutaveiling is een witwasmiddel van crimi geld van DDB en zijn bende.

  Maar DDB aan het dementeren is dan is er toch VP en ministersploeg. Ik denk dat ze ook aan het dementeren zijn


  Maak melding

 56. Jullie begrijpen het nog steeds niet. De valutaveiling is een witwasmiddel van crimi geld van DDB en zijn bende.

  Maar als DDB aan het dementeren is dan is er toch VP en ministersploeg. Ik denk dat ze ook aan het dementeren zijn


  Maak melding

 57. Feit : DDB heeft geen enkel keer tijdens zijn regeren vooruitgang weten te brengen in Suriname. Er waren mogelijkheden zat, maar hij heeft bewust voor eigen gewin gekozen. Hij heeft met zijn macho gedrag het land heel veel schade berokkend…
  Zijn populistische maatregelen hebben het land ver terug in de tijd gezet…zie dat maar weer recht te trekken.
  Bouterse geef het mandaat terug aan het volk, je zal hoe dan ook de geschiedenis in gaan als de slechtste President en moordenaar van Suriname…die geschiedenis boeken komen er toch wel.


  Maak melding

 58. @ Stille.

  Je hebt groot gelijk; mijn familie zeggen altijd het volgende; tegen mij, oom yu kmoto fu Holland dat no wan taki yu sabi ala sani ! Ze geven het niet toe dat mijn inbreng altijd het beste is, ik wordt gewoon genegeerd. Ze moeten de Surined niet, alleen hun € is goed.

  Sari Tori mang.

  Jacko


  Maak melding

 59. Bouterse moet gewoon opstappen ja.
  Andere presidenten zijn wel in staat
  Verandering te brengen in su.
  Want niet ook geen buitenland wil met
  Een moordenaar werken. Dus bouta is die
  Hele probleem dat su in pinarie leeft
  Dus het heedt wel zin als e andere pres
  Komt in su!!!!


  Maak melding

 60. “Bouterse de sterkste politicus en de meest ervaren politicus op dit moment in het Surinaams politiek krachtenveld.”

  Deze uitspraak brengt moesje echt niet naar Parijs en Suriname geen milimeter dichterbij van Dubai.
  De sterkste en meest ervaren politicus met zijn tig aantal adviseurs kan Suriname niet van de ondergang redden. Hij kan geen plan presenteren om uit deze economische malaise te geraken en is slechts bezig met brandjes blussen.


  Maak melding

 61. Smatje,

  Je hebt een mooi lijstje van presidenten vanaf 1975 geproduceerd.
  Maar je vergeet wel erbij te vermelden dat in de periode van:

  2. H.R. Chin A Sen: 15 augustus 1980 –
  4 februari 1982 Partij Nationalistische Republiek
  3. L.F. Ramdat Misier: 8 februari 1982 – 25 januari 1988
  5. J.S.P. Kraag: 29 december 1990 – 16 september 1991 Nationale Partij Suriname
  7. J.A. Wijdenbosch: 15 september 1996 – 12 augustus 2000 Millennium Combinatie (NDP)

  de werkelijke regie in handen was van de volksmisleider Bouterse.


  Maak melding

 62. RobG: “terwijl een ieder weet dat Bouterse de sterkste politicus en de meest ervaren politicus is”

  Neemt iemand deze Paarse Kakkerlak RobG nog serieus op dit forum. Zijn slaafse volgzaamheid van Bouterse die nu aantoonbaar met feiten onderbouwd Suriname voor de DERDE KEER weer volledig naar de kloten helpt is ziekelijk,


  Maak melding

 63. Na de verkiezing 25 mei 2015 heeft NDP alle politieke partijen uitgesloten voor een samenwerking .

  Men moest naar Radio SRS van Limbo de Dombo luisteren hoe de regering gevormd is , met overlopers van V7 . .

  Bouterse je kan geen Engels praten lezen en schrijven .
  dat moet je als president goed kunnen .

  Er zijn duizenden Surinamers die een beter werk leveren als President .

  Kom maar niet met foefjes om de grond wet straks te veranderen om langer dan 10 of 15 jaren te blijven

  Telkens maar vertellen dat de vijand om de HOEK is alleen maar Racisme promoten jullie via Radio SRS .

  Laat limbo via SRS vertellen wanneer SRS gebouwd is .

  Grond wet slopers zijn ze in NDP , wat is de AOW nu waard .

  Ze zijn zo slim in NDP dat men na 1jaar verkiezing nog geen plan heeft voor Suriname .
  Volgend jaar 2017 gaat NDP een plan hebben ,verlopig is het pakketten delen als sinterklaas .

  Ik kan niet geloven dat NDP over sociaal zwakkeren praat


  Maak melding

 64. @ Oom Bert.

  Je hebt takki man en du man, en die vet nek Limbo de dombo, is een mee loper van de Baas ! Dus hij lult maar wat de Baas hem opdraagt, zo lang hij goed betaald wordt.
  Strakkies als er een ander komt die beter betaald,
  is hij zo gevlucht !
  En je hebt weer een ander die honds trouw is, hij is nog trouwer als een schoothondje, hij is( Mijnheer de Econoom )
  uit Nederland, en is zeer geliefd op deze forum bij de andere
  forummers, Ha ha ha ha ha ha !!!!!!!!!!!!!!
  Un tan teki été 4 jari; no span, dalijk moni o kong baka.
  Bikassi Baas nanga ing stanko, klop aan na IMF dang wo Njang Dringie nanga Presirie baka.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 65. Die kruwa heeft smatje de watje goed bedonderd, als wij over los losi praten , moet ie niet over bor bori praten. Mooi en makkelijk over genomen die lijst uit internet, blijkbaar moet ie die eigen poepgat vergelijken met die voorhoofd van hem/haar.
  Die smatje de watje komt uit de wc generatie, niet wetende wat de leons berg akkoord inhoud, gesloten door bouta-soeminta-arron en lachmon.
  2zijn al dood eris nog 2. Vraag soeminta liever….


  Maak melding

 66. Als ik minister president zou zijn, zou ik alle Aziaten eruit schoppen want zij stagneren de ontwikkeling van ons geliefd Suriname. Aziaten zijn liever lui dan moe !!!!

  Alleen wij afrikanen kunnen ontwikkeling brengen kijk maar goed om je heen.


  Maak melding

 67. @ Amin Ede.

  Wat heb je gedronken, voordat j je over de Aziaten schrijft ? Wel Amin Ede; zonder Aziaten in Sranang dan unu bing K@ keba, de Aziaten zijn landbouwers in Sranang.
  Denkt maar aan de landbouwers allemaal Aziaten,
  Hindustanen en Javanen,dus kom niet met je K@ verhaal dat ze lui zijn, terwijl je ligt te stinken in je K@ bed zijn hun al bezig op het land ! Wij Afrikanen kunnen ontwikkeling brengen, wat voor k@ ontwikkeling is dat dan ?
  Kijk naar de Afrikaanse landen, wat voor ontwikkeling hebben ze daar dan ? Onze President is een afstammeling van een Afrikaan in het ver verleden, hij heeft het juist naar de verdoemenis geholpen ! Neem een djogo en spoel je mond goed schoon, voordat je meer stommiteiten gaat uitkraaien.

  Sari Tori.

  Jacko.


  Maak melding

 68. Volgens mij probeert Amin Ede de boel alleen maar op te naaien. Zijn bewering slaat als een tang op een varken, is niet serieus te nemen en eigenlijk geen reactie waard.


  Maak melding

 69. @Oom Bert,

  Gij begrijpt het Surinaams politiek krachtenveld niet. President Bouterse is op dit moment de meest machtige / invloedrijke / slimme politicus in Suriname op dit moment. Gij zult hiermee moeten leven omdat er vanuit het kamp van de oppositie niemand zich kan profileren tot machtige counterpart voor de president.

  Ik schrijf counterpart omdat het niet gaat om een machtige tegenstander. Het gaat in dit geval concreet om een persoon of een politieke partij uit de oppositie waarmee onderhandeld wordt of waarmee de verantwoordelijkheid voor een activiteit, projekt of initiatief wordt gedeeld.

  Laat een ding duidelijk zijn. President Bouterse wil graag met de oppositie of een partner in de oppositie samenwerken om de problemen in het land op te lossen. Het is een teken van kracht als de oppositie of een partij uit de oppositie haar medewerking geeft om de problemen samen op te lossen.

  Deze benadering van denken is misschien nieuw voor jou en de vocale oppositie actief op Waterkant. Om deze manier van denken te kunnen hanteren moet men wel op een hoger niveau informatie verzamelen, interpreteren en kunnen handelen.


  Maak melding

 70. Beste RobG

  ” President Bouterse is op dit moment de meest machtige / invloedrijke / slimme politicus in Suriname op dit moment.”

  Deze president geeft zich zelf dagelijks een brevet van onvermogen. Hij geeft toe geen plan te hebben en dat hij alles op de lange baan schuift.

  Deze president heeft kans gezien de munt met 100% te devalueren zoals velen voorspeld hebben.
  Alle deskundigen (behalve RobG) erkennen dat het verspillende beleid zonder visie de basis is van de ellende waar men nu voorstaat.

  Luister aub naar u slimme president als hij zegt ik heb geen plan en geen oplossing.


  Maak melding

 71. RobG:
  Als jij de definitie van vocaal niet snapt, gebruik hem dan ook niet met je steeds terugkerende frase,
  “vocale oppositie”.
  Het schijnt bij “gij” ook nog steeds niet door te dringen dat reageerders op dit forum per definitie geen oppositieaanhangers behoeven te zijn, wanneer zij ageren op- en tegen het beleid (lees geen beleid) zoals voorstaan door Bouterse en trawanten!
  Door iedereen die het met jouw visie niet eens is, te bestempelen als denkers met een laag niveau, c.q. autist, getuigd van verregaande zelfingenomenheid.
  Hoe is dat gezegde ook al weer! Hoogmoed komt voor de val?


  Maak melding

 72. @ Pico, vrijdag 8 april 2016 om 17:07 uur

  ” ik heb helaas dit betoog alleen kunnen lezen en niet kunnen horen noch kunnen zien hoe het werd uitgesproken “.

  ” Pico “, op de website van Apintie ( apintie punt sr ) staat een fragment van het betoog ( +/- 9:30 minuten )

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 73. @astaman

  Als jij de term “vocale oppositie” niet kent of begrijpt moet je dat niet in het openbaar laten blijken. Staat nogal dommig. Beter zoek je de betekenis even op. Google is your friend 😉


  Maak melding

 74. @Jojo,

  Je kan er niet om heen. De heer Bouterse is de machtigste man op dit moment in Suriname. Dat er geen plannen zijn verwijs ik naar het rijk der fabelen. De plannen zijn er maar het toewijzen van de financiële middelen om de plannen daadwerkelijk uit te voeren vragen om de nodige zorgvuldigheid. Er zijn nog altijd rovers op belangrijke ambtelijke posten in het bestuursapparaat. Deze rovers overleven welke regering dan ook en zij kunnen het dubbelspel goed spelen. Zij gaan voor het eigen belang en niet voor het landsbelang.


  Maak melding

 75. @ Passant,

  Ik ben het eens met je uiteenzetting. Het is echter wel zo dat de lokale ondernemers, in welke sector dan ook, meegaan in de ‘flow’ van de prijsverhogingen. Ik heb dan op dit moment geen enkel prijsverschil gemerkt tussen lokale en geïmporteerde goederen. Sterker nog: Lokale kip bijvoorbeeld is nog altijd duurder dan buitenlandse kip. Verse groenten, die qua produktiekosten misschien 10 cent kosten, worden voor 1,10 SRD op de markt aangeboden. Snel geld maken, noem ik dat, geen economisch benul.


  Maak melding

 76. RobG

  “Je kan er niet om heen. De heer Bouterse is de machtigste man op dit moment in Suriname. Dat er geen plannen zijn verwijs ik naar het rijk der fabelen.”

  Een machtige man laat zich ten tijde van problemen zien als de leider, de strateeg, etc. zodat hij krediet op bouwt.
  Uw machtigste man kruipt weg op zijn veranda waar niemand hem kan zien.

  Een machtige man verantwoord zich en maakt katoen van zijn tegenstanders.
  uw machtige manis afhankelijk van grondwet schending en wordt door de oppositie rat van een Jogi te kakken gezet zonder verweer.
  Je bent toch wel heel erg ver weg gezakt als je op Jogi geen inhoudelijk antwoord hebt en uitstel moet vragen.

  U zegt dat de plannen zijn. De president zegt dat er geen plannen zijn. Zou dat kunnen betekenen dat hij de adviezen van een economie leraar met de naam RobG uit Calimerostan naast zich neer heeft moeten leggen vanwege ontbrekende middelen.

  Volgens mij leeft Bouterse zijn laatste weekend in Paradise en moet hij volgend week door de knieën voor Lagarde (IMF).
  Hoefdraad heeft echt geen adequaat antwoord. Het enige waar de regering mee bezig is de laatste reserves bij iedereen bij elkaar schrapen (zoals bij de verzekeringsmaatschappijen, iets wat gelukkig door de oppositie geblokkeerd is).

  Natuurlijk moet de Oppositie haar eigen strategie volgen en die is vrij simpel zorg er voor dat Bouterse niet de laatste centjes verbrast en zorg er voor dat de aansprakelijkheid voor het gevoerde wanbeleid heel duidelijk wordt en vervollging (kaal plukken) makkelijk wordt.


  Maak melding

 77. @ SMATJE , vrijdag 8 april 2016 om 20:24 uur

  Tijdens de periode van de nummer 1 op jou lijst was de koers van de SURINAAMSE GULDEN t.o.v. de DOLLAR en de NEDERLANDSE FLORIJN het volgende.

  Bank aankoop NF 100 voor 47,50 Surinaamse Gulden
  US Dollar 1 voor 1,80 Surinaamse Gulden.

  Jou ouders zullen dat wel weten maar jij als een in Nederland geboren persoon uit Surinaamse ouders kan dat NEVER NOOIT WETEN.

  Let op !!!! De periode van de nummer 1 was voor MIJ een zeer leuke tijd t/m 24 februari 1980. Daarna verscheen CRIMINEEL/ MOORDENAAR en STOORZENDER, ” Desiderius ” te tonele !!!!!

  De nummers 1 t/m 8 op jou lijstje konden/kunnen i.t.t. jou LOVER, ” Desiderius “, VRIJ de wereld RONDREIZEN !!!!
  Nummer 4 op je lijst ( Shankar ) stond zelfs ONUITGENODIGD aan de deur van de PRIVEWONING van ” Tuut tuut tuut de groetjes van Ruud ” ( Min pres Lubbers )

  ” Smatje “, het zal het met jou ” schatje ” Desiderius de MEGA MISLEIDER en MEGA NIETSNUT, SOWIESO noooooooooooooit lukken !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 78. @Hugo CHAVÉZ en @JoJo, ik kan mee met jullie mening en jullie hebben groot gelijk.

  ===Volgens Samson wil de regering blijven lenen om schulden te betalen. In het verleden kon men al moeilijk lenen op de internationale kapitaalmarkt. Het is de regering nergens gelukt om voor de investering in Newmont te lenen. Nu is het erger geworden. “De enige die jou kan helpen, is het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Men gaat lenen, maar kan geen plan schrijven. IMF zal het plan voor je schrijven, omdat de mensen hier de kennis niet hebben”, aldus Samson.


  Maak melding

 79. Paul:
  Zullen we het er bij laten dat er verschil kan zitten tussen Google lezen en de woorden juist interpreteren en ge- of misbruiken!


  Maak melding

 80. Enkele markante uitspraken die boekdelen spreekt en verre van hoopgevend zijn.

  A. Adhin:
  “In crisistijd is het moeilijk om te plannen.”

  G. Hoefdraad over de valutaveilingen:
  “We zullen zien hoe het uitpakt.”

  D. Bouterse over de crisis situatie in het land:
  “De regering heeft nog geen concreet plan.”
  “Laten we kijken hoe we eruit komen.”


  Maak melding

 81. @ RobG.

  Je hebt gelijk als je schrijft dat er rovers zijn bij de verschillende departementen. En je hebt ook gelijk dat DDB de machtigste man van Su is, want iedereen is bang voor zijn Uzi; dat heeft hij bewezen in 1982. En hij dient het volks en lands belang niet ten eigen bate ! Onder het volk bedoel ik zijn eigen familie en direkte vrienden zoals Abrahams en anderen. En hij is super slim, binnenkort zal hij de Amerikanen over de streep krijgen, om zijn zoon vrij te pleiten. Rob volgens mij loopt je op hele grote schoenen, want je loopt er al heel langs je schoenen heen !

  Sari Tori

  Jacko.


  Maak melding

 82. Tegen al die quasi intellectuelen, de pathologische leugenaars, de schragers van het paarse bewind, de volksverlakkers zoals Abdoel, Misiekaba, Jenny, Bouva en nog velen van die paarse kakkerlakken, die steeds mooi weer in Suriname prediken, terwijl ze bliksem goed wetende dat de schip zinkende is, moeten ernstige repercussies komen. De andere paarse ratten, zoals baas en zijn andere helpers hebben reeds het zinkende schip verlaten. Die hebben allang hun zakken zitten vullen. Exorbitante rijkdommenhebben ze vergaard. Allemaal misdadigers tegen de Surinaamse mens en menselijkheid.


  Maak melding

 83. @astaman,

  Ook jij bent een prominent lid van de vocale oppositie.Durf het niet te ontkennen. Jullie van kamp Front laten hier op waterkant goed van zich horen. Allemaal laster, valse en opruiende tonen worden door jullie verspreid. Oneliners en soundbites. De reikwijdte van jullie valse tonen is echter zeer gering.Laat dit maar goed tot je doordringen.


  Maak melding

 84. @Kooswat dacht je van een passagiers terminal aanleggen, de borl uitbaggeren zodat er passagiersschepen kunnen komen Paramaribo heeft genoeg te bieden voor mensen van die schepen die eem dagje door de stad willen lopen ik weet zeket dat dit een goede investering zal zijn de stad met zijn mooie houten gebouwen en niet te vergeten de houten kathedraal volgensij nog de enigr houten in Zuid Amerika (maar dat weet ik niet zeket) de mensen zullen zeket geld uotgeven im de stad dus goed voor de ondernemers en dus werk gelegenheid.
  Aan het ecotoerisme moet nog heel veel verbeterd worden, tis mu duur en ver onder de maat qua verzorging en accomodatie in t binnenland.


  Maak melding

 85. RobG.

  Als jij voor je studie economie een bul hebt gekregen, dan heb ik buiten een koe staan, die sigaren rookt.
  Ongelooflijk, wat een niveau voor een econoom.


  Maak melding

 86. @Kooswat dacht je van een passagiers terminal aanleggen, de borl uitbaggeren zodat er passagiersschepen kunnen komen Paramaribo heeft genoeg te bieden voor mensen van die schepen die eem dagje door de stad willen lopen ik weet zeket dat dit een goede investering zal zijn de stad met zijn mooie houten gebouwen en niet te vergeten de houten kathedraal volgensij nog de enigr houten in Zuid Amerika (maar dat weet ik niet zeket) de mensen zullen zeket geld uotgeven im de stad dus goed voor de ondernemers en dus werk gelegenheid.
  Aan het ecotoerisme moet nog heel veel verbeterd worden, tis mu duur en ver onder de maat qua verzorging en accomodatie in t binnenland….


  Maak melding

 87. RobG@ lees schrijven van JO.JO goed .

  Verder gaf vice President Adin aan, er is geen plan in 2016 .
  De Regering gaf aan dat ze verlopig met elementen werken .

  Voor verkiezing moest er al een plan zijn van NDP laten ze dat maar in 2017 schrijven .

  Waarom was President niet naar Cuba gegaan toen Obama daar op bezoek bij Fidel was ,dan was hij groot .

  Buiten Suriname moet je groot zijn als leider de Wereld bestaat niet alleen uit Suriname .

  Noem maar een paar projecten wat NDP in de plan van 2017 kan zitten .

  Er zijn duizenden Surinamers die een beter President kunnen zijn dan Bouterse .

  Om een land te besturen moet je alvast wiskunde kennen .


  Maak melding

 88. @ Cochise.

  Man je reactie op Drs RobG is komisch, ik lach me een deuk man !! Misschien is RobG een Antropoloog in plaats van een Econoom ( Bedrijfs kunde. ) Ik zou zeggen ga zo door Rob, je brengt leven in de brouwerij !

  Fatu en soso Lafu.

  Jacko.


  Maak melding

 89. @ Ira

  “Het is de regering nergens gelukt om voor de investering in Newmont te lenen.”

  Indien Suriname haar deel niet volledig inbrengt in Surgold LLC is zij geen aandeelhouder. Men wordt pas aandeelhouder van een LLC indien men aan alle verplichtingen voldaan heeft.

  Slimme jongens zijn het in de regering.


  Maak melding

 90. De man plaatst zich in een slachtoffer rol, terwijl hij en zijn partners in crime tezamen $ 800 miljoen hebben staan op Zwitserse bankrekeningen. In de cowboy tijd werden zulke figuren met pek en veren weggejaagd of gelyncht. Degene die de benaming “arm”draagt is het getergde volk van Suriname. Voorstel; bij omwenteling alle vergaarde rijkdom van deze rovers confisqueren en gebruiken voor herstel van de Surinaamse economie.


  Maak melding

 91. RobG, dat bouterse de machtigste man is klopt maar de manier waarop schaart hij zich in het rijtje van een Idi Amin, Maduro of een Papa Doc, gewoon ordinaire diktators, figuren van het zelfde dubieuze allooi, welke kutmentaliteit moet je eigenlijk bezitten om die eigenschappen van dat soort heren nog te willen verdedigen ook


  Maak melding

 92. Iedereen heeft mooie plannen. We moeten dit, we moeten dat. Maar niemand heeft het erover hoe je dit moet financieren met een lege staatskas en miljardenschulden..


  Maak melding

 93. Bouterse vroeg en kreeg nog 5, als dank hebben de ezels die op hem gestemd hebben en de rest van de bevolking nu minstens 25 jaren nodig om de schade, door hem aangericht, te herstellen, zodat Suriname weer op het niveau komt als toen deze incompetente gek het overnam van Venetiaan.


  Maak melding

 94. @JZwartman, het verhaal over corruptie door Abrahams zal eerst bewezen moeten worden. Tot heden is niemand met de harde feiten kopen opdagen. Het blijven allemaal spookverhalen. Laat een ding voor jou en de jouwen duidelijk zijn. Hoe negatiever men over een bepaalde persoon gaat schrijven des te meer kan de persoon rekenen op mijn sympathie. Zolang de harde bewijzen tegen de persoon niet boven tafel komen zal deze persoon kunnen rekenen op mijn sympathie. “Ik blijf me een deuk lachen”. Jullie redenaties ontstijgen niet het niveau van de autochtone tokkie’s.

  @cochise, was is er mis misgegaan in je leven. Zit het je niet lekker dat ik weet waarover ik praat. Allochtone tokkie investeer in jezelf.

  @Hans, jij verspreid alleen maar borrelpraat afkomstig uit de kroeg aan ‘ de oude Kijk in’t Jatstraat ‘. Waar was vannacht je afterparty? In de kroeg aan de Hoge der A ?


  Maak melding

 95. RobG.

  In mijn leven is gelukkig alles goedgegaan en ik hoef mij niet meer te bewijzen.
  Voor jou ben ik een allochtone tokkie, anderen zijn weer autochtone tokkies.
  Wat ben je eigenlijk zelf in Nederland ?
  Als ik jouw reacties lees kan ik mij gewoonweg niet voorstellen, dat ik met een collega-titelhouder te maken heb.
  Je post bovendien vaak reacties, die helemaal niet overeen komen met praktijk van alle dag in Suriname.
  Ik denk, dat je helemaal niet weet wat zich hier afspeelt.


  Maak melding

 96. @RobG
  U weet net zo goed als iedereen dat het bewijsmateriaal tegen Abrahams in de kasten van de regering ligt en dat het daar niet uitkomt en dat elke onderzoeker tijdens deze regering kansloos is.
  Zie wat er gebeurde toen Jeroen van Trommelen een gat vond waarmee hij aantoonde wie de belangrijkste NDP goudmijn concessionarissen waren en wat zij mogelijk verdienden. Het loket was binnen en week gesloten.
  Zie hoe het onderzoek tegen het misbruik van Paspoorten door de verdachte D B junior verloopt. Er is formeel een onderzoek gestart alleen ligt de urgentie heel erg laag terwijl het hier om staatsveiligheid gaat (hoe kunnen potentiële terroristen aan Surinaamse paspoorten komen, Hoe kan de veroordeelde (schuld bekend) Dino Bouterse cocaïne in pverheidsgebouwen bewaren, etc..

  Ik raad u aan te lezen hoe corruptie op dat niveau plaats vindt, “the Looting machine”zal het u leren.
  Uit dt boek zult u ook leren dat Suriname geheel niet interessant is voor wie dan ook waar in de wereld zolang landen als Angola de chinezen en andere roofkapitalisten met miljarden per project kunnen faciliteren.


  Maak melding

 97. @Cochise,

  Als jij een collega,een vakgenoot zou zijn, moet jij als geen ander weten dat de uitvoering van de plannen in de praktijk altijd weerbarstig is. Vooral sociaal-economische ontwikkelingsplannen kunnen op papier genialiteit uitstralen, maar wat blijkt? De uitvoering in de praktijk pakt veelal anders uit. Jij moeten weten dat achter elke economisch ontwikkelingsplan van een regering er ook een kostenplaatje tegenover moet staan. Hoe meer financiële middelen een regering tot haar beschikking heeft, des te meer plannen kunnen gerealiseerd worden.

  Het probleem van Suriname werd alleen maar verergerd omdat de achtereenvolgende NieuwFront regeringen geen aandacht schonken aan de infrastructuur, de huizenbouw, de gezondheidszorg, onderwijs en scholing, en overige collectieve voorzieningen. Deze regering moet een grote inhaalslag verrichten om de verwaarlozing door NieuwFront op te ruimen.

  Jij hoort dit te weten. Maar wat zie ik? Jij gaat mee met het gepeupel, m.a.w. de hersenlozen, en dat voor een persoon die pretendeert een behoorlijk stel hersenen bij de geboorte te hebben meegekregen. Dat jij mijn deskundigheid in twijfel trekt steekt me niet. Ik weet wel beter.


  Maak melding

 98. RobG.

  Jij zou misschien eens wat meer moeten opnemen, wat JoJo en ik posten, maar jij bent vanuit Nederland ziende blind en horende doof.
  Jij hebt volgens mij echt geen idee, wat het leven in Suriname inhoudt op dit moment.
  Jij blijft steken in de afgedraaide grammafoonplaat, dat het Front niet deugt.
  Ik ben politiek volstrekt neutraal, maar waar ik de meeste moeite mee heb, is, dat jij vanuit Nederland mij voortdurend
  verteld, hoe wij het hier in Suriname moeten doen als niet Bouta-adepts,
  Waar haal jij de gore lef vandaan omdat te doen, terwijl jij op bijna 7.600 km afstand van MIJN land je postings verstuurd.


  Maak melding

 99. RobG.

  Als nakomertje: ik ben geen hersenloze, ik heb een titel, al tientallen jarenlang.
  Volgens mij kun jij gelet op de inhoud van de postings nauwelijks in het bezit zijn van een bul.
  Daarvoor zijn jouw postings van een te laag niveau.


  Maak melding

 100. RobG jij kent de binnenstad van Groningen wel aardig, onlangs nog in de Peperstraat geweest om te scoren, voor mij een 200 km te ver om een avondje te gaan stappen, dus houdt je gewoon bij het onderwerp voordat je weer van deze missers maakt ook op dit vlak naast de hele beoordeling van jou op de huidige situatie in Suriname, je blameert je zelf maar dat zijn we intussen wel gewent van jou
  Piemul RobG komt onder de steen vandaan waar Bouterse op gescheten heeft


  Maak melding

 101. Een ding moet je RobG nageven, Bouterse is momenteel wel degelijk de slimste politicus van Suriname, bij lange na niet de intelligentste of de meest verstandigste maar president van een land wordt je tenslotte niet zomaar. De huidige economische situatie in Suriname is diep tragisch maar laten we eerlijk zijn, die van Nederland is al enige jaren ook niet om naar huis te schrijven met al die voedselbanken e.d. die er zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.