Award uitreiking ‘Duurzaamste mkb-landbouwer Suriname 2016’

17

Na een succesvol 2-daags landbouwcongres in 2015, organiseert stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken (EZ) in Nederland, het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), de Nederlandse ambassade en de sponsoren van de prijzen Varross en Interfarm, opnieuw in 2016 de award uitreiking voor de duurzaamste mkb-landbouwer van Suriname. Dit zal gebeuren op 10 juni 2016 in Hotel Torarica in Suriname.

Duurzaam telen in Suriname blijft nodig met het oog op voedselveiligheid, gezonde landbouwproducten en een goede volksgezondheid. Het aantal duurzame landbouwtelers en agro- industriëlen groeit gestaag en de consumentenvraag naar gezond voedsel wordt steeds groter. Dit proces wil stichting d’ONS en haar partners ook in 2016 blijven ondersteunen, door de winnaars opnieuw prijs toe te kennen in de vorm van een geldbedrag. Hiernaast zal er een seminar worden georganiseerd over een ontwikkeling in de duurzame landbouw.

Net als vorig jaar worden de prijzen ter beschikking gesteld door de bedrijven Varross bv en Interfarm nv uit Suriname. De winnaar van de award 2016 ontvangt een geldbedrag van €2000,-. Het bedrijf dat op de tweede plek komt ontvangt €1000,- en het bedrijf dat op de derde plek komt ontvangt een bedrag van €500,-. Met het uitreiken van deze prijzen hopen de samenwerkingspartners de duurzame landbouw in Suriname te blijven bevorderen.

In mei zal een vakbekwame jury, bestaande uit Surinaamse en Nederlandse leden, bezoeken brengen aan de agrarische bedrijven in Suriname, die zich voor de award wedstrijd hebben ingeschreven.
De winnaar van de editie uit 2015 was het familiebedrijf Baldew uit het district Wanica. Dit bedrijf heeft met beperkte middelen een goed draaiend soepgroente bedrijf van de grond gekregen. Daarnaast teelt deze familie volledig duurzaam; dus met in acht neming van de duurzame criteria. In 2016 zijn de deelnamecriteria bekend en te vinden op www.stdons.nl . Op deze site kan er ook ingeschreven worden voor de wedstrijd.

Bekijk ook:

17 REACTIES

 1. Het is award seizoen inSuriname.Straks ook een award voor iedereen die 1 tomatenboom en I peperboom kan planten op hun erf.
  Iedereen kan een award en een bachelors titel in ontvangst nemen bv ,bankrover Brunsie die wordt bachelor in NIETWEET KUNDE.


  Maak melding

 2. Antwoord op jouw vraag.
  Als je niet weet wat het betekent zoek op Google dan weet jij het antwoord.
  Ik kan het ook voor jouw uitkauwen maar dan weet jij het de volgende keer weer niet.
  Schande.


  Maak melding

 3. Misschien kan men ook een award in het vooruitzicht stellen voor het dom en ongefundeerd lullen op deze site. And the winner is ……….


  Maak melding

 4. Weer een award. Inlijsten, boven je bed hangen, geld in ontvangst nemen en verder gaan met het kweken van die kerstomaatjes, die ze hier tomaten noemen! Zes tomaatjes met de omvang van een knikker voor 6 SRD!


  Maak melding

 5. pakira je bent net afgestudeerd van de kom universiteit en nu al weet je niks..
  ,wat heb dan geleerd..
  dit is typisch surinaams,hebben een papier wat certificaat heet,maar geen hersens..

  zie maar aan de lijder.,wat een poep-zak onder ontwikkeld.


  Maak melding

 6. De winnaar van de award 2016 ontvangt een geldbedrag van €2000, pffff Als ik win kost het me meer dan het dubbele aan traktaties.


  Maak melding

 7. Suri’s nemen grote stukken goed landbouw grond en bouwen er een chinese gedrocht op.En dat noemen ze booming.
  Misiekaba stuurde zijn bewoners om Witboiti te occuperen.Witboiti is prachtig vee land geweest.Nu staan er marron krotten daar in plaats van vee en sterven de marron kinderen wegens gebrek aan melk.Ze hebben meerdere lingen maar niet voldoende moeder melk.


  Maak melding

 8. @ Nederwiet,

  Nee hoor, helemaal niet gek als je ziet door wie dit allemaal gesponsord wordt. Er zijn meer buitenlandse valuta dan alleen de dollar.


  Maak melding

 9. Als ik achter mijn pc duikt ben ik niet weg te krijgen, ik amuseer kostelijk met sommige reactie´s van sommige forummers.

  fatu lol.

  Jacko.


  Maak melding

 10. Hoe kan je duurzame landbouw uitoefenen als de srd steeds minder waard wordt? Jouw bedrijf gaat kapot. Als Holland nu de soep groenten en de paprika and ander peper in poeder vorm importeert bijvoorbeeld dan kunnen de boeren op een gestadige inkomen van euros zien inplaats van een enmalige uitkering van een award. Van Suriname’s overheid kan je niets verwachten die zijn bankroet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.