Ex-minister Belfort: Bouterse in driedubbele pyjama

42

PARAMARIBO, 7 apr – Desi Bouterse zei ooit dat toenmalig president Ronald Venetiaan sliep en een pyjama aanhad. “Nu heeft hij een driedubbele pyjama aan”, zegt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Edward Belfort. De president lijkt zich niet bewust van de ernst van de problemen waar Suriname mee worstelt.

Het is tekenend voor deze geestestoestand dat het staatshoofd geen uitleg kan geven van wat er in het land gebeurt. Dat geldt vooral in het parlement, waar Bouterse zelden komt. “Wij blijven maar vragen stellen, maar krijgen geen antwoorden. Hierdoor kunnen wij de gemeenschap ook geen antwoord geven. President, ga zelf kijken wat er in het land gebeurt. U zegt dat op straat komen geen zin heeft, maar in 2005 vond u dat wel nodig toen de brandstofprijzen omhoog gingen”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname.

Maatregelen om de nood te verlichten blijven uit. “Wat moet er met het arme volk gebeuren? Zij (de NDP van Bouterse, red.) schreeuwen dat zij zes en twintig zetels hebben, maar kunnen het land niet regeren. Alles is schaars geworden. Straks gaan mensen uit het land vluchten, omdat het niet meer veilig is. Elke dag worden bejaarden beroofd of vermoord, terwijl de minister van Justitie & Politie zwijgt”, aldus Belfort.

Bekijk ook:

42 REACTIES

 1. Ja bouta is stoned aan cocaine en binnenlandse maagden zijn incompetente schoonzoon ekonoom schroefdraad is de facto de president zoon dino op vakantie in NY.


  Maak melding

 2. President Bouterse: Ik wens u zeer slapeloze nachten toe. Gefeliciteerd. U heeft Suriname teruggebracht naar de jaren 90. De lange rijen zijn en al. De lege schappen ook. De galopperende inflatie enz. enz. enz. Waarom neemt u een taak op u die u niet kunt volbrengen? Ter wille van uw eigen gezondheid: stap op. Uw houdbaarheidsdatum als president is al lang verlopen. Hoe moeten wij u straks omschrijven/vermelden in onze geschiedenisboeken. Houdt de eer aan uzelf en verdwijn. In plaats van beter zal het steeds erger worden met Suriname en zullen uw slpeloze nachten juist toe en niet afnemen..


  Maak melding

 3. Belfort
  Toen jij mini-ster was, waar je overigens ook niet geschikt voor was, is de roof en moord alleen toegenomen.
  Je gaf de crimelen wapens.
  Dus houd je lelijke bek dicht. Je hebt ook een Alibaba van DDB


  Maak melding

 4. Belfort
  Toen jij mini-ster was, waar je overigens ook niet geschikt voor was, is de roof en moord alleen toegenomen.
  Je gaf de crimelen wapens.
  Dus houd je lelijke bek dicht. Je bent ook een Alibaba van DDB


  Maak melding

 5. Waar gaan ze naar toe vluchten japi,ook de buitenlandse media volgen ,dan was j dit wel tegengekomen,fragiele economische groei in de wereld verontrust de IMF ,dat zijn de woorden van mevr lagarde,over welke mensen heb j het die naar het buitenland GN vluchten,jou achterban zeker,die nooit belasting hebben betaald,en alles altijd gratis hebben gekregen van de overheid,die nu het land onveilig maken,hij jij j zelf wel afgevraagd welk land ze welkom GN heten ,met zo een bedelmentaliteit,zelfs heb j een een puinhoop achtergelaten op min. Van.pol, van dit soort gasten word ik toch zo misselijk ,het gt toch zo slecht in het land ,maar j ontv wel mnd twee salarissen die van het parlement,en van een directeur vanwege j min post,intussen ben j ook autohandelaar geworden,er stonden eerst twee mini auto te koop op j erf,nu is j wagenpatk amper vier maanden later uit gebreid naar meer dan twintig auto,s ,maw awari j botert goed,ondanks dat het zo slecht gt in het land ,hoe kom j aan de dollars om de auto,s te importeren,dank zij de NDP ben j succes vol ,en nu schijt j in hun achtertuin,maar wij kennen jullie mentaliteit,begi fufuru begi en alles gratis willen hebben,wat is jullie inbreng tot nu toe voor het land geweest,behalve begi ,fufuru,geen belasting bet,en alles gratis krijgen,maw jullie kunnen gerust vertrekken.


  Maak melding

 6. Belfort praat met gespleten tong.
  Onder Belfort is amnestie wet getekend en hij heeft zelf voor gestemd.
  Onder Belfort is de criminaliteit erger geworden en hij was zijn zakken aan het vullen ipv orde op zaken te stellen.
  Was altijd als eerste om Bouterse te verdedigen.
  En nu hij in de oppositie zit omdat de regering niet met hem in zee is gegaan begint hij nu te blaffen.
  Hoe kunnen wij zulke mensen nu serieus nemen die eigenbelang voorop stellen dan het algemeen belang.
  Als je geloofwaardig wil overkomen dan had hij de criminaliteit moeten aanpakken tijdens zijn bewind.
  Onder leiding van Chan Santhoki was er minder criminaliteit en drugsbende werd aangepakt.
  Suriname moet door mensen met een nieuwe visie geregeerd worden.
  Elk politieke partij moet met een plan komen en als ze gekozen zijn moeten ze het gaan uitvoeren.
  Niet met een plan vol leugens zoals treinverbinding werk voor alle Surinamers omdat er veel projecten zullen bij komen enz.dat is allemaal niet nieuw voor jullie.
  De oppositie moet een eenheid vormen en niet wachten om het volk te mobiliseren als er verkiezingen zijn.
  Nu is het tijd voor grappenmakers zoals Belfort en zoals Rampersad het zei Brunswijk meest leergierigere politicus.
  Eigenlijk bedoelde Rampersad de meest corrupte en de grootste boef in Suriname.
  Die Rampersad denkt straks ben ik ook minister dus heb 4 jaar om te slijmen want door werken is niemand rijk geworden en door studies te volgen ook niet.
  Jammer voor Bryan S die beweert heeft dat Rampie de hoogste titel van alle Surinamers heeft en geen Nederlander gelukt is om zo een titel te behalen.
  Dat mensen gebruikt worden als handlangers voor hang en span diensten in deze tijd is erg.
  Oppositie waar zijn jullie.
  Bouta waarom spreek je jouw volk niet aan.
  Nu Panama soap bekend is zal hij slapeloze nachten hebben.
  Of is hij al getipt want een ieder weet dat zijn inlichtingen dienst goed is of je dat niet wil geloven is jullie probleem.


  Maak melding

 7. Het is de zoveelste keer dat wordt aangegeven dat de president zijn houdbaarheidsdatum is verstreken. De president zelf hierover zwijgt in alle talen en blijft maar aanmodderen. Moet de natuur hierover beslissen? Zo te zien zal het niet lang meer duren!!!


  Maak melding

 8. Keert de ” hagedis ” (Edje B ) zich nu tegen ZIJN IDOOL, Desiderius, de drager van PAARSE INCONTINENTIE LUIERS, uit China ???
  Op 31 mei 2015 ( 6 dagen na de verkiezingsuitslag ) was het een en al LOF die geuit werd aan het adres van ” Desiderius ” de PAMPER drager !!

  Getuige deze video: http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=12656#search
  Speciale aandacht voor 6:09 – 7:26

  Luister en WALG !!

  Ha det så bra ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Praat ook over j achterban die het land onveilig maken,je kan op straat niet eens lopen met een gouden ketting op,in je huis voel jij j onveilig zonder ijzerwerk ,dankzij jou achterban ,maar het wordt niet veroordeeld van uit jullie zijde,het is doodstil , niemand van jullie durft er over te praten ,het is als of jullie het allemaal goedkeuren,steek j nek uit ,durft ook daar over te praten,dan pas ga ik jullie serieus nemen ,maar niet constant schijten in iemand anders zijn achter tuin zonder j reet te vegen.


  Maak melding

 10. De Puinhopen Van 5 Jaar NDP

  Beste mensen… het groten deel van het surinamse bovolking leeft nu in armoede en Bouterse die Laat zich nergens bekennen.. nog taal nog teken..

  Nau nau nau.. Bouterse weet dat het over grootste deel van het volk onder ontwikkeld is die hbbn allen vr hem gestemd.. die zien hem ook graag daar zitten want hun ontwikkelings_nivo geven hun geen andere optie.. zo ook in het parlement onse DNA leden hun NIVO IS ook niet van… om over naar huis toe te schrijven… die bouterse denkt bij zich zelf…SANG MI MUS GO DU IN A PARLEMENT.

  Beste mensen….Suriname die heeft voor een leider gekozen wat die verdiend.


  Maak melding

 11. jong suriname.

  Ik zal er super mijn best doen om genuanceerd te zijn

  Ik heb mijn groote twijfels dat het ooit nog goed komt met ons toch zo geliefde land suriname..

  is ons nog nooit gelukt om een multinational op te zetten…. lastaan een land opbouwen.

  Ik stel voor om de hele kabinet buiten spel te zetten en dat men Europianen in dienst neem om die minister posten in te vullen voor 10 jaar..onse hudige minsters mogen dan voor 10 jaar stage lopen bij die Europianen die de minister posten gaan invullen.. Want oe no mang.. in plaats van vooruit denken denken wij avhteruit… zie Bouterse

  Dat is mijn opinie


  Maak melding

 12. De pot verwijt de ketel dat ie…………is, maar ziet zich zelf niet ! Su is niet nu naar de klote, Su is na de staatsgreep al naar de klote !! Su wordt geregeerd door een bandieten en Bavianen, ( Om maar het woord van Astavarka te gebruiken) Hij heeft nog gelijk ook moet ik zeggen !
  En toch ziet sommige mensen niet, dat de (lijder van het land zijn land naar de klootte helpt) Erger nog; hij (Econoom dat beweert ie tenminste, is ziende blind. )


  Maak melding

 13. Welke politicus moet men geloven???
  Belfort heeft zijn stilzwijgendheid blootgelegd, dat ie in mars heeft bewaard tijdens bouta 1. Omdat hij die tjoekoe nog niet heeft ontvangen, ja dat is ballen..ik begrijp t. Amnesty is binnen!!
  Maar wat ik niet begrijp, waarom heeft hij El vene genoemd. Is dat een constructief gebaar voorde volgende combinatie.
  Ik zou geen mate naaiers willen hebben in een integer partij, wegwezen en opzouten, lee mofo nelis…..


  Maak melding

 14. Beste meneer Belfort, jammer dat u en uw partijgenoten geen lering trokken uit zaken die zich eerder hebben voorgedaan. nu klaagt en klaagt en klaagt u, maar u hebt dit zelf veroorzaakt.

  kunt u ook wat anders zeggen, bijvoorbeeld: de ABOP en de PL hebben een grote, grote fout gemaakt door in 2010 bouterse tot president te kronen. dit had nimmer mogen gebeuren gezien zijn criminele daden en gezien zijn eerdere presidentschap.

  trek het boetekleed aan. verschuilt u zich niet achter: a no mie, a no mie. want u bent het ook.

  en nu zijn het ook: de BEP, die zoveel kritiek hadden op boutese, totdat zij bij de ruif komen.

  en carl de dominee, zoveel kritiek, de dagen tikken weg en nog geen anti-corruptiewet, maar ik hoor geen klacht van de dominee, is hij totaal versuft door de mulo-kinderen-trance die bouterse over hem heengegooid heeft?

  en brunswijk hoeft mij niets te komen vertellen, behalve wanneer hij het boetekleed aantrekt en zich terugtrekt en mensen die oprecht zijn en ook geen criminelen zijn zijn partij laat voortrekken.

  het land is al 40 jaar niets, nu wordt het 41 jaar …….

  het wachten is op genezende woorden, die niet komen, dominee Carl, waar blijft de genezing? houd je de genezing in gijzeling?

  de ene rotte appel wil niet onder doen voor de andere rotte appel en zorgt ervoor dat hij zo mogelijk nog rotter wordt. huuh!


  Maak melding

 15. Belfort ik zou mijn muil houden als ik je was. toen je iets was als minister , wat minister heet, deed je geen moer. Je bek was in je achterwerk toen de ministertje mocht spelen.
  De criminelen werden beschermd en je hielp ze nog ook, tja jouw achterban he.
  Alontjie je weet veel, vertel meer, benne benieuwd


  Maak melding

 16. -Belfort, weet wat je zegt.

  Er is nog een stukje tekst die niet compleet is over de de coalitie personen.:::

  +Coalitie-DNA-leden zijn bang

  -De ex-Justitieminister stelt dat zelfs assembleeleden van de coalitie bang worden gemaakt. “Je moet ze horen wanneer zij buiten de vergaderzaal zijn. Zij zeggen dan duidelijk dat ze ook onder de situatie lijden. Ze durven niet uit te komen, omdat ze dan aangepakt zullen worden.” Volgens de politicus gaat het om een schrikeffect, waarbij volksvertegenwoordigers verboden worden om te praten. Hij vraagt zich af of dit dictatuur is of democratie. “Betekent de ‘D’ uit de NDP ‘Democratische’ of ‘Dictatoriale’? Zij schreeuwen dat zij 26 zetels hebben, maar kunnen het land niet regeren. Alles is schaars geworden. Straks gaan mensen zelfs uit het land vluchten, omdat het niet meer veilig is. Elke dag worden bejaarden beroofd of zelfs vermoord, terwijl de minister van Justitie en Politie zwijgt. Ze zou toch Alcatraz bouwen?”, aldus Belfort.


  Maak melding

 17. @Ivano Limburg

  Maar stel nou dat de NDP inderdaad een zooi Europese of Amerikaanse toppers in zou vliegen om het overduidelijke gebrek aan kennis aan te vullen. Dan schreeuwt iedereen moord en brand omdat die mensen wel betaald moeten worden. Ik roep al jaren dat er kennis ingekocht moet worden namelijk. En dan doel ik op aantoonbare kennis!


  Maak melding

 18. Belfor moet zijn grote muil houden en kijken waarom het land de dag nog erger is geworden dat het al was laat hij naar zijn leider gaan en hem vragen waarom ben je begonnen met het binnenlandse oorlog die het land meer naar het diepte heeft gegooid
  in die tijd was met bezig met palm olie pimbadotie bedrijf waar men tegels van als van maakte waar is Albina waar wij nu heel veel toeristen konden trekken en zo kan je nog veel op nomen wat de binnenlandse oorlog met Suriname heeft gedaan dus belfor jij en je ongeschoolde leider moeten jullie bek houden jullie hebben geen recht van spreken


  Maak melding

 19. Aldus Abdoel:::Wetswijziging inkomstenbelasting zal geld uit zakken van rijken gaan kloppen.
  Overheid is opzoek naar financiën

  =Waarom gaat deze Abdoel niet vragen aan zijn baas Bouterse om een deel van zijn adviseurs met ontslag te sturen?


  Maak melding

 20. Belfort is geen haar beter dan bouta!!
  Beiden zijn medogenloze moordenaars !
  Belfort loopt nog altijd even vrolijk rond na de executie van 4 burgers en bouta loopt nog altijd rond met amnestie na de executie van i5 burgers en een aantal meer,
  Ze beschermen elkaar !!@!


  Maak melding

 21. De werkwijze van Belfort hanteerde om de criminaliteit in te dammen zou Dora moeten voortzetten:
  “VOORLICHTING SESSIES AAN KLEUTERS EN PEUTERS” over het gehele land.

  Overigens, Dora schijnt ook geen antwoord te hebben aan de toenemende harde criminaliteit in ons land.


  Maak melding

 22. Belfort jij hebt de criminaliteit in paramaribo alleen maar vergroot.
  Jij hebt de dieven en schurken uit het binnenland vrijspel gegeven. Zijn het jou instucties dat zij stellen vermoorden en roven.

  De pot verwijt de ketel da jij een djoka bent zonder verstand.

  T.jee


  Maak melding

 23. Der Schweinhund Belfort bellt, nun er nicht mehr in die Koalition sitzt, anders wie vorher.

  Als deze ‘Agudagu’ nog steeds in de coalitie zat, blafte hij anders, dan was alles wat Bouterse deed goed en verdedigde hij hem door dik en dun.


  Maak melding

 24. De grootste misdaad vloek van verworden misdaadstaat zijn de president, de elite paarse corrupte roversbende, zijn paarse kontlikkende marionetten in de coalitie, allen die vanaf 25 feb. 1980 deze mens der wetteloosheid hebben bijgestaan in welke vorm dan ook en al die oerdomme paarse krabitas en luie burikies van de baas der misdadigers. Zij zijn allemaal de oorzaak van Suribabwe.


  Maak melding

 25. Ik ben het met alle posters eens, die stellen dat Belfort een geweldig pak boter op zijn hoofd heeft.
  Aan de andere kant zegt hij ook heel ware dingen.
  Bouta heeft destijds in het Nederlandse leger gediend en het tot sergeant geschopt.
  Dat denkniveau is hij nooit ontstegen.
  Waar Venetiaan geen enkel benul had van intermenselijke actie, zo heeft Bouta geen enkel benul van politiek bedrijven.
  Om zich staande te houden, bedient hij zich van dezelfde tactiek als destijd de Romeinse keizers.
  Hij heeft een kleine innercircle van familieleden en vrienden om zich heen verzameld, waarvan hij niets hoeft te vrezen.
  Bovendien weet hij zich verzekerd van een eigen prive-leger.
  Hij minacht de Assemble en daarmee ook het volk door alleen maar iets te komen uitleggen, wanneer hij zin heeft.
  En als hij al eens optreedt, begrijpt niemand wat hij precies wil duidelijk maken.
  Hij wilde zich in het verleden graag vergelijken met Chavez, maar die vergelijking ging helemaal mank.
  Chavez was een buitengewoon intelligente president en Bouta is dat niet, integendeel.
  Zijn grote probleem is, dat hij een heleboel politieke zaken niet begrijpt en dat is verdomd lastig in die functie.
  Daarom begrijp ik het verhaal van Belfort wel.


  Maak melding

 26. Al die tijd heeft billefort zijn bilgat dichtgeknepen en nu dit,
  A no kang toch billefort.
  Laat je van achter pakken door een paard; verraderrrrrrrrrrrrrr vuile straathond.


  Maak melding

 27. Crisis

  Bij alle terechte aandacht voor criminaliteit en geweld op straat, wordt nog wel eens vergeten dat een groot aantal misdrijven achter een bureau wordt gepleegd.

  De huidige crisis is geen natuurramp, maar het gevolg van politieke keuzes.

  Van sluwe politici, die geen verantwoordelijkheid durfden te nemen en hoopten dat de (wereld)markt voor hen alle problemen zou oplossen.

  Ons rijke land is door onverantwoord gedrag van bestuurders (de regering die wetten maakt en moet uitvoeren) in grote problemen gekomen.

  Mensen met de minste schuld aan de crisis dreigen nu de rekening te moeten betalen.

  Werknemers en kleine zelfstandigen, jongeren en studenten, ouderen en zieken.

  Zij (het volk) leveren in, terwijl degenen die de economie lieten ontsporen grotendeels buiten schot blijven.

  Zij gunnen elkaar belachelijke salarissen, bizarre bonussen en woekerwinsten (vriendjespolitiek),
  terwijl burgers niet eens meer weten of hun geld nog wel veilig is, hun baan blijft bestaan en er straks nog pensioen voor hen is. 

  Politiek is:
  Wie krijgt wat, wanneer en hoe?

  Democratie is het instandhouden van het kapitalisme.

  Zorg goed voor je eigen hachje, en zorg dat je absoluut niet aan de infuus komt te hangen van de overheid, want er valt niets te kiezen!


  Maak melding

 28. Suriname heeft:
  – De president met de minste opleiding van Caricom en UNASUR;
  -de president met de meeste moorden op z’n geweten;
  – de president met de minste beschaving;
  – de president met de meest criminele zoon;
  – de president met de meeste adviseurs;
  – de meest drankzuchtige president;
  – de president met een allergie voor geschoolde mensen;
  – de president die nog steeds Donald Duck leest;
  – de president met de grootste ego;
  – een president die denkt dat ‘Betwist gebied’ iets te maken heeft met de Twist van Chubby Checker.
  – Kortom, de domste president en crimineel met staatsmacht.

  Ik heb gezegd!


  Maak melding

 29. Die moordenaar hoeft helemaal geen driedubbele pyjama aan, hij kan beter gelijk inslapen, dat zou voor Suriname de beste uitkomst zijn.


  Maak melding

 30. offa joengoe????
  Bouta no dede ete??????
  Ie fok a kondre helemaal op bouta!!!!!!!
  Betre ie djompo lieba jere!!!!!!!!!
  en tekie misikba nanga tra bigie foermang abrahams mee ja!!!
  A tang so!!!!!!!!!
  ie na neks waard gie wan pres jere!!!!!!
  ie fok a herie kondre op!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 31. -Beste mensen::::valutaveiling is achter de rug, maar de koers was eerst+++5.16, 518. en nu 5.42
  straatkoers is 5.65

  Ik heb begrepen dat men elke dag nu valutaveiling gaat houden.


  Maak melding

 32. Belfort ik zou mijn grote muil maar houden . toen je iets van minister van Justitie was, wat deed je met de criminelen? Niets, want het waren je vrienden en bosnegers al jezelf. Houdt nu dan ding onder je neus dicht ok., want je commentaar stoort.
  Jij krijgt ook aardig wat geld geef het goede voorbeeld en lever in.


  Maak melding

 33. Belfor jij bouta brunsie somo jullie allemaal in pot naad jullie kunnen geen land regeren jullie kunnen alleen geld tellen verder niks dus hou je bek dicht.


  Maak melding

 34. Alle politici in Switi sranan zijn om en bij hetzelfde, ik stoor mij niet meer aan hun. Zomaar yu o hey yu brudu. Ik leef met geloof van Here Jezus en het staat in zijn woord dat de Wereld steeds erger gaat worden, en het is (al) te zien.


  Maak melding

 35. @Berlusconi,

  Ze waren al in opstand gekomen en vluchtten toen het bos in. Zou mooi zijn als ze weer het bos in vluchten. In het bos is veel te halen en in de stad nauwelijks iets, behalve door roof en overval.


  Maak melding

 36. Ik wou dat ik over al die gronden in het bos (binnenland) kon beschikken als waarover de marrons beschikken. Ik zou er een paradijs van hebben gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.