‘Verdachte kinderarts werkt in Suriname’

38

Vrijdag start het proces tegen de kinderarts Magda S. uit het Belgische Laakdal. Zij moet zich voor de rechtbank in Maastricht verantwoorden voor de dood van een 10-jarige jongen. S. wordt vervolgd voor ‘dood door schuld en ernstige nalatigheid’ en is op non-actief gezet. Desondanks werkt de 58-jarige arts gewoon in Suriname, schrijft de Belgische site Het Laatste Nieuws.

De 10-jarige jongen uit het Nederlands-Limburgse Born overleed in 2013 in het ziekenhuis in Geleen na een hersenbloeding. Een simpele CT-scan had mogelijk het leven van hem kunnen redden, maar kinderarts Magda S. zag er ondanks aandringen geen heil in. Ze dacht aan migraine terwijl dat niet het geval was.

Na een onderzoek waarbij onder meer veertien verpleegkundigen en arts-assistenten werden verhoord, besliste het openbaar ministerie in Nederland om kinderarts Magda S. uit Laakdal te vervolgen voor ‘dood door schuld en ernstige nalatigheid’. Ze werd op non-actief gezet door het ziekenhuis in Geleen. Ze trok intussen naar Suriname om er in een kinderziekenhuis te werken aldus de krant.

Bekijk ook:

38 REACTIES

 1. Verschrikkelijk zeg…..worden die artsen niet gescreend voor ze aan de slag kunnen…..het moet je als ouder maar overkomen dat zoiets met je kind gebeurd.hoop dat ze haar op non-actief zetten onmiddelijk.


  Maak melding

 2. Helaaaaaas…… is niet de eerste keer. Ben er zelf slachtoffer van geworden. 1978 in het azp. Surinamer die jarenlang in Duitsland als verpleger had gewerkt, gaf zich in Suriname uit voor chirurg. Gelukkig kon gynaecoloog Jessurun de schade tijdig beperken.


  Maak melding

 3. Ach kom, In Suriname is zelfs meer mogelijk dan bij God omdat bij die grote man daarboven alleen goede dingen mogelijk zijn. Suriname had toch ooit ook van die overjarige en onbekwame piloten in het neergestorte SLM toestel, dus waarom geen veroordeelde artsen.
  Elke kneus van Europa is een professor in Suriname.


  Maak melding

 4. Dit geeft aan hoe serieus men in Suriname omgaat met regelgeving. Dit is een weerspiegeling van het beleid van de huidige situatie in Suriname met een zeer krachtdadig en integere president .


  Maak melding

 5. Wat verwachten jullie van een maffiastaat als deze.
  Alleen de heer weet wat het arme volk te wachten staat.
  Hopend dat de heer hun bij staat.


  Maak melding

 6. @Sabatoe Franse

  Zelfs De HEER heeft ons geliefde land verlaten….

  HIj kan het niet meer aanzien dat ons geliefde land wordt geleid door een DEMON met paarse volgelingen (satanisten)….


  Maak melding

 7. Ik ben loodgieter kan ik ook solliciteren als Chirurg ?
  Ik kan goed zagen snijden en lassen, tegenwoordig niet nodig, ik gebruik snel koppelingen! En trouwens AZ betekent aflopende zaak: de meeste patienten worden daar via de voordeur binnengebracht, en gaan via de achterdeur uit !

  Sari Tori

  Jacko


  Maak melding

 8. In Suriname is een medisch specialist de “God” die beslist.
  Suriname heet diverse ziekenhuizen en nog sterven er zoveel mensen aan simpele ziektes.


  Maak melding

 9. Dit komt vaker voor en is niet specifiek een Surinaams probleem. Ook in Europa is het al meerdere keren voorgekomen dat geschorste artsen in het buitenland weer aan de slag gingen.


  Maak melding

 10. In deze aardbol maakt een ieder weleens een fout. Mensen maken fouten en fouten maken de mens. Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Een ieder verdient dus een tweede kans.

  Gelet op zijn leeftijd, werkt deze man al heel lang als medicus. Door een menselijke fout ( die jammer genoeg de dood tot gevolg heeft) helemaal te verbannen uit de medische wereld?? Ik heb mijn bedenkingen daarover. Het kan een ieder overkomen.

  Ik neem aan dat genoemde arts goed werk verricht in Suriname, want tot op heden heb ik geen negatieve berichten over deze arts vanuit Suriname kunnen lezen.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 11. Een lijder in Suriname die een moordenaar is ,een ex-minister van politie die een moordenaar is, een huidige min van juspol miss Piggy Dora die niet in staat is om de moordenaars binnen haar kring op te pakken en richting gevangenis te wijzen.En nu dit… een dokter uit Belgie die een moordenaar is.
  Baja dan kan de naam Suriname liever veranderd worden in MOORDLAND aangezien het alleen moordenaars het zijn die het goed doen en niet te vergeten de moordenaars liefhebbers de ndp clan.O,nee ze pinaren ook maar laten het niet zien. wel wij hebben het opgemerkt tijdens de onlangs gehouden AVD.Het zingen en dansen bleven uit binnen deze groep vandaar…..


  Maak melding

 12. @JZwartmans,

  weet niet zeker maar ik krijg het gevoel van; Operatie gelukt patiënt bezweken.

  Baja gado saar a volk er sterven onnodig veel mensen,
  duivel bouterse kent geen genade!!


  Maak melding

 13. Als moordenaars, drugsbonzen, mensenrechten schenders president kunnen worden door aanbidding van vele paarse krabitas en luie burikies in verworden Suribabwe, dan is het niet verwonderlijk als allerlei moorddadig gespuis van waar dan ook wordt gehanteerd om de Suribabwaanse paarse samenleving te beduvelen.


  Maak melding

 14. Als je dit verhaal leest zou je denken dat Nederlandse specialisten nooit een fout maken, nergens lees ik dat deze vrouw al vaker in de fout is gegaan en al eerder gewaarschuwd is, nu het om een Belgische gaat, heeft het er veel van dat ze meteen wordt afgeschreven door de Nederlandse instanties.

  De kans dat deze Belgische arts dezelfde fout maakt in Suriname is heel erg klein; als de scanapparaten in Suriname nu nog werken, dan is het slechts een kwestie van tijd dat ze binnenkort bij het grofvuil gezet kunnen worden, omdat door het geweldige beleid van de regering Bouterse bijna de hele medische zorg in Suriname op de intensive care ligt en op sterven na dood is, de nierdialyse patiënten b.v. kunnen niet gedialyseerd worden, de kinderen van het Lotjes Huis dreigen aan verwaarlozing (hun verzorgers ontvangen hun salaris niet of veel te laat) of van de honger te sterven (subsidies voor voedsel worden niet verstrekt), ‘bika, fa Bouta srefi taki, moni no de’.

  Wij moeten daarom in Suriname nu niet te veel kapsones hebben, als de foute diagnose de enige fout is die ze gemaakt heeft, dan kunnen we haar toch nog heel goed gebruiken in Suriname, ze heeft er namelijk jaren over gedaan om specialistische kennis op te doen, en elk mens/arts kan fouten maken, haar collega’s moeten haar, vooral in het begin, heel goed in de gaten houden, als blijkt dat ze te veel grove fouten maakt en ze bovendien niet wil luisteren naar de adviezen en voorstellen van collega’s, kunnen we haar naar België terugsturen.


  Maak melding

 15. Forummers, Odi odi.

  @Paul, heeft gelijk met z’n reactie.

  @JZwartmans (Jacko)! Fawaka mang.
  Kunt u ook ‘plomberen zonder verdoving’?

  Maar wij houden ons op het bovengenoemde artikel.

  Veroordeelde ‘horrortandarts’ werkt nu in Spanje
  MARBELLA – De in Nederland veroordeelde ‘horrortandarts’ Ben V. is in Spanje gewoon weer aan het werk als tandarts.
  Hij opende een praktijk in Marbella gericht op Nederlandse gepensioneerden.

  In huis-aan-huisbladen werft hij nieuwe patiënten, schrijft het Openbaar Ministerie in het persoonsblad Opportuun.
  De onbevoegde tandarts zou in Spanje al behandelingen hebben uitgevoerd.
  Of hij daar ook slachtoffers heeft gemaakt is niet bekend.

  In Nederland is V. twee jaar geleden veroordeeld voor mishandeling en oplichting. Hij was in 2001 al onbevoegd verklaard als tandarts, maar ging in louche praktijken gewoon verder onder de identiteit van zijn tweelingbroer die ook tandarts is.
  Hij boorde kiezen kapot, trok onnodig tanden en liet noodzakelijke behandelingen achterwege.

  Gewaarschuwd
  Justitie in Nederland heeft via Spaanse collega’s de inspectiediensten in Marbella gewaarschuwd.
  Die bekijken de zaak. Eerder was ook al in België contact opgenomen met de inspectie, omdat V. ook daar actief zou zijn geweest.

  De volgende:
  Plastische chirurgen boos over vrijspraak ‘Borstendokter’
  Rock G. is donderdag vrijgesproken door de rechter in Den Haag wegens gebrek aan bewijs.
  Hij voerde cosmetische ingrepen uit zonder dat hij daarvoor gediplomeerd was.
  Een aantal vrouwen die hij behandelde liep daarbij letsel op.

  De rechter is er niet zeker van of het opgelopen letsel een gevolg is van het handelen van de Haagse Rock G., ook wel de ‘Borstendokter’ of ‘horrorarts’ genoemd.
  Hij maakte in zijn ‘garage’ gebruik van Apparatuur van de Gamma

  De volgende: Raadpleeg Medische fouten (skipr).

  En tot slot:
  Maar onze (@Ray) heeft geluk, dat ze nimmer een bezoek heeft gebracht bij de volgende (neuroloog).
  Voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur (68) heeft drie jaar onvoorwaardelijke celstraf gekregen, voor onder meer het opzettelijk stellen van foute diagnoses, het onterecht voorschrijven van zware medicijnen en het miskennen van zorgplicht.

  Have A Nice Day.


  Maak melding

 16. Dat deze vrouw een fout heeft gemaakt is menselijk. Dat een hele team in het ziekenhuis zich tegen deze kinderarts heeft gekeerd roept zeker vragen bij mij op. Ik denk dat de dood van de patiënt haar te verwijten valt maar dat er ook fouten zijn gemaakt door het ziekenhuis waar de vrouw werkte. Ik denk dat niet alleen zij, maar de hele medische staf van deze fout heeft geleerd. Trouwens, Belgische artsen krijgen van mij meer krediet dan hun Nederlandse collega’s. In veel grote Nederlandse ziekenhuizen blijken de medische topspecialisten Belgen te zijn.


  Maak melding

 17. @RobG
  Lezen en begrijpen is een kunst,snap je het nu!
  De conclusie die gtroffen kan worden is dat een patient overleden is door nalatigheid van desbetreffend arts,
  Hieraan zijn consequenties verbonden. Dat zij vervolgd moet worden gebeurd volgen de maatstaven van de Belgische Medici.Misschien hoort deze arts tot 1 van de 10 vluchtelingen waarover in de krant van vandaag vermeld staat.
  Het is duidelijk dat iedereen aan een baan kan komen zonder dat je cv gevraag wordt ,zonder dat een background check gedaan wordt,waarom denk jij dat we met jou lijder opgezadeld zijn?
  Natuurlijkhem werd niet naar zijn cv gevraagd ook niet om de formaliteit want hij kan niet 1 kan aantonen.Bij hem werd niet aan background check gedaan anders zou je ophouden te bestaan.15 anderen zijn ons voorgeweest vandaar… .
  .


  Maak melding

 18. Fouten maken is menselijk.
  Maarre het gaat om mensenlevens.
  Enne er worden fouten gemaakt.
  Maar iemand in dienst nemen die niemand wil.
  Nee!


  Maak melding

 19. Mensen worden altijd geconfronteerd of herinnerd aan iets fout dat hij of zij, misschien per ongeluk gedaan heeft. Ik denk dat iemand met zoveel dienstjaren, meer goed voor de mens heeft gedaan dan kwaad.

  Er is geen mens die dag in, dag uit honderd procent geconcentreerd kan zijn. Je hoeft maar 1 misstap te begaan, wordt je meteen gebombardeerd tot een engerd.

  Persoonlijk vind ik dat deze arts een aanwinst is voor Suriname. Hij of zij zal wel vast en zeker, uiterst nauwkeurig zijn bij het uitoefenen van zijn werk in Suriname, want die wil zich niet wederom aan de zelfde steen stoten. Deze arts kan zijn jaren lange ervaringen overdragen aan jonge artsen in Suriname.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 20. @robg.
  Ik denk dat de dood van die jongen ook te maken had met de slechte wereld economie hahahahahahahahaaaaaai.
  Loop naar je moer!


  Maak melding

 21. Allemachtig..en maar zeiken en maar zeiken niets gaat goed in Su, ik hoor jullie niet als erbhier van alles en nog wat gebeurt.het betaamd alleen Surinamers om elkaar zo omlaag te halen en slap te lullen de God ganse dag.of over elkaar of over het land, met name dat eeuwige gelul over de President.wanneer wil je rrspect hebben van een ander als wij zelf geen eigen schande kennen.weet je wat het is roch bar en slecht pleeg zelfmoord ben je meteen klaar met lullen en zeiken.


  Maak melding

 22. Via Starnieuws:

  Recent is de kinderarts Drs. Magda McGregor-Schuerman besproken in een of meerdere Nederlandse kranten en in een Belgische krant. De berichtgeving is echter sensatiebelust, onvolledig, onjuist en eenzijdig. Daarom wil ik wat objectieve informatie verschaffen en de kant van dokter McGregor toelichten.

  De kinderarts, Drs. Magda McGregor-Schuerman, is sinds 1 februari 2015 in dienst van het St. Vincentius ziekenhuis. Dokter McGregor heeft in 2013 in een Nederlands ziekenhuis een zeer vervelende casus meegemaakt waarbij een tienjarige jongen is overleden.

  De casus is in 2013 grondig onderzocht in het betreffende ziekenhuis en door de Nederlandse inspectie voor ziekenhuizen. Aan de hand van de resultaten van deze onderzoekingen is besloten dat dokter McGregor geen blaam treft en er heeft geen verwijzing naar het medisch tuchtcollege plaatsgevonden. De ouders van de patiënt waren mogelijk ontevreden dat er geen sancties zijn ondernomen naar dokter McGregor en hebben een klacht ingediend bij het openbaar ministerie in Nederland. Een bezwaarschrift tegen de aanklacht werd afgelopen vrijdag behandeld.

  Feiten zijn:
  Dokter McGregor heeft een geldige B.I.G. registratie zonder opmerking/aantekening in het BIG-register. Dit kan iedereen controleren. Deze hernieuwde registratie is afgegeven in 2014. Ze is niet op non actief gesteld en heeft zelfs een jaar lang gewoon doorgewerkt in haar ziekenhuis na het voorval.
  Ze ambieerde een baan in het buitenland en omdat ze door een recent overlijden geen naaste familie meer in Nederland had was het moment daar in 2015, om uit Nederland te vertrekken. Ze heeft goede referenties van haar ziekenhuis meegekregen.

  Hopelijk kunt u de berichtgeving nu beter op zijn waarde beoordelen.

  Clement Bailey
  Medisch directeur St. Vincentius Ziekenhuis


  Maak melding

 23. Belgie en de EU hadden deze arts op de internationale zwarte lijst van artsen moeten zetten. Aan de andere kant, misschien heeft ze geleerd van haar fouten en is daardoor een betere arts geworden?


  Maak melding

 24. Ben blij met bovenstaand commentaar. Word zo moe van al die halve waarheden zonder dossierkennis. Onnodige beschadiging op deze manier. Blijft natuurlijk een triest geval.


  Maak melding

 25. @Ray, in mijn posting over deze kinderarts gaf ik min of meer aan dat er twee kanten zijn aan dit verhaal. Maar net als de vele valse postings op waterkant tegen de regering van Suriname, gaat ook het verhaal over deze kinderarts een eigen leven leiden. De chronische leugens tegen de regering van Suriname zijn mijn inziens afkomstig van mensen die geen onderscheid meer kunnen maken tussen fictie en werkelijkheid.


  Maak melding

 26. Voor iedereen die zijn mening al klaar heft, verwijs ik even naar de posting van @ Paul en @ Fer E.
  We zijn altijd zo snel met het geven van kritiek en repliek! Verdiep je eens in de achtergronden! Maar ja, dat krijg je met al die ‘deskundigen’ in Suriname.


  Maak melding

 27. Robg, welke leugens worden er over de regering Bouterse verteld?
  Wordt er misschien verteld dat ze de afgelopen jaren 18000 woningen, fly overs, een spoorlijn, een diepzeehaven enz. hebben gebouwd, wordt er misschien verteld dat Bouterse alle vergaderingen van DNA bezoekt, wordt er misschien verteld dat de regering het 8 december strafproces niet heeft gehinderd, wordt er misschien verteld dat deze regering zo’n prudent financieel monetair beleid heeft gevoerd dat de SRD een stabiele munt is? Nee? Dan weet ik eerlijk gezegd niet welke leugens er over deze regering worden verteld.


  Maak melding

 28. de piloot van de eerste vliegramp was toch ook een gepensioneerde senior? in zijn land was hij te oud er is nu ook een gepensioneerde dermatoloog in Su komen vestigen en werken
  wie controleert wat?


  Maak melding

 29. Het is allemaal waar wat anderen hier aangeven. Namelijk dat dit ook elders kan gebeuren, fout is menselijk, etc etc.
  Ja dat wisten we al, dus niets nieuws onder zon.

  Maar het is wel zo dat deze arts nooit in negatieve zin kan opvallen tussen het zooitje ongeregeld daar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.