Seminar over kansen Gezondheidszorg in Suriname

10

Suriname is volop in ontwikkeling en biedt (Surinaamse) ondernemers in Nederland veel kansen en mogelijkheden. Zo is ook de gezondheidszorg een enorm kansrijke sector. Stichting COS en Stichting SPARK organiseren daarom een seminar in Den Haag om enerzijds de kansen toe te lichten en anderzijds ligt de focus op wat er allemaal bij ondernemen in Suriname komt kijken. Speciale aandacht wordt besteed aan ondernemen in de thuiszorg, palliatieve zorg, kinderopvang en aan het opzetten van een zelfstandig behandelcentrum.

Het seminar wordt georganiseerd door Stichting Collectief Overzee Suriname(COS) en Stichting SPARK. De COS een netwerkorganisatie voor alle Surinamers in de diaspora. Stichting SPARK voert samen met partnerorganisatie Resultaat op Maat en driejarig diaspora ondernemerschap programma uit dat door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gefinancierd. Het programma biedt in Nederland woonachtige migranten(ondernemers) begeleiding en ondersteuning bij het starten van een eigen onderneming in het land van herkomst. Suriname, Ghana, Marokko, Somalië, Afghanistan en Noord-Irak behoren tot de programmalanden.

Programma
13.00 Inloop/ontvangst
14.00 Welkomstwoord
14.15 ‘Ondernemen in de thuiszorg’
14.45 ‘Ondernemen in de palliatieve zorg’
15.15 KORTE PAUZE
15.30 ‘Een zelfstandig behandelcentrum opzetten’
16.00 ‘Ondernemen in de kinderopvang’
16.30 Individuele vragensessie met mogelijkheid tot vervolgafspraken
17.00 NETWERKBORREL (inclusief warm buffet)
18.00 Einde

Iedere deelnemer (m/v) ontvangt bij entree een informatiemap met o.a. relevante factsheets, de power-point presentaties en een adressenlijst met relevante organisaties en instanties in Suriname. Daarnaast ontvangt u kosteloos de Scoping Study Suriname 2015 met up to date informatie over o.aq. de economische sectoren inclusief de financiële sector. Meer info via info@resultaatopmaat.org of info@stgcos.nl.

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. Alle arme lande komen in aanmerking ook Suriname. Alvast bedankt Nederland.
  En nu wachten op de diaspora ondernemers.
  De klak tikt..tik..tok..tik..tok…


  Maak melding

 2. In Suriname lusten ze best Surineds. Althans dat is mijn ervaring. Waar men allergisch voor is, zijn mensen die zich hautain gedragen en doen alsof zij meer zijn dan de ingezetenen enkel en alleen omdat zij uit Nederland komen. Dat die categorie wordt uitgekotst, kan mij heel goed voorstellen. Terecht worden die met de nek aangekeken of in de zeik genomen.


  Maak melding

 3. @Get a Life
  Als jezelf de kennis niet heb, moet je het kopen, of leren van degene die het bezitten (eigenwijs hautain gedrag achterwegen laten totdat je geleerd heb hoe het zelf tedoen). Hierna in Suriname universiteiten bouwen om de opgedaande/geleerde kennis door te geven.Surineds hebben die kennis, door hun opleiding en werkervaring in de pratijk in de echte wereld (Europa etc. etc.) De Surinamers in Suriname heb nog de opleiding, nog de kennis zelf in huis om zaken korrect voor elkaar te krijgen.Was dit wel het geval, dan hadden zijn dit in de 36 jaren onafhankelijkheid wel laten zien.De puinhoop na 36 jaren kan je moeilijk een succes van eigen kunnen noemen.Een bewijs van eigen falen wel.De luckse en hautain gedrag om aangeboden hulp af te wijzen, kan Suriname zich gewoon niet permitteren.Suriname heeft niet eens 1 universiteit dat ergens ter wereld als universiteit niveau wordt erkent. (zelf niet als HBO niveau) terwijl 1 universiteit per district nodig is om zaken ingang te zetten.China, Indian, Indonesie, hebben eerst alle hulp met beide handen aangepakt, geleerd, om het later zelf beter te doen.De indruk die Surinamers aan hulp aanbieders geven, is die van ontkenning/dromers.


  Maak melding

 4. Elke zaak van welke branche dan ook gaat langzaam maar zeker ten onder door het paars wanbeleid olv van de baas der rovers.


  Maak melding

 5. Aan de ene kant worden de surineds gezien als buitenlanders vanwege hun Nederlands paspoort. De gezamenlijke afkomst en vaak ook toekomst, wordt niet gezien. daarna gedragen de surineds zich als de buitenlanders waar ze voor aangezien worden en ze hebben geen poot om op te staan omdat zij geen aanspraak kunnen maken op hun geboorterecht.

  Wanneer COS de factor Bouterse uit haar stichting haalt kunnen wij misschien verder praten.


  Maak melding

 6. wat een onzin ….ze worden wel uitgekleed financieel dan worden ze niet uitgekots als het om de centen gaat ….en overal waar je gaat of wil wat bezichtigen als ned.of tourist staat er met grote letters voor ingezetenen goedkoper …dat is vriendelijk zeg zo trek je touristen en dan over uitgekotst te spreken………..mijn ouders hebben mij geleerd om vriendelijk te zijn tegen alle mensen zo ben ik opgevoed nou als ik dat ben in su kijken ze je gewoon niet aan het interseert ze geen moer en dan zeggen dat surineds of ned.zich zogenaamd hoger geplaats voelen …nou daar word ik nu misselijk van het volk discrimineerd zichzelf .


  Maak melding

 7. Eigenlijk hebben we geen enkel hulp nodig van geen enkel land , JAH TOCH? Althans dat beweerden de huidige machthebbers en hun geweldige aanhangers. Wat zien wij nu, schaamteloos bedelen ze overal in de wereld, zonder ontwikkelings hulp .. Bla bla …hebben we Suriname welvarender gemaakt. Abdoel, misidubai, boefdeaad, Jennifer Simmons ,nubedelen jullie schaamteloos. Zielig. Wij moeten dit land nu verdelen zo snel mogelijk , pas dan heb je welvaart


  Maak melding

 8. Persoonlijk geloof ik niet in de ontwikkeling die een bepaalde groep, met oultook van misikaba ontwikkeling kan brengen. Het is nergens bewezen!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.