Einde belastingvoordeel verzekeraars Suriname nabij

16

PARAMARIBO, 6 apr – Verzekeringsmaatschappijen in Suriname staan op het punt een belastingvoordeel kwijt te raken. Het parlement bespreekt een wetsvoorstel dat de wet op inkomstenbelasting moet veranderen. De overheid vermoedt oneigenlijk gebruik.

Bovendien heeft de tijd de noodzaak ook achterhaald. De zogenaamde egalisatiereserve moet worden belast, vindt de coalitie. Volgens de wet mogen verzekeraars een egalisatiereserve opbouwen. Dat moet het overnemen helpen opvangen van risico’s. Bij de invoering van de voorziening jaren geleden is aangegeven dat het noodzakelijk was om de maatschappijen een fiscale tegemoetkoming te gunnen.

De coalitie meent dat een tegemoetkoming niet eeuwig kan duren. Volgens de oppositie is omzichtigheid geboden. Gregory Rusland (NPS) vindt dat ten minste gesproken moet worden met belanghebbende groepen. “Ik begrijp dat de regering haast heeft omdat ze geld nodig heeft”, aldus Rusland. Volgens de coalitie zijn de nodige procedures voltooid. Het gaat er nu om de wijziging door te voeren.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Het is niet erg belastingen te betalen als elke cent maar ten goede komt aan de inwoners van het mooie Suriname! !!!
  Zo heb je wereld wijd belasting op brandstof bij de 1 is dat 12 en de ander 18 procent en daar bedoel ik mee gasolie ,benzine ,stroom en gasmeter ….bij SOMMIGE PRODUCTEN mag het NIET DOOR BEREKEND worden aan de consumenten
  Wat ook gebeurd dat consumenten er wel voor belasting moeten betalen maar dat is dan minder als de leverancier.
  Dit is wereld wijd een normaal gegeven en draaien ze de economie er mee aan ,ze inversteren de belasting inkomsten
  Aan de zorg ,pensioenen,verkeersveiligheid,wegen,woning projecten.en land en lucht macht en ook onderhoud voor dijken en rivieren alles staat zwart op wit en is ondertekend door de hoogste rechter en de president wat is op gesteld doir de regering en is goed gekeurd door alle op positie partijen.
  Het doel is landsbelang !!!!!
  Bij het veranderen of benadelen van het landsbelang staat dan weer zware gevangenis straffen op….naar weten de regering partijen wel of hoe dat werkt en dat zie…hoor ….en lees je in de kranten of op de televisie


  Maak melding

 2. Natuurlijk is het een goede zaak om belasting te heffen daar waar het volk voordeel van heeft als het gaat om goede besteding daarvan. Maar uit eigen ervaring weet ik dat ons belasting stelsel er helemaal niet op berekend is om op een efficiente manier belasting te innen. Er is sprake van willekeur en vriendjes politiek. De ambtenaren zijn niet opgewassen tegen de terreur van kapitaalkrachtigen, en zijn ook zeer gevoelig voor fraude. In het verleden heeft de Nederlandse overheid die zeer bekend staat om hun gretigheid als het om inning van belastingen gaat, getracht een steun in de rug te zijn voor de Surinaamse overheid. Beter kan je het niet treffen. Wat is uiteindelijk het resultaat geweest? de Nederlanders zijn met onverrichte zaken huiswaarts teruggekeerd, omdat de Surinamers zich in de werkwijze niet konden vinden. te streng eerlijk en transparant. Dit zijn eigenschappen die bij ons nog in kinderschoenen staan. Hopelijk wordt er nu een begin gemaakt om eindelijk op eigen kracht met goede bedoelingen en eerlijke mensen een goed belastingstelsel in Suriname te creeren.


  Maak melding

 3. Nu ineens de egalisatiereserve belasten. De vraag is hoe dan zonder verhoging van de premies? Dat de polishouders het haasje zullen zijn staat als een paal boven water.
  De verzekeringsmaatschappijen moeten netto uitkeerbare winst blijven maken en hoge winsten ook om de aandeelhouders dividend te betalen maar ook om de top rijkelijk te belonen.
  Om dit te realiseren zullen dus links om rechts om geld binnen moeten blijven vloeien / achterblijven o.a. door
  Strenger te zijn bij het bepalen van de hoogte van het schade bedrag.
  Verhoging eigen risico bij schade
  Verhoging van alle premies
  Met minder personeel
  Minder personeelskosten
  Minder bedrijfsbelasting / Vpb


  Maak melding

 4. Nog meer pinarie op komst!
  De coalitie draagt geen enkel belasting af en juistb\ zij genieten terwijl de rest,wij,dus duizendmaal moeten bedenken alvorens ons geld uit te geven.


  Maak melding

 5. In principe zou de overheid (als enige aandeelhouder van de EBS) ook moeten pleiten voor een verhoging van de verzekeringspremie (met een paar promille) om de mast aanrijdingen te bekostigen.

  Ik denk dat de gemeenschap (alle gemotoriseerde voertuigen) moeten gaan betalen voor de brokkenpiloten die steeds weer de elektriciteitsmasten kapot of omver rijden.

  Let wel, het gaat niet om kosten voor de slachtoffers (want dat zijn toch idioten) maar om de reparties en vervanging van de masten te bekostigen.


  Maak melding

 6. Ding regering is op soek naar alle reservepotten. Dus als u hebt pot met reserve, dan verberg goed, anders rover van regering pakt af.


  Maak melding

 7. Dat en waarom verzekeringsmaatschappijen belastingvoordelen genoten in Suriname, wist ik, voordat ik dit bericht gelezen had niet, ik had er dus geen mening over. Wat ik wel weet is dat verzekeringsmaatschappijen en de Surinaamse overheid beide uit grote schurken bestaan, zij zoeken het daarom maar zelf uit.

  De coalitie meent dat een tegemoetkoming aan de verzekeringsmaatschappijen niet eindeloos kan duren, maar coalitie en oppositie zijn samen van mening dat hun schadeloosstelling (Carl noemde het een tegemoetkoming toen hij vlees nog vis was) wel eindeloos lang mag duren zodra ze 1 zittingsperiode (of is het 1 jaar?) hebben uitgezeten en dat geld ook voor ministers, ook alle privileges en emolumenten zijn levenslang verzekerd.

  Laatst was er een ambtenaar die ter ordening van de huurwaardebelasting kwam vertellen dat ze om de drie jaar komen controleren wie de eigenaar van de woning is (dat is een leugen want ik heb ze nooit eerder gezien). Persoonlijk ben ik iemand die zijn verplichtingen stipt nakomt, maar in het geval van de huurwaardebelasting, die je persoonlijk moet gaan betalen op het belastingkantoor, mag onze overheid de pot op, als ze het (tot nu toe luttele bedrag) bedrag niet bij mij thuis komen halen, mogen ze het net als voorheen vergeten.

  Ten eerste, waarom zou ik huurwaardebelasting betalen terwijl ik in mijn eigen huis woon en het huis niet verhuur (geef het maar een andere naam).

  Ten tweede, de administratie van de overheid is een grote puinhoop, zij weten niet eens wanneer en waarom ze belastingen moeten/mogen innen, waarom moet ik meehelpen die puinhoop in stand te houden?

  Ten derde, waarom zou ik belasting willen betalen uit mijn pensioen en AOW terwijl ex-assembleeleden en ex-ministers voor en na hun pensionering van zulke exorbitante privileges mogen genieten?


  Maak melding

 8. @Henkes,

  Je hebt gelijk hoor. Die verzekeringsmaatschappijen keren altijd minder uit dan de werkeleijke schade en doen soms ontzettend moeilijk daarover. Eens kijken of ze nu moeilijk gaan doen tegen de regering.


  Maak melding

 9. Krabita anoe e kong.
  Who’s next?
  De grote goud opkoop bedrijven die NDP steunen?
  Dilapa’s rudisa en multi concern?
  Skalians?
  Kaloti maffia?
  Nee deze genieten bescherming van hun belanghebbende baas.

  Staatsolie is de nek al omgedraaid.
  Zoetwater is al weggegeven.
  Telesur verpand?
  Gopie’s onmeetbaar consessie is al verkocht, je dacht dat ik deze vergeten was.
  Slm op intensive care.
  Ver boven het maximale is er geld geleend.

  Denk hard op na, waaaaar kan je nog meer monie grijpen.
  Eigendommen en rijkdommen van particulieren?
  Ja daar zit er wat in. Als de herkomst van eigendommen niet verklaard kan worden, volgt onteigening. Behalve van de hoge ndp boys. Ramon de apostel der boutisten heeft elke cent verdient die hem toekwam.

  Particuliere bedrijven die geen zaken doen met overheid en puur commercieel hun best doen?. Ja deze groep moet je ook vermoorden, zuig hun geld leeg met de stofzuiger van ndp die een bodemloze gat heeft.

  Moni moni moniiiiii, Amdoel de leugenaar waar kan je nog meer monie vinden voor je baas.
  Er zijn nog zat mensen die je kan uitknijpen,afpersen of uitkloppen.
  De tijd heeft de noodzaak achterhaald maar de noodzaak heeft helaas de tijd weer ingehaald.

  Dankzij de wereld crisis, de van 2008? Die van 1974? Of die van 1929?
  Neks no fout.


  Maak melding

 10. Die paarse roversbende van de baas der misdadigers zijn terecht rovers. Maar ook heel veel jonge paarse krabitas en luir burikies van baas. Het land verwordt een tweede Haiti. Vol geestelijke bonumangs, paarse apostelen en paarse geldwolven van baas. Vele oerdomme paarse stommelingen kwijnen dagelijks weg in de paarse hel van hun geliefde lijder. Wo ka dee nanga dee moro vara.


  Maak melding

 11. De regering geeft geen geld ze gaan iedereen pakken ongeacht rijk arm alles wat de klok slaat is geld geld dit noem je geen regering maar rovers vind heel erg voor ondernemers en bedrijven .


  Maak melding

 12. Geen drupje respect. We geloven niet meer in karma. Een grote ellendige boeven bende. Suriname wordt a.u.b. wakker.
  Ai boi. Waar is het fout gegaan met ons?
  Hoe lang gaat het nog duren?
  Volgens mij leest men in Su de reacties op deze site niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.