Parlementariër Girjasing: Suriname beet genomen

53

PARAMARIBO, 5 apr – Suriname en de Surinamers zijn beet genomen door de NDP van Desi Bouterse. Dit stelt parlementariër Sheilendra Girjasing (VHP). “Men heeft een vette kas van bijna een miljard dollars overgenomen en men heeft het gebruikt, misbruikt en verduisterd.”

Sinds het aantreden van Bouterse is het het alleen maar fout gegaan. Er is niet op tijd ingespeeld op de dalende trend van wereldmarktprijzen. “Men heeft de tering niet naar de nering gezet. Er is een vliesdunne elitelaag ontstaan, die ontzettend rijk is geworden en het volk zit in de penarie. De middenklasse en alles daar beneden voelt nu de gevolgen”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname.

Het ergste is dat het niet op lijkt dat regeerders weten wat ze doen. Zo wordt simpelweg gerekend op de verwachte inkomsten van een herstellende goudindustrie. Publieke bedrijven dreigen verpand te worden. “Men zoekt bezittingen van het land om die te verpanden om geld binnen te halen. Men zoekt gewoon geld en is het land aan het verkopen”, aldus Girjasing. Het veilen van dollars ziet hij als een ‘laatste stuiptrekking.’

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. Die ratten hebben het land leeggeplunderd. ER is een paarse elite onstaan. Half miljadairs en anderen die een rijkdom hebben vergaard/gestolen van ruim dan 100 miljoen harde valuta.


  Maak melding

 2. Surinamers zijn of de liefste of het domste volk op deze aarde. Stel je voor het land ligt in handen van een moordenaar die bovendien numero 1 staat op de opsporingslijsten van de Inter- en de Europol.,regeert met amnestie en bedelt voor vergiffenis. dan heb je bankrovers die gewoon zomaar van de 1of andere dag op- de universiteit zitten en tot de’knapste’ leerling gekend wordt door sommigen.En de surinamers geven geen kik. Ze zijn lang blij dat Hofwijks in zijn eentje het gevecht voor ze levert.Ze zijn de stuatie ook zat hoor alleen laten ze het niet blijken ,Ze uiten hun frustaties alleen maar aan het eind van de maand als ze om hun slarissen moeten bedelen.Dan zijn ze zoet voor 1maand.De volgende maand dezelfde circkel weer eens beleven.Ze blijven meehelpen om de problemen op te zadelen ipv te zorgen in 1 keer van alle problemen af te komen.Bewonderenswaardig die geduld van de surinamers.


  Maak melding

 3. Girjasingh staat hele onwaarheden te vertellen. Hij vergeet te vertellen dat hij goed geboerd heeft door de grote economische bedrijvigheid Die man heeft als groot importeur en als groot handelaar van goederen en levensmiddelen uit het buitenland, tientallen miljoenen winsten gemaakt.

  Deze man, deze dief van drinkwater bezit importbedrijven die het ontstaan van een eigen Surinaamse industrie in de weg staan. Surinaamse bedrijven die hem beconcurreren draait hij de nek om. Gisjasingh is een wolf in schaapskleren, een dief van het Surinaamse volk, zwartdrinker van Surinaams leidingwater terwijl deze man miljoenen winsten maakt. Hij is een onbetrouwbare figuur.


  Maak melding

 4. @jabala
  Ai boi….
  Je hebt ervaring met die groentesoorten.
  Glijmiddel zal nu erg duur zijn. Ik heb inderdaad veel bewondering voor het Surinaamse volk. Ze houden echt van hun president en van zijn bana. Khoeb dhekele ba bouta.
  Petje af hoor. Noehoerrrrrrrrrr

  Petje af hoor. Bukken maar!


  Maak melding

 5. @RobG,

  Importeert hij LEGAAL of ILLEGAAL? Het eerste denk ik, want anders had men hem al lang gekruisigd.

  Boi, importeert hij ook bruine bonen voor de achterban? Wie is dol op die bruine bonen?


  Maak melding

 6. @RobG

  Waarom pakt de NDP dit dan niet aan? Het is namelijk al jaren bekend dat een groep importeurs de economie kapen. Dan moet je met maatregelen komen.


  Maak melding

 7. Parlementariër Girjasing: Suriname beet genomen.

  Hiermee ben ik het GEDEELTELIJK eens !!!
  SLECHTS het PAARSE-en tevens ACHTERLIJKE deel van Suriname ( grotendeels bestaande uit jongeren ) is BEET GENOMEN.

  Het NIET-PAARSE gedeelte van Suriname wist natuurlijk dat men te maken had met een ONVERLAAT, TUIG van de RICHEL, MOORDENAAR, BEDRIEGER, MEGA-MISLEIDER en AARTSLEUGENAAR als “presidenTJE ” !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Rob G is de grootste kakkerlak die ik ken en die alleen maar hier op dit forum er een handje van heeft om bevolkingsgroepen tegenover elkaar te zetten. Rob G weet niet wat hij schrijft en zodra het om Hindoestanen gaat laat hij zien over een extra racistische gen te beschikken. Bah, oetloel is het !


  Maak melding

 9. @Hugo Chavez,

  Het is hetzelfde verhaal als met de onafhankelijkheid. Iedereen wist dat het te vroeg kwam en daardoor verkeerd was, toch kozen de gadhaha’s ervoor.


  Maak melding

 10. RobG,

  Girjasing zal in het verleden best dingen hebben gedaan, die het daglicht niet konden verdragen, maar geldt dat niet voor de hele regering en de hele Assemble ?
  Het zijn allemaal een stelletje dieven.
  Waarom geef je altijd maar af op de oppositie en laat je de huidige regering en coalitie buiten schot ?
  Overigens zegt Girjasing ware dingen, hoe je ook over hem wilt denken.
  Deze regering is de weg al een tijdje kwijt.
  Deze regering voert geen (monetair) beleid.
  Deze regering houdt het Surinaamse volk voor de gek met allerlei verkooppraatjes die kant nog wal raken.
  Deze regering mist iedere vorm van transparantie in haar beleid en is oncontroleerbaar, al 6 jaar lang.
  Is het dan vreemd, dat we in de afgrond zijn gedonderd ?
  Zo langzamerhand prikt iedereen dwars door allerlei onnozele maatregelen en wazige praatjes heen.
  En nee, dat ligt niet aan de wereldcrisis, want die is voor de meeste landen achter de rug.
  Het ligt ook niet aan het gegeven, dat ons land vooral een importland is en geen exportland.
  En nee, het ligt al 6 jaar lang ook niet aan de oppositie, want die zitten niet in het machtscentrum om maar een drietal stokpaardjes van je te noemen.
  Het ligt vooral aan de huidige regering, die iedere visie mist.


  Maak melding

 11. Neks no fout…… 😉 ..een ieder heeft boter op zijn hoofd.

  Deng Sranamangs No Loby A Kondre………….Zij houden alleen maar de rijkdom van het land. 😉

  Er moet een ander soort mensen komen in SME.

  Die integer én vaderlandsliefde kent. En óók denkt aan de volgende generaties. Wijs mij een aan die dit inzingt heeft.
  Geen één!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 12. @ROBG, Hij heeft toch legaal met eigen geld geïmporteerd, logisch dat je dan winst maakt! Dat is toch ondernemen? Robg is een zielige jaloerse hond!


  Maak melding

 13. precies H.Rampersad die door Bryan Samson betiteld was de slimste man van Suriname en Nederland omdat niemand zo een titel had in Nederland schijt nu drie kleuren.
  Velen hebben vragen gesteld omdat hij Dino ook begeleid heeft.
  En denkt een graantje mee te pikken bij Brunswijk.


  Maak melding

 14. Jongens
  Ik heb nog nooit meegemaakt dat als djukas het een land besturen, dat het vooruit gaat. Ook niet een Ingi
  Boefdraad en gersie zijn ook djoekas


  Maak melding

 15. Jongens
  Ik heb nog nooit meegemaakt dat als djukas een land besturen, dat het vooruit gaat. Ook niet een Ingi
  Boefdraad en gersie zijn ook djoekas


  Maak melding

 16. @Conchise

  De wereldcrisis zijn we beslist nog niet vanaf hoor. De economie van de BRIC landen liggen op hun gat. Olieproducerende landen hebben het zwaar. Als we niet opletten dreigt er alsnog een grexit en het Midden Oosten staat in vlam.


  Maak melding

 17. RobG,

  Bouterse had bij zijn aantreden beloofd de corrupte VHP toppers achter slot en grendel te zetten. 6 jaar later en er is nog steeds niets gebeurt. Nu kom je huilie huilie doen. Schei toch uit vent. Bouterse heeft geen moer gevonden tegen de VHP.
  Het blijft maar bij valse beschuldigingen.
  RobG ziet achter iedere boom de vijand VHP/NPS. Te zot voor woorden.


  Maak melding

 18. @ Paul,

  Hou op met je gezever. Wat heeft dat met Suriname te maken? Er is geen wereldcrisis! Er is crisis in Suriname. In de meeste corrupte landen is het op dit moment huilen. Brazilië, Suriname, Venezuela, Bolivia, om maar een paar landen van het Zuidamerikaanse continent te noemen. Corruptie is de wortel van al het kwaad! En mensen die het wanbeleid van deze regering nog steeds bejubelen (vooral die landverraders aan de Noordzee) moeten per onmiddellijke ingang de toegang tot Suriname ontzegd worden. Misselijkmakend stelltje!


  Maak melding

 19. Paul,

  Ik kan wel een eind met je meegaan in je opvatting.
  Aan de andere kant is het ook zo, dat in de BRICS-landen de economie stagneert.
  De groeicijfers zijn weliswaar minder goed, maar er is nog steeds sprake van groei.
  Het Midden Oosten vind ik een verhaal apart.
  De olie is in de afgelopen jaren (veel) minder belangrijk geworden, omdat er steeds meer alternatieven op de (Westerse) markt komen.
  Ikzelf denk, dat fossiele brandstoffen hun langste tijd hebben gehad.
  Dat het Midden Oosten zo maar in de fik kan staan, is onmiskenbaar, maar dat heeft volgens mij andere dan economische redenen.
  Wat ik in mijn vorige posting eigenlijk bedoelde te zeggen, is, dat in de meeste Westerse landen de crisis (voor een groot deel) is bedwongen.
  Er is weer sprake van economische groei.


  Maak melding

 20. Beetgenomen in die zin, dat al die paarse ratten die zo geloofden in dit geboefte, nu zelf nog jaren lang, al die leningen moeten gaan aflossen, en helaas ook nog andersdenkenden meegenomen hebben, in hun naïeve stemgedrag.


  Maak melding

 21. Een dief kan een andere dief herkennen, simple :de aanpak, hun psychologisch idee en uitvoering hebben dezelfde impact en resultaat.
  Nog leuker : een onervaren dief leert snel van een ervaren dief. Het volk is de slachtoffer.
  De vicieuze cirkel is zo goed als rond.


  Maak melding

 22. Als er vandaag een verkiezing zou worden gehouden zou ik er niet versteld van staan als Bouterse nog meer zetels zou halen als de vorige.A volk dis sikie.Natuurlijk niet allemaal!
  Maar wel een heeeel groot deel.Zij hebben ons in deze shit gezet en niet Bouterse.Hij heeft van hun stommiteit misbruik gemaakt.


  Maak melding

 23. Beetgenomen of niet, men verdient deze lijder en misleider. Want willens en wetens stemden vele oerdomme paarse krabitas en luie burikies op deze mens der misdaad. De misdaadvloek is sinds 2010 wederom uitgebroken. Alleen veel paarse kommer en kwel vol van misdadigheden krijgen al die oerdomme paarse stommelingen te vreten. Tjies deng mooi, eigen schuld en neks beetgenomen.


  Maak melding

 24. @ Rob G.,

  Je moet ook eens je blik verbreden. Kijk eens in de kring rondom je baasje. Die hebben gezamenlijk in 5 jaar meer geroofd dan Girjasing in zijn hele leven zou kunnen doen! En mag je tegenwoordig geen importbedrijf hebben? Als je daarmee grote winsten behaalt ben je een goede zakenman.


  Maak melding

 25. Lazarus girjasing is opstaan uit de dood,a bandieten mentaliteit van deze gasten spreken boekdelen,de abanies die zo tegenstribbelen zijn van een bepaalde party,ze hebben door slinkse wijze via hun politieke party de locale ondernemers die vooral waren gericht te exporteren de nek omgedraaid,en zijn daarna masaal inferieure goederen gaan importeren en aan de man te brengen,het is schandalig dat sommige politici van de oude garde dat nooit hebben zien aankomen,of ze werden gepaaid met een fles whisky om de andere kant op te kijken,terwijl de ellendelingen hun gaan konden gaan,daarom wordt nu alles uit de kast gehaald ,sabotage,manipulatie leugens ,intimidatie ,zodat alles bij het oude blijft nl business As usual het volk te bestelen zo u wilt te besodemieteren ,maar ze hadden geen rekening gehouden met de NDP die een anderen koers wilden varen nl het land klaarstomen voor de 21ste eeuw en het land ,eens en voor altijd te ontdoen van deze awaries,ze zien de bui al hangen,vandaar dat zij zich weer zijn gaan bundelen met de ontwetenden die het weer niet door hebben dat ze worden gebruikt,maar ze kunnen doen wat ze willen de voort denderende trein kunnen ze niet meer tegenhouden,Suriname moet meer en meer kwalitatief betere goederen gaan produceren en zich meer gaan richten op de export, en de bandieten bendes met hun awaries mentaliteit nl de importeurs Richting de afgrond induwen want dat hebben ze dik en dik verdiend.


  Maak melding

 26. Stille waarom zou ik mijn oprechte blik moeten verbreden? Jullie bestoken vriend en vijand met zoveel valse informatie, leugens en bedrog waardoor het geheel aan informatie uit jullie koker totaal ongeloofwaardig is.


  Maak melding

 27. Lazarus is opgestaan zo te zien heeft hij niets geleerd uit die ervaring ,want hij gt op de oude voet verder ,manipulatie , leugens vertellen , het verdraaien van de feiten,intimidatie ,gifmenger,van zo een ervaring moet j toch kunnen inzien dat de almachtige jou een tweede kans heeft gegeven om jou demagogische gedachten gang vaarwel te zeggen ,en het verlichte pad te kiezen en op een eerlijke manier j brood te verdienen en proberen een eenheid te bewerkstelligen onder de Su,en het verdeel en heers politieke systeem achterwege te laten,want een derde kans zal j niet krijgen,knoop dat goed in j oren gifmenger .


  Maak melding

 28. Something to think about,

  You don’t need eye’s too see, you need vision.
  You don’t need a head too think, you need brains.

  Goodluck,
  Lee


  Maak melding

 29. Girjasing is echt een kleine importeur hoor de grootste zijn dilip sardjoe, de parmesars, fernandes, kirpalani, chm, etc, etc, laat die kaulo paarse rioolrat robg. naar de pomp lopen.

  Deze stront doet voorkomen alsof hij de beste econoom ter wereld is.


  Maak melding

 30. @Counter,

  Waarom zou ik jaloers moeten zijn op iemand die tot een grote boevenbenden gerekend mag worden. Ik heb in de eerste plaats helemaal geen moeite met de man zijn importhandel. Ik heb ook familie diel actief zijn in de importhandel. Ik vind alleen dat Girjasingh aan het schijten is in zijn eigen eten. Hij verdiende als groot ondernemer grof geld door de economische opleving in het land, en als het nu minder goed gaat met de economie begint hij als politicus te klagen. Hij heeft twee gezichten met twee petten op.

  @Cochise,

  Ik kan pas over deze regering oordelen na twee a drie termijnen van regeren. De regeerstijl van de NPS en VHP politici zijn wij al tientallen jaren mee bekend. Het stelen, belazeren en bedriegen zit hen in de genen. Deze gasten zullen niet veranderen. Zij geven het estafettestokje gewoon door aan de opvolgers die door hen speciaal gekweekt worden. Ik ga pas na twee termijnen NDP regering kunnen oordelen wat de regering heeft gedaan. Dat het nu economisch in de wereld niet goed gaat ligt buiten hun schuld. Voorgenomen plannen kunnen hierdoor niet gerealiseerd worden of worden op de lange termijn geschoven. Hiermee heb ik rekening mee te houden.


  Maak melding

 31. @ RobG

  “Ik kan pas over deze regering oordelen na twee a drie termijnen van regeren. De regeerstijl van de NPS en VHP politici zijn wij al tientallen jaren mee bekend”

  Laten we ons tot de laatste 40 jaar beperken en dan zult u ook moeten vaststellen dat de Bouterse georiënteerde/gestuurde regeringen 22 jaar jaar de bakens gezet en verzet hebben en dat de op de eerst 5 jaar na de VHP/NPS regeringen de schade hebben moeten herstellen.
  Het zijn gewoon de harde getallen.

  Nu masseert u het falen weg door te stellen dat men pas na 2 tot 3 regeerperioden de balans op kan maken.
  Laat duidelijk de VHP/NPS achtige regeringen slechts 1 maal twee regeerperioden volg gemaakt hebben.

  U ziet dat het schip van staat op de rotsen geslagen is en beweert dat het nog steeds op koers kan komen.

  Dat heet zelfbedrog.


  Maak melding

 32. Hier in Suriname is het elke dag 1 april!
  Deze NDP regering houdt al 5 jaar het volk voor de gek.

  1000 woningen => 1 april!
  flyovers => 1 april!
  Dubai => 1 april!
  nog 5 jaar => 1 april


  Maak melding

 33. @Jojo,

  Voor mij is het helder en duidelijk hoe het politiek spel gespeld wordt. De regeringen Venetiaan (VHP/NPS) deden het zogenaamd (ten onrechte) goed, maar wel toen Nederland met de geldbuidel achter hen stond. De andere regeringen deden het natuurlijk slecht toen Nederland de geldkraan dichtdraaide om hen te straffen. Daarom heb ik geen hoge pet voor de traditionele bestuurders van VHP en NPS. Zij teerden op de welvaartsgelden van Nederland. Voor mij is het je reinste volksverlakkerij geweest. Iemand kan niet met een diploma van een ander indruk op mij maken.

  Het mag voor allen duidelijk zijn. Voor het beleid dat de regering Bouterse tot heden heeft gevoerd zet ik een hoge pet op voor. Er zijn aanwijsbare economische en politieke factoren waarom het nu economisch gezien stagneert in Suriname. Ik bekijk de situatie vanuit een rationele invalshoek. Deze factoren doen zich ook gelden in andere lanen. De economische relaties die Suriname heeft met tal van landen zijn als communicerende vaten met elkaar verbonden. De landen beïnvloeden elkaar.Daarnaast zijn de exportproducten van Suriname gevoelig voor schommelingen op de wereldmarkt.


  Maak melding

 34. Ik laat momenteel een huis bouwen in Suriname en mijn aannemer begint elke dag om 10.30 uur. Toen ik hem vroeg waarom hij niet om 8 uur kan starten zei hij dat zijn arbeiders op 2 plaatsen bezig zijn. Na 2 weken sprak ik met 1 van de arbeiders en vroeg hem hoe lang ze nog nodig hebben om het andere werk af te ronden. Hij begreep mijn vraag niet waarop ik vroeg waar hij tot 10 uur werkt. Hij zei: mi nanga deng tra mang e wroko na lanti. Dus de arbeiders die voor mij werken staan op de loonlijst van de overheid! Ze werken van 7 tot 10 en gaan daarna weg om hun eigen werk uit te voeren. Ik schrok toen ik dit hoorde en vroeg de aannemer hoe het precies zat met het andere werk. Hij lachte en zei: baas, mie moes hossel toe. De corruptie heeft een enorme trickle down effect op de hele Surinaamse samenleving!


  Maak melding

 35. RobG.

  Ik woon al jarenlang met veel plezier in Suriname.
  Het feit, dat Bouterse nu aan de macht is, doet daar helemaal niets aan af.
  Ik ben alleen geen Bouta-fan, dat mag duidelijk zijn.
  Ik voel mij als Surinamer aangesproken, omdat – en nu citeer ik jouw posting – jullie vriend en vijand bestoken met valse informatie, leugens en bedrog.
  Jij woont op een afstand van 7.600 km van ons land aan de Noordzee.
  De mensen die in Suriname wonen en actief zijn op dit forum geven gewoon hun mening.
  In een aantal gevallen is dat een negatieve mening, omdat Bouterse er volgens steeds meer Surinamers een zooitje van maakt.
  Ik vraag mij dan ook af waar jij het lef vandaan haalt om vanuit Nederland meer dan eens te posten, dat wij hier in Suriname valse informatie, leugens en bedrog verkondigen op dit forum.
  Wij ervaren de rampzalige gevolgen van het Bouta-beleid iedere dag opnieuw.
  Wat meer bescheidenheid zou je sieren op zo grote afstand.


  Maak melding

 36. RobG
  U heeft twee grammofoonplaten grijs gedraaid namelijk de andere regeringen bestonden bij de gratie van hulp uit Nederland en bij Bouterse werd de kraan dicht gedraaid en het zijn de grondstoffen prijzen die nu het probleem zijn:

  1) Bouterse kreeg na zijn staatsgreep vrij vlot dfl 500.000, 1/7 van de totale hulp ter beschikking als noodhulp. Wat is daar mee gedaan.
  2) Bouterse heeft de eerst 5 jaar hulp (investeringen zoals west Suriname) de nek omgedraaid. vernietigd.
  3) Door Bouterse en Brunswijk is met hun hanen gedrag heel veel infrastructuur vernietigd als mede de investeringen in de landbouwmaatschappijen Patamacca, Pheadra en Victoria.
  4) De periode Wijdenbosch was een ramp na slechts een paar jaar weder op bouw.
  5) Na Wijdenbosch is met nog maar een fractie van de hulp uit Nederland weer gericht aan aflossingen van de schulden gewerkt.

  Bouterse heeft ook hulp gehad en veel hulp is gegaan in de gaten die Bouterse gegraven heeft toe er hersteld moest worden.
  Met een beetje goed nadenken kan gesteld worden dat Bouterse alle hulp uit Nederland vernietigd heeft door onverantwoord gedrag (copieren Bishop) dat niet gedragen werd door het volk, door pot verteren door niet realistische beloften (huizen, havens,sociaal contract, wegen, academische ziekenhuizen etc.) die geen van allen ingelost zijn of worden.

  Waarom klimmen ook in deze tijden Afrikaanse landen als Ethiopie, Kenya, Tanzania, Botswana, uit een ongelofelijk diep daal zonder al te veel bodemschatten. Vrij simpel met bloed, zweet en tranen en vooral stapje voor stapje.
  De landen die te veel naar de BRICS gekeken hebben, hebben het zwaar omdat zij geloofden in groei door een toverstaf (grondstoffen prijzen).

  Natuurlijk was er ook bij de andere regeringen clientisme maar niet op de schaal die nu gewoon gevonden wordt.
  Ook hier de verkiezingsbelofte van Bouterse zou hij niet de kleptomane VHPers opsluiten. Er is niemand veroordeeld.
  Onder de andere regering zijn ministers ontslagen, aangeklaagd en opgesloten. Bouterse moet het eerste echte onderzoek nog beginnen.

  RobG indien u uw oogkleppen verwijdert weet u ook hoe de vlag er bijstaat en zou u wat meer in moeten gaan op de argumenten van Cochise die op de eerste rij zit en geen specifieke voorkeuren ten toon spreidt.


  Maak melding

 37. Waarom klimmen ook in deze tijden Afrikaanse landen als Ethiopie, Kenya, Tanzania, Botswana, uit een ongelofelijk diep daal zonder al te veel bodemschatten. Vrij simpel met bloed, zweet en tranen en vooral stapje voor stapje.

  Het is niet een Afrikaanse eigenschap !!!
  Denk eerder door de buitenlanders die daar wonen en werken en de middenstand beheersen. Zie Zuid afrika


  Maak melding

 38. Suriname beet genomen,
  Inderdaad door Vhp toppers die grondrovers en misleiders zijn. Wat voor ontwikkeling heeft de hindoestaanse partij voor de hindoestanen al die jaren gedaan.
  Vanaf de geboorte van de vhp wordt suriname beetgenomen


  Maak melding

 39. Laat ik een ding voorop stellen ik heb het niet over de bonafide importeurs zoals,kirpalni,Fernandez , de vries ,djilip sardjoe,en zo heb j nog meer,dat zijn mensen die het menen met het land Su,ik heb het specifiek over de awaries importeur die alleen maar rotzooi het land binnenhalen om het volk te bestelen,en die hoor j iedere dag klagen dat het niet gaat in het land,terwijl zij als eerste in rij staan om valuta’s te bemachtigen ,want teren op andermans verdiensten zijn zij de besten, uit eigen beweging valuta’s creëren zijn zij niet capabel genoeg ,daarom iedere dg de schuld van hun falen op een ander te projecteren om zo hun ontwetendheid te maskeren,om daarna rotzooi het land in te voeren,die awaries moeten in zee geduwd worden.


  Maak melding

 40. @surinamer & Dagoebal,

  Als jullie overspannen zijn, kun jullie een cruise naar Sri Lanka boeken.
  Dus de ene importeur is goed en die andere niet, terwijl ze precies hetzelfde doen? De Chinezen zijn goed omdat ze de winsten in US$ het land uit brengen? Geen wonder dat Suriname steeds acheruit gaat met zulke discriminatoire denkbeelden.


  Maak melding

 41. Robg, ik leef ondanks Bouterse nog steeds liever in Suriname dan in Nederland, jij zit echter met je grenzeloze liefde voor Bouterse liever in Nederland, het land dat hem maar al te graag zou willen opsluiten. Waarom pleeg jij verraad naar jouw idool toe, door in Nederland te blijven wonen met je grote smoel?

  Als het Bouterse zou lukken om, met of zonder Nederlandse ontwiikelingshulp, van Suriname een tweede Dubai te maken, dan zou ik dat zeker niet afkeuren, maar ik zou hem ondanks die geweldige prestatie toch het liefst in Santo Boma opgesloten zien worden. Voor mensen met bepaalde daden op hun kerfstok kan een normaal mens nu eenmaal, onder geen enkele voorwaarde, bewondering of begrip hebben.


  Maak melding

 42. Astavakra:

  Het kan haast niet anders dan dat jij lijdt aan TPS en een of ander seksueel minderwaardigheidscomplex.
  Verras ons eens met inhoudelijke volzinnen.


  Maak melding

 43. Als ik de berichten over Absurdia lees, vraag ik mij elke keer af waar de peilingen blijven die ten tijde van ex-president Venetiaan zo gebruikelijk waren.
  Misschien kan iemand mij vertellen waar die malafide peilingen bureaus zijn, zijn die failliet soms?
  Absurdia is een merkwaardig trieste landje met vooral analfabeten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.