Fotograaf Irvin Ngariman wint online fotowedstrijd

7

PARAMARIBO, 5 apr – Deze foto van een jongen die door een onder water gelopen straat omgeving Henkielaan (Zorg en Hoop) fietst, heeft de meeste stemmen gekregen tijdens de eerste online fotowedstrijd van Vergelijken.sr. De maker van de foto is Irvin Ngariman, fotograaf bij de Ware Tijd. Het thema voor de fotowedstrijd was ‘Streets of Paramaribo’. Er waren ruim honderd inzendingen die samen meer dan 7.000 stemmen hebben vergaard. Ngariman’s foto kreeg 968 stemmen.

“Het geeft de realiteit weer van hoe de infrastructuur in Suriname in elkaar zit en wat er gebeurt tijdens de regens. Maar kinderen zien er toch ‘fun’ in”, zegt Ngariman. Als hoofdprijs krijgt hij 500 US dollar. Irvin Ngariman is geen onbekende op social media. Zijn foto’s over eten, ‘aparte’ momenten, zijn ‘trips’ bij het doneren van artikelen en verdelen van eten worden door menigeen op de voet gevolgd.

Medeoprichter Brian Sloote van Vergelijken.sr is dik tevreden. De fotowedstrijd moet een ‘annual’ karakter krijgen aan. De competitie was ‘open’ waardoor er geen onderscheid gemaakt is tussen professionals en amateurs. Bij de volgende wedstrijd komen er waarschijnlijk aanpassingen. Gedacht wordt aan het instellen van categorieën. Bij de professionals zullen de winnaars bepaald worden door een jury en de people’s choice door online stemmen. (Foto boven(c) Irvin Ngariman)

ngariman
Irvin Ngariman(rechts) ontvangt zijn prijs.

Bekijk ook:

7 REACTIES

 1. Best een grappige foto, maar wat een armoede dat een prijs voor een nationale fotowedstrijd in de valuta van een ander land uitbetaald wordt.


  Maak melding

 2. @ Billie

  Het maakt niet uit mang geld, is geld !

  Irvin Ngariman ; Mi é fersteri yu mang, ga zo door misschien
  win je eens the world press photo !!!

  Soso lobi dja nang a fatu, succes.

  Jacko.


  Maak melding

 3. Hoop dat de organisatie volgend keer meer bekendheid geeft aan de prijs vraag voor inzendingen.
  Zelf kon ik een prachtige collectie foto’s sturen van zwervers in ons binnenstad die slapen op de stoepen van onze monumentale gebouwen.
  Als laatst op de tijdlijn is Paraman te zien die een stoep occupeerde om maar geen verhoogde nutsvoorzieningen te betalen.
  ps
  Henkielaan is op Uitvlucht.


  Maak melding

 4. @Jacobus
  Ghehehe,,,whaahaahaaa,,,gelijk heb .Zo een foto van Paraman……Hahahahaaaaa
  En idd het ging om een wedstrijd voor en door surinamers,waarom is de prijs eraan verbonden in vreemdvaluta?!Dan moeten onze lonen toch ook in valuta uitgekeerd worden?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.