Eerste Wereldkampioenschap Troefcall in Nederland

13

Op zaterdag 18 juni wordt voor de eerste keer in de geschiedenis het wereldkampioenschap Troefcall georganiseerd. Dat vindt plaats tijdens de viering van het 4e jubileum van de Troefcall Sport Bond Nederland (TSBN) in Borchlandhal in Amsterdam Arena Area. Koppels uit alle landen van de wereld worden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan dit uniek evenement.

De troefcall sport wordt door vele tienduizenden mensen beoefend. In Nederland en Suriname alleen al zijn het er naar schatting zeker meer dan 100.000. Dit kaartspel heeft een lange en imposante geschiedenis die zich over meerdere werelddelen verspreidt. De actieve troefcallers hebben zich vaak georganiseerd in verenigingen. Deze zijn in Suriname en Nederland ook weer aangesloten bij een nationale bond.

De Nationale Troefcall bond van Suriname viert dit jaar haar 30 jarig bestaan en die van Nederland (TSBN) haar 4e lustrum. De organisatie van de viering is in handen gesteld van BRASA Solutions. Deze wil dit hoogtepunt niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft het initiatief genomen tot de organisatie van het 1e wereldkampioenschap Troefcall.

De inschrijving van koppels uit alle landen zal plaatsvinden via de speciale website www.wktroefcall.nl die zeer binnenkort online komt. De finale van 18 juni wordt in Nederland voorafgegaan door voorronden. Eén van deze voorronden vindt plaats op zondag 24 april in Amsterdam Zuidoost tussen 3 woongebieden.

Tijdens het finale evenement op 18 juni zullen er ook tal van nationale en internationale artiesten optreden en is er een heus eindfeest gepland.

De troefcall sport wordt inmiddels ook als een typisch Nederlandse sport beschouwd, die van grote toegevoegde waarde is voor bevorderen van samenhorigheid en de diversiteit van het Nederlandse sportlandschap.

- Advertentie -

13 REACTIES

 1. Koko dia, en bij de uitreiking van de beker is Bouterse eregast., daarna krijgt hij, omdat hij een VIP is, een speciale behandeling van Nederland, waarbij gratis logies in de Bijlmer inbegrepen is.

 2. @Koko dia en Henkes de Siamese flapdrollen proberen weer te scoren maar hun IQ verhinderen dat.

 3. @ Stille… klaverjassen wordt alleen gespeeld door BOERENLULLEN aan de Noordzee en nergens anders in de wereld net als koek happen en de klompen dans.

 4. @Hagoe ede alfablondie ji bent de altijd geldende 1 aprilmop we moeten altijd lachen om jou stommiteiten.

 5. Dit troefcall gebeuren is een unicum. Heel mooi initiatief hoor. Lijkt me supercool om hieraan deel te nemen. Echt supermooi initiatief hoor.

 6. Grappig om het mee te maken hoe mensen zichzelf foppen door te denken dat ze gefopt zijn. WK troefcall is geen aprilgrap. Troefcallers uit de hele wereld kunnen zich vanaf 16 april inschrijven voor deelname aan dit unieke WK via http://www.wktroefcall.nl

 7. @ Smatje,

  En als je wint krijg je de verzilverde pannenkoek uit handen van Damsco. Nog steeds enthousiast?

 8. @ Damsco,

  Klompendans en koekhappen heb ik gezien in Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Maar niemand daar had ooit van troefcall gehoord.

 9. Welke grappenmakers dachten dat dit een 1 aprilgrap was???

  Van waar die gedachte graag ik me in alle gemoede af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.