[FOTO’S] 52e Avondvierdaagse (AVD/Wandelmars) in Suriname

39

Gisteren is de 52e Avondvierdaagse (AVD oftewel Wandelmars) van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) in Suriname van start gegaan. Diverse groepen liepen mee, waaronder deze groep van eerste bewoners van Suriname: de Inheemsen.

wandelmars2016-0

wandelmars2016-2

wandelmars2016-4

wandelmars2016-8

wandelmars2016-1

wandelmars2016-6

wandelmars2016-3

wandelmars2016-5

wandelmars2016-7

wandelmars2016-9

Bekijk ook:

39 REACTIES

 1. Kleurrijk!

  Maar wanneer wordt die (koloniale) koto nou eens een keer verbannen. Werk voor herrieberg?

  De meiden van Front zien er strak en netjes uit! (rood, groen en oranje sokjes)

  Zo leuk dat de Chinese vrouwtjes meelopen.

  De suri-mannen liggen in hun hangmat; zie ze niet!


  Maak melding

 2. @ Esmerald

  De vrouwen waren aan paraderen, wij mannen waren de andere vrouwen die niet meeliepen, aan het verwennen.
  Dati yu bing wan sabi tok !
  Wat Herrenberg betreft; die was in Ocer verder aan het zuipen, van de flessen die net niet leeg waren.

  Fatu fatu.

  Jacko.


  Maak melding

 3. JZwartmans
  “Waar waren of, zijn de andere bevolkingsgroepen dan ?”
  Jacko, En waar was Jenny? Serieus; het zag er redelijk divers uit. Mijn hoogtepunten: 06:21, 7:56, 08:40 en 08:57. Niet leuk waren de nep pistooltjes voor de politie agentjes.


  Maak melding

 4. Morenito

  Had je dan deze gastjes, liever een echte Glock gegeven dan ? Wacht maar even, nog een aantal jaren dragen ze echte pistolen legaal of illegaal, ( jong geleerd…… juist )
  Jenny was lekker thuis aan het filosoferen over alles en nog wat,
  dat zou ik ook doen, als ik voorzitter zou zijn van het Ka -bi- net.

  Fatu

  Jacko.


  Maak melding

 5. Volgens mij staat deze 52e AVD in het teken van ” OBESITAS ” !

  Het zou de OBESE volksvertegenwoordigers en ministers sieren indien ze zouden participeren.
  Bijvoorbeeld; Bouva, Santhoki, Pokie, Noersalim, Peneux, F. Abdoel Ghafoer, Purple Peggy ( J. Silos ), jeugdparlementariër Conrad Akton.

  Opmerkelijk is dat juist een volksvertegenwoordiger die buiten de categorie valt, meeliep namelijk ” Tigri Barba ”
  Of het moet zijn dubbelganger zijn geweest die in het groen te zien is in de opname.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Vele oerdomme paarse stommelingen hebben hun verdoemde paarse kleur verruild voor fleurige kleuren. Paars is de kleur der paars verdoemden, de kleur van het kwaad van baas en co. Efoe ndp groep bo waki, na soso poor tomati nanga eksie deng sma bo frengie tapoe a groep foe ndp, met de leuze…baas go home.


  Maak melding

 7. Ndp groepje wakka ooktoe, acheraf bekeken die lelijkste groep. Ndp na moro porwang foe alla grupu. Neks no mooi sa de paars. Zo ook de toekomst van ooit mooi Suriname niet. Zolang a paars didibri e regeri.


  Maak melding

 8. De Wandelmars laat duidelijk zien, hoe het gesteld is met eenheid in verscheidenheid. Ieder in zijn/haar eigen cultureelhokje. De afstammelingen van de Afrikanen hebben het hoogste woord en zetten een Afrikaanse Surinaamse trend.
  Niet dat ik dat erg vind, ik zie het juist realistisch. Suriname is nog lang niet waar het wil zijn en moet zijn. Een eigen Surinaamse ding.

  Wat mij opvalt sinds DDB op 25 februari 1980 de staatsgreep in de republiek Suriname deed, is dat door de binnenlandse oorlog in de republiek Suriname, alle bevolkingsgroepen geleden hebben, maar één groep die naar boven is komen drijven is de marrongroep. Deze etniciteit is goed zichtbaar in de DNA, bestuur, hebben intellectuelen en doen mee op veel gebieden in Suriname. Ik heb zelf een gevoel dat Suriname door hun nu veel meer op een Afrikaans land gaat lijken, omdat hun cultuur nu dominant is geworden en het Nederlandse cultuur, zeden, gewoonten aan het verwateren is. Dit is wat ik zie en mijn menig geef op grond van wat ik waarneem in de Surinaamse maatschappij ofschoon ik behoorlijk tegen ben hoe het in Afrikaanse landen aan toe gaat met veel zaken en ik zie dat het in Suriname ook die trend opgaat. Zie de cultuur in Suriname heden ten dage en zie hoe dit dominant aanwezig is. Andere culturen zoals van de Chinezen, Joden, Boeroes, enz. vallen nauwelijks op in zang, muziek, klederdracht, in de media, klederdracht, enz. Ook de Javanen en Hindoestanen, enz zijn niet teveel met hun culturele zaken zo dominant aanwezig als de Marrons en Creolen of een vermenging daarvan. De Creolen worden zelf door de marroncultuur nu zelf overtroeft, waardoor Suriname meer op een Afrikaanse land heeft. Dit komt ook door de verloedering, toename van de armoede, waardoor dit ook goed tot zijn recht komt en vaak niet positief.

  Het Nederlandse/West-Europese invloed wordt steeds minder. Ik kijk ernaar en kan mij daar niet in vinden, maakt mij erg bedroeft.

  Het is natuurlijk een ontwikkeling, maar dat de Afrikaanse invloeden zo sterk en dominant zijn, vind ik niet kunnen. De andere etniciteiten hebben het recht om zich in alles in Suriname goed zichtbaar te zijn.

  De westeuropese invloeden moeten wel aanwezig blijven, Nederlandse taal, normen en waarden, klederdracht, de grondwet enz, enz.

  Want boen foer sani van de afstammelingen van de Su-Afrikanen in de Surinaamse maatschappij vind ik por lai, op banken slaan alsof hun leven ervan af hangt, luidruchtig, met de billen schudden alsof er een stroomstoot door gaat, lui, hangmatliggers, niet in rijsvelden/landbouw willen werken, grote groepen op hoeken van straten staan, dat hun voorouders al deden sinds ze vrijheid kregen op 1 juli 1873 en een groot gedeelte van hen nog dood normaal vinden. Hangjongeren en hangouderen op hoeken van straten, voorbijgangers lastig vallen, stelen en roven, grote criminaliteit, enz. De zweep moet voor deze hangmensen weer worden gehanteerd. Het moet verboden worden om op hoeken van straten voor winkels te staan en te hangen.
  Ze moeten worden heropgevoed.

  De Surinamer bestaat niet.

  Suriname heeft nog een lange weg te gaan

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 9. Een mars met een hoog poes-poesie gehalte. Daar kunnen die 3 clowns Ahalia, Akalia en Azalia nog een puntje aan zuigen. Hebben ze eigenlijk wel een poes?


  Maak melding

 10. En nu begrijp ik waarom bouterse aan de macht wil blijven, a kill é jang P.P.
  Als hij niet had gemoord en gestolen zou hij een tien van mij krijgen m.a.w……………………..nak deng.


  Maak melding

 11. Waaaaaaat gebeurt er met Damsco zit hij zo diep in de shit.
  Luister mijn vriend als je hersenen aan het wankelen is stop dan a.u.b. met gebruiken en zoek hulp bij de G.G.D.
  No gebruik you édé go boro moro.
  Bouta no go jepie you.
  Hij geniet van zijn lekker leven.


  Maak melding

 12. Ik heb medelijden met de straten vanwege obesitas worden straten nog meer beschadigd. En die hele mars gedoe is niet een afspiegeling van de maatschappij.

  Ik heb wan pipel niet gezien !!!!!!!!!

  Deze hele fake regering heeft er voor gezorgd dat er polarisatie is ontstaan. Let wel op bij het woord polarisatie
  deze niet verwarren met de Surinaamse betekenis!!!. Bepaalde Nederlandse woorden hebben een andere betekenis in het Sranang tongo.

  Tang boeng,

  Goed weekend


  Maak melding

 13. Passant ga eens kijken in b.v. Nickerie, dan zul je alleen op basis daarvan een andere mening hebben als je het hebt over welke cultuur de overhand heeft, Suriname is niet alleen Paramaribo


  Maak melding

 14. Jesse , met dat poes poessiegehate van jou, daar lopen ze niet zo goedkoop mee te koop, maar dat heeft iets met beschaving en fatsoen te maken, iets waar jij waarschijnlijk ook een probleem mee hebt


  Maak melding

 15. Aaan Cassavegatenweg,

  hahahaaha hoe kom je daarop boi haahh.
  Ie tjaring yere: Je brengt het hoor.
  Ie Yere sking: Je hoort lichaam.


  Maak melding

 16. @damsco,
  speciaal voor jou en je partij, NDP wandelt bewust met kleinere groep.
  Money no dé, ocer tapoe allata é plei djoel drapé.


  Maak melding

 17. Het is prachtig om te zien hoe een ieder heel leuk is aangekleed.

  @passant, ik stond een keer tegenover de Hakrinbank en stond naast twee jeugdige Hindoestaanse meisje. Het was wel druk, omdat de school volgens mij ook net uit was.
  Een ieder stond gezellig te kletsen totdat een persoon van het binnenland aankwam lopen en uit het niets zo agressief die dames van hun plek had verwijderd en met de woorden::;wij marrons nemen nu over en wij hebben voor het zeggen. Als iemand aan ons komt dreigt er oorlog.

  Ik was even van geschrokken en zij hebben op vele gebieden ook overgenomen.

  Een ieder is welkom, maar ik hou niet van dominantie.


  Maak melding

 18. @Hans,

  Van mij mogen ze naakt rondparaderen. Ik heb er geen probleem mee. Zolang ze maar geen kinderen op straat verwekken, zichtbaar voor iedereen. Want dan stormen alle mannen van heel Paramaribo erop af, denk ik.


  Maak melding

 19. @passant,

  De instelling bij sommigen is: tijdens de slavernij zijn wij zo slecht behandeld, hebben wij zo hard gewerkt en hebben wij zoveel moeten onderdoen dat wij nu het eeuwige recht hebben om nooit meer hard te werken, altijd te domineren en ieder ander slecht te behandelen en alles gratis te krijgen.


  Maak melding

 20. @JZwartmans: waar zijn die andere bevolkingsgroepen?

  Die kruipen zoals gewoonlijk weer in hun schulp en laten alles over aan de marrons. En dan achteraf klagen dat de marrons domineren.


  Maak melding

 21. @Ira,

  Dat stukje grond rondom de Hakrinbank is een broedplaats van zwarte criminelen, m.n. marrons, die er veel illegale transacties (o.a. goud verkoop, gestolen waar verkoop) verrichten. Zelfs de politie is bang daar een kijkje te gaan nemen. Ze opereren er onder dekking van zgn ijskraampjes of andere kraampjes en als je daar te vaak (naar hun zin) langs loopt en kijkt, is de kans dat je wordt aangevallen behoorlijk groot.


  Maak melding

 22. Ira maak je niet druk hoor als ik naar de populatie van de groepen kijk zie ik 98 % afro Surinamers die meedoen!!! waarvan het grootste deel marron mensen ( allemaal met paardenharen) . Hoe zou het komen dat de andere Sur. geen interesse hebben. Zeker omdat mensen zich zo gedragen Ira.


  Maak melding

 23. Ha hi “jou lusten ze niet”praat voor je zelf hoor! Idd Mc Donalds produceert de grote K voedsel. Bovendien al die hamburgers gaat ten koste van prachtige tropische regenwouden.Worden gekapt om vervolgens veevoer erop te verbouwen. Maar fijn dat mensen werk hebben. n Idee voor Mc Donalds gezonder eten te gaan verkopen ?! In Suriname valt t eten uit de bomen hoor!!! En vissen in de rivieren. Mc Donalds is hier niet nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.