Duitse expo ‘Die reise nach Suriname’ in Paramaribo

3

Cultuurdirecteur Stanley Sidoel (m) dinsdag zittend op een kunstwerk van de Duitse kunstenaars Anatol Herzfeld (85) en Frank Merks (58) bij de opening van hun unieke tentoonstelling ‘Die reise nach Suriname’ in het G-Art Blok. Herzfeld en Merks stellen tijdens de expositie de artistieke verbintenis tussen Suriname en Duitsland centraal. Merkwaardig genoeg zijn de twee kunstenaars voorafgaand aan hun expo niet eerder in Suriname geweest. Ze lieten zich inspireren door foto’s en videobeeld over Suriname nadat ze via het Duits houtimportbedrijf Barth & Co zoveel hadden gehoord over het land. De tentoonstelling wordt gehouden onder auspiciën van het Directoraat Cultuur in samenwerking met de Federation of Visual Artist in Suriname, G – Art Blok en het Duitse Barth & Co.

Bekijk ook:

3 REACTIES

  1. Kunst open de deur tot inspiratie, verbeelding en emotionele verrijking van wat een kunstenaar wil laten zien en horen,en wat een toeschouwer ontdekt ,ervaart en stimuleert verbroedering tussen mensen .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.