Crisis Suriname ‘goed’ voor beveiligingsbranche

28

PARAMARIBO, 31 mrt – Sommige bedrijfsgroepen mogen dan klagen over tuimelende economische vooruitzichten, niet het beveiligingsbedrijf. Volgens de Ware Tijd lijkt deze branche zowaar gouden tijden door te gaan maken. De telefoon staat roodgloeiend.

Meer en meer Surinamers zoeken het contact op. De aanleiding ligt bijna voor de hand. Niet alleen de crisis grijpt eng om zich heen. “Gelet op de aard en toename van de criminaliteit in het hele land, stijgt de vraag naar beveiligingspersoneel, zowel gewapend als ongewapend”, zegt Humphrey Pierre, manager van beveiligingsbedrijf Securitas. Het enthousiasme bij de – potentiële – klant zit er in elk geval in.

Vooralsnog houden de meesten het op vragen naar informatie. Het is een terughoudendheid met een kennelijk economische grondslag. Het ketst al gauw af als de tarieven ter sprake komen. “Mensen willen wel veiligheid, maar willen er niet voor betalen”, stelt Givanni Richard van A-Kab Security. Het zou ook gewoon aan – weer – de crisis kunnen liggen. Die heeft de eigenaardigheid te confronteren met wat kan en wat niet.

- Advertentie -

28 REACTIES

 1. Mensen moeten hun heil niet bij bewakingsbedrijven zoeken maar, bij de Overheid !
  Maar dat is nou het probleem, de Overheid bestaat uit criminelen dus, het kan niet anders.

  Sari tori

  Jacko

 2. Een crisis die goed is voor een land ?!
  NOOIT VAN GEHOORD!!
  Dus je huurt een bewaker omdat het zo goed gaat?!Het is juist andersom!!!
  Surinamers toch,wees eens eindelijk serieus!!

 3. wat een mop.crisis is goed voor het land.laat het niet door de buitenlanders gehoord worden.ze gaan dood van het lachen.

 4. Welke lul heeft dit uitgevonden zeker een prehistoricus.
  Zeker een soort robg econoom.

 5. Realiteit is nu dat mede door de gevestige criminelen in de politiek de hardwerkenden op extrakosten worden gejaagd met oa inschakelen/huren sucurity bedrijven..

  NIET alles wat blinkt is goud….

  NIET alle securitybedrijven zijn in SU integer….laat je eerst heel goed informeren…

  Er zijn een aantal medewerkers werkzaam binnen deze branch die zelfs criminelen op pad helpen/sturen richting hun klanten om te roven…

 6. waarom geeft de minister geen wet die het voor velen makkelijk maakt om een pippa te krijgen?

 7. Het is zeker jammer. De overheid moet ervoor zorgen dat het volk een veilig gevoel moeten hebben. Maar terorisatie van de bovenkant kan dat niet bieden. Ben jij het su volk niet zelf verantwoordelijk voor.
  Nog vijf jaar!!!!!!??????

 8. De NDPers wilden toch geen stabiliteit (van Venetiaan), ze wilden vooruitgang (van Bouterse). Wel, ze krijgen wat ze zo graag wilden hebben, vooruitgang van de criminaliteit en vooruitgang van beveiligingsbedrijven. Als het een beetje meezit krijgen ze binnenkort ook een vooruitgang van banken en ondernemers, voedselbanken en begrafenisondernemers wel te verstaan.

 9. Moordaanslagen in Suriname zijn ‘goed’ voor de uitvaartbranche.

  Zo ken ik er nog wel een paar.

 10. @ Puniwassi.

  Gezien jou nickname ben ik bang wat je met de Pippa gaat doen !

  Lol.

  Jacko.

 11. we horen niets van desi bouterse
  leeft hy nog?
  of schaamt hy zich voor het surinaams volk?
  desi, U bent echt een volksMISLEIDER!!!!!!!!!!!

 12. Vele oerdomme paarse stommelingen gaan toch niet solliciteren, omdat ze liever lui blijven wachten op de baas der misdadigers, hopende op gratis ete, drinke, grond en kabouterhuisje. Misdadigers is de macht gegeven door deze oerdomme stommelingen. Paarse misdaadgolven olv van de baas der misdadigers krijgen ze over zich heen. Neks no fout. Baas na lijdsman in het al die al die paarse oerdommen doet lijden. mehehehehehe, iaiaiaiaiaiaia

 13. Eindelijk is het Bouta na zes jaar gelukt om personen, die geen directe familie, gatlikker of bisschop van hem zijn, gelukkig te maken, door het inkomen van hen drastisch te laten toenemen, de rest van de bevolking is er in reëel inkomen alleen maar op achteruitgegaan.

 14. Vroeger zetten onze voorvaders gewoon een Bakroe op het erf. Niemand durfde dan om ook maar een poot te zetten op het erf. Tegenwoordig weet men niet eens meer waar een Bakroe te vinden en hoe hem aan te roepen.

 15. je hoort niks meer van die n.d.p./ krietie kasters..

  ze zijn ineens verdwenen uit dit info bron..

 16. Baas bouta iem saka per onmiddelijk
  Ie fok a kondre behoorlijk op!!!!
  Alla gado dey na soso ellende!
  Pe ie de?
  Na dialiseer je dialiseer so?????

 17. Offa, we weten al heel lang dat baas Bouta slechts sporadisch zijn gezicht laat zien in de poppenkast, het is intussen ook duidelijk dat hij niet meer naar het buitenland afreist, hij verschijnt alleen in het openbaar wanneer hij een onweerstaanbare drang voelt om een tiener te schuren op de dansvloer, hij laat alleen van zich horen wanneer hij een zogenaamd in ongenade gevallen minister de schuld geeft van zijn eigen onkunde en hij die minister met een heleboel show de laan uitstuurt, natuurlijk met behoud van salaris en alle bijkomende privileges.

 18. De zogenaamde bewakers zijn de tipgevers,zij laten je door zijn vriendjes beroven, Pas op!

 19. Un libie mie baasje jere
  Want na karma ey tekie mie baas now
  Je begrijp!
  Dalijk un kiesi wan koers foe 1:10
  Ok.
  Sranan klarie kba!!!!!
  Soso rovers hier en daar!!!!!!
  Baas no mang sekie omdat ey foeroe hebie
  Toe!!!!!

 20. Het is een reclame stunt anders zou j overal bewakers zien in winkels en bedrijven maar vooralsnog is dat weinig te merken ,weer een awari verhaal van waterkant of is begrijpend lezen een probleem,waar er wel veel bewakers wordt gezocht is in colcata India voor de zoveelste keer ,voltrekt zich een ramp bij bouwwerkzaamheden ,dit is het een fly-over die is neergestort honderden doden ,mensen zijn bezig met hun handen te graven opzoek naar overlevenden op die manier kan het nog jaren duren ,vrijwilligers gezocht om te graven ray en consorten hier op waterkant meld j snel aan ,dan doen jullie toch iets nuttig ipv af te geven op ons geliefd Suriname ,ondanks de Fin crisis in staat is betere bruggen en gebouwen in elkaar te zetten,haast jullie want de nood is groot

 21. Jullie zullen mijn posting weer verwijderen want begrijpend ned lezen is een probleem bij jullie

 22. Met de groei van de bewakingsdiensten moet ook een groei van de wetgeving komen.Zonder een goede wetgeving gaan werknemers en het publiek licamelijke letsels oplopen.
  Voorbeeld: Wanneer je kan schieten: Als jouw leven in gevaar is of van iemand anders. Anders mag je niet schieten.
  De vakbeweging moet ook met veiligheids regels komen. Zoals op zijn minst twee bewakers zodat er een backup is als er gevochten wordt. Een bewaker is dan niet aan zijn lot overgelaten.
  Zo er is werk te doen in de volksvertegenwoordiging.DNA.

 23. Bouta ie fraudeer nanga dora a verkuezing
  Toch?????
  Dus dan now karma ey mit joe mie mang!!!!!
  Mi ne sjie boeng moro gie lobi sranan!!!!

 24. Tegenwoordig is door het moreel verval niemand in Suriname te vertrouwen,Ook de bewakers niet .Mensen zijn bang om in de spiegel te kijken omdat ze zichzelf niet meer vertrouwen.
  Een van de zovele voorbeelden zijn de zogenaamde parkeerwachters die overal opduiken.Er is een chaos gecreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.