Training preconceptiezorg en groepszwangerschapszorg

9

Het Perisur-project (Perinatale Interventies Suriname) heeft vorige week huisartsen en verloskundigen van de ziekenhuizen in Paramaribo getraind in preconceptiezorg en groepszwangerschapszorg.

Het doel was om door middel van preconceptiespreekuren en middels het begeleiden van zwangere vrouwen in groepsverband bij te dragen aan het verbeteren van geboorte-uitkomsten. In Suriname overlijden jaarlijks ±40 op de 1.000 baby’s (4%) vóór, tijdens of na de bevalling.

Het Perisur-project is een initiatief van het St. Vincentius Ziekenhuis en TNO Gezond Leven in Leiden om iets te doen aan dit relatief hoge sterftecijfer. Het project wordt gefinancierd door de Twinningfaciliteit Suriname Nederland en heeft drie Surinaamse en drie Nederlandse Twinningpartners.

9 REACTIES

 1. Probeer eerst bewustzijn te kweken dat kinderen krijgen ook verantwoording en onderhoud met zich meebrengt.
  Probeer eerst de vrouwen eigen waarde bij te brengen en dat een man hebben en houden niet gebeurd met kinderen baren.
  Probeer de Surinaamse man respect te laten tonen voor vrouwen, hetgeen wel heel moeilijk zal zijn.
  Praat dan tegelijkertijd over conceptie en abortus


  Maak melding

 2. Beste Bigi Sma,

  Neuken is heel natuurlijk en lekker en dat er na het geneuk kinderen ontstaan is ook heel natuurlijk. Dat lekkere ding niet te ingewikkeld maken, ok? Genot is voor nu, kopzorgen voor morgen.


  Maak melding

 3. TNO is dat niet een bedrijf van de oud kolonisator ? Hoor die Bouterse nog blèren we hebben Nederland niet nodig.

  Straks gaan mensen in Suriname dood van de honger en TNO gaat hun daarbij niet kunnen helpen. Die paar voedselpakketten is doekje voor het bloeden.


  Maak melding

 4. Bij een bepaalde groep mensen, u weet wie ik bedoel, deze mensen maken kinderen zonder verantwoording. Neem je verantwoording, zorg voor je kinderen, loop niet weg voor je verantwoording. Ga naar ouderavond op school, bezig zijn met je kinderen ook met sporten, huiswerk maken en overhoren of voorlezen voordat de kinderen naar bed gaan.

  Geef het kind een goede toekomst, onderwijs is het belangrijkste voor een kind. Een kind dat ongeschoold is krijgt het zwaar in de maatschappij, en armoede kan hierdoor toenemen.

  Een kind heeft er niet gevraagd om op de wereld te komen.


  Maak melding

 5. Zo lang er nog van die overgecultiveerde Bonobo’s rondlopen in Suriname, die hun ding in willekeurig welk gat willen steken en het na de daad afvegen aan de gordijnen, weer verdwijnen en zich niet bekommeren om wat er daarna gebeurt en de broedkippen die zich daar voor laten lenen, is het dweilen met de kraan open,
  Even wat meer hun hersens en wat minder hun genitalieen gebruiken is er kennelijk bij dat domme volk niet bij


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.