Parlementariërs Suriname ‘moeten op reis’

61

PARAMARIBO, 29 mrt – Parlementariërs moeten op reis. Dit zegt parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Er is gewoon geen ontkomen aan. Het land verkeert weliswaar in een economische crisis.

Er is nauwelijks of geen geld om wat dan ook te doen. Maar het parlementaire werk is te belangrijk en te ingewikkeld om genoegen te nemen met thuis blijven. Reizen naar andere landen moet gewoon. “Het is onderdeel van het parlementaire werk”, zegt Geerlings-Simons tegenover de Times of Suriname. De kritiek op wat gezien wordt als ‘reislust’ van parlementariërs is niet bepaald zuinig.

Het gaat er niet aan dat er soms tienduizenden dollars worden uitgetrokken. Dan moet weer eens een delegatie van het ‘hoogste college van staat’ naar het buitenland. “We gaan ermee moeten leven dat parlementariërs soms naar vergaderingen in de wereld moeten gaan”, aldus Geerlings-Simons. Met de economische situatie wordt wel rekening gehouden. Zo wordt goed overwogen welke vergadering wel en welke niet wordt bijgewoond.

Bekijk ook:

61 REACTIES

 1. Ja tante. De president MOET zich ook verantwoorden in DNA maar hij doet het niet. Dus er hoeft niet volgens de regels gewerkt worden. Laat hij nou eens ophouden met die persconferenties. Op die manier had er geen verkiezing gehouden hoeven worden.


  Maak melding

 2. Nou, mijn voorstel in deze is het volgende.

  Laat dan IN HET BELANG VAN LAND EN VOLK, zoals men gauw geneigd is te roepen, de desbetreffende parlementariër of parlementariërs de HELFT VAN DE REISKOSTEN uit EIGEN ZAK BETALEN !!!!!

  Ik ben dan benieuwd hoeveel van deze NIETSNUTTERS in het BELANG VAN LAND EN VOLK, positief hiertegenover zullen staan !!!????

  Wie hapt toe ???!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Parlement, vliegtuigen, reizen, vergaderen, verkiezingen, stemmen, allemaal activiteiten van een ontspoorde mensheid.

  De mens moet leven zoals de Indianen leven. Mooie vrouwen zonder kleren, af en toe een vogeltje of aapje vangen, roosteren, opeten (zonder peper en zout), vermaken met de vrouwtjes, een speer maken enz. Eenvoudige stressvrije leven. Zo was het bedoeld en kijk wat we ervan gemaakt hebeen. Not good.

  Ziekelijke kinderen, bejaarden, gaan we verzorgen ipv aan de aasgieren en hyena’s ook wat te gunnen. Man man.


  Maak melding

 4. @ Beil,

  Als je voor land en volk werkt, dan gewoon uit eigen zak betalen. Niets mis mee met zo’n riant salaris en het resultaat van al die reizen is meestal driemaal niks.


  Maak melding

 5. Ja maar leisure vakantie kan niet door de staat betaald worden,gezien de financiele ladder
  Wat krygen we nou!
  Vakantieregel= rekening man.


  Maak melding

 6. Die @beil is my 1tje hoor.
  Terug naar de prehistorie dus.
  Waar is de mens dan miljoene jaren dan mee bezig,om er beter van te worden n.
  atuurlyk


  Maak melding

 7. @ Beil

  Indien de vergadering/vergaderingen dusdanig IN HET BELANG VAN LAND EN VOLK is/zijn !!!!
  En waarom zou je het niet doen als je weet dat de KNIP van het vaderland LEEG is ????

  Ha det så bra ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. henr88,

  De aarde is een beloning voor de mens, om te genieten van z’n zintuigen en zoveel mogelijk lol en genot te beleven. Maar intussen hebben ze het omgetoverd in een strafkamp. Je MOET elke morgen opstaan om je uit te beulen voor een bedrijfseigenaar die miljoenen en miljarden winsten bij elkaar graait en je nog harder onderdrukt en je vrijheid berooft. Nee nee nee, zo was het niet bedoeld. Er MOET een reset komen. En die gaat er ook komen. Daar gaat de natuur zelf voor zorgen, voor opschoning. Al die kwade kapitalisten, communisten, hebbenisten zullen straks het loodje leggen en dan zal er plaats zijn voor de dieren en de mensen die ontzettend eenvoudig willen leven.


  Maak melding

 9. Het is mij opgevallen dat booterse niet
  Zo vaak gaat reizen sinds zoonlief
  Is aangehouden in vs.
  Bouterse, als u naar vs moet om te vergaderen wil ik al de tickets v u betalen ja.
  Zeg me wanneer!


  Maak melding

 10. Rot op tante jenny. A boi fi dede kaba maar toch je ne bekeer. Kom tot bezinning hebzuchtig vrouwtje. Als jullie zo geil zijn om te reizen, doe het dan maar uit eigen zak. En wanneer ga je met pensioen???? Maak plaats voor andeten want je deugt toch niet


  Maak melding

 11. Rot op tante jenny. A boi fi dede kaba maar toch je ne bekeer. Kom tot bezinning hebzuchtig vrouwtje. Als jullie zo geil zijn om te reizen, doe het dan maar uit eigen zak. En wanneer ga je met pensioen???? Maak plaats voor andeten want je deugt toch niet


  Maak melding

 12. Dat een land vertegenwoordigd moet worden prima maar dan wel een beetje economisch en in verhouding.

  Geen 5 sterren hotel, geen businessclass, geen uitrusting vergoeding, matiging op daggeld naar $ 100/dag en de delegaties minimaliseren
  Last but not least de delegaties moeten goed voorbereid zijn ( In Nederland is het programma 4 maanden van te voren geheel bekend en voorbereid zodat de delegatie zich persoonlijk kan voorbereiden op alle afspraken) en er moet een concreet verslag gemaakt worden.

  Bij de IPU conferentie werden een maand voor vertrek de delegatie leden aangewezen dat is onvoldoende en rond uit een verspilling van de tijd en het geld omdat alle andere delegaties geen gaatje meer hebben voor die malloten uit Suriname die onvoorbereid afreizen.


  Maak melding

 13. Jenny laat je roverspartij wat wijze
  Lessen gaan nemen by de nps en de vhp
  Blijkbaar is die zoek by jullie!!!!!!
  En zeg aan j volksmisleider dat ie moet
  Aftreden want hy heeft het te bont gemaakt
  We willen niet dat hier africa wordt weet je.


  Maak melding

 14. waarom worden al die ambassades niet op gedoekt ze doen toch geen bal levert het land geen op..

  wat heeft enig ambassade de afgelopen 5-6 jaar op geleverd

  tegenwoordig heb je meer dan genoeg aan een gratis pomputer geleverd door china om te skype ,,je kunt direct van huis uit alles regelen..

  dus je hoeft echt niet voor te gaan reizen dat duizenden dollars kost aan valuta..

  dat doen de meeste rijke landen en besparen miljoenen aan vreemde valuta..

  weg met al die ambassades,houdt op met dat gereist..

  tante jenny ik begrijp jou argumentatie hoe je dat verdedigd,het is jou belang jou voordeel gelet op je familie omstandigheden..

  waardoor is ook het land failliet gegaan..


  Maak melding

 15. @marcel,

  Die ambassade in Turkije met name. Die Aliebux ligt daar de ganse dag in de hangmat met de rubber om te wachten op een vrouwtje in full clad burka. Of hij wat gekregen heeft is niet bekend.


  Maak melding

 16. Als het niet anders kan, dan moeten ze maar gaan, maar Simons moet ons niet komen vertellen dat ze businessclass moeten reizen, in de presidential suite van een vijfsterrenhotel moeten verblijven en dat ze per se daggelden moeten krijgen. Als de reis- en verblijfkosten door de staat worden betaald, mogen deze uitverkorenen de daggelden, in deze crisistijd, best wel laten liggen in de staatskas of uit hun eigen zak betalen.


  Maak melding

 17. Katrijntje kan deze onzin vertellen tegen die schoolkinderen die met haar op de foto staan, maar niet tegen een weldenkend mens die weet dat parlementariėrs weinig betekenis hebben in het buitenland, in vergelijking met een president, maar daar hoor je deze vrouw niet over praten, want weet donders goed dat deze president, nergens welkom is, vanwege zijn criminele achtergrond, en daardoor op de Internationale opsporingslijst van Interpol staat, daarom wilt ze nu doen overkomen, dat het belangrijk en noodzakelijk is, dat parlementariės reizen, wat is dat mens doorzichtig, met steeds weer dat goed praten, typisch Ndp mentaliteit.


  Maak melding

 18. Dat parlementariërs moeten reizen snap ik.
  Maar dat ze net als de koning van Saoedi Arabië moeten reizen snap ik niet en zal ik ook nooit snappen.

  Vlieg geen business class en boek geen dure hotels.


  Maak melding

 19. Suriname moet moeilijke tijden doorstaan, daarom zijn wij volkomen eens dat de president ten alle tijden moet kunnen reizen. Desnoods moet het volk geld verzamelen voor de reizen van de president. Maakt niet uit hoe duur de reizen zijn het volk betaald het wel. Zullen wij nu al geld ophalen voor zijn eerste reis?. De laatste reis moet hij maar zelf betalen bij Hennep.


  Maak melding

 20. Zag abrahams net, ech zo oud en ziekelig
  Hy heeft ook nog moeite met lopen
  Die heerenberg ligt op sterven in az
  Die jenny heeft der zoon al begraven
  Die bouterse dialiseert 7u p dag
  Al deze gasten krijgen hun straf
  Ze hebben al dat staatsgeld opgegeten en
  Op hun priverek buitenland gestort
  En arme volk moet gelag betalen
  Ingie lekie bouta na visie!!!


  Maak melding

 21. Binai laat die lelijke vrouw van jou met IQ Van beneden haar schoen maat minister worden Jenny heeft meer onderwijs genoten als jullie 2 bij elkaar domme Cocosnoot.


  Maak melding

 22. De filosofie van mw. Simon mag naar de klote.
  Zo werkt het niet, parlementariërs erop af sturen in het buitenland te gaan bedelen. Wat een een fuk is dat.
  Dus nogmaals eenvoudig uit te leggen; er is een crisis in su, maar niet internationaal.
  De economie van een land wordt bepaalt door de Internationale beurs gang. Daar worden aandelen (grondstoffen en produken) verhandeld. Hoe meer aandelen worden verhandeld, hoe meer punten.
  in caraibische gebied, zuid Amerika en afrika zitten allemaal buiten de handels route. De economie wordt bepaald door noord Amerika, europa , Japan en china. Daar komt suriname met hun bedrijven niet aan te pas.
  Een bedrijf moet immers voldoen aan bettouwbare transparantie, internationale kwaliteitseisen en goede boekhoudsrapportage.
  Alles is zo corrupt als een lekkende maand.
  I.p.v. dat de banken met elkaar geld lenen om bedrijven of huizen markte te financieren: wordt het geld geveild en dan komt een instantie (combe markt) in aanmerking voor de hoogste bod.
  Iets dat vooraf is besproken…


  Maak melding

 23. Kijk hoe lang jullie al klagen en schelden. .en de bevolking opstoken zonder resultaat oen tap oen bek now oen dong boerietjie. A volk no dong lik oenoe de mensen vertrouwen de FRAMBOOS en de OLIFANTOOS NIET meer die hebben ook niets van gebakken.


  Maak melding

 24. Ik heb de indruk dat damsco door bouterse wordt betaald voor het plaatsen van positieve reacties. Want een gezond mens met gezond verstand likt niet de piemel van desi…..behhhh


  Maak melding

 25. Hoeveel geld heb je ontvangen meneer damsco….het lijkt wel alsof je op deze site met info act van opa desi bezig bent…solliciteer op het kabinet mi boi en je krijgt een salaris van srd 25.000 per maand


  Maak melding

 26. Ja damsco tante jenny en de rest van de paarse honden deugen niet. Als ze zo geweldig onderwijs genoten hebben zoals jij beweert zouden ze ons geliefde suriname nooit de afgrond in gestuurd hebben. Je ogen gaan niet open he. Er moet echt een tribunaal in het leven geroepen worden en degenen die verantwoordelijk zijn voor de situatie van het land een vuurpeleton of dodelijke injectie te geven. En alle gestolen gelden die zwitserland geoarkeerd zijn terug te laten vorderen in staatskas.


  Maak melding

 27. Zodra iemand het opneemt voor de President van Suriname hoor je de blaffende honden op het forum die wordt door Bouterse betaald.
  Die vrouw Bigi Sma die een verstand heeft van iemand van 16 vertelt alleen onzin.
  Zij wordt door Brunswijk betaalt.
  Kan goed schelden als het bovenste kamertje het niet meer kan volgen.
  Ze woont in nl maar hoort in het binnenland te zitten.
  Sari Tori


  Maak melding

 28. Reizen en vergaderen, waarvan? er is toch geen geld meer en waarvoor, denkt ze nu nog echt dat een afgevaardigde uit de bananenrepubliek/narcostaat Suriname met zijn zwaar falende binnenlandse beleid veroorzaakt door een incapabele regering , met een veroordeeld drugscrimineel en massamoordenaar als president met een zoon die in Amerik opgeborgen is voor drugs en wapenhandel , nog serieus genomen wordt, alhoewel ze bij een paar ander staten wel in goed gezelschap verkeren


  Maak melding

 29. Ja zij moeten naar het buitenland om te kijken naar mooie auto’s, vrouwen, dildo’s, erectiemiddelen en verder niets.
  Weg dallas!


  Maak melding

 30. Reizen naar het buitenland?
  Als het echt moet dan moet het. Aangezien het zaken zijn voor het land en je bent in loondienst van het land, kan je onmogelijk een extra dagvergoeding krijgen. Dit krijg je natuurlijk alleen als je NIET in dienst bent. je bent dan ingehuurd.
  Verblijf, logies ter plaatse alleen als echt nodig is en dan tweede klas reizen en driesterrenhotel. Natuurlijk kan je dit upgraden, maar dan uit eigen zak. Niets mis mee.
  Geldt ook in Nederland. waarom niet in een land dat te kampen heeft met financiële problemen.


  Maak melding

 31. Ik vind dat de voorzitter van het parlement volkomen gelijk heeft.
  Als de leden niet op reis gaan,hoe moeten zij dan hun daggelden maken en hun zakken vullen? Kan iemand mij dat uitleggen?


  Maak melding

 32. Mag het duidelijk zijn dat mevrouw Jennifer Geerlings-Simons helemaal niets verkeerd heeft gezegd. Maar zoals te verwachten valt zijn het wederom de foute mensen uit ‘ kamp Front’ die met negatieve commentaren de aandacht op zich willen vestigen.Deze figuren snappen niets van het politiek bedrijf. Mevrouw Simons geeft duidelijk aan dat er alleen gereisd zal worden indien het hoognodig is. De financiën van het land laten het veelvuldig reizen niet toe.


  Maak melding

 33. De rol van deze vrouw is mij niet duidelijk.

  Maar tsja, we hebben het over suri, waar de regels naar eigen inzicht en vooral in eigen voordeel worden toegepast.
  Sinds wanneer beslist een voorzitter over dienstreizen.
  Wie autoriseert de vergoedingen?
  Lijkt mij de desbetreffende Minister.

  Het is simpel hoor:
  Maak een overzicht van de dienstreizen van de afgelopen 5jr.
  Vergelijk de kosten met de baten c.q. blijvende netwerken.

  Ach laat maar!
  Het resultaat is – 0,0 (minus nul, nul).

  Het DNA bestaat nog altijd uit Volksvertegenwoordigers, alias Mofinawang-vertegenwoordigers.
  Deze Volksvertegenwoordigers horen in het belang van hun achterban te handelen.
  Wanneer dringt dit eindelijk tot de suriś door, dat ze recht hebben om méér.
  Arme zielen.


  Maak melding

 34. Hahhahaaaaa…dus parlementarier zijn betekent op reis gaan heks Jenny?Waarom moet er gereisd wordenDe parlementariers hebben een marathon aan reizen gemaakt en we hebben geen voordelen gemerkt hieraan! Hahahahaa…is reizen alleen voor de parlementariers en niet voor hun lijder?!Heeft de lijder huisarrest?!Wat hebben de parlementariers te zoeken in de meest armste landen ter wereld!Hoe helpt dit ons?!
  Prettige reisdagen alvast toegewenst heks Jenny,
  prettige reisdagen toegewenst op staatskosten.


  Maak melding

 35. Mannelijke assemblee leden gaan op reis voor hoerenbezoek en de vrouwelijke assemblee leden shoppen zich suf van het snoepgeld die zij mee krijgen.
  Maakt niet uit als de medeburgers kreperen.
  Mag allemaal van de grote rover hoofdman Desie Bouterse.


  Maak melding

 36. Reizen naar andere landen moet gewoon. “Het is onderdeel van het parlementaire werk”, zegt Geerlings-Simons tegenover de Times of Suriname. De kritiek op wat gezien wordt als ‘reislust’ van parlementariërs is niet bepaald zuinig.

  Is stelen en bedriegen ook onderdeel van het parlementaire werk?
  Kritiek is en zal altijd blijven. Belangrijk nis wat hiermee en hiermee word omgegaan.
  Niet doen alsof mira de tussen den toe botoe.


  Maak melding

 37. Parlementariers moeten helemaal niet op reis. Die lui gaan er vakantie vieren, keren terug, verdwijnen na 2 jaar uit de politiek en het land heeft helemaal niks aan de parlementaire ervaring die ze dan zouden hebben opgedaan.
  Stuur professoren en hoogleraren naar die conferenties zodat ze het e.e.a. in hun lesstof kunnen verwerken en door kunnen geven aan de studenten en aan iedereen die het wil weten.


  Maak melding

 38. Als simons vindt dat het MOET , betaal het dat uit je eigen zak. Met dat geld, kan je de bevolking hun loon helpen uitbetalen. Velen zitten al zo lang te wachten. Je gaan naar een persconferentie…. so what. wat is je de toegevoegde waarde daarvan. Jullie blijven koeien en blijven stelen en volk benadelen. Het wordt tijd dat iem anders de plek waarneemt simons


  Maak melding

 39. Mevrouw Jennifer Geerlings-Simons heeft helemaal gelijk: Parlementariërs moeten op reis. Trek de wijde wereld in! En stuur Bouta voor zijn ontwikkeling vooral richting Nederland. Krijgt hij in een rustige omgeving voor lange tijd de mogelijkheid om zich de regels van de mensenrechten eigen te maken! Zijn gelijk vele problemen in Suriname opgelost!


  Maak melding

 40. waarom niet,,,, het buitenland naar sme halen,dan hoeven onze poppenkast bewoners niet naar buiten..

  probleem opgelost en die buitenland leden parlement leden nemen ook nog geld weelde en welvaart mee.

  wat dacht je zelf van een cadeau pakket met levens middelen..o.a. condooms voor al die geile wijven in surbo..


  Maak melding

 41. @ Damsco, Alma, RobG als jullie baas zo geweldig is, laat hij dan nieuwe verkiezingen uitschrijven. Hij kan de wereld tonen dat de meeste surinamers hem nog steunt. Natuurlijk gaat dat niet gebeuren. Troost je, er komt een speciaal tribunaal, al is het over 4/5 jaar. Baas en al die boeven op zijn kabinet gaan de bak in. Wie er niet meer is, zal posthuum geoordeeld en veroordeeld worden, opdat
  generaties na ons weet heeft wie deze boeven, moordenaars waren. Damsco, Alma, RobG watch my words and becareful.


  Maak melding

 42. robg

  alles gaat fout in het land we pinaren zelfs eten op tafel zetten voor mijn fam ondanks dat ik 2 banen is niet meer te doen
  en jij lult alles goed van deze koeparies die het volksbloed leegzuigen waarschijnlijk ben jij ook een v deze koeparies die v h volksbloed leven man jij moest jij eigen doodschamen
  strasks is het afgelopen en dan wil ik zien of je net zo een grote bek zult hebben want joe ook toe o pina joe saka saka soort libie soema
  shame on you bloedzuiger


  Maak melding

 43. Buitenlandse reizen door parlementariërs moet kunnen, mits deze toegevoegde waarde heeft voor Suriname. Wat leren zij in het buitenland en wat verantwoorden zij in Suriname? M.a.w. wat levert het Suriname uiteindelijk op? Dit zou de rode draad moeten zijn voor al die mooie buitenlandse reizen.

  Ik kan mij voorstellen dat Simons een andere mening is aangedaan, want anders doet ze zichzelf te kort…

  Let wel ik heb het over parlementariërs en niet over NDP, VHP, NPS en wat al dies en meer….voor dat er weer een domme reactie komt van de paarse meute…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.