VHP: afrekenen met de hardheid van het kwaad

55

PARAMARIBO, 27 mrt – De hoop moet in deze wereld onvermijdelijk afrekenen met de hardheid van het kwaad. Niet alleen staat de muur van de dood haar in de weg, maar nog meer wordt de hoop gehinderd door de scherpe punten van afgunst, hoogmoed, leugen en geweld. Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP, in verband met Pasen.

Het feest van Jezus’ opstanding is een goede gelegenheid de nood voor te leggen. “Heer Jezus, help ons met een samenleving waarin waarachtige en Godvrezende leiders goed onderwijs, bereikbare gezondheidszorg, huisvesting, werkgelegenheid, optimale koopkracht en vooral rust en veiligheid garanderen. Help ons de gesel van de armoede te overwinnen, die het gevolg is van enorme spilzucht”, aldus de VHP.

Ook wordt gesmeekt om licht, “in het bijzonder voor degenen die gebukt gaan onder de ernstige heersende financiële crisis.” “Moge de verrezen Christus hoop geven aan onze samenleving, opdat alle partijen gaan samenwerken voor het algemeen welzijn en het eerbiedigen van de mensenrechten. Dat de overwinning van Pasen ons volk ook moge helpen om uit de financiële crisis en ernstige armoede van het land te geraken.”

Bekijk ook:

55 REACTIES

 1. Vroeg me al af waar de vhp bleef met haar religieuze boodschap. Zelfde kletskoek zoals altijd. De partij wordt voorspelbaar. Wordt tijd dat partijen gaan fuseren. Suriname telt teveel partijen. Ook het instellen van een kiesdrempel zou geen overbodige luxe zijn. Zoals het nu gaat heeft de vhp weinig perspectief.


  Maak melding

 2. Het zijn allenaal mooie woorden door de heren politici van de Vhp, die het volk moeten vertegenwoordigen tegen een riante schadeloosstelling van 16.000 in de maand en de nodige exstra voordelen die ze hebben, en die de economische problemen niet zo voelen zoals velen werkenden die nog niet eens aan een inkomen van 1.600 kunnen komen, zij hebben niets aan die mooie woorden, het verzacht hun financiėle situatie niet, kom een keer met daden, oeverloos gepraat, lost niks op.


  Maak melding

 3. De VHP is de veroorzaker en mede schuldige van deze chaotische situatie in het land met hun etnische, racistische economische politiek in denken en handelen.

  Die hebberige houding en mentaliteit van deze partij werk etnische spanningen in het land.

  Beter zou zijn als deze partij zich ophef en zich aansluit bij meer nationalist georiënteerde partij met een veel bredere visie dan het eeuwige etnische racistisch gedoe.


  Maak melding

 4. Alle politieke partijen in Suriname zeggen dat ze werken voor het volksbelang en dat het Goede het Kwade altijd overwint, maar, met de grote Johan Cruijff in gedachten, heb ik eerlijk gezegd de indruk dat we in Suriname al in de tweede helft spelen (met DOE en NDP op het veld en VHP en NPS op de reservebank) en het Kwade staat met 2 – 0 voor.


  Maak melding

 5. Aha VHP: Blijf maar bidden jongen zal je zien dat er zoals normaliter niets gebeurd, omdat God bezig is met allerlei andere dingen behalve met de gelovigen.


  Maak melding

 6. zoals altijd heeft de vhp weer een boodschap die niets zegt en niemand begrijpt.
  wat heeft de vhp ooit voor het land gedaan of betekent?
  behalve het feit dat de hindoes zich hebben verenigd in een partij , hebben ze voor de rest geen enkele waarde voor suriname.
  de vhp is het grote voorbeeld van hoe je een groep afbakent van de rest van het land .
  het was ook deze partij die er een voorstander van was om het land op te splitsen .
  hindoes aan een kant en de rest aan de andere kant van het land.
  hun droom is en blijft een eigen staat in suriname zodat ze hun kaste systeem officieel kunnen invoeren.
  geen enkele christen of moslim kan hun afgoden waarderen.
  hun racistische instelling is ook verwerpelijk.
  de angst voor een vhp pres heeft ddb de overwinning bezorgd.


  Maak melding

 7. @Kunta Kente, ik denk dat je een draadje los hebt zitten!! De chaos in het land in omdat je god bouta er voor de derde keer in de geschiedenis alles maar ook alles fout doet in het land!!!! Wees niet zo laf om andere zomaar te beschulidigen, maar erken dat bouta gewoon de vloek van Su is!!! Als je niet weet wat racisme betekent, gebruik het woord ook niet zomaar!!!! Eeuwig lullen jullie over etnisch, maar dat etnisch gedoe zit ook in jou kan ik je vertellen, daarom komt het zo vaak uit je smoel!!!


  Maak melding

 8. Kunta Kente en Basmatie zijn losers die in hun leven niets hebben bereikt, vandaar hun gefrustreerd gelul!!! Mensen als jou hebben een klap op hun bek nodig, totdat je het woord Racisme nooit meer zomaar gebruik!!! Waarom rot je niet op naar de USA, daar ga je pas kennis maken met racisme als de politie het vuur zonder rede op je opent alleen omdat je waarschijnlijk een donkere kleur hebt!!!! Laat je behandelen door een psychiater om je frustraties af te komen!!!!


  Maak melding

 9. @Kunta Kente en Basmatie, jullie wonen in het land van de blanken die plassen en poepen op jullie maar dat slik je voor zoete koek omdat jullie vreten van ze……..maar wel lullen over andere suris?!!!


  Maak melding

 10. Ik proef steeds weer de sterker wordende etnische vorming.
  De hindostanen moeten vroeg of laat een eigen gebied gaan zoeken. Nickerie wellicht??
  De hindostanen hebben het kapitaal/vermogen en enkele boeven uit de NDP.
  Holland no wang un moro. Pe jo gwe no? Guyana is misschien een optie.
  Toen jullie de ruimte hadden om Bouta te elimineren zaten jullie aan de borreltafel met hem.
  A mang e poeroe ka gi oen.
  Begin een bankrekening te open in Guyana of Trinidad.
  De afgelopen jaren hebben hindostanen ook heel weinig kinderen gemaakt. Javanen en marrons meki ptjin lek djinipi.
  Jullie zijn nu in de minderheid.
  De helft van Adek en IOL bestaat uit Javanen.
  Neem maar genoegen met Nickerie. Eigen gebied opeisen met eigen bestuur!! hahaha.
  Toch denken de Nickerianen dat ze niet tot SU behoren.
  Maak van Nickerie een mooie stad.
  Nickerie wordt Koelistan met Santokhi als pres!!
  Ai boi.. au tranga..


  Maak melding

 11. Dit is het “moment” om misbruik van te maken van de feestdagen, de propaganda’s te voeren . Dat mag ! In zekere zin, maar hoe pakt het volk zelf als zij de 10 geboden voor zich houden.
  Wat de vhp doet is niets anders dan de aansluiting bij te houden in het propaganda’s gebeuren.
  Hoe willen ze dat doen ? Op zijn bigi boto of owru su.
  De ezels van tegenwoordig kennen dat soort dingen niet, wel weten ze de dobbel stenen naar zijn male moer te trappen.


  Maak melding

 12. laupi,
  Helemaal met je eens dat de Marrons en de creolen meer kinderen hebben gemaakt dan de hindoestanen.
  Omdat de hindoestanen vooruit denken en harde werkers zijn.
  Kijk naar de machthebbers en de mensen die ontruimd moeten worden alleen Creolen.
  Dat het land in deze situatie terecht is gekomen heb je te danken aan jouw mensen.
  Het is makkelijk iemand de schuld te geven als je niet op de hoogte bent van de ontwikkelingen in Suriname.
  Soort zoekt soort misschien kan je met Bigi sma wat communicatie gaan leren.


  Maak melding

 13. wat is toch die hoefdraad een patatogiesch leugenaar..

  die man liegt bedriegt waar je er bij staat letterlijk in je gezicht..

  hij heeft beweert,dat een ,,,,overeenkomst op het punt staat ondertekend te worden wat betreft die 100 miljoen US$ die door China geleend zou worden,,,,

  daarvoor heeft hij stad en land af gereist o.a. naar New York door naar China en terug naar surbo….

  Maar dat geld is nimmer en nooit gekomen..dus is hij een beroeps leugenaar net als zijn hoofd verdachte moordenaar die ook zijn baas is

  ..beiden liegen-bedriegen dus.

  .in deze rij past ook misie kaba erbij die had ge-eist,dat zijn maat hoefdraad zou moeten aftreden,als hij niet met bewijzen zou komen..

  kennelijk kunnen ze niet door één deur in de zelfde boeven partij..

  z.a. gewoonlijk zal de hoofd verdachte moordenaar nooit en nimmer reageren zijn reactie geven wat er gaande is in het land..


  Maak melding

 14. Met bidden alleen komen we nooit vooruit.’Bidden is het halve werk doen en de andere helft moeten wij doen door acties te nemen .We kunnen onmogenlijk alles aan God overlaten en doen alsof we wonderen verwachten!!!


  Maak melding

 15. @Basmatie en Kunta Kente
  De VHP zegt het in het nederlands.Als jullie 2 het nederlands niet kunnen lezen ,schrijven en verstaan dan moet je eerst naar een tolk zoeken die het allemaal voor jullie kan vertalen in d taal die jullie 2 wel verstaan namenlijk WARTAAL.
  De VHP nodigd mensen zoals jullie 2 om lid te worden maar jullie 2 durven het niet ,kom de Vhp dus geen schuld geven en het is bovendien niet de VHP die de leiding van het land heeft maar je lijder bouta. Dus jullie 2 moeten verantwoording van ons land gaan vragen aan jullie lijder!Trouwens wat voor een boodschap heeft je lijder op deze pasen?!Ach laat maar zijn wens voor deze pasen is…Vergeef mij aub…..


  Maak melding

 16. Basmatie woont in nederland waar de blanken hem voor zwarte piet uitmaken en toch slikt hij dat lekker en blijft in nederland wonen!!!hahahhahah Maar ooo wat zijn andere suris toch zo slecht volgens hem, hahahahah!!! Hypocriet!!!


  Maak melding

 17. Alleen kan een Hindoestaanse Surinamer het land redden,anders komt het never meer goed.

  Geeft de macht aan Hindoestanen dan wordt SU echt een paradijs.

  Geef ze een kans om te bewijzen en als hun het niet lukt dan is het echt klaar met SU.

  Gr
  Glenn


  Maak melding

 18. Wat een gedoe en verwijt over een paasboodschap van de VHP. Pasen waar een deel van gelovigen verlossing van hun zonde ervaart.

  Is het dan geen bewijs dat de VHP met een paasboodschap aantoont over etnische grenzen heen te kijken en een ieder in zijn eigen waarden laat.

  Is Pasen voor de christenen geen afrekening met het kwaad. Geen woord mis en dan gaat men weer schelden. Niet de VHP creëert de etnische scheiding maar de mensen die zo hard op ze schelden.

  Ten aanzien van verantwoordelijkheid voor de stand van het land zal men toch echt bij de president moeten zijn want zijn schaduw heeft sinds 1980 (36 jaar) maar liefst 23 jaar in het centrum van de macht de lakens uitgedeeld en kans gezien het land steeds weg te laten glijden naar een deplorabele staat.

  “Wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen”
  Georg Sayantana


  Maak melding

 19. Als MIJN Volk zich vernedert en bidt, MIJ weer zoekt en breekt met zijn zondige praktijken, zal IK van uit de HEMEL Luisteren, zijn zonden vergeven en het Land weer gezond maken . 2 Kronieken 7 : 14


  Maak melding

 20. @JoJo, bedankt voor jou reactie.

  Ik vraag mij af of sommigen het echt menen met het land en volk van Suriname.

  -Men heeft aan de ene kant een mond vol dat Surinamers met elkaar samen wonen en respect hebben voor het geloof van een ander. Dit klopt ook, maar als ik lees hoe men reageert op het bericht dan is men zo verbitterd met zich zelf dat ik geen woorden voor heb.
  Wel een boodschap::;zoek de juiste hulp.


  Maak melding

 21. @ Ira

  Het dilemma waar men me zit is dat velen verbaal ingesteld zijn en de Mond Krant 100% geloofd wordt en veel rationele feiten niet meer gelooft worden.

  Veel mensen valt weinig te verwijten omdat ze geen toegang hebben tot informatie en bronnen en hun focus bepaald wordt door hun omgeving. De omgeving bepaald het gedrag. Een mooi voorbeeld zijn voetbal hooligans die thuis vaak voorbeeldige vaders zijn en rond om een wedstrijd door de groepsdynamiek helemaal krankjorum worden.

  Kijk je vernauwd (met oogkleppen) of met een wijde blik naar wat er gebeurd.
  Hele volksstammen zijn er op geconditioneerd om met oogkleppen op de materie te benaderen en hun leiders en vooroordelen te volgen.


  Maak melding

 22. @ Kunta kente

  Kunta kente zijn jullie in staat zonder zweepslagen te werken??
  Waar ook ter wereld jullie soort zijn gebracht, hebben jullie een zooitje van gemaakt !!!

  Jullie staan ook niet bekend als goede schakers???Intelligentie is niet jullie sterkste kant want die hebben jullie nooit gekregen. Waarom zijn jullie opgehaald met een kroesschip en niet met cruiseschip?
  Met een cruiseschip haal je intellectuelen !!!!

  Sub Afrikaanse landen hebben blanke trainers, heb jezelf afgevraagd waarom? Het is niet een tactische vraag maar een simpele vraag !!!!

  Over je opmerking dat de VHP een racistische partij is, voor wie komt de ABOP op? Voor de Javanen, indianen, hindustanen, asielzoekers????

  aan laupi,

  De afgelopen jaren hebben hindostanen ook heel weinig kinderen gemaakt. de marrons meki ptjin lek djinipi.
  Jullie zijn nu in de minderheid.

  De marrongemeenschap groeit via de baarmoeder maar niet via intelligentie!!!


  Maak melding

 23. Aan afioyomeni,

  Ik ben het niet eens hoe men vhp aanvalt, terwijl het de huidige regering is die de zaak verkloot.

  Dat men racistisch naar vhp toe reageerd keur ik ook af.

  Maar jij discrimineert de creolen en dat accepteer ik niet.
  Je valt hun intelligentie aan dat totaal nergens op is gebaseerd.
  Je moet intelligentie niet verwarren met gevolgen van gewoonten, samenlevings invloeden en ander ruis die je beoordelings vermogen vertroebelen.
  Je bevecht racisme met racisme, oneindig strijd en voedings bodem voor eindeloos regeermacht voor de NDP.


  Maak melding

 24. Ja die vervloekt ndp is de schuldige van
  Alles wat nu in su gebeurt.
  Wat voor etnisch?
  Die creolen in su zijn juist racisten en
  Etnisch!!!!!
  Daarom gaat dit land nu naar de afgrond
  Netals haitie en afrika!!!!


  Maak melding

 25. @Afioyemi, het is Pasen en ik hoop dat je de inhoud hiervan ook kent.
  Waarom geef je af op de creolen??

  Ik vind het juist goed al men kritisch is en de feiten en meningen weergeeft.
  Wel, ik kan jou het volgende meegeven:::::::::

  =Het is prachtig dat er verschillende culturen op deze aarde wonen en vooral met al hun gewoontes. Ook het feit dat een ieder zijn eigen geloof mag bedienen.
  In alle culturen zijn er mensen met een lage en hoge IQ en niemand is beter dan een ander.

  -De persoon die nooit iemand kwaad heeft aan gedaan en perfect is is die man daar boven en je kunt hem noemen hoe je wilt. Ik zal hem bij deze GOD noemen. Hij is de leider van ons allen. Als een ieder hem zou volgen zouden wij met z’n allen in een prachtige wereld leven.

  Wij bepalen zelfs welke leider wij kiezen en zie maar wat er vandaag op deze wereld gebeurd.

  Vandaag is er een Russische uitspraak gedaan en deze past precies, en je kunt het plaatsen bij de leider die gekozen is en zijn volk ::::::::::::::::::
  Als een vis begin te rotten, begin het bij de kop.


  Maak melding

 26. Brada nanga sisa,
  Het verbaasd mij te mogen lezen dat er verwijten heen en weer zijn.
  Racistische zaken horen niet op dit forum de Hollanders lachen ons uit.
  Laten wij proberen om ieders menig te respecteren.
  Wij noemen ons trotse Surinamers die in Nl wonen en elkaar afmaken op sociaal media.
  Ik weet dat niet een ieder de zelfde capaciteiten heeft cq denkwijze maar wat is zo moeilijk om vredelievend met elkaar om te gaan.
  Wij houden niet ervan als wij gediscrimineerd worden maar discrimineren zelf.
  Laat iedereen zijn/haar mening geven en je hoeft niet op ieders menig te reageren.
  Zalig paasfeest.


  Maak melding

 27. als iedereen zelf in de spiegel kijkt,,dan kom je van zelf op de antwoorden ,,,hoe het komt dat,,niet het land,,maar het ca volk ,,onder de huidige omstandigheden lijdt..

  vraag het dan aan de lijder en zijn maties,families,vrienden,.

  dan kom je zelf er achter..


  Maak melding

 28. Excuses voor mijn boze reactie, ben het zat steeds dezelfde aantijgingen jegens een partij die niet in de regering zit. De ellende van 2 regeerperiode bouterse ziet men niet. Het land holt hard achteruit maar dat wil men niet zien.

  Nogmaalse excuses aan iedereen en een vrolijk paasfeest.


  Maak melding

 29. @Afioyema,
  Kreurig goed gedaan.
  Hoop dat anderen die uitgescholden hebben dit ook zien.
  Op deze dag moeten wij ons krachten bundelen ongeacht ons geloof ,ras of politieke overweging
  Een ieder is vrij om een politieke partij te kiezen en dat moeten wij leren te respecteren.


  Maak melding

 30. Ik vind dat wanneer er gestemd wordt
  De persoon tenminste een mulo diploma
  Op zak moeten hebben.
  En ze moeten een en ander weten over ons
  Land.
  Dan heb je dit soort shit niet wat we nu
  Meemaken in ons mooi land.
  Men moet niet proberen met eten en drinken of beetje geld de boel on te kopen.
  Men moet nadenken aan onze toekomst
  Want nu voelt een ieder het
  We gaan richting haitie!!!!
  Erg triest!!!!!!!


  Maak melding

 31. Bouta de moordenaar en ellende van su
  Koopt die gasten daar in het binnenland
  Die niet geschoold zijn om met een
  Pakket. En nu komt het we pinaaaaaaa
  Lekie afrikaaaaaa!!!!!
  Mensen denken jullie ook eens een na ok!!!!


  Maak melding

 32. @ COUNTER , RAY EN CONSORTEN
  probeer jezelf en je tientallen goden maar van jullie gelijk te overtuigen want niemand trapt in jullie bull poep..
  counter jij zou een kwakzalver zijn van de 1e orde want je stelt keer op keer de verkeerde diagnose m.b.t. mijn geestelijke gesteldheid.
  voor jullie info ….ik woon niet in ned.
  enne ray ….ik ben 2x op een bijeenkomst van de vhp geweest en de helft van de tijd werd er hindi gesproken.
  voor mij een duidelijk signaal dat ik er niet thuis hoor.
  een nationale partij gebruikt tijdens bijeenkomsten een nationale taal.
  mijn vele hindostaanse vrienden bevestigen dat hun dochters nooit met een kafri thuis moeten komen als zijnde aanstaande vriend .
  de fam accepteert het niet.
  wees gewoon eerlijk verdien respect.en je stijgt in mijn achting ongeacht je mening.
  lieg en bedrieg als een valse slang die je aanbid en ik spuug op jullie.
  vhp weg ermee……en neem abop en de rest ook mee.

  ray beste meid uit ….blijf maar lekker in je flatje in den haag dromen over dingen die nooit gaan gebeuren in jouw leventje.

  counter ….stop dat snoep weg en laat die kleine jongen gaan voordat ik de popo bel.


  Maak melding

 33. Basmatie, weg met ndp ok
  We moeten met leiders die visie hebben
  En geen crimineel verleden hebben
  Dit mooi en geliefd land samen opbouwen!
  Trafas no de!!!!!
  Weg met moordenaar ok!!!!


  Maak melding

 34. Basmatie,

  Misschien jij wilde trouwen met Hindoestaanse. Erg verstandig van die familie dat zij hebben verhinderd dat. Want nu blijkt dat ben jij echte pur sang racist.
  Afrikaan voegt niets toe aan Hindoeisme, dus droom niet van Hindoestaanse vrouw.

  B. Wakoef


  Maak melding

 35. van de Surinamers met Indiase voorouders heeft 25% op de NDP gestemt
  van de Surinamers met Afrikaane voorouders heeft 0% op de VHP gestemt!

  wie, hoezo etnisch/ rasistisch!


  Maak melding

 36. @Afioyemi, laat je niet gek maken en hou je rustig.

  @basmatie, de taal van de achterban zal altijd gesproken worden, vanwege het feit dat er nog mensen zijn die analfabeet zijn en het verhaal niet goed begrijpen in het Nederlands.


  Maak melding

 37. @ bekende

  jij ziet door de bomen het bos niet meer en met jou zijn er velen.
  ik schreef iets negatief over de vhp en jouw soort begint gelijk zijn gal te spugen over creolen.
  jullie bewijzen mijn stelling .
  kom je aan de vhp dan kom je aan de hindostaan .
  waarmee jullie dus bewijzen dat de vhplee bestaat uit racistische idioten.

  als de ndp er weer een potje van maakt dan hebben de creolen , volgens jullie , er een potje van gemaakt .
  alsof alle creolen en alleen creolen voor de ndp hebben gestemd.
  heel het combe markt personeel heeft op de ndp gestemd , om maar een voorbeeld te noemen.

  jullie soort heeft het duidelijk voorzien op de creool.
  de mensen hebben uit protest tegen de vhp , v7, gestemd en voor de ndp.
  niet omdat ze de ndp aan de macht wilden hebben , maar om te voorkomen dat tokkie pres van het land zou worden.
  een hindostaan kan en mag pres worden zolang het maar geen racistische kakkerlak van de vhp is.

  uit alle etnisch gerichte reacties van jullie soort kan je duidelijk opmaken dat mijn gelijk bewezen is.


  Maak melding

 38. @basmatie, nog twee punten::

  -In alle culturen op de wereld komt het voor dat men voor eigen cultuur kiest om mee te trouwen. Alleen de moderne personen die liberaal zijn en voor zich zelf kiest trouwen met een ander.
  Vrijheid is daarom ook belangrijk.

  -Combe markt personeel heeft onder dwang gestemd voor de NDP en sommige VHPérs hebben niet gestemd voor de NDP omdat Santhoki geen president moest worden, maar omdat de Adhin vp moest worden.
  Dit stond ook in alle bladen en mensen zijn toen ook geïnterviewd.


  Maak melding

 39. @Ira,
  Jij hebt ook drie jaar een relatie gehad met een getrouwde man van hindoestaans afkomst.
  Toen Kon je veel meer uitgeven omdat die hindoestaan je geld gaf en je eigen creoolse man niet.
  Denk aan je vriendin Alice.


  Maak melding

 40. Basmatie, hindoestanen verstaan wel sranan tongo en jij geen sarnami, waar zou dat nu aan liggen? en als je het al wel zou verstaan, wat is dan het probleem?


  Maak melding

 41. @ hans

  ik versta geen sarnami omdat ik geen hindostaan ben .
  als men pretendeert dat men een nationale partij is en zich inzet voor alle burgers , dan verwacht je dat men op een bijeen komst toch minimaal een taal praat die iedereen machtig is.

  ik wilde alleen even aan tonen hoe racistisch de partij met aanhang is.
  als je negatief praat over de vhp dan gaan de vhpers direkt in de aanval door negatief over creolen te praten.
  men probeert de beschuldigingen te verwerpen door de beschuldigingen juist te bevestigen.
  scroll omhoog en je zal zien dat ik niets verkeerds schreef over de hindostaan maar over de partij.
  er valt aan mijn nick niet te zien van welke afkomst ik ben maar men grijpt de kans gelijk aan om de creool van kritiek te voorzien.
  het gezegde luid , waar je hart vol van zit loopt je smoel van over .
  bij die vhpers hebben we kunnen zien waar hun hart vol van zit.

  het gaat weer eens mis in het land en de creool heeft dat op zijn geweten.
  amzad abdoel , adhin ,enz zijn allemaal creolen volgens de vhp aanhanger.
  de ndp campagnes werden betaald door sardjoe en combe markt.

  de hele huidige crisis is niets nieuws en was te verwachten.
  het is nooit anders geweest als de ndp en met name ddb aan de macht zit.


  Maak melding

 42. Het boodschap van de VHP vind ik goed. Waarom sommige mensen afkeurend, negatief reageren is mij een raadsel.
  Samen bundelen om Suriname economisch vooruit te helpen is het toverwoord.

  Over discriminatie gesproken??? Soms lees je wat sommige mensen over de binnenlandbewoners posten!!. Sommige kijken anno 2016 nog neer op ons?? Ba, shame on them.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 43. het voortbestaan van de vhp is een kwaad voor suriname.
  Met wortel en tak moet die uitgeroeid worden om suriname
  verder te ontwikkelen.


  Maak melding

 44. @basmatie, @echte sranang mang of vrouw,

  Waarom jullie is niet tevreden met eigen ras? Altijd jullie zitten aan achter vrouw of man van ander ras. Waarom jullie hebben zo minderwaardig kompleks? Zijn geboren jullie met ontevreden gen of met geweld gen? I denk haast zo is. Of misschien jullie voorvader heeft in tijd gesjoemeld met aap, dan is ruteloos gen meegkomen met jullie. Ik weet niet of is dit zo, daarom ik vraag jullie om verklaring: waarom???

  B. Wakoef


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.