Goede Vrijdag en Pasen in Suriname

14

Bisschop Karel Choennie (l) en pater Estaban Kros (r) komen achter twee misdienaressen aan bij de St Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek in Paramaribo, ter herdenking van het lijden en dood van Christus. Christenen herdenken op Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, de kruisiging en dood van Jezus op de heuvel Golgotha nabij de stad Jeruzalem. Jezus, stierf volgens de Bijbel door de kruisdood, nadat hij door de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus op aandrang van het sanhedrin, de Joodse hoge raad, hiertoe was veroordeeld. Op de foto hieronder Christenen op hun knieën tijdens een dienst in de Rust en Vrede Kerk in Suriname:
Goede Vrijdag-1

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Twee enge mannen (waarvan een met kartonnen hoed) die een gedetaileerd sprookje helpen propageren verdienen een plek. En die is om te doen wat Jezus zou doen in Suriname.
  Is dat cool gezegd of niet?


  Maak melding

 2. Ieder mens heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zichzelf. Als MIJN Volk zich vernedert en bidt, MIJ weer zoekt en breekt met zijn zondige praktijken,zal ik van uit de HEMEL Luisteren, zijn zonden vergeven en het Land weer gezond maken. 2 Kronieken 7 : 14


  Maak melding

 3. Om respect naar een ander te tonen heb je intelligentie nog!
  Het is jouw recht om zelf niet te geloven; en dat mag je met argumenten uitleggen.Schelden is geen argument! Maar een gebrek aan sociale vaardigheden, en onkunde om een normaal gesprek te voeren.Schelden is aangeven dat je geen vervangende woorden voor de scheldwoorden kent, dus een gebrekkige woordenschat beheers.Straat taal is leuk op straat, maar niet bruikbaar om standpunten uit te wisselen.Het woord democratie staat namelijke behalve voor stemrecht en privacy ook voor beschaving.Een boxer die tijdens een bokswedstrijd boos wordt, omdat hij/zij klappen van de tegenstander krijgt, verliest altijd die wedstrijd.Boxen is namelijke beheersing en je emotie onder controle hebben sport. Een voorbeeld waar vele op dit forum goed aan doen te volgen, in hun commentaren.


  Maak melding

 4. Bouta fok a kondre zodanig op datie
  We pinaaaaaa lekie afrikaaaaaa!
  In deze tijd kan men niet eens een
  Paasbrood kopen zo erg!!!!!
  Bouta go home please!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Ook Jezus is machteloos. Zelfs al zou hij vandaag nog op aarde willen neerdalen en de mensheid helpen, het mag niet van God. Niet Jezus zwaait de scepter, maar God. Jezus heeft zich daarbij neer te leggen, net als elke andere sterveling.


  Maak melding

 6. aan Morenito,

  Respect is niet te koop, respect moet je opbrengen dan krijg je respect terug. Is geen sprookje wat ik hier schrijf.
  Vrolijk pasen.

  groet,

  Janssen


  Maak melding

 7. Paasboodschap: De SCHEPPER die GEEST is,toonde Liefde en Genade en is gekomen in het vlees CHRISTUS om de mensheid te redden van hun zondige leven om Eeuwigleven te hebben,na dit leven en geen eeuwige dood. Zalig zijt gij, die niet zien en toch geloven.


  Maak melding

 8. @beschaving.
  Goed van jou zeg,dus by velen in de wereld ontbreekt er intelegentie vandaar dat respect ver te zoeken is en wy constant zonder respect met elkaar debateren.


  Maak melding

 9. @ronald.
  Goed verwoordt.
  @morenito heel goed gezien.
  Het blykt dat je gelovig moet zyn en je de religie door je strot gedouwd krygt.
  Je mag niet A religieus kortom Atheist zyn want dan wordt je niet geaccepteerd.
  Voor de gelovigen onder ons zal ik de grond in geboord worden,maar ik ben geen volgeling,sorry wil niemand beledigen.
  Ik heb n.l. een eigen mening.
  Waarvan akte


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.