maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBeveiliger Academisch Ziekenhuis doodgeschoten

Beveiliger Academisch Ziekenhuis doodgeschoten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mrt – Bij een incident op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo is vanmorgen een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis doodgeschoten. Dat melden bronnen in Paramaribo.

Volgens de eerste berichten zou een functionaris van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname(BBS) de beveiliger in de borst hebben geschoten.
De BBS is een in 1970 opgezette dienst, die is uitgegroeid tot een professionele organisatie die belast is met de persoonsbeveiliging van hoogwaardigheidsbekleders, rechters, overheidsobjecten en waardetransport.

Het incident is een grote klap voor de Afdeling SEH van het ziekenhuis, dat het de afgelopen tijd al heel zwaar heeft. Dat schrijft persfotograaf George Cheng Jr., die het nieuws vanmorgen op Facebook naar buiten bracht:

BOMBELMAN.com BREAKING NEWS://25mrt'16-4:40am- Beveiligingsmedewerker van AZP doodgeschoten in SEH; een zware klap voor…

Geplaatst door George Cheng op vrijdag 25 maart 2016

opening
Fernandes Express
BODO Party

60 REACTIES
 1. “de beveiliger in de borst hebben geschoten.”
  M.a.w hij had geen veiligheidsvest om. Zijn werkgever is een lamme geit die alleen maar winst maakt van (laag) geschoolde jeugd. Prayers to his family and friends

  Jacko zou zeggen; Sari Tori


  Maak melding
 2. Volgens het bericht via Apintie ( live reportage dienst ) is de persoon de SEH binnengestapt met een DOORGELADEN WAPEN !!! Hij schoot na een schermutseling de bewaker neer en het wijf waarmee hij vergezeld was schreeuwde na het schot naar de neergeschoten bewaker de volgende woorden; ” a kis’ yu moi, na dis’ deng mus’ du nanga unu.

  Mijn geboorteland is dus ECHT naar de GODVERDOMME !!!

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding
 3. Morenito

  Het leven is niet veel meer dan vlees en bloed, maar in Su is het gewoon helemaal niets ! Aan de familie van de slachtoffer heel veel sterkte met dit verlies.

  Henk Molenaar.
  Inderdaad, een onderzoek die nergens naar toe leidt.
  Zoals vele onderzoeken die reeds plaats gevonden hebben in allerlei zaken. ( resultaat nul, nul allemaal in het doofpot terecht gekomen)

  Morenito :

  Inderdaad na wan sari tori.

  Jacko.


  Maak melding
 4. Dus als ik het goed begrijp heeft een persoons beveiliger en beveiliger van het AMC Ziekenhuis dood geschoten.

  Vreemd verhaal wat is er percies gebeurt..?


  Maak melding
 5. Het is te gek om los te lopen, om iemand neer te knallen heb je wel lef nodig. Maar helaas is dat niet de juiste weg om te bewandelen, men kan een conflict toch ook anders oplossen. Bijna iedere lijp loopt daar met een schietijzer, waar gaan we naar toe vraag ik me zelf af !

  Sari Tori.
  Jacko.


  Maak melding
 6. Die gasten van de BBS zijn gewoon een stelletje SCHIETGRAGE GANGSTERS. Hebben deze figuren wel een OPLEIDING gehad vraag ik mij in hemelsnaam af?

  Die jongen van 17 jaar die in de rug is geschoten door een BBS èr nadat hij achter op een scooter was gesprongen na een pompbediende te hebben beroofd zonder GEWELD.


  Maak melding
 7. Waarom wordt aan elk zwakzinnig persoon een wapen gegeven?( uitgaande van een dienstwapen). Dit geldt ook voor de politie agenten die bij persoonlijke problemen graag hun dienstwapens gebruiken (lees politieagent schiet vriendin dood). Deze mensen zijn mentaal niet sterk genoeg om een wapen te mogen dragen.

  Maar ja, een psychologische test is waarschijnlijk niet van toepassing bij in dienst treden.


  Maak melding
 8. Kondremangs………

  Sari tori…….Mozart Beveiliging van Melvin Linscheer stuurt zijn manschappen niet goed beschermd naar het werk……..

  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 9. Een zeer trieste gebeurtenis.Ook in Suriname zal het tot de overheid moeten doordringen dat men eerder snel-denkers en geen snel-schieters in dienst moet nemen bij de beveiligingsdiensten. In landen als Amerika en Rusland zijn de vechtmachines van de overheidsbeveiligingsdiensten emotioneel stabiele, goed getrainde en hoog opgeleide personen.


  Maak melding
 10. O ja nog even dit.
  Als je over 12 jaar uit de gevangenis vrijkomt heeft hij geen vriendin meer. Die zelfde vriendin
  die hij in bescherming nam.


  Maak melding
 11. Een lid van de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) heeft een beveiliger van Mozart Security vanmorgen dodelijk geraakt. Dit gebeurde op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

  De BBS-er die vanmorgen rond 04.30 voor behandeling naar SEH was binnengestapt, kreeg een woordenwisseling met een beveiliger van Mozart Security. De BBS-er was bij SEH omdat hij eerder in de ochtend reeds bij een vechtpartij was betrokken, waar hij werd mishandeld.

  De woordenwisseling ontstond toen de beveiliging van Mozart de vrouw van de BBS-er de toegang tot een ruimte bij SEH weigerde. Dit monde uit in een handgemeen. De gemoederen waren ernstig verhit. Op een gegeven moment trok de BBS-er zijn dienstwapen en loste het fatale schot. De veiligheidsman werd in de buikstreek geraakt. De artsen bij SEH hebben nog alles in het werk gesteld om het leven van de veiligheidsman te redden. De veiligheidsman overleed op de operatietafel. De BBS-er is aangehouden door de politie van Munder.

  Ala-D Media


  Maak melding
 12. Het is duidelijk dat de BBS-er op wraak uit was.De eerste de beste die hij tegen kwam moest het met zijn leven bekopen.Dat hij gewapend een spoedeisende hulp faciliteit binnen ging en zin had om met de diebstdoende bewaker in een gevecht te gaan getuigt alleen maar dat hem niks markeerde,hij was daar zeker om een paar dagen verlof ”rust’ briefje op te halen.
  Deze crimineeel dient zwaar gestraft te worden!


  Maak melding
 13. @ RobG

  De Landen die je opsomt hebben ook een goede President.
  Inderdaad je heb gelijk als je schrijft, dat de mensen in Amerika en Rusland vechtmachines zijn.
  In Su worden zelfs idioten Ministers en sommige worden zelf( lijder) van land.( Noot; een aap moet je geen rijbewijs laten halen, en een dwaas geen vuurwapen geven ! )

  Sari Tori

  @ Sjang.

  Dus volgens jou, gaat het hier om een oude vete die uitgevochten wordt !


  Maak melding
 14. De BBS is een in 1970 opgezette dienst, die is uitgegroeid tot een professionele organisatie die belast is met de persoonsbeveiliging van hoogwaardigheidsbekleders, rechters, overheidsobjecten en waardetransport.

  Wanneer hongerige paarse krabitas en burikies de straten opgaan om te protesteren tegen de baas der misdadigers, zijn corrupte hoogwaardigheidsbekleders, zijn omgekochte laffe rechters zullen dezen ook een beroep doen op deze dienst om hun have en goed en hun leven te beschermen.


  Maak melding
 15. @RobG
  Omgaan met wapens stelt zware eisen aan de mensen. Schietvaardigheid is iets anders dan Schietwaardigheid ook is het verschil maar 1 letter.

  Wij zijn het weer een keer eens met elkaar.

  Wat hier gebeurd is dat een of andere Bokito zijn gelijk en macht ontleend aan een wapen en het niet goed weten hoe daar mee om te gaan. Ik zelf ooit eens in een echte (BBE opleiding) Schietbioscope (interactief met nagenoeg echte laser wapens met knal en terugslag) een aantal scenario’s mogen spelen. Dan merk je de stress (heel wat hoger dan bij paintballen) en het effect van split second beslissingen. Ik had het 3 maal goed en 2 maal fout en was in de realiteit dus 1 maal dood geweest en had 1 maal een onschuldige ernstig verwond).

  Het is zaak gezien het aantal incidenten zoveel mogelijk wapens in Suriname van de straat te halen.


  Maak melding
 16. volgens stanley benschop; ‘Gemaskerde vijand loert nog steeds om de hoek’.
  Mocht het waar zijn dan bedoeld hij lafaard bouterse en zijn foetoe boys.


  Maak melding
 17. Forummers/Reageerders, ik groet u allen op deze ‘Goede Vrijdag’.

  @lafu deng dong paarse krabitas!

  Volgens mij werd de BBS niet in het jaar 1970 opgericht, maar in 2000.
  Het zijn alleen maar ongeschoolde en luie 7 (even) Landsdienaren, die ze in dienst hebben genomen.

  @JZwartmans, @ Hugo CHAVÉZ & @Morenito(◣_◢)!

  Echt Sari Tori.

  Is het misschien dezelfde BBS’er die vrij werd gelaten i.o.v.
  het O.M.?

  BBS’er aangehouden en in verzekering gesteld
  02 August 2014

  Een (7) even ambtenaar (landsdienaar) van de Bijstand en Beveiligingsdienst Suriname(BBS) is vanochtend aangehouden, kort nadat hij een commerciële sekswerker met de dood zou hebben bedreigd en met zijn dienst vuistvuurwapen op haar woning zou hebben geschoten.

  De BBS’er was naar het huis van de vrouw gegaan om seks met haar te hebben.
  Hij werd boos toen de vrouw weigerde seks met hem te hebben.

  Hij zou haar toen met de dood hebben bedreigt en ook een schot hebben gelost op haar woning.

  Na melding van dit incident was de politie snel ter plaatse.
  Bij het zien van de politie gooide de BBS’er zijn dienst vuistvuurwapen weg op de berm langs de weg.

  Het wapen is gevonden en in beslag genomen.
  In verband met het onderzoek is deze (7) even ambtenaar door de politie in verzekering gesteld na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.
  De politie van het bureau Nieuwe-Grond is belast met dit onderzoek.

  Dus het volgende geldt ook voor deze.

  Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout smakeloos wordt, waarmede zal het gezouten worden?


  Maak melding
 18. Laatst heeft een politieman in Eindhoven ook zomaar een delinquent neergeknald, terwijl die man op de grond lag. Wapens lokken uit tot gebruik en misbruik.


  Maak melding
 19. Hier ff een berichtje rechtstreeks uit Su waar ik woon !
  Het is een belabberd zooitje weer geworden in Su maar wat wil je anders met ddb aan het roer… devaluatie 3 is er niet hoooor welnee we noemen het valutaveiling en zullen nooit meer devaluaties hebben, nee maar wel elke week 6mndn lang GELDONTWAARDING wat wij burgers keihard voelen, kilootje knoflook van 12,50 naar 24 srd om maar ff een vb te geven…. nee het is hopeloos, vakbond doet geen ka, mensen doen geen ka, het land is nu een bigi ka… Dat het al Wild Wild West was,was mij al jarennnn overduidelijk.

  einde verslag


  Maak melding
 20. Ronald, dat iemand het op één dag voor eikaar krijgt om het met twee afzonderlijke personen zo erg aan de stok te krijgen dat er grof geweld aan te pas komt, waarbij één van die personen, die niets anders dan zijn werk deed, doodgeschoten werd, zegt meer over het aggressief gedrag van de BBSer dan over dat van zijn belagers/slachtoffers. Ronald, waarom jij het doodschieten van de bewaker door deze doorgedraaide moordenaar wil goedpraten is onvoorstelbaar, als deze gek de bewaker niet had doodgeschoten omdat zijn vriendin de ruimte, waarin hij behandeld zou worden, niet mocht betreden, dan had hij vast en zeker de artsen en de verpleegsters, die hem zouden behandelen, doodgeschoten omdat ze het in zijn ogen niet op de juiste manier gedaan hadden of hem pijn hsfden gedaan toen ze hem een prikje gaven.

  Ronald, het kan niet anders, of jij bent ook een van die paarse idioten die om het minste en geringste mensen willen vermoorden wanneer ze iets doen wat hen niet zint.


  Maak melding
 21. @Ellie Baba op vrijdag 25 maart 2016 om 15:55 uur.

  De neergeschoten man is een bekende van de politie en heeft meerdere geweldplegingen op zijn naam staan.
  De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident. Een buurtbewoner filmde het incident.

  De 41-jarige man uit Oss die afgelopen zaterdag door de politie werd neergeschoten in Eindhoven, is woensdag aan zijn verwondingen overleden.
  Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
  De politie was naar de Wassenaarstraat in Eindhoven gegaan na een melding over huiselijk geweld.

  Het slachtoffer was buiten toen de agenten aankwamen.
  Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding, schrijft het Eindhovens Dagblad.

  De man bedreigde de politie met een scherp voorwerp, waarop een van de agenten een dienstwapen trok en vuurde.
  De man raakte zwaargewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.

  Het slachtoffer, oorspronkelijk afkomstig uit de Antillen, was een bekende van de politie.
  Een week geleden stond hij nog voor de rechter in verband met winkeldiefstal en de mishandeling van 5 agenten in Oss, in 2014.
  Hij was net enkele dagen op vrije voeten.

  Dus het volgende geldt ook voor deze.

  ‘Gij zijt het zout der aarde’.


  Maak melding
 22. Henkes,

  Ik praat geen enkele geweld goed. Ik probeerde slechts aan te geven wat de motief van de dader geweest kan zijn, nl dat hij zich op 1 dag niet voor de 2e keer laat mishandelen (ego probleem dus) en ik probeerde ook aan te geven hoe aanlokkelijk het kan zijn een wapen te gebruiken wanneer je het bij je draagt.
  Dat de SEH-beveiliger hierdoor zijn leven verliest is alleen maar triest, betreurenswaardig en ook misdadig.


  Maak melding
 23. @Fer E.

  De man bedreigde de politie met een scherp voorwerp, waarop een van de agenten een dienstwapen trok en vuurde.

  De politieman had ook afstand kunnen nemen en de man kunnen laten uitrazen. Ze hadden hem ook in de benen of handen kunnen schieten.
  Ik weet niet wat ze leren op de politieacademie, maar blijkbaar niet dat je iemand ook op een plek kan raken waar hij niet dood van gaat. Steeds is het patroon hetzelfde: de bedreiger wordt dodelijk geraakt. Toeval of juist opgeleid om te doden?


  Maak melding
 24. Ronald, dat krijg je wanneer je je gedachten niet duidelijk onder woorden brengt. Er is bovendien geen enkel motief te bedenken waarom de moodenaar de bewaker zou mogen beschieten/vermoorden.


  Maak melding
 25. Ellie Baba
  Ellie.. ze leren om te schieten op de meeste massa. De torso dus. Wat ik vreemder vcindt is dat “beveiligers” dodelijke wapens dragen i.p.v niet dodelijke. Bovendien heeft niemand bij Mozart een de-escalatie cursus gehad.


  Maak melding
 26. Jojo, ik denk dat wij over heel veel dingen eens zijn. Onderzoeken hebben uitgewezen dat een warm klimaat meer bijdraagt tot conflict en geweld vooral bij mensen die snel agressief worden of een lage tolerantie hebben voor het toepassen van geweld. Het klimaat is zelf niet de oorzaak van het geweld maar het kan wel leiden tot extra spanningen in de samenleving en zo een bijdrage leveren aan meer geweld. Het gaat dan om persoonlijk geweld, misdaden (moord, verkrachting, huiselijk geweld tegen vrouw/man, kinderen en (huis)dieren ).

  Ik ben daarom van mening dat men in Suriname meer eisen moet gaan stellen aan mensen die uit hoofde van hun functie een wapen dragen.Het moet aan hen ook verboden worden dat het dienstwapen na diensttijd naar huis wordt meegenomen.


  Maak melding
 27. Weer zo een akelig gebeuren in dit mooie land bewoond door veel gefrustreeden.De dader deed het in een fraktie van een seconde en zal altijd hierdoor achtervolgt worden.


  Maak melding
 28. RobG: “a no mi lobi volkspresident, na a waran klimaat fu Sranan”.

  RobG, hoe verklaar je het dan dat de eens ook zeer geliefde volkspresident in Duitsland met een kalmerend koud klimaat er ook wat van wist om geweld tegen zijn volksvijanden te gebruiken?


  Maak melding
 29. Waar staat geschreven dat de beveilger de BBS’er heeft mishandeld? Er werd alleen gesteld dat vrienden en/of familie niet bij de behandeling aanwezig mochten zijn en de ruimte moesten verlaten. Daar was de BBS’er het niet mee eens en omdat hij eerder al mishandeld was, was dit de druppel die de emmer deed overlopen. Maar om hierdoor iemand dood te schieten? Nee hoor, levenslang!


  Maak melding
 30. In een zeker land krijgen ongewapende security guard lessen in talk down een conflict om deze situaties te voorkomen. Ze hebben geen kogel beschermende vest aan. De gewapende security guards hebben wel een vest aan. In ziekenhuizen en andere zieken instellingen hebben ze deze gorillas werken. Er is weinig of geen schieten op deze plaatsen.
  Zonder de schuld te geven aan de dode man mischien heeft hij niet genoeg verbale boksen gedaan met de dader. Mijn instructeur benadrukte dat dat erg belangrijk is om veilig thuis te komen.


  Maak melding
 31. Merkwaardig, waarom je laten mishandelen met een wapen. Om vervolgens bij het moeten verlaten ‘zijn vriendin’ van de publieke ruimte het wel te gebruiken. Was hij dan zo laf om hem in eerste instantie niet te begruiken of, is hij mishandeld door zijn vriendin?


  Maak melding
 32. Tunggak
  De-escalatie en conflict beheersing zijn essentiele kenmerken van een goede opleiding vindt je niet? Wat er is gebeurd beschouw ik als een incident dat compleet fout is gegaan.


  Maak melding
 33. Het blijft een criminele bende daar in SU en de Antillen. Bolkestein zei het jaren geleden al en dit leidde bij Aron en mw. Roemer tot grote irritatie. Maar Fritz heeft groot gelijk gehad. Het land is tot de bedelstaaf veroordeeld en niemand kijkt meer om naar SU.


  Maak melding
 34. Toen wij de doodstraf wouden toepassen schreeuwden de awaries, abanis moord en brand . Welnu wie gaat de mans zijn gezin nu verzorgen. Waar zijn die kaolo mensen die mensenrechten gingen schreeuwen , wel geloof me gaan dat weer invoeren straks om deze soort niet volledige geëvolueerde soort in bedwang te houden want dat is de enige manier om hun te dwingen als een mens te denken


  Maak melding
 35. Suriname gaat terug naar de jaren ’70 en ’80. In de tijd dat ik in Suriname was heb ik nog nooit zoveel uitvreters, schooiers en oplichters in 1 stad gezien. En daarbij hoef ik niet te discrimineren, blank, getint, paars, groen, van alles wat.


  Maak melding
 36. De regering van Suriname kan zijn eigen mensen niet meer beschermen.
  Hoe kan dit ??
  En ook hun eigen mensen die zicht bezig houden met het beschermen van zijn eigen mensen schieten ook al op hun eigen mensen.
  Hoe ziek is Suriname en hun regering ???


  Maak melding
 37. Zo, die hangt tenminste niet meer de blits uit. Dat heb je met de arrogante attitude van bewakers in Suriname die opeens denken onder en boven de wet staan. En als de klappen vallen zijn ze pleitte, maar deze keer helaas pindakaas. Ik zie die gasten ook staan dan denk ik, jonge wat doe je hier, één trap tegen de klote en ze doen niets meer. En ze huilen het Ave-Maria samen met de sympathisanten die het meestal beter weten. Verder wens ik zijn nabestaanden sterkte voor de komende tijd.


  Maak melding
 38. RobG.Vroeger was het ook warm maar je had weinig schiet en kap incidenten ,

  Door die stront Wapen Fabrieken op deze wereld kijk maar aan Brazilie America en Europa Wapens worden als levens middel verkocht .

  Het stinkt in Suriname met Wapens de gekste zaken trek men een Vuurwapen of Houwer .

  Ik blijf uit de omgeving van mensen die Vuurwapens dragen ,inschatting vermogen hebben vele Surinamers niet .


  Maak melding
 39. Veel Surinamers hebben een kort lontje, dat in combinatie met het dragen van (vuur)wapens brengt weinig goeds.

  We mogen in onze handen knijpen dat er maar 500.000 mensen wonen in Suriname. Meer mensen betekent nog meer chaos en anarchie in het land.


  Maak melding
 40. Mensen, Niet te snel oordelen. De ziekenhuizen vertonen macht en helpen niet. Ernstige gewonden laten ze gewoon wachten een dag voordat ze uberhaupt wat doen. Deze man zal ook niet geholpen zijn en dan tot die daad zijn gekomen. Kan niet beooordelen maar kan me dat goed voorstellen.
  De zusters, artsen geven niets om je en dat is fout natuurlijk.
  Tegenwoordig kan je nog geen eens zeggen dat je levend uit het ziekenhuis zal komen na een behandeling.
  Ik heb lijsten gezien van overledenen per dag bij 1 ziekenhuis en het is om te huilen. Denk als de cijfers bekend zijn dat alle ziekenhuizen de deur dicht kunnen doen.
  HEt is gewoon niet normaal. BEhandeling is slecht. BEtalingen zijn slecht. Geen geld geen behandeling. Je moet vooruitschieten en wat als je geen geld hebt ?
  Kortom een regelrechte ramp daar met de zorg…..


  Maak melding
 41. Ik heb geen woorden voor deze zwakzinnige dwagwandus en z,n vriendin .
  Wie gaat voor die man zijn gezin zorgen die gewoon zijn werk deed
  Stelletje Lafaards
  En voor diegene die dit zinlose geweld goed praten het universum zal met jullie afrekenen.
  Sterkte aan de Familie


  Maak melding
 42. Hier in NL moet je ook heel lang wachten als je bij de Eerste Hulp terecht komt voor medische hulp. Het is altijd druk en het duurt tergend lang voordat je geholpen wordt. Je geduld wordt heel erg op de proef gesteld, maar toch moet je wachten op je beurt want geduld is een schone zaak. Daarmee praat ik het gedrag van de schutter niet goed. Tevens vind ik het onpersoonlijk dat de begeleidster van de patiënt niet mee mocht naar de behandelkamer. En inderdaad, er moet nieuw beleid komen voor personen die ambtshalve over een wapen beschikken: buiten werktijd gewoon het wapen op de werkplek achterlaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES