Award als hart onder riem Surinaams straatprotest

28

PARAMARIBO, 25 mrt – Curtis Hofwijks, leider van protestgroep Wij zijn Moe toont moed en durf in zijn eenzame strijd tegen grootschalige corruptie en mismanagement van de overheid. Dit zegt Hubert Rampersad van de Anticorruption & Ethics Movement Suriname. Hofwijks wordt onderscheiden met de Anticorruption Crusader Award.

De prijs: een studiebeurs van negentienduizend dollar voor de studie Bachelor in Business Administration aan de Technological University of the Americas. Hofwijks verdient het om zoveel redenen. “We kunnen zulke mensen helaas niet vinden. Waar zijn ze? De meesten zijn bang. Ze laten jou het vuile werk doen en als je de dieven hebt verjaagd, gaan zij met de eer strijken”, zegt Rampersad tegenover Dagblad Suriname.

De prijs is tegelijk bedoeld als aanmoediging en als uiting van bewondering. “Het is bedoeld om Curtis door te laten gaan. Niemand in Suriname heeft hem aangemoedigd, terwijl hij het juist ook voor hen doet, allemaal uit angst voor Bouterse. Ook de oppositie is bang”, aldus Rampersad. Hij is blij met de ontwakende vlam bij delen van de vakbeweging. Ook de ruim zevenduizend volgers op sociale media stemmen goed.

28 REACTIES

 1. “De prijs: een studiebeurs van negentienduizend dollar voor de studie Bachelor in Business Administration aan de Technological University of the Americas.”
  Good stuff! De (Amerikaanse) NGO’s in Suriname proberen een deuk te slaan in de hopeloos corrupte en incompetente bestuurlijke crisis in de republiek.


  Maak melding

 2. Ik wil wel de reactie van hofwijks hierop horen. 1 kandidaat. Bilkerdijk de man van Peggy Bouterse en rampersad de twijfelachtige professor hebben 1 kandidaat voorgedragen voor een niet bestaande award waarvoor zij geld, valuta, dollars gehaald hebben, niet van de bodem van de schatkist, maar van de rekening van Bouterse, zodat dit probleem ook weggaat. Het zou hofwijks sieren wanneer hij het geld aan stichting 1 voor 12 geeft.. Toch is het hun ontstolen.


  Maak melding

 3. In mijn ogen verdient deze man reeds nu een standbeeld.
  Waarom? Hij is momenteel de nachtkaars die straks de fakkel in de Surinaamse samenleving zal doen ontvlammen. Alle Surinamers zijn bang dat ze een kogel in hun bil zullen krijgen als ze de straat opgaan. Deze man niet en toont zich tot dusverre moedig. Solisten kunnen soms ook het goede voorbeeld geven.


  Maak melding

 4. Dre
  Als wat je beweerd waar is, is dat het ultieme voorbeeld van directe en flagrante corruptie ooit. Overigens is 1 voor 12 een “shady business”. En als je Louis Vismale bent, daag ik je uit om me te bewijzen dat je niet overleeft bij de gratie van onze vrijgevigheid en gemeenschapszin.


  Maak melding

 5. john
  Ik ben oprecht blij dat je zoveel vetrouwen hebt in een onbewezen talent, maar bereid je ook voor op een vervelende teleurstelling als straks blijkt dat hij slechts een rol speelt in het kabuki theater dat de “regering” van de Republiek Suriname heet.


  Maak melding

 6. hooooo no ,mang ik ben bang kan feesten dansen en eet lekker pom , en mi go biggie , ik ben bang voor baas bouta hoor , gaan jullie maar op straat , mi no go , dat ziijn de Surinamers . bigie mofo , blijf lekker dom hoor tang boeng , de groetjes van bobo mang


  Maak melding

 7. Als Rampersad de beurs uit eigen zak betaalt met de bedoeling het protest tegen Bouterse aan te wakkeren en er door Bouterse geen sancties getroffen worden tegen hem, dan is dat een teken dat Bouterse misschien wel iets geleerd heeft uit 1982. Zo niet, dan ben ik bang dat Rampersad uitgemaakt zal worden voor landverrader, Redimusu en CIA agent, en dat hij in het gunstigste geval een flink pak slaag krijgt wanneer hij, samen met Hofwijks, hals over kop uit Suriname moet vluchten.

  Het zou echter ook kunnen dat Rampersad in opdracht van de meester scenarioschrijver ervoor zorgt dat het probleem Hofwijks weggepromoveerd wordt naar het buitenland.

  De tijd zal het uitwijzen.


  Maak melding

 8. @Sabatoe Franse
  Pro-Corruption Crusader Award gaat naar….tam,, ta ..dam ..tam tam…..ja het gaat naar de 25 jarige nog net achter de oren verskerse parlementarier die niks over Suriname weet …Roche Hopkinson.


  Maak melding

 9. Curtis heeft moed en gaat geen studie volgen in het buitenland.
  Zulke mensen hebben wij nodig omdat hij lef heeft zullen wij hem vragen wat hij liever wil .
  Gaan studeren dus een tijdje weg uit Suriname of in Suriname een opleiding volgen
  baan garantie.
  Wij zullen het zien.
  Wordt vervolgd.


  Maak melding

 10. In Nederland voor de oorlog hebben de bazen vakbond leiders met scherpe tongen en grote aanhang wat guldens in de zak gestopt. Ze worden dan gevraagd om heel lief in e tuin te fietsen.
  Het zou mij niet verbazen dat iemand de zelfde truuk hier toepast.


  Maak melding

 11. Mazda
  We hebben nog niks van CH gehoord. Als hij van tevoren heeft onderhandeld, kunnen we een bericht verwachten, indien niet ziet hij af van het aanbod en is het de zoveelste stunt.


  Maak melding

 12. Wie weet is dit ook een paarse tactiek om hem te doen ophouden als hij erop in gaat. Net als Hirapaars kan baas ook Pamperzat hebben benaderd met dit voorstel. Zgn. om met deze award zijn protest als leider tegen de baas der misdadigers en nog steeds rovende corrupte gangsters te stoppen. Als didibri Stef Anus Mije, Misisosoka en Breefeld ook miss Dora Piggy heeft weten te overtuigen om samen te werken, wie weet ook deze Rampy. Zolang baas edrai kondre vertrouw no wang sma sa ooit besmet nanga a paarse misdaad virus foe oeng.
  Moge de Waarheid Curtis beschermen en allen die hem de das om willen omdoen ontmaskeren.


  Maak melding

 13. @Morenito,
  Ch hebben wij nodig om BVD te komen versterken.
  Wij zullen hem een baan aanbieden en dan mag hij zelf bepalen wat hij wil.
  Er is genoeg werk voor mensen die in deze moeilijke tijden niet schromen hun mond Open te doen.
  Daarnaast kan hij een studie volgen die hij zelf zal moeten betalen.


  Maak melding

 14. Vele actie voerders die werkzaam waren hebben werk gevonden om pakketten te verkopen namens de regering.
  Echter zijn ze vrij om actie te voeren.


  Maak melding

 15. Correctie.
  Vele actie voerders die geen werk hadden hebben na afstemming met de enige echte President van Suriname werk aangeboden gekregen als het verkopen van pakketten voor de minder bedeelden.


  Maak melding

 16. Jammer het volk wilde paars en nu hebben ze paars en daarna worden ze donkerpaars wegens armoede.
  Het volk heeft paars zo lief dat ze geen zin hebben om te protesteren. Ze zijn meer lui dan moe. Voorwaarts mijn landgenoten.


  Maak melding

 17. CH no bitie, na wan dooie mus. Baas no wan joe tap a veld moro dus heeft men ff wat bedacht. Mijn oprechte steun en waardering maar geloof dat jij jou idealen alleen zal bereiken als je vasthoudt aan je principes.


  Maak melding

 18. Dat is precies wat ik ook denk je gaat een award uitdelen. Je hebt maar een (1) genomineerde! Dus het is erger in Suriname dan ik dacht. Niemand weet aan welke voorwaarden je moet hebben voldaan. Je verzint het ter plekke en haalt geld waarvandaan? Corruptie?
  Aan CH wil ik zeggen: het paard van Troje.. THE Trojan horse.


  Maak melding

 19. Deze Curtis Hofwijk is een moedige jongeman die durft en niet bang is voor opa. Jammer dat t dom volkje hem niet ondersteunt uit angst voor een kogel door hun bilgat.


  Maak melding

 20. Op vragen van Orlando Samson in een ingezonden artikel op Starnieuws, geeft Hubert Rampersad antwoord over de Anti-Corruption Crusader Award uitreiking op 14 april a.s. te Paramaribo.

  1. Bestaat er een commissie van voordracht en wie zijn de leden?
  Ja, de commissieleden zijn: Ike Muler (BSc.) en Raphael Sariman (MBA)

  2. Aan welke voorwaarden moeten de genomineerden voldoen?
  – Is een ethische leider die openlijk vecht tegen grootschalige corruptie in Suriname
  – Houdt hoge ethische waarden, normen en principes op na en draagt deze uit in de Surinaamse samenleving.
  – Is een rolmodel in de Surinaamse samenleving.
  – Is aantoonbaar van toegevoegde waarde voor Suriname.
  – Is eerlijk, betrouwbaar en oprecht en heeft geen crimineel verleden (geen strafblad).
  – Heeft geen mensenrechten geschonden.
  – Is niet corrupt.

  3. Bestaat er ook een jury die de awards toekent en wie zijn de leden?
  Ja, de juryleden zijn: Drs. Michiel Bilkerdijk, Marciano Djanam en Prof. Hubert Rampersad.

  Hubert Rampersad
  Anti-Corruption & Ethics Movement Suriname (AC & EMS) .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.