Ruim 13.000 XTC-pillen bij piepjonge Surinamers

38

PARAMARIBO, 24 mrt – De afdeling Narcotica brigade van het Korps Politie Suriname heeft een zaak in onderzoek, waarbij ruim dertienduizend XTC- tabletten in beslag zijn genomen. Alle verdachten zijn jongeren.

Het betreft mannen vanaf zeventien jaar oud. De politie ontdekte de drugs bij toeval. Op elf maart werd de hulp ingeroepen van de bikers unit van het korps. Hangjongeren maakten stennis in de binnenstad. Er werd opgetreden na hevig verzet van de jongeren. Bij één van hen werden tien XTC-tabletten aangetroffen. De tiener bood de tabletten ten verkoop voor vijftien Surinaamse dollar (drie euro) per stuk.

Na onderzoek naar de bron zijn inmiddels zes jongemannen in verzekering gesteld. Drie van hen blijken nog naar school te gaan. De verdachten zijn tussen zeventien en vijf en twintig jaar oud. Te oordelen naar het opmerkelijk drukke gedrag in de binnenstad, hebben de verdachten zelf ook gesnoept van hun koopwaar. De politie zegt het onderzoek voort te zetten.

Bekijk ook:

38 REACTIES

 1. Dit is allemaal de schuld van Pako en de surineds.
  In nl is het normaal om te blowen en een paar xtc tabletten in je bezit te hebben.
  Velen komen met vakantie en leren de jeugd rare dingens.
  Maken hun wijs dat het in nl normaal is om een xtc tablet in te nemen en daarna gaat de wereld Open.


  Maak melding

 2. Tieners gaan doe wat tieners doen. Ik dacht dat XTC juist een “lovey dovey” euforische uitwerking had. Anyway het kan ook net zo goed speed zijn geweest i.p.v MDMA.


  Maak melding

 3. De jeugd spiegelt zich aan de leiding in het land. Goed voorbeeld doet goed volgen, echter er is momenteel weinig goeds te volgen in ons geliefd Suriname .


  Maak melding

 4. Als drugsdealer kan je in Suriname schatrijk worden en zelfs president,

  Dus ‘drugsdealer’ staat uitstekend op je cv als je de Surinaamse politiek in wilt.


  Maak melding

 5. Dag domme ouroekoekoe leer eens Nederlands te schrijven voordat je iets plaatst alleen een Ezel zoals jij stoot zich elke keer weer aan dezelfde grote steen.


  Maak melding

 6. XTC levert ook geld en carriere op in SU..

  Hans Jannasch is toch destijds ook veroordeeld voor het opzetten van XTC fabriek in SU en kijk…hij is nu “benoemd” tot hoofd veiligheidsdienst Suriname….

  Hij is ook een goed voorbeeld voor de jeugd…


  Maak melding

 7. Damsco
  Je mek mie lafu boi! Hier en in die andere thread. “Owrukoekoe” Hahahaha. Zo noem ik mijn 13 jarige dochter ook wel eens, als ze in haar vakanties tot s’nachts laat op SnapChat zit met haar vriendinnetjes.


  Maak melding

 8. Welk bewijs wilt men nog meer welke slechte invloeden de ndp en baas der misdadigers, een onberechte moordenaar en bij verstek veroordeelde drugsbons, de pleziertent van et land geeft aan de vele jongeren, waarschijnlijk kinderen van oerdomme paarse krabitas en burikies. Als zelfs zoon en stiefzoon niet voor schromen om als misdadiger te verworden, wie zijn dan deze jongeren die handelen in drugs? Oerdomme paarse stommelingen. De Nationale Drugshandel Partij is de oorzaak van veel verderf en misdaden sinds 25 febr. 1980. De vloek van verworden misdaadstaat is de lijder van de ndp en zijn roversbende. Zowel dader en slachtoffers zijn voor het merendeel ndp’ers zoals zoon en stiefzoon. Mehehehehehhehehehe, Iaiaiaiaiaiaiaaiia wat een oerdom paars volk om te stemmen op moordenaars, drugsbonzen en bankrovers. Kondre klarie als die oerdomme aanhangers baas zijn paarse shit blijven vreten vol misdaad, devaluatie.


  Maak melding

 9. Beste Look,

  In nederland is het ook niet normaal als je xtc en cannabis gebruikt. Xtc valt onder harddrugs en canabis wordt tot op een zekere hoogte gedoogd maar ook niet meer dan dat. Maar 1 ding is zeker in nederland staat geen veroordeelde drugdealer aan het hoofd. Die jongeren in Su hebben in Bouterse een prima rolmodel. Have nice day


  Maak melding

 10. @ Look.

  Alk ik jou reactie ( posting ) lees, dan heb je zelf gebruikt voordat je reactie hebt geplaatst.

  Lees de reactie´s van @ Roy & Ray & Koos.

  Als een SuriNed; iets goed doet, dan hoor je niets !
  Schei toch op man, ga voor de spiegel staan en kijkt naar je zelfs, hoe stom je bent om iemand anders de schuld te geven. Je lijkt onze Pres ; wel, a no mi du a sanni na wan trawan du ing ! Nou deze jongens, dachten blijkbaar het zelfde.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. @lafu deng dong paarse krabitas

  mie e dring wang aantal birie enne mie e tang laf deng dong paarse krabitas…

  krabita habie verstang mar a verstang foe deng dong paars krabita dé ini deng go…


  Maak melding

 12. Damsco:
  Als jij inhoudelijk niets te melden hebt, hou je dan bezig met andere zaken! Bijvoorbeeld een cursus zelfreflectie.
  Beticht anderen niet van onjuist gebruik van de Nederlandse taal, als je er zelf niet in uitblinkt (ezel met een hoofdletter). Evenzogoed wanneer je Surinaamse woorden gebruikt, gebruik ze dan goed en op de juiste wijze. Owroekoekoe!

  Looklook:
  Ben jij de tweelingbroer van Damsco ofzo?
  Beetje kort door de bocht om de SuriNed aan te wijzen als schuldige van het drugsgebruik door de Surinaamse jeugd.
  Ook in Suriname willen veel jongeren een “gangsta” zijn!


  Maak melding

 13. Zelfs piepjonge Surinamers grijpen al naar drugs, doordat het een uitzichtloze situatie in dit land is geworden, het gevolg zal ook toenemende criminaliteit met zich mee brengen, dankzij criminelen die aan de macht zijn, heel triest, dat zoiets mogelijk is.


  Maak melding

 14. @Esmerald,
  Jij gedraagt je als een viswijf.
  Wojo oema wij moeten juist het goede voorbeeld geven.
  Het schijnt dat er teveel frustraties in je leven is.
  Ik kan je omschrijven als een vrouw die geen goede opvoeding heeft gehad.
  Ben je een mislukkeling
  In het leven.
  Kan je ook zonder schelden iets kwijt ik wil wedden van niet.
  Wacht op je antwoord


  Maak melding

 15. Grappig dat vele posters opeens heiliger zijn dan de Paus. Come on! Tieners zijn tieners en die zullen dingen doen die we niet nu niet acceptabel vinden maar die we vroeger ook lekker hebben gedaan. Laat ze stoned worden en genieten van hun zorgeloze jeugd! Je persoonlijke normen en waarden heb je hopelijk goed genoeg geinstalleerd om je geen zorgen te hoeven maken. Calm down. These kids have a shit life as it is. Let them enjoy their youth.


  Maak melding

 16. @Esmerald

  @ Roy, Goed gezien. Mss kleinkinderen vam opa jannasch.

  Carla, staan hier misschien dingen die voor iemand anders dan voor jou, verborgen zijn, of heb jij ook bewustzijnsveranderende middelen gehad?
  Het juist gebruik van leestekens is voor iemand die anderen verwijdt geen opvoeding “zou” hebben gehad ook geen overbodige luxe, in dit geval zoiets dus als “de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”


  Maak melding

 17. De schuld van de surineds
  Uhm je kan alles en iedereen de schuld geven.
  Probleem blijft bestaan en we gaan weer vrolijk verder.

  A no mie.


  Maak melding

 18. Morenito, voor je zelf praten en niet invullen voor een ander is niets verkeerds aan.
  De meeste criminele aktiviteiten zijn drank- en drugsgerelateerd en daar wil jij onnodig de jeugd aan blootstellen en gebruik goedpraten.
  Drank en in dit geval drugs maken meer kapot dan je lief is.
  Erken liever de gevaren er van en probeer de jeugd er van te weer houden.
  Tenzij je zelf een gebruiker bent natuurlijk, dan valt je reactie te verklaren


  Maak melding

 19. @hans,
  Jij weet als geen ander hoe het is als iemand verslaafd is.
  Ik heb begrepen dat je
  clean bent.
  Ben erg blij dat het
  Jouw na 12 jaar gelukt is.
  Jij verwijt Morenito dat hij voor zich zelf moet praten en niet invullen voor een ander.
  Wat doe jij dat heb je zelf niet door.
  Altijd iemand anders de schuld geven van je eigen stommiteit.


  Maak melding

 20. Hans
  Voorop gesteld. Ja, Ik rook cannabis, en dat al 20 jaar lang.
  Beroep: ICT Consultant Microsoft Office 365 .
  Gezin: 3 Kinderen, 24, 14, 11 jaar. Allen op een vooraf gebaand pad, in gezondheid, in detailhandel en ICT.
  Status: Gescheiden
  Bekend bij Justitie: Niet, weleens zonder licht op de fiets maar verder geen bijzonderheen.

  Jij?


  Maak melding

 21. hans
  Lees ajb mijn reakties nog eens overnieuw. Ik ben de laatste die een legitieme ziekte als bagatel neemt, maar het gebrek aan perspectief en degelijk zwart vermaak, heeft de jeugd uitgedaagd en jonge mensen experimenteren met drugs. Dat is niet fout. Dat toont durf, zelfverzekerdheid en de wil om controle te verliezen in een potentieel vijandige omgeving. Laat ons niet voorbijgaan aan kinderen die in hun rol groeien.

  Ik durf mijn vinger op te steken dat ik op 15 jarige leeftijd al gauw weed rookte. Wie is de volgende?


  Maak melding

 22. Morenito, als 63 jarige ex-hippie meer spul gerookt gezopen en gesnoven dan goed voor me was, en werkzaam in de reclame wereld waar al dat spul ook gemeengoed was zowat naar de kloten ben gegaan totdat ik zowat 30 jaar terug eindelijk in de gaten kreeg waar ik mee bezig was, mezelf kapot maken dus. met behulp van ervaringsdeskundigen mijn leven een andere zwaai gegeven, en ben de laatse 15 jaar werkzaam geweest als werkplekbegeleider, voor jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voornl. veroorzaakt door drugs, drank en pilletjes en criminaliteit, daarnaast nog in een alcohol en drugs preventie team regelmatig gesprekken gehad op drugsvrije in penetiaire inrichtingen met hun onvrijwillige bewoners, dus praat mij er niet van wat een ellende dat spul allemaal aan kan richten, en de weg heen naar een verslaving is veel en veel makkelijker dan de weg terug, en er zijn veel meer mensen in de ontkenningsface dan die toegeven dat ze op zijn minst een probleem hebben met middelen, wie durt er in die spiegel te kijken en eerlijk naar zich zelf te zijn, daar is durf en zelfverzekerheid voor nodig, de juiste durf en zelfverzekerheid die ontbreekt wanneer je onder invloed bent, als is het maar een beetje


  Maak melding

 23. Alleen vraag ik me af wie dat spul op de markt gooit en waar het vandaan komt, want voor hun telt alleen het geld en interesseert het niet dat er jonge levens naar de kloten worden geholpen, met daarbij de gezinnen waar ze uitkomen


  Maak melding

 24. Geloof niet dat Morenito het zo bedoelde , hebben wij niet allemaal ondeugende dingen gedaan wat niet mocht en ook stiekem uitgeprobeerd ik denk iedereen wel als je jong bent .daarom gaat niet iedereen de fout in hoor de opvoeding die je in de eerste zeven jaar van je leven krijgt is de bouwsteen voor je leven.en zeker gaan er mensen de fout in ….maar met verbieden kweek je het juist ..


  Maak melding

 25. de ziekelijke nederlandse ziekte is helaas ook in suriname neergedaald, komt daar binnenkort ook een wiet helicopter in de lucht om de laboratoriums op te sporen…


  Maak melding

 26. booster
  Het zijn XCT laboratoria, en de helikopters zijn inmiddels vervangen door onbemande drones. Wiet wordt niet in een lab gekweekt.
  Tot je dienst.


  Maak melding

 27. @ booster.

  XCT gebruikers vindt men overal, het is geen Nederlandse ziekte.

  @ Morenito.

  Domme vraag;

  Zijn er bemande drones dan ?

  Jacko.


  Maak melding

 28. Hoe dom moet je zijn om dit te bedenken? Komen die xtc pillen ook uit Nederland of zijn ze van eigen bodem? Is het niet bekend dat de grootste producent nu aan het hoofd staat van de veiligheidsdienst?


  Maak melding

 29. Ma als de presitent, bij verstekt veroordeelde drugsbons en zoonlief het doen, da wie zijn wij jongeren die baas bewonderen? oerdomme paarse jonge stommelingen. Mehe<Iaiaia


  Maak melding

 30. @lafu deng dong paarse krabitas,

  heel goed gezien dat de jongeren de paarse lijders stapvoets volgen.

  Follow the leader,
  Follow the leader,
  Follow the leader.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.