Comparant Dino Bouterse moet tien jaar brommen

97

PARAMARIBO/NEW YORK, 24 mrt – Edmund Muntslag, partner in crime van Dino Bouterse, moet minimaal tien jaar de gevangenis in. Dit heeft de rechtbank van New York, in de Verenigde Staten van Amerika, beslist. Het vonnis is onmiddellijk uitvoerbaar.

Het betekent zoveel als dat de twee en dertig jarige Surinamer gevangen blijft. Hij werd vorig jaar uitgeleverd door Trinidad. Daar had hij vanaf 2013 zijn uitlevering procedureel weten uit te stellen. Volgens de rechtbank is bewezen dat Muntslag op het punt stond cocaïne te smokkelen naar de VS. Het gaat om ongeveer tien kilogram. Volgens de rechtbank is ook bewezen dat hij samenspande met Dino Bouterse.

Bouterse kreeg eerder al zestien jaar celstraf. Hij werd aangehouden in Panama. De twee hadden zaken gedaan met mannen die zich voordeden als vertegenwoordigers van terreurorganisatie Hezbollah. Het bleken achteraf Amerikaanse veiligheidsagenten. Afgesproken was dat Muntslag en Bouterse twee miljoen dollar zouden ontvangen. Ze moesten de Hezbollah-lui helpen een basis op te zetten in Suriname.

Bekijk ook:

97 REACTIES

 1. Wanneer is CC-1 aan de beurt???Is het omdat hij pleesidentje mag spelen waarom hij nog niet FORMEEL is aangeklaagd??

  Is het om deze reden waarom pleesidentje NOOIT MEER voet heeft gezet op US-bodem???

  In mijn optiek hoort CC-1 in de beklaagdenbank thuis om uitleg te geven over het bedrag dat hij zou ontvangen per gesmokkelde kg COCA!!!

  Ik vind het wel vreemd dat KUMA nooit de moeite heeft genomen om zoonlief een bezoek te brengen???


  Maak melding

 2. Ik vind dat iedereen die met drugs rotzooit, goed opgeborgen moet worden, het liefst gelijk ophangen !

  @Henry

  Je vindt het vreemd dat Kuma niet de moeite heeft genomen
  om zoonlief te bezoeken; wel het is heel simpel, dan wordt hij ook aangehouden !


  Maak melding

 3. Een ieder die zich bezig houdt met zaken die niet normaal zijn moet gestraft worden.
  Wat mij verbaast is dat mensen die geen verstand van zaken hebben als eerste oordelen.
  Iemand is pas schuldig indien bewezen is dat de persoon wat gedaan heeft dat niet binnen de wet past.
  Voor mij maakt het niet uit als dat het hoogste gezag is.
  Let wel indien bewezen is.


  Maak melding

 4. Comparant Dino Bouterse moet tien jaar brommen
  Huh?

  comparant

  de comparant zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [kɔmpa’rɑnt] Verbuigingen: comparant|en (meerv.) de comparant|e zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [kɔmpa’rɑnt|ə] Verbuigingen: comparante|n (meerv.) 1) iemand die bij een rechter of notaris …

  Comparant

  Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bijvoegelijk naamwoord] verschijnende.
  ~, m. (-en), v. (-n), die (voor een notaris enz.) verschijnt om eene akte op te maken enz.
  *…RATEUR, m. (-s), (wisk.) werktuig tot vergelijking der lengte.
  *…RATIEF, [bijvoegelijk naamwoord] en [bijwoord] vergelijkend; vergelijkenderwijze.
  *…REREN…

  Anyway, deze jongens zijn straks van middelbare leeftijd als ze uit de bak komen. Wat een schande voor hun moeders en familie. Zo zie je maar weer. Zonder de harde hand van een vader die structuur en discipline in het gezin brengt, krijg je dit soort excessen. Om drugs te dealen en criminele activiteiten te ontplooien hoef je niet naar school te zijn geweest. Als je weet dat één plus één bolletje twee zijn ben je er al.

  Als je in een federale gevangenis in de VS belandt heb je min of meer je leven weggepist. Als deze mannen een behoorlijke school opleiding hadden gehad waren ze nooit gevallen voor het “Hezballah” verhaal.

  Ze hadden dan geweten dat Hassan Nasrallah een van de meest vooruitstrevende Shia leiders is waarvan niemand in de Hezballah organisatie drugs ooit als optie had durven noemen. Shia muslims executeren durgs handelaars en gebruikers. Punt uit.

  Ze komen (als ze daar niet sterven) vrij als aangeschoten wild dat alleen maar repressie, vernedering en isolatie hebben gekend.


  Maak melding

 5. wie is de volgende persoon die opgehaald wordt..

  is die elastiek al uit gerekt..

  het wordt steeds warmer onder de voeten van bepaalde leden..


  Maak melding

 6. @JZwartmans

  ik deel jou mening…..

  kijk wat voor ellende de coke die de moordenaar op ZEER GROTE SCHAAL heeft binnen gehaald heeft aangericht in SU…..


  Maak melding

 7. Comparant Dino Bouterse moet tien jaar brommen
  Huh?

  comparant

  de comparant zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [kɔmpa’rɑnt] Verbuigingen: comparant|en (meerv.) de comparant|e zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [kɔmpa’rɑnt|ə] Verbuigingen: comparante|n (meerv.) 1) iemand die bij een rechter of notaris …

  Comparant

  Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bijvoegelijk naamwoord] verschijnende.
  ~, m. (-en), v. (-n), die (voor een notaris enz.) verschijnt om eene akte op te maken enz.
  *…RATEUR, m. (-s), (wisk.) werktuig tot vergelijking der lengte.
  *…RATIEF, [bijvoegelijk naamwoord] en [bijwoord] vergelijkend; vergelijkenderwijze.
  *…REREN…

  Anyway, deze jongens zijn straks van middelbare leeftijd als ze uit de bak komen. Wat een schande voor hun moeders en familie. Zo zie je maar weer. Zonder de harde hand van een vader die structuur en discipline in het gezin brengt, krijg je dit soort excessen. Om drugs te dealen en criminele activiteiten te ontplooien hoef je niet naar school te zijn geweest. Als je weet dat één plus één bolletje twee zijn ben je er al.

  Als je in een federale gevangenis in de VS belandt heb je min of meer je leven weggepist. Als deze mannen een behoorlijke school opleiding hadden gehad waren ze nooit gevallen voor het “Hezballah” verhaal.

  Ze hadden dan geweten dat Hassan Nasrallah een van de meest vooruitstrevende Shia leiders is waarvan niemand in de Hezballah organisatie drugs ooit als optie heeft durven noemen. Shia muslims executeren drugs handelaars en gebruikers. Punt uit.

  Ze komen straks uit Rikers Island (als ze daar niet sterven) vrij als aangeschoten wild dat alleen maar straf, repressie, vernedering en isolatie hebben gekend. Een ding is zeker. Ze zijn gebrandmerkt en zijn tot hun dood bekend bij de NSA als drug idioten.

  ETA: voor clariteit, HTML en spel fouten.


  Maak melding

 8. Net als de vader van zijn vriend en de grote vriend zelf, is de reactie van dit stuk ongeluk, op alle beschuldigingen aan zijn adres, steeds weer ‘A NO MI’.


  Maak melding

 9. Dat wordt lekker boelen nu en ik hoop dat er genoeg pampers of bilverband beschikbaar is voor deze twee coca en terror helden uit suriname.


  Maak melding

 10. Maar we horen niets van de crimi zoon die gratie had gekregen van zijn crimi opa DD en niet zolang geleden betrokken was bij een overval. Weet iemand er meer over?


  Maak melding

 11. Inderdaad Henry, nog een comparant (CC1 – waarschijnlijk de grote brein hierachter) te gaan.

  Het gaat in deze niet zozeer om een val waarin de mannen getrapt zijn.
  Maar het betreft leidinggevenden van de CTU die in staat bleken terrorisme te faciliteren, voor valse paspoorten te zorgen en die ook nog cocaïne hadden geexporteerd.
  Hoewel beloofd was de zaak door de PG te laten onderzoeken is hiervan zoals verwacht niks terechtgekomen.


  Maak melding

 12. Sabatoe Franse
  Ik hou me in maar neem van me aan dat ze beiden met een “kunstgebit” terugkomen. Ik hoef je de smerige details over op kapotgeslagen tanden op de wc pot niet uit te leggen.


  Maak melding

 13. meneer de p.g / o. m.. je bent een grote kloot-zak dat geld ook voor die mevrouw met die grote bek die dik-zak….

  jij bent alleen goed om de kleine man/vrouw te beoordelen op te sluiten..

  jou baas en alle grote jongens laat je gewoon koud,die durft jij niet op te pakken..

  hoeveel bewijs moet je nog hebben,of ben je ziende blind horende doof jullie discrimineren zelf..


  Maak melding

 14. Beste morenti je bent 1 ding vergeten. Deze mannen worden ook heftig geboeld in een federale gevangenis. Hun zullen rosen uitzien. Dus ze hoeven geen echte man meer te komen. Vooral dino die gangster speelde omdat zijn boefachtige vader presidrnt is. Hij wordt nu als een mietje geboeld ald te zijn de zoon van een criminele/drugsbaron president. Het is goed voor ze. Vergeet nooit de wet van KARMA.


  Maak melding

 15. @ Snel

  Deze zoon zal net als (O)pa(pa) in alle vrijheid in Su rondlopen.

  @ Sabatoe Franse & Morenito

  Hoe weten jullie dat allemaal, naar ik hoop hebben jullie toch niet hetzelfde lot ondergaan ?
  Lol soso fatu dja ; het moet op zijn tijd kunnen, de boog kan niet altijd gespannen blijven.

  Jacko


  Maak melding

 16. CC1 projecteert de slapeloze nachten die hij zelf heeft op het volk van Suriname..Hoe schaamteloos en gewetenloos moet je zijn om ondanks 2 biologische zonen van je in de bak zitten en zelf veroordeeld te zijn voor drugshandel en hoofdverdachte in een grootschalige moordpartij in dec 1982, toch aan te blijven als president..
  Dat heet overleven in de hoop vanwege zijn politieke onschendbaarheid zelf niet in de kraag gevat te worden..Het is niet te hopen dat Dino vervroegd wordt vrijgelaten..Ik zie het Surinaamse volk in staat om Dino in 2031 te kiezen als president van de Republiek Suriname..Want ik hoor Misiekaba,Dhoeki en Andere NDP pajongwaaiers als zeggen dat Amerika alles uit de duim gezogen heeft en dat het een politiek proces is..Natuurlijk krijgen ze hierin steun van Limbo..


  Maak melding

 17. Een ander tekst ::::

  =24 Mar,
  Amerikaanse autoriteiten: Edmund Muntslag schuldig

  Edmund Muntslag riskeert een minimale straf van tien jaar in de gevangenis, maar kan ook levenslang achter de tralies verdwijnen. Een federale jury in het Amerikaanse Manhattan heeft hem dinsdag schuldig bevonden aan samenzwering om cocaïne te smokkelen naar de Verenigde Staten (VS).

  Amerikaanse autoriteiten zien Muntslag als de rechterhand van Dino Bouterse, die een jaar geleden is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16¼ jaar. De 32-jarige Muntslag is in Trinidad en Tobago gearresteerd na een geheime operatie van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) die was gericht tegen Dino Bouterse, de zoon van president Desi Bouterse.

  Cesar Castro, de advocaat van Muntslag, zegt dat zijn cliënt van plan is om in beroep te gaan tegen het vonnis. Muntslag heeft bijna een jaar gevochten tegen zijn uitlevering aan de VS.

  Dino Bouterse (43) heeft door toe te geven dat hij probeerde de Libanese paramilitaire groepering Hezbollah een basis in Suriname te bieden, strafvermindering gehad. Niet levenslang, maar 16¼ jaar. De aanklagers zeggen dat Dino Bouterse en Muntslag in 2013 probeerden mensen –die zich voordeden als leden van Mexicaanse drugskartels- te helpen om miljoenen dollars aan cocaïne in de VS te krijgen. De ‘leden van de Mexicaanse drugskartels’ waren in werkelijkheid informanten van de DEA.

  Op dat moment was Dino Bouterse, hoofd van een contra-terrorisme-eenheid (CTU) in Suriname, terwijl Muntslag als zijn ‘rechterhand’ fungeerde, zijn ‘partner-in-crime’, zei de Amerikaanse assistent aanklager Andrew Defilippis in zijn openingstoespraak. “Muntslag en de zoon van de president waren corrupt tot in de kern,” zei Defilippis. “Ze gebruikten hun macht en status in Suriname om cocaïne te verhandelen en hun eigen zakken te spekken.” Vanuit de leiding van CTU en door de president is steeds ontkend dat Dino de leiding had van deze eenheid.

  In juli 2013 heeft Muntslag bij wijze van proef, tien kilo cocaïne op een commerciële vlucht van Suriname naar Trinidad gesmokkeld, met de bedoeling dat de drugs zou worden getransporteerd naar New York voor verkoop, zeiden de aanklagers. Dino Bouterse was intussen met de vermeende kartelleden overeengekomen om een wapendeal met Hezbollah te bespreken, vervolgden de aanklagers.

  Tijdens een bijeenkomst in Griekenland met een geheimagent en DEA-bronnen die zich voordeden als Hezbollah-leden, heeft Dino ingestemd om de groep te helpen een cel te vestigen in Suriname. In ruil daarvoor zou Dino US$ 2 miljoen opstrijken. De zoon van president Bouterse is in augustus 2013 in Panama gearresteerd, waar hij de vermeende overeenkomst met de ‘Hezbollah-leden’ zou bespreken.

  Een paar dagen daarna is Muntslag in Trinidad gearresteerd, waar hij wachtte op een geheimagent die zich voordeed als een Hezbollah-lid, die hij zou meenemen naar Suriname. Muntslag is in augustus 2015 uitgeleverd aan de VS.


  Maak melding

 18. De rechtbanken moeten nu nog DDB een vonnis geven van 3 keer levenslang en voorgoed opsluiten in de gevangenissen voor misdrijven tegen de menselijkheid in Nederland, USA en Suriname.

  Voor drugscriminaliteit naar Nederland veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf door een rechtbank in Nederland,

  Op de opsporingslijst van DEA van de USA voor drugscriminaliteit naar de USA en zal vroeg of laat voor de rechtbank in de USA hiervoor worden vervolgd,

  Hoofdverdachte van de 8 december 1982 moorden, waarvan de feiten meer dan duidelijk zijn en hiervoor vroeg of laat ook voor de krijgsraad in Suriname zal worden vervolgd,

  Verantwoordelijk voor meerdere strafbare feiten in Suriname, oa November MoiWana 86 Moorden, de staatsgreep van 25 februari 1982, 8 december 1982 moorden, dat Suriname altijd skeer is als hij aan de touwtjes trekt, devaluatie van de Surinaamse gulden/Surinaamse dollar, normen en waarden vervagen in Suriname, hoge criminaliteit in Suriname, zeer grote armoede in Suriname, enz, enz.

  daarna de gangsters rondom DDB vervolgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 19. Guilty luidde het vonnis van de rechter!!!
  Jammer dat we zulke rechters niet hebben in Suriname ,in Suriname heben we bange en laffe rechters,


  Maak melding

 20. Ray,
  Als hij schuldig is moet hij gewoon de bak in zo simpel is dat.
  Jij denkt toch niet dat mijn leider vrijuit moet indien bewezen is dat hij schuldig is.
  Ik zal nooit pleiten voor welke drugscrimineel dan ook.
  Maar erger mij wel aan personen die op de stoel van de rechter willen zitten.
  Iemand is een crimineel als bewezen is dat hij de wet heeft overtreden.
  Laten wij niet zoals velen op dit forum mensen gaan beschuldigingen.
  Wordt vervolgd.


  Maak melding

 21. J.Zwartmans,

  KUMA is toch ONSCHENDBAAR dus hij hoeft helemaal niet bang te zijn dat hij in USA wordt aangehouden??of kiest KUMAKOISI toch eieren voor zijn geld???

  Jacko No Moeilijk Mie!!!Hi Hi Hi Hi


  Maak melding

 22. Henry & Jacko
  Wat ik me heb laten vertellen is dat Desi een goede kans maakt om alle juridische steekspellen te overleven. Er is echter een die maakt dat een negatieve uitkomst (die overigens veel, heel veel geld gaat kosten) hem kwetsbaar maakt. Uitlevering door een (urgent) volks referendum. Daar is geen amnestie tegen opgewassen, alleen dat wordt nooit wat.

  Vraag: Als jij in een vegelijkbare situatie verkeerde wat zou je doen als leerling dictator?
  Antwoord: Je als een mol ingraven.

  Het is te laat. Alleen een consentieus en goed georganiseerd volks referendum kan dit obstakel verwijderen.


  Maak melding

 23. Zie hier de status van onze president:

  -tot 10 jaar veroordeeld wegens drugshandel;
  -verdacht van betrokkeheid bij de decembermoorden:
  -zoon veroordeeld tot jarenlange cel in de VS;
  -stiefzoon betrokken bij roofoverval;
  -echtgenote benoemd tot first lady met een riant salaris;
  -dochter voor een riant salaris benoemd als adviseur.
  -ex-ministers, die zich schatrijk mochten corrumperen.

  Dat is ons staatshoofd !!!
  Suriname is nog minder dan het ezeltje in deze wereld.
  Geen wonder, dat deze man geen stap meer buiten ons land durft te zetten, omdat hij als de dood is in een buitenlandse cel te moeten doodgaan.


  Maak melding

 24. Cochise
  Kunnen we deze twee
  -echtgenote benoemd tot first lady met een riant salaris;
  -dochter voor een riant salaris benoemd als adviseur.

  Zullen we de meiden ajb eruit laten? Ze verdienen het niet. They’re part of the problem, and somehow were just invited to witness the shitshow.. After the w/end wew’ll see some knee(grow) jerk solutions as well.


  Maak melding

 25. @Look

  Bouterse is tot het hoogste niveau veroordeeld. Geen enkele truc heeft invloed gehad.
  Ook mevrouw Weski maakt geen schijn van kans met haar slimmigheden.


  Maak melding

 26. @Look
  Daar zeg je wat,Welke rechter in Suriname durft een vonnis in het nadeel van je baasje uit te spreken?Ze hebben geen lef getoond toen je baasje aan de Grondwet was gaan rommelen ,nee ze hebben hem juist geholpen door te zwijgen.alle criminelen moeten om amnestie vragen ,alle criminelenmoeten toegang heben tot de grondwet en hin Eigen versie erin stoppen. Als het mogenlijk is voor je baasje moet het toch ook mogenlijk zijn voor de rest?!
  Je baasje is niks onschuldig,onschuldigen doen alles om hun onschuld te bewijzen en amnestie en vergiffenis smeken is horen niet hier thuis.Je baasje heeft wel bewezen SCHULDIG te zijn ..Hoe anders kan je zijn amnestie en vergiffenis verklaren ?!


  Maak melding

 27. de vraag blijft,,waarom Nederland hem dan niet ophaalt..,,, uit surbo..

  dagelijks komt er een jumbo 747 uit surbo met vele vele suris aan boord,waarom gaat hij niet,, een keer mee..

  zo simpel is het toch..


  Maak melding

 28. Beste mensen..Ga niet mee in de narcistische gedragingen en uitlatingen van Bouterse . Het is belachelijk dat zijn echtgenote “the frist lady ” wordt genoemd..De enige firstlady is de vrouw vd Amerikaanse president. Bouterse staat aan het hoofd van een institutionele criminele organisaté die “Surinaamse overheid” heet..


  Maak melding

 29. Onze grootste held …..hij was een prachtmens …de besten gaan altijd het vroegst en de boevenbendes het laatst , vreemd altijd …gr.Ch.


  Maak melding

 30. Wel, bouta alias kuma moet samen met
  Zijn zoon dino de doodstraf krijgen!!!!
  Dan pas krijgen we een mooi su.
  Zo simpel.
  Want ingie na fisie foe tjarie a kondre
  Ok. Ze kunnen alleen bier drinken en
  Feesten. Foei toch baas!!!!!
  Ie lassssssingggg yere lekie pres!!!!


  Maak melding

 31. Jaja baas, de rechters hier zijn bang voor
  U. Want ze weten dat u een zwaar crimineel
  Bent. Ze zijn gewoon bang om een uitspraak
  In welke zaak dan ook te doen in het nadeel
  Van poepe bouta want anders worden ze plots
  Geliquedeerd!!!!


  Maak melding

 32. U.S. Attorneys » Southern District of New York » News » Press Releases
  Department of Justice
  U.S. Attorney’s Office
  Southern District of New York
  FOR IMMEDIATE RELEASE
  Wednesday, March 23, 2016

  Surinamese Man Found Guilty In Manhattan Federal Court Of Conspiring To Import Cocaine

  Preet Bharara, the United States Attorney for the Southern District of New York, announced that EDMUND QUINCY MUNTSLAG, a citizen of Suriname, was found guilty yesterday in Manhattan federal court of conspiring to import cocaine into the United States. The four-day jury trial was held before U.S. District Judge Shira A. Scheindlin.

  Manhattan U.S. Attorney Preet Bharara said: “As a unanimous jury found, Edmund Muntslag conspired to create a drug route for hundreds of kilograms of cocaine from his home country of Suriname to the streets of New York City. Thanks to the outstanding work of the Drug Enforcement Administration, Muntslag and his co-defendant, Dino Bouterse, will no longer be plotting to smuggle cocaine into the United States, but rather answering for their crimes in a federal prison.”

  According to the allegations contained in the Indictment, other documents publicly filed in Manhattan federal court, and the evidence introduced at trial:

  In 2013, MUNSTLAG, along with co-defendant Dino Bouterse, the son of the President of Suriname who declared himself the head of that country’s Counterterrorism Unit, conspired to sell hundreds of kilograms of cocaine to a purported Mexican cartel for importation to the U.S. In furtherance of this conspiracy, Bouterse supplied to individuals that he and MUNTSLAG believed to be representatives of the cartel, but who in fact were confidential sources working at the direction and under the supervision of the Drug Enforcement Administration (“DEA”), with genuine Surinamese passports bearing false identification information.

  Approximately three weeks later, MUNTSLAG received $60,000 in cash as a payment to allow a 10-kilogram “test load” of cocaine to pass through the airport in Paramaribo, Suriname, where it was to be loaded onto a commercial airline flight concealed inside luggage. Thereafter, MUNTSLAG worked with corrupt airport employees in Suriname to send the 10-kilogram test load to Port-of-Spain, Trinidad and Tobago, from where MUNTSLAG and Bouterse believed it would be further transported and sold by the purported cartel in New York, New York. MUNTSLAG and Bouterse expected to receive proceeds from the sale of the cocaine in New York, and also expected to send additional, 100-kilogram cocaine shipments to the purported cartel using a similar method upon the successful completion of the test load.

  The cocaine was seized by Trinidadian law enforcement officers, in coordination with agents of the DEA, in Port-of-Spain on July 27, 2013. MUNTSLAG was arrested in Port-of-Spain on August 29, 2013, and Bouterse was arrested in Panama City, Panama, on August 29, 2013.

  * * *

  MUNTSLAG, 32, of Suriname, was convicted of conspiring to import five kilograms or more of cocaine into the United States, which carries a mandatory minimum sentence of 10 years in prison and a maximum sentence of life in prison. The minimum and maximum potential sentences in this case are prescribed by Congress and are provided here for informational purposes only, as any sentencing of the defendant will be determined by the judge. MUNTSLAG is scheduled to be sentenced on June 28, 2016, at 4:30 p.m.

  On August 29, 2014, Bouterse, 43, also of Suriname, pled guilty to attempting to provide material support to Hezbollah, a Foreign Terrorist Organization; using and carrying a firearm or during and in relation to a drug-trafficking crime; and conspiring to import five kilograms or more of cocaine into the United States. On March 10, 2015, Bouterse was sentenced principally to a term of 195 months in prison.

  Mr. Bharara praised the outstanding efforts of the Special Operations Division of the DEA. Mr. Bharara also thanked the DEA’s Miami Field Division, Panama City Country Office, Port-of-Spain Country Office, and Bogota Country Office; the Government of Trinidad and Tobago; and the U.S. Department of Justice’s Office of International Affairs.

  This case is being handled by the Office’s Terrorism and International Narcotics Unit. Assistant United States Attorneys Michael D. Lockard and Andrew DeFilippis are in charge of the prosecution.

  16-064
  USAO – New York, Southern
  Topic: Drug Trafficking

  Download U.S. v. Dino Bouterse and Edmund Muntslag Indictment

  Natuurlijk wachten wij op het tegen verhaal van die Limbo.


  Maak melding

 33. wat is suriname toch een mooi land. als je geen hersenen hebt dan kun je het ver schoppen. heb je aanleg tot mafiapraktijken neemt men je gelijk in dienst. weet je hoe je meer geld moet uitgeven dan dat er verdiend wordt dan schop je het tot kabinetadviseur. en de leukste job die je kan krijgen is het laten dansen van alle poppetjes die op 1 of andere manier eten en meevreten uit de pot. dat is de echte poparo met godfathertune op zijn mobieltje. wat een achterlijke zooi heeft die NDP in het land gecreeerd. om te schamen. suriname is bijna failliet. er komt geen geld binnen. mijne heren mafia nog even en u heeft vrij spel. nog 5 en nog vele jaren na deze.


  Maak melding

 34. marcel
  We zullen helaas onze “eigen” rommel moeten opruimen.
  Jacko
  Mijn excuses. Een voetbal icoon is heengegaan. Een vloek daarom is niet meer dan een emotionele uiting. Net zoals ik onlangs vloekte over het overlijden van dat arme meisje
  Cochise
  Mijn excuses voor de misschien onbegrijpelijke reaktie. Ik bedoelde dat we echtgenotes en kinderen liever buiten de discussie kunnen laten.

  Fijne feestdagen.


  Maak melding

 35. Die cocaïne is één, maar de manier waarop ze in de val gelokt zijn brengt volgens mij een probleem aan het licht dat minstens zo groot is: Hezbollah helpen met het opzetten van een basis in Suriname!
  WTF?


  Maak melding

 36. Billie
  Hezballah heeft geen interesse in ZA laat staan Suriname. Er woont geen Shia moslim populatie te plekke. Hezballah is de meest krachtige georganiseerde verzetsbeweging die de wereld kent, deze Surinaamse jongens zijn gevallen voor een BS verhaal omdat ze simpelweg te dom zijn om de omvang van het terreur spectrum te snappen.
  Lang leve het Surinaams onderwijs.


  Maak melding

 37. Dat is niet 10 jaar brommen maar 10 jaren boelen voor zijn vriendje dino. Muntje geniet ervan en als presie dezie naar NY komt gaat hij een beetje staatsolie glijmiddel voor jou en dino brengen. Veel plezier.


  Maak melding

 38. @Ram Singh,
  Je bent goed op de hoogte zoals je omschrijft lijkt mij dat je een boeler bent met ervaring.
  Gelijk heb je man Vergeet niet dat allemaal in nl zijn Suriname Kent geen een.


  Maak melding

 39. Ram Singh
  “Dat is niet 10 jaar brommen maar 10 jaren boelen voor zijn vriendje dino.”
  Hahahahaha

  lallbahadoer
  “Je bent goed op de hoogte zoals je omschrijft lijkt mij dat je een boeler bent met ervaring.”
  Hahaha. Is Ram een ervaren “top” of is hij een “bottom”?

  Jullie twee zijn even homofobisch als anti/pro Bouta!


  Maak melding

 40. Suriname is bevrijd van zulke lieden en dat is een goede zaak.Het is een schande voor ons land in het buitenland.Zo zie je dat god niet slaapt.Ik begrijp het niet die gasten zijn al zo rijk geworden en toch gingen ze door met met drugs enz.


  Maak melding

 41. @ Robinho,

  hoezo vervroegd vrij doordat dino deels schuld heeft bekend moet hij 16 + 3 maanden brommen of hij het met een mobilette of zundapp of scooter doet brommen moet hij en vervroegd vrij komen zit er niet bij de officiële kortingen heeft hij al (inclusief).
  A wang mooi ka vervroegd vrij.
  Hij krijgt genoeg tijd om zijn reet te verslijten.


  Maak melding

 42. Het wordt tijd dat oom Desi ook aan de tand gevoeld wordt over het reilen en zeilen van zijn zoon. Het kan nooit zo zijn dat hij niet op de hoogte hiervan was. Hij is toch degene die zogenaamd korte metten maakt met ministers die niet voldoende presteren? of is het alleen maar losse flodders. Hoe is het met de jeugd in Suriname? accepteren jullie zonder meer dat dit jullie voorbeeld moet zijn????


  Maak melding

 43. @ Morenito

  Je hoeft je niet tegen mij te verontschuldigen; maar oke dan. ( Ik lach me rot, als ik sommige reactie´s lees.)
  Ik vloek soms ook, maar probeer het niet in het openbaar te doen. ( niet vloeken is helemaal beter )

  Odi odi

  soso lafu

  Jacko.


  Maak melding

 44. Zo jammer dat die Dino geen levenslang heeft, maar vermindering door zg toegeven.

  Er valt natuurlijk nog veel te genieten dat die rioolrat dezi voor hem heeft weggelegd in het buitenland.

  Hezballah heeft geen interesse zeg je Morenito en toch deden ze zaken. heel eng vond ik dat. deze rot ratten brengen met hun familie vernielen het land


  Maak melding

 45. Waarom zijn de Surinamers Bouterse en zijn kliek niet zat? Waarom is criminele papa pasgeleden weer in het zadel gehesen met de verkiezingen. Hoe kun je als land zonder enige gêne een zware, uiterst geslepen crimineel, moordenaar en drugsdealer als president kiezen?


  Maak melding

 46. @ sabayon Franse..ik hoop ook dat Dino de volle 16 Jr en 3 mnd uitzit, maar het Amerikaanse rechtssysteem is ondoorgrondelijk..Als het OM een deal met een verdachte maakt wordt daar meestal ook bij vermeld dat bij goed gedrag de verdachte eerder vrij kan komen.De Amerikanen knijpen zoveel mogelijk informatie uit verdachten waarbij ze hen vorenstaande voorhouden.Dino heeft ongetwijfeld niet alleen bekentenissen gedaan omtrent zijn zaak, maar over de louche praktijken en netwerken van zijn pappie..Hij heeft ongetwijfeld eieren voor z’n geld gekozen en gezongen als een repmangroti..Boerenverstand wad in de jaren 90 ook tot 10 of 12 jaar veroordeeld, maar wastafel binnen 6 jaar weer op vrije voeten.


  Maak melding

 47. kevin
  Kev… Ze hadden als hoofd CTU en assistant moeten aanvoelen dat ze niet met afgevaardigden spraken van de grootste groep revolutunaire vrijheidsstrijders die de wereld ooit heeft gekend, die een complete oorlog tegen Israel in 2006 tot stilstand heeft heeft gebracht tegelijkertijd te kijk hebben gezet, een groep die medogenloos is tegen hun eigen commandanten die van corruptie worden verdacht, barbaarse straffen en publieke executies tonen ons om een precedent te scheppen.
  Misschien denk je op “goede vrijdag” Ja. Fuck Dino Bouterse and his father. Let them fry in hell! 🙂

  Have a great easter w/end.


  Maak melding

 48. @ Kevin

  16 jaar in het gevang is best lang; ach ja, ik hoop maar dat hij dat helemaal moet uitzitten. Doodstraf is geen belemmering meer voor sommige criminelen, ze blijven het toch proberen. Dwang arbeid is de beste oplossing voor sommige criminelen, leven op water en droogbrood totdat ze doodvallen.

  Sari tori


  Maak melding

 49. Anti revo
  “Deze mannen worden ook heftig geboeld in een federale gevangenis”
  Hoewel je reaktie grappig is, ben je ook behoorlijk homofobisch. VS presidentskandidaat Ben Carson heeft hetzelfde geprobeerd om gayness met gevangenschap te associëren en dat is hopeloos mislukt.


  Maak melding

 50. -Aan alle Boutisten wil het het volgen mee geven. Ik zal het vaker voor ze herhalen:::

  ==De rivier van gerechtigheid stroomt naar de waarheid.===


  Maak melding

 51. @Ira,
  Jij begint ook als esmeralda te lullen.
  Je irriteert mij heb je uitkering al ontvangen.
  Kijk in de spiegel naar je smoel .
  Heb je al gelezen dat Morinito in zijn jeugd geboeld is.
  Zie zijn reactie hierboven.


  Maak melding

 52. @John, jou taalgebruik geef aan wat voor opvoeding je hebt gehad en hoe jou niveau stand is.

  -Je kan net als anderen niet tegen jou verlies en vaak zijn het mensen die een klap verkopen aan een ander of zij vermoorden een ander. GEEN ZELFBEHEERSING noemt men dit.

  Ik werk hard voor mijn geld en Bouterse verzorgt mij niet.

  De waarheid is soms heel hard, maar het is een feit dat jou baas Bouterse een moordenaar is.


  Maak melding

 53. @Ira,

  Wie met vuur speelt moet ook op blaren kunnen zitten. Het is altijd zijn eigen keus geweest om zich met deze activiteiten bezig te houden.


  Maak melding

 54. Als de baas der misdadigers en zijn awarie domries als een David zouden zijn dan was er rust, vrede en voorspoed, naast vele zegeningen in het ganse land. Oorzaak van al dit verderf zijn de aanhangers van de baas der misdadigers, gelovig of niet, maar niet wandelend naar het Woord en naastenliefde, maar eigen ik en zelfzucht.

  Psalm 101

  1 Een lied van David.

  Ik wil zingen van uw liefde en uw rechtvaardigheid.
  Ik wil liederen over U zingen, Heer.
  2 Ik wil graag leven zoals U het wil.
  Wanneer zult U naar mij toe komen?
  Ik leef vanuit een goed geweten.
  3 Ik doe geen slechte dingen.
  Ik haat het kwaad, ik kom er zelfs niet bij in de buurt.
  4 Ik wil niet oneerlijk zijn.
  Ik ga niet om met slechte mensen.
  5 Ik wil niets te maken hebben met iemand die over anderen roddelt.
  Mensen die op anderen neerkijken, wil ik niet in mijn buurt hebben.
  6 Ik ben liever bij de mensen die van U houden.
  Alleen zij mogen mij dienen in mijn paleis.
  7 In mijn huis mogen geen bedriegers komen.
  Leugenaars wil ik niet in mijn buurt hebben.
  8 Elke ochtend spreek ik recht over de mensen
  die zich in mijn land niets van U aantrekken.
  Ik zal hen veroordelen, zodat er in de stad van de Heer geen slechte mensen zullen zijn.


  Maak melding

 55. En STEVE MEYE WONDER zei tegen beide ‘comparanten’.

  Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout smakeloos wordt, waarmede zal het gezouten worden?


  Maak melding

 56. RobG

  “Wie zijn billen brand etc. : 100% met u eens. Echter wanneer gaat men eens uitzoeken hoe er cocaïne uit een kluis in een overheidskantoor aan DAE agenten getoonde kan worden, hoe Muntslag en Bouterse junior over paspoorten konden beschikken als mede allerlei wapens konden tonen en beloven.
  Ik wil hiermee zeggen wanneer wordt er onderzoek gedaan naar vermiste paspoorten etc. zodat ook de overige betrokkenen in Suriname door justitie aangesproken kunnen worden en indien het zo uitkomt op hun blaren kunnen gaan zitten.

  Het lijkt mij dat de VS na het uitblijven van Surinaams onderzoek in deze zaak Suriname niet meer serieus kunnen nemen en het weg zullen moeten zetten als een NARCO staat.


  Maak melding

 57. Ik ben blij dat Bouterse er is anders was Suriname naar de klote.
  Bouterse is de enige die alle Surinamers bijeen heeft gebracht,hij is een volks mens.
  Leve Bouterse!


  Maak melding

 58. Look, er is geen grotere crimineel dan die crimineel die de rechters kan verhinderen om een uitspraak te doen, zo’n crimineel wordt misschien wel nooit schuldig bevonden door een rechter, maar dat wil beslist niet zeggen dat hij onschuldig is.


  Maak melding

 59. heren en dames , foei ,schaam jullie .
  2 uiterst gewaardeerde land genoten zitten onder vreselijke omstandigheden vast in een vreemd land ver van huis .
  en jullie schamen je niet om er grappen over te maken.
  heb een beetje medelijden met onze jongens die het beste met het land voor hadden. whoehahahahahahahaaaaaaaa
  sjorry ik moet er zelf om lachen.


  Maak melding

 60. Vraagje:
  Als ze beiden vijf jaar in een federale SuperMax hebben doorgebracht, zouden deze mannen de rest van hun veroordeling in Suriname mogen uitzitten?


  Maak melding

 61. @ morenito
  helaas voor de 2 veroordeelden , geld er in the states een verplichte minimum straf van 10 jaar voor de invoer van meer dan 5 kg drugs.
  muntslag heeft 10 tot levenslang gehad.
  dus die zit nog wel even.
  dino gaat een hele moeilijke tijd tegemoet .
  als je de verhalen van henk rommy leest , dan zal je begrijpen dat een federale gevangenis geen pretje is.
  bij het minste of geringste krijg je een half jaar eenzame opsluiting of overplaatsing naar een strenger regime.
  men commandeerd je de hele dag en dat zal dino niet gewend zijn.


  Maak melding

 62. Bouta dus vader en zoon zijn 2 topcriminelen
  En verdienen de doodstraf!!!!!
  Het kan niet anders!!!!!!
  Misschien dat het dan pas goed komt met su!


  Maak melding

 63. morenito,

  Wordt je niet moe van jezelf???
  Je speelt hier een moraalridder en een neerlandicus.
  Onthoud een ding, Nederlanders maken ook schrijffouten en incongruenties. Dus hou je waffel een keer, het is irritant, misschien heb je het zelf niet door maar een ieder die hier komt en zijn/haar ventileert over een artikel op waterkant is hun eigen perceptie over dat artikel.

  jij hebt altijd wat te zeiken over hun schrijftaal of spreektaal.
  Verbeter de wereld maar begin bij je zelf!!!

  Kap ermee en ga iets nuttig, ga werken !!!!!!!

  Waarom doe je niet mee aan het nationaal dictee??
  Een donkere is nooit daar nummer 1 geworden!!!
  Wat let je???


  Maak melding

 64. Jojo, ik ben het volkomen met je eens. Ik denk dat Dino zich een koning voelde en dat hij zich van niemand (ook zijn vader) en geen enkel regel en gebod iets aantrok.


  Maak melding

 65. RobG
  Je een koning voelen en niet corrigeerbaar zijn komt ergens door.
  De omgeving en dus ook Pa Bouterse hebben het zover laten komen.
  Pa Bouterse heeft natuurlijk met zijn uitspraak dat Zoonlief tot de beste van de besten behoorde zijn eigen beoordelingsvermogen geen goed gedaan (ook al ben je nooit de beste beoordelaar van je kinderen).

  Ik houd er altijd rekening mee dat mijn kinderen geen 100% open kaart met mij spelen of omdat zij mij willen beschermen of omdat zij vinden dat ik niet alles hoef te weten of omdat ze zich een beetje schamen voor stommiteiten. Pa Bouterse heeft zijn zoon binnen de overheid gehaald terwijl hij moest weten dat zoonlief een ongeleid projectiel is.


  Maak melding

 66. Cojone
  You stupid fuck! Ben je een incarnatie van een van de vele stomme ezels? Je geeft jezelf Cojone als nick POS! Dumb fuck!
  Je bent hier niet om iets zinnigs te melden maar meer om een stinkende drol achter te laten en weg te rennen als de achterlijke anti-intellectuele straathond die je bent. Scheer je weg voor je een trap tegen je ballen krijgt waar je nooit van geneest!


  Maak melding

 67. Cojone
  Smerige hond! je treft me op verkeerde moment. Ik ben mijn geliefde fiets kwijt sloerie. Was je maar hier voor me dat ik al je tanden uit je bek had kunnen slaan en een honkbalknuppel in je gat gestopt. De rest van je familie had ik in brand gestoken en laten BBQen als de varkens die ze zijn. You motherfucking piece of shit! Ik heb je nu nodig.

  “Een donkere is nooit daar nummer 1 geworden!!!”
  Je acht jezelf dus “wit” of “lichtgekleurd” dumb shit. Haha. Je bent te stom om met me te duelleren daarom Hahahaha. Motherfuck you!


  Maak melding

 68. Cojones
  “Kap ermee en ga iets nuttigs doen, ga werken !!!!!!!”
  FIFY. Haha. Ik spreek, schrijf en articuleer de Nederlandse taal beter dan jou, en maak meer productieve uren dan in je dag zitten POS.
  Onthul jezelf als de gierige site medewerker die te stom, en onzeker is om onder eigen naam aan discussies mee te doen.
  Voor alle zekerheid; Fuck You!


  Maak melding

 69. Maar de man waar alles mee is begonnen die nu zelfs president is van Suriname loopt nog steeds vrij rond.
  En regeert zijn land naar de afgrond dit wordt nog steeds geaccepteerd door het het Surinaamse volk.
  Hoe ziek kan een land zijn hoe blind zijn zij ????


  Maak melding

 70. bape re baap

  heb je soms rechtstreeks contact met de amerikanen..

  kun je dan ook de vader laten halen..

  ik ben berijdt een deel van kosten te betalen in srd’s ..


  Maak melding

 71. ik hoop dat bouta opgehaald word door amerika tot in zen huis want bouta met meerder van zijn partij is een gevaar voor suriname en wereld hij help teroristen kijk maar en lees zijn zoon dino en hezbhola alles toch slaap surinamers en roep we willen bouta en de jongeren door dit heb suriname nu slecht naam en iedereen word in de gaten gehouden maar goed ook want een dag zal komen dat amerika en europa samen bouta kom op halen en levens lang achter gevangenis zal zetten en zijn aanhangers in de regering amerika heb binladen en sadam ook gepakt tot in hun schuil plaats bouta is een makkelijk prooi vuile terorist vriend tjauw


  Maak melding

 72. wie zijn de meesten die pinaren lijden in sme..

  je mag één keer raden..

  de lijder is een gevangene in eigen huis,komt niet verder dan moengo of wageningen in sme..

  hij zal niet durven komen in albina bang voor de France politie..

  en dat noem je een lijder die aan het hoofd van het land staat..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.