‘Vrede en welvaart voor het hele Surinaamse volk’

31
NTR TV programma i.v.m. Holi: een nieuw begin

PARAMARIBO, 23 mrt – vrede, veiligheid en welvaart. Dit wenst de Verenigde Hervormings Partij, VHP, de samenleving toe bij de viering van het Phagwafeest. “Laten we als volk eensgezind, zoals de kleuren en geuren van Holi in elkaar opgaan, optrekken om het kwade uit te bannen.”

Het Phagwafeest is reeds jaren ook in Suriname, zoals in India en vele andere landen, een feest van kleuren, geuren, melodieën en vreugde. “Bij de viering van het Holi-feest staan we stil bij het aspect van reiniging en geestelijke verheffing. Als wij het licht laten schijnen in ons leven heeft het kwaad geen enkele macht. Want zoals de duisternis het licht niet kan overwinnen, zo kan het kwaad het goede niet overwinnen”, stelt de VHP.

De mens moet zich onvermoeibaar blijven verzetten tegen het kwade in zichzelf. “We hebben ook het kwade in de gemeenschap, zoals criminaliteit, corruptie, nepotisme, vriendjespolitiek en zelfverrijking ten koste van onze gemeenschap. Laten wij het nieuwe jaar inluiden met een nieuwe creatie van onszelf, waarbij wij van alles wat we nog aan negatieve energie hebben, kunnen verbranden met de holikaverbranding.

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. Leuk hoor. Veel plezier!
  Net een video gezien van een ontruiming in een krottenwijk die onder politie bewaking plaatsvindt. Wat opviel is dat iedere bewoner (500+) op de NDP heeft gestemd in de veronderstelling dat men er zou mogen blijven. De mensen zijn ongeschoold en ongeletterd en roepen allerlei verwensingen naar de president die hun “in de steek” heeft gelaten.
  Triest


  Maak melding

 2. Ik heb ook nu een nieuwe favoriete “volksvertegenwoordiger” Hahaha. Hij heet Mahinderkumar Jogi (Berra). De man laat niet na bij elke gelegenheid die hij krijgt, de coalitie te fileren LOL. Maar kijkt ook steeds zenuwachtig om zich heen alsof er ieder moment een aanslag op hem gepleegd kan worden. Check de video.

  apintie.sr/vidi.php?vid=14568


  Maak melding

 3. Hi Chanel!
  Als je de video nog niet hebt gezien, kijken! Hahahaha
  Suriname wordt gerund als het persoonlijk speeltje van een handvol mensen die denken slimmer te zijn dan de bevolking.

  Wij in de diaspora zijn uitgesloten van investeringen en worden actief tegengewerkt. Ik wilde daar een bedrijf starten en uitgroeien tot een landelijke, regionale en uiteindelijk een globale merkenwaaier.

  Ik was al ontmoedigd door posters hier en ben gisteren zelfs uitgelachen. Het gaat helaas niet meer door. Ik kan me het niet meer voorstellen. Je kunt geen bedrijf starten zonder meteen te corrumperen.

  Geniet van je dag


  Maak melding

 4. Shubh Holi toegewenst aan een ieder !
  In Jogi hebben wij een parlementarier die nog durft!!
  Wat heb je aan een handvol PSAers die denken dat zij een voorkeursbehandeling genieten dan de surinamers zelf?
  Mars gwe ,die PSAers, over de ruggen heen van de pinarende surinamers denken zij rijk te zullen worden!!
  Hoor ze ze gaan investeren in Suriname ,als Ned hun ww stopt of vakatiegeld of kinderbijslag zijn ze net zo skeer als de surinamers zelf.
  Shubh Holi.


  Maak melding

 5. Ray
  Ik wil geen slecht woord horen over Mahinder. Kumar. Jogi (Berra)! De man heeft een ongeëvenaarde volkswijsheid die onder geen voorwaarde mag ontbreken in de discussie. over tastbare oplossingen voor de republiek.

  Wie hem aan de kant schuift als proleet, dan doet je dat op eigen risico. hahaha.


  Maak melding

 6. jogi Mahinder kumar is gewoon een grote boef ga naar saramaca dan ga je zien hoeveel land die man van het volk heeft genomen tijden de regering vene die man met de grote lippen zelfde met somo is triest


  Maak melding

 7. glenda
  OMG! Leg hem bloot! Wat heeft hij aan steekpenningen en goedmakertjes gekregen? Is hij zelf een corrupteling? Past hij niet in de Phagwafeest gedachte en mantra?

  “Laten we als volk eensgezind, zoals de kleuren en geuren van Holi in elkaar opgaan, optrekken om het kwade uit te bannen”

  MKJ


  Maak melding

 8. @ Glenda.

  Ik krijg ook de kriebels van Jogi. Echter er is een gezegde dat je het beste een Boef met een Boef kunt vangen.

  Het vervelende is dat ondanks dat Boef Bouterse in 2010 riep de helft van de VHP vanwege hun activiteiten onder Venetiaan zou laten opsluiten ook die belofte niet nagekomen is.

  Dit terwijl Boef Bouterse wel een illegale amnestie wet nodig heeft om zelf buiten het gevang te blijven.

  Jogi is bijzonder on aangenaam en een gluiper maar hij is niet aangeklaagd voor al die grond diefstal waarvan hij beschuldigd wordt. Wellicht dat de vork toch iets anders in de steel zit.

  Het gaat hier echter over wat hij nu aankaart en wat de regering niet weerlegt.
  Letwel Staatsolie kondigt aan haar verplichtingen jegens het personeel niet op tijd te kunnen voldoen. Minister Hoefdraad verklapt dat het nog minimaal 6 maanden duurt voor dat de raffinaderij misschien gaat doen waarvoor deze gekocht is (2,5 jaar later dan gepland).

  Verwijt aub Jogi niet dat hij vervellende vragen stelt maar verwijt de regering dat zij het antwoord nu al 24 uur schuldig gebleven is.


  Maak melding

 9. We hebben ook het kwade in de gemeenschap, zoals criminaliteit, corruptie, nepotisme, vriendjespolitiek en zelfverrijking ten koste van onze gemeenschap.
  Aan deze boodschap hebben sinds 2010 de baas der misdadigers, zijn stinkend corrupte rijke paarse boeven elite, zijn marionettenregering en het gros der oerdomme paarse stommelingen niets. Willens en weten misleiden de baas en zijn roversbende de vele oerdomme paarse stommelingen die wederom de vijf gaven aan het corrupt paars misdadig wanbeleid. Voor hen die misdadigers als baas en zijn nationale debiele-dieven partij verafschuwen is er altijd vrede in hun harten. Maar voor baas zelfs en zijn misdadige trawanten en het gros der oerdomme krabitas en burikies is het 1x24u. onrust in hun paars duistere harten, ook al sussen sommigen rijk corrupte awari domries en paarse elite rovers hun geweten met drugs, alcohol en geld, gestolen uit de staatskas. Ndp en haar lijder zijn de grootste vloek die in 25 febr. 1980 is uitgebroken en tot zijn einde loopt. Maar eerst moeten de oerdomme paarse stommelingen de paars duistere gevolgen ervaren voor hun keuze, zoals elk mens die een moord of misdaad begaat wordt berecht en opgesloten. Ndp en haar lijder verrijken zich zelfs en veel marionetten willen een graantje meepikken onder het mom van vaderlands liefde. Maar de paarse bittere vruchten van de afgelopen vijf jaren vol van leugen, misleiding en misdaad krijgen alle oerdomme paarse stommelingen door hun kelen gedrukt. Van de amnestiewet, devaluatie en straks paarse decreten als tijdens de mislukte revo van hun lijdsman, di di bri van het land. Mehehehehehhhe…..Iaiaiaiaiaiaiaiaiaiaiai.iejajaja jullie paarse krabitas en burikies krijgen heel veel paarse kommer en kwel van jullie baas te vreten vol van onrust, onvrede en armoede.dan maar gras en boeken eten als ezels en geiten.Iaiaiaiaiaia.mehehehehehehehehe Wahahahahhhhhhaaa. enne er komt dit keer weinig og geen hulp uit het buitenland. Want ba soekoe ba tjarie ba vinnie..wo ka.


  Maak melding

 10. @Glenda en Jojo
  Oo deze dag moeten jullie niet degene op de brandstapel leggen die durf en moed toont,Jogi gaat zich niet monddood laten maken ,hij is niet van plan slachtoffer te spelen.Op deze dag leg je liever de crimineel bouta op de brandstapel ,zijn amnestie en vergiffenis, samen met sandew hira. Dan is Suriname verlost van alle hebbie. DE duivel left dan niet meer in ons midden.
  En Jojo jij moet ophouden ,jij moet serieus gaan nadenkjen aan welke zijde je hoort!Hebben jij en Glenda bewijzen waarvan je Jogi beschuldigd?Voor zover ik het weet heft hij geen amnestie nog zit hij te bedelen om vergiffenis.Dat doet alleen schuldigen zoals jullie baasje bouta!.


  Maak melding

 11. @Morenito
  Jogi is iemand die het beestje bij zijn naam noemt.Hij zegt zoals het is en gaat niet erom heen dansen.Hij durft vragen te stellen aan de moordenaar en eist een antwoord .Zo hoort het waar het merendeels als ja-knikkers gezien kan worden heb je Jogie die durft.


  Maak melding

 12. In januari van dit jaar 2016 heeft het IMF publiekelijk bekend gemaakt, dat ze op uitnodiging van de suri overheid van plan zijn om suri te vereren met een bezoekje.
  Het doel was grofweg een evaluatie maken van de paarse economische puinzooi.

  In februari was het IMF enkele dagen in suri en van schrik vertrokken ze met de stille trom en lieten nooit meer iets van zich horen.

  Boefbank heeft de afgelopen weken een wereldreis gemaakt, om het IMF tot andere gedachten te brengen, helaas mislukt. Het IMF heeft het stervens-druk met o.a. China. China krijgt $2 miljard om hun luchtvervuiling tegen te gaan.

  Boefbank zit gewoon met droge ogen te liegen! Er is helemaal geen deal met het IMF!
  Only God knows met wie wel!


  Maak melding

 13. Sub Holy aan allen die de lente vieren!

  Niet elke suri verdient een heerlijk en welvarend leven.

  Zeker niet de mensen die hebben geroepen om niet op ‘die Hindustaan’ te stemmen, want anders worden ze weer slaaf. Zoals bijvoorbeeld die basmatie , die op social media voorgangster anti-Hindustaan is en pro-bouta was en vandaag zit te gillen; ‘weg met bouta’.

  Dat soort mensen verdiend die karma nu om te verpauperen in dat land.
  Dat soort heeft liever een moordenaar als president.
  Hun blauwdruk is racistisch en racistisch en nogmaals racistisch.

  De Hindustanen mogen trots zijn op zichzelf, linksom of rechtsom ze redden het wel.
  Wees trots op jezelf en laat je niet overrulen.


  Maak melding

 14. @GLENDA, als je de 1 beschuldigd moet je ook de andere beschuldigen. Over bouta en zn vriendjes zwijg je lekker. ….som op wat zij allemaal hebben gestolen.


  Maak melding

 15. Mahinder Jogi komt in vraaggesprekken over als een stamelende verongelijkte politicus die de vinger op de zere plekken legt alsook aan de Surinaamse pols houdt. Bij gebrek aan democratische en rechtsgeldende wetten en regels in (politiek) Suriname kan hij gelijk hebben maar uiteindelijk geen gelijk krijgen. Poltici/bestuurders die eerder in de fout zijn gegaan krijgen verbazingwekkend een 2e kans binnen het machtscentrum. Met de NDP aan het bewind hangt er altijd een dictatoriale walm om alle genomen besluiten vaak onder partijdige invloed van de DNA-voorzitter of een egocentrische president. Er is geen procedure welke opgestart kan worden om alle vertrouwen in een falende president op te zeggen. De coalitie neemt positieve oppositievoorstellen of ideeen over en wikkelt deze in paars cadeaupapier als presentatie aan het volk. Zou de huidige coalitie in de oppositie zitten dan is het zoveel als mogelijk dwarsbomen en opruien geblazen. Per saldo schiet zowel land als volk hier niks mee op. M. Jogie verwees in gesprek met verslaggever naar anderen die ook stukken grond toegewezen hebben gekregen en niemand die hierover om onderzoek heeft gevraagd laatstaan een onvertogen woord over heeft gerept. Dat Surinamers op deze wijze omgaan met het volks- en ’s landsbelangen zegt veel over opvoeding, ontwikkeling en onderwijzen met inherente gevolgen voor de toekomst.


  Maak melding

 16. Ray
  “Jogi is iemand die het beestje bij zijn naam noemt”
  Ray we weten dat. Ik suggereerde allen maar dat hij zijn opmerkingen mag maken en oncomfortabele vragen mag stellen. De regering in Suriname heeft “prominente” communicators in de arm geomen maar de samenleving weet nog steeds niet de volledige omvang van alle offers die gemaakt worden en de impact aan de bevolking. Dit is bezuinigen my man! Austerity. Voor nu en in de direkte toekomst.


  Maak melding

 17. hallo mannen vrouwen deze forum..

  jullie hebben het steeds over meneer Jogi alsof hij de boosdoener is van het geboefte in sme ..

  wat dachten jullie zelf van die moordenaar lieger bedrieger,niet eens in het poppenkast verschijnt om zijn verantwoording tegen over het volk af te leggen..

  nooit zal hij antwoordt geven op vragen die gesteld worden ..
  hij is toch de pres. van het land of hoe zit dat..

  waarom gaat hij niet naar een buitenlands congres/conferentie bijeenkomst..met al zijn amnestie on aan tastbare lijder schap..

  waarom durft hij niet..in het poppenkast verschijnt hij niet laat die ashwien adhin als schoot hondje maar blaren..

  die arme jongen wordt niet eens serieus genomen door niemand..

  hij was toch in India ,op kosten van de Indiase staat wat voor boodschap/voordeel heeft hij terug genomen voor het volk van sme..

  toch niks alleen een snoep reis voor hem zelf..

  waarom danst misie-kaba niet meer op de podium van het poppenkast..

  vraag aan mevrouw silos min.van JusPol. waar wanneer komt die alcatraz..om al deze boeven moordenaars op te sluiten..

  anders heb ik wel een container beschikbaar..40 fout..en dan 20 meter onder de grond


  Maak melding

 18. @Morenito

  Paragraven plaatsen is niet nodig. Formatteren is overdreven. Wat er staat is simpel en gerelateerd aan de in Suriname voortdurende realiteit. Ingewikkeld doen is aan anderen besteed die niet zelden hiermee een rookgordijn optrekken om vervolgens te manipuleren. Dat Suriname al na zovele jaren een ernstig politiek bestuurlijk probleem heeft is nu meer dan ooit overduidelijk. Inhoudelijk schort er niks aan mijn betoog en daar gaat het uiteindelijk om. Leugens en bedrog om macht is aan en voor de welbekende namen.


  Maak melding

 19. Gedachten formatteren? Is dat iets nieuws? Ik dacht dat dit alleen gold voor een digitaal opslagmedium maar kennelijk heb ik wat gemist.
  Het betoog van Acarai is wat mij betreft goed te volgen (en inhoudelijk ook duidelijk) ondanks het ontbreken van alinea’s.


  Maak melding

 20. @Ray

  U moet het geheel lezen voor dat u reageert. Ik bekijk het geheel van beide kanten en stel slechts dat slechts dat Jogi gezien imago en wijze van acteren niet de meest voor de hand liggende persoon is.

  Ik wijs Glenda er juist op dat van alle beschuldigingen jegens Jogi nog niets hard gemaakt is.

  Beste Ray u heeft lange tenen en reageert te snel zonder goed nagedacht te hebben. Dat is jammer.


  Maak melding

 21. Zelfs op zo’n heilige dag .zitten jullie zonder respect schaamteloos te vloeken en politiek te bedrijven shame on You all aangebrande flapdrollen.


  Maak melding

 22. Holi Phagua heeft 2 aspecten: Holika Dahan en Holi. Holika Dahan vindt 1 dag eerder plaats dan Holi en is eigenlijk het fundament van Holi: verbranden van het oude corrupte waardeloosgewordene opdat je bevrijd ervan vreugde kunt vieren (Holi) de volgende dag.

  Hebben Surinamers zich bevrijd van het kwade corrupte incapabele dat het land teistert? Ik dacht het niet. Derhalve zullen Surinamers ook niks te vieren hebben. Astu.


  Maak melding

 23. @Esmerald,
  Uit jouw posting blijkt dat een Creool gefaald heeft.
  Je hoeft je niet te schamen kijk maar in de wereld en je hebt gelijk.
  Afrika overal waar creolen het voor het zeggen hebben gaat het land naar de kloten.
  Zelf jij hebt tot nu toe niets bereikt en je ouders nog minder.


  Maak melding

 24. Caroline
  Ik reageer graag zwart wit. U kunt niet maar zo de mislukkingen en problemen in de delen van de wereld die groot en deels door Zwarte mensen bewoond worden aan hun toeschrijven.

  U moet de context wel goed in ogenschouw nemen. Afrika staat na een bijzonder ongezonde start pas 60 jaar op eigen voeten. In afrika en in het middenoosten zijn door kolonisatoren grenzen getrokken dwars door de tradionele gemeenschappen heen.
  Nigeria is staatskundig een gedrocht waar bijna 200.000.000 mensen wonen terwijl toen het land begon er nauwelijk kennis was om een land te besturen.

  Denk eens terug aan de gevolgen van de koude oorlog die de VS en de Sovjet unie met behulp van Cuba, China, Zuid Afrika en Israel in Afrika uitgevochten hebben.

  De zwarte mensen hebben uit eindelijk ons allemaal leren lopen en beschikken over een eigenschap die de wereld zal moeten reden namelijk Gemeenschapszin (samen een gemeenschap instand houden hoe slecht het ook gaat). Zie hoe de gemeemschappen overleven terwijl de regeringen er de meest grote rotzooi van maken. Misschien kunnen we wat leren van de Creolen.


  Maak melding

 25. Toevallig hoorde ik vanochtend op de radio dat de armoede in het continent Afrika afneemt en dat vond ik echt superfijn om te horen.

  http://hetnieuwsvandevooruitgang.nl/2016/03/minder-kans-op-armoede-in-afrika/

  In Afrika zijn relatief minder mensen arm dan ruim 25 jaar geleden. Dit meldt Trouw. Uit een nieuwe studie van de Wereldbank blijkt dat tussen 1990 en 2012 het aantal mensen dat kampt met armoede van 57 naar 43 procent is gedaald. Ook de cijfers omtrent geletterdheid, veiligheid en vrijheid tonen een positieve ontwikkeling. Tegelijkertijd blijft Afrika op elke ranglijst onderaan staan. Zo is de levensverwachting van een pasgeborene 57 jaar, 15 jaar minder dan de gemiddelde wereldburger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.