Centrale Bank Suriname: verstandig beleid a.u.b.

45

PARAMARIBO, 23 mrt – De focus ligt nu op het verkrijgen van stabiliteit van de wisselkoers die uit het systeem van de valutaveilingen komt rollen. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, CBvS, na de eerste valutaveiling. Zowel overheid als samenleving is verantwoordelijk.

Alleen als beide voldoen aan bepaalde harde voorwaarden, is de wisselkoers in toom te houden. “De bijdrage van de gehele gemeenschap is nodig om stabiliteit in de wisselkoers en in het algemeen prijspeil te bewerkstelligen. Een wisselkoers die zich op basis van de verhoudingen in onze economie op het juiste niveau bevindt en daar stabiel gehouden kan worden, is in het belang van ons allen.”

Volgens de bank is prudent fiscaal beleid “zeer cruciaal.” Zowel overheid als financiële sector zal grenzen moeten stellen aan de mate van geldschepping. “Als alle neuzen dezelfde richting uitwijzen, is succes binnen handbereik en niet te vermijden”, wordt gesteld. De officiële verkoopkoers voor de dollar is nu vijf Surinaamse dollar en zestien cent. De vorige officiële verkoopkoers was vier Surinaamse dollar en vier cent.

45 REACTIES

 1. HUFTERS !!!!!

  de gevestigde criminelen hebben het land leeggeroofd en leeg laten roven en doen nu een beroep op de samenleving om hun bijdrage te leveren omwille van de stabiliteit van oa de koers.

  Intussen gaat het roven verder en worden de gevestigde criminelen juist gestimuleerd om te roven zonder enig strafproces.

  Zo dadelijk Telesur in de aanbieding gevolgd door Staatsolie..

  IRONIE op en top…..

  enne a volk e tang sribie….deng e waktie tramang foe los deng probleem op…


  Maak melding

 2. Roy,

  Broeder beter had je het niet kunnen verwoorden. Hulde

  Staatsgelieerde ondernemingen worden straks allemaal in onderpand gegeven enkel alleen om de bank rek van de paarse mastodonten te spekken. Walgelijk.


  Maak melding

 3. je hoeft geen pessimist te zijn,negatief te denken maar onder deze moordenaar lieger, gebrieger, oplichter, bewijzen liggen over de hele wereld versprijdt,kan en zal er nooit enig voor uit gang komen in sme..

  jammer voor de gene die wachten op verbetering ontwikkeling van het land als wel persoonlijk belang,

  jammer voor de vijftig plussers,die hun hele leven geploeterd hebben en een goed verzorgt oude dag wilden doorbrengen voor de rest van hun leven in armoede verdriet en slapeloze nachten moeten doorbrengen z.a. die boef het zelf gezegd heeft..

  nu hebben die djoekas duidelijk spijt dat zij op die moordenaar gestemd hebben ..

  zie maar naar de opname van apinti tv..

  ik hoop van ganse harte dat deze djoekas in par’bo komen om hun gal te spugen en het hele land plat leggen..

  waar blijft de dans partij van misie kaba en de welvarende toespraken van abdoel de proffessor..

  wat dacht je zelf van de geweldige imago van de nickeriaan doekhie de buik spreker van de moordenaar..


  Maak melding

 4. Nu begin de volk honger te krijgen..een ding vind ik Tof dat ze heel eerlijk toegeven dat hele straat op ndp gestemd en oprecht hebben ze spijt liever hadden ze op Brunswijk gestemd…een ding blijft over iedereen de straat op..zie braziel


  Maak melding

 5. Wat mij opvalt in dit artikel is, dat overheid en samenleving beide verantwoordelijk zijn voor de stabiliteit van de wisselkoers.
  Hoe ziet de CBS dan de rol van de samenleving ?
  Ikzelf denk, dat de absolute hoofdrol in dit hele verhaal is weggelegd voor de CBS en de regering, in het bijzonder het ministerie van Financien.
  De samenleving mag helemaal niet deelnemen aan de veilingen, want dat recht is voorbehouden aan de banken.
  Ik vind het een lastig te lezen artikel, dat voor meerdere interpretaties vatbaar is, maar dat kan ook liggen aan de journalistieke vaardigheden van de samensteller.


  Maak melding

 6. Bouta de moordenaar, nk so vaarlijk ie
  Fokkkk sranang op he!!!!!
  Ongeschoolde pierede rat!
  Rot op man!
  Tekie a paarse roversbende fu joe dang joe
  Djompo abra bosjebrug!


  Maak melding

 7. Swissleaks-Onderzoek: HSBC-Bankrekeningen Gebruikt Voor Wapenhandel, Handel In Bloeddiamanten En Grootschalige Belastingontduiking

  Surinaamse klanten bij HSBC hebben ruim 720 miljoen Amerikaanse dollar op rekeningen staan

  Van 203 onderzochte landen staat Suriname op plaats 52 en Curaçao op 123

  Voor het eerst hebben journalisten wereldwijd (140 journalisten in 45 landen) onderzoek kunnen doen naar de rekeningen van meer dan 100.000 klanten bij de Zwitserse tak van de Britse bankgigant HSBC. Uit het zogenoemde SwissLeaks-onderzoek (60.000 gelekte documenten) van de Franse krant Le Monde en het International Consortium of Investigative Journalists (ICJC), waar de Nederlandse krant Trouw ook deel van uitmaakt, blijkt dat HSBC-rekeningen gebruikt zijn voor wapenhandel, handel in bloeddiamanten en grootschalige belastingontduiking. Dat bericht vandaag, maandag 9 februari 2015, onder andere Trouw.

  De gegevens zijn in 2008 door voormalig bankmedewerker Hervé Falciani meegenomen naar Frankrijk, waar ze in handen kwamen van de Franse overheid. In de jaren daarna heeft Frankrijk de informatie gedeeld met tal van andere landen, die via die weg honderden miljoenen euro aan ontdoken belastingen hebben geïnd.

  In totaal stond in de periode 2006-2007 voor ongeveer 4,6 miljard dollar (4,1 miljard euro) op de ‘Nederlandse’ rekeningen, maar het leeuwendeel daarvan was van andere banken of van Nederlandse bedrijven die zijn opgericht door buitenlanders, onder wie Mexicanen, Venezolanen, Libanezen, Israëliërs en Britten. Het totale bedrag op de rekeningen van HSBC in Zwitserland in die periode loopt op tot ruim 100 miljard dollar.

  Suriname zou voor een totaalbedrag van 722.3 miljoen Amerikaanse dollar op 27 bankrekeningen bij de HSBC hebben staan. Dat bedrag is afkomstig van negen cliënten die, aldus de onderzoekers, geassocieerd zijn met Suriname en waarvan 11% de Surinaamse nationaliteit heeft. Suriname staat in een landenoverzicht van in totaal 203 landen met klanten bij de HSBC op plaats 52. Een van de cliënten zou voor een bedrag van 721.8 miljoen Amerikaanse dollar bij de HSBC in Zwitserland hebben ondergebracht.

  Actie:
  Werk voor de Surinaamse onderzoekjournalisten en andere die zich met het Surinaamse nieuws bezig houden.
  Zelf onderzoek doen, schrijven, publiceren in de Surinaamse kranten, op het website van kranten op het internet, enz is beter dan kopiëren. Stof tot nadenken voor “Surinaamse Onderzoekjournalisten” of bestaan die niet in Suriname?

  De International Consortium of Investigative Journalists heeft van de week een rapport vrijgegeven, waaruit blijkt dat er van 2006 tot 2007, miljarden aan dollars werd gehouden bij meer dan 60.000 interne banken in Zwitserland.

  Waarom nemen de Surinaamse journalisten geen contact op met ICIJ over wat zij hier t.a.v. Suriname/Surinamers hebben vermeld? Als zij het niet zelf kunnen, kunnen ze wellicht Nederlandse onderzoekjournalisten vragen dit voor hun te doen?. Ook de DNA-leden kunnen hier op onderzoek over doen en zien wat zij te weten kunnen komen via hun kanalen?

  Als informatie op straat ligt moeten de familienamen ook bekend zijn.

  swissleaks-onderzoek-hsbc-rekeningen

  swissleaks-onderzoek: HSBC bankrekeningen gebruikt voor wapenhandel, handel in bloeddiamanten en grootschalige belastingontduiking

  Als wat hier staat op waarheid berust en van Surinaamse Criminelen is, zou de Surinaamse economie hier een slaatje uit moeten slaan, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 8. En als het geleend op is, wat gaan ze dan veilen?
  Die donkie’s gilmore en versie ( 2 Alibaba,s) moeten toch weten dat veiling van dollars in een markteconomie niet werkt.
  Het volk weet niet dat de paarse roversbende alle us dollars opkoopt met ongedekte Su dollars


  Maak melding

 9. Wat een lulverhaal is dit, van als alle neuzen ėėn riching uitwijzen, is succes binnen handberijk, maar toen er enkele neuzen de andere richting uit wezen, zodat er goed gestolen kon worden, hoorde je dit soort uitspraken niet van de Centrale bank, en hadden ze de gemeenschap ook niet nodig, nu vragen ze de gemeenschap hun verantwoordelijkheid te nemen, beteffende de stabilliteit van de wisselkoers, het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 10. Beste mensen

  men hoeft gëen universiteit opleiding te volgen om te weten dat zwart geld negative gevolgen voor ëen land kan heben.

  Als Bouterse een sterke leider was of als Bouterse een strateeg was moest hij suriname cambio vrij maken. Kort om een verbod op cambios .


  Maak melding

 11. @ cochise

  ik denk dat de samensteller van dit stukje journalistische onzin bedoelt dat het volk op de ndp gestemd heeft en dus indirekt medeschuldig is aan alle onheil die ons nu overkomt.
  het zal je verbazen hoeveel psychopatische schizofrene opportunistische idioten er in suriname wonen die continu het nieuws halen of maken.


  Maak melding

 12. Boekhouder Passant alias ezel,heeft weer een van zijn bijbel verhalen op papier gezet waar niemand op zit te wachten dat zijn de eerste tekenen van dementie.het opstellen van zulke langabere storys .Deze imbeciel dient met een net gevangen te worden en hem tegen zichzelf te beschermen. Hij heeft Hulp nodig . oen jip ing baja.


  Maak melding

 13. Aan alles komt een eind.Bouterse zei het ook het langste touw heeft een eind.Hitler,Idie Amin,Mobarak en zo zou je door kunnen gaan.Dino dacht toch ook dat hij een broertje van Jezus was. .Geduld is een schone zaak.


  Maak melding

 14. Dit is je reinste provocatie.

  Dezelfde bank, die haar kluisdeuren wagenwijd openzette voor het paarse kabinet om te graaien komt ons nu vragen om te matigen, ondanks de vele waarschuwingen die wij op het internet hebben geplaatst om de kluisdeuren gesloten te houden. Volk van Suriname: ik roep u op om burgerlijke ongehoorzaamheid te plegen door uit protest juist het tegenoverstelde van dit verzoek te doen. Zij hebben de boel verziekt, laten zij het probleem zelf oplossen en ons met rust laten. Werk dus niet mee, maar tegen. Hoe harder we ons opstellen, hoe eerder zij zullen verdwijnen. De Surneds zijn ook niet van plan om mee te werken. Wij zijn nu te lui geworden om dozen of geld te sturen. Voor het geval u het niet wist: het duurde enkele dagen om al die spullen in te kopen en een doos in te pakken.
  Waarom wij niet meer mee willen werken? In de jaren 80 werden jullie overvallen door de economische malaise veroorzaakt door deze ellendelingen. Wij hebben jullie toen geholpen. Ten onrechte. Omdat wij achteraf tot de ontdekking kwamen dat wij indirect die klootzakken ook hebben gesteund. In het jaar 2015 hebben jullie doelbewust gekozen voor deze klootzakken, ondanks de vele waarschuwingen van onze kant. U heeft dus zelfs gekozen voor deze ellende. Los het dus zelf op, zoals hoe die Djoeka’s zijn begonnen. Ga dus nu de straat op en jaag die ellendelingen weg. En als je bang bent om de straat op te gaan: Werk gewoon tegen.

  Reden van mijn felle reactie: mijn familieleden komen al bij mij boemen om geld en ik wil geen moer hiermede te maken hebben. Ga bij Bouterse bedelen.


  Maak melding

 15. @john,
  Dat je familie bij jouw komen bedelen bewijst dat ze lui zijn.
  Andere hebben 2a 3 banen om uit te komen.
  Hoop dat jij ook werk,maar denk dat je ook een niets doet.
  Trouwens je hebt helemaal gelijk om niets voor hun te sturen omdat jij het zelf ook niet hebt.
  Mijn familie en vrienden hebben mij nooit wat gevraagd.
  Goed dat je aangeeft dat jouw familie en jij insecten zijn.
  Maak je niet belachelijk en heb respect voor je familie.
  Zeker niet geleerd van je ouders of hadden die het niet.


  Maak melding

 16. @pijl en boog,
  Damsco heeft helemaal gelijk.
  Wij kunnen in Suriname met pijl en boog schieten maar jij kan alleen ervan dromen.
  Pijl en boog voortaan weet je dat je een ezel bent geboren uit een ezelin.
  Voor velen is de waarheid hard om te horen dus Damsco laat die sukkels maar .


  Maak melding

 17. Look
  bedankt dat jij mijn ogen opent. Een reden te meer om geen moer meer naar Suriname te sturen. Mijn probleem is echter: waarom geef jij mij en mijn familie de schuld van de situatie van Suriname.
  Onthoud een ding mi booi: als ik baas was van Suriname zou ik dat land, gelet op de mogelijkheden, tot een paradijs voor de Surinamers hebben gemaakt. Maar je hebt gekozen voor die klootzak dus moet je op je blaren gaan zitten.


  Maak melding

 18. O ja , dat vergat ik te vermelden.
  Ik heb een kantoor (adviesbureau) met 20 man personeel dus kan ik nooit een nietsnut zijn. Duidelijk het bewijs dat jij mensen wantrouwt. Terecht. maar je moet mij niet wantrouwen maar die klootzak van een Bouterse.
  En er is ook nog iets. Waarom moet ik mijn intussen overleden ouders verzorgen als jij dat met jouw, nog niet overleden ouders, niet doet.
  Let op: verschil in niveau. Als jij opzettelijk mijn stukken verkeerd wil lezen of interpreteren, kan ik dat ook met jouw stukken doen. Want de essentie van mijn verhaal sla je over omdat jij te zwak bent om daarop te reageren.
  Het gaat niet om mijn familie, maar om de situatie die jouw baas, die klootzak Bouterse, heeft veroorzaakt en ik weiger die vent direct of indirect te steunen. Laat hij nu slapeloze nachten krijgen van zijn domheden. Je bent wel een hardnekkige Bautist omdat alle Fjo Fjo’s, ook de Djoeka’s van Sunny Point die op hem gestemd hebben, het zinkend schip verlaten. Ja, ik begrijp het. Sommige mensen willen nooit eerlijk toegeven dat zij verkeerd gegokt hebben.


  Maak melding

 19. @john,
  Als jij baas was zo denken de meeste erover.
  Baas zijn daarvoor moet je lef hebben.
  Kijk naar waterkant 95% weet het beter.
  Baas heeft ruggengraat hij heeft Amerika gezegd als je mij wil hebben ,kom mij dan halen ik ben hier en jullie weten waar ik woon.
  Jaren zijn verstreken maar er zijn alleen cia agenten in Suriname en dat weet mijn baas ook.
  Trouwens wij hebben ook cia agenten van Surinaams origine.
  Dus blijven jullie maar dromen.
  Ieder Surinamer heeft mijn baas zijn naam tenminste vijf keer genoemd populair he.


  Maak melding

 20. @john,
  Leiders zijn groot geworden om hun fouten toe te geven.
  Ook ik had woorden van zulke strekkingen tegen jouw niet mogen gebruiken.
  Wees je zelf maar blijf vooral posten.
  Wens je prettige dag en geluk met je onderneming


  Maak melding

 21. John
  Honden hebben een baas mensen een leider om een misleider.

  Er zijn leiders die denken dat alles en iedereen voor hun moet buigen en werken en er zijn leiders die hun mensen coachen en inspireren zich zelf te ontwikkelen.

  Gandhi zij ooit “de wereld brengt genoeg voort voor ons allen alleen niet voor een enkele hebzuchtige”

  Jij kunt wel denken, op afstand, te weten wat goed is. het belangrijkste is of de mensen in Suriname jou wel kunnen volgen in jouw denkpatroon.
  Ook in Suriname is het Ike, Ike en nog eens Ike geworden. Bling bling op de pof wordt als succes gezien. Bouterse heft de mensen misleidt met bling bling en nu zullen ze moeten betalen met uitzettingen, ziekte en honger.

  Je kunt zeggen van Somo wat je wilt maar hij is met zijn mensen aan het planten terwijl Sapoen op straat staat de zwetsen met de mensen op Jamaica die Amok maken.

  Er gaan steeds meer mensen Amok maken als ze honger krijgen.


  Maak melding

 22. De samenleving moet de wisselkoers stabiel houden en prijsstabiliteit waarborgen. Ik wens de samenleving veel succes. Het volk heeft geen invloed op de wisselkoers, het volk heeft op dit moment ! geen invloed op de hoogte van de inflatie.
  Het zou anders zijn als de lonen de pan uit rijzen. Dan kan je prijsstijgingen krijgen omdat
  1) de werkgevers hogere kosten hebben en dit zullen doorberekenen in hun prijzen.
  2. de werknemers zoveel verdienen dat ze blijven consumeren en vervolgens stijgen de prijzen omdat bedrijven zien dat de vraag fors toeneemt.
  Beide elementen zijn NU niet van toepassing
  Wie is er dan schuldig aan de prijsstijgingen
  1. De overheid, die heeft immers tal van (kost)prijsverhogende maatregelen genomen. Ik laat nu even in het midden of dit nodig is of niet, anders dwalen we af
  2.De centralebank, die heeft er immers onvoldoende voor gezorgd dat de deviezenvoorraad op peil bleef. Daarnaast heeft zij de geldkraan richting overheid wagenwijd opengezet.
  Heel erg lang geleden (echt waar) had ik een schaakbord en speelde ik zowel met wit als met zwart ( iedere dag 1 zet).
  Natuurlijk won ik. Ik krijg dit gevoel ook met de situatie in Suriname. Hoe kan de minister van financiën ook de baas zijn van de centrale bank? Wie is de sparringpartner.
  Ergens in de jaren ’80 in Nederland gaf de president van de Nederlandse Bank de minister (zijn meerdere) een veeg uit de pan. Nederland was gedegradeerd. In SU kon dit niet de afgelopen jaren.
  Dus governor noem het beestje bij zijn naam.

  “Een wisselkoers die zich op basis van de verhoudingen in onze economie op het juiste niveau bevindt en daar stabiel gehouden kan worden.”
  Zeer interessant als je niets interessant vindt.
  De verhoudingen in onze economie. Of je hebt er totaal geen verstand van of je hebt stukjes tekst van het internet geplukt.
  De SRD is gedaald door te veel import, waardoor het aanbod van SRD’s is toegenomen bij de Centrale Bank, die hiervoor deviezen aan importeurs heeft gegeven.
  Daarnaast is de export, onder andere als gevolg van teruglopende wereldvraag afgenomen. Hierdoor zijn er te weinig deviezen verdient.
  Volgens waterkant bezoekers zijn er ook deviezen verdwenen door corruptie/diefstal.
  Tja dan gaat het hard.
  Het volk is hier niet schuldig aan en kan dit ook niet oplossen.
  De volgende alinea in het artikel
  “Als alle neuzen dezelfde richting uitwijzen, is succes binnen handbereik en niet te vermijden.
  Dit is het leukste stuk van het artikel
  Twee opmerkingen
  “als alle neuzen dezelfde richting uitwijzen” was het maar waar dan kon je een hele lange neus trekken naar de schuldigen. Dit gebeurt niet.
  “is succes binnen handbereik en niet te vermijden”
  hahaha.
  Ik wil best geloven dat succes haalbaar is, maar zeker niet binnen handbereik is, Of je moet hele grote handen hebben.
  Daarnaast zou ik zeker “niet te vermijden” anders omschrijven. Je gebruikt dit woord meer in de betekenis van – niet te voorkomen-
  Je probeert een ongeluk te vermijden
  Governor lees uw tekst eerst goed door voordat u dit publiceert. Wij, waterkant bezoekers hebben uw status niet en mogen wel kleine en grote fouten maken.


  Maak melding

 23. Look je komt uit de zelfde ezel famlie tjeee poti verkocht voor een glaasje parbo biri sari tori jere nu gaan alle staats bedrijven als onderpand straks is niks meer over


  Maak melding

 24. Beste look, ook ik geef jou gelijk.
  Iedere Surinamer heeft jouw baas minimaal vijf keer genoemd.
  Heerlijk al die bekendheid, want die populariteit kan je opeten zo te zien,maar stabiliteit niet.
  Ik wens jou zonder grappen of dollen nog eens vijf na deze vijf toe.


  Maak melding

 25. Ik ben liever voor een glaasje Parbo biri verkocht surinaams fabrikant.
  Maar niet voor een buitenlandse product.
  Denk erom dat wij nog steeds de dienst uitmaken als je het nu leuk vindt of niet.
  En om je even eraan te herinneren dat het nog 4 jaar zal duren.


  Maak melding

 26. @Look
  Begin Staatscassave bedrijf alvast op te starten !Als wij het zo goed hadden zouden wij vandaag niet 2 of 3 banen hebben maar tevreden zijn met 1, O,ja ben ik vergeten te melden dat we eerst moeten staken om maand salaris in ontvangst te nemen. En de amerikanen wachten in Amerika op je baasje maar je baasje die wil maar niet op reis gaan sinds dinootje in Alcatraz zit,Hahahahaahaa….
  Kruip maar in zijn achterste …hahahahaaaa….. vergeven en om vergiffenis bedelen maaktr iemand groot ook niet je baasje die met amnestie aan het pronken is!!
  Waarom Amerika j baasje niet komt ophalen?Heel makkelijk,in Amerika doen ze niet aan street justice. Daar heeft elke crimineel zijn dag voor de rechter.Dat is klasse justice voeren.Je moet nog een heleboel gaan leren …


  Maak melding

 27. @Look

  is Parbo echt Surinaams ????

  Beste Look de wortels van Parbo liggen in de zelfde provincie als die van Bouterse namelijk Zeeland en de aandeelhouder is Amstel resp. Heineken.


  Maak melding

 28. @Ray,
  De president van de republiek Suriname het hoogste gezag heeft toegegeven dat inderdaad veel is uitgegeven dan wat er binnenkwam.
  De meeste adviseurs hebben hun werk niet goed gedaan.
  Velen zijn adviseur af en vervangen door nieuwe mensen lees er waait nu een frisse wind binnen het kabinet.
  Mensen die goed geïnformeerd zijn weten als geen ander ,dat het enkele jaren kan duren voordat alles weer de oude wordt.
  Met nog vier te gaan komen wij erg dichtbij de oude.
  Ik heb er vertrouwen in de meeste niet de tijd zal het leren.


  Maak melding

 29. @Look
  zie website van Parbo.

  beste Look de president is niet het hoogste gezag. Dat is de DNA . Dat de DNA zich ondergeschikt maakt aan de President is een slechte zaak.

  Nu geeft u de adviseurs de schuld echter de adviseurs is niet de baas , die adviseert slechts of/en slecht . De President beslist wat deze met het advies doet en is daarna voor dat besluit verantwoordelijk.
  Om goede adviseurs te vinden en het juiste met adviezen te doen vergt enige verstandelijke vermogens en helaas daar gaat het bij de President van de Republiek Suriname naar mijn mening ernstig mis.

  Ten aanzien van het vervangen van adviseurs heeft u het aardig mis er wordt niemand vervangen er komen er alleen bij zonder de juiste papieren tenzij u een filiaal manager van een Makro of Albert Heijn winkel gekwalificeerd vindt om over staatszaken na te denken.


  Maak melding

 30. na dit alles gelezen te hebben,is de vraag ,,,, wanneer komt de eerst volgende verkiezing,,,

  want dit wordt dus niks de komende tijd.., je kunt zo niet door gaan..


  Maak melding

 31. Wie is die @LOOK.
  Aaaaiii mi boi,is deze mafkees uit n kumakoisi alla @RobG of @ Mazda gerezen.
  @John laat die idioot links liggen volgensmy komt hy aandacht te kort.
  Jou posting staat als n huis.


  Maak melding

 32. JoJo
  ” tenzij u een filiaal manager van een Makro of Albert Heijn winkel gekwalificeerd vindt om over staatszaken na te denken.”
  Met de staat waarin het land nu verkeerd zou ik geen enkel bezwaar tegen hebben tegen wat gekwalificeerde filiaal managers te hebben rondlopen. Zij weten alles over logistieke zaken, hebben charisma en oog voor de concurrentie, weten dat hun winkel schoon hoort te zijn, ontvangen de klant met een brede glimlach en doen hun boekhouding met een aan religie grenzende toewijding. 3/4 van de Surinaamse bestuurders zijn uitgeblust en kunnen het nog net opbrengen een paar uurtjes op hun post te zitten.

  En voor ieder die het vieren; fijne paasdagen toegewenst. Alle anderen; fijne feestdagen. Geniet ervan. Ik zit te wachten op de laatste conference call met Asia-Pac voor ik m’n w/end kan inluiden.


  Maak melding

 33. Morenito

  Je hebt gelijk. Een stelletje filiaal managers van AH kunnen heel veel goeds doen in Suriname.
  Ze zijn heel wat goedkoper dan de jokers als Elias, Parmessar etc..


  Maak melding

 34. JoJo
  Ik durf te wedden dat een stel middle managers van de Ahold groep de republiek beter kunnen leiden dan de huidige “bestuurders”. Die jongens weten dat voor AH.nl er een budget van 2,5MLD in echte euro’s heeft te besteden en dat de VP van “new business” ze heeft beloof d dat de winnaar er met een bonus van €20k vandoor gaat.

  Project investeringen:

  -Logistiek voor BOL.com (€200MM)
  – Amerikaanse zusje Peapod.com (€300MM)

  Ik kom net uit m’n nest dus even calibreren, maar het geld dat alleen door AHOLD wordt gemanaged is meer dan dubbel dat van de republiek fucking Suriname.Fijne paasdagen.


  Maak melding

 35. JoJo
  Ik zou ook weten wat te doen met een bonus van €20k. Als je je echtgenote een keuken van €7>8k beloofd, zijn ze voor altijd aan je zijde. Ingrid is een leuke meid maar ze lijkt een “gold digger” en too high maintenance for her looks.
  She’s hot but needs a makeover.
  /eindechauvinisme


  Maak melding

 36. Voor de economen Sweder van Wijnbergen heeft heden in de Volkskrant (artikel Jeroen van Trommelen de schrijver die de goedwinning in Gowtoe beschrijft) commentaar gegeven op de Valutaveiling.

  Sweder van Wijnbergen was bij het IM hoofd econoom en geen chef bezemkast zoals Hoefdraad.

  Conclusies;
  1) beleid van de regering.
  2) in 1992 is de valuta veiling mislukt nadat er euro 66 mio verbrand was.
  3) de regering maakt zich schuldig aan struisvogel politiek door te gokken op meer inkomsten uit Surgold en Staatsolie en niet in te zetten op bezuinigingen.

  RobG.
  Kunt u de inschattingen van Sweder van Wijnbergen ontkrachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.