Minister van Financiën Suriname optimistisch

51

PARAMARIBO, 22 mrt – Minister van Financiën Gilmore Hoefdraad blijft optimistisch over de toekomst van de economie. Het is even doorbijten. Suriname maakt moeilijke tijden door, net als de rest van de regio en de wereld.

Het is nu even extra zuinig aan doen. “Deze eerste drie maanden moeten we het hoofd boven water zien te houden. Als je een dubbeltje hebt, kan je geen honderd cent uitgeven. Als minister van Financiën ben ik mij daar bewust van. Het is een moeilijke situatie, maar niet onoverzichtelijk. Deze situatie zal zeker nog zes maanden aanhouden, voordat we verlichting zullen zien”, zei Hoefdraad in het parlement.

De regering tracht de problemen zo goed als mogelijk het hoofd te bieden. Daarom ook wordt verwacht dat het uiteindelijk beter wordt. Inspanningen zijn gericht op onder meer het aanvullen van de valutareserves. Dat zal gebeuren via leningen en meer betrokkenheid van lokale banken en cambio’s. De productie van Staatsolie moet op den duur olie-import minimaliseren. Ook de goudexport moet later dit jaar toenemen.

Bekijk ook:

51 REACTIES

 1. Ja hoor, daar komt-ie weer met zijn wereldcrisis! Er is helemaal geen wereldcrisis. Er is een crisis in Suriname en daar ben jij, Boefdraad, mede schuldig aan. Ik geloof geen woord van wat je zegt, want je hebt ons al genoeg belogen en bedrogen.


  Maak melding

 2. Alibaba gilmore boefdraad, de schoonzoon van DDB, wil blijven graaien en het land mede tot een 2e Haïti maken.
  Kan de oppositie niet motie van wantrouwen indienen?


  Maak melding

 3. Zeker is dat hij de enige optimist is in Suriname. Goede plannen, maar niet te financieren. Gilmore opgepast: Geld lenen kost geld. Ik ben dus pessimistisch. Bang dat de jaren 90 zich zullen herhalen. Gelukkig heb ik niet op jullie klootzakken gestemd. Ik ben niet van plan dozen etc. te sturen. Het werd toch niet gewaardeerd.


  Maak melding

 4. Ach ja gilmore, zit die mensen in suriname niet voor te liegen met de breedste kanten van je smoel, niet doen, niet doen.!
  Vanwege mijn bedrijfsplicht en langs deze forum ,wil ik je de les niet voorlezen. Daarvoor ben je al een lummel.
  Ik coördineer bedrijfs economische activiteiten bij Tata Steel Europa, en er is geen sprake van een crisis op de wereld.
  IN NEDERLAND WAS ER SPRAKE VAN OVERSCHOT KAS RESERVE, en die mag onze belastingdienst verdelen onder de werkenden. Griekenland heeft 300 miljard gekregen om hun economie te boosteren, dus ze profiteren.
  ONS PROBLEEM IS VLUCHTELINGEN CRISIS….ook die profiteren straks van onze kas reserve. Waarom kan nederland dan suriname niet helpen !? Waar zit dan de belemmering.?
  De prijs van ruwe olie mag jij voorlopig vergeten ! Suralco was de grootste afnemer van saramacca crude oil., waar is de suralco nu ?
  Omtrent goud, heeft suriname een heel slechte deal gemaakt!
  HOU DE MENSEN NIET VOOR DE GEK!
  ik volg de zaken nauwlettend in su, al woon ik in europa.


  Maak melding

 5. Jongens! Er is een deal! Twee dingen
  – Gilmore is in Detroit geweest om met eigen ogen te zien hoe een grote stad terug krabbelt in een tijd van recessie.
  – Hij krijgt assistentie van echte bankiers

  Gilmore heeft de ondankbare taak om ons te overtuigen van zijn “nieuwe” frisse kijk op de economische patient van Zuid-Amerika. Gill(ster) H de superheld gaat vanaf nu zijn nieuwe kunstjes aan de republiek vertonen.

  Gilmore gaat vragen, nee smeken om een extra, bakshish prive vraatpartij aan de trog. Hij heeft gewerkt, godverdomme! Wie heeft jullie arme, lege leven gereanimeerd? Gilly the saviour. Ik heb de tijd geinvesteerd.


  Maak melding

 6. @ Snel,

  Dat zou kunnen in een democratie, maar Suriname is een autocratie. De coalitie (NDP) heeft de meerderheid in de DNA, dus iedere motie wordt als vanzelfsprekend weggestemd. Zonder in behandeling te worden genomen.


  Maak melding

 7. @Tante Bep,
  Als jij de oplossing hebt hoe wij het probleem kunnen oplossen dan horen wij dat graag.
  Wij weten wel hoe wij het zullen oplossen.
  Als je geen geduld hebt en alleen maar klaagt dan bereiken wij niets mee.
  Denk aan Asiskumar vhp alleen maar klagen maar zelf niet met een oplossing komen hoe het moet.
  Wij hebben meer respect voor mensen die een bijdrage kunnen leveren en ook voor mensen die kritisch zijn maar wel vertellen hoe het volgens hun zou moeten.
  Aan bla bla bla hebben wij niets.
  Dus iedereen die kritiek heeft vinden wij goed,maar zeg ook hoe het volgens jullie het zou moeten.


  Maak melding

 8. waar is de surinaamse bevolking,
  zeker uitslapen na gefeest te hebben.
  De straat op om te protesteren kennen ze niet,alleen maar klagen.
  a kis oenu mooi,zeggen ze toch in het surinaams.


  Maak melding

 9. @Robin,
  Niet dat wij bang zijn om op straat te gaan wij zijn voorzichtig.
  Er is geen coördinatie iedereen roept maar wat.
  Hier worden wij op dit forum ook in de gaten gehouden heb zelf een waarschuwing gekregen.
  Ze komen achter je IP ades daarvoor hebben ze mensen die het uitzoeken.


  Maak melding

 10. ” Deze situatie zal zeker nog 6 maanden aanhouden, voordat we verlichting zullen zien, zei de notoire draaikont, G.H. in het parlement ”

  Noem het maar een MOEDWILLIGE verspreking.
  Hij kan het van zijn BAAS natuurlijk niet maken door te zeggen dat de situatie NOG 46 MAANDEN zal aanhouden !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 11. Als je een dubbeltje hebt, kan je geen honderd cent uitgeven. Als minister van Financiën ben ik mij daar bewust van.

  Tijden veranderen dit noem ik voortschrijdend inzicht!.
  Toen ik directeur van de CBS was gaf ik 10.000 centen uit terwijl ik een dubbeltje op de plank had liggen.
  Ik deed dit om de grijpers te voeden en de economie te helpen want de overheid moet investeren in tijd van een dalende economie.
  Daarom hadden wij heel heel veel plannen.
  Nu ben ik minister en dan moet je 10 cent uitgeven als je een dubbeltje hebt.


  Maak melding

 12. Gillmore boefdraad alias Alibaba) is helemaal geen intellectueel. Hij heeft valse diploma’s.
  Nu weet je waarom er geen valuta’s meer zijn. Hij kan niet rekenen.


  Maak melding

 13. GFCnieuws verneemt uit zeer betrouwbare bronnen dat de president-commissaris van het Telecommunicatiebedrijf (Telesur) Gardelito Hew A Kee momenteel in China vertoeft om een leningsovereenkomst van USD 100 miljoen te sluiten. Daarbij dient het gebouw van Telesur aan de Heiligenwegtelesur gebouw als onderpand.

  Het geld zou de regering nodig hebben om onder andere dienstverleners te betalen. De bronnen geven verder aan dat de huidige waarnemend directeur bij het Telesur Rust Headly ontslag boven het hoofd hangt omdat hij zich niet kan terugvinden in dit besluit dat is genomen door de regering en ook heeft geweigerd om voor accoord te tekenen. GFC heeft Headly niet kunnen bereiken voor commentaar.


  Maak melding

 14. De heer Hoefdraad is een grote fantast. De man liegt en bedriegt de boel bij elkaar. Ook over 6 mnd komt er geen verlichting. Een evenwichtig pakket van maatregelen is tot op heden uitgebleven. Het is pappen en nat houden hoe graag we willen geloven in de valutaveiling. Tot op heden blijft de regering zwijgen over hoe men aan dollars gaat komen. Op minst vreemde gang van zaken. Het is pijnlijk om te moeten constateren dat de moeizaam opgebouwde erfenis van Venetiaan teniet gedaan door populistisch wanbeleid. Onze paarse profeet RobG zal wel weer kansen zien. En nogmaals Bouterse hoeft voor mij niet weg. Hij moet zijn eigen troep maar opruimen.


  Maak melding

 15. GFCnieuws verneemt uit zeer betrouwbare bronnen dat de president-commissaris van het Telecommunicatiebedrijf (Telesur) Gardelito Hew A Kee momenteel in China vertoeft om een leningsovereenkomst van USD 100 miljoen te sluiten. Daarbij dient het gebouw van Telesur aan de Heiligenweg als onderpand.

  Boefdraad
  Word deze lening ook door de dekkingsgraad gedekt?

  Boi hoe zullen zij het terug betalen? Is de IMF hiervan op de hoogte? Niet de overheid leent maar een zelfstandig bedrijf. De overheid word wederom met zo een schuld uit de wind gehouden, is ook zo gewest bij Staatsolie.

  En dan te bedenken dat er geen belasting word betaald over bonussen en vakantiegeld en dat er voedselpakketten worden verdeeld met 50% korting n dat er dure reizen en auto’s worden betaald.


  Maak melding

 16. Hoefdraad was in 2010 zo deskundig dat Bouterse bereid was hem een astronomisch sslaris te betalen, deed hij dat niet dan zouden we dit financieel/monetair genie/wonderkind zo kwijtraken aan het IMF, Wereldbank of Wall Street. Na vijf jaar werd het wonderkind bedankt als directeur van de CBS omdat hij er niets van gebakken had, maar in plaats van te vertrekken naar het buitenland, nam deze mega ‘deskundige’ genoegen met het ‘hongerloon’ van minister van financiën. Als ik vijf jaar lang een vorstelijk salaris had kunnen opstrijken voor het creëren van een financieel monetaire chaos en ik desondanks beloond werd met een ministerspost, al was het slechts voor een ‘hongerloon’, dan zou ik het volk de komende vijf en het liefst nog vijf, die geruststelling ook willen blijven geven.


  Maak melding

 17. @Bigi Sma, als men het geld gebruikt om achterstallig loon en de leveranciers te betalen dan zet het geen zode aan de dijk. Ook investeren in sociale projecten zal geen zode aan de dijk zetten. Suriname is te trots om aan te kloppen bij Nederland.


  Maak melding

 18. Boefdraad is optimistsch,natuurlijk is hij optimistisch en waarom niet.?Dora heeft zo juist een brand new wagen cadeau gehad van ons en natuurlijk verwacht Boefdraad hetzelfde!


  Maak melding

 19. @Mazda
  Zeg aan je baasje buta dat hij alvast zijn illegal amestie moet teruggeven. Dat helpt ons allemaal voor 100%.
  Zijn amnestie isw de schuld van alles.
  boute + amnestie=FOUT,
  Boefdraad kan niet rekenen maar wij gelukkig wel.


  Maak melding

 20. Mazda, weet jij wel wat de oplossing is? Misschien waren we nu een heel stuk verder als de coalitie de moties, die de oppositie had ingediend, serieus in behandeling had genomen en niet zonder meer had afgeschoten, het is niet bevorderlijk voor niet NDPers als Gajadien om oplossingen voor te leggen aan de coalitie, als je echt zou weten hoe de problemen aan te pakken, dan kan je alleen maar hopen dat de NDP zo snel mogelijk van het toneel verdwijnt.


  Maak melding

 21. doorbijten om nog meer je zakken en van de vieze rioolratten te vullen. wat ga jij en kabouter rusland weer een aanpak van hoe zullen we het land weer bedonderen maken . het is reeds lang tijd dat jullie naar je riool verdwijnen, want jullie brengen het land NOG MEER naar de verdoemenis. al die negatieve opmerkingen zelf een olifantenhuid is niet zo dik.


  Maak melding

 22. we gaan geen leningen terugbetalen. wij gaan landverbeuren. of imf moet komen met harde maatregelen, maar dan kunnen wij wel ons land houden.


  Maak melding

 23. In 2010 waren ze ook zo optimistisch toen de vorige regering(en) een goed gevulde schatkist had nagelaten. Na een half jaar was hij half leeg, na een jaar helemaal.


  Maak melding

 24. EINDE V SU TELESUR VER PANDEN
  STAATSOLIE ZOWAT BANKROET
  VOLK VAN SU STA OP NOSO WO KA
  STA OP SU EN RED JE ZELF V TOTALE VERNIETIGING


  Maak melding

 25. List en bedrog

  Ik heb gisteren grote delen van het Boefdraad drama in de DNA gevolgd.

  Men hoeft geen grote mensenkenner te zijn om aan de man te zien dat hij weet dat hij liegt en dat zij die er toe doen ook weten dat hij liegt. Hij verkoopt fabeltjes om tijd te rekken.

  Hij mompeld wat over 6 maanden omdat dat Staatsolie maar liefst 2% van het BNP aan extra deviezen zou gaan genereren zodra de export opgang komt. Een luttele 2% van bijna niets gaat verlichting brengen Wat is die SRD 350.000.000/jaar dan in echte dollars nog waard en staan de schuldeisers dan al niet in de rij om die $ 5.000.000/maand niet direct in te voorderen.

  We moeten eerst nog zien of Staatsolie over 6 maanden (meer dan 2,5 jaar te laat) ook echt doet wat verwacht wordt.

  Surgold is het andere toverwoord dat gebruikt wordt om de economie te reden. Net als of met het eerste goudstaafje dat geproduceerd wordt het geld en de deviezen binnen gaan stromen.
  Allereerst ligt er nog een forse taak om de laatste $ 45.000.000 in te kunnen brengen. Tussen de lippen door onthulde Boefdraad dat Staatsolie feitelijk niet meer instaat was deze middelen in te brengen en dat het zonde zou zijn voor de staat om deze laatste 5% niet in te brengen.
  Wat Boefdraad vergeet te vertellen dat die 5% ingebracht moet worden aangezien het een LLC betreft, het geen betekend dat zolang het volledige aandeel niet gestort is men geen aanspraak op welk aandeel dan ook kan maken.

  Voeg aan het laatste toe dat de voorspellingen van Surinaamse bewindslieden over de start van productie en de effectieve productie zelden op de realiteit berusten kan men zeker moeten wachten tot begin 2017. Newmont is niet gek om de productie al in 2016 op gang te brengen.
  Daarnaast lijkt Boefdraad nog nooit van aanloopverliezen en opstart problemen gehoord te hebben en belooft hij vanaf dag 1 van het proefdraaien dat de economie substantiel zal stijgen. Banale onzin en hij weet het.

  Surgold /Newmont starten begin 2017 en laten bij de eerste aandeelhouders vergadering maximaal een nul resultaat zien over het 1ste jaar van hun operatie. Dat eerste jaar kunnen zij nog giga kosten maken die voor Newmont in het buitenland vertalen in winsten.

  Staatsolie loopt ondertussen leeg op de rente die zij over de fianciering van haar aandeel met een kostprijs van $ 300.000.000 (incl. rente) tegen de tijd dat er dividend uitbetaald gaat worden.

  De buitenlandse financiers lopen binnen op deze deals want zij ontvangen van Staatsolie 7,75% en betalen in Zwitserland en Nederland ongeveer 1%. Zo werk Neo Kolonialisme met mensen als Boefdraad en Bouterse aan de knoppen.

  Ondertussen vergeet de minister van financiën de Yuan Swap als verplichting en liegt hij iedereen voor zonder een enkel hard getal op tafel te leggen.

  Gefeliciteerd Suriname met deze regering


  Maak melding

 26. @ Mazda
  Ik ben het bijna altijd met je oneens, maar dan ook vooral omdat je je vaak schuldig maakt aan schelden. Dit keer ben ik het wel met je eens.
  Ik vind het ook juist van Hoefdraad dat hij optimistisch naar buiten toe komt. Als hij dat niet zou zijn, dan zou men in paniek raken.
  Je vraagt naar oplossingen.
  Lasten verlichtende maatregelen, die alleen voor beter betaalden van toepassing zijn, zoals recentelijk per direct ongedaan maken.
  Daarnaast een eenmalige supertax op vermogens, dus niet op inkomens! boven en bepaalde grens, bijv boven de SDR 1000.000.
  Dit wat de inkomstenkant van de overheid betreft.
  We gaan naar de uitgavenkant. Er is hier vaker geroepen: ambtenaren ontslaan. Hier is op gereageerd door anderen door te roepen: dan ontstaat er werkloosheid en aanvraag om uitkeringen. Daarom moet het iets genuanceerder, namelijk herverdeling van arbeid. Sommige mensen hebben twee/drie banen, tweeverdieners in een gezin. Hier moet het mes in.
  De ambtenaren die er inderdaad uit moeten hoeven niet zonder inkomen te zitten als er iets wordt gedaan aan wat ik net hierboven heb geschreven.(zie ook hieronder verkorting werweek) Op deze wijze kan de overheids begroting kleiner en gezonder worden.

  We gaan verder op de arbeidsmarkt, exclusief de ambtenaren. Vakbonden en werkgeversbonden moeten om de tafel gaan zitten. Wat kunnen zij zoal afspreken
  1. Vermindering van het aantal vrije dagen. Ik heb begrepen, maar weet niet zeker of dit zo is, dat het aantal vrijde dagen, voor allerlei feesten exorbitant groot is. Hierdoor neemt de arbeidsproductiviteit toe en wordt er werkgelegenheid geschapen, dit is een bijdrage van de vakbonden. Hiervoor moeten werkgeversbonden iets terug geven. Dit hoeft niet perse per direct
  2.Verkorting van de werkweek. Ik weet niet hoeveel uur een werkweek is in Su, maar en vermindering van 10% levert werkgelegenheid op

  Valuta
  1.Gebruik maken van leningen in de krediettranche bij het IMF. Ik weet niet welk onderpand het IMF eist, naast de maatregelen die genomen zullen moeten worden om de economie gezonder te maken, maar het verstreken van onderpand aan het IMF is altijd beter dan op de particulire markt te gaan lenen.
  2. Lenen bij de Wereldbank. Soft loans
  3. Het instellen van een kasreserveregeling, waaraan gambio’s verplicht moeten meedoen. De heer Hoefdraad weet hoe dit werkt.
  Ik heb een kleine bijdrage geleverd

  De heer Hoefdraad roept dat er een wereldcrisis is. Hier wordt teruggeroepen dat dit niet zo is.
  Welke fout wordt hier gemaakt?
  Met een voorbeeld zal ik trachten duidelijk te maken welk misverstand er is. Ik kies voor het meest recente, omdat dit vers in ons geheugen is. er zijn echter veel voorbeelden.
  Toen de hypotheekcrisis is de VS ontstond en vervolgens de kredietcrisis, duurde het enige tijd voordat dit overwaaide naar Europa.
  Als de Chinese economie krimpt merken wij dat later. Voor Suriname geldt dat een crisis in het rijkere westen pas veel en veel later de economie zal raken.
  Maar dit wil niet zeggen dat je geen maatregelen moet nemen. De heer Hoefdraad heeft dus wel enigszins gelijk.

  Terwijl ik dit schrijf bedenk ik ineens een maatregel die in het eigen land zou kunnen worden uitgevoerd.
  De regering kan overgaan tot uitgifte van een staatslening
  Men heeft toch vertrouwen in het herstel van de Surinaamse economie op korte termijn?
  Het volgende zou kunnen
  1 obligatie van $ 1000, rente 8% per jaar. Aflossing in 2030.
  En om beleggers te lokken. Voortijdige aflossing is niet toegestaan.


  Maak melding

 27. @Pico,
  Ik heb veel respect voor jouw input.
  Anderen kunnen een voorbeeld nemen dat klagen alleen geen zin heeft.
  Nu draag je een bijdrage met je eigen visie.
  Hieruit concludeer ik dat je gezond verstand hebt gebruikt.
  Los van het feit als het goed is of niet.
  Zal ook jouw input richting de bedenkers loodsen.
  Vergeet niet dat er mensen zijn die alles monitoren in Suriname.
  Nogmaals bedankt voor de heldere uiteenzetting


  Maak melding

 28. Wie gelooft die leugenachtige verhalen van Boefdraad nog, zoals die leugenachtige verhalen van die moordenaar, op de vlucht doodgeschoten, liegen en bedriegen hebben deze leugenaars aan de verkiezingswinst geholpen, over 6 maanden is alles anders, dan is het allemaal weer voorbij, voor Boefdraad is er niks aan de hand, want die gaat over een poosje weer naar zijn woonplek in Amerika, met enkele miljoenen op zak.


  Maak melding

 29. de buitenlandse bedrijven die weg zijn gegaan,wachten op betere tijden..

  zodra sme failliet is verklaart door de wereld bank,,,dan komen ze terug om het land c.q. delen van het land op te kopen..

  ze zijn niet gek,ze komen gewoon met een schonen lei en beginnen op nieuw..

  wij ,,het ka volk,,, zullen de moderne slaven zijn/blijven..

  dus mofina,, neem je tijd,verder heb je geen keus..


  Maak melding

 30. Pico,

  Ik kan een heel eind met je meegaan, maar je weet wel verdomd weinig, hoe de hazen in Suriname lopen.
  Jij geeft oplossingen vanuit een westers denkend perspectief, maar zo’n status hebben we allang niet meer.
  Was het maar waar.
  Als je post, dat je niet weet, welke werktijden/weken we hier hebben, lacht iedereen je ronduit uit.
  We hebben in Suriname geen namelijk geen vaste werkweken, zoals in Nederland.
  Je werkt zolang de baas het nodig vindt, behalve bij Lanti, want daar kun je nog steeds je eigen gang gaan en niemand die er wat tegen doet.
  Niettemin ben ik het in een aantal opzichten met je eens, maar je zou je wel eens wat meer mogen verdiepen in de Surinaams economische cultuur.
  Dan is het je vanzelf duidelijk, dat een aantal van de door jou aangedragen oplossingen lastig is te realiseren.


  Maak melding

 31. @ Cochise
  Het is niet dat ik Totaal niet op de hoogte ben van werktijden, maar om met concrete voorstellen te komen moet je meer weten! Hoe laat begint men in het bedrijfsleven (Kirpa enzo) hoe laat stopt men, ploegendienst enz, Hoe laat start een officiële werkdag bij de overheid, hoe laat stopt men officieel enz. Ik hou er niet van dingen te roepen zonder goede onderbouwing.
  Je opmerking is dan ook ietwat voorbarig over het verdiepen enz.
  Ik ben vaak genoeg in SU, maar heb me daar nooit in verdiept . Ik ben dat ook niet van plan en heb daar genoeg redenen voor.
  Ik kom bijna alleen voor begrafenissen en heel binnenkort ga ik een oude mevrouw bezoeken


  Maak melding

 32. -Dit staat geschreven::::::::Het is nu even extra zuinig aan doen. “Deze eerste drie maanden moeten we het hoofd boven water zien te houden. Als je een dubbeltje hebt, kan je geen honderd cent uitgeven. Als minister van Financiën ben ik mij daar bewust van. Het is een moeilijke situatie, maar niet onoverzichtelijk. Deze situatie zal zeker nog zes maanden aanhouden, voordat we verlichting zullen zien”, zei Hoefdraad in het parlement.

  -Als Hoefdraad zijn werk wel goed had gedaan dan zou hij juist moeten weten dat zijn baas, schoonvader op grote voeten heeft geleefd.
  En juist Bouterse heeft NIET een dubbeltje gedraaid om zuinig te gaan leven.
  Tijdens Carifesta heeft Bouterse miljoenen Amerikaanse dollars opgenomen en een ieder weet nog welke beveiliging hij heeft aangebracht!!!en heeft NOOIT een verantwoordelijkheid op zich genomen om te vertellen hoe of wat over dat geld.
  Hoefdraad heeft het toen toegelaten

  -Er zijn velen die achter Bouterse staan, maar ik niet, omdat hij het volk heeft bedrogen en NOOIT heeft aangegeven wat hij met dat goud heeft gedaan die hij toen heeft opgenomen bij de bank en ook nog die miljoenen.

  -Via het nieuws heb ik vernomen dat er geen beleid is voor 2016, maar pas voor 2017. Dit, omdat Bouterse WEER op de goud inkomsten rekent.

  -Ik blijf het afvragen waarom er wel een wereld crisis is en dan nog hebben vele landen het overleefd zonder de straat op te gaan. Hoe dan?????
  -Verder ben ik geen VHPér, maar ik moet wel bekennen dat er hard wordt gewerkt binnen deze groep en zij hebben veel deskundigheid in huis.

  -Dit zegt een ander VHPér, een stukje tekst en als dit waar is dan vind ik het vreselijk in deze tijd. En is Bouterse bang dat hij opgepakt zou worden??????

  ==Assembleelid Mahinder Jogi hekelt het feit dat de regering steeds aankondigt te bezuinigen, maar op de achtergrond steeds honderdduizenden US dollars in het buitenland verbrast bij dure dienstreizen. Tijdens de openbare vergadering van dinsdag onthulde de politicus dat president Desi Bouterse onlangs een bedrag van USD 50.000 heeft verbrast tijdens een afgezegde dienstreis naar de Verenigde Staten. “Er zijn hotels in Amerika gehuurd voor een dienstreis van de president, waar een bedrag van USD 50.000 voor een avond is betaald. De president is niet naar het buitenland afgereisd en de accommodatie is niet afgezegd. Is dit wat de regering bedoelt met bezuinigen?”, stelde Jogi aan het parlement.


  Maak melding

 33. Pico,

  Dat siert je !
  Ik heb je een suggestie aan de hand gedaan die niet vervelend was bedoeld, maar misschien wel zo over kwam.
  Behalve dat Nederlands hier de basistaal is, verschilt Suriname in bijna alles met Nederland.
  Als je hier regelmatig komt, weet je dat ook.
  Veel Nederlandse of misschien beter gezegd west europese oplossingsmodellen werken hier gewoon niet.
  Dat heeft te maken met onze cultuur, onze arbeidsethiek en niet te vergeten de njang.
  Hier levert een goede kennis veel meer op, dan veel kennis.
  Overigens heb ik ook gepost, dat ik een heel eind met je kan meegaan in je oplossingsgerichte denken.


  Maak melding

 34. pico
  Een litanie aan bruikbare oplossingen maar 2/3 is onhaalbaar zonder publieke adaptatie en ondersteuning. Zoals Cochise hierboven al stelt is de samenleving niet gewend om op aangewezen tijden op huj werk aanwezig te zijn.

  Ik neem veilig aan dat Cochise bedoeld dat geen enkele ambtenaar ooit een handtekening heeft gezet onder een contract dat duidelijk stipuleert dat je van 0:00 > 00:00u werkt. Naleving van alleen deze clausule zou een aanzienlijke besparing inhouden.


  Maak melding

 35. Hahaha…na zes maanden is alles in place voor de totalitaire staat….DICTATUUR….

  Ik snap werkelijk niet dat het volk zich nog steeds laat misleiden door deze boeven…

  Deze duur betaalde kracht heeft het in vijf jaar president van de CBvS niet kunnen waarmaken en dat gaat hij nu in zes maanden tijd wel even regelen?


  Maak melding

 36. Op de foto is te zien hoe minister van optimistische zaken zich buigt over een rekensom !!!
  Die andere meneer heeft het opgegeven het is te moeilijk !!!


  Maak melding

 37. @Cochise en Morenito
  Jullie slaan de spijker keihard op zijn kop.
  De arbeidsmarkt dient hervormd te worden.Het arbeidsmoraal is ver te zoeken. Er zijn personen die van nature de kantjes ervan af willen lopen en niets uitvoeren. Anderen zien dit en denken dan, wtf, ik doe het ook enzovoort
  De overheid is in Suriname de motor van de economie. FOUT.
  De politiek in SU moet zorgen voor naleving van wetten en bestrijding van de corruptie. Te beginnen bij de overheid zelf.
  Als aan deze basisvoorwaarden is voldaan dan kan ze zich gaan bezig houden met andere zaken zoals stimuleren van de economie. Dit hoeft niet altijd geld te kosten.


  Maak melding

 38. pico
  Ik hoop dat je de schaal van hervormingen voor je ziet. Je zult vrijwel onmiddelijk gedemoniseerd worden, en de tegenwind zal hevig zijn. Er is geen enkele groep of denker die deze “witte olifant” op een verteerbare manier aan de samenleving durft te benoemen.

  Er is een dorp onder politie begeleiding ontruimd van meer dan 500 onwoners die stuk voor stuk NDP gebben gestemd, en die zich nu bekocht voelen. Ene Sapoen is daar om te “praten” en wordt Jampanesie genoemd. De president wordt openlijk van oplichting beschuldigd. Je moet het zien.
  apintie.sr/vidi.php?vid=14569

  De republiek is een en al chaos.


  Maak melding

 39. Morenito

  De president z’n achterban kalft aardig af als dit volgt. Clientisme kan nooit tot vooruitgang leiden.

  Waar was Kensenhuizen om zijn achterban gerust te stellen.

  Nog even en de DNA vertegenwoordigers durven niet meer terug naar hun district.


  Maak melding

 40. JoJo
  In internationale termen zouden we dit volksmisleiding noemen en/of regelrechte fraude. In Suriname is dit “smart governing” en kraait er geen haan naar de bijna duizend inheemse stemmers die belazerd zijn door hun “vertegenwoordigers” voor persoonlijk gewin. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste van de kinderen in de video zijn geboren in de periode 2010 >2016 Hahaha.

  In ons schaduw kabinet is er een relocatie manager die voorkomt dat we zo in het nieuws komen.

  Ik voel steeds meer voor Manu z’n oplossing om stemrecht verplicht te maken aan een test.


  Maak melding

 41. jogi beschuldigt bouta voor het verbrassen van US$ 50 000 in amerika voor het niet afreizen en betaald zomaar de hotel kosten ..

  wel nu,,,, als dit niet waar is,,,dan moet bouta direct naar de rechter stappen en jogi aanklagen..

  miesie kaba moet direct vragen stellen aan jogi met bewijzen te komen..

  kortom het hele coalitie moet nu actie ondernemen om door jogi bewijzen te lasten leveren,zo niet naar de p.g. stappen en deze meneer naar de rechter slepen..

  heeft bouta wel de ballen en het hele regerings team,,niet dan zijn ze wel schuldig..

  laat bouta nu zijn bek open trekken en mevrouw simons ook..

  die lafaards..

  het ka volk kan dood bloeden..


  Maak melding

 42. Morenito(◣_◢)
  pico
  Ik hoop dat je de schaal van hervormingen voor je ziet. Je zult vrijwel onmiddelijk gedemoniseerd worden, en de tegenwind zal hevig zijn. Er is geen enkele groep of denker die deze “witte olifant” op een verteerbare manier aan de samenleving durft te benoemen.

  Als je een huis op zand bouwt, zonder goede fundering, weet je dat het vroeg of laat mis gaat. Dit is ook van toepassing in SU. In hoeverre het geheel juist is, laat ik in het midden.
  Ik denk dat je gelijk hebt en daarom moet Suriname de omgekeerde weg bewandelen. Van kapitalisme naar een geleide economie. Dit hoeft geen dictatuur te zijn.
  Gebeurt dit niet dan zullen de “fouten” en de fouten (ja de ene tussen aanhalingstekens continu worden gemaakt)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.