Kenny B wint Edison voor ‘lied van het jaar’

4

Kenny B heeft gisteravond weer een belangrijke muziekprijs gewonnen. De in Suriname geboren en getogen zanger won een Edison popprijs in de categorie Song en wel ‘lied van het jaar’ voor zijn zomerhit Parijs. De Edisons zijn prestigieuze Nederlandse muziekprijzen, die sinds 1960 worden uitgereikt. De prijs is vernoemd naar de uitvinder van de fonograaf, Thomas Edison.

Het is niet de eerste keer dat Kenny B een prijs wint met ‘Parijs’: vorige maand won hij nog een 100% NL Award. De zanger had in de categorie Song wel zware concurrentie, want ook Diggy Dex met Treur niet en Líl’Kleine & Ronnie Flex met Drank & Drugs waren genomineerd.

Hiphopcollectief New Wave, het project van opkomend hiphoptalent met zo’n twintig jonge Nederlandse rappers, won bij de Edisons Pop 2016 in The Harbour Club Amsterdam de meeste prijzen: het beste album en beste hiphop. In januari kreeg New Wave al de Popprijs.

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. Moooi mang.
  De documentaire die ook op de Nederlandse tv draaide was informatief .
  Maar te kort. Zet de extended version op YouTube. Mooi hoor no wang shing. Je zei gewoon wie je bent, wat je hebt meegemaakt en waar je vandaan komt.
  Pijnlijk vond ik het stukje waar je vertelde als Marron kind door stadscreolen te zijn gediscrimineerd.
  Ik ken je niet maar zeg toch sorry daarvoor. Het ga je goed Kenny.
  Wang mooi ting e kong gie joe now now. Teking anga alla toe anuh.
  Odi odi


  Maak melding

 2. deze man was in het 1990; als uitzendkracht werkzaam bij caballero sigaretten fabriek in de industrie gebied binckhorst te den haag. ik was daar ook net begonnen als uitzendkracht…dus je ziet het,, het loont de moeite om alles aan te pakken om je huishoudgeld en huur van je huis te verdienen om ooit wel serieus genomen te worden..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.