TV programma ‘Droomhuis gezocht’ in Suriname

37

Vanavond is aflevering 6 van het Nederlandse TV programma ‘Droomhuis gezocht’ te zien om 21.15 uur op NPO 1. In het programma helpt Sybrand Niessen stellen met hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland. Op basis van hun budget en wensen gaat hij samen met de kandidaten op zoek naar het ideale huis. Naast de huizenjacht is er ook tijd om kennis te maken met de cultuur en gebruiken van het desbetreffende land. En dat is op maandag 21 maart 2016 Suriname!

In 2006 brachten Ria en Henk voor het eerst een bezoek aan Suriname en sindsdien hebben ze het land vele malen bezocht. Henk en Ria willen graag een bijdrage leveren aan de maatschappij in Suriname, daarom zetten zij zich in voor meerdere goede doelen en steunen ze bijzondere projecten. Alle tijd en energie wordt opgeslokt door de goede doelen, daarom hebben ze gewoonweg de tijd niet om op zoek te gaan naar hun droomhuis. Sybrand biedt hen de helpende hand.

Ook bezoekt Droomhuis gezocht elke aflevering een Bekende Nederlander. Het programma mag een kijkje nemen in zijn of haar droomhuis in het buitenland. In deze aflevering wordt een bezoek gebracht aan de in Suriname geboren zangeres Denise Jannah. De tweevoudig Edison winnares neemt u, samen met haar tweede moeder, schrijfster Cynthia McLeod mee naar het bijzondere huis van haar goede vriendin Cindy Nuboer.

UITZENDING GEMIST? TERUGKIJKEN KAN HIER
droomh
.

37 REACTIES

 1. Dit soort programma’s leveren een bijdrage aan de toeristen sector in Suriname. De regering bouterse probeert deze positieve vorm van marketing teniet te doen door ondoordacht impopulaire maatregelen te nemen tegen toerisme (lees visum verhoging). Gelukkig dat dit soort maatregelen de mensen er niet van weerhoud ons geliefd Suriname te blijven bezoeken.


  Maak melding

 2. Een droomhuis is er wel te vinden in Su, maar in deze periode, waarbij die paarse bende aan de macht is, en het land daardoor in een diep dal is beland, zou ik nog even wachten, totdat die paarse rotzooi is opgeruimd.


  Maak melding

 3. Droomhuizen bestaan niet. Wel voordat je het bezit, maar daarna begint de ellende met onderhoud en dit en dat. Velen hebben spijt van hun droomhuis. Men vergeet dat het de mens is die een huis (gezellig en aangenaam) maakt of breekt, niet het gebouw zelf.
  Natuurlijk zijn er wel gunstige factoren zoals klimaat, natuur, ruimte, stilte enz. Maar men een klein huisje op de prairie lukt dat allemaal ook.


  Maak melding

 4. Zie je probeert men wat positief en heb je weer van die zeikers als janash en manu grote mond hebben en nederland naar de mond praten. Waarom boutetse er bij halen hier gaat het zo goed toch en daar trekken jullie mond niet open laat suriname met rust en ga er dan niet heen als je zo over denkt maar grote mond hebben maar daar wel naar toe gaan . eindelijk hebben we iemand die geen marjonet wil zijn van nederland en het land wil opbouwen net als over he hele wereld hebben wij ook te kampen met crisis en ik ben dol blij dat er gelikkig ned zijn die niet naar die onzin verhalen luisteren en zich laten lijden als reacties van ene manu en janash en daar zelf naar toe gaan en het mooie van Suriname ontdekken prachtig


  Maak melding

 5. “eindelijk hebben we iemand die geen marjonet wil zijn van nederland en het land wil opbouwen”

  Whahahahahahaaha 🙂 🙂
  Oepsss, sorry hoor jeroen.
  maar…vertel wat heeft bouta persoonlijk, voor jou Jeroen, betekend?

  Als je een goed verhaal hebt, kom ik onmiddellijk terug, dan ben ik bij de eerst volgende opname van het programma: ”ik vertrek “.


  Maak melding

 6. Wat een opmerking Sulover!!
  Hebben de Hollanders in Su al die misbruikte kids in Stichting Tamara op hun geweten ?
  Denk na eer je rotzooi uitkraamt.


  Maak melding

 7. Gam wat een onzin. Ben je wel eens op Flora in het huis geweest. Kraam geen onzin uit.

  Ik adviseer deze nederlanders niet naar Suriname te gaan.
  Het land zit vol idioten en racisten die het op blanke hebben voorzien.


  Maak melding

 8. Van 18000 Surinaamse gezinnen is het huisje waar ze van droomden in 2010 in rook opgegaan, daarvoor in de plaats kunnen ze nu aan de H. D. Benjaminstraat bij OCER een luchtkasteeltje of twee krijgen.


  Maak melding

 9. @ Sulover.

  Niet alle Hollanders zijn pedofielen, er is een peuter van 3 jaar misbruikt in Su door een 17 jarige. En dat is niet door een Hollander gebeurt.

  @ Gam : je hebt gelijk !

  @ Tante Bep.

  Who the f..ck ben jij dan wel, om deze mensen te adviseren om geen huis in Su te kopen ??
  Niet alle Surinamers zijn racisten, net zo min idioten.
  U beweert dat Su vol zit met deze soort lieden, wel om eerlijk te zijn, overal in de wereld heb je deze soort mensen rond lopen !!!!

  Sari tori.

  Jacvko.


  Maak melding

 10. Ik ben een maand geleden in Suriname geweest, in en in triest.
  Paramaribo is een plantage, je breekt je nek over de stoepen als je rondloopt, de meeste monumentale panden staan op instorten een saar torie en het contrast met de zovele CASINO’S waar de mensen hun geld kwijtraken omdat er verder niets valt te halen in de stad (pranasie).
  Na 7 jaren weer teruggeweest is het alleen maar verder achteruit gegaan.
  Maar die mensen gaan voor een goed doel, vervelen zullen ze niet. Heel veel surinamers die niets te doen hebben (en maar ouwehoeren over anderen) kunnen een voorbeeld nemen aan het hollands echtpaar.


  Maak melding

 11. @ Janash,

  Ik denk dat je niet het verschil weet tussen een toerist en iemand die permanent in Suriname wil komen wonen. Men zoekt een huis in Su om er te gaan wonen en niet om na drie/vier weken weer te vertrekken.


  Maak melding

 12. @ Stille

  Sulover ziet het hele situatie door een roze bril.

  @ Mathlida

  De stoepen in Suriname was er altijd zo geweest maar nu, erger geworden ! Men houdt geen rekening met mensen met een handicapt. In Nederland wordt de stoep door de plaatselijke gemeente geplaatst. In Su bepaald de eigenaar van de winkel dat zelfs hoe hij, /zij dat wil !
  En dat is juist het grote probleem in Su.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 13. De stoepen zijn niet echt erger geworden. De binnenstad is zelfs een klein beetje verbeterd. Er zijn vuilnisbakken geplaatst en de waterkant is enorm opgeknapt. Maar als je alles alleen negatief wilt bekijken is Suriname niet het land waar je moet zijn.


  Maak melding

 14. Bekend gezicht. Zo vaak in Suriname en toch op tv een huis in Su zoeken? Maar goed. Daar gaat het niet om. Het gaat erom Suriname weer positief oonde kaart zetten. Wie gaat mensen (in Suriname) leren dat zij van kinderen moeten afblijven en aan ouders uitleggen dat zij zuiniger moeten zijn op hun kinderen?


  Maak melding

 15. Ze zijn gek in Su, vragen prijzen alsof ze in Nederland zitten! Of in een of ander welgesteld land. Als ik moest kiezen kocht ik voor hetzelfde geld liever een huis op Curacao. Helaas moest deze bananenrepubliek zonodig op eigen benen staan, iets wat ze nooit konden en nog steeds niet kunnen (zie het bewijs hoe het land verpauperen is) want anders had Suriname er nu veel beter voor gestaan en uitgezien en gelijk op gegaan met Curacao.
  Maar verder ik bemoei niet…


  Maak melding

 16. @Sulover,

  Lees dit even:

  Officier van justitie, Nirmala Maikoe, heeft op de rechtszitting van maandag twee jaar celstraf geëist tegen M.R. (77) die ervan verdacht wordt dat hij zijn zevenjarige kleindochter in de periode van 3 april en 25 mei van het afgelopen jaar, seksueel heeft misbruikt. De verdachte ontkent dat hij het feit heeft gepleegd.

  Het kind heeft bezwarende verklaringen afgelegd tegen haar opa. De advocaten Chandra Algoe en John Moerahoe hebben gepleit voor hun cliënt in deze zaak. Algoe voerde aan dat de moeder van het slachtoffer niet gezien heeft dat de verdachte bezig was met het kind. Zij riep naar het kind en ging de woning binnen. Zij ging de trap op en zag haar schoonvader de trap afgaan. De pyjama van het kind was gezakt en zij was onder het bed. Zij nam het kind mee en onderzocht haar vagina. Ze zag niets vreemds. Pas bij de huisarts bleek dat het kind geen maagd meer was. De ouders konden het niet geloven en brachten het kind voor een tweede controle naar een andere gynaecoloog. Ook die zei dat het kind geen maagd meer was.

  Zeker een blanke opa? Je moet wel even oppassen wat je schrijft. Via je IP-adres komt men wel achter je adres en dan heb je een aanklacht wegens laster en smaad aan je broek!


  Maak melding

 17. Jeroen, ik en mijn vrouw vertrekken hopenlijk ook met een jaar of twee naar Suriname en dat is niet dankzij maar ondanks bouterse, we zitten tenslotte in NL ook opgescheept met Rutten, Asscher en nog wat van die landverraders die met hun tong uit de bek achter de dikke reet van Merkel en Brussel aanlopen, overal is wel wat, maar Suriname heeft nog genoeg te bieden aan de lekkere temperatuur, het natuurschoon, mijn schoonfamilie en vrienden, ben alleen wel blij dat ik niet afhankelijk ben van de inkomsten van de gemiddelde surinamer, maar de euro’s vanuit Nederland in mijn knip krijg, en de stoepen in Paramaribo maar voor lief neem, Paul neem eens een rolstoeler mee voor een leuke toer door Paramaribo erg ver zul je niet komen door ontbrekende stoeptegels en putdeksels en overal geparkeerde auto’s door surinamers die het liefst met de auto de winkel ingaan


  Maak melding

 18. @ Stille

  Deze 77 jarige Opa, is geen echte Opa !!!!
  We moeten hem bij Opa Tolliehuis brengen, en
  elke dag een stukkie penis van hem afsnijden.
  Het is maar goed dat het niet mijn vader is
  anders, ligt hij nu ergens in het bos te rotten.


  Maak melding

 19. Ik zou het voor geen cent doen om op dit moment te gaan vestigen in Su. is pinaren en klaarmaken om overvallen te worden. geen vrijheid . moet 10x om je heen kijken als je thuis komt of laat over straat ben. frustreren. waar laat ik mijn sleutels om de gevangenis deuren te openen als er gevaar is. Er wordt overal gestolen maar in Su is het bizar.
  Ik kan niet eten wat ik wil, want dit is niet te vinden. pedofielen heb je overal dus daar heb ik het niet over.

  Ik vraag me af hoe de eigenaar aan het geld komt om zo’n duur huis te bouwen . dit huis is vrij recent. witwasserij. veel succes hoor echtpaar . ik kan je niet nadoen.


  Maak melding

 20. @ Kevin

  De Supermarkten in Su liggen vol, alles kan je er daar kopen. Soms, meer dan in Nederlandse Supermarkten en nog goedkoper ook. Heb je wel eens gehoord van Sparen ?? Ik neem aan dat deze mensen, gespaard hebben om zulke huizen te laten bouwen.
  Niet iedereen, zit in Su geld wit te wassen zoals jij denkt.
  In Nederland kan men je op straat ook beroven, dus wat dat betreft, praten wij er niet over. Kijkt maar het Programma opsporing verzocht iedere maandagavond op NL 1 .

  Jacko.


  Maak melding

 21. Wat een goede reclame voor Suriname zeg. Top!!
  Ik denk dat er weinig landen in de wereld zijn, waar witwasserij niet voorkomt.

  Criminaliteit!!. Heb je ook veel in Europa. Ik snap niet waarom sommige mensen ” Droomhuis gezocht in Suriname” niet gewoon kan toejuichen. Wat mij betreft, mag er gauw een andere paar een droomhuis Suriname zoeken.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 22. Ik vond het een prachtig programma. Ben zelf na 20 jaar weer in Suriname geweest en geloof mij HET IS EEN HEERLIJK LAND. Daar is vrijheid . Hier is schijn vrijheid. Voor alles word je gestraft ja mensen zo is het maar net. Veiligheid???? Veel succes met alle bomaanslagen en berovingen, liquidaties etc etc. Kom nou de wereld is toch onveilig. Nou dan kies ik voor Suriname hoor ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Ja waarlijk ik durf te stellen het veiligste land ter wereld op dit moment. En ben je het niet mee eens???? GA DAN NIET , BLIJF HIER IN JE FLATJE 3 HOOG ACHTER


  Maak melding

 23. Ik vond het een prachtig mooi programma. Eindelijk eens niet volgepropt met negativiteit en armoedigheid. Ik voelde mij er zeer content mee en het voelde heerlijk om zo je land weer terug te zien in het buitenland, goed voor het toerisme. Overal in de wereld is er ellende, ook hier is het niet perfect. Ik snap die zeikerds niet die alleen maar zwartgalligheid kunnen uitspugen en z.g. trots zijn op hun land. Wees trots op je land en bedenk welke positieve bijdrage je daarbij zou kunnen leveren om het positieve gevoel te krijgen en stop met negatief zijn. Of besluit voor een ander land te kiezen waar alles 100% perfect is en ga daar lekker wonen.Laat ons wel weten welk land dat is. succes ermee.


  Maak melding

 24. Curaçao gaat jullie binnenkort ook eruit schoppen jullie zijn daar nog minder geliefd als in suriname. ..Daar wordt iedere Hollander gehaat. Jaapie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.