Surinaamse banen weg bij importpauze auto’s

73

PARAMARIBO, 21 mrt – Het tijdelijk stoppen van de import van auto’s gaat banen kosten. Dit stelt de Vereniging van Auto-importeurs in Suriname, Vais. Het gaat dan om de import van auto’s die ouder zijn dan vier jaar. Volgens importeurs zijn nieuwere auto’s niet erg in trek.

Surinamers gaan meestal voor de goedkopere oudere modellen. De regering wil met de maatregel harde valuta uitsparen. Maar de vraag is of met het water niet ook het kind wordt weg gegooid. “Als de maatregel wordt uitgevoerd zal de nu al verminderde verkoop verder afnemen en komen tweeduizend arbeidsplaatsen op de tocht te staan”, zegt Vais-voorzitter Satjendew Jainath tegenover de Ware Tijd.

Hoewel de regering de beste voornemens mag hebben, zullen de gevolgen niet te overzien zijn. Binnen de branche wordt het ergste gevreesd. De maatregel zal het zieltogen alleen maar verergeren. ‘Ook als is die tijdelijk, nu al is de autoverkoop enorm gedaald. De sector zal doodbloeden”, aldus Jainath. Dat zal ook de overheid kosten. Per jaar worden bij de import van auto’s miljoenen verdiend aan importbelasting.

Bekijk ook:

73 REACTIES

 1. Eindelijk een sector aanpakken waarbij het witwassen van crimineel geld en andere oneerlijke praktijken de boventoon voeren. Ga zo door regering en is nog veel meer werk aan de winkel..


  Maak melding

 2. Nu heeft de Minister van JusPol dus mazzel dat het gaat om auto’s die ouder zijn dan 4 jaar, en niet om auto’s uit 2016. Want dan had ze haar nieuwe car kunnen vergeten, en was het toch op de mountainbike naar het werk voor haar geworden……


  Maak melding

 3. De regering moet verplichten auto in srd verkopen ,dat is pas eerlijk beleid en als die handelaren genoeg dollar heeft laat ze dan importeren op eigen verantwoordelijkheid.. Ik als
  Particulier genoeg valuta hebt mag ik uitgeven hoe ik wil..,su gaat goede richting..alleen moet nog de corruptie aanpakken en geloof su kan nog Dubai worden


  Maak melding

 4. Dit is wat telkens fout gaat in het land ! Waarom denken deze schurken niet om de prijzen omlaag te brengen ? Waarom gunnen ze de Surinaamse kleine man geen betaalbare auto ?
  Hetzelfde shit met die groente boeren, en die rijstboeren ! Als de prijs hoog is, is het wereld markt of droogte, als de prijs laag is, moet de overheid helpen………


  Maak melding

 5. Hai Baja,
  niet iedeeen is Dora Dijk Silos en niet iedereen kan in een gratis brand new wagen van 61.500 USD, rondrijden met de complimenten van ons, de belasting betalers,
  De import van tweede handse wagen is sterk gevraagd dus deze sector kan niet stop gezetworden!!


  Maak melding

 6. Grote groep met modaal en minimumloon zijn in probleem gekomen door autohandel.. Verleiding zijn groot in een auto te gaan rijden trouwens jongeren willen stoer doen gaan pronken maar hebben geen cent in hun zak…al die aanrijdingen slachtoffer in het verkeer….weg met die auto su mensen moet meer gaan fietsen er is goedkoop en goed voor bewging


  Maak melding

 7. Wel ben het helemaal eens met de overheid. Reden nummer 1. Doordat de overheid zo een maatregel zal aankondigen zal inderdaad niet zo een groot valuta vlucht plaatsvinden dus hebben we meer usd in ons eigen land waardoor de koers stabiel zal worden. Reden nummer 2. Er zijn verschrikkelijk veel wagens die rondrijden in su. De wegennet is zo krap met duizenden wagens. En file vorming hebben we elke dag op ons weg. Dus minder file, minder aanrijdingen. Suriname heeft in 1 woord tekort aan management vaardigheden. Niemand wilt eens samenwerken vandaar ona land niet vooruit gaat maar juist backwards…


  Maak melding

 8. vishwant.

  ik zie jou of je ouders de volgepropte partieculiere bus nog pakken om naar het werk te geraken,gevolg ontslag.
  Hypotheek niet kunnen aflossen, woning op de veiling.
  Vishwant slaapt op straat.
  woont zeker nog bij mama en papa ?


  Maak melding

 9. Voor mevrouw Silos hadden ze beter een kameel of dromedaris kunnen aanschaffen. Minder uitstoot en kamelen/dromedarissen zijn duurzaam en de snelheid is ook tevens de snelheid waarmee mensen in Suriname werken!!!

  Wel een beetje medelijden met die kameel gezien haar fysieke omvang maar ja kamelen zijn goedkoper dan ijzeren kamelen !!!!


  Maak melding

 10. @jonny,
  Wat een viese vuile rat ben jij om te zeggen dat Vishwant op straat woont.
  Hij heeft tot nu toe meer bereikt dan jij zal bereiken in je hele leven.


  Maak melding

 11. Hanneke en Vishwant
  DE 4 banen weg waarover jullie lijder droomt wat moet erop rijden dan?Denken jullike 2 clowns dat iedereen in sauriname een brand new wagen a la dora style kan aanschaffen.? Wat moeten wij doen ?alles wat wij van de moderne wereld meegekregen hebben moeten wij die dan opzeggen en terug gaan naar de situatie als die was in de oer oude tijden. Moeten we dan de boerikie wagens wederom introduceren?Nou dan heb ik een paar ezels nodig om mijn boerikie wagen voor te trekken ,dus ik reserveer jullie 2 ezesl alvast.
  Geef me een brik hor als jullie 2 van mening zijn dat alleen dora liefje een dure brand nw wgen kan rijden…
  En @KUOSO heeft gelijk.Voor dora liefje kon eerder een woestijnschip aangeschaft worden zoals een dromedaris en of een kameel.


  Maak melding

 12. @Look
  Ja wat heeft Vishwant dan berekt?!
  Voor zo ver wij het lezen kan, gunt die Vishwant niemand een auto , zelfs niet een tweede handse auto!!


  Maak melding

 13. Strax zijn er vanzelf minder auto’s op straat en dan ken je makkelijk een Formule 1 wedstrijd organiseren bij het VAT.

  We gaan nog vo 5!


  Maak melding

 14. @Vishwant, er zijn maar weinig mensen op dit forum die de logica van deze maatregel begrijpen. Dit soort mensen laat zich alleen maar leiden door emoties en niet door het verstand. Ze zijn uit hetzelfde hout gesneden als Esmerald, een notoire ongeleide projectiel.

  @Jojo, voor mij staan de beste stuurlui aan de kant. Jij noemt het aan de wal. Prima!!!!

  Ray, een auto is een luxe vervoermiddel voor velen in Suriname. In groot Paramaribo zijn er meer auto’s dan burgers. Er zijn gezinnen waar er twee tot drie,vier auto’s voor de deur staan. Het geeft een status aan deze mensen. Het onnodig gebruik van de auto moet afgeremd worden. Auto’s verbruiken brandstof en andere vloeistoffen die men moet importeren.Daarnaast zijn ze een bron van milieuvervuiling. Door de slechte gassen worden mensen ziek. Dit heeft weer tot gevolg dat er medicijnen voor deze zieke mensen geïmporteerd moeten worden. De schaarste aan dollars dwingt dus de autoriteiten om deze maatregelen te nemen. Er moeten dollars bespaard worden tot de beter tijden op de wereldmarkt gaan aanbreken. Ik hoop dat jij dit begrijpt.


  Maak melding

 15. Deze en vele andere zaken moeten in DNA uitvoerig worden besproken zodat er regel-/wetgeving plus handhaving plaatsvindt. Productiviteit van ’s lands bestuurders laat nog steeds veel te wensen over. Suriname heeft behoefte en baat bij goed structureel bestuur in alle sectoren. Dit kan uitsluitend door integere personen met ervaring die van hun land houden. Stabiliteit is vanwege gebleken wanprestaties wederom ver weg. Buitenlandse reizen moeten een meerwaarde opleveren. Bezoek afleggen door een staatshoofd zonder handelsdelegatie is een povere schertsvertoning. Jammergenoeg worden meer dan ooit tevoren vele (top)posities door omstreden lieden bekleed. Gezamenlijk werken aan deugdelijke lange termijn oplossingen kan slechts slagen door Surinamers van onbesproken gedrag met know-how die transparant en eensgezind streven naar beste resultaten.


  Maak melding

 16. @RobG
  Zo voor wat werkt de mens dan eigenlijk?Het geeft niet hoeveel autos een gezin bezit. Zolang zij het kopen mag het,het is tenslotte hun geld.Jij praat over dollar besaparen ,hoezo?Door brand nieuwe wagen te kopen van $61.500?Hoeveel fietsen kon daarmee gekocht worden?En rijdt die wagen van dora dan op water?Wat moet men dan doen in Suriname?Lopen en aan het werk verschijnen, Nou dan op je werkplaats te verschijnen moet je dan een dag of 2 van te voren van huis vertrekken.
  Denk eerst na okay alvorens mee eens tezijn met alles dat uitde mond van de coalitie komt.


  Maak melding

 17. @Ray,
  Dat jij geen auto hebt geen probleem.
  Denk aan bus ,tram en trein of fiets.
  Dat Dora goed ontwikkeld is en een positie heeft en het feit dat ze het algemeen belang dient vind ik het logisch dat ze een auto moet hebben.
  Dora is zo bescheiden en houdt rekening om binnen de norm te blijven.
  Echter vind ik dat de auto wel voorzien moest worden van kogelwerende glas.
  Maar goed Dora ondanks je Kon uitkiezen heb je voor een goedkoopste optie gekozen.
  En nu ophouden met auto van Dora.
  Jaloers ga studeren en probeer een positie als Minister in de wacht te slepen.
  Wedden dat het jullie nooit zal lukken.
  Jullie noemen je zelf Surinamers als het jullie uitkomt.
  Gunnen aan Surinamers die het land regeren dat doen jullie niet.
  Geboren om jaloers te zijn op je buren die het beter hebben dat hebben meningen nog niet losgelaten.
  Mensen jaloezie is een ziekte.


  Maak melding

 18. Wat is het toch met Surinamers en hun heilge koeien? Hahaha. Fucking prioriteiten. Velen slapen in een krot op een kunststof matras maar hebben toch een barrel voor de deur staan. Okay ik onderken dat het OV in de republiek non- existent is maar wat is toch de onweerstaanbare aantrekkingskracht van een stuk ijzer dat geen enkele toegevoegde waarde heeft dan je van A naar B brengen?

  Suriname heeft volgens de laatste berekeningen niet minder dan 600k auto’s. WTF? het overgrote deel kan of mag zelfs niet legaal meer aan het verkeer deelnemen maar tja, we “rijden” in een auto. Hahaha. Getuige de hysterie rondom die afschuwelijke Jappenbak van vD-S heerst er een ongezonde fixatie op auto’s en dus consumptie.

  Mijn nieuwe klant heeft me lekker proberen te maken met een “elektrische” Peugeot, maar die heb ik geweigerd want ik kan het geld beter gebruiken aan een Uber met me meisje en gaan eten in Ciel Bleu, Vinkeles of Bord’Eau.


  Maak melding

 19. Het fileprobleem kan worden opgelost door personen die op betreffende (eind)verantwoordelijke posten zijn benoemd.
  Overigens is het schelden op podia als partijpropaganda de aanzet tot opzettelijke tweedeling. Het domhouden en indoctrineren van het volk maakt de weg vrij naar dictatoriaal en zelfverrijkend gedrag. Er was nimmer realistisch goedonderbouwde visie over beleidvoeren voor de regeerperiode. Een niks is fout slogan, gratis uitdelen en feesten wordt geen maatschappelijk fundament gelegd voor progressie. Dit blijkt nu door de ontstane binnenlandse crisis.
  Positieve bijdragen van ingezetenen (ondernemers) alsook diaspora moet prioriteit zijn. 1 Voorbeeld: Alle inkomsten van Suriprofs worden in Suriname besteed aan diverse projecten waar de betreffende ministeries geen oog en aandacht voor hebben. Statistieken wijzen uit dat de bijdragen vanaf de jaren 80 miljoenen euro’s bedragen. Eigen- en partijbelang bestaat ondertussen 40 jarenlang zonder dat er werkelijk een omslag teweeg is gebracht. Verzuimen in waardevastmaken van 3,3 miljard tov Marshallhulp wringt. Zuinig liefhebbend moederland heeft hier niet op gewezen als erkenning van schaarse industriele ontwikkeling gedurende koloniale periode. SU heeft hiernaast ook kansen laten liggen waarvan meest recent 25 mei 2010.


  Maak melding

 20. @ Paul,

  Pardon, emotie? Moet je me eens uitleggen. Ik voel bijvoorbeeld geen enkele emotie als ik in dat stuk blik stap. De emotie van het levensgevaarlijke hardrijden, onder invloed van wat dan ook? Ja, daar kan ik me iets bij voorstellen.


  Maak melding

 21. Allicht is het in mijn realistisch betoog correct om te wijzen op bestaande beschaafde verschillen en opgedrongen overzeese zaken die hebben bijgedragen aan een bewuste ernstige psychologische verwarring. Hun manier van denken en handelen tov onze wijze als hartelijk gastvrij land met de volgende link; https://www.youtube.com/watch?v=sO1JJp29Tbo
  Goed en dus strak georganiseerd OV met echte bussen zoals vóór 1980 deels gebruikelijk was kan door verbetering bijdragen aan minder filevormiing. Er was een (oer)lange tijd zonder auto’s zonder klachten. Van alle imperialistische landen is NL het enige land dat weinig in de kolonies heeft gebracht vooral als men bedenkt dat ZIJ als ONGENODE zeevaarders vervuilde poot aan wal hebben gezet met roofmotieven als zelfverrijkende verdeel en heersende doelstellingen. Suri-overheid moet met maatregelen komen om orde op zaken te stellen voor hun land en landgenoten.


  Maak melding

 22. Een auto hebben in Suriname is een statussymbool, niets meer en niets minder. Surinamers houden van pronken met iets wat ze niet hebben. Draai het eens om. Als de regering niet eens in staat is om het huidige wegennetwerk te onderhouden, geeft het bezit van een auto alleen maar ergernis. Wel eens over de Zwartenhovenbrugstraat gereden? Daar word ik nou echt geëmotioneerd van! Minder auto’s zal niet alleen de verkeersveiligheid verhogen, maar ook het hele network van autohandelaren genadeloos blootleggen. Waarom vier of meer mensen in dienst nemen die zich over één auto buigen? Over the top. Ik ben het met deze maatregel roerend eens!


  Maak melding

 23. Auto import/verkoop/bezit/ staat helemaal niet in verhouding met het wegennet/onderhoud daarvan etc.etc.

  lla sang mi e doe a japi e doe.


  Maak melding

 24. Paul
  Je zu;t wel gelijk hebben, maar ik heb de videos gezien en dat is niet dezelfde passie. De meeste “clunkers” die in SR te koop zijn rijdende doodskisten. Sorry.


  Maak melding

 25. @Stille

  Ja voor sommige mensen is een auto meer dan een stuk blik. Er zijn niet voor niets mensen die met oldtimers rijden en deze auto’s onderhouden. Dat niet iedereen zo’n gevoel heeft voor wagens snap ik.


  Maak melding

 26. @Acarai,
  Je schrijft: ‘Voorbeeld: Alle inkomsten van Suriprofs worden in Suriname besteed aan diverse projecten waar de betreffende ministeries geen oog en aandacht voor hebben.’

  Er staan verder enkele interessante standpunten in je postings, dus ik hoop dat dit citaat niet is wat ik eruit lees. Ik denk namelijk dat er niet één Suriprof is die het met je eens zal zijn. Deze spelers zijn grotendeels in het buitenland (lees Nederland) opgevoed, en hebben een westers georiënteerde, zakelijke instelling. Ze zullen ongetwijfeld veel van Suriname houden, maar vast niet zoveel dat ze al hun inkomsten daar zouden willen besteden. En zeker niet aan falend beleid van de ministeries. Want dat is wat jij zegt: ‘projecten waar de ministeries geen oog en aandacht voor hebben’.
  En bovendien zouden deze ‘investeerders’ de zekerheid willen hebben dat hun geld, waar ze keihard voor moeten zweten en werken, ook echt voor de betreffende projecten wordt gebruikt, en niet in allerlei diepe broekzakken verdwijnt!

  Ik denk dat oplossingen voor de financiële problemen in Suriname zelf, en door de politici dáár moeten worden bedacht. En dat de verantwoordelijkheid daarvoor niet bij deze jonge mensen moet worden gelegd.


  Maak melding

 27. @Morenito

  De verkeerssituatie in Suriname is hopeloos. Dat klopt. Is maar op 1 manier op te lossen. Wegenbelasting. Strengere APK. Zwaardere rijopleiding en hogere bekeuringen bij overtredingen. Maar de regering die dit invoert weet zeker dat ze de volgende verkiezingen niet overleeft.


  Maak melding

 28. Paul
  “niet voor niets mensen die met oldtimers rijden”
  Hier versper je de realiteit. Het gaat in het artikel strikt om werkezels. Rijdt je in Range Rover dan ben je wat. Niet als je in een ordimnaire en afschuwelijke Japanse tweede rangs merk bak cruised, een merk gelieft door terroristen over de hele wereld.


  Maak melding

 29. @ Lasting

  De geldsommen die Suriprofs besteden komen van de SuriNeds die de benefitwedstrijden met entreegeld bezoeken. Seedorf heeft uit eigen financiele middelen een stadion daar neergezet. Mocht het zoals jij beweerdt zijn dat de SuriNed voetballer deels zijn eigen kapitaal niet inzet kan je deze niks kwalijk nemen. Wie investeert nou in een land met rovers aan het bewind die geen werk maken voor invoeren dubbel paspoort voor diaspora. Desalniettemin kan niemand beweren dat de overzeese bijdrage niks voorstelt sterker nog niemand in SU heeft ooit geweigerd of bedankt voor deze ontwikkelingen.


  Maak melding

 30. @Acarai,
  Mee eens dat de hulp welkom is, en natuurlijk hulde aan deze Surined voetballers en vele anderen, die op hun manier een steentje bijdragen. Dan zou je toch op z’n minst een positievere opstelling t.o.v de Surineds verwachten. Maar helaas….


  Maak melding

 31. sommige mensen hebben makkelijk praten.
  ze denken dat een auto een status symbool is.
  waarschijnlijk zijn deze mensen nog nooit in su geweest als het weer eens regent.
  hier op noord moet je een boot hebben om ergens te komen.
  als het droog is , dan is het ook niet echt gezond om in die hete zon te lopen met al die bijt grage honden achter je aan.
  er zijn geen trottoirs dus men is verplicht op de weg te lopen.
  je loopt dan aan de zijkant van de weg waar ze alle putdeksels hebben gejat.
  de bus komt niet overal, rijd niet altijd en zeker niet op tijd.
  de bus is ook niet veilig.
  savonds moet je het niet in je hoofd halen om op straat te gaan lopen.

  alternatief is de fiets.
  al het bovenstaande geld ook voor de fiets , en brommer,
  honden , gaten in de weg , wegen onder water enz.

  komen we bij de auto.
  ik heb er 2 .
  had vorig jaar een auto ongeluk gehad en het duurde 4 maanden om mijn auto te maken.
  veel loop , werk je moet naar de verzekering maatschappij automonteur spuiter enz , dus kocht ik maar een andere auto .
  nu heb ik er dus 2 en dat is echt geen luxe.
  een auto is een symbool van vrijheid en onafhankelijkheid.
  je wilt niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.
  je wilt in je auto stappen en rijden.
  men werkt om zichzelf een beetje luxe te gunnen.
  ook al heb je 10 autos , kan je er maar in 1 tegelijk rijden.
  er zijn dus nooit teveel autos , hooguit te weinig wegen.


  Maak melding

 32. “Surinaamse banen weg bij importpauze auto’s”.
  Dit stelt de Vereniging van Auto-importeurs in Suriname, Vais namens de voorzitter Satjendew Jainath.

  Reeds jaren zijn er diverse malafide- & dubieuze figuren in de autohandel van Suriname.

  Ik dacht wederom aan het volgende artikel.

  ‘Hier woont de man van 100 miljoen’
  ,,Hier woont de Man van 100 miljoen,’’ riep een scholier op de fiets euforisch toen hij fietste in Berkel en Rodenrijs.

  Maar dit moet men ook niet vergeten in SU.
  Door de Bank teruggenomen auto’s. Omdat ze hun financiele verplichtingen niet na konden komen.

  Anderen nemen op hun huis of perceel een lening om alleen een auto te kopen in SU.
  Ook de dubieuze (geldschieters) verdienen flink hieraan.

  Men heeft reeds jaren dit oogluikend toegestaan in Switi Sranan.

  En kloppen de Chassisnummers en Kilometerstanden bij de verkoop van deze auto’s?

  Over het Wegennet van SU. zal ik het verder niet hebben.
  Want dat is een hoofdpijndossier apart.


  Maak melding

 33. BIGMAMA kan die Prado echt uit eigen ZAK betalen hoor jongens en meisjes. Maar ze zou wel GEK zijn om dat te doen. Dit heet MISBRUIK maken van de BELASTINGCENTJES van de Surinamer!!

  Dit soort mensen houden van Suriname!!!!!! I LOVE SU


  Maak melding

 34. Morgen vindt de eerste Veiling plaats: Men gaat, als ik het goed begrepen heb, een bedrag van 12 miljoen USD veilen. Dit bedrag moet er voor zorgen dat de koers zich stabiliseert. Ik ben geen econoom maar waarom heeft de man van 80.000 srd per maand nooit naar dit TOVERMIDDEL gegrepen.

  Ik noem het HET TOVERMIDDEL omdat ik Waddy Sowma heb horen zeggen dat hij heel veel vertrouwen heeft in de komende valuta-veilingen.

  Ik ben echt reuze benieuwd hoe dit gaat uitpakken??Als dit het TOVERMIDDEL blijkt te werken, mag de man van 80.000 SRD per maand met een Apollo Raket naar de MAAN worden geschoten???

  Ik ben geen PESSIMIST maar dit zal weer de zoveelste LOSSE FLODDER blijken te zijn.


  Maak melding

 35. Terug naar de nostalgische periode van paard en wagen.
  Ik denk nog steeds aan die charmante Hindoestaanse meid die door de straten reed met haar PAINT YOUR WAGON.


  Maak melding

 36. @basmatie op maandag 21 maart 2016 om 21:09 uur.
  Heeft in deze (gedeeltelijk) gelijk.

  Maar het gaat meer over de diverse malafide- & dubieuze figuren in de autohandel van Suriname.
  En dat is reeds (jaren) een bekend fenomeen in SU.
  Nu schreeuwen ze moord en brand via de voorzitter.

  Want het (witten) v/h verkregen crimineel geld, kan daardoor behoorlijk worden gestagneerd.


  Maak melding

 37. De paniekvoetbal rondom de valuta neemt steeds ergere vormen aan. De wal zal het schip wel keren. Het is een kwestie van tijd. De geldproblemen van Suriname zijn veel groter dan de meeste Surinamers door hebben. Hoefdraad zit in het buitenland om ergens 100 miljoen te lenen. Waarschijnlijk wil het IMF SU niet helpen met dit beleid. Maar zou daardoor de storm gaan liggen. Ik denk van niet.


  Maak melding

 38. @robG.
  Je posting aan @ray klopt helemaal.
  Ik ben het met jou eens (1e keer hahaha)maar neemt niet weg dat het je goed uitkomt om je baas te promoten.
  Maar geef je 100% gelyk,zo zie je maar weer.
  Waarvan akte.


  Maak melding

 39. basmatie
  Wat een levendige verhandeling! Je case voor de noodzaak van een auto omvat niet alleen gemak en mobiliteit maar ook beveiliging tegen allerlei agressieve fauna en de elementen van moeder natuur, gebrek aan onderhoud en een allesomvattend falend bestuur. Bravo!

  Hahaha Mag je in Su een TASER of (Beren) pepperspray op zak hebben? Want ik zou daarmee straathonden een lesje leren. Één wandeling in de straat is genoeg. LOL.

  Heb je die verongelukte auto inmiddels weggedaan? 600k wrakken waarvan er maar een klein percentage verkeers waardig is is teveel rommel. Bestaat er een auto recycling in Suriname? “ook al heb je 10 autos”…dan ben je een verzamelaar.


  Maak melding

 40. FER. E
  Je predikt voor eigen parochie haha. Waar denk je dat de frase “Hij ziet eruit als een tweede-hands autoverkoper” vandaan komt? Dat beroep wordt geassocieert met criminaliteit, smakeloosheid, opzichtigheid, geforceerdheid, dwang en geweld.


  Maak melding

 41. Henry
  Waarom windt je jezelf zo op man. Het komt goed met die veilingen. De mensen hadden wat tijd nodig om hun teams te trainen met de software om te te gaan, er gaan ongetwijfeld wat kinderziektes zijn maar het komt goed. Spannend! Ik hoop dat het vlekkeloos verloopt. No one ever got fired for choosing IBM.

  john
  Aai boi! We dateren onzelf. Lee Marvin, Clint, Jean Seberg.


  Maak melding

 42. Ik denk dat ze in Suriname in een TATA Nano moeten gaan rijden het is klein en zuinig de wegen hoef je niet breder te maken. De Surinamers hebben een grote bling bling wagen maar die staat vaker voor de deur geparkeerd dan ermee gereden wordt. Tata Nano de toekomst voor Suriname.


  Maak melding

 43. @Ray, ik vind je reactie heel zwak. Ik ben van mening dat het Surinaams belang alle politieke belangen moet overstijgen, ongeacht welke politieke partij je voorkeur geniet. Ik had wel meer solidariteit van jou verwacht. Ben je aan het slapen?😴

  @Henry55,
  Ook al zijn er tussen mensen verschillen in politieke voorkeur, het Surinaams belang staat bij mij op de eerste plaats.


  Maak melding

 44. Weet je wat het probleem is RobG. Pannenkoeken ala Ray enz. Die zullen het nooit begrijpen die kalebas op hun nek is te hard om nog iets te snappen.


  Maak melding

 45. RobG “RobG

  “Ik ben van mening dat het Surinaams belang alle politieke belangen moet overstijgen,”

  Daar komt onze Boutakontenlikker weer..

  Weet je RobG, Het belang van Bouterse is de belangrijkste drijfveer van deze incompetente corruptie Paarse Kliek.Dat is de reden waarom Suriname altijd en nu voor de derde keer in 30 jaar volledig naar de kloten gaat als deze graaiers aan de macht zijn.


  Maak melding

 46. Damsco
  Hahaha. ge je m’n mannelijkheid ter discussie stellen Damsco? Hahaha dit is je laatste waarschuwing voordat ik je compleet ontmantel en vernietig, en je een nieuwe id moet zoeken. Please miss me and find someone else. I will fucking destroy you son.
  Hahahaha


  Maak melding

 47. Henk Molenaar, je bent en blijft een asociale kwal. Het kakofonisch geknetter uit je bilspleet blijft een niet te harden stank produceren.


  Maak melding

 48. RobG

  Het belang van Suriname en haar inwoners is groot. Echter het permanent voorliegen zal niet helpen dat belang te dienen.

  Hoefdraad vertelde gisteren in de DNA slechts fabeltjes om tijd te reken.
  De regeringen Bouterse hebben de verkeerde referenties gebruikt door rekening te houden met de pieken van de markt en daar op te plannen.
  De kracht van Venetiaan (wiskundige met wat rekenvaardigheden) was dat hij van zekerheden uitging en dus niet de top als uitgangspunt nam maar iets in het midden.

  Nu schermt de regering met olie die van $ 120 ./ vat naar $ 20 / vat gedaald zouden zijn. Hiermee wordt de absolute top Brent olie (de duurste) vergeleken met de veel goedkopere Saramacca crude op het allerlaagste punt.
  Kijkt men echter naar gemiddelden dan ziet men dat de gemiddelde koers veel minder gedropt is dan wat de regering voorhoud van $ 111 / vat naar $ 54 / vat in 2015.

  Het zelfde doet men met Goud de absolute top vergelijken met de recente diepte punten terwijl beide niet reel zijn en de waarheid in het midden ligt. Alleen kan met de realiteit van het midden het verspillende beleid van Bouterse niet gedekt worden omdat deze gelooft in een eeuwige piek.

  Onder tussen vergeet de regering te vertellen dat Staatsolie met ongeveer $ 600.000.000 meer schuld opgezadeld is dan bij de start van het raffinaderij project gepland was. Meer geld naar de staat heeft geresuteert in minder vrijecashflow voor de investeringen resp. meer leningen in harde valuta. Zie daar jaarlijks een extra rente factuur van $ 50.000.000 die betaald moet worden omdat de staat de kassa van Staatsolie als haar eigen portemonnee zag.

  Met dergelijk beleid moet je wel failliet gaan en dat is dan de keuze die de Surinaamse bevolking gemaakt heeft voor de regering die zij verdient.
  En regering met op haar CV een sexbladjes hosselaar en een chef bezemkast IM.


  Maak melding

 49. Waarom willen ze geen Surinaamse bananen meer, de vrouwen beginnen daar ook te klagen!!!

  Waarom bananen importeren terwijl bananen in Suriname groeien!!!

  Ongelofelijk, het land gaat dagelijks naar de klote.


  Maak melding

 50. Paul , je bent appels met peren aan het vergelijken, een oldtimerliefhebber poetst op zaterdag zijn troetelkind en gaat er op zondag wel dan niet in groepsverband in rijden en de rest van de week gaat de oldtimer onder zeil of in de garage, daar is wel een bepaalde emotie bij betrokken, net als die jochies met hun petjes achterstevoren op hun kop in hun vaak gepimpte bakken, de laatste groep werkt anders wel behoorlijk mee aan het file probleem, in en rondom Paramaribo, want net als de grootste meerderheid van autobezitters maken zij in feite onnodig gebruik van die overgewaardeerde stukken blik op 4 wielen, als ze naar de wc. moeten pakken ze nog de auto


  Maak melding

 51. er gaat nog heel veel meer weg,,

  grote Europese bedrijven redden het niet ,laat staan die tje potie ondernemers in ons land..

  die dosie verkopers zanderij omgeving,, knippa verkopers,zwa zani verkopers krijgen het verdomd moeilijk..

  het wordt dus nog meer roven,verkrachten,moorden,

  suri waar gaan we heen..

  nog 5 blijft staan..,maar wij..!!!


  Maak melding

 52. @ Afioyemi

  Men is te lui om bana te telen (planten met uitzondering van de andere bana. ) Deze bana wordt te past en onpast al te graag overal geplant ! (lol) Surinamers houden van geimporteerde dingen, dat vinden ze lekkerder.

  Jacko


  Maak melding

 53. Jojo, ik denk dat Hoefdraad zijn best doet om de koers stabiel te houden, maar er zijn ook andere factoren die van invloed zijn op de hoogte van de koers. Als er een overvloed aan dollars beschikbaar zijn zal de koers dalen.

  Het is een kwestie van vraag en aanbod. Het aanbod van US dollars is laag. Bij schaarste aan dollars in combinatie met een grote vraag naar dollars gaat de koers omhoog. De oorzaken van de schaarste hiervan zijn ons bekend en ontken dit niet.

  Het moet duidelijk zijn dat men met leugens en bedrog niet het volk de straat op zal krijgen. De bevolking weet wat er mondiaal gaande is dankzij de moderne media en de digitale sociale netwerken. Het volk heeft ook door dat VHP en NPS niet met toverspreuken de toevloed van US dollars kan bespoedigen. VHP en NPS kunnen de bevolking niet overtuigen dat zij nu al een oplossing op zak hebben om de crises te bezweren. De leugens die deze politieke partijen vertelden over de geldverspilling van de regering Bouterse gaat zich tegen NPS/VHP keren. Read my words.


  Maak melding

 54. @Piet
  “De regering moet verplichten auto in srd verkopen….”

  Niet alleen auto’s. Alles moet in Srd en anders kan je deze laatste afschaffen en de munteenheid dollariseren. Maar dit zullen ze niet doen, want dan kunnen ze niet meer stelen van het volk…


  Maak melding

 55. Plotseling doet iedereen z’n best om alles stabiel te houden…ik kan mij nog herinneren dat DDB niet van stabiliteit hield…..je kon het niet eten vond hij….Whahahaha…

  Ik hield niet van Vene…maar oh wat mis ik die President…


  Maak melding

 56. RobG, wij hoeven nieteens een onderzoek te doen om aan te tonen dat de bewering dat er in “groot Paramaribo” meer auto’s zijn dan inwoners onjuist is. Het district Paramaribo telt volgens de laatste census meer dan 240.000 inwoners en er zijn volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek in 2013 in geheel Suriname niet meer dan 220.000 voortuigen( trucks, bussen, personen auto’s, enz.) verzekekerd. Die bewering van RobG, klopt dus van geen kanten.

  Dat er mensen ziek worden van de uitsootgassen, aandragen als argument ter verdediging van de importstop is ook niet zuiver, omdat Suriname relatief dun bevolkt is en de mate van uitstoot geen noemenswaardige of direct gevaar vormt voor de volksgezondheid. De statistieken op het gebied van aandoeningen aan de luchtwegen vertonen ook geen significante of alarmerende trend. Het roepen van zaken zonder daarbij het verstand te gebruiken is op zijn zachts gezegd een teken van onnadenkendheid.


  Maak melding

 57. @Sabaku,

  Dus dat!

  Eerst was het; nee het bestaat niet, jullie liegen, er is geen economische crisis.
  Stabiliteit kun je niet eten, wij willen vooruitgang en kijken niet in die achteruitkijkspiegel.
  Bla, bla, bla,

  En nu is er plots wel een zogenaamde crisis en snakken deze on-gecertificeerde analfabeten naar stabiliteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.