Oppositie Suriname wantrouwt maatregelen

48

PARAMARIBO, 21 mrt – De oppositie is niet bepaald ingenomen met de maatregelen die de regering van plan is te nemen. Chandrikapersad Santokhi (VHP) is zelfs wantrouwig. De vraag is hoe realistisch de regering is.

Het is onder meer niet duidelijk waar de regering het geld vandaan denkt te halen. “Mijn gevoel is dat het populistische maatregelen zijn, die niet uitgevoerd zullen kunnen worden, want we zullen zitten met een inkomstenprobleem”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Met de maatregelen derft de overheid behoorlijk wat inkomsten. Het aangekondigde hulppakket zou dus niet meer zijn dan een zoethoudertje.

De oppositie wil de regering daarom stevig aan de tand voelen. Het is ook waarom een debat is aangevraagd in het parlement. Er is te veel onduidelijkheid over de maatregelen. De inkomsten van de overheid blijven afnemen. Door de crisis kunnen bedrijven minder afdragen. Met de belastingkortingen voor burgers kan het alleen maar erger worden. “Als de duidelijkheid niet komt, zal de onzekerheid blijven bestaan”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

48 REACTIES

 1. Chan inderdaad is er een inkomsten problem. Bij staatsolie kan je nog veel meer halen voor het land, maar de Minister van NH durft daar niet aan te pakken terwijl hij helemaal op de hoogte is van de gang van zaken bij staatsolie en bang is voor de president commissaris. Minister toont U UW daadkracht in het belang van land en volk.


  Maak melding

 2. Genoeg reden tot wantrouwen. Ook de valutaveiling kan in het rijtje van:

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – aanpak corruptie ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptops en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.

  En nog zijn er mensen die vertrouwen hebben in het paarse beleid. Bouterse houd de Suri’s een worst voor.


  Maak melding

 3. De gehele ndp regering is niet te vetrouwen en terecht.
  De vraagt allen is of de opposite daar zit om naar de ndp larie koek te blijven luisteren en niet in actie te komen!


  Maak melding

 4. Ieder volk krijgt de leider die het verdient.
  Als er verkiezingen zijn moeten ze beter nadenken.
  Wat verwacht je van iemand die verantwoordelijk is voor moorden op zijn eigen mensen en er zich vanaf maakt met een geforceerde amnestiewet, dus zich onttrekt aan de rechterlijke macht van het land dat hij geacht wordt integer te leiden.
  Hebben de Surinamers dan niet door dat je op die manier door geen enkel beschaafd land serieus wordt genomen?


  Maak melding

 5. Oppositie ! doe nou eindelijk iets waarvoor je gekozen bent. Jullie zij langer dan zes maanden bezig over twee overgelopen parlementariers, Optreden tegen deze boevenbende is veel belangrijker. Help Suriname af te komen van deze regering . Jullie hoeven geen wapens op te pakken wij zijn een democratische natie, maak gebruik van dat recht.

  Wij rekenen op jullie.

  Stre def stre….


  Maak melding

 6. Wat heeft de zittende regering wel bereikt:

  – de deviezen voorraden zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.
  – goudvoorraad is verkwanseld.
  – mega staatsschuld
  – de waarde van de SRD is vergelijkbaar met monopoly geld.

  Dit alles is een feit. De gemiddelde NDP-er zal wel zeggen dat het niet waar is maar we het staat gewoon in de boeken.

  Als je de boel zo verziekt hebt dan is er genoeg reden tot wantrouw. Iedere zelf respecterende regering had het mandaat teruggegeven aan de bevolking.


  Maak melding

 7. Je kan als oppositie wel telkens zeggen dat het populistische maatregelen zijn, maar aktie van jullie zijde blijft uit, steun Curtis Hofwijks, en ga de straat op, daar was die moordenaar met die paarse bende toch ook zo goed in, toen hij nog oppositie was, hij ging ook de straat op, om het volk op te naaien om in opstand te komen tegen de regering Venetiaan, spoedvergaderingen aanvragen helpen niets, dat moet toch wel duidelijk zijn, en die zogenaamde zoethoudertjes waarmee die moordenaar het volk denkt zoet te houden, bieden ook geen verlichting, dus blijft er nog 1 optie over en dat is aktie. Weg met die moordenaar en dat geboefte.


  Maak melding

 8. Jepi DE,

  Help Suriname af te komen van deze regering ?

  ===============================================

  Wil je nog even aan herinneren dat deze regering democratisch aan de macht is gekomen. Het is niet aan de oppositie om deze regering af te zetten. Eigenlijk is het simpel, gaat men de gifbeker leegdrinken of gaat men massaal de straat op om het aftreden van deze regering te eisen. Meer smaken zijn er niet.


  Maak melding

 9. Ja Bouterse komt niet naar DNA om verantwoording
  af te leggen! Hy is te laf en ook nog ongeschoold daarvoor!
  Konstante devaluatie’s etc. Het volk wordt verder verarmd en
  is moe van Bouterse!!!!!
  Bouterse die maatregelen bieden geen soelaas!!!!!!!
  En de oppositie is slap, waarom komen ze juist nu met hun
  achterban niet op straat??????
  WEG MET BOUTA!!!!!!! GO HOME!!!!!!


  Maak melding

 10. Aan bakroes en libbas hebben wij niks.dus ga terug naar de beerpe ipv hier rond te hangen en koeterwaals uit te kramen domme uilskuiken.


  Maak melding

 11. Allereerst wil ik de mensen die denken of positief gestemd zijn dat de valuta veling gaat werken , aan bevelen dat ze weer naar de lagere school moeten gaan en zicht beter laten scholen waarschijnlijk hadden ze gespiekt of afgekeken . Hoe kan je nu met een paar miljoen dollar de koers in bedwang houden als de geldpers nu op volle toeren draait, NDP. had miljarden ter beschikking alles opgevreten. TOCHT DRINGT HET NIET DOOR BIJ DE MENSEN EN BLIJVEN HOPEN OP DE ROVERS , SURINAME HEEFT DE DOMSTE GELETTERDE MENSEN OP DIT AARDBOL DAT ZEG IK NIET DAT ZEGGEN DE EUROPEANEN EN DE AMERIKANEN .DIE ALTIJD GELIJK HEBBEN


  Maak melding

 12. De maatregelen stellen niets voor, terecht dat de oppositie dit opmerkt.

  Waar is bankboef!
  Het wil maar net lukken geld af te troggelen van het buitenland.

  Zo zoetjes aan komt iedereen aan de beurt, nu zijn het de verhuurders.
  Waar is ene hermien die zo trots wist te vertellen dat ze haar winkel verhuurt aan een Chinees, tsja.

  De grootste slag is bij de ambtenaren, die op lantie kantoor (horen) te zitten.
  Reorganisatie is hier het toverwoord.
  Bouw ze om 🙂 , school ze om en laat ze gaan werken in landbouw en veeteelt coöperaties, ze hebben gestemd voor geloof in eigen kunnen, mek deng go pranie alesie.


  Maak melding

 13. @Damsco
  Met jou als burger heeft een land geen vijanden van buiten nodig.Jij bent het egste vijand van het land en volk zelf.Als jij een vijand wil zoeken begin bij jezelf.


  Maak melding

 14. Elke dag kip is niet lekker en elke dag hetzelfde verhaal (regering heeft geen geld) gaat ook vervelen. We weten allemaal dat de huidige betuurders geen harde maatregelen durven nemen en ook de capaciteit niet hebben om goede en juiste maatregelen te nemen. Dit hoort nou eenmaal bij een derdewereldland. In een 3e wereldland is de bevolking net zo derdewerelds als de regering en de regering (en oppositie) net zo onderontwikkeld als de bevolking. Men houdt elkaar in gijzeling en alleen een ramp kan verandering brengen in de situatie.
  Suriname wacht op een ramp (en bidt er misschiem stiekem ook voor).


  Maak melding

 15. als bouta weg moet mensen,wie komt er dan.
  de beste stuurlui staan aan wal.het zijn allemaal boeven.
  wiemoet er dan komen,graag antwoord hierop.


  Maak melding

 16. @hanneke,

  Die wanhoopskreten die jullie steeds naar voren brengen slaan nergens op:
  “als bouta weg moet wie komt er dan”

  Heb jij enig idee hoe desperate je overkomt?

  Niemand komt……, blijf maar lekker met je bouta tot de dood jullie scheid.
  Zink langzaam maar zeker in de afgrond samen met bouta.
  Ik wens je vele slapeloze nachten toe.

  Hoe voelt dat?


  Maak melding

 17. @Hanneke
  Er komt dan een geschoolde persoon,iemand met eer,en zelfvertrouwen,Iemand met een schoonblad en zonder amnestie. Er komt absoluut geen couppleger en ook geen moordenaar, De ex ere voorzitter van de cicad voldoet aan al deze eisen en hij heet Santokhi.
  Zo welke problemen heb je dan met Santokhi als LEIDER?!,


  Maak melding

 18. Hanneke,
  “als bouta weg moet wie komt er dan”

  Wat kan azijn nog zuurder maken?
  In het verleden hebben frontregeringen bewezen in staat te zijn de rommel van regeringen met Bouterse signature wel te kunnen opruimen en de Surinaamse munt weer stabiel te houden.

  Kennelijk kijk je uit naar iemand binnen het paarse kliekje om de zaak op te lossen.
  Neen, met een Abrahams, Amzad Abdoel, tante Jenny, MisiDubaikaba, nieuwbakken NDPer Carl Breeveld zal het ook niet lukken.
  Bouterse mist gewoon de nodige kennis, de wil, de juiste adviseurs en een luisterend oor om de zaak op te lossen.


  Maak melding

 19. Vene had de koers jarenlang op 2.8 gehouden die dollar dan
  en Bouta: mie GODO…….. soso ellende!!!!!!!!!
  Maar ja er is een groot verschil tussen vene die econoom is
  en bouta die mititair is!!!!!
  Bouta hoort in het bos thuis
  Heeft geen kaas gegeten van economie!!!!!
  Hai hai hai Su Su wanneer worden jullie eindelijk wakker?
  Jullie willen niet voor levelang pinaren toch?????


  Maak melding

 20. Er is een crisis in suriname, maar die moeten wij niet gaan vergelijken met de rest van de wereld, het feit dat een land wordt geleidt door een elite moord commandant c.q. drugs doorvoerder, dan wilt niemand geld geven of lenen aan ons gelief suri.
  Ze zijn gewoon bang dat het geld achterover wordt gedrukt, als men iets leent van iemand, dan verwacht die persoon het terug. Simpel kan t niet, dus bouta is eigenlijk de rotsblok van elk geldgevers.
  wilt men van de crisis af, dan moet de rotsblok weggehaald worden. Praten aan tafel is een optie misschien, waarvan ik denk dat de gif beker al bij de hand is.
  denk erom in europa is er geen economische crisis, wel een vluchtelingen crisis…zullen surinamers hun kans wagen om per korjaal naar europa te gaan….succes!


  Maak melding

 21. obama.
  Vene is geen econoom maar een wiskunde leraar geweest,dus drs in wiskunde!
  Hij heeft altijd bij de AMS gewerkt als onder directeur.
  Als jij iets niet weet hou maar je waffel dicht!!
  Ga maar verder wandelen met de hagenaars.
  Jullie gebruiken verschillende namen op dit forum,worden jullie niet moe van?
  Deze man is lid geweest van de PNP,hij zou met Just Rens
  Pengel een kopje kleiner maken.


  Maak melding

 22. Beste Ray,

  Santhoki is een hindoestaan en de creolen zullen hem niet accepteren als president.
  In Suriname hebben ze mondvol over slavernij en racisme maar als het punt bij paaltje komt dan wordt er gekeken naar afkomst. Suriname is 1 grote etnische enclave met onderhuidse spanningen.


  Maak melding

 23. Hanneke: “wie moet er in plaats van Bouterse komen?”

  Hanneke, niemand is onmisbaar, waarom zou ik me nu bezig moeten houden met de vraag wie er na Bouterse komt? Bouterse bakt er nu niet veel van, het zou voor Suriname goed zijn als hij bedankt werd of uit het ambt gezet werd. Wie het ook zal overnemen van deze incompetente crimineel, de kans dat die persoon het slechter doet dan hij, is wel heeeeeel erg klein.


  Maak melding

 24. Deze wanhoop slaat echt nergens op. Dat heeft te maken met een volwassen minderwaardigheidsgevoel. Denk je echt dat jij niet meer waard bent dan een regering Bouterse I en ii? zeg nou zelf: wat ben jij waard? 0% of 100%? Denk even na. Please!


  Maak melding

 25. Waarom ook alweer accepteren wij Bouterse wel? Liever een moordenaar dan een Hindoestaan? Het is niet alsof er nooit eerder een hindoestaan de president geweest is. En als wij Caribisch willen zijn dan gewoon een Hindoestaan. Hoeveel slechter kunnen zij het doen?


  Maak melding

 26. Koos, wat voor onzin verkondig je over Creolen die Santokhi niet zouden willen accepteren als president? Wij hebben in het verleden al vaker Hindoestanen gehad als president en er zijn geen rassenrellen uitgebroken. De meeste gewone Surinamers (Shorry, Ram of Min met de pet) maken zich niet echt druk wie er president wordt en als die persoon het als president goed doet, kan het verder helemaal geen ene moer schelen op wie hij lijkt. Koos, ik wil wedden dat jij, voordat Obama president was, ook met stelligheid beweerd hebt dat Amerikanen in de komende duizend jaar nooit een zwarte man zouden kiezen tot president.


  Maak melding

 27. Zodra wij een andere president krijgen
  Maakt niet uit wie gaat het veel beter
  Met su. Buitenland en de kalitalisten
  Daar willen absoluut niks horen van
  Mr. Moordenaar.
  Dat is het!!!!!


  Maak melding

 28. Stand by for another devaluatie!!!!!
  Su su su su waarheen????????
  Bouta gaat de geschiedenis in als
  Meest corrupte en slechtste pres ooit!
  $6.15 €7


  Maak melding

 29. Valutaveiling is een devaluatie.
  Sinds bouterse aan de macht is in su
  Is ons munt 3 tot 4 keren gedevalueerd.
  Bouta sampsa jongoe????
  Na karma ry tekie so???????
  Of na deng slachtoffers foe 8 dec???


  Maak melding

 30. @Henkie,
  Jullie kletsen allemaal over een ding sinds Bouta aan de macht is devaluatie.
  Dombo’s wat denk je ervan en hoe verklaar je dat alle percelen 4 maal verhoogd zijn in harde euro’s.
  Wegen geasfalteerd zijn.
  Elektriciteit bijna overal is.
  Kinderen vrij vervoer hebben voor school.


  Maak melding

 31. @ koos

  tokkie is niet geliefd bij de creoolse bevolking omdat hij een racist in hart en nieren is.
  dat hij zijn vrouwen mishandeld , handelt in drugs , belasting ontduikt , een kleine ongewapende jongen heeft doodgeschoten enz , dat vergeven we hem.

  de floppositie waartoe tokkie behoort bestaat uit het uitschot van suriname.
  de mensen waren zo moe van dat geboefte , dat ze uit wraak massaal op de ndp hebben gestemd.

  er valt in su niet veel te kiezen.
  de floppositie bestaat alleen uit etnische kliekjes.
  al die partijen zouden bij de wet verboden moeten worden.
  suriname zal nooit een land worden doordat men zich etnisch profileert en jaagt op de stemmen van de mensen die op ze lijken.

  de grootste rovers en idioten zitten bij de ndp .
  doordat men Multi etnisch is en niet raciaal getuned is , heeft men zoveel zetels kunnen halen bij de verkiezingen.

  elke javaan , hindostaan , Eskimo mag pres worden van su.
  zolang het maar geen racist is..


  Maak melding

 32. Hanneke ik wil je eve herinneren toen bosje Suriname bankroet had gemaakt, ken je het nog . Wie heeft Suriname gered toen . Nu is Bouta Suriname aan het roven, als hij klaar is .DAN IS ER ALTIJD EERLIJKE EN CAPABELE, intelligente mensen als santokhie , Rusland die weten wat verdienen en sparen en stabiliseren is . Jij miet alleen op hun stemmen


  Maak melding

 33. Tijd voor een Surinaamse lente. DDB (DiDiBrie) moet gezakt worden. Sranangmangs, kom in opstand !! Laat Bouta eindelijk boeten voor die 15 moorden. Saka Bouta !!


  Maak melding

 34. Su moet een goed president krijgen.
  Geen pleesisent.
  Bepaalde groepen hier in su zijn ech ongeschoold.
  Binnenland bv moet er eigenlijk meer stemmen
  Nodig zijn voor 1 zetel.
  Want de gasten daar zijn oliedom.
  Zodoende stemmen ze steeds verkeerd.
  Hoe in godsnaam kan een moordenaar president
  Worden van een land?????
  Ik begrijp dit niet.
  Om te zien dat hier een bana republiek is!


  Maak melding

 35. Beste Henkes,

  Ik ga af op wat ik de afgelopen jaren hier gelezen heb op wkn. Ben gemiddeld 1x pj in Suriname. Dit beeld wordt daar nog eens bevestigd. En natuurlijk heb je uitzonderingen.


  Maak melding

 36. @sjang .
  Het gaat om nu ja en niet wat er in de 60 ger jaren is gebeurd.
  Vene is inderdaad geen econoom maar een wiskundig figuurr van de 1e orde.
  Hou jy anders je klep als je niets te meldeñ hebt.


  Maak melding

 37. Sjang, hier een correctie op jouw posting. Ex-president Venetiaan is een in Leiden afgestudeerde wis- en natuurkundige. Hij was directeur van de AMS en later werd hij minister van onderwijs onder wijlen premier Arron voordat hij (Venetiaan) vele jaren later president werd.
  Venetiaan is samen met onder andere Fred Lemmer (ook een in Nederland afgestudeerde wis- en natuurkundige) de oprichters van de lerarenopleidingen wis- en natuurkunde.
  Wat ik hier schrijf is niet van horen zeggen want ik kwam op de AMS toen Venetiaan nog directeur was, toen hij vertrok werd een zekere Berghem directeur en later mevr Ilahi-Dubois.
  Hij was inderdaad geen econoom maar een integere, moreel gezag hebbende en kundige bestuurder die kennis had van zaken de man met de vijf schone vingers.
  Venetiaan is een man die de omkopingspraktijk van moordenaar Bouterse doorzag. Drugscrimineel Bouterse gaf zijn vrouw als first lady een salaris , toen zei hij dat de vrouw van Venetiaan ook achteraf recht had op SRD 1,6 miljoen voor al die als presidentsvrouw. De heer en mevrouw Venetiaan zagen de bewuste poging hen ambtelijk om te kopen en te currumperen toen hebben zij publiekelijk het aanbod van Bouterse van de hand gewezen. Zeiden dat Suriname geen first lady functie heeft.


  Maak melding

 38. Oooo die sjang toch.
  Is dat alles wat je zeggen kan.
  Had t niet verwacht maar goed zo zie je maar weer dat je verbaal niet zo sterk bent.
  Je kiest de agressieve manier en heb dus weer niets te melden.
  De grten @sjang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.