Monument voor omgebrachte Surinaamse Joden tijdens WO2

4

Afgelopen weekend werd door de Israëlitische Gemeente Suriname een monument onthuld ter nagedachtenis aan de 105 in Suriname geboren Joden, die zijn omgebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument staat op het terrein van de Neve Shalom-synagoge aan de Keizerstraat. Op de foto hieronder maken Fred van Russel, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse ex-Korea Oorlogsvrijwilligers en een kleine Joodse jongen aanstalten om samen bloemen te leggen.Synagoge-monu2

Enkele sprekers waren doctor Avram Alexander van onderzoeks- en herdenkings- centrum Yad Vashem in Jeruzalem en schrijfster Cynthia McLeod. De muziek werd verzorgd door tien violisten en een cellist van het Eddy Snijders-orkest, onder leiding van dirigent Rielle Mardjo.

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. Heel goed plan en nu ook een vrijedag voor alle werkende Surinamers.
  Heb het idee dat er meer vrijedagen zijn inclusief verlof dan werkdagen.


  Maak melding

 2. @ Surinamer

  Het werkwoord werken, is al lang uit het woordenboek in Suriname geschrapt. ( Dit geldt niet voor iederéén,want er zijn nog steeds veel hard werkende Landgenoten in Su !!! )

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.