Bouterse: straatacties voeren heeft geen zin

118

PARAMARIBO, 18 mrt – “Het voeren van straatacties heeft geen zin.” Dit zegt president Desiré Bouterse. “Als door het voeren van straatacties de situatie in Suriname verbetert, dan zal ik met een protestbord ‘Weg met Bouterse’ in de hand de straat opgaan.”

Degene die dus van plan is de straat op te gaan om te protesteren, moet beter weten. Volgens Bouterse kan liever gekozen worden voor de weg van overleg. Het land verkeert in grote economische problemen. “Wij moeten gezamenlijk de moeilijke tijden zien te overbruggen”, zegt het staatshoofd. Het komt nu op een strategie aan. Die moet ingezet worden om de economische malaise het hoofd te bieden.

“Laten we niet zinloos de straat opgaan, tenzij wij het CNN-nieuws wil halen”, aldus Bouterse. Behalve het voeren van straatacties, is er ook de mogelijkheid van staken. De Bond van Leraren, BvL, sluit die optie niet uit. Leraren in het middelbaar onderwijs werken voortaan alleen nog halve dagen. De vakbond wil zo maatregelen afdwingen om de koopkracht van de leden te verbeteren.

118 REACTIES

 1. Beste President

  Voeren van overleg met u is duidelijk onmogelijk. Overleg met u wordt gevoerd via de DNA. Dat is de plaats waar u tekst en uitleg geeft op de vragen van het volk en tot tevredenheid van het volk antwoord moet geven.

  U prefereert belangen groepen op uw veranda te ontvangen, boodschappen in ontvangst te nemen, antwoorden beloven maar deze antwoorden altijd schuldig te blijven.

  Beste President uw woord is net zoveel waard als een grote scheet.


  Maak melding

 2. Hahahahahawahahahaha…look who is talking!!
  De couppleger .hij was zooooooooooo ontevreden dat hij samen met 15 andere criminelen een coup moest plegen, hij was zooooo ontevreden met 15 burgers die hun meningen liet horen dat hij ze morsdood kapot schoot!
  En nu zeg hij aan ons dat op straat gaan zinloos is . Wel ja hij weet wat hij gaat doen.,nog een paar neerknallen !!Hij gaat met protestbord weg met bouta op straat lopen zegt hij,GEEF dan Amnestie terug!!! Durf je dat te doen Crimineel!!! Ik zie hem wel met een bordje rondlopen met de woorden ‘Vergeef mij,wees lief en vergeef mij ,heb medelijden met mij..;Neks ervan jou plaats is in santo boma ,onze Alcatraz,de surinaamse versie va de amerikaanse!

  WEG MET BOUTA!!!


  Maak melding

 3. Het is de man er alles aan gelegen om in het zadel te blijven.
  Typerend ook zijn opmerking, dat als door de straat op te gaan en actie te voeren de situatie in Suriname zou verbeteren, hijzelf de straat op zou gaan met een bord, ” weg met Bouterse”. Zelfaangemeten martelaarschap?
  Bouterse verwacht, door pappen en nat houden zijn ” volgelingen” aan zijn zijde te houden en de “andersdenkenden” de wind uit de zeilen te nemen, dat hij de boel kan blijven dicteren. Slecht nieuws voor hem en zijn boevenbende, changes are coming. De dagen zijn geteld!


  Maak melding

 4. Dat snappen de uilskuikens van de oppositie nog steeds niet. Die Cocosnoot boven hun nek is veel te hard om dat te snappen het moet met harde hand erin gestampt worden. A TORIE NO GO LUK.


  Maak melding

 5. Bouta in een toespraak’
  ”waardeloze landgenoten jullie hebben getoond dat jullie een languithoudingsvermogen bezitten want 36jaren lkang zijn jullie bereid geweest mij te verdragen met amnetie en voor straks vergiffenis,zo dus waardeloze landgenoten ik vraag nog 100 jarenvoor jullie geduld,liefde en uithoudingsvermogen,voor de rest van de resterende 100 jaren wens ik aan u,waardeloze landgenpten slapeloze nachten toe,ik ben jullie nachtmerie,helaas….
  ,


  Maak melding

 6. Domme. .in the past levende Ray.you’r living in the years 70.met koskosie kom je nergens je snapt dat echt niet meer hè. Tja je IQ is niet hoger als de maat van je schoenen. SCHELDEN HEEFT GEEN ZIN.BULLEBAK.


  Maak melding

 7. Damsco:
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, die cocosnoot van jou begrijpt nog steeds niet dat als je het beleid van Bouterse en vrienden afkeurt je niet automatisch het stempel ” oppositie” draagt! Breng wat kleur in je leven man, er zijn er meer dan zwart of wit!


  Maak melding

 8. in principe heeft ddb gelijk
  de straat op gaan terwijl je kan werken ?
  2 of zelfs 3 baantjes moet je hebben om je zelf te redden.
  Surinamers zijn te lui men wilt met 1 baan zonder noemenswaardige opleiding miljonair worden.
  ze gaan door d db weer leren te werken ipv te bedelen en hosselen.
  in het buiten land neemt men een 2e baan of een freaking kranten wijk.
  als je te weinig verdient zoek je nog een job.

  die leraren vergeten dat die leerlingen naar school moeten.


  Maak melding

 9. Over jou praten wij niet want die kleine sinaasappel op je nek is nog harder als het graniet van de Voltzberg ji bent niet meer te redden smallbrain.joe na las ting.


  Maak melding

 10. Het was zinloos dat er zoveel idioten zo massaal op paars hebben gestemd omdat ze dachten dat paars visie had hoe het land tot ontwikkeling te brengen. Nu blijkt dat niemand binnen paars, nclusief de baas, weet hoe uit de crisis te geraken, zou het heel erg zinvol zijn als het paarse stemvee tot het besef kwam dat het tijd was geworden om baas weg te jagen.


  Maak melding

 11. De EZELS en ROVERS hebben gekozen voor nog 5…dus waarom met z’n allen massaal de straat opgaan ???

  Als de moordenaar wordt afgezet zal het de “nieuwe press” niet lukken om zonder drastische en PIJNLIJKE maatregelen zaken op orde te krijgen, immers het land is bankroet.

  De EZELS gaan toch weer later de reet van de moordenar kussen…

  Anarchie op en top….

  MIJN zuur verdiende geld geef ik uit aan mijn vrouw en kinderen…die zijn tenminste dankbaar

  Ba soekoe, Ba Vinnie..


  Maak melding

 12. Ik heb laatst iemand gesproken een fervente aanhanger van de NDP deze persoon heeft op de dag van de verkiezing in 2010 zichzelf vol gevreten gratis, bruine bonen met zoutvlees. Wat blijkt heden krijgt hij last van opgeblazen buik en ondraaglijke gasvorming en het ergste door het harde drukken heeft hij ook aambeien gekregen.

  Hij zei, ik ben genaaid door de NDP, ik heb bedorven bruine bonen met zoutvlees gratis te vreten gekregen en nu heb ik last van bovengenoemde syptomen.

  Ik zal nooooooooooooooit meer op de NDP stemmen !!!!


  Maak melding

 13. Het heeft geen zin straatacties te voeren :
  De staatskas is al leeg en de buit is al verdeeld.
  De graaiers zitten op rozen.
  Direkteur Staatsolie SRD100.000 per maand.
  Ex -Governor CB vS SRD80000 per maand
  Direkteur AZP SRD 60000 per maand
  Direkteur EBS SRD 45000 per maand
  Waardeloze adviseurs SRD 20000 per maand
  Voor spek en bonen benoemde ambtenaren vele miljoenen per maand.
  Mevrouw Prodo SRD 20000 per maand
  Enz. enz ……….
  Daarom is de staatskas leeg en kunnen de leerkrachten geen cent verhoging krijgen.
  Ik heb echter geen medelijden met ze .Ook zij wilden in meerderheid nog 5.


  Maak melding

 14. Dit fossiel begint steeds grotere onzin uit te kramen,tijdens de regering Venetiaan was deze moordenaar de eerste die met die paarse bende rovers, de straat op ging, om te demonsteren tegen de regering Venetiaan, hij is bang voor zijn positie die grote lafaard, kijk wat er gebeurd in Venezuela en Brazilie, 3 miljoen mensen op straat, en eisen allemaal het zelfde, nl. Weg met Maduro, en weg met Rouseff, en dat gaat ook met deze idioot gebeuren.


  Maak melding

 15. ik begrijp het allemaal niet eerst is het bouta voor en na maar goed ik heb al vanaf dag een gedacht van ken toch niet zo emand als leider


  Maak melding

 16. Bouterse hou nou op met deze onzin, je hebt al zoveel beloofd het enige waarin je goed ben is moorden. Wij hebben geen geloof meer in jouw beloftes. Alle goede bedoelingen ten spijt. Wij hebben liever dat jij opstapt, dat zou beter zijn. Jouw tijd is genaderd. Dag meneer de president..


  Maak melding

 17. Ja DDB. heeft gelijk om te zeggen, dat het geen zin heeft om de straat op te gaan. Want hij zou toch schijt aan hebben als er toch wordt gedemonstreerd.

  Psycholgisch heeft hij dat allang in de smiezen, dat demonstreren totaal geen zin heeft.

  Maar nu werkt het averechts, de stomme massa begrijpt DDB weer niet. ze denken dat hij zal gaan buigen voor de eisen van hun !!

  Wel Idioten, denkt DDB:

  Na unu poti mi dja dus, unu musu zorgi mi nanga mie gezin nanga ala mi mati na kondré.

  Wel mi dong kondré mang,hij heeft wederom kelijk zou Brunsie zeggen, en dat beaam ik ook !!!!!

  De zogenaamde economische vluchtelingen hebben in deze ook groot gelijk, dat ze naar Ptata of elders zijn gevlucht.

  Want zie wat er nu is gebeurd, het land is economisch volledig naar zijn malle moer gegaan !

  En toch ziet men niet in, dat het zo is !

  Kort samen gevat, unu kong brinie en wo tang brinie.

  Sari tori mi Masra.

  Jacko.


  Maak melding

 18. Damsco,

  Jij hebt de wijsheid in pacht vertel jij maar aan ons hoe Sur. uit deze situatie moet komen? En zo niet dan moet je je grote muil houden. Want voorlopig komt er enkel stront uit! Pannenkoek! Ga lekker terug naar Coronie kokos plukken.


  Maak melding

 19. @ Paul.

  Ray heeft gelijk,( een leider ) is iemand die iets goed doet !
  Obama is een leider, DDB is een lijder.
  Iemand die een land voor uit helpt is een Leider.
  Iemand die een land naar de klootten helpt is een Lijder.
  Ray bravo, ik begrijp je volkomen !!!!!!
  Ach ja, ga maar de domme massa uitleggen wat het verschil is tussen ( Leider en Lijder. )
  Het is Sarcartisch bedoeld van Ray.
  Damsco.

  Rustig mang.

  Jacko


  Maak melding

 20. Weg Met Bouta!

  @De suri’s en paarse surineds die onlangs steevast beweerden dat het Westen niets voorstelt en dat de BRIC landen upcoming zijn.

  Maak de balans op en vergelijk met suri, wat is er over gebleven van hun ‘bloeiende economie’?
  Het enige land dat het goed doet is India.

  Wie van de BRIC-landen gaat wel de straat op en wie niet. Hoe zou dat nu komen?
  Democratie; opkomen voor je eigen mening en de toekomst van je nazaten.

  Petje af voor de Brazilianen, die laten niet met zich sollen.
  Thumbs up voor het Braziliaans gerechtshof, die binnen een mum van tijd de benoeming van de ex-president heeft vernietigd en daarmee zijn onschendbaarheid.

  Vecht voor je laatste stukje Democratie, voordat dibri dit stukje ook in de kiem smoort, door zichzelf voor het leven te benoemen.

  Alles is mogelijk, je moet het maar willen!


  Maak melding

 21. Alles van deze man is WY WY WY en nog eens WY.
  WY moeten er samen voor zorgen het land weer op te bouwen,WY moeten er samen voor zorgen uit deze crises te komen maar wy hebben het land niet leeg gevreten dat bent U Meneer Bouterse,U bent aan de macht en het land is bankroet.
  Waarvan akte


  Maak melding

 22. Het leid tot niets als de lijdende leider, die geen leiding kan geven aan andere die aan dezelfde kwaal lijden als de leider. Door dit gebrek aan leiding, lijd de gemeenschap? Er zit maar èèn ding op en dat is het wegleiden van de lijdende leider.

  Paul:-)


  Maak melding

 23. President zeg als jullie CNN wil halen moet je de straat opgaan..hij wil de volk angst aanpraten als jullie op straat gaan staat jullie iets erg te wachten…een verkapte vorm van dreiging


  Maak melding

 24. @ Esmerald.

  Het is een hemelsbreed verschil tussen Brasong en Su, het volk van Brasong heeft ballen en wij Surie´s niet.
  De rechters in Brasong luistert naar het volk, en van Surie´s naar de domme massa en DDB !
  Ik heb de indruk dat de Rechters in Su bang zijn voor de kogels uit de Uzi van DDB, en zijn domme aanhang !
  En gelijk hebben ze, tenslotte hebben ze ook een gezin.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 25. Jullie moeten dat oliedomme gemekker en platvloerse gescheld van “Damsco” wat positiever benaderen want het onderscheidt zich wel van de rest en is heel zeldzaam.
  Wat dat betreft staat hij/zij op eenzame diepte.


  Maak melding

 26. Het voeren ván straatacties heeft wel zin. Bouterse will dat liever niet (weer intimideren van de bevolking) omdat er steeds meer mensen zich erbij zullen aansluiten.

  De weg van overleg? Geklets. Gepraat, rekken, rekken, tijd winnen, intimideren, jokken, dingen vooruit schuiven en dan niet uitvoeren.
  De straat opgaan is niet zinloos.

  Economische malaise ???
  Dat heeft Desie Bouterse zelf veroorzaakt. Niks externe factoren, niks buitenlandse krachten, ook joembies en eventuele onzichtbare libba’s zijn niet de oorzaak van de economische malaise. De oorzaak is de huidige poptjie patoe president van Suriname.


  Maak melding

 27. “IK heb het afgelopen het land leeggeroofd en Suriname in de ellende gestort maar WIJ gaan samen de puinhoop opruimen”

  Aldus onze Volkspresident die werkt en door GOD himself als leider van Suriname is aangesteld.


  Maak melding

 28. @Djogo

  Ongewild is dat een perfect advies.

  Ga de straat op en jullie komen op het netvlies van de rest van de wereld.

  Als de suri ś de straat opgaan, dan maakt CNN er wel een Latijns-Amerikaanse lente van.

  Breaking news, The Brasilians were the first, today the Surinamese people went on the street to get rid of booo-ter-se.We all know him, his son lives with us.
  Is this going to be an Latin American Spring?


  Maak melding

 29. Inderdaad straat acties heeft geen zin.
  Alleen maar ellende samen proberen om het probleem die er is op te lossen.
  Wij zullen onze macht niet uit handen geven.
  Wij zullen proberen om nog 4 jaar impopulaire maatregelen te nemen waarbij een ieder gebaat is.
  Behalve de klagers en de oppositie natuurlijk want die zullen altijd achter de feiten lopen.
  Een ieder die vooruit wil kijken en denken is welkom.
  Maar vergeet niet dat wij de klus zullen klaren en de balans over 4 jaar opmaken.
  Dus tot die tijd zullen wij jullie commentaar die niet opbouwend is de ene oor in en de andere oor uit laten gaan.


  Maak melding

 30. Wetenschappelijk onderzoek heeft onlangs uitgewezen dat mazda rijders op nummer 1 staan van de aller slechtste chauffeurs ooit.

  A no mie , is wetenschap 🙂


  Maak melding

 31. @Jo Jo

  Right on man. Jou reactie was juist en passend. Desie B. doet alsof hij nu beschaafd met het volk communiceerd. Dat is maar schijn. Moet je kijken wat hij straks doet als de protesten aanslaan. En de mensen op straat roepen dat bouterse moet opkrassen.
  Dan gaat hij dreigen en weer op verbloemde wijze intimideren en al dan niet onder invloed van drank of erger weer domme taal richting het volk en de tegenstanders slingeren.


  Maak melding

 32. Ik zal zien of straatacties geen zin heeft moordenaar!!!!
  Bouta is de ellende van alles war er nu in Su gebeurt.
  Kan VS deze crimineel zo snel mogelijk voor ons opruimen????
  Waar Bouterse is is er ellende!!!!!!!
  ROT OP!!!!!!!!!A SARIE GO FIE RUSTIG!!!!!!!


  Maak melding

 33. Wie zegt jullie dat straatacties geen zin heeft??? De volksmisleider???? Als hij naar huis gestuurd wordt,gaat de koers automatisch dalen. Want de ndp heeft lange vingers, mars!!!! Naar huis jullie samen met drugsopa desi!!!!!


  Maak melding

 34. Hij is natuurlijk angstig dat het volk wel eens de kant van Brokobaka op zou kunnen lopen. Een enkeling kan hij dan nog neerknallen, maar niet een hele menigte, want dan staat CNN direct op de stoep met Breaking News. Dat is natuurlijk niet in z’n belang.
  Het zou wel goed zijn wanneer CNN de mishandling van de economie van Suriname belicht. Is hij daar bang voor?


  Maak melding

 35. @damsco
  Het is duidelijk dat jij door bouterse wordt betaald. Je bent zo doorzichtig pro crimineel bouterse bezig.
  Ray geeft aan te snappen hoe het nu in Suriname werkt. Maar damsco is bewust blind en dom. Damsco probeerd op dit forum zijn criminele meester Desie B. als een verstandig mens af te schilderen. Hoe dan damsco ?
  Een japie japie een gouden kroon opzetten maakt van het beest géén mooie prins hoor. Het blijft een japie japie.
  En damsco blijft daarom een domme,domme meeloper.


  Maak melding

 36. Bosje vond het ook zinloos dat er straatacties tegen hem gevoerd werden waardoor hij moest oprotten. O.a. Venetiaan, Hildenberg en Telting namen het toen over en dat is achteraf bekeken het beste wat Suriname toen had kunnen overkomen. Bouterse en zijn kliek hebben blijkbaar nu ook geen flauw idee hoe het land uit de crisis te halen, waarom zou het nu zinloos zijn om hem weg te jagen en anderen de kans te geven weer orde op zaken te stellen,?


  Maak melding

 37. laat ze in Suriname eens verder kijken dan hun neus lang is en kijken wat er in Brazilie op het moment speelt en hun luie passieve reet uit de stoel hijssen en dat voorbeeld massaal volgen in vele gevallen ook angsthazen, kijken wat die crimineeel die zich dan wel in Leonberg zal verschanssen nog te vertellen heeft, maar ja dit zal wel een utopische gedachte blijven de Surinamers een beetje kennende, die laten liever anderen de steentjes uit het vuur halen, maar ik hoop dat ik me vergis


  Maak melding

 38. @mazda

  Hoezo hebben straatacties geen zin?

  Naar het schijnt ben je goed geassimileerd, die landgenoten van je gaan zelden of nooit de straat op, is Holland woon je tok.

  Waarom ben je bang? Je hebt de jaren 80 niet meegemaakt omdat je toen in Holland woonde? Al die verhalen over de jaren 80 zijn schromelijk overdreven, zo erg was het heus niet tok…
  En hij die door God is gezonden doet geen vlieg kwaad, dus nogmaals waarom ben je bang?

  Waarom verwacht je kant & klare oplossingen van de landverraders ?
  Zijn er niet genoeg kundige en dik betaalde ambtenaren die dit probleem kunnen oplossen?
  Bovendien nemen jullie niets aan van opposanten.

  Gaarne een gedegen antwoord op mijn vragen.

  bvd.


  Maak melding

 39. om die 15 vermoorden op te halen en neer te knallen op 7-8- december 1982 had het ook zin zin..

  daarvoor had hij zelf geprotesteerd en op straat geweest,dat was wel nodig toen hé..

  je moet bovendien in het poppenkast lijding komen geven en niet op een bijeenkomst waar er geen tegenstanders zijn die jou kunnen tegen spreken..

  praat een keer in het parlement die je zelf poppenkast hebt genoemd en waar jou meerderheid zit te wachten ..

  waarom haal je je eigen vermogen niet terug uit Zwitserland die je gestolen hebt van de staat ( het volk) van sme en deze inzet voor het volk..

  als jij niet kan,, geef dan een teken en wij halen al die middelen die bij abrahams en al je vrienden liggen terug..


  Maak melding

 40. @JZwartmans

  Sarcasme werkt alleen als de rest van je Nederlands klopt. En dat is bij deze meneer zelden tot nooit het geval.

  [Ongeschoolde stuk verdriet is dit je manier om de next lijder te worden??!!]


  Maak melding

 41. @Paul

  Bouta is een lIJder met lange ij.
  Hem een lijder noemen met een korteij is een regelrechte en meest groffe belediging aan het adres van echte leiders zoals OBAMA,in de wereld.


  Maak melding

 42. @Paul
  O,om lijder te worden van Suriname hoef je niet een ster te zijn in het Nederlands. Wedden dat je lijder een paar zinnetjes kan praten in het nederlands maar of hij het lezen en schrijven kan …hooooo maaaar.!!


  Maak melding

 43. Men ziet, de wereld ziet en lacht al die oerdomme paarse stommelingen uit die deze baas der misdadigers hebben gekozen. Die smerige paarse troep van baas en roversbende zullen vele oerdomme paarse stommelingen gewillig of niet moeten opruimen. En ook al is baas er vandaag of morgen niet meer, de paarse corrupt misdadige naweeen zullen nog jaren te voelen zijn. Ze verdienen de paarse vloek van deze onberechte misdadiger. Neks no fout. Ze zullen bitter paars ervan langs krijgen, zevenmalen erger dan tijdens de revo vloek.


  Maak melding

 44. @ Paul

  Maak je niet druk, je moet alles met een korreltje zout nemen. Het leven is veels te kort om je te ergeren, het is niet de moeite waard om dat te doen.
  Soso lafu dja, en niet anders.

  @Ray

  Jij zegt het, mi no sabi if a dé so !

  Jacko


  Maak melding

 45. Twee marrons zijn na een diefstal met hun auto in een zwamp beland!!!. Maar die zwamp was behoorlijk diep, een van de marrons schreeuwde help help help help help help help !!!

  Die andere marron zei zullen we samen schreeuwen ????

  Samen, samen, samen, samen, samen, samen, samen !!!!!!!


  Maak melding

 46. Bouterse heeft SAMEN met het volk besloten om:
  – zijn dochter als staatsadviseur te benoemen
  – Leiles voor dezelfde post te benoemen
  – Lackin voor dezelfde post te benoemen

  Oh oh wat is die Bouterse toch zo sociaal. Hij overlegt steeds met het volk en voert hun wensen steeds uit.

  Nu nog luisteren naar de vakbonden en de oppositie en Bouterse krijgt de Nobelprijs voor Samenwerking.


  Maak melding

 47. Desi Delano “Alois Alzheimer” Bouterse.
  Als er nog 1 hersencel goed zou werken, zou hij weten dat er alleen maar positieve ontwikkelingen zouden volgen, als hij opstapt, of sterft.
  Als hij van Suriname zou houden (ipv macht en zakkenvullen), zou hij opstappen.


  Maak melding

 48. =Bouterse wat is volgens jou aan de hand?????een stukje tekst:::::::::

  ==PARAMARIBO – ALS DE AFHANDELINGSTARIEVEN van de Douane voor vissers niet tot normale proporties worden teruggebracht, dreigt de Visserijsector aan de grond te geraken. Derryl Boetoe, directeur van de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas) vindt de exorbitante verhoging van de visitatiekosten van SRD 240 naar SRD 2.515 zorgelijk.

  ERG


  Maak melding

 49. @ Sranangmang.

  Denkt je dat, dat het zal ophouden als DDB aftreed ?
  Nou ik denk het niet, zijn zonen cq dochters zal het overnemen. Want het is een goede bron, en makkelijk om geld te verdienen zonder keihard ervoor te werken !!!!!!

  Sari tori mang.

  Jacko.


  Maak melding

 50. “Het voeren van straatacties heeft geen zin.” Dit zegt president Desiré Bouterse. “Als door het voeren van straatacties de situatie in Suriname verbetert, dan zal ik met een protestbord ‘Weg met Bouterse’ in de hand de straat opgaan.”

  Wat een domme LUL die DDB.
  Natuurlijk zal het beter gaan als er een ander de leiding neemt omdat deze beter zal zijn dan DDB die als een niet geschoolde teveel vriendjes politiek bedrijft en een groot verbruiker is maar ook nog zelf in de shit handelt.

  Dus DDB ik zou zeggen, kom je woorden na en ga lopen met een bord “weg met Bouterse”.
  Alhoewel, je hebt je nooit aan je woord gehouden dus je zal wel weer zeggen “a n mi talie na a bonoe en a hebi tak a sanie disie”


  Maak melding

 51. @Paul: Ray noemt hem altijd een lijder, zij bedoelt dan een lijder aan alles: amnestielijder, dodenlijder, dievenbendelijder. omdat zij hem geen Leider vindt. daarom. het is goed gebruikt. nu lijdt hij de domme paarsen.


  Maak melding

 52. gelukkig is de dreiging in de woorden van de lijdende president altijd te volgen: “……. behalve als we CNN willen halen”. hoe doen wij, (de lijder) dat? met zijn pistolenshow, natuurlijk.


  Maak melding

 53. @Dre

  Hahahahaaaaa….je hebt groot gelijk.Een lijder dat is de juiste titel voor deze moordenaar !!!
  Stel je voor hij komt ons zeggen dat we liever alles moeten slikken ,alle misère dus,en we moeten geen straatacties voeren tegen hem !Alsof hij het bepalen moet!!


  Maak melding

 54. Bouterse is het gezicht va het groepje zeer kwaadaardige zwarte mannen en vrouwen die thans de dienst uitmaakt in Suriname. Verdwijnt hun gezicht, dan vinden ze wel een ander gezicht.


  Maak melding

 55. Ik denk dat als er ook maar één schot wordt gelost niet alleen CNN, maar een groot deel van het Amerikaanse leger in hun kielzog meekomt. Einde verhaal Bouterse. Daar is hij bang voor.


  Maak melding

 56. Bouta har a dang safrie.
  Un werie kaba.
  Sa na ka san sa ey mekie???
  Bezuinigen?
  Begin eerst by je stront kabinet.
  Dan kom j by het volk.
  Laat dora een fiets rijden desnoods.
  Zijn er geen goedkopere auto’s?
  In zo een crisis tijd moet dora prado v bouwj weet ik veel.
  Gwe fie rustig.
  Want als j over bezuiniging praat brgin j eerst by op j kabinet.
  Mek ding kil v vs kon klaar ie mars dja.
  Alla dey na soso ellende!!!!


  Maak melding

 57. Laat baas rustig.
  Na karmaaaaaaaa ey tekie oompie now now
  Soso devaluatie diesie datie….
  Karma
  Karma
  Karma
  Karma
  We gaan v nog 20 ja idioten!!!!
  Un njang ai now. Un stem tok?
  Un gie baas power tok?
  Wo barie kreeeeee!!!!!!
  Er komen geen goeie tijden meer in su met bouta aan de macht!!!!!!


  Maak melding

 58. Geen slimme opmerking van de president van dit land.
  Hij moet zich niet met dit soort dingen bemoeien.
  We zijn een westers land en iedereen heeft het recht op vrije meningsuiting, dus ook het recht op demonstreren.
  Wat Bouta nu doet met zijn uitspraak is het frustreren van het recht om de straat op te gaan.
  Veel mensen van mijn leeftijd herinneren zich nog de jaren tachtig van de vorige eeuw toen het ook zo begon.
  Ik zal niet zeggen, dat die tijden terugkomen, maar ik snap niet, dat Bouta in 40 jaar tijd niets heeft geleerd.
  Alles zal te maken hebben met zijn lage IQ.


  Maak melding

 59. Ik lach me kapot hier. Het moment dat bouta een wapen in zijn hand heeft dan zal ik merken wat deze Stoere geklets van jullie inhoudt. Wo long no helllllll.


  Maak melding

 60. Gong-e-taki, dat met dat pistool is dus precies wat er door velen hier bedoelt wordt,
  B.D.D. = Bouterse De Despoot met het wapen in de hand desnoods


  Maak melding

 61. Ai pres!!!
  In moeilijke tijden moeten we gezamenlijk optreden. Kortom voor lasten gezamenlijk maar lusten vriendjes en familie.

  Denk aan de tijd Hoe tevreden jullie waren en wat de reden was voor de revolutie

  ” nog 5″ was noodzakelijk om de rest van het koek op te hebben. Maar deze bleek al sneller op te zijn en de nog eigenlijk niet noodzakelijk was.

  Kortom samenleving goed en droog gepakt


  Maak melding

 62. Ai pres!!!
  In moeilijke tijden moeten we gezamenlijk optreden. Kortom voor lasten gezamenlijk maar lusten vriendjes en familie.

  Denk aan de tijd Hoe tevreden jullie waren en wat de reden was voor de revolutie

  ” nog 5″ was noodzakelijk om de rest van het koek op te hebben. Maar deze bleek al sneller op te zijn en de “nog 5” eigenlijk niet meer noodzakelijk was.

  Kortom samenleving goed en droog gepakt


  Maak melding

 63. Ondanks diverse bedreigingen met de dood moeten Surinaamse rechters gewoon hun werk doen. Bouterse gaat ze niet neer knallen. Bouterse probeerd wel die indruk te wekken maar het is gewoon bang makkerij. Een moordenaar als bouterse weet hoe mensen reageren op doodsbedreigingen. Bedreigde mensen met een niet militair of gewelddadig verleden schijten nog net niet in hun broek na zo’n bedreiging, maar het resultaat is dat ze slaafs alles doen wat de bedreiger wil.
  Maar Bouterse zal alleen dreigen. Bouterse heeft geen vrienden in binnen en buitenland. Onderdak/schuilplaats in Cuba, Grenada,Libië of een Afrikaans land krijgt hij niet.
  Dus de vraag of Bouterse binnenkort nog meer mensen in Suriname gaat vermoorden ?
  Nee hoor. Hij heeft al teveel tegen zich. Meer poor ning kan hij niet gebruiken. Bouterse probeerd nu het restje rottig leven wat hij nog over heeft zo rustig mogelijk op te maken.
  Natuurlijk ten koste van de gewone man en vrouw en hij hoopt ook door bangmakkerij de hogeropgeleide mensen te dwingen hem uit de gevangenis te houden. En dat ze al zijn misdaden en wandaden goed praten. Het is Lenin en Stalin uit Rusland ook gelukt dus waarom Desie Bouterse niet denkt Desie B.


  Maak melding

 64. KUMAKOISI is nu bij BIMBO en Kenneth Sloote op de radio in Bakana Tori waar KUMA vragen van bellers beantwoord.

  Wat een DOORZICHTIGE SHOW van deze Charlatan die op deze wijze probeert de volksjongen uit te hangen.

  In DNA worden nooit vragen van Parlementariërs beantwoord door deze KUMA.

  Deze zender wordt gebruikt om mensen te BRAINWASHEN en te MANIPULEREN.

  Kortom in mijn ogen is dit een POPPENKAST van de Hoogste Orde.


  Maak melding

 65. @Cochise

  Nah, het enige wat ie zegt is dat hij straatdemonstranten niet als gesprekspartner zal zien. Dat is zijn goed recht. Die keuze mag hij maken.


  Maak melding

 66. Paul,

  Gelet op zijn verleden is dit geen slimme uitspraak.
  Verschillende mensen zullen dit associeren met een andere tijd.
  Je mag natuurlijk denken wat je wilt en ik respecteer je mening, maar zo sta ik in dit verhaal.
  Gewoon geen verstandige uitspraak als je president bent.


  Maak melding

 67. Niet dat ik een grote of zelfs maar een kleine fan ben van rayman, he beledigt gewoon twee voor de prijs van een. Geen fan hoor. Terug naar Nederland op 30 november , aanstellerig laat, eerste klas passagier. Hoe doe je dat?


  Maak melding

 68. Wij hebben heel veel te bieden aan een ieder die zich Surinamer voelt.
  Ook de Surinamers die buiten Suriname wonen.
  Wij gaan de komende 4 jaar maatregelen nemen die in het belang voor het land zal zijn.
  Wij zullen de macht niet uit handen geven aan mensen cq partijen die in het verleden bewezen hebben niet het algemeen belang te dienen.
  Wij hebben al ons huiswerk gemaakt en wachten wat de zet van de oppositie en vakbonden zijn.
  Dus als je op straat wil gaan oke maar wij zeggen het heeft geen zin daarmee los je niets op.


  Maak melding

 69. Er is een korte gezegde , “alles gaat voorbij” kwestie van tijd. Eerste , tweede wereld oorlog heeft de mensheid overleefd en welvaart terug gebracht. Mensen de duivel gaat macht hebben voor een korte tijd, het licht gaat straks weer in volle glorie schijnen. Surinamers moeten dit wel het verschil uit moeten maken. Wie de duivel is .ps nogmaals we moeten Suriname opdelen. Het gaat ook straks gebeuren


  Maak melding

 70. “Bouterse
  Wij hebben heel veel te bieden aan een ieder die zich Surinamer voelt.
  Ook de Surinamers die buiten Suriname wonen.
  Wij gaan de komende 4 jaar maatregelen nemen die in het belang voor het land zal zijn.
  Wij zullen de macht niet uit handen geven aan mensen cq partijen die in het verleden bewezen hebben niet het algemeen belang te dienen.
  Wij hebben al ons huiswerk gemaakt en wachten wat de zet van de oppositie en vakbonden zijn.
  Dus als je op straat wil gaan oke maar wij zeggen het heeft geen zin daarmee los je niets op.

  vrijdag 18 maart 2016 om 20:42 uur.”

  Loop naar je ….., dat maken wij wel uit.

  Waar zijn je 18000 volkswoningen
  – Tram
  – Etc. Etc. Etc.


  Maak melding

 71. Ai boi,waterkant kan een soap serie maken over deze man.
  Ik lach me scheef.Moni No De.kondre skeer.
  Mensen die op de ndp gestemd hebben,jullie kunnen het goed maken om op straat te gaan en te protesteren,staken totdat deze clown weg is.
  Krachtie bradas


  Maak melding

 72. -Bouterse is vergeten dat hij en Simons ook actie hadden gevoed en mensen gemobiliseerd hadden de straat op te gaan.
  Bouterse schreeuwde toen op het podium dat Venetiaan water en licht zou verhogen voor de armen en dit kon gewoon niet.

  Deze man is niet professioneel en ziet ze gewoon vliegen. Laf en nogmaals laf is hij.

  Surinamers zijn bang dat militairen op ze gaan schieten vandaar dat zij de straat nog niet opgaan.

  Een stukje tekst en ik vind het wel grappig en het klopt ook nog vandaar geen staking::::::
  De situatie die wij nu meemaken in ons land is ongekend in de vaderlandse politieke geschiedenis. En hoewel sommigen, vooral jongeren, dat niet willen horen, is wat wij nu plukken, de vrucht van het zaad dat is geplant op 25 februari 1980.


  Maak melding

 73. leuk hoor, pa dansie , tang dansie ,tang tikie brada , dong mang fa tang , plunder en laster , jaar in jaar uit , ja baas nog vijf boy ja boy dong nanga bigi ka , , blijv mooi waar je bent met je baas , moro i , kong en no long , lang zal paars zijn ja meneer paars , names bobo , mang yang brong brong no


  Maak melding

 74. Wat moet gebeuren zal gebeuren en daar heeft deze baas der misdadigers geen moeite mee. Hij en zijn roversbende wonen in paleizen, hebben bedienden, wachters, lijfwachten, koks en kokkinnen, chauffeurs, schoonmaaksters, tuinmannen etc. alles hebben ze wat zij maar wensen. Daarnaast hebben velen zich sinds de jaren tachtig misdadig verrijkt, maar ook wederom de laatste vijf jaren. Als strateeg begint hij het volk te intimideren met dergelijk advies. Vele oerdomme paarse stommelingen krijgen het met de dag moeilijker om te overleven. Zij hebben in volle vertrouwen wederom de baas der misdadigers hun stem gegeven. We gaan nog voor vijf. Na vijf maanden is zijn ware valse geaardheid wederom gebleken. Veel was er beloofd, weinig gedaan voor land en volk. Ondanks de vele corrupte handelingen van zijn paarse vrienden die hij op hoge posten plaatste, bleef hij hen de handen boven het hoofd houden. En is er nog steeds geen anti corruptiewet. Hoe verder met het paarse arme volk die hij en de zijnen hebben belazerd. Er komt een tijd het paars volk hem de rekening zal presenteren en dat zal niet lang meer duren, tenzij hij wederom komt met een misdadig duister scenario zodat er een noodtoestand voor onbepaalde tijd wordt uitgeroepen. Van deze duivelse mens en zijn duivelse trawanten kan men alles verwachten, oud of niet het is de aard van misdadigers.


  Maak melding

 75. Straatacties zijn gedoemd te mislukken. De aanzetters tot deze acties zijn uit op hun eigen persoonlijke belangen. Ze streven naar politieke macht.


  Maak melding

 76. Die lijder waaraan jij lijdt houdt steeds een persconferentie wanneer hij iets wil melden. Toen hij amnestie nodig had heeft zijn minister van vergeving, namelijk tante Jenny, dat voor hem in DNA in orde gemaakt. Waar ligt hem het verschil in? Behalve dat DNA zijn extra privé ministerie van vergeving is?


  Maak melding

 77. @Whone,
  Die woningen komen eraan wij hebben nog 4 te gaan.
  Jij bent ook iemand die het niet snapt.
  Wij regelen alles zoals wij dat willen met de Surinamers die hier zijn.
  En als ze het niet leuk vinden dan horen wij dat maar tot nu toe klagen ze niet.
  Let wel ze klagen bij de buurman /buurvrouw zolang ze dat blijven doen vinden wij het goed.


  Maak melding

 78. Bouterse,

  Ik woon al jaren in Suriname en mijn buren klagen al een hele tijd, dat ze steeds minder te besteden hebben.
  Die woningen, die jij belooft, komen er niet mang.
  Suriname heeft geen nagel om aan zijn kont te krabben.
  We moeten alles bij elkaar lenen om nog te kunnen overleven.
  Er komt van heel veel beloftes van deze regering niets terecht.
  Voor een deel is dat te wijten aan de crisis, voor een deel aan slecht beleid.
  In een tijd van economische crisis moet de overheid ook bezuinigen en niet alleen de bevolking.
  Dat verdomt de regering.
  Een waterhoofd met 53.000 ambtenaren op een bevolking van 500.000 mensen oftewel meer dan 10%.
  Welk ander westers land evenaart dit percentage ?
  Als je een beetje verstand hebt van economie snap je al heel snel, dat dit de allergrootste kostenpost van ons land is.
  Maar van bezuinigen op de eigen overheidsuitgaven heeft deze regering nog nooit gehoord.
  Ze laten liever het volk pinaren.


  Maak melding

 79. Bouterse heeft in Februari 1980 geen straatacties gevoerd maar een democratisch gekozen regering met geweld omvergeworpen.
  De maand daarop waren verkiezingen geplanned om een nieuwe regering te kiezen, daarop is niet gewacht.
  In de periode vóór 1980 was het land economisch gezien veel beter en stabieler dan momenteel het geval is, nu zijn straat acties voeren uit den boze.
  Da hoe dang!!!!
  Bouterse, if you can’t stand the heat, move out, get out of the kitchen!!!!


  Maak melding

 80. @ Bouterse,

  Die woningen waren in de eerste regeerperiode van het cabinet-Bouterse al beloofd. Er zijn er sinds die tijd maar een paar honderd gerealiseerd. Hoezo voor de gek houden! Je Baas liegt en bedriegt alles bij elkaar. Jullie regelen alles wat jullie willen. Wie denken jullie wel wie jullie zijn? Een stelletje ondoordachte, kansloze, hersenloze idioten, ja. Jullie bestaat uit meer dan 65% van het volk! Vergeet dat niet!


  Maak melding

 81. -Misiekeba beweert dat er geen lege schappen in de winkels zijn.
  Misiekeba beweer dat het Surinaamse volk verwend is.
  -Misiekaba vraag zich af waarom er 20 verschillende merken van een product in de winkels zijn.
  =Alleen mensen die bekend zijn bij Sozavo krijgen een pakket van SRD 65 te koop.

  =Aan Misiekaba het volgende::

  -Door hard te werken ben ik inderdaad verwend.
  -De rest van de mensen in het land zijn zeker geen mensen, maar dieren
  -Zorg ervoor dat de Surinaamse producten ook niet meer naar het buitenland gaan voor verkoop. Er is een woord die globalisering heet Misiekaba!!!!
  -De foto;s die ik zie zijn wel foto’s van lege schappen, maar ja, jij hoeft geen boodschappen te halen dat doet je vrouw wel voor jou Misiekaba.

  Nu wil Misiekaba hebben dat een ieder samen gaat nadenken om het probleem van Suriname op te lossen.

  Misiekaba:::niet jij hebt geroepen dat jij de oppositie NIET nodig hebt en dat zij jaloers zijn op jou baas Bouterse???

  -Wie heeft toen geroepen dat er niets aan de hand is en er genoeg geld is???

  -Misiekaba, ik zou een pamflet maken en alle toeristen willen waarschuwen NIET naar Suriname te gaan en vooral NIET de oversteek te maken richting Frans-Guyana. Die roversbende zijn verschrikkelijk aan het worden.


  Maak melding

 82. Bouterse, Jij moet geen dreigende taal uiten, maar de door jou veroorzaakte puinzooi opruimen. Je maakt het alleen erger voor jezelf. Volk van Suriname begin nu reeds te denken aan de periode na Bouterse. Bij mij staat een fles Champagne reeds klaar om dit te vieren. Wat willen we straks, na de periode Bouta van Suriname. En s.v.p stem op de juiste mensen de volgende keer.


  Maak melding

 83. Lieve Surinamers,

  Geen enkele insinuatie of onderhuidse dreiging zal hulp bieden aan geen enkele partij!!

  Ik heb vaker op deze site gereageerd op berichten.

  Laten we de handen ineen slaan en 10 tot 15 jaar keihard werken. Zonder vriendjespolitiek etc etc en jullie zullen zien dat Suriname er wel degelijk toe doet in de wereld.

  Het is een van de schoonheden op deze aarde laten wij haar koesteren en niet verder leeg laten roven of vernietigen.

  A mama foe na grong no mandi ete!!!!

  Opo kondre mang oeng opo!!!

  Gezegende dag

  Wendell


  Maak melding

 84. Ze blijven klagen maar het feesten en drinken gaat lekker door in Paramaribo.Het verkeer is een grote chaos.Allemaal auto’s en verkeersopstppingen.Benzine is duur maar het rijden gaat lekker door en dan maar weer klagen.Bijna alle huizen hebben airco en de airco blijft de hele dag draaien en dan maar weer klagen dat het leven duur is.


  Maak melding

 85. donder toch op. Het land verkeert in een crisis, wiens schuld is het. val dood. Waarom dure auto’s, steeds anderen in dienst > bv die vieze geit Leylis. adviseur voor wat. wat is zijn achtergrond niet een een HBO opleiding. wat moeten de bodyguards voorstellen. lekker privé party’s en het volk mag lucht eten.
  Ik weet nog toen er crisis tijden aanbraken in Europa zo was om jaloers op te zijn want in Sur. was er niets van crisis te merken, feesten , eten alles ging gewoon door.


  Maak melding

 86. domme mensen(Surinamers), hij bedoelt precies zoals het is,,, jullie hebben voor mij gekozen dus nou niet zeuren als het wat minder gaat..


  Maak melding

 87. De Heer president Delano Desi Bouterse heeft groot gelijk. Demonstraties heeft geen zin, want er is toch geen geld om de klagers hun zin te geven. Dus weg met Ray met zijn eigen idiote opruiend gezwam. Laat je liever nakijken door een psychiater tenzij deze net zo gek is als jij. Leve de president!


  Maak melding

 88. ” STRAATACTIES voeren heeft geen zin, zegt…….u weet het wel !!!!

  Nou, dan gaan wij even terug in de tijd namelijk OKTOBER 2005 !!!!
  Let vooral op video fragment 1:49 – 2:45

  https://m.youtube.com/watch?v=jzwwAlhQ2Uw

  En WIE/WAT zien wij ????
  Wie gaat tekeer als een OPSTANDIGE BAJESKLANT ???Juist ja …….. HIMSELF !!!!!!
  Zijn PROTESTACTIE had volgens HEM en zijn KUDDE wel zin.
  So, LOOK WHO’S TALKING !!!!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 89. @ Counter

  Denkt je dat het hem zal deren als men gaat demonstreren ? Hij zal gewoon slapen alsof er niks aan de hand is, die man heeft geen geweten !!!!!


  Maak melding

 90. @ Ira.

  Mi- si- ka- ke-ba, beweert dat de schappen in de winkel vol zijn. Maar natuurlijk zijn de schappen vol, maar hij vergeet te vertellen dat zijn de schappen, waar hij zijn boodschappen haalt ! En daar kan een hard werkende Surinamer, die niet zoveel verdiend niet terecht !
  Dat is nou de clou van Mi-si-ka-ke-ba !


  Maak melding

 91. @ Hugo Chavez.

  Als er nu gedemonstreerd zou worden, is dat niet gunstig voor hem, en daar zit nou het probleem.
  Hij is niet dom wat dat betreft, hij moet geen tegenhangers hebben.

  Sari tori.

  Jacko


  Maak melding

 92. @ Archie

  Als ik jou posting lees, ben je er ook aan toe om een Psychiater te gaan bezoeken. Ik zou zeggen Ray wordt beter, en in jou geval, wordt de Psychiater gek van jou visie.

  @ Booster

  je hebt gelijk.

  Sari tori.

  Jacko


  Maak melding

 93. …alleen met borden op straat gaan is niet voldoende, dat weten jullie toch? Bouta lacht in jullie gezicht. Jullie zijn nog geen tegenstanders van zijn eigen klasse. Hij & z’n bende hebben het land leeg gehaald en nu halen ze het van de IMF. Voor jullie is helaas niets meer over. Vies en kwaad zijn ze, omdat niemand kijkt – alleen jullie. En: iemand afmaken is geen unbekend werk voor hun. Ze staan dicht bij elkaar (en om jullie heen)…
  En jullie? Zijn jullie georganiseerd in een sterke group? Zijn jullie zonder angst? Hoe ver ga je gaan, ga je echt zover je eigen bloed te geven voor rechtvardigheid? Waar is je haat?
  In het enige land ter wereld waar afrikanen blanken officieel hebben overwonnen (en dit niet door alleen maar praten), zijn de mensen nog steeds onderdanig. Alleen is wit imiddels ingeruild door kleuren, maar er gebeurt dergelijks. (nog) Zonder (konstant) geweld echter, maar hetzelfde principe: exploiteren, het land leeg laten bloeden (…in het Fort) en kadotjes voor vrienden; haha, Suriname word halal… – jullie ook?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.