‘Suriname moet toeristenkaart afschaffen’

39

PARAMARIBO, 17 mrt – Suriname moet toeristen gratis laten binnenkomen. Dit stelt de Vereniging van Touroperators in Suriname, Vestor. Toeristen moeten gevrijwaard zijn van het betalen van wat voor kosten ook bij binnenkomst. De toeristenkaart kan dus liever worden afgeschaft.

Pas dan zal echt iets gedaan zijn voor de toerismebranche. De verlaging van de verhoogde prijs voor de toeristenkaart stelt dus niet veel voor. “Nu is de drempel verlaagd, maar we moeten die wegwerken”, zegt Vestor-voorzitter Ernie de Vries tegenover de Ware Tijd. De verlaging na protesten in vooral Nederland, zijn dus maar een begin. Voor de branche moet nog een heleboel worden gedaan.

Het is de moeite waard omdat er veel te verdienen. Volgens toerismedeskundige Martin Panday levert de toeristenkaart eerder barrières op. Hoewel, de regering heeft juist ingevoerd voor een makkelijker toegang. Panday heeft liever een belastingheffing voor wanneer de toerist vertrekt. “Je hebt de mensen dan geen drempel opgelegd bij binnenkomst. Dit is overigens internationaal geaccepteerd.”


39 REACTIES

 1. En men heeft gelijk! Afschaffen die rotzooi van toeristen kaarten kopen!!
  De toeristen die Suriname binnen komen zijn nederlanders van surinaamse afkomst. Zij logeren niet in hotels maar brengen hun vakantie door huis samen met familieleden .
  Zij gaan niet dineren in restaurants nee ze slachten thuis zelf de grootste doksa of kip en de hele familie eet mee.Stel je voor een ticket om je familie te zien kost al zo duur dan moet je nog gaan betalenom je moederland binnen te komen!Dieluxe bestaat gewoonweg nit voor ons surinamers en niemand verdiend er wat aan!AFSCHAFFEN,DUS!


  Maak melding

 2. Het is heel dom om de toeristenkaart af te schaffen, het is nu 20.€ en dat moet zo blijven. Alléén moet men toeristen vriendelijker worden, vooral in de winkels en hotels !!!
  Dat is een must, en nog iets wat er gedaan moet worden: en dat is hygiëne zowel in het hotel en op straat !!!!!!
  En vooral geen toerist beroven, want dat heel schadelijk voor de toeristen industrie.

  Jacko.


  Maak melding

 3. Waar ik voor zou pleiten om de toeristen binnen halen is:
  – de vliegtarieven weg met 6% voor de reisbureau`s
  – regulering in de tarieven van de appartementen en de
  hotels standaardiseren die branche
  – vakantie oorden upgraden qua verblijf accommodatie
  en veiligheid
  Deze twee punten aangevuld met het hygiëne en veiligheid vraagstuk kunnen voorzorgen dat de toeristen en massaal zullen komen aanwaaien


  Maak melding

 4. Het afschaffen van de toeristenkaart zou ik niet wenselijk vinden, temeer omdat deze industrie nog moet groeien en zich verder ontwikkelen.

  De Suri touroperators moeten de handen in eigen boezem steken en zich afvragen waarom accommodatie (hotels etc.) en de binnenlandse trips zo duur moeten zijn !
  Volgens mij zijn de prijzen die men hanteert gebaseerd op natte vinger werk.

  Men kijkt naar de prijzen in het buitenland en hanteert hetzelfde voor de Suri markt.

  En het steekt mij enorm dat er geen adequaat onderzoek wordt gedaan naar de juiste kostprijs van goederen en/of diensten in Suriname.
  Er studeren jaarlijks heel wat ‘economen’ af van de ADEKus maar er is geen één die op het idee gekomen om in cluster verband een denktank te vormen en dit probleem op te pakken.

  Waarom moet een ‘hoop’ of ‘bos’ groenten op de markt een X bedrag kosten ?
  Als je aan een willekeurige marktventer zou vragen wat de kg (kost)prijzen zijn van z’n producten weet deze het vaak zelf niet eens.

  Ergo, er moet nog heel veel gebeuren op het gebied van kostprijscalculatie door de meeste dienstverleners in Su, want dit is nog een manco in hun bedrijfsvoering.


  Maak melding

 5. JZwartmans
  Het is heel dom om de toeristenkaart af te schaffen, het is nu 20.€ en dat moet zo blijven.
  Hier ben ik het mee eens

  Alléén moet men toeristen vriendelijker worden, vooral in de winkels en hotels !!!
  Maar dit is weer zo een kretologie. Ja als je een hotel boekt van 1 of 2 sterren.
  Overnachten in Torarica of Royal Torarica is niets dan lof voor de klant vriendelijkheid als de beveiliging en als de netheid van de kamers en de omgeving van het hotel.
  Maar ja dan moet je ook wat neertellen hé. 2 jaar terug voor een kamer betaald 125 US$ imclusief ontbijt.


  Maak melding

 6. Ja afschaven die toeristenkaart we hebben toch de toescheiding overeenkomst het is bouta die zo nodig niet meer wilde wat heeft Su tebieden als Su weet je met je Fam tevermaken voor de rest niets


  Maak melding

 7. Gewoon afshaffen de boel want Suriname verdiend geen winst ermee en niemand die kan verklaren waar de gelden ontvangen voor verkoop naar toegaan. dezelfde mensen die hier zitten te schreeuwen dat een toeristen kaart kopen een pracht van een idee, is wel het zijn precies dezelfde mensen die ook met andere dingen mee eens zijn zoals amnestie en vergiffenis..


  Maak melding

 8. ja hoor hier simpel je kan niet alleen maar naar wc en het niet schoon houden , dus alle prijsen moes ga ondro , dang sma go kong heb je meer aan , daarom suriname no kong pa moes kong okk de groetje aan alle touristen denk gooet voor je naar suriname ga hoor foermang brada


  Maak melding

 9. Toeristenkaart afschaffen en een kraskaart invoeren.
  Surinamers houden van krassen als ze krassie zijn.
  Het scheel heel veel rompslomp. En er zullen eindelijk weer cruiseschepen Suriname aandoen.


  Maak melding

 10. De toeristen worden, wie het ook zijn en waar ze ook vandaan komen, ordinair gezien als melkkoe. Suriname is absoluut geen toeristvriendelijk land. De prijs/kwaliteitsverhoudingen kloppen niet, de accommodaties zijn over het algemeen zeer matig.

  Ook ik pleit voor het systeem dat b.v. in de Dominicaanse Republiek wordt gehanteerd. Bij aankomst betaal je toeristenbelasting van $ 10, bij vertrek betaal je voor het aantal dagen dan je in het land verbleef. Voor 20 dagen is dat ongeveer 2000 peso, ongeveer 140 SRD.


  Maak melding

 11. Men vergeet dat alles afhangt van de benzine prijzen. Wanneer de gouvernment take hoig blijft en de olie prijs dus ook ondanks t daalt in t buitebland. Hoeveel moet je vragen voor een tour wanneer “Rajhinder” peper duur neemt voor een busrit van 4 uren en vervolgens “mr. Adipi” peperduur vraagt voor een boottrip van 5 uren vanwege de hoge benzine prijzen en vanwege zijn hoge winstmarge zodat hij genoeg kan weg zetten voor een nieiwe buitenboort motor omdat de bank hem geen lening wil geven zonder borg en of andere voorwaarden waaraan hij niet makkelijk kan voldoen. Iedereen die van buitenkomt, zal ook opmerken dat de gemiddelde artikelen, levensmiddelen etc. in Su minstens een half maal zo duur zijn als in Europa en America, dus ook de langer houdbare producten die geschikt en herkenbaar dus betrouwbaar en vereist voor de tourist zijn koop je dus duur in omdat de leverancier zijn benzine naast zijn winst er uit moet halen. Dan heb je nog niet gesproken over andere kosten zoals een goeie gids en een kok en de bestemming waar je heen gaat en per persoon moet betalen, laat staan jouw winst na belasting afdracht. Makkelijk pratenals ke er niet zelf midden in denkt. Doe eerst aan een stukje factfinding vriend. We zijn niet een stelletje aasgieren die in trance raken als we Euro’s zien. Maar je maakt van je hobbie en passie je beroept en houdt er niet zoveel aan over als men denkt, net iets meer dan de ambtenaar welles waar, maar jou risicos zijn ook groter, ook wij investerenuit eigen middelen in training, veiligheid, jungle tools voor als iets mis zou gaan en ook wij worden een enkele keer gebeten door een slang dus een beetje meer als een ambtenaar mag je wel zeker verdienen. Denk er ff goed over na. Ove verzekering heb ik nog nieteens esproken, ook dat kont nog om de bocht. Sommige doen t al sommige niet. Straks bij wet verplicht, wat prima is. Maar hoeveel gaan we dan niet nog meer moeten vragen. We vroegen al lang om aandacht voor de tourisme. Niemand luisterde. We werden als simpele ongeschoopde gasten behandeld die huppelen door t bos, nu daar grondstoffen opraken en europeanen hun longen willen opschonen en een beetje natuur willen opzuigen, wordt met een vergroot glas naar ons gekeken.


  Maak melding

 12. Heel Suriname afschaffen.
  Het land een federatie van 2 staten maken met autonoom bestuur.
  Van Nickerie tot half Paramaribo wordt de deelstaat Harivart.
  De rest mag z’n eigen naam kiezen.
  Zo kan het gewoonweg niet langer.


  Maak melding

 13. Onze zuurverdiende centjes besteden we liever niet, aan die zuur-kijkende- suri’s.

  Wat een ophef over die tours zeg!

  Doe het zelf, je bent Zuid-Amerikaan:
  Huur je eigen Cherokee.
  Huur je eigen gids ter plekke.
  Neem lokale fam/vrienden mee (die vaak naar het binnenland gaan)
  Huur een kok (of bestel eten bij maé)
  Beveiliging.(het liefst een onderbetaalde paarseling).
  Klaar is Klara.
  Wat kan een mens soms toch zo moeilijk doen.

  Je gaat toch ook niet naar Cuba om naar bananen-boompjes te kijken of om aan lianen te hangen 🙂
  Das nou echt iets voor toeristen, die kennen het verschil niet tss bakoven, baka-bana, ‘groene’ bananen, indianen bananen en kleine mevrouw bananen.

  Sang we spang, die koers is tok één op 9.5 in december 2016.


  Maak melding

 14. Helemaal eens met Milton en de rest,
  Afschaffen van de toeristen kaart vind ik ook niet nodig, maar Suriname doe er wat mee steek dit geld in het toerisime van suriname en doe dit bedrag niet in jou broekzak !

  Wat ik erg vind zijn de hoge bedragen wat men moet neertellen om het binnenland van Suriname te zien. En het ergste hiervan is dat buitenlanders (toeristen)Suriname beter zien dan een Surinamer zelf, surinamers hebben geen 200 300 400 euro of USD om neer te tellen om hun eigen land te kunnen zien
  Zijn verdienen voornamelijk in srd maak dit dan ook mogelijk in SRD !

  Klantvriendelijkheid kent men niet en dit bijna in geen enkele winkel
  Begroet een klant netjes wees vriendelijk
  De rest kan ziet men bijna niet meer , het ontvangst spreekt meer.
  Train onze mensen hier in , een toerist komt sneller terug

  Investeer in het beeld van suriname. In monumentale gebouwen, bekende huizen, winkels op bekende hoeken van suriname
  Het is erg om terug te komen en te zien dat straten nog steeds de zelfde gaten hebben of zelfs 10 keer erger zijn geworden
  Zwartenhovenbrug straat 1 van de bekende straten van suriname, ik kan het niet begrijpen dat men er dagelijks rijd en niet erover klaagt , burenstraat 1 enorm gat erin alsof dat normaal is

  Investeer en maak het aantrekkelijk voor surinamers in het buitenland om met hun kennis van het buitenland Suriname op te bouwen en sterker te maken


  Maak melding

 15. @Bigi Sma
  Helemaal mee eens dat als een van de weinigen Torarica en goed en fijn product levert in Suriname. Helaas is een standaard kamer ondertussen $ 150 en dat is serieus geld.

  Als ik dat vergelijk met Sheraton Sengiggi op Lombok voor $ 80 moet je wel even slikken.

  Ik vergeef Torarica alles omdat het een OASE is in Suriname. Helaas zonder concurrentie op het zelfde niveau.

  Men moet leren wat hospitality is en daarna ook uitvoeren voor dat men in Suriname over toerisme mag praten.

  Richard Branson stelde ooit als functie eis voor stewardessen de zelfde als een bediende in een slagers winkel 9 uur staan en nog steeds voor elke klant een glimlach hebben. Probeer dat maar eens in Suriname aan een Toerisme werker duidelijk te maken.

  Ze zullen moeten begrijpen dat de klant hun huur betaald, hun kleren betaald, hun auto betaald, hun lekkers betaald, etc.


  Maak melding

 16. @ Bigi Sma,

  U hebt helemaal gelijk. Vergeet niet dat de toerist – misschien door schade en schande wijs geworden – op dit moment stevig de hand op de knip houdt. Er wordt dus minder uitgegeven. En de toeristenindustrie in Suriname is al ruim twintig jaar bezig te innoveren. Maar staat nog altijd op hetzelfde niveau. Omdat men alleen maar probeert elkaars vliegen af te vangen. Er is geen enkele samenwerking.


  Maak melding

 17. Aan die toeristenkaart moet wel een aantal dingen gratis verbonden zijn, zoals gratis entree voor de dierentuin, gratis entree op historische plaatsen enz. Zo sla je meerdere vliegen in een klap.


  Maak melding

 18. @ Agu-tere,

  Cruiseschepen? Er kunnen niet eens schepen binnenlopen met meer dan 90 passagiers! Tel uit je winst. Suriname staat niet eens op de planningkaart van de cruisemaatschappijen.


  Maak melding

 19. Sorry maar in mijn optiek is ook Torarica ietwat blue en in Tor2 lig je 3 dagen dood voordat housekeeping dit door heeft.

  Ik heb in jan van dit jaar extra moeten betalen voor elektra & water vanwege de gewijzigde beleids-inzichten, bij de eindafrekening, lol!

  De vriendelijke bediening bestaat vooral uit stagiaires. De locals bedienen alleen witjes, omdat ze denken dat ze dan meer fooi krijgen. Dus geven wij demonstratief extra tip aan de stagiaires.

  De nieuwe visie van Tor, vind ik maar niets; mingelen met locals.
  Klopt voor geen meter, je kunt niet daar in je bikini liggen en locals toelaten die toeristen ongegeneerd besnuffelen.

  Daarnaast hoort het niet in mijn optiek; sommige locals hebben hun uiterste best gedaan om zich op te tutten(feestje) en de toeristen lopen daar rond in hun zomerkloffie, rare combi.

  Ik heb meerdere toeristen woest naar de balie zien rennen, vanwege de herrie van de zogenaamde ‘lounge’ party’s en andere feestjes. Nee hoor Dave, das nou net niet mijn ding!

  Pluspunt de nieuwe kamers, beveiliging en de Surinaamse eetavond was fantastisch, met authentiek eten.

  De leukste club ligt naast de begraafplaats, waar de crème de la crème komt chillen, daarnaast ook cafe Zuid & Zanzibar.


  Maak melding

 20. @Jon en Generaal

  Een entre kaartje voor de dierentuin kost 15 srd.,en watvoor een bezienswaardigheid denken jullie in de dierentuni te vinden die jullie nooit gezien hebben?En dan denken jullie 2 dat je geheel Suriname met 30 euro of een toeristen kaartje kan kopen,!Jullie vragen naar een heleboel gratis voor een kaartje van 30 euro’s.
  Ps een entre kaartje voor een bezoekje naar de dierentuin kost 15srd,je hebt geen toerisme kaartje hiervoor nodig.


  Maak melding

 21. Ach, die 20 of 30 euro voor die kaart is het probleem niet, als je in Nl. blijft voor vakantie betaal je ook 1 tot 1,50 toeristenbelasting per dag, en er zullen er maar weinig zijndie voor veel minder dan 3 weken in Suriname blijven, alleen wat krijg je er voor terug en dat geldt ook voor Nl. en dan kunnen ze in Suriname nog wel wat leren van hun Nederlandse collega’s wat betreft klantvriendelijk heid in de horeca en winkels, gemiddeld genomen er zijn uitzonderingen vooral bij een paar toeroperators die wel beseffen dat zij er voor de toerist zijn en niet andersom


  Maak melding

 22. @milton,ik ga met je mee.
  Het steekt my ook ENORM dat je heel t jaar je kapot werkt om eens per jaar je familie in su op te zoeken en probeer dan n kleine binnelandse trip te boeken.
  Dat bedrag is te vergelyken met 2weken costa del soll of marbella +ontbyt.
  Tis van de zotte om na n jaar hard werken te moeten camperen voor zoveel geld.
  Tis de keuze die men maakt maar vind t absurt.
  Zoals men zegt DE SURINAMER WIL SNEL RYK WORDEN MAAR WIL DAAR BAR WEINIG VOOR DOEN


  Maak melding

 23. Niet alleen de torristenkaart moet worden afgeschaft, men moet in Suriname vooral de mogelijkheid dat criminelen de regeermacht kunnen verwerven afschaffen, dan hebben we in één klap de meeste oorzaken van de problemen, waar wij als samenleving onder gebukt gaan, afgeschaft.


  Maak melding

 24. Samson/ Jojo,
  Samson, u heeft het (bijna 100%) goed verwoord!
  De exploitatie kosten voor trips naar binn.land zijn erg hoog.
  Iedereen die klaagt over de prijzen heeft zich kennelijk niet verdiept in de exploitatiekosten.Het probleem zit hem vooral in de schaalgrootte, continuiteit en infra.

  Om naar het binnenland te gaan moetje vaak vliegen met een te klein vliegtuig. Van 6 en 20 ? personen.De rest van de kosten kan men zelf inschatten, zoals personeelskosten, materiaalkosten, enz..
  Heb vroeger zelf tours georganiseerd met fam./vrienden.Was bijna 2x zoveel kwijt en alle moeite niet meegerekend.Wel gezelliger !
  Dat de kostprijs uiteindelijk te hoog is voor de meeste toeristen is een feit maar daar kan een individuele operator niet veel aan doen.

  Jojo, helemaal eens over Tor.prijs/kw. verh. is te hoog en geen goede concurrentie. wellicht daarom de hoge prijzen.
  Vraag maar wat de suitekost en kijk wat je krijgt.
  Qua hotel /ligging wel the best you can get vind ik.Zal Roy Tor een keertje proberen om te vergelijken.

  Ik vraag me af of een online toeristenkaart niet mogelijk is.
  Kunnen ze loket schiphol sluiten en zo wat besparen.
  Wie niet online kan koopt bij aankomst.Ben je ook sneller geholpen.

  Weet iemand of een guyanees ook visum koopt als hij zijn land bezoekt? Ik hoorde dat hij niet eens een stempel krijgt want hij komt thuis, zegt men bij aankomst. Dan past een stempel in je paspoort niet.! Welcome home brother is de leus.


  Maak melding

 25. Bezoek aan Paramaribo Zoo voor 15 srd hoeft niet. Ga dan kijken naar het verblijf van De Nationale Aasgieren. Daar is men getuige van structurele stommiteiten, leugens, scheld- en vechtpartijen.
  Alleen bekrompelingen die denken dat gelden goed terecht/besteed zullen worden betalen aan verhogingen die door bewezen criminelen worden doorgevoerd.
  Er zijn geen visionaire bestuurders in dit land die vanuit hun hart zich hartstochtelijk voor hun land inzetten en eveneens oprecht kenbaar maken.
  Toeristenkaart voor de diaspora staat haaks op stimuleren en bijdragen aan positieve samenwerking. Dubbel paspoort gaan ze niet invoeren want dat zou stemrecht betekenen waardoor er een einde komt aan 40 jaren stijgende corruptie.


  Maak melding

 26. Wisselplicht

  Schaf toeristenkaart af en voer Wisselplicht in zodat iedereen een bijdrage kunnen leveren in deze moeilijke tijden!!!!

  Sranang mi lobi yo! !!


  Maak melding

 27. Damn, wat zijn jullie zo aan het kletsen over de prijs ve toeristen kaart, t moet eigenlijk €50 zijn. Als jullie allemaal naar HOLLAND gaan betalen jullie €60 voor een visum heh, mvv kost meer dan €1000 heh, zeuren jullie eens daarover heh bounties. €60 is moeilijker op te hoesten voor een Surinamer die srd verdient dan een €50 voor een hollander of bounty die in nl woont heh. Willen jullie nu ook alles gratis hebben. Ga potverdori dan naar een ander land met vakantie of blijf in jullie ooh zo geweldig holland dan. Ga pagarras schieten in de kou buiten 😀😀
  Vroeger betaalden we allemaal €45 fo een visum naar Sme heh.
  Ik heb r geen moeite mee om meer te betalen, t zou eigenlijk €50 worden als t aan mij lag. Stelletje cheap bastards, krenten.


  Maak melding

 28. @RW
  Weer 1tje die t niet kan hebben dat hy n surinaams paspoort heeft.
  Lekker jaloers.
  De surinamer heeft niets te zoeken in NEDERLAND,maar de SURINEDS komen naar huis en nemen €uries mee,dat kan ik van de surinamer niet zeggen.
  Die heeft geen€5 om zn reet te vegen dus ff toontje lager PIK.


  Maak melding

 29. Het is werkelijk ongelovig wat ik hier allemaal lees .de regering maakte deze verhoging bekend va 20euro naar 90 .de bevoking heeft dat toch niet gedaan .dus geef niet zo af op mekaar .en altijd maar weer op nederlanders afgeven .als ze wel goed zijn om in de hotels nederlandse prijzen moeten betalen voor dat gene wat er geboden word denk ik niet dat dit de vacantieganger trekt.en dan de plaatsen waar de tourist meer betaald aan entree dan ingezetenen .mooie boel .buiten het binnenland is er geen vertier alleen Casino’s. .in de stad breek je je nek overal .en dan zijn er ook nog die willen dat deze mensen daarvoor betalen .bedenk die vacantieganger werkt ook heel hard het hele jaar of zelfs twee om met vac.te gaan en mischien zelfs fam.bezoeken .gaan jullie liever de straat op en demonstreer tegen jullie regering die zich met jullie centen een mooi leven maken en het land aan zijn lot overlaat .


  Maak melding

 30. Ik zou het niet erg vinden om belasting te betalen als je binnenkomt bv 10 euro en terug gaat, maar wat doen die ratten ermee. ipv besteden aan het land gaat het in hun zakken. Ik heb er geen last van hoor, vind het alleen heel erg. Geen interesse voor Su en mocht ik willen gaan dan is het GEEN reis boeken bij de SLM no way. het land is al naar zijn verdoemenis door die vieze rat en steun niets meer. Vind het erg voor het volk. Als hij voor mij van de aardbodem verdwenen is zal ik Su weer bezoeken.


  Maak melding

 31. Beidi, waarom een wisselplicht, zijn de banken nog niet rijk genoeg, hoe meer ik bij hun moet wisselen , hoeveel minder ik te besteden heb, bij eventuele hotels, autoverhuurders, restaurants/warungs, toeroperators supermarkten, etc, dus minder geldt voor de markt, maar wel naar het kapitaal door wie je al genoeg beflikkert word?


  Maak melding

 32. @henri55
  Nee hor, ik moet ff reageren,
  Wel, ik heb een nl nationaliteit, jo dumb shit,
  Een ding kan ik zeggen boer, ik ga ervan uit dat je eentje bent gezien je reactie, tav je laatste regel, kan ik jouw vertellen dat GEEN enkele witte hollander bijdraagd ad eco in Sme, want wanneer ik jullie gierige krenten zie zitten id binnenstad met 1 biertje DE HELE DAMN DAG, dan hoe draag je bij ad eco ve land, over de hele wereld gaan jullie zo cheap ass met vakantie, ik toontje lager, dacht t niet boy.

  Wel, door de vsa kstn te verhogen, kom je dan maar niet naar Sme, want aan jouw cheap ass heb ik toch niets, blijf dan in jouw ow zo geweldige holland. Kom jij mij vertellen dat geen €5 heb, hahaha


  Maak melding

 33. Aloha……Ay mi Pappie. Als de toeristenkaart voor twintig euro blijft dan is er niets aan de hand. Het ergste is,dat de ticket prijzen verlaagd moeten worden op de MidAtlantische Route.
  Moeten je eigen mensen zo duur gaan Poepen om hun geboorteland te bezoeken. Suri is de enige land waar de ticket prijzen zo baldadig hoog zijn.Ik denk als de ticket goedkoper gaat zijn op deze route dan kan Suri veel meer inkomemen genieten. De Monopolie moet opgedoekt worden van de KLM en SLM. Deze 2 zijn de oorzaak,dat de prijzen niet omlaag gaan. Wat een Bullshit.


  Maak melding

 34. Denk dat de prijs van de touristenkaart niet het probleem is maar die hoge prijzen van een trip in Suriname die zijn zo duur dat het vergeleken met andere landen veel te duur is. Als je komt uit Nederland voor vier weken ben je per persoon gauw 3500 euro kwijt per persoon.


  Maak melding

 35. Hier een berichtje uit nederland.
  Ben een paar keer in suriname geweest maar ik heb het idee dat heel suriname denkt dat wij een euroboom hebben in de tuin.
  Overal moet je voor betalen, iedereen is je vriend, de hygiene in de bars en vooral een toilet doet je met afgrijzen richting nederland gaan.
  Suriname heeft nog heel veel te leren, maar ja ik zal wel weer een bakra zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.