maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurEigenaar Radio & Televisie Garuda overleden

Eigenaar Radio & Televisie Garuda overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mrt – Tommy Radji, eigenaar van het eerste Surinaams-Javaanse mediabedrijf ‘Radio & Televisie Garuda’, is er niet meer. De ondernemer overleed op woensdag 16 maart op 62-jarige leeftijd. Dat melden diverse media in Suriname.

Zijn omroepbedrijf begon op 20 februari 1996 met een radiozender op frequentie 105.7. Deze heeft een symbolische betekenis namelijk dat er na 105 jaar en 7 maanden na de Javaanse Immigratie voor het eerst in Suriname een Javaans radiostation was opgericht. Vijf jaar later werd het uitgebreid met een televisiezender, de eerste Javaanse televisiezender van Suriname.

Radji was eerder werkzaam bij ’s Lands Telegraaf en Telefoon Dienst (het vroegere LTT nu Telesur). Hij was samen met zijn vrouw (FOTO) ook eigenaar van fietsenzaak ‘Radji Enterprise NV’ welke in 1993 werd opgericht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES